PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρωτοφανές φονικό χτύπημα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σοκ και πολλά ερωτήματα για το πρωτοφανές αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στην "καρδιά" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη με θύμα τον υπασπιστή και στενό συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

"Σκοτώθηκε ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανώς συγκλονισμένος."Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο μου συνεργάτη" κατέληξε.
Η έκρηξη έγινε γύρω στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης και οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, που παραδόθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου και το άνοιξε ο άτυχος υπασπιστής. Δίπλα βρίσκεται το γραφείο του ίδιου του υπουργού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ισοπέδωσε το γραφείο του άτυχου υπασπιστή. Πρόκειται για τυφλό χτύπημα καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση, ενώ τη στιγμή της έκρηξης στο γραφείο του υπουργού βρίσκονταν και πολίτες. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και εξετάζεται από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Πολλά τα ερωτήματα με κυριότερο πως είναι δυνατόν να έφτασε παγιδευμένο δέμα μέσα στο υπουργείο και μάλιστα εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού καθώς υπάρχουν κάμερες και ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέμα εστάλη με κούριερ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η βόμβα ήταν μέσα σε δέμα το οποίο προοριζόταν για τον υπουργό, αλλά το άνοιξε ο υπασπιστής του, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία. Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
Για την επίθεση σε συνεχή ενημέρωση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε αρκετές φορές με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.

Σύσσωμη καταδίκη
"Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος.Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της" αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του. Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος
 
ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ

φΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, πριν Λιγο




Αναστασία Καλλιοντζή – Θάλεια Κουνούνη – Κατερίνα Παπανικολάου :Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, στις 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

Αναστασία Καλλιοντζή – Θάλεια Κουνούνη – Κατερίνα Παπανικολάου
24/06/2010

Το Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση γνωριμίας με τις συγγραφείς και τα βιβλία τους Αναστασία Καλλιοντζή – Αγαστή συνεργασία Θάλεια Κουνούνη – Κράτα με... η Κιβωτός σαλπάρει Κατερίνα Παπανικολάου – Μην παίρνεις κι όρκο στον έρωτα...
Τις συγγραφείς θα προλογίσει η κα Μαρία Σατραζέμη-Μάσσιου, φιλόλογος.
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, στις 21.00,
στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για εργασιακό - ασφαλιστικό

Σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, θα δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για τις αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις - ασφαλιστικό. Σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία του υπ. Εργασίας

ROUND ABOUT ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ)-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ROUND ABOUT...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΟΙΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Χ.Α.: Κάτω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.


 Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διολισθαίνοντας κάτω από τις 1.500 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.468,86 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 3,71%.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ 3-2 ΣΤΟ 91'


ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ 3-1 ΣΤΟ 89'
ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ 2-1 ΣΤΟ 81΄
 ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ 2-0 ΣΤΟ 73΄
ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ  1-0  ΣΤΟ 25΄

Θ. Παπαγεωργίου: «Το κράτος έπαιξε με τα λεφτά του ελληνικού λαού, με τον ιδρώτα του, τζογάρισε σε ανασφαλή προϊόντα»



Θ. Παπαγεωργίου:
«Το κράτος έπαιξε με τα λεφτά του ελληνικού λαού, με τον ιδρώτα του, τζογάρισε σε ανασφαλή προϊόντα».

Σκληρή γλώσσα και ερωτήματα που δεν απάντησε η Νέα Δημοκρατία έθεσε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, στην συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των «τοξικών» δομημένων ομολόγων στα οποία επενδύθηκαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως «είναι απορίας άξιον γιατί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την έκδοση εκείνων των περίφημων δομημένων ομολόγων, κανένας, μα κανένας από την τότε Κυβέρνηση και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν μας απάντησε και δεν μας απαντάει γιατί δεν έγινε επένδυση των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Μια αγορά που χαρακτηριζόταν για χρόνια ήσυχη, μια αγορά που είχε χαρακτηριστεί ως σταθερή, μια αγορά η οποία είχε χαρακτηριστεί ως ασφαλής».
Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαγεωργίου, εκείνη την περίοδο αυτό που έκανε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να επενδύσει δηλαδή τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων σε δομημένα ομόλογα,  δεν το έκαναν οι Τράπεζες οι οποίες είχαν και τον στοιχειώδη μηχανισμό να αξιολογήσουν τους κινδύνους προκειμένου να ρισκάρουν και να επενδύσουν.
Στο ερώτημα γιατί έγιναν αυτές οι εξαιρετικά επισφαλείς επενδύσεις, γιατί επενδύθηκαν τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων πού είναι τα χρήματα, είναι ο ιδρώτας του ελληνικού λαού, ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζει και αποκαλύπτει:
«Ξέρετε, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι κινεί περισσότερο την περιέργεια από οτιδήποτε άλλο και μας εμβάλλει σε πονηρές σκέψεις; Δεν κατηγορούμε κανέναν. Αλλά ξέρετε τι; Αυτά τα προϊόντα κρύβουν προμήθειες. Είναι η πρώτη φορά που σ’ αυτά τα προϊόντα έχουν προμήθεια 0,3%. Και διερωτάται κανένας. Επενδύσατε επίσημα, βάλατε τα Ασφαλιστικά Ταμεία να επενδύσουν, για να πάρουν προμήθειες ποιοι; Το 0,3% ποιος το πήρε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα».
Για τις αποδόσεις αυτών των επενδύσεων – των δομημένων ομολόγων - ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως είναι επισφαλείς φέροντας ως παράδειγμα την Αγροτική Τράπεζα η οποία επένδυσε 780 εκατ. ευρώ και σήμερα όχι μόνο δεν έχει κέρδος αλλά έχει χάσει και τα 500 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιο που επένδυσε.
Τέλος τόνισε πως «είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην ηθική των πραγμάτων και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να διερευνήσουμε ποιανού ιδέα ήταν, ποιος συντόνισε αυτή την προσπάθεια, γιατί το έκανε όταν είχε άλλες δοκιμασμένες και σίγουρες λύσεις» και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και όλα τα κόμματα, «όχι μόνο να στηρίξουν, αλλά να συμβάλλουν όπως κάνουν και σε άλλες επιτροπές, στην διερεύνηση αυτής της εγκληματικής πράξης που οφείλουμε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στον ιδρώτα του ελληνικού λαού, στον λαό, στην απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να πέσει άπλετο φως σ’ όλες αυτές τις υποθέσεις οι οποίες δηλητηρίασαν την κοινωνία, την πολιτική και τους πολιτικούς».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS: “we are so different but we still are the same”


Μαθητές και εκπαιδευτικούς από 10 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8 χωρών της Ευρώπης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα comenius με τίτλο “we are so different but we still are the same” υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης. Από την πόλη μας συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα το 2ο ΓΕΛ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο κ. Σατραζέμης αφού καλωσόρισε - εκ μέρους του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη -τους 4μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις 8 ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της Κατερίνης, στη σύγχρονη ταυτότητά της και στα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου Κατερίνης και στις ασχολίες των κατοίκων.



ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα από την πόλη της Κατερίνης. Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Σατραζέμης σε δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά: «αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόταση του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ να συναντηθούμε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των χωρών, που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος «Comenius». Παρουσιάσαμε στους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς την πόλη της Κατερίνης, μιας μοντέρνας αλλά και ανθρώπινης πόλης με εμφανή τα στοιχεία της ανάδειξης και της αξιοποίησης μιας πλουσιότατης πολιτιστικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής, μέσα από μια ιστορική διαδρομή. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης αλλά και για το σύγχρονο πρόσωπό της. Συγχαίρω την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου για την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια συνεργασίας ανάμεσα σε σχολεία και φορείς διαφορετικών χωρών αλλά και μεταξύ μαθητών-καθηγητών και τους διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες».
Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Διευθυντής του Σχολείου Αριστοτέλης Νούλας, ο Υποδιευθυντής Αθανάσιος Βρακόπουλος, ο Γενικός Συντονιστής του προγράμματος εκπαιδευτικός Αθανάσιος Πολύζος, κ.α εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου.

Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ – Ιστορία – Αρχαιολογία - Μύθος”


Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου



           Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ – Ιστορία, Αρχαιολογία, Μύθος”,  το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:30,  στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ” στο Λιτόχωρο. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου
           Η υλοποίησή της έκθεσης βασίστηκε σε μια ιδέα του Καθηγητού Αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τοπία της Μακεδονίας, από το χειρόγραφο μυθιστόρημα του Μ. Αλεξάνδρου, που αναφέρεται ως Κώδικας 5 και βρίσκεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο της Βενετίας.
          Η έκθεση διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, τον Δήμο Λιτοχώρου και τους Φίλους του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος. Την επιμέλεια της Έκθεσης έχουν οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, Μπέττυ Παρτσαλίδου και Αναστασία Φιλιπποπούλου και τις δημόσιες σχέσεις η Ελπίδα Παπαδοπούλου. 

ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΜΥΘΟΣ

Ιστορία

Την άνοιξη του 334 π.Χ., ο Αλέξανδρος σε ηλικία 22 ετών, ξεκίνησε να αλλάξει τον κόσμο με 30.000 οπλίτες, 5.000 ιππείς, 160 τριήρεις και πολλά φορτηγά πλοία. Πέθανε το 323 π. Χ., σε ηλικία μόλις 33 ετών. Μέσα σε δέκα χρόνια:

Κατέκτησε την Ασία διασχίζοντας πεδιάδες, δύσβατες οροσειρές, αδιαπέραστα ποτάμια, τρικυμισμένες θάλασσες.
Εκπόρθησε άπαρτα οχυρά με την τεχνική, την τεχνολογική και τη μηχανική υποστήριξη του επιτελείου των τεχνικών του.
Χάραξε νέα δίκτυα συγκοινωνίας ανοίγοντας δρόμους και σήραγγες, κτίζοντας γεφύρια στη στεριά και ναυστάθμους στη θάλασσα.
Χαρτογράφησε περιοχές, από όπου περνούσε, σε στεριά και θάλασσα.
Μελέτησε τη χλωρίδα και την πανίδα κάθε τόπου και μετέφερε ζώα, φυτά και μεταλλεύματα από την Ασία στη Μακεδονία και αντίστροφα.
Επέβαλε ενιαία νομισματική πολιτική και τη χρήση του δεκαδικού συστήματος.
Διεθνοποίησε το εμπόριο.

Αρχαιολογία

Η αρχαιολογική σκαπάνη, μεθοδικά και ακούραστα, φωτίζει ολοένα και περισσότερο την ιστορία. τα ευρήματα που συνεχώς έρχονται στο φως, ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους τόπους (Αφγανιστάν - Πακιστάν - Περσικός Κόλπος κ.α.), παρέχουν αδιάψευστες αποδείξεις για την παρουσία του Αλεξάνδρου και την πολιτιστική επίδρασή του στους λαούς όλων αυτών των περιοχών.

Μύθος

Μεταξύ 3ου αιώνα π.Χ. και 3ου αιώνα μ. Χ., οι περιπέτειες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις μακρινές χώρες αποτέλεσαν τη βάση μιας φανταστικής διήγησης της ζωής του, που είναι γνωστή ως Μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου. Η τεράστια δημοτικότητα του κειμένου μαρτυρείται από το γεγονός ότι μεταφράστηκε σε όλες τις σημαντικές γλώσσες, μεταξύ άλλων τη λατινική, την αρμενική, τη συριακή, την κοπτική, την αιθιοπική, τη σερβική, την αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και την εβραϊκή. Το ελληνικό Μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου σώζεται σε δεκαοχτώ χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 11ο μέχρι και τον 16ο αιώνα. Μόνο ένα από αυτά τα χειρόγραφα αποτελεί πολυτελή έκδοση του κειμένου με εκτεταμένη εικονογράφηση. Αυτό το χειρόγραφο βρίσκεται σήμερα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, αναφέρεται ως Κώδικας 5 και αρχίζει με την εικόνα του αυτοκράτορα που το παρήγγειλε. Ομάδα τριών καλλιτεχνών ζωγράφισε τις περίτεχνες εικόνες του χειρόγραφου με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Τον 17ο αιώνα οι Τουρκοβενετικοί πόλεμοι (1645 - 1669) και η επακόλουθη απώλεια της Κρήτης είχαν ως αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων προσφύγων να καταφύγουν στη Βενετία, όπου έφεραν μαζί τους χειρόγραφα, εικόνες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, πολλά από τα οποία δώρισαν τελικά στην Ελληνική Αδελφότητα της Βενετίας. Είναι πιθανόν ο Κώδικας 5 να περιήλθε στην κατοχή της Αδελφότητας ως μια τέτοια δωρεά.


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ...στην ακρίβεια φυσικά..!!!

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάιο-2010 σε σχέση με τον Μάιο-09, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.




Η Ελλάδα πρώτη:



Στον πληθωρισμό με 5,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,6%



Στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,2% .



Στα καύσιμα με αύξηση 51,1% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 18,4%.



Στις μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 3,7%.



Στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 9,3%όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%.



Στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%.



Στον καπνό με αύξηση 17,8% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 6,6%.



Στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι -0,3%

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΥΒΕΛΗ

Την ίδρυση νέου κόμματος στις 30 Ιουνίου προανήγγειλε μέσω του Real fm ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης, o ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί μαζί με άλλους τρεις βουλευτές του ΣΥΝ (Λεβέντη, Ψαριανό και Τσούκαλη).

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι "το νέο κόμμα της Σύγχρονης και Ανανεωτικής Αριστεράς θα έχει σαφή και συγκεκριμένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό", ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, και τάσσεται υπέρ της μιας κοινής πορείας με τους Οικολόγους.

Προσχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο νέο φορέα της Αριστεράς


 Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστέρας» εξέφρασε η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό κατά το 6ο συνέδριο του κόμματος, στις αρχές Ιουνίου.

ΑΞΙΖΕ?

Άξιζε εμείς τα μαλακισμένα να έχουμε τέτοιο μάρτυρα;



Σολωμέ, Δε σε γνώρισα ποτέ...
'Αν και ήμουν στη Δερύνεια εκείνη τη μέρα. Φοιτήτρια ήμουν και ήμουν και λίγες μέρες πριν στην πορεία των μοτοσικλετιστών.
Αλλά η εικόνα σου που...

κυρίως την είδα από την τηλεόραση λίγο μετά και οι μνήμες εκείνης της μέρας, θα με στοιχειώνουν για όλη μου τη ζωή...


Αναρωτιέμαι Σολωμέ.

Έδωσες τη ζωή σου για εμάς. Για να κατεβάσεις την τουρκική σημαία από ένα ιστό.
Για να δείξεις ότι δεν έχει αυτή η σημαία θέση σε τούτη τη γη.

Θα περίμενες ποτέ Σολωμέ, ότι θα ερχόταν η μέρα που θα διώκαμε αυτούς που προσπαθούν να κατεβάσουν τη σημαία για την οποία εσύ πέθανες; Που θα εισβάλλαμε στα σπίτια των ανθρώπων που προσπαθούν να συντηρήσουν ζωντανές τις ιδέες για τις οποίες εσύ έδωσες τη ζωή σου;

Που θα βρίσκονταν συμπατριώτες σου (αυτοί που έσπευσαν να σε κατηγορήσουν ως "τρελλό" μετά το θάνατό σου), που θα έφταιγαν το λαό μας για την κατοχή και που θα παρουσίαζαν τον κάθε Τούρκο φασίστα ότι "θέλει λύση" και "εμείς δε θέλουμε";

Για ποιους πέθανες Σολωμέ; Γι' αυτούς που εκλέγουν αυτούς που σε προσβάλλουν;

Γι' αυτούς που δε συνέχισαν τον αγώνα σου; Γι' αυτούς που μετρούν την πατρίδα και τη λευτεριά με τον πήχυ; Που τρέχουν στον Αττίλα για τα ψίχουλά του;

Για ποιους ρε Σολάκη; Για ποιους πέθανες;

Άξιζε να πεθάνεις ΕΣΥ για εμάς;

Άξιζε εμείς τα μαλακισμένα να έχουμε τέτοιο μάρτυρα;
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_6280.html

ΑΠΟ ΤΟ "ΤΡΟΚΤΙΚΟ"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ....
ΕΝΩ Η ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΝ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ..
(ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ)

Ο Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης στον ιστορικό Πόντο




Γιορτάζοντας τα 20χρονά του ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» υλοποιεί το μεγάλο όνειρο της επίσκεψης στις πατρογονικές εστίες. Με επικεφαλής τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, 50μελής αποστολή, οργανωμένη άρτια και με πολύ μεράκι,  αποτελούμενη από μέλη και φίλους, αναχωρεί το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου για ένα 12ήμερο ταξίδι ξεχωριστό, αληθινό προσκύνημα στον ιστορικό Πόντο.
Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν ιερούς και φημισμένους τόπους,  πολυτραγουδισμένα μέρη, θρησκευτικά μνημεία, πόλεις και χωριά όπου ο ποντιακός ελληνισμός άντεξε, πρόκοψε και μεγαλούργησε για 3 χιλιετίες. Από την Κωνσταντινούπολη στα ασιατικά παράλια, τη Νικομήδεια, τη Σινώπη, τη Σαμψούντα, την Οινόη, τη Φάτσα, την Ορντού, την Κερασούντα, την Τραπεζούντα, ακόμη και το Καρς.  Αλλά και στην ενδοχώρα πολύ ξεχωριστό το προσκύνημα στο μεγάλο θρησκευτικό σύμβολο των Ποντίων την Παναγία Σουμελά, της οποίας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να φέρουμε το όνομα, καθώς επίσης  την Αργυρούπολη, τη Νικόπολη, τη Σεβάστεια, την Τοκάτη, την Αμάσεια και την Μερζιφούντα αναμένεται οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν και να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και συναισθήματα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» θεωρεί το γεγονός ξεχωριστό, το ταξίδι μεγάλο χρέος στην μνήμη των προγόνων μας και φιλοδοξεί στις 6 Ιουλίου, ημέρα επιστροφής, να μας μεταφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων, τις  πλουσιότερες  των εμπειριών και τις «δυνατότερες» των εικόνων. 

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ?

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ...
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ..! 
ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ..!

"ΒΕΡΥΚΙΟΙ" ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ

ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ...
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...
ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ...ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ...?
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΜΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ?
ΟΧΙ....ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ...
90% ΣΑΣ ΛΕΜΕ....ΝΑΙ...
Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ..?
ΣΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ...
ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ...ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΒΥΘΟ...ΧΑΛΑΛΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ..!

ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ 10 ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 1
ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ 9....
ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ
ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ,
ΚΟΡΟΙΔΑ
Μ@Λ@ΚΕΣ....
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΛΙΑ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΣΕΝΑ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗ)ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ...ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ....ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ...
ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ


ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ε Ι Ο Ν
ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΟΥ-ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 151 – Τ.Κ. 60100 - ΚΑΤΕΡΙΝΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκτελεστικής Γραμματείας του " ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:30 στα εγκαίνια της έκθεσης ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΥΘΟΣ " στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ", στον κόμβο Δίου - Λιτοχώρου, στην Πιερία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Εκτελεστικής Γραμματείας

Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Νομάρχης Πιερίας

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
Δήμαρχος Λιτοχώρου

Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Θ. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ


ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΚΕΒΙΝ ΡΑΝΤ

Γυναίκα για πρώτη φορά

Η Τζούλια Γκίλαρντ είναι η νέα πρωθυπουργός της Αυστραλίας και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 188 ΕΥΡΩ

Καλύτερα να κάνει κάποιος διακοπές στην Ελλάδα, παρά να καθίσει σπίτι του, αναφέρει μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα. Η Ελλάδα, φαίνεται να προσελκύει τους γερμανούς τουρίστες, αφού οι προσφορές είναι εντυπωσιακές. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, με 188 ευρώ μένεις μια εβδομάδα στην Ελλάδα και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια!
Κάτι τέτοια διαβάζουν οι Έλληνες και στο τέλος θα κλείνουν ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσω… Βερολίνου!
ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης


"Τίποτα δεν πρέπει να λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια"




Επί τάπητος η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού και ο κανονισμός λειτουργίας του πεζοδρόμου
Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού, αλλά και ο κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου, συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέργιος Μπουσνάκης έθεσε το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας να μάθει τις διαδικασίες και ενέργειες που έγιναν από πλευράς του Δήμου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σημείωσε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής παραμένει σταθερή και τίποτα, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς τις αναγκαίες και νόμιμες εργασίες και την απαιτούμενη άδεια. Ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για "κρυφτούλι" που παίζουν οι εταιρείες, ενώ σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή απομακρύνθηκε και η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Κασιμίδης αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του πεζοδρόμου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσε να περάσει, για να πάει σε συμβάν που είχε κληθεί.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης υπογράμμισε ότι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης περνούν με άνεση από τον πεζόδρομο, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο. "Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας σέβεται τον πεζόδρομο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και τα αυτοκίνητά τους θα έπρεπε να τους πάρουν" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Τέλος, προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την συνδιοργάνωση του Δήμου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Δήμο Κατερίνης, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος, που διοργανώνεται από την UEFA.


ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ 

Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.

Επιβεβαιώσε ουσιαστική ο Σοφοκλής Πιλάβιος, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από τη Νότια Αφρική, ότι ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.
«Εχουμε πάρει την απόφασή μας, έχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση και ήδη έχουμε κάνει κάποιες πρώτες επαφές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Σήμερα έγινε ένα άτυπο συμβούλιο επί αφρικανικού εδάφους, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ελλάδα, σε κανονικό Δ.Σ.».
Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις αξιοποίησης του Οτο Ρεχάγκελ σε άλλο πόστο, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο απολογισμός και η συνολική αποτίμηση του έργου του Γερμανού προπονητή. «Φεύγουμε με ανάμικτα συναισθήματα από τη Νότια Αφρική, θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία της εθνικής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Την κατάργηση 16 υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.
Η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 14.00.
Στόχος του νομοσχεδίου, όπως αναφέρεται, είναι ο εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης και των εποπτευόμενων φορέων.
Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η κατάργηση των ακόλουθων υπηρεσιών και φορέων, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα:
Α) Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
1. Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, νπιδ. (Καταργείται ως νομικό πρόσωπο και λειτουργεί στο εξής ως υπηρεσιακή μονάδα του Εθνικού Τυπογραφείου επιπέδου τμήματος).
2. Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) ν.π.ι.δ. (Καταργείται ως νομικό πρόσωπο και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται και ασκούνται από τη Γενική Γραμματεία μεταναστευτικής Πολιτικής).
Β) Υπουργείο Οικονομικών
3. Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ε.ΤΑ.Κ.Σ) νπδδ, (καταργείται)
4. Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, νπδδ, (καταργείται)
Γ) Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
5. Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών (Ε.Α.Γ.Ε.), ν.π.δ.δ, (καταργείται)
6. Ιόνιος Ακαδημία, ν.π.ι.δ. (καταργείται)
Δ) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
7. Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία, ν.π.ι.δ, (καταργείται)
8. Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ), ν.π.ι.δ, (καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται και ασκούνται από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών ΙΤΣΑΚ)
Ε) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
9. Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας (Ε.Κ.Ε.Υ.), ν.π.δ.δ, (καταργείται)
10. Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας (Ι.Ε.Ε.Π.Υ.Υ.), αυτοτελής οργανική μονάδα, (καταργείται)
Οι αρμοδιότητες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας, καθώς και του Ινστιτούτου Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας μεταφέρονται και ασκούνται από υπηρεσιακές μονάδες με συναφείς αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
11. Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, (Κ.Κ.Ν.Α.), ν.π.ι.δ., (καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται και ασκούνται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Ε.ΚΕ.Α..), ν.π.δ.δ.
12. Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας (Ι.Κ.Δ.Ε.), ν.π.ι.δ., (καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται και ασκούνται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.), ν.π.δ.δ.
13. Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.ΠΑ. ΑμεΑ), ν.π.ι.δ., (καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται και ασκούνται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ν.π.δ.δ.
Στ) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
14. Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης ( 51 υπηρεσιακές μονάδες) (καταργούνται)
15. Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας ν.π.ι.δ., (καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται και ασκούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)
Ζ)Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
16. Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Ε.Ε.ΚΕ.Π.Π.), ν.π.ι.δ., (καταργείται)
Οι αρμοδιότητες ορισμένων από τους καταργούμενους φορείς οι οποίες κρίθηκε ότι εξυπηρετούν και με τα σημερινά δεδομένα το δημόσιο συμφέρον, μεταφέρονται σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες με συναφές αντικείμενο.
Παράλληλα, σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης τίθενται οι ακόλουθες εταιρείες:
1. Η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.), εποπτευόμενη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής,
2. Το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου ΑΕ (ΙΧ.ΘΥ.Κ.Α.), εποπτευόμενη από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
3. Το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε., εποπτευόμενη από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και
4. Η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. εποπτευόμενη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι διατάξεις με τις οποίες συνεστήθη η Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής “Λεύκιπος” εποπτευόμενη από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, καταργούνται. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αυτή δεν είχε ουσιαστικά λειτουργήσει.
Το τακτικό προσωπικό των υπό λύση και εκκαθάριση εταιρειών, μετά από αίτησή στην οποία εκφράζει την προτίμησή του θα μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και αξιοποιείται σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα οι οποίοι εδρεύουν στο νομό (ή σε όμορο) όπου ήδη υπηρετούσε.
Επιπλέον, οι φορείς που συγχωνεύονται είναι:
* Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ι.Κ.Π.Α.) καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ. και συγχωνεύεται με το ν.π.δ.δ. Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), λόγω συνάφειας του αντικειμένου τους.
* Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ), η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών, συγχωνεύεται με το ΕΚΔΔΑ, εποπτείας Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων.
* Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το νπιδ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα υπηρετεί στο εξής το σκοπό του Μουσείου. Επίσης καταργείται η Διοικούσα Επιτροπή και λήγει η θητεία των μελών της.
* Συγχωνεύονται ακόμη οι ανώνυμες εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας» (ΕΛΚΑ), «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης» (ΕΛΚΕΑ), «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ" και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας», μέσω απορρόφησης στο «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε».
* Η Εταιρεία Διανομής Αερίου (Ε.Δ.Α. Α.Ε.) και η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου, ΔΕΠΑ Α.Ε.) συγχωνεύονται με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα βορειοανατολικά, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ
"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"...ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ κκ ΤΑΡΑΣΙΟΥ (ΓΟΧ)...
ΟΙ ΨΑΛΜΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ
ΤΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ
Η ΘΕΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΙΣΚΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ,
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ....
...ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...

διαγραμμισεις

Διαγραμμισεις, στη διασταυρωση ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ...