PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Κ.Π.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟ ΓΙΑΛΕΝΙΟ

Και οι τέσσερεις υποψήφιοι για την Προεδρία της ΝΟΔΕ Πιερίας είναι αντάξιοι του υψηλού στόχου που έχουν θέσει και αποτελούν πολύτιμα κεφάλαια στην παράταξή μας.

Μεταξύ τους επιλέγουμε το ΜΟΣΧΟ ΓΙΑΛΕΝΙΟ έναν άνθρωπο με ιδανικά, τόλμη, παιδεία ,ήθος βασικά χαρακτηριστικά ενός Προέδρου ΝΟΔΕ που μπορεί να εγγυηθεί μεγαλύτερη συνοχή της ΝΔ για το μέλλον και για ένα δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα.
Ο Μόσχος Γιαλένιος είναι κατά τη γνώμη μας ο καταλληλότερος για να διατηρήσει τη ΝΟΔΕ ψηλά στη συνείδηση των νεοδημοκρατών.
Για πολιτική ενότητα και αισιόδοξη προοπτική της ΝΔ στηρίζουμε Μόσχο Γιαλένιο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΓΙΟΥΛΗ ΦΑΣΟΥΛΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

**********pieria-gr :   Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ "ΤΡΟΙΚΑΣ", ή ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ.

ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ; ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ LIBIDO

xo xo xo xo !!!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ..!

ΟΙ "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ" ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ -ΜΠΛΑ", ΤΗΣ Φ. ΣΚΟΡΔΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΚΥΡΩΣΕ  ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ  "ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ"  ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ....

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ -ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΡΔΑ-
ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ "ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ...ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΙΘΗΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ "ΤΩΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ..?
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, 
ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, 
ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ "ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ"...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ , 
ΠΙΛΟΤΟΥΣ,
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 
ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ....
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ...


ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ....

ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ 
ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ...ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΑΣ.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Ξηρολάκι


Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας



Σε εξέλιξη βρίσκονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα του Ξηρολακίου, που έχουν στόχο την καθαρισμό και την ανακατασκευή των αναχωμάτων του ποταμού, αλλά και την αποκατάσταση του ρείθρου που συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα της Κονταριώτισσας και του Αγίου Σπυρίδωνα.
Πρόκειται για τρία ξεχωριστά έργα που υλοποιούνται μετά και από τις πρώτες παρεμβάσεις που έκαναν τα μηχανήματα της Νομαρχίας Πιερίας, αμέσως μετά τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2009, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στους χείμαρρους και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο στο Ξηρολάκι στην περιοχή του Δήμου Δίου, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την ανακατασκευή των αναχωμάτων του ρέματος από το ρείθρο της Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και κατάντι και με το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ θα γίνει ανακατασκευή της συγκεκριμένης διάβασης, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία μεταξύ των δύο δημοτικών διαμερισμάτων.
Η τρίτη εργολαβία, που γίνεται επίσης στο Ξηρολάκι στα όρια του Δήμου Πέτρας, από τη θέση της γέφυρας του Λόφου – Βροντούς και κατάντι, με προϋπολογισμό 90.000 ευρώ περιλαμβάνει τον καθαρισμό του ρέματος, την εκβάθυνση καθώς και την ενίσχυση των αναχωμάτων. Σύμφωνα με τις μελέτες των έργων τα φερτά υλικά που θα παρθούν από τις παρεμβάσεις θα αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση των αγροτικών οδικών δικτύων των δύο Δήμων.

Όπως τονίζει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου που επέβλεψε τις εργασίες, συνοδευόμενος από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πιερίας είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και πρόσθεσε ότι με τα έργα στο Ξηρολάκι γίνεται μια ουσιαστική αντιπλημμυρική παρέμβαση σε μια ευαίσθητη περιοχή. Ο Νομάρχης υπογράμμισε ότι πέρα από την αντιπλημμυρική προστασία, η χρήση των φερτών υλικών για την αγροτική οδοποιία, δημιουργεί βασικές υποδομές για τους αγρότες, καθώς με την κατασκευή της υπόβασης των δρόμων, είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να γίνει η ασφαλτόστρωσή τους.



«Θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας τα λίγα χρήματα που μας έδωσε το Υπουργείο, που είναι μόνο 500.000 ευρώ» σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι τα χρήματα επενδύονται στους Δήμους, με έργα που γίνονται στους Δήμους. «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα και να τα μεταβιβάσει στους Δήμους, όμως δίνει έργα, τα οποία πιστεύω ότι είναι και καλύτερα».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μετά από επιστολή του Δημάρχου Κολινδρού προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και κοινοποίηση προς τον βουλευτή κ. Γιάννη Αμοιρίδη για «Προβλήματα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο ανθοφορίας, σε κεράσια» ο βουλευτής έκανε Αναφορά – Ερώτηση σύμφωνα με το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επιστολή έχει ως εξής:



Μετά από κοινή διαπίστωση αγροτών, αγροτικών συλλόγων, γεωπόνου – ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α., γεωπόνου – επόπτη ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το πρόβλημα ακαρπίας στην καλλιέργεια κερασιάς, το οποίο παρουσιάστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τους μήνες ανθοφορίας και κυμαίνεται από 80 μέχρι και 100% ακαρπία.

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο Κολινδρού Πιερίας καλλιεργούνται συνολικά 1.400 περίπου στρέμματα κεράσια που αποτελούν παραδοσιακή καλλιέργεια του Κολινδρού.

Σημειώνουμε ακόμη τα εξής:

1. τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε μια αυξητική τάση της καλλιέργειας κερασιού,

2. οι παραγωγοί ανανεώνουν συνεχώς τα παλιά δέντρα, με αποτέλεσμα να έχουμε κτήματα που βρίσκονται στο μάξιμουμ της παραγωγής, την οποία όμως τελικώς δεν απέδωσαν,

3. οι καλλιεργητικές φροντίδες από τους παραγωγούς γίνονται κανονικά.

Σε συνδυασμό λοιπόν της φετινής ακαρπίας και των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων, οι παραγωγοί του Δήμου μας ζητάνε την συμπαράστασή σας, ελπίζοντας να βοηθήσετε στην έκδοση απόφασης ειδικής εντολής από τον ΕΛ.Γ.Α. για να δηλώσουν και να αποζημιωθούν για τη μείωση της παραγωγής τους.





Ο Δήμαρχος

Θωμάς Σολοποτιάς

 
 
 
 
 
 
 

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές σε καλλιέργειες της Πιερίας,

από την πρόσφατη ανεμοθύελλα





Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης. Η επίκαιρη ερώτηση αφορά την καταβολή αποζημιώσεων προς του παραγωγούς της Πιερίας των οποίων οι καλλιέργειες τους καταστράφηκαν από την πρόσφατη ανεμοθύελλα. Ο κ. Αμοιρίδης, ρωτά μεταξύ άλλων αν προτίθεται ο ΕΛΓΑ να καταβάλλει άμεσα το 50% της εκτιμώμενης ζημιάς, ώστε να ανταποκριθούν οι παραγωγοί σε τρέχουσες υποχρεώσεις τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή του συνόλου της ζημιάς.



Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Αμοιρίδη, έχει ως εξής:



Θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων για τους παραγωγούς της Πιερίας των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την πρόσφατη ανεμοθύελλα



Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από την παρατεταμένη ανεμοθύελλα του Σαββάτου 15 και της Κυριακής 16 Μαΐου σε καλλιέργειες των πρώιμων κερασιών του Λόφου και της Ράχης καθώς και του Κολινδρού, αλλά και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες ακτινιδίων και σε επιτραπέζια αμπέλια, που βρίσκονται στην περίοδο της ανθοφορίας, στην περιοχή του Δήμου Δίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η καταστροφή στα κεράσια είναι ολοκληρωτική και ανέρχεται στο 100% της παραγωγής σε μια έκταση 2.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Πέτρας και 1.250 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Κολινδρού, ενώ πολλές είναι και οι εκτάσεις των ακτινιδιών και των αμπελιών που έχουν υποστεί καταστροφή σε υψηλό ποσοστό.

Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή της Ράχης του Δήμου Πέτρας, λειτουργούν πρότυπα διαλογητήρια-συσκευαστήρια κερασιών από Συνεταιρισμούς Κερασοπαραγωγών της περιοχής, τα οποία απασχολούν την περίοδο της συγκομιδής δεκάδες εργαζομένους.



Επειδή η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και είναι ορατός ο κίνδυνος το εισόδημα των παραγωγών να συρρικνωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω απώλειας της σοδειάς τους, την ώρα που υποχρεώσεις τους προς τρίτους παραμένουν,



Ερωτάται η Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών και κατ’ επέκταση τις δυναμικές καλλιέργειες του νομού Πιερίας οι οποίες καταστράφηκαν.

Εξετάζει το ενδεχόμενο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ άμεσα τουλάχιστον το 50% της εκτιμώμενης ζημιάς, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταποκριθούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή του συνόλου της ζημιάς;



Ο ερωτών βουλευτής Πιερίας



Ιωάννης Αμοιρίδης

Απάντηση της υπουργού Οικονομικών κ. Λ.Κατσέλη



Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ.Κ.Κουκοδήμος με θέμα: «Αποζημιώσεις επιχειρήσεων λόγω Τεμπών», και κατά το μέρος που τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ΓΓ Εμπορίου-ΓΓ Καταναλωτή του Υπ.ΟΙ.Α.Ν. σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Με το νόμο 3816/2010 (ΦΕΚ 26.1.2010) για τη ρύθμιση οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα δόθηκε η δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια ή πιστώσεις που τους χορηγήθηκαν, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά το 2005.

Εξάλλου, ο ίδιος νόμος έδωσε τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάτω από προϋποθέσεις για την αποπληρωμή και ενήμερων ακόμη οφειλών.

Ωστόσο, οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Ο νόμος παρέχει στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και τους αγρότες μια καθοριστικής σημασίας τρέχουσα μέχρι τον Ιούνιο 2011 προστασία στις συμβάσεις αλληλόχρεων λογαριασμών (των λεγόμενων «κεφαλαίων κίνησης») που διατηρούν με τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου, σε περίπτωση που οι λογαριασμοί αυτοί κλείσουν ή μειωθεί το πιστωτικό τους όριο, τότε το αντίστοιχο υπόλοιπο μετατρέπεται σε ένα πενταετές τοκοχρεωλυτικό δάνειο με ετήσια περίοδο χάριτος. Αυτό ισχύει για καταγγελίες συμβάσεων ή μειώσεις πιστωτικών ορίων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 (για ποσά μέχρι 350.000 ευρώ για όσους διατηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας ή 200.000 ευρώ για τους υπόλοιπους). Αυτή η δυνατότητα παρέχεται ανεξαρτήτως λοιπών προϋποθέσεων για όλους. Η εν λόγω κατηγορία πιστώσεων είναι αυτή που κατεξοχήν χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται όλοι οι δανειολήπτες στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε από την πίεση ανταπόκρισης στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό καθώς και από αιφνιδιαστικές καταγγελίες ή μειώσεις των πιστωτικών ορίων και μπορούν πλέον να οργανώσουν με μεγαλύτερη άνεση την υπέρβαση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Ο παραπάνω νόμος αποτέλεσε το πρώτο μέτρο για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς. Ακολούθησαν τα δυο νέα προγράμματα και με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ.

*Το πρώτο που αφορά εξόφληση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων με εγγυημένα από το ΤΕΜΠΜΕ χαμηλότοκα δάνεια για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και έχουν κατά την τελευταία χρήση κύκλο εργασιών έως 10 εκ. ευρώ να αποκτήσουν και πάλι φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να στηριχτούν στο μέσο της κρίσης και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1 δις και αφορά ασφαλιστικές και φορολογικές εκκρεμότητες που δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2010 και έχει διάρκεια μέχρι 31.12.2010.

*Το δεύτερο αφορά δαπάνες αγορών πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και άυλων αγαθών για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και έχουν κατά την τελευταία χρήση κύκλο εργασιών έως 10 εκ. ευρώ για να στηρίξουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους και το πρόγραμμα λήγει στις 31.12.2011.

Η υπουργός

Λούκα Τ.Κατσέλη

ΠΟΙΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ...?

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου στην ΕΤ 3




Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου συμμετέχει  την Παρασκευή 21 Μαϊου 2010, ώρα 23.00  στην εκπομπή της ΕΤ 3 «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ».






Η εκπομπή, την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, είναι ζωντανή και φιλοξενούνται πολιτικοί οι οποίοι συζητούν επίκαιρα και «φλέγοντα» πολιτικά ζητήματα.

Ο Γιώργος Νικητιάδης στη θέση της Γκερέκου



Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υφυπουργός πολιτισμού και Τουρισμού ορίσθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γεώργιος Νικητιάδης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ιώργος Πεταλωτής. Είχε προηγηθεί η πληροφορία για την τοποθέτηση στη θέση αυτή του βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη η οποία και στην πορεία διαψεύσθηκε.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΟΦΗ

Ο πρώτος αγώνας για τα ΠΛΕΙ ΟΦ ανόδου στην Α΄Εθνική:
Πιερικός – ΟΦΗ  την Κυριακή στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Στον δεύτερο αγώνα η ομάδα μας αγωνίζεται στον ΠΕΙΡΑΙΑ με τον Εθνικό και στον τρίτο αγώνα εντός έδρας με τον Πανσεραϊκό. \
Θα ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. 
Οι αγώνες ΑΡΧΙΖΟΥΝ στις 8.30 το βράδυ.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευτυχία Σαπίδου - Καραγιαννάκη,
 Μόσχος Γιαλένιος, 
 Συμεών Σίμος και
Ηλίας Τάπρας διεκδικούν 
την προεδρία της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας.

AN -ΛΕΜΕ ΑΝ- Ο ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΚΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ....
ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ -ΕΚΤΟΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ- ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ....ΑΠΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ -ΚΑΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ , ΣΕΒΑΣΤΟ- ΑΛΛΑ, ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ "ΕΚΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΕΝΤΟΣ...!
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ..?