PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΌΤΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

H λαμπερή παρουσία της εκπαιδευτικού, ΑΝΤΑΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, σε συνάρτηση με την εξαιρετική εισήγηση της στην ημερίδα για την ενδοσχολική βία, έδωσαν άλλο χρώμα στην ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ της Κατερίνης.
Η δική μας Ανατολή έκλεψε τις εντυπώσεις, γιατί το θέμα της "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ" άγγιξε τις καρδιές των συναδέλφων της, των γονέων και των μαθητών που βρέθηκαν στην αίθουσα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.....


Ήταν από τις στιγμές που πραγματικά η εικόνα συναντά την ουσία κι όλο αυτό υπέρ της εκπαίδευσης....

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΤΟΛΜΑ" ΚΑΙ ...ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Ημερίδα για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας στην Κατερίνη....

Η τρίτη κατά σειρά Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Πιερίας, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε και το ΚΕΔΔΥ.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των αρχών, βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας , ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Δ. Καρατάσιος, κάλεσε τους συμμετέχοντες συναδέλφους και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν ολόψυχα την προσπάθεια, τονίζοντας τις παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις της:
«Η προετοιμασία της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς εδώ και λίγους μήνες. Στο διάστημα που προηγήθηκε, έχουμε φθάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, με ολοκληρωμένες δράσεις που δίνουν στην Κεντρική Μακεδονία το προβάδισμα. Στόχοι της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης είναι η εξασφάλιση συνθηκών πρόληψης και η δημιουργία προϋποθέσεων για ουσιαστική παρέμβαση».
Ο κ. Καρατάσιος, αφού ευχαρίστησε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε, κ. Αστέριο Κρίτογλου και κ. Ιωάννη Καζταρίδη, τους Σχολικούς Συμβούλους Πιερίας καθώς και όλους τους συνεργάτες του δικτύου για τη συνεισφορά τους, αναφέρθηκε στον σκοπό της ίδρυσης του Παρατηρητηρίου, στην εντατική περίοδο προετοιμασίας που προηγήθηκε καθώς και στις δράσεις, οι οποίες έχουν έως τώρα συντελεστεί.
Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα είναι το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών, ο ρόλος του σχολείου, ο κυβερνοεκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία καθώς και η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή των εκδηλώσεων βίας. Ιδιαίτερη ενότητα αφιερώθηκε στη σύνδεση των μαθησιακών δυσκολιών με τα φαινόμενα εκφοβισμού, αλλά και στις παρεμβατικές δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Πιερίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα μέλη των τοπικών δικτύων του Παρατηρητηρίου, τα στελέχη και οι Υπεύθυνοι Υποστήριξης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού των σχολείων ΔΙ.Π.Ε. - ΔΙ.Δ.Ε και πολλοί εκπαιδευτικοί.
Με εισήγηση συμμετείχε και η συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα κ.Ελενα Ράπτη, η οποία μερίμνησε και για τη διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων καθώς και εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού.


Συντονιστής του Παρατηρητηρίου για την Κεντρική Μακεδονία έχει οριστεί ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Κόπτσης. Στην ομάδα συντονισμού ανήκουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος και κ. Χρήστος Ρουμπίδης.

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΈΝΑΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΙ ΕΝΑΝ ΤΡΥΓΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΤΕ Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕ!!!!

Βασίλης Λάμπρου, ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ...ΠΙΕΡΙΑΣ!!!
Με Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΤΡΥΓΩΝΗ.....
Έ ρε γλέντια....

Μιλώ για τον ιδιοκτήτη του MEDITERANIAN και τον γενικό του Διευθυντή.....
ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΈΝΑΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΙ ΕΝΑΝ ΤΡΥΓΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΤΕ Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕ!!!!
Όμως έχουμε, από τύπους του ...τύπου, από το τίποτα έως το ...πουθενά!