PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Παπανικολάου
σας προσκαλούν στην ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη) με θέμα:
«Παρουσίαση και συζήτηση επί του οργανωτικού σχεδιασμού
και του προγραμματικού πλαισίου της παράταξής μας».
Εισηγητής ο κ. Μάρκος Μπόλαρης,
επικεφαλής της παράταξης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011


6:30 μ.μ. Επίσκεψη στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Πιερίας
Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου

7:30 μ.μ. Ομιλία στην ανοικτή εκδήλωση της παράταξης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
–ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα:
«Παρουσίαση του οργανωτικού σχεδιασμού και του προγραμματικού
πλαισίου της παράταξης»

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με καθηγητές του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και καθηγητές ξένων χωρών

Τη διευθύντρια και τους καθηγητές του Ειδικού Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κατερίνης καθώς και τους εκπαιδευτικούς ξένων χωρών που φιλοξενούνται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011.

Στη διάρκεια της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης Μαρίλη Χαλεπλή, τους καθηγητές του ΕΕΕΕΚ Ιωάννα Κουτούλα, Νίκο Παπαθανασίου και Ιωάννη Πολύζο και τη δωδεκαμελή αποστολή των ξένων εκπαιδευτικών λειτουργών από σχολεία ειδικής αγωγής της Ρουμανίας, την Τουρκίας, την Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Και το όνομα αυτής… Facebook!


Επηρεασμένος προφανώς από τη μόδα με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένας νέος πατέρας από την Αίγυπτο αποφάσισε να ονομάσει την κόρη του… Facebook!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πρόκειται για Αιγύπτιο, αφού ο δημοφιλής ιστότοπος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην περιοχή ,που οδήγησαν στην πτώση Μουμπάρακ, με αποτέλεσμα ο Jamal Ibrahim να επηρεαστεί ακόμη περισσότερο ως προς την επιλογή του ονόματος.

Ο πατέρας εξαιτίας της απόφασής του να ονομάσει την κόρη του Facebook, έγινε διάσημος αφού πολλές εκπομπές και εφημερίδες ασχολήθηκαν με την περίπτωσή

Παπαγάλος με πατίνια!


Τα βλέμματα των μικρών αλλά και των μεγάλων θεατών ενός φεστιβάλ τσίρκου στην Πράγα κερδίζει... ένας παπαγάλος. Ο λόγος; Η ικανότητα του πτηνού να κάνει πατινάζ!

Εκπαιδευτής αυτού ταλαντούχου παπαγάλου, αλλά και άλλων πουλιών, είναι ο Ιταλός Anthonie Zattu. Στο εν λόγω φεστιβάλ παρουσιάστηκαν κάποιοι από τους καλύτερους καλλιτέχνες τσίρκου παγκοσμίως, όπως η Ρωσίδα ακροβάτης Anastasia Makeeva, αλλά και άλλοι.

Ωστόσο κανένας δεν ξεπέρασε σε "μαεστρία" τον παπαγάλο- πατινέρ!

Σ. Χιονίδης: «Μου έχει κοπεί το γέλιο εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να φταίω»

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος της Κατερίνης, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, λόγω της μη καταβολής θεσμοθετημένων πόρων από την πολιτεία, επισκίασαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου. «Μου έχει κοπεί το γέλιο εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να φταίω», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, περιγράφοντας στα μέλη της επιτροπής την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν τον σταματούν στο δρόμο πολίτες, οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από το δήμο, αλλά αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι αδύνατον, καθώς το ίδιο το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει προς τους δήμους.

«Δεν θα ξαναγελάσουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη», σχολίασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Μηλιώτης, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαλτζάρης ζήτησε από τον Δήμαρχο να υπάρξει αντίδραση, καθώς – αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση - κινδυνεύει ακόμη η λειτουργία του δήμου και η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ο κ. Χιονίδης απάντησε πως ο ίδιος δεν θέλει να συμβάλει σε φαινόμενα αναταραχής, προσθέτοντας πως θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο όπου καταβάλλεται η επόμενη δόση του δανείου. Ο Δήμαρχος Κατερίνης, για ακόμη μία φορά, εμφανίστηκε ενοχλημένος με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δήμους, ενώ για ακόμη μία φορά σημείωσε την πρόταση που έκανε να δοθεί δάνειο στους δήμους από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή να τους δοθούν ομόλογα, όπως έγινε με τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

Ακόμη, η οικονομική επιτροπή του δήμου Κατερίνης αποφάσισε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για τη μελέτη ευστάθειας αποκατάστασης πρανών σε δεξαμενή των Καταλωνίων, η οποία αν και κατασκευάστηκε πριν από μερικούς μήνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως και τη μελέτη στεγανότητας πρανών του φράγματος στον Αρωνά.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης


Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στο Διοικητήριο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης και Λάκης Παπαϊωάννου, ο Β’ αντιπρόεδρος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ιωάννης Ορφανίδης και πολλά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης συζήτησε μαζί τους σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση του συλλόγου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και για τα σημαντικότερα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Κατερίνης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πιερίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2011, στις 8.30΄, στο κέντρο «Διογένης» (2ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης). Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια του συλλόγου μας για την άρση του αποκλεισμού και τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία του νομού μας.

Το ποτάμι επιστρέφει στην 19ης Μαΐου!


Πρόταση του Δημάρχου Κατερίνης για την επαναφορά του ποταμιού και την ανάπλαση της περιοχής

Μια πρωτοποριακή ιδέα να επαναφέρουν το ποτάμι στην οδό 19ης Μαΐου και να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος έλξης, ένα δεύτερο κέντρο στην Κατερίνη, ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Το θέμα που εισηγήθηκε ο δήμαρχος ήταν η μελέτη σχεδιασμού και ανάπλασης της περιοχής Μοσχοποτάμου εντός οικισμού (περιοχή Καπνικού Σταθμού και η βιοκλιματική μελέτη.

ΠΟΤΑΜΙ Η 19ης ΜΑΪΟΥ

Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης, πρόκειται για ένα σημείο το οποίο έχει εξαιρετική ομορφιά. Η οδός 19ης Μαΐου όπως υπογράμμισε στο πολεοδομικό σχέδιο φαίνεται ως χώρος πρασίνου και δεν υπάρχει ουσιαστικά οδός 19ης Μαΐου.

"Προτείνω και θα το προτείνω και στο δημοτικό συμβούλιο, να αποκαταστήσουμε αυτό το χώρο κίνησης νερού και εκτόνωσης της πόλης ώστε να δώσουμε ένα δεύτερο κέντρο στην πόλη και παράλληλα κίνηση στους πεζούς. Το κομμάτι αυτό θα ξεκινά από το 10ο δημοτικό σχολείο μέχρι τα μνήματα προς το παρόν.

Προτείνω λοιπόν να γίνει αυτή η ανάπλαση με κοινοχρήστους χώρους σε συνδυασμό και με το πολιτιστικό κέντρο που θα γίνει στην περιοχή, σε περιόδους δύσκολες θα δώσει και υπεραξία στην περιοχή και παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη".

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Όπως είπε ο δήμαρχος κ. Χιονίδης μια τέτοια παρέμβαση θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή με την κατασκευή κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων καταστημάτων ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης και αναφοράς για την πόλη και τους κατοίκους.

Όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, και όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος οι άνθρωποι που το είδαν όπως είπε το βρήκαν εξαιρετικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης επίκειται πριν από τα τέλη Μαρτίου να γίνουν κάποιες καλές πρακτικές πράσινων αναπλάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία".

Η παρέμβαση όπως σημείωσε δεν ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια και εάν χρειαστεί μπορεί να εκτελεστεί το έργο και αποσπασματικά".

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Κατερίνης το σχεδιασμό και την μελέτη θα κάνει γραφείο το οποίο γνωρίζει από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και πρόκειται για την εταιρία "Σύνθεση & Έρευνα ΕΠΕ" των Γ. Αλμπάνη και Ν. Φιντικάκη" με ένα ποσό περίπου 40 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Χιονίδης πρότεινε να δοθεί η μελέτη σχεδιασμού και η βιοκλιματική μελέτη στο συγκεκριμένο γραφείο, καθώς έπειτα από συζητήσεις που είχε το ποσό που θα δοθεί είναι το οικονομικότερο για το συμφέρον του δήμου.

Δώστε μας τα οφειλόμενα


* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ
* Ε.ΣΙΝΩΠΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ Ή ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας


Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας “Holiday and Spa Expo” που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2011 στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού της Σόφιας συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας καθώς και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της Πιερίας.

Οι κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος & Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης


Καλεσμένοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 ήταν δύο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας: Ο πρώην υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πολιτικός επιστήμων, κοινωνιολόγος και συγγραφέας κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Ο καθένας από τη δική του σκοπιά ανέπτυξε το θέμα: «Οικονομικές εξελίξεις και Μορφές διακυβέρνησης».