PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας...





Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ....ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ! ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ! ΕΙΝΑΙ;;;;


Ο καλύτερος όλων των προέδρων του δήμου Κατερίνης δεν είναι άλλος από εκείνον της Σεβαστης... Δεν σας λέω ποιος είναι, μάντεψε τον..... 
Φτιάχνει πλατείες, φτιάχνει γιοφύρια, φτιάχνει πεζοδρόμια και δρόμους.... ΑΝΤΕ ρε Χιονίδη παιχταρά που έχεις όλα σου τα χωριά κορώνα στο ....κεφάλι σου! 
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ....ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ! ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ! ΕΙΝΑΙ;;;;

Spiegel: Ετσι ζουν οι έλληνες κροίσοι σε καιρό κρίσης...





Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας...
«Οι πιο πλούσιοι Ελληνες δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει κρίση. Πολλοί δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, και κάποιοι προτιμούν να φοροδιαφεύγουν», γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel online σε...
ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Πώς ζει το 1% των Ελλήνων».

«Ευχαρίστως να συζητήσει μαζί σας για τέχνη», λέει η εκπρόσωπος του μεγαλύτερου έλληνα εφοπλιστή, στην είσοδο της βίλας του στο Μαρούσι. «Ισως μας πει τις σκέψεις του για τη συλλογή του, και το έργο του Μποτέρο που αγόρασε προσφάτως με 330.000 ευρώ», γράφει η ρεπόρτερ του Spiegel.

«Αλλά ο δισεκατομμυριούχος Γιώργος Οικονόμου θα προτιμούσε να μην συζητήσει καθόλου για την πατρίδα του. Εξηγεί, τσιμπώντας κάτι από τον μπουφέ στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης με τη συλλογή του, ότι βλέπει την τέχνη σαν κάτι περισσότερο από επένδυση. Το μικρό κομμάτι στον παράδεισο του Οικονόμου προστατεύεται καλά, από πύλη ασφαλείας, φρουρά και ένα μηχάνημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μέσα στη Mercedes της, η κόρη του Αλεξάνδρα λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο ασφαλής όσο παλιά. Φοβάται ότι μπορεί να πέσει θύμα απαγωγής. Ναι, ακόμη και οι πλούσιοι στην Ελλάδα, έχουν τα βάσανά τους», γράφει το ρεπορτάζ.

«Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους. Εκτιμάται ότι Ελληνες έχουν μέχρι και 170 δισ. ευρώ σε τράπεζες στην Ελβετία. Και η φιλανθρωπία, αν και ελληνική λέξη, δεν είναι διαδεδομένη στην πράξη. Στα ακριβά προάστια, στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα, βλέπεις ακόμη Porsche Cayenne να τρέχουν στους δρόμους και κυρίες να πίνουν καφέ κρατώντας τσάντες Hermes. Οι οίκοι Gucci, Balenciaga και Dior έχουν καταστήματα στην Αθήνα», συνεχίζει το Spiegel.

«Οι ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονται σε 9 δισ. ευρώ. Αλλά ακόμη και σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια κρίσης, το κράτος εξακολουθεί να απαλλάσσει από όλους τους φόρους τις εφοπλιστικές εταιρείες, που αποτελούν τον πιο επιτυχημένο τομέα της οικονομίας. Διάφορες φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους, 57 μόνο για τους εφοπλιστές, φορτώνουν άλλο ένα βάρος στις πλάτες των φτωχών», τονίζει το ρεπορτάζ.

«Ο Λέων Πατίτσας, 38χρονος κληρονόμος εφοπλιστικής εταιρείας, είναι ένας από τους κερδισμένους από αυτές τις απαλλαγές. Είναι επικεφαλής της Atlas Maritime, με έξι τάνκερ και ένα έβδομο υπό κατασκευή στη Σαγκάη. «Ο στόλος της εμπορικής ναυτιλίας είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο», λέει ο Πατίτσας. Πιστεύει ότι οι φοροαπαλλαγές για τη βιομηχανία αυτή είναι μάλλον αναγκαιότητα, παρά προνόμιο. «Η ναυτιλία εξασφαλίζει 400.000 θέσεις εργασίας σε ελληνικά ναυπηγεία, που θα μπορούσαν να πάνε αλλού ανά πάσα στιγμή», γράφει το Spiegel.

«Το κράτος δεν παρέχει καμία προστασία στους επενδυτές, τους επιχειρηματίες ή στον ίδιον. Ο κόσμος στην Ελλάδα, λέει, πιστεύει ότι για όλα φταίει το κεφάλαιο, όχι τα ισχυρά συνδικάτα που καταστρέφουν θέσεις εργασίας με τις εξωπραγματικές απαιτήσεις τους», λέει ο Πατίτσας.

«Η οικογένεια Πατίτσα κατάγεται από τις Οινούσσες, όπως πολλές εφοπλιστικές οικογένειες, ανάμεσά τους η οικογένεια της Ελλης Πατέρα. Είναι ανάμεσα στους Ελληνες που τα έχουν όλα, και πάντα τα είχαν. Πριν από δέκα χρόνια, η Πατέρα άνοιξε τη δική της κτηματομεσιτική εταιρεία, επειδή είχε βαρεθεί να είναι απλώς μια κληρονόμος. Η 47χρονη μας μιλάει από τη Μύκονο, ένα νησί που δεν το άγγιξε ποτέ η κρίση. Στο μπαρ Nammos στην παραλία της Ψαρούς ένα μπουκάλι σαμπάνια Armand de Brignac ανοίγει για τον πελάτη έναντι 120.000 ευρώ» τονίζει το Spiegel.

Και καταλήγει : «Ο Πέτρος Κόκκαλης, γόνος της οικογένειας που μάλλον ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει έναν οικολογικό κήπο σε μία από τις πιο φτωχές περιοχές της Αθήνας [ σσ.: πρόκειται για το "Κέντρο της Γης" στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον ]. Λέει ότι η κρίση του άνοιξε τα μάτια, και ότι έχει μεγάλη επίγνωση των προβλημάτων της πατρίδας του. Για παράδειγμα, λέει, έπρεπε να περιμένει έξι μήνες για να πάρει άδεια απλώς και μόνο για ένα μπαρ με ψυγείο στον κήπο του. "Εχετε βγάλει πολλά λεφτά στο εξωτερικό"; "Σίγουρα όχι όλα...", απαντάει αστειευόμενος»...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ;;;


Οι δημοτικοί υπάλληλοι στον αγωνα για την καταπολέμηση της κρίσης και της ...κρίσης τους! Κι εξηγούμαι. Η κρίση χτύπησε την πόρτα τους μετά τις δυο περίπου δεκάδων απολύσεις ...φιογκοτυλιγμένες με τον μανδύα της διαθεσιμότητας. Ετσι καταλαβαν όλοι τους πως η ΚΡΙΣΗ ήρθε έξω από την πόρτα όλων τους.... Ισχύς εν τη ενώσει. 
ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ;;;

Ζητούν τρόφιμα από την Εκκλησία...





ΒΟΛΟΣ:Διογκώνονται διαρκώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες οικογενειάρχες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, το τελευταίο κυρίως διάστημα, τα εναγώνια αιτήματα για βοήθεια που διατυπώνονται σε ναούς της περιοχής μας. Η...
δραματική μείωση των εισοδημάτων πολλών συμπολιτών, καθιστά αδύνατη πλέον την αγορά ακόμη και των πιο αναγκαίων ειδών για το καθημερινό τραπέζι, όπως ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, όσπρια ή λίγο ψωμί. Το παραπάνω φαινόμενο εντείνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα οι κληρικοί να γίνονται αποδέκτες πολυάριθμων αιτημάτων σε καθημερινή πλέον βάση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Ενδεικτική είναι, στο σημείο αυτό, η αυξημένη ζήτηση φαγητού αλλά και τροφίμων από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου προσφέρονταν φαγητό σε 100 περίπου απόρους στο Κέντρο Σίτισης του ναού, ενώ σήμερα, δύο μήνες μετά, έχουν προστεθεί 60 επιπλέον άτομα. Πρόκειται για ανθρώπους που σιτίζονται από τον ναό, αλλά και οικογενειάρχες που ζητούν τρόφιμα και χρηματική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς τους. «Οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται διαρκώς. Αυξάνεται πλέον ο αριθμός των συμπολιτών που αδυνατούν πλέον να αγοράσουμε τρόφιμα για το σπίτι τους και τους δίνουμε ότι έχουμε στην αποθήκη μας, όπως ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια, αν έχουμε κρεατικά ή κοτόπουλο, ψωμάκι» αναφέρει ο προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης.

Σε εποχές δύσκολες, κατά τις οποίες μειώνονται διαρκώς οι εισφορές των πιστών, αυξάνονται αντιθέτως με δραματικούς ρυθμούς οι ανάγκες του κόσμου. «Το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο δύσκολο και βλέπουμε διαρκώς οικογενειάρχες αλλά και ηλικιωμένους συνταξιούχους να έρχονται στον ναό. Βλέπουμε διαρκώς νέα πρόσωπα να μας ζητούν βοήθεια, διότι δεν μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα από το μάρκετ» υπογραμμίζει ο π. Κωνσταντίνος. Όπως τονίζει παράλληλα ο ίδιος «στηριζόμαστε στην βοήθεια του κόσμου» και προσθέτει «αυτό που θέλω να πω στους πιστούς είναι να μας θυμούνται, τίποτε άλλο».
Ανάλογες εικόνες μεταφέρει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Αγίου Νικολάου και του Εσταυρωμένου, π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος επισημαίνει ότι «αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν χρήματα και τρόφιμα, ενώ προχθές άπορος οικογενειάρχης με δύο ανήλικα παιδιά, μου ζήτησε ψωμί. Έχουμε πολλά παρόμοια περιστατικά που χρίζουν βοηθείας, ενώ παράλληλα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αλλά δεν ζητούν βοήθεια» υπογραμμίζει ο ίδιος. Παράλληλα όμως ενισχύονται οι δεσμοί αλληλεγγύης και μεταξύ ενοριών κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Θεόδωρος «δεν έρχονται μόνο άποροι σ’ εμάς αλλά και ιερείς άλλων ενοριών, προκειμένου να βοηθηθούν άπορες οικογένειες».

Η αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια είναι πλέον σαφής σε όλες τις δομές της Μητροπόλεως, μηδέ εξαιρουμένης της Διακονίας, που λειτουργεί μέσω του Εσταυρωμένου. Στο συγκεκριμένο πεδίο προσφέρονται βέβαια είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα, αλλά η ραγδαία αύξηση των συμπολιτών που αδυνατούν πλέον να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια στα παιδιά τους, είναι πλέον ευδιάκριτη. Παράλληλα χθες ο «Εσταυρωμένος» προσέφερε είδη ένδυσης στους κρατουμένους των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα Θηβών, ενώ προσεχώς έπεται και δεύτερη αποστολή ανάλογης βοήθειας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τα διαφορετικά κομμάτια του παζλ της κρίσης και των δυσάρεστων επιπτώσεών της, εντείνοντας παράλληλα τον προβληματισμό, αλλά και τις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΒΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ.... ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ, ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΙΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Η γραμμή Αθήνας Κατερίνης του δικού μας ΚΤΕΛ είναι απολύτως επιτυχημένη. Θα πρέπει όμως οι διοικούντες και οι πέρι τω προέδρω να προσέξουν ιδιαίτερα και να την κρατήσουν σε υψηλά ...στάνταρ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΡΑΒΕΡΓΟ μόνο με δουλειά κι αγάπη στον συμπολίτη κι επιβάτη σας... Ή αν ΘΕΛΕΙΣ πελάτη σας.... 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΒΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ.... ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ, ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΙΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Με «κοινωνική έκρηξη» απειλούν οι ταξιτζήδες...




Με «κοινωνική έκρηξη» απειλεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, η οποία, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καταγγέλλει ότι «η συνεργασία Τρόικας - επιχειρηματιών εξοντώνει την κοινωνία».
Η επιστολή...
απευθύνεται και προς τον υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), κ. Γιώργο Τελώνη και τα ΜΜΕ.

«Αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε Την τρόικα και να επιβάλλετε ποινές εκτέλεσης για όποιο κομμάτι της κοινωνίας θέλετε. Γνωρίζουμε ότι, την ίδια ώρα που οι αυτοκινητιστές ταξί δίνουν αγώνα επιβίωσης, εσείς πανηγυρίζετε, αφού εξασφαλίσατε και το παντεσπάνι σας» σημειώνουν οι αυτοκινητιστές.

Απευθυνόμενοι στο προεδρείο του ΣΕΤΕ και του HATTA οι ιδιοκτήτες ταξί επισημαίνουν ότι «όταν ο μισός κλάδος θα εργάζεται, ο άλλος μισός θα είναι έξω από τις επιχειρήσεις σας, ελέγχοντας τη νομιμότητα του -κλεμμένου μας - έργου σας και απαιτώντας συσσίτιο για μας και τις οικογένειές μας».

Και συμπληρώνουν: «Αν αυτή η κατάσταση σας ενοχλεί, μπορείτε να ζητήσετε από τους προστάτες σας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωστή Χατζηδάκη, να στείλουν τα ΜΑΤ για να μας εκτελέσουν και κυριολεκτικά. Ισως χρειαστεί να αναλάβετε και τα έξοδα της κηδείας μας, αλλά μπροστά στο παντεσπάνι που σας χάρισε η κυβέρνηση αυτά τα έξοδα είναι μηδαμινά».

«Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην σας χαλάει χατίρι και αφού οι επιθυμίες σας είναι διαταγή γι αυτήν (την κυβέρνηση) ας αναλάβει και την ευθύνη για την κοινωνική έκρηξη» καταλήγουν...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ και νέο πρόεδρο του τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ. Η ανάγκη, λόγω παραίτησης του απερχόμενου προέδρου Στυλιανού Αμανιού για προσωπικούς λόγους, έστειλε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη του. 
Το έκτακτο ΔΣ με την παρουσία 6 μελών του, αρα σε πλήρη απαρτία, προέβη σε εκλογή νέου προέδρου και άλλων αξιωμάτων του ΔΣ.... 
Προεδρος : Αδαμόπουλος Δημήτριος. 
Αντιπρόεδρος: Δέλλας Χρήστος. 
Γενικός Γραμματέας: Ρούμελης Αντώνης. 
Ταμίας: Χασιώτης Χρήστος. 
Μέλη: Σπανός Νικόλαος, Ζέττας Αθανάσιος, Αρβανίτης Νικόλαος. 
Τώρα το νέο διοικητικό συμβούλιο, που μπροστά του έχει την νέα τάξη πραγμάτων και το ότι βάλλεται ο συνταξιούχος από όλες τις πλευρές, θα πρέπει να δείξει εκτός της παρουσίας στα κοινωνικά του νομού και ΔΡΑΣΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ κι αυτό όπως και το προηγούμενο ΔΣ θα συνεχίσει να διεκδικεί το καλύτερο για τον ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ αλλά και για τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΕΜΈΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΑ! 

Απίθανο video από τον ΕΟΤ με την Όλγα Κεφαλογιάννη, Άγγλους πρωταγωνιστές και φόντο το Λονδίνο! ..





Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή ένα νέο video που κυκλοφόρησε ο ΕΟΤ με τον τίτλο "Greece welcomes you" το οποίο και με έπεισε να...

επισκεφθώ τη Μ.Βρετανία και το Λονδίνο.
Αναρωτιέμαι ποιος πραγματικά σκέφθηκε να αναλάβει το κόστος ενός video στο οποίο δεν προβάλλεται ούτε μια εικόνα από την Ελλάδα, δεν εμφανίζεται ούτε ένα ελληνικό πρόσωπο, δεν ακούγεται ούτε μια ελληνική λέξη κι ακόμα και η όποια ελληνική μουσική παίζεται σε remix.
Στο 1:47 εμφανίζεται πάντως η...ταπεινή υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη!








Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 41 Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ON AIR.... O ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.



Πολυχώρος ON AIR.... 
Τα παντα κι όλα στην διασκέδαση μας.... 
Το μοναδικό ....καφεράδιο της Ελλάδας είναι στην Κατερίνη ή καλύτερα στην Πιερία μου.... 
Εκει είναι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 το πρώτο ραδιόφωνο της Πιερίας. Εκεί είναι και ΓΚΑΛΕΡΙ. Τωρα φιλοξενεί έργα του Χρήστου Δέλλα. Εκει είμαστε κι εμείς του pieria-gr. Εκεί είναι και το καλύτερο σπορτςκαφε της πόλης, με 4 τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Εκει φτιάχνουν και τον καλύτερο ΚΑΦΕ, Illy με τ όνομα..... Εκει και μπύρα και ποτό.... Εκει και καλή παρέα.... 
ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 41 Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ON AIR.... O ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. 

Στάση πληρωμών κάνουν 3 στις 5 επιχειρήσεις ...




Μια στις πέντε προσωπικές και ατομικές επιχειρήσεις θεωρεί πολύ πιθανό να διακόψει τη λειτουργία της μέσα στο 2012, ενώ η πιθανότητα λουκέτου φαίνεται να μην είναι τόσο μεγάλη για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες. Παράλληλα, η «στάση πληρωμών», αφορά...
πλέον τις 3 στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Tα νούμερα αυτά προκύπτουν από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου. H έκθεση, εκδίδεται για δωδέκατη χρονιά και αποτυπώνει τις εξελίξεις και τις διαφοροποιήσεις που έχουν συμβεί στο κλάδο του εμπορίου, εξετάζοντας ιδιαίτερα τις εξελίξεις στις Μικρές και Μεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις. Παράλληλα, η έκθεση, επιχειρεί να αναλύσει τις διαχρονικές μεταβολές που υφίστανται βασικές παράμετροι-συνιστώσες του κλάδου όπως η απασχόληση, η κερδοφορία, η ρευστότητα, οι πωλήσεις των επιχειρήσεων κ.α.

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα δυσμενή σε όλα τα πεδία στα οποία αναφέρεται η έκθεση. Η ύφεση στο σύνολο του κλάδου καταγράφεται σημαντική και μάλιστα ανεξάρτητα του μεγέθους επιχείρησης. Η βαθιά οικονομική ύφεση έπληξε την εμπορική δραστηριότητα σε όλη της την έκταση. Κύρια χαρακτηριστικά, η νέα πτώση στον κύκλο εργασιών, η επιδείνωση της κερδοφορίας και η συρρίκνωση της κεφαλαιουχικής βάσης του εμπορίου.

Είναι προφανές ότι το εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον έχει σοβαρές επιπτώσεις και στις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στις ΑΕ - ΕΠΕ ενώ επενδυτική άπνοια επέδειξαν περίπου 9 στις 10 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ τη διετία 2010-2011.

Τον τελευταίο χρόνο, το εμπόριο απώλεσε 93.500 θέσεις εργασίας, συγκεντρώνοντας μόλις 673.400 απασχολουμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απασχόληση στο εμπόριο διαμορφώθηκε κάτω από τις 700.000 θέσεις για πρώτη φορά από το 1999. Οι μικρές επιχειρήσεις επιδεικνύον μεγαλύτερες αντιστάσεις σε σχέση με τις ΑΕ και ΕΠΕ σε θέματα μείωσης του προσωπικού τους, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα καθώς περίπου το 80% εξ αυτών δεν προέβησαν στην εύκολη λύση της αποψίλωσης του εργατικού τους δυναμικού αλλά επέλεξαν να διατηρήσουν ανέγγιχτο το απασχολούμενο προσωπικό τους.

Στροφή στα ελληνικά προϊόντα

Για δεύτερο συνεχόμενο έτος οι ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις, σε ποσοστό 55,5% επιδεικνύουν την προτίμησή τους στη διάθεση εγχωρίως παραγομένων προϊόντων, μία τάση η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη για τις ΑΕ και ΕΠΕ, οι οποίες εμφανίζουν σημάδια μείωσης της εμπιστοσύνης τους στα εντός των συνόρων παραγόμενα προϊόντα.

Βεβαίως η στροφή αυτή των ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εισαγωγή εμπορευμάτων από ξένους προμηθευτές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Παρ όλα αυτά, η παραπάνω έστω και κατ ανάγκη τάση που παρατηρείται μπορεί να ενισχύσει την εσωτερική αγορά και να θέσει τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Ρευστότητα: Το μείζον πρόβλημα

Η ρευστότητα, ένα από τα βασικότερα επιχειρηματικά εργαλεία, όπως ήταν αναμενόμενο υπέστη μία τρομερή επιδείνωση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά στην «ασφυξία» του εμπορίου.

Μία οικονομική πραγματικότητα πέρα από κάθε πρόβλεψη

Τόσο στις πωλήσεις, όσο και στο κύκλο εργασιών, οι περσινές προβλέψεις των επιχειρήσεων για το 2012 απέχουν από τις φετινές εκτιμήσεις για το ίδιο έτος. Περίπου 8 στις 10 επιχειρήσεις εκτιμούν ότι τα βασικά μεγέθη τους θα χειροτερεύσουν σε σύγκριση με αυτό που προέβλεπαν πέρσι. Οι φετινές τους προβλέψεις για το 2013 φαίνεται να έχουν αφομοιώσει το αρνητικό κλίμα και το οικονομικό αδιέξοδο αφού 7 στις 10 επιχειρήσεις προβλέπουν νέα επιδείνωση των πωλήσεων και των κερδών τους. 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΕΡΙΑ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ...ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ;;;;



ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.... ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ! Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.... 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΕΡΙΑ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ...ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ;;;;

Επιχορηγείται η απασχόληση 10.000 ανέργων...





Από τον ΟΑΕΔ έχει ανακοινωθεί και είναι «ανοιχτή» για υποβολή αιτήσεων, πρόσκληση για ενδιαφερομένους (επιχειρήσεις και ανέργους) να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την...
απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων "επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας"».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράση απασχόλησης, η οποία χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και δράση κατάρτισης, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να απασχολήσουν επιδοτούμενους ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας, ενώ προβλέπεται και η κατάρτιση τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους. Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν από το πρόγραμμα είναι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιταγή επανένταξης αποτυπώνει τη μετατροπή της επιδότησης ανεργίας, για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους.

«Επιταγή επανένταξης»

Επομένως, οι επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα προσφέρουν εργασία με ασφάλιση σε ανέργους, θα λαμβάνουν ως επιχορήγηση το ποσό του επιδόματος ανεργίας που αναλογούσε στους ανέργους. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν δικαιούχους ανέργους για πρόσληψη μέσω του προγράμματος. Στον επιδοτούμενο χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας (αρχική, τροποποιητική ή συνέχιση), έντυπο στο οποίο αναγράφονται τόσο η διάρκεια όσο και το ποσό της επιδότησης, που δικαιούται. Η «αξία» της «επιταγής επανένταξης» ισοδυναμεί με το ποσό επιδότησης όπως διαμορφώνεται, μειούμενο σταδιακά μέχρι τη λήξη της τακτικής ή μακροχρόνιας επιδότησης ανεργίας (α΄ φάση του προγράμματος).

Δεύτερη φάση

Μετά τη λήξη της επιδότησης ανεργίας και μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών από την πρόσληψη (β΄ φάση προγράμματος), ο εργοδότης λαμβάνει ως επιχορήγηση ποσό ίσο προς το 90% των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, πλέον των εισφορών υπέρ επικουρικών ταμείων.

Εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει και σε κατάρτιση του επιδοτούμενου τον οποίο προσέλαβε, η επιχορήγηση που λαμβάνει ανέρχεται στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών, με επέκταση της διάρκειας του προγράμματος σε 30 μήνες.

Οροι και προϋποθέσεις

Για τις επιχειρήσεις: Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Η προϋπόθεση αυτή ισχύει και για επιχειρήσεις που δημιουργηθήκαν ύστερα από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας. Δεν θεωρείται μείωση η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης και η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο, που αφορά τον εργαζόμενο, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο εργοδότης δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό που προσέλαβε για 12 μήνες ακόμα μετά τη λήξη της επιδότησης. Δεσμεύεται επίσης να διατηρήσει πέραν των νέων θέσεων και το σύνολο των παλαιών θέσεων εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος (συνολικά 36 μήνες ή 42 μήνες στην περίπτωση που καταρτιστεί ο δικαιούχος).

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών (ή το ποσό των 100.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών).

Για τη συμμετοχή στη δράση κατάρτισης των προσληφθέντων μέσω του προγράμματος ανέργων, η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών από την πρόσληψή τους.

Οι ενέργειες κατάρτισης πρέπει να είναι σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, με τη θέση εργασίας και με το προφίλ του εργαζόμενου. Η κατάρτιση υλοποιείται σε πιστοποιημένες δομές (ΚΕΚ). Η επιχορήγηση του εργοδότη για την κατάρτιση των προσληφθέντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ συνολικά ανά καταρτιζόμενο. Το πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον 18ο μήνα απασχόλησης του ωφελούμενου.

Για τους ανέργους: Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν όσοι άνεργοι δικαιούνται την «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Ειδικότερα η «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» χορηγείται στον επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας (αρχική, τροποποιητική ή συνέχιση). Στους ανέργους που ήδη επιδοτούνται, η «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» χορηγείται κατά την πρώτη εμφάνισή τους στο δίμηνο που ακολουθεί, την ημερομηνία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 15323/624/6.09.2010-ΦΕΚ 1398/Β/6.09.2010.)


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι «Δημαρχίδες» να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους!...





ΩΡΕΣ είναι, πάντως, οι άφρονες δημοτικοί άρχοντες της χώρας («Δημαρχίδες» (!), τους αποκάλεσε τις προάλλες ο παλιός -γνωστός για τα λεκτικά του παίγνια- βουλευτής και νυν Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος), να ζητήσουν από πάνω και τα ρέστα!
Αφού...
έκαναν πρώτα του κόσμου τις αδιαφανείς ενέργειες και προσλήψεις αξιοποιώντας την χαώδη νομοθεσία και εξυπηρετώντας, εξίσου, αδιαφανείς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες του εντόπιου «πελατολογίου» τους, παίρνουν τώρα, άλλοι διακριτικά και άλλοι πιο φανερά, το μέρος των υπαλλήλων που, με νόμο του επίσημου κράτους, τίθενται πρώτοι σε διαθεσιμότητα.
Δεν υποστηρίζουμε, βεβαίως, εδώ τον διωγμό χιλιάδων πολιτών από τις θέσεις εργασίας τους.
Το αντίθετο μάλιστα : όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία και δη στην εργασία που αποτυπώνει άμεσα τις ζωτικές ανάγκες της γειτονιάς ή και της ευρύτερης πόλης που ζούμε. Άλλο είναι αυτό, όμως, και άλλο αυτό – τούτο που γίνεται τα τελευταία κάποια χρόνια από τις τοπικές εξουσίες -που άλλο δεν είχαν να κάνουν!- ζήλεψαν τις μεθόδους της κεντρικής εξουσίας στις εξυπηρετήσεις και τα ρουσφέτια…
ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινό μυστικό στους παροικούντες την αυτοδιοικητική και όχι μόνο Ιερουσαλήμ, ότι οι οργανισμοί της Τ.Α κατακτούν, εσχάτως, επαξίως «πρωτιές» στην υπόθεση «ανεξέλεγκτη διαφθορά».
Από τότε που το όραμα μιας δημοκρατικής και αποκεντρωμένης Ελλάδας κατέκτησε τις καρδιές του πολιτικού προσωπικού της περιφέρειας και η ίδια η κεντρική εξουσία με νόμους –τομές πράγματι (βλ. πρώτα ο «Καποδίστριας» και πιο μετά ο «Καλλικράτης»- μεταβίβασε εξουσίες στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, το «πάρτι συναλλαγής» που μέχρι τότε γίνονταν στο «στενό πλαίσιο» της κεντρικής εξουσίας απλώθηκε και, το χειρότερο, διευρύνθηκε εντελώς αμαρτωλά και στα περιφερειακά θέσμια.
Εν αρχή αυτή – τούτη η διαπίστωση δεν αξίζει τίποτε σπουδαίο. Ως συνέχεια, όμως, και, εφόσον, οι Ο.Τ.Α δεν είχαν τα απαιτούμενα ίδια έσοδα ή και τακτικές νόμιμες επιχορηγήσεις για να προβούν σε ορθολογικές και αναγκαίες προσλήψεις, καταδείχθηκε ότι πολύ σύντομα θα αντιμετώπιζαν ξεκάθαρα, αδυσώπητα προβλήματα και αδιέξοδα…
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ μας άρχοντες, όμως, συνέχισαν να εξυπηρετούν κατά το δοκούν την «πελατεία» τους, βάζοντας, -και αυτό έχει σημασία- σε πλήρη ομηρία όλους όσους είχαν ανάγκη για δουλειά και κατοχύρωναν, προφανώς, την απαιτούμενη πρόσβαση.
Τώρα, όμως, που η αποκάλυψη των φρικτών δημοσιονομικών της χώρας αποτελεί, εν πολλοίς, τετελεσμένο γεγονός και η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους για να πληρώσει θα καούν όλοι : «χλωρά και ξερά» θα πεταχτούν, εξίσου, στην ίδια φωτιά.
Διότι, είναι σαφές, από τις στρατιές αργόμισθων που κατάφεραν να προσλάβουν οι τοπικοί αξιωματούχοι υπάρχουν πολλοί, που με την αρετή, την εργατικότητά τους και τα χαρίσματά τους, είναι, περίπου, αναντικατάστατοι.
Όθεν, οι τοπικοί άρχοντες που κινήθηκαν με θαυμαστό τρόπο σε διαδικασίες εκτός νόμου (Α.Σ.Ε.Π κ.λπ.), όφειλαν να ενημερώσουν, τουλάχιστον, ότι ουδείς είναι μόνιμος και ότι κάποια στιγμή με τον «α» ή «β» τρόπο οι εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις εργασίες τους.
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ.
Και, σήμερα, ως άλλοι «υποκριτές φιλάνθρωποι» δικαιολογούν… τα αδικαιολόγητα, ώστε, να μη τους πάρουν με τις πέτρες οι ίδιοι οι «πελάτες» τους!
Κοντολογίς, αν όντως έχουν «αληθινά φιλάνθρωπα αισθήματα» και επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια στρεβλωμένη πολιτική που παραγάγει αποκλεισμούς και αδικίες ας βάλουν το χέρι στην, ήδη, πλούσια τσέπη τους :
ας συνεχίσουν να πληρώνουν, λοιπόν, την «πελατεία» τους με δικά τους και μόνο χρήματα! Μπροστά στην ανεργία και την ανέχεια που μαστίζει την χώρα σήμερα, αυτό θα ήταν μια απόδοση δικαιοσύνης…



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κολινδρός: Ίδρυσαν Εθελοντική Ομάδα για την… ασφάλεια και την κοινωνική προσφορά!



Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί στην επαρχία, με τους κατοίκους του Κολινδρού  να καταγγέλλουν πως μετά την ίδρυση της ομάδας ΔΙΑΣ έχει δοθεί βαρύτητα στην αστυνόμευση μεγάλων αστικών κέντρων, αφήνοντας στο έλεος των κακοποιών τα χωριά.
Οι διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και ιερούς ναούς του Κολινδρού έχουν  προκαλέσει έντονη ανησυχία στους  κατοίκους της περιοχής. Η Δημοτική Κοινότητα και φορείς του Κολινδρού,  θέλοντας να βρεθεί τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του μείζονος προβλήματος αποφάσισαν τη σύσταση μιας εθελοντικής ομάδας δράσης και αλληλεγγύης. Σκοπός αυτής της ομάδας θα είναι η πρόληψη σε ζητήματα  ασφάλειας  περιουσίων των πολιτών από κακόβουλες και παράνομες ενέργειες τρίτων, αλλά και την κοινωνική προσφορά. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για  την προώθηση του θεσμού του εθελοντή πολιτικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Η πρώτη Διοικούσα Επιτροπή
Σε γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού και τη συμμετοχή όλων των φορέων, συγκροτήθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ομάδας  η οποία αποτελείται από τους:
Αργύρη Θεοδώρου – Πρόεδρο
π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο – Αντιπρόεδρο
Αλέκα Κόρακα – Γεν. Γραμματέας
Αντώνη Κύρκο – Ταμίας
Νίκος Καπέρδας – Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Θόδωρος Κανδύλας – Συντονιστής
Θανάσης Μαρκόπουλος – Έφορος υλικού

Στηρίζει την προσπάθεια η Δημοτική Αρχή
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού αγκάλιασε την προσπάθεια της Δημοτικής Κοινότητας και φορέων του Κολινδρού, με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, μιλώντας στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,  συνεχάρη τη Δημοτική Κοινότητα και τους φορείς του Κολινδρού για  την πρωτοβουλία που έλαβαν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας εθελοντικός σύλλογος ο οποίος θα σταθεί αρωγός για να προλαμβάνονται διάφορες καταστάσεις. Σημείωσε δε πως τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων έχουν  εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. «Ευτυχώς, για τη δική μας περιοχή είναι ελαχιστότατα τα κρούσματα που παρακουράζονται ως προς τις κλοπές και άλλες πράξει που άπτονται ή είναι επιλήψιμες ως προς το νόμο». Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού. επεσήμανε   τις προσπάθειες που καταβάλει η αστυνομία, τονίζοντας την έλλειψη προσωπικού  στα δύο αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Αργύρης Θεοδώρου αναφέρθηκε στο αίτημα των κατοίκων για τη σύσταση μιας τέτοιας ομάδας, η οποία θα μεριμνά για την ασφάλεια της περιουσίας των κατοίκων του Κολινδρού, αλλά και τη βοήθεια που θα παρέχει σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. «Η προσπάθειά μας θα είναι εθελοντική. Έχουμε σκοπό ακόμη να κάνουμε  και περιπολίες σε δημόσιους χώρους για να αποτρέψουμε διάφορες κακόβουλες πράξεις. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την αστυνομία, χωρίς να παρεμβαίνουμε στο έργο της. Η Εθελοντική Ομάδα δεν θα έχει το δικαίωμα επέμβασης, αλλά θα προσπαθεί να προλαμβάνει  διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις», είπε ο κ. Θεοδώρου. .



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Συνέχεια στους φιλικούς αγώνες τους με άλλες ακαδημίες έδωσαν τα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου.





 


  Συνέχεια στους φιλικούς αγώνες τους με άλλες ακαδημίες έδωσαν τα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου.
 
Την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο του Σταθμού φιλοξενήθηκαν τα τμήματα του «Ναύαρχου Βότση» από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά αγωνίσθηκαν πάνω από 120 αθλητές γεννημένοι από το 1998 έως το 2003 και έπαιξαν μπάσκετ για παραπάνω από τέσσερις ώρες.
 

Πριν από δυο εβδομάδες τα τμήματα των 2000, 2002 και 2003 του Πιερικού Αρχελάου, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τα δυο σωματεία, συμμετείχαν σε φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.
 
ΦΩΤΟ:
  1. Οι ομάδες αθλητών που γεννήθηκαν το 1998
  2. Αγώνας αθλητών του 2000
  3. Οι ομάδες του 2002




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δ.Δίου-Ολύμπου, την Τρίτη 20/11/2012



 
  
 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 113/2012, ΚΛΠ.
 
Την ερχόμενη Τρίτη 20/11/2012 στις 6.00 το απόγευμα συνεδριάζει (τακτική συνεδρίαση) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου.
Τα θέματα της συνεδρίασης, που είναι τέσσερα, έχουν ως εξής: 


1. Λήψη απόφασης για παραλαβή της μελέτης «Επίγειες τοπογραφικές αποτυπώσεις και σύνταξη διαγραμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των απαλλοτριώσεων του ΟΣΕ και της ΠΑΘΕ στην επέκταση σχεδίου πόλεως της Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς». (Εισήγηση: Νίκος Μπονοβόλιας, προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δ.Δίου-Ολύμπου).
2. Συζήτηση –ενημέρωση για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ι.Κ.Α  Λιτοχώρου. (Εισήγηση: Γιώργος Παπαθανασίου, δήμαρχος Δ.Δίου-Ολύμπου).
3. Λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος για τα μέτρα του «μνημονίου ΙΙΙ», ορισμένα εκ των οποίων αφορούν εργασιακή εφεδρεία στους δήμους και την συγκρότηση καταλόγου προς απόλυση. (Εισήγηση: Γιώργος Παπαθανασίου, δήμαρχος Δ.Δίου-Ολύμπου).
4. Ανάκληση ή μη της αριθμ. 113/2012 απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου. (Εισήγηση: Οι υπογράφοντες την αίτηση).


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

Θέλεις για μια μέρα να είσαι ευτυχισμένος  Μ Ε Θ Υ Σ Ε .
Θέλεις γιά τρείς μέρες να εισαι ευτυχισμένος  σφαξε ενα Γ Ο Υ Ρ Ο Υ Ν Ι 
 Θέλεις για ενα χρόνο να εισαι ευτυχισμένος  Π Α Ν Τ Ρ Ε Ψ Ο Υ.
Θέλεις αλλα σέ όλη τήν ζωή  σου να είσαι  ευτυχισμένοσ νά γίνης 
                                                                               Κ Η Π Ο Υ Ρ Ο Σ

ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

κάτω τα χέρια από τον... νερουλά...!!!





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ




Εγγραφείτε στη λίστα των συνέδρων για άμεση εξυπηρέτηση
κατά την προσέλευσή σας στις εργασίες του Συνεδρίου

Μέσω Διαδικτύου και του portal του Επιμελητηρίου Πιερίαςwww.champier.gr μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στοΑναπτυξιακό Συνέδριο όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Συγκεκριμένα, στο portal του Επιμελητηρίου και σε εμφανή θέση υπάρχει ήδη αναρτημένο banner που αφορά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας», το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012 στο Επιμελητήριο. Με τη δήλωση συμμετοχής ο ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει άμεση εξυπηρέτηση και ταχύτερη πρόσβαση στις εργασίες του συνεδρίου κατά την προσέλευσή του σε αυτό.

Στη δήλωση συμμετοχής κάθε υποψήφιος σύνεδρος πρέπει να συμπληρώσει τα προσωπικά στοιχεία του, τα στοιχεία της επιχείρησης ή του φορέα τον οποίο εκπροσωπεί, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail κ.τ.λ.), καθώς και τις θεματικές ενότητες που επιθυμεί να παρακολουθήσει. Στη συνέχεια θα πρέπει να την αποστείλει στο Επιμελητήριο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με fax.

Στην ίδια ιστοσελίδα ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του Συνεδρίου κατά τις τρεις μέρες διεξαγωγής του, τις θεματικές ενότητες και υπο-ενότητες, τους εισηγητές καθώς και τους τίτλους των εισηγήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βρουν δηλώσεις συμμετοχής και στο Επιμελητήριο Πιερίας, 28ης Οκτωβρίου 9 στην Κατερίνη, καθώς και κατά την προσέλευσή τους στο Συνέδριο.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, Η ΟΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ... ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ!
ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ; ΌΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.

ΗΜΕΡΙΔΑ «Ενδοσχολική βία» Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Ενδοσχολική βία»
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012
και ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας
 
Η Ημερίδα είναι εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμός του Διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη«Ο ρόλος του ΣΣΝ της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης σε ψυχοκοινωνικά θέματα των σχολικών μονάδων»

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
 

Χαράλαμπος Κουτσιμάνης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας, «Ενδοσχολική βία: η οπτική των γονέων»

Αθανάσιος Χαρίσης, Υπεύθυνος ΣΣΝ Πιερίας, «Οι διαστάσεις της ενδοσχολικής βίας»

Ελένη Ρίντου, Ψυχολόγος, Μάστερ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Πιερίας «Ενδοσχολική βία: ο σχολικός εκφοβισμός»

Συζήτηση


Οργανωτική Επιτροπή-Προεδρείο

Α. Χαρίσης, Υπεύθυνος ΣΣΝ Πιερίας
Κ. Παπαϊωάννου, Διευθυντής Γυμνασίου Κονταριώτισσας
Δ. Ζιωγάνας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και
Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΕΣΥ;;;; ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ;;;;

Αυτό είναι το αυθεντικό σήμα του Πιερκού μου...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.. ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ....
ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΙΕΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΕΓΩ!
ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΕΣΥ;;;; ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ;;;;
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς


ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ (1993)

 

ΤΑΙΝΙΑ
ΤΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς




ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.. ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ!!!

Μου είπαν πως κάπου στις ακτές μας, έχει γυμνιστές, ακόμα και τώρα.... 
Ναι αλήθεια σας λέω... 
Ρώτα γύρω σου σε γνωστούς σου και θα δεις.... 
ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.. ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ!!! 

Επίδομα θέρμανσης 2013: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις



Επίδομα θέρμανσης 2013: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις




   Οδηγό για τους πολίτες σχετικά με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, τα ποσά και τους όρους καταβολής του επιδόματος.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:
 

1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης";
- Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.
 

- Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
 

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. 


Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές - εκπροσώπους.
 

2. Είμαι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών TAXISnet αλλά έχω ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να κάνω επανεγγραφή ή μπορώ να κάνω την αίτηση χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ μου και τον αριθμό ειδοποίησης;
Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος. Ωστόσο συνιστάται να ζητήστε και ανακτήστε ξανά τους κωδικούς σας στο TAXISNET. Εάν χρειαστείτε βοήθεια σε αυτό, καλέστε την γραμμή υποστήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης (HELP DESK / CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. 


3. Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ);
Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους
 
- Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

4. Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινή προμήθεια και κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Επίσης ο Διαχειριστής μπορεί να ενημερώνει τα στοιχεία σε περίπτωση αλλαγής ενοίκων (μετακομίσεις κλπ). 


5. Με ποιο τρόπο θα διεκπεραιώνεται η διαδικασία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.);
Η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται πλήρως μέσω διαδικτύου και θα καλύπτει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISNET της Γ.Γ.Π.Σ.. Στη διαδικασία εμπλέκονται οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος, καθώς και οι διαχειριστές - εκπρόσωποι πολυκατοικιών και ολιγοκατοικιών με κοινή κατανάλωση πετρελαίου.
 

6. Είμαι Διαχειριστής. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι από κάθε πολυκατοικία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.);
Προσοχή! Αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης (ΠΟΛ) που θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό κόμβο της Γ.Γ.Π.Σ. και θα προβλέπει τους δικαιούχους.
 
Ωστόσο διευκρινίζεται πως ο Διαχειριστής δε χρειάζεται να γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Επιδόματος. Οφείλει να εισάγει και να επικαιροποιεί, όποτε χρειάζεται, την εικόνα των ενοίκων.

7. Είμαι διαχειριστής και αφού εισάγω τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Τι να κάνω;
Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε ορθά τον αριθμό, ο οποίος αποτελείται από 9 ψηφία. Αν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε σωστά τον αριθμό επικοινωνήστε με το call center.
 

8. Είμαι διαχειριστής. Τι πρέπει να ζητήσω από τους κατοίκους της πολυκατοικίας μου για να συμπληρώσω την απαιτούμενη ηλεκτρονική φόρμα;
Για κάθε διαμέρισμα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:
 
- Αριθμό Διαμερίσματος (προαιρετικά)
- Ονοματεπώνυμο
- Όροφο
- Χιλιοστά Συμμετοχής στις Δαπάνες Θέρμανσης

9. Είμαι διαχειριστής και κάποια διαμερίσματα είναι μονίμως κλειστά. Πρέπει να δηλωθούν τα χιλιοστά τους στη Φόρμα Κατανομής Ενοίκων Πολυκατοικίας ή όχι;
Ναι, είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).
 

10. Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν κοινόχρηστο;
Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά συμφωνήστε σε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας. 


11. Είμαι ο νέος διαχειριστής και η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης (από τον προηγούμενο διαχειριστή) είναι σε εκκρεμότητα (έχει κενά που χρειάζονται συμπλήρωση). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;
Πρέπει άμεσα ο προηγούμενος διαχειριστής να κάνει τροποποίηση των Στοιχείων Διαχειριστή, ορίζοντας ΕΣΑΣ ως ΕΠΟΜΕΝΟ (ΑΦΜ και Ονοματεπώνυμο Διαχειριστή). Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής Διαχειριστή.
 

12. Είμαι ο νέος διαχειριστής και η πληρωμή των επιδομάτων των ενοίκων μας είναι σε εκκρεμότητα, ενώ η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης είναι σωστή και πλήρης (από τον προηγούμενο διαχειριστή). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;
Τίποτα, από τη στιγμή που το πετρέλαιο το έχετε προμηθευτεί με τον προηγούμενο διαχειριστή.
 

13. Έλαβα ένα e-mail «Ο Διαχειριστής άλλαξε τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματός σας», αλλά εγώ τα είχα εισάγει τα σωστά; Τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;
Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον διαχειριστή, να συμφωνήσετε ποιος έχει δίκιο και αν χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη διόρθωση από τον διαχειριστή. 


14. Έχουμε ήδη αποκτήσει «κεντρικό» ΑΦΜ πολυκατοικίας από τη ΔΟΥ. Που τον δηλώνουμε;
Σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο ο ΑΦΜ Πολυκατοικίας δεν συμμετέχει στη τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, θα πρέπει να ενημερωθεί ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης ώστε το τιμολόγιο να εκδοθεί στον ΑΦΜ του Διαχειριστή/Εκπροσώπου. 


15. O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Τι κάνω;
Ο προμηθευτής πετρελαίου δε δίνει κάτι που χρειάζεται για την υποβολή αίτησης. Κάθε αγορά πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΠΣ μαζί με τον ΑΦΜ σας (ή του διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία) και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ (ή τον κοινόχρηστο αν πρόκειται για πολυκατοικία). Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ορθή αναγραφή των στοιχείων αυτών στα παραστατικά του προμηθευτή για να εξασφαλιστεί η ορθή υποβολή τους στη ΓΓΠΣ.
 

16. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Απρίλιο (τιμολόγιο 03/04/2012 ) και έχουμε υποψήφιους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;
Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου. 


17. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Μάρτιο (π.χ. τιμολόγιο 03/03/2012), το οποίο όμως έχει καταναλωθεί κατά το 1/2 της ποσότητάς του (έχουν ήδη καταναλωθεί 1000 από τα 2000 lt), ενώ έχουμε υποψηφίους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;
Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.
 

18. Είμαστε μια διπλοκατοικία, όπου κάθε κατοικία έχει δικό της καυστήρα; Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;
Εάν προμηθεύεστε χωριστά πετρέλαιο θέρμανσης, τότε κάνετε χωριστή αίτηση ως κάτοικοι μονοκατοικίας, χωρίς να δημιουργήσετε κάποια πολυκατοικία. Αν προμηθεύεστε κοινό πετρέλαιο (κοινή δεξαμενή), τότε θα πρέπει ένας από εσάς να δημιουργήσει μια πολυκατοικία ως εκπρόσωπος και να εισάγει τα δύο διαμερίσματά σας.
 

19. Είμαστε ένα κτήριο με 4 κατοικίες, όπου οι κατοικίες ανά δύο έχουν κοινό καυστήρα; Πώς πρέπει να δηλώσουμε το κτήριο;
Για κάθε ζευγάρι κατοικιών με κοινό καυστήρα θα οριστεί ένα εκπρόσωπος, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πολυκατοικία με τα δύο διαμερίσματα που έχουν τον κοινό καυστήρα. Οπότε τελικά θα δημιουργηθούν δύο ολιγοκατοικίες, με ξεχωριστό εκπρόσωπο.
 

20. Είμαστε μια διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα. Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης το μοιραζόμαστε ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός, ενώ δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;
Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά (500 και 500) ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία (π.χ. 60% με 40%) οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά (π.χ. 600 - 400).
 

21. Είμαστε μια πολυκατοικία με κοινό καυστήρα που όμως δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης, καθώς μοιραζόμαστε το κόστος με άλλους τρόπους. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;
Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά, ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία, οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά.
 

22. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης ;
- Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος
 
- Το Ονοματεπώνυμο
- Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού
- Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας
- Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη πρέπει να γνωρίζετε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
- Ο όροφος
- Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων
- Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία
- Η υποχρέωση ή όχι υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 61 ΚΦΕ) του αιτούντος
- Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου.

23. Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;
Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.
 
Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΘΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ...ΣΟΥΖΑ ΠΟΛΗΛΑΤΟΥ!

Είδα στον πεζόδρομο αυτή την εικόνα...
Νεαροί να κάνουν σούζα με ποδήλατο....
Να περνούν δίπλα από παιδάκια, μανάδες με καροτσάκια, γέρους, νέους... κι όλα αυτά στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ....ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ;;; 

Από την τελετή απονομής πτυχίων σε 90 Εθελοντές Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού





   Μέσα σε μία συναισθηματικά, πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης “ΕΚΑΒΗ”, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων σε 90 Εθελοντές Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στην τελετή παρευρέθησαν από πλευράς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και Πρόεδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., κ.κ. Αγαθονίκου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Pεριφερειακού Τμήματος, ο Τομεάρχης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. κ. Ιωάννης Μακρής, η Ολυμπιονίκης και Τομεάρχης Διάδοσης του Ε.Ε.Σ. κ. Βούλα Πατουλίδου, οι Αρχηγοί των Περιφερειακών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, η Πρόεδρος της Eφορείας Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Χρυσούλα Χρυσικού, η Διδάσκουσα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Χρυσούλα Ράπτη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους σχεδόν όλοι οι Εκπρόσωποι και οι Αρχές της Πιερικής κοινωνίας.
Ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου και Πρόεδρου του τοπικού Τμήματος κ.κ. Αγαθονίκου.
Σύντομο Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου.
Μετά από την προβολή Video διάρκειας 10 λεπτών, σχετικό με τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον λόγο πήρε η Τομεάρχης Διάδοσης του Ε.Ε.Σ. κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Τομεάρχης του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., κ. Ιωάννης Μακρής.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία του Εθελοντισμού, ιδίως στη σημερινή πραγματικότητα και εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήριά τους, για την μεγάλη προσφορά του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ..
Εκ μέρους των Εθελοντών μίλησε ο Αρχηγός και Εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Δημήτριος Κατιρτζής. Παρακάλεσε τον πατήρ Βαρνάβα, εκ μέρους όλων των Εθελοντών να μεταφέρει τις Ευχαριστίες, την Αγάπη και τον Σεβασμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος. Αναφέρθηκε στη τεράστια προσφορά των Υπαρχηγών του Τμήματος κ. Ναούμ Οικονόμου και κ. Παναγιώτας Καρυπίδου, αλλά και όλων των Εθελοντών, που όλοι μαζί ενωμένοι αντιμετώπισαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την έναρξη του Τμήματος το 2008 μέχρι σήμερα και που είχαν σχέση με την οργάνωση, την γραφειοκρατία, τον εξοπλισμό, τα αναλώσιμα υλικά, το πετρέλαιο θέρμανσης , κ.λ.π..
Σήμερα η Ομάδα αποτελείται από 135 Εθελοντές, απλά παιδιά της καθημερινότητας, άριστα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι. Έχουν προσφέρει χιλιάδες εθελοντικές ώρες προσφοράς στην Πιερική και όχι μόνο κοινωνία, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλα τα περιστατικά, από τα οποία κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Παροχή Πρώτων Βοηθειών όπου χρειάσθηκε, αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων, εθελοντική αιμοδοσία, δενδροφύτευση, υγειονομικές καλύψεις σε αθλητικά δρώμενα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανεύρεση αγνοουμένων και μεταφορά τους από δύσβατες περιοχές του Ολύμπου και των Πιερίων, μέχρι και την παράδοσή τους στις αρμόδιους Αρχές. Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ορειβατικούς, πολιτιστικούς και ποδοσφαιρικούς συλλόγους, στην ΕΛ.ΑΣ., φροντίδα σε μοναχικά άτομα, κ.λ.π..
Και όλα αυτά πάντοτε σε άριστη συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και κρατικούς φορείς.
Αναφερόμενος προς τους Εθελοντές τόνισε ότι: Ένα πτυχίο δεν σώζει ζωές και ότι η καθημερινή ενημέρωση και επανεκπαίδευση είναι υποχρέωσή τους .
Εκθείασε τον ρόλο των γονέων και των οικογενειών, οι οποίοι ανέθρεψαν τους Εθελοντές και επωμίζονται καθημερινά όλα τα βάρη τους όταν αυτοί βρίσκονται σε αποστολή. Κλείνοντας απευθύνθηκε προς τους Άρχοντες του τόπου λέγοντας: Εμείς κάναμε το χρέος μας και είμαστε εδώ . Περιμένουμε και τη δική σας στήριξη. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε καλύτερα.
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε φορείς και παράγοντες που βοήθησαν τοTμήμα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Βραβεύτηκαν
Ο πρώην Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστου, που με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου προσέφεραν στο Τμήμα έναν επιχειρησιακό Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή.
Ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, που κατά τη διάρκεια της θητείας του, μέσω του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, προσέφερε στο Τμήμα έναν εκπαιδευτικό, έναν επιχειρησιακό Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή και ένα φορείο τύπου Basket.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης, που βοήθησε σημαντικά τους Εθελοντές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας τόσο ηθικά, όσο και υλικά.
Ο κ. Αλέξανδρος Βλαχόπουλος, Διευθυντής της εταιρίας “ΠΡΑΤΤΕΙΝ Α.Ε.”, για την μεγάλη του προσφορά προς το Τμήμα, εξειδικευμένου εξοπλισμού μεγάλης χρηματικής αξίας.
Ο Εκπαιδευτής Τηλεπικοινωνιών του Τομέα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. κ. Σταύρος Δρόσος, ο οποίος όχι μόνο ερχόταν αφιλοκερδώς από την Αθήνα στη Κατερίνη για να εκπαιδεύσει τους Εθελοντές σε θέματα επικοινωνιών, αλλά προσέφερε στο Τμήμα από το υστέρημά του, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τέτοιο ώστε να καταστήσει το Τμήμα αυτόνομο και να εντάξει επίσημα το Τμήμα Κατερίνης στο Ραδιοδύκτιο του Ε.Ε.Σ..
Ο πρώην Υπαρχηγός του Τμήματος κ. Άγγελος Τσαουσίδης, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Τμήματος, για την μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έφυγε και εργάζεται στην Ελληνική Πρεσβεία στις Φιλιππίνες.
Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή των πτυχίων στους Εθελοντές και την εκφώνηση της Ερυθροσταυρικής Υπόσχεσης. Την εκφώνηση της υπόσχεσης έδωσε, Tιμής ‘Eνεκεν, ο Εθελοντής Σαμαρείτης κ. Κωνσταντίνος Τσίπης , ο οποίος έχει και τις περισσότερες ώρες Εθελοντικής Προσφοράς.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ