PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ, ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΊΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Κάποτε μικρός μικρούλης στην Πλατεία της πόλης που με έφερε να ζήσω η αείμνηστη μάνα μου (κυρά Μαρούλα τ' όνομα της), νόμιζα πως... Πως αυτή η μεγάλη (τότε) πόλις, η πόλη μου, θα ήταν η αρχή του παραμυθιού που θα ζούσα. Στη ζωή που άρχιζε. Και πάντα την ήθελα καλύτερη. Με καλύτερη πλατεία, που την λέγαμε, πλατεία Ελευθερίας, δίχως το άγαλμα τότε... Με καλύτερους δρόμους, που τότε λίγοι μόνον είχαν άσφαλτο και οι άλλοι χαλίκι. Με καλύτερα σπίτια, γιγαντιαία στα μάτια ενός παιδιού, που μόνον ήξερε κάτι καλύβια του χωριού του κι όχι τις τετράγωνες ψηλές πολυκατοικίες.... Με καλύτερο πολιτισμό, μουσικές, στολίδια ή δενδρολούλουδα. Τότε η πόλις Αικατερίνη, ήταν για μένα όμορφη πόλις που την ήθελα πάντα ονειρεμένη πόλη. Κι ύστερα; Τι περίμενα ύστερα που άρχισα να μαθαίνω; Περίμενα βέβαια καλύτερο Δήμαρχο απ' τον Χαραλαμπίδη... Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Τερζόπουλο. Κι ύστερα; Καλύτερο απ' τον Αμοιρίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Χιονίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Κουκοδήμο. Τώρα;;; Ο Γιάννης Ντούμος μου έταξε πόλη. Να κάνει πόλη την Κατερίνη. Όμως να τώρα.... Τότε η πλατεία ήταν καλύτερη. Τότε οι δρόμοι εν τέλει ήσαν καλύτεροι. Τότε τα σπίτια, οι πλατείες, οι γειτονιές μας ήσαν καλύτερες. Τα πάντα τότε ήταν καλύτερα. Και κατέληξα. Τότε η πόλις Αικατερίνη ήταν ονειρεμένη πόλις.... Τώρα είπα και φώναξα ή ...κραύγασα στον εαυτό μου: πάψε βρε Κεραηλίδη να ελπίζεις να ζήσεις σε μια ονειρεμένη πόλη. Μάθε να ζεις στην πραγματική Κατερίνη. Μια Κατερίνη, που εν τέλει μπορεί να μην είναι η ονειρεμένη πόλη που έψαχνα, όμως είναι η δική μου Ονειρεμένη Κατερίνη.... Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Μισώ ερωτήματα του τύπου "γιατί σε μένα" και είμαι πάντα αισιόδοξος... (Πως ένα ατύχημα σου αλλάζει τη ζωή)


Δεν άφησε ένα φρικτό ατύχημα να καθορίσει την ζωή του. ’δραξε την κάθε μέρα και έκανε δικό του κάθε δευτερόλεπτο. 
Στις 14 Οκτωβρίου 2006, ο τότε 16χρονος Δημήτρης τραυματίστηκε σοβαρότατα έξω από το 7ο Γενικό Λύκειο της Καλαμαριάς, όταν ένας ασυνείδητος οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω του.
Ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα και ολική ρήξη νωτιαίου μυελού. Μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία για καιρό, έμεινε για αποθεραπεία σε εξειδικευμένο κέντρο στη Σουηδία, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του από το ύψος του ώμου και τραχειοτομή. Πλέον κυκλοφορεί με ηλεκτροκίνητο καρότσι. Όμως είναι αεικίνητος και πιο δραστήριος από ποτέ. Τίποτα δεν μπόρεσε να τον σταματήσει από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά του! Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, έγραψε βιβλίο και τώρα συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά. Κάνει με την ομάδα του πολύχρωμα γκραφίτι στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις.


Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο ο Δημήτρης Αντωνίου θα μας παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Έτσι είναι η ζωή" και κυρίως θα μας μιλήσει για αυτόν τον κύκλο των 10 χρόνων της πορείας του που κλείνει, αλλά και για αυτά που θέλει να καταφέρει στο μέλλον.
"C’est La Vie" είναι και το όνομα της ανοιχτής ομάδας δημιουργίας graffiti του Δημήτρη. Για εκείνον και την ομάδα η ζωγραφική στους τοίχους είναι στην ουσία ένας τρόπος να περάσουν τα δικά τους θετικά μηνύματα. Έχουν βάψει σε σχολεία και δημόσιους χώρους στις γειτονιές της Καλαμαριάς, με τη συγκατάθεση των υπευθύνων κάθε φορά, έχοντας στόχο να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά αλλά και...

Αλφαβητάρι - Ώ τι εποχές και ζωές που ...σημάδεψε;;;;

Όταν το έπιασα πρώτη φορά στο χέρι, ανατρίχιασα.
Έπαθα πλάκα.
Θυμάμαι τη στιγμή και δακρύζω.
Κι όσοι το αγάπησαν, κάπως έτσι αισθάνονται.
Έτσι κι εγώ.
Το αφλαβητάρι της πρώτης τάξης στο σχολείο.
Είναι η εποχή που το ζουν τα παιδιά...
Πανέμορφες στιγμές.
Στιγμές που σημαδεύουν μια ζωή....
Αλφαβητάρι - Ώ τι εποχές και ζωές που ...σημάδεψε;;;;

ker@ilidis

ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ....

Συνεχίζει με τις μαριονέτες του.
Τις μαριονέτες της πολιτικής της Πιερίας.
Εκείνος παίζει κι εκείνες χορεύουν....
Δεν είναι απίστευτο;
Αυτοί, και με τους άλλους αρχηγούς που ήταν στην Πιερία, το ίδιο έκαναν.
ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ....
Αμήν....
χα χα χα

Την συνάντησα στα βράχια της Γρίτσας, εκεί στα γκρέμια κι ήταν ...ΣΟΥΠΕΡ και ...ΟΥΑΟΥ

Μόλις ξεπρόβαλε ο ήλιος, λίγο μετά τις βροχές που είχαμε, να που ξαναβγήκαν οι γοργόνες στη θάλασσα....
Κι η Πιερία πάντα έχει.
Ένα χαμό γοργόνες.
Που εκεί στα γκρέμια του Λιτοχώρου βρίσκουν την ησυχία τους.
Γεύονται θάλασσα και ήλιο....
Και όλες τις χαρές της ζωής.
Δεν είναι πανέμορφο το θέαμα;;;;

ker@ilidis

Την πέταξες την πέτρα; Δε γυρίζει... Την λέξη;;; Την ευκαιρία;;; Τον χρόνο σου;;;


Σαν ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ δεν γυρίζει πίσω ποτέ....
ΠΕΤΡΑ
ΛΕΞΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ

Παράτησαν το ΣΕΞ στην Ιαπωνία κι οι κυβερνώντες ψάχνουν ...λύση για ...γ@μ@#ση

Πρόσφατη έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλειας η οποία δημοσιεύτηκε και στη Japan Times δείχνει πως οι Ιάπωνες ηλικίας 18- 34 ετών αντιμετωπίζουν λίγο πιο απόμακρα και αποστασιωποιημένα το sεx και την ερωτική/ ρομαντική σχέση με το αντίθετο.
Πιο συγκεκριμένα, το 70% των Ιαπώνων που είναι ανύπαντροι δεν έχουν συνάψει ποτέ κάποις μορφής ερωτική σχέση με το 42% των ανδρών να μην έχει κάνει ποτέ sεx ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες στην ίδια κατηγορία φτάνει το 44,2%.
Αξίζει να τονισθεί πως όχι μόνο σχεδόν οι μισοί Ιάπωνες δεν έχουν κάνει sεx αλλά και πως τα συγκεκριμένα ποσοστά αυξήθηκαν μες την πάροδο 6 χρόνων κατά 38,7% για τους άνδρες και κατά 36,2% για τις γυναίκες, ενώ ο αριθμός παιδιών για τα παντρεμένα ζευγάρια για διάστημα 15- 19 ετών είναι 1,94.Το αυστηρό κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο σχεδιάζει να αλλάξει η κυβέρνηση επιδιώκοντας αντιστροφή αυτής της τάσης επιβάλλοντας μέτρα στοχεύοντας στην υποστήριξη ατόμων με παιδιά προκειμένου να τους δοθεί ένα πιο ολοκληρωμένο και υγιές από όλες τις απόψεις περιβάλλον ώστε να μεταβληθεί και ο ρυθμός γονιμότητας μέχρι το 2025.