PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΥΝΑΙΚΑ...?

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ -ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ- ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...
ΑΛΗΘΕΥΕΙ..? ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ "ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ" ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΔΙΔΑΝ η ΗΘΕΛΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ..Γιατι?

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

«Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», υπογράμμισε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην αρχή της ομιλίας του για την οικονομία.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας επιβαρύνεται από το δημόσιο χρέος και από τις χρόνιες παθογένειες, σημείωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε καθοριστικό το 2010 για την πορεία της οικονομίας, όχι μόνο για να ξεπεραστεί η κρίση και οι συνέπειές της, αλλα και για να μπουν -όπως είπε- τα θεμέλια μίας μακροχρόνιας ανάπτυξης. «Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι» προειδοποίησε.

Πρόθεσή μου -τόνισε ο κ. Καραμανλής- ήταν να εξαντλήσουμε την τετραετία και να εφαρμόσουμε μία πολιτική στηριγμένη με τρεις άξονες: τον αυστηρότατο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, την προώθηση και υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Δεν υπήρχε όμως το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον εξαιτίας της απαράδεκτης -όπως τη χαρακτήρισε- στάσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ο εκβιασμός αυτό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εγκλώβιζε τον τόπο σε μία εξάμηνη προεκλογική περίοδο με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και γι αυτό αποφάσισα να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή ώστε να εφαρμοστούν οι απαραίτητες πολιτικές, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και επανέλαβε ότι μοναδικό κίνητρό του είναι και ήταν το εθνικό συμφέρον, προκαλώντας τα χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το εθνικό συμφέρον επέβαλε να μην μπει ο τόπος στη δίνη μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε, οι άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση είναι:

Πρώτον: Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων. Το νοικοκύρεμα δηλ. του κράτους

Δεύτερον: Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Όλοι όσοι έχουμε κυβερνήσει -είπε- έχουμε τις ευθύνες μας για τη φοροδιαφυγή, κάνοντας την αυτοκριτική του.

Τρίτον: Οι διαρθρωτικές αλλαγές που να δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν, έστω κι αν προκαλούν τις αντιδράσεις πολλών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Απαιτούνται άλματα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής αλλά χρειάζεται ένταση των προσπαθειών και στους τρεις άξονες, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε και αντιτάσσεται σε όλα, σημείωσε.

Τέλος, για μία ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι γνώμονάς του ήταν και είναι το συμφέρον του τόπου. Αυτή είναι και ήταν πάντα η πυξίδα μου, το εθνικό συμφέρον, υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Το συμφέρον του τόπου απαιτεί να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι πολιτικές που ανέλυσα».

Αξίζει να πάρουμε τώρα τις δύσκολες αποφάσεις για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, τόνισε καταλήγοντας ο Κώστας Καραμανλής και έθεσε μία σειρά από διλήμματα για την επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες την 4η Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές και πρωθυπουργό. Θα επιμείνω είπε, στο δρόμο της ευθύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ωριμότητα των πολιτών θα μας δικαιώσει».

ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν μια θλιβερή κατάληξη σε μια πορεία πεντέμισι ετών, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην 74η ΔΕΘ. [Βλέπε άρθρο] .

«Η χώρα -υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, βαθιές τομές και αλλαγές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στους θεσμούς κα το πολιτικό σύστημα».

«Είναι προφανές ότι κανένας δεν περιμένει αυτά από τη ΝΔ. Αυτά τα περιμένουν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Και αυτό το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΚΚΕ

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του ομολόγησε μια ακόμα φορά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα, ανεξάρτητα, αν η επόμενη κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε το ΚΚΕ

Προκειμένου να στηριχτεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα επιδιώξουν νέες δραστικές περικοπές στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στις κοινωνικές δαπάνες, προειδοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα .

Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του και με τη ψήφο και τη δράση του να πάρει τα μέτρα του. Αν οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλουν τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη, ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να εμποδίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΛΑ.Ο.Σ.

Ο κ. Καραμανλής μετά από 6 χρόνια Διακυβέρνησης της χώρας, μας "απειλεί" με γενναίες αποφάσεις. Προφανώς ομολογεί ότι μέχρι σήμερα, οι εν γένει αποφάσεις του δεν ήταν γενναίες, αλλά δειλές, επισημαίνει ο ΛΑ.Ο.Σ..

«Όσον αφορά την αποστροφή του, για την αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς αυτό ηχεί ως Ανέκδοτο. Αν το πίστευε θα έστελνε στον εισαγγελέα δια της Βουλής, που άκομψα δύο φορές έκλεισε, τις υποθέσεις που βαραίνουν Υπουργούς και στενό του περιβάλλον. Ό,τι και να λέει τώρα, δυστυχώς γι΄ αυτόν, όλο και λιγότεροι τον παίρνουνε στα σοβαρά. Μεταξύ αυτών και Βουλευτές του», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Τουναντίον, βουλευτές του και εκλογική βάση προσβλέπουν στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και στον Πρόεδρο του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ως εκφραστή των απραγματοποίητων οραμάτων και στόχων της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ..

ΣΥΝ

Οι θρυλούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός και υποστηρίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι άλλες από το βάθεμα και τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση. Είναι η πολιτική που συμπιέζει αφόρητα τα εισοδήματα των κοινωνικά αδυνάτων, εξακοντίζει την ανεργία, αφανίζει τον αγροτικό κόσμο, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, σημειώνει από την πλευρά του ο ΣΥΝ .

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού:

«Πριν λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2007, η παγκόσμια Οικονομία άρχισε να κλυδωνίζεται από την πολυπλοκότερη και σφοδρότερη κρίση των τελευταίων 80 χρόνων: Ήταν η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, η χρηματοπιστωτική κρίση και τώρα η ύφεση. Οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα βαριές σε ολόκληρο τον Κόσμο. Στην Ε.Ε., κατά μέσο όρο…

- το ΑΕΠ συρρικνώνεται κατά 4%. (Στη Γερμανία κατά 5%).

- Το μέσο έλλειμμα εκτοξεύεται στο 6% του ΑΕΠ. (Στην Ιρλανδία στο 12%.)

- Η ανεργία φτάνει σε δραματικά επίπεδα. (Στην Ισπανία ξεπερνά το 17%.)

Οι εξωγενείς επιπτώσεις είναι ήδη αισθητές και στην Πατρίδα μας:

- Μειώθηκαν οι εισροές από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

- Περιορίστηκαν η ζήτηση, η παραγωγή, οι εξαγωγές, το εμπόριο, η κατασκευαστική δραστηριότητα.

- Επηρεάστηκαν τα οικονομικά επιχειρήσεων και οικογενειών. Ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των οικονομικά ασθενέστερων και των μεσαίων νοικοκυριών.

- Επηρεάστηκε όπως ήταν αναπόφευκτο, και η εκτέλεση του Προϋπολογισμού, καθώς μειώθηκαν τα έσοδα και αυξήθηκαν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές δαπάνες.

Πέρα όμως από τις συνέπειες της κρίσης, η οικονομική κατάσταση στη Χώρα μας επιβαρύνεται από το τεράστιο δημόσιο χρέος, που μας κληροδότησε το παρελθόν, αφού μόνο για τους τόκους του πληρώνουμε 12 δις ευρώ το χρόνο.

Επιβαρύνεται όμως η Οικονομία μας και από σοβαρές χρόνιες παθογένειες, που εντείνονται κάτω από την πίεση της διεθνούς κρίσης.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, οι επιπτώσεις της κρίσης δεν αφήνουν αμφιβολίες για τη συνέχεια. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Ειδικά το 2010 θα είναι καθοριστικό για την πορεία της Οικονομίας μας. Γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε να εφαρμόσουμε, άμεσα, τις αναγκαίες πολιτικές. Όχι μόνο για να ξεπεράσουμε την κρίση με τις λιγότερες συνέπειες, αλλά και για να βάλουμε γερά θεμέλια, που να διασφαλίζουν μακροχρόνια ανάπτυξη. Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι.

Πρόθεσή μου ήταν να εξαντλήσουμε την τετραετία. Να γίνουν οι εκλογές το Σεπτέμβριο του 2011 και να εφαρμόσουμε, στο διάστημα αυτό, μια οικονομική πολιτική στηριγμένη σε τρεις άξονες:

Πρώτον: Αυστηρότατος έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους.

Δεύτερον: Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Και

Τρίτον: Διαρθρωτικές αλλαγές, που να δημιουργούν νέες δομές.

Η εφαρμογή, ωστόσο, της πολιτικής αυτής απαιτούσε κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Και το περιβάλλον αυτό δεν υπήρχε, καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να προκαλέσει εκλογές στις αρχές του χρόνου, ακολουθώντας τη γνωστή, απαράδεκτη στάση του: «Δεν ψηφίζω τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκβιάζω εκλογές και μετά τον ψηφίζω.» Ο εκβιασμός αυτός εγκλώβιζε τον Τόπο σε μια εξάμηνη προεκλογική περίοδο, με καταστρεπτικές συνέπειες για την Οικονομία. Η Αντιπολίτευση θα ενθάρρυνε διεκδικήσεις, αντιδράσεις και κοινωνική ένταση, ενώ η Κυβέρνηση δεν θα είχε το χρόνο να εφαρμόσει το Σχέδιό της για τη στήριξη της Οικονομίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποφάσισα να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή, ώστε να εφαρμοστούν οι αναγκαίες πολιτικές. Και θέλω να γνωρίζετε ότι το κριτήριό μου ήταν και είναι ένα και μοναδικό: Το εθνικό συμφέρον.

- Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε να μη μπει ο Τόπος στη δίνη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

- Το εθνικό συμφέρον, κάτω από τις περιστάσεις αυτές, επέβαλλε Κυβέρνηση, θωρακισμένη με νωπή εντολή, που να αντιμετωπίσει, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, την οικονομική κρίση και να βάλει ισχυρά θεμέλια για το μέλλον. Είναι μια βαριά ευθύνη για τον Τόπο. Και η ευθύνη αυτή είναι για μένα πρωταρχική. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Κυρίες και κύριοι,

Ακολουθήσαμε, τα τελευταία χρόνια, συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική. Κάναμε πράξη σημαντικές παρεμβάσεις.

? Ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποδομών, αλλάζει την εικόνα της Χώρας και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.

· Εκτελούνται δημόσια έργα (19 δις ευρώ) και προγραμματίζεται η επόμενη γενιά (8 δις ευρώ).

· Κατασκευάζονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.

· Αναβαθμίζονται λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια.

· Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

· Κατασκευάζεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Μετρό

· Προωθούνται από τους Δήμους, χάρη στο πρόγραμμα «Θησέας», πάνω από 20.000 έργα, από τα οποία 7.000 έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

· Το Γ΄ ΚΠΣ ολοκληρώθηκε, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Στο ίδιο αυτό διάστημα, το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώθηκε σημαντικά και η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο για την «Πράσινη Οικονομία»:

· Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (περίπου 40 δις) κατευθύνει στην Περιφέρεια το 80% των πόρων του.

· Η Χώρα απέκτησε, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένο Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Είναι μια από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών.

· Εντάξαμε, παράλληλα, στο ενεργειακό μας ισοζύγιο την «πράσινη ενέργεια» και τριπλασιάσαμε την εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ. Εντάξαμε στον Αναπτυξιακό Νόμο, πάνω από 6.000 επενδύσεις (12 δις ευρώ) και προωθούμε, με τη Σύμπραξη ΔΙΤ, υποδομές που προσεγγίζουν τα 6 δις ευρώ.

· Υπογραμμίζω προπάντων, ότι πετύχαμε μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες, που εντάσσουν την Πατρίδα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη:

- Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

- Αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας.

- South Stream.

- Αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Ουγγαρίας.

Η Ελλάδα άρχισε ταυτόχρονα να επενδύει συστηματικά στην Οικονομία της Γνώσης:

· Δημιουργήσαμε θεσμικό πλαίσιο και σύγχρονες υποδομές (Κέντρα Έρευνας και Πόλους Καινοτομίας) για τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την καινοτομία.

· Βάλαμε σε εφαρμογή Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με έμφαση στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, που δίνει ήδη σημαντικά αποτελέσματα.

· Καταρτίσαμε Σχέδιο για την ανάπτυξη Δικτύου Οπτικών Ινών στο Σπίτι.

? Ουσιαστικές είναι και οι μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η Ελλάδα εντάσσεται στις πέντε πρώτες χώρες της Ε.Ε., ως προς το ύψος της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης των ΑΕΙ Οι συνολικές δαπάνες για την Εκπαίδευση έφτασαν την περασμένη χρονιά στο 4,6% του ΑΕΠ.

? Ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές επιβεβαιώνει και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση:

- Έγινε πραγματικότητα η συγχώνευση 133 φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε 13.

- Ιδρύθηκε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.

- Επεκτάθηκε η προστασία της εργαζόμενης μητέρας.

? Επωφελείς αποδεικνύονται και οι μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

- Η λύση που δόθηκε στην Ολυμπιακή, ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, σημαίνει όφελος ενός εκ. ευρώ την ημέρα.

- Η στρατηγική συμμαχία για τη διαχείριση του εμπορευματικού σταθμού στο λιμάνι του Πειραιά αναβαθμίζει το ρόλο της Χώρας.

Στο ίδιο διάστημα, επιμείναμε σταθερά στη Νησιωτική Πολιτική και την ενίσχυση της Ναυτιλίας μας. Στηρίξαμε, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, τον αγροτικό κόσμο.

Από το 2004 μέχρι το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, είχαμε μια συνεχή βελτίωση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και μια σταθερή υποχώρηση της ανεργίας. Αυτή είναι αδιάψευστη πραγματικότητα.

· Ενισχύσαμε δραστικά το Κοινωνικό Κράτος: Πανωτόκια, ΛΑΦΚΑ, επίδομα στις τρίτεκνες μητέρες, αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τις αγροτικές συντάξεις, άτοκα δάνεια σε πολύτεκνες οικογένειες.

· Αυξήσαμε πάνω από 60% τις κοινωνικές δαπάνες. Δηλαδή περίπου 20 δις ευρώ περισσότερα.

Από την πρώτη στιγμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, βάλαμε σε εφαρμογή συγκροτημένο Σχέδιο, με στόχο να μετριάσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εφαλτήριο, για δυναμική επανεκκίνηση, την επόμενη μέρα της κρίσης. Παρά τις κραυγές του λαϊκισμού ακολουθήσαμε συνετή και υπεύθυνη πολιτική.

Δώσαμε, όπως επέβαλλαν οι συνθήκες, άμεση προτεραιότητα στη ρευστότητα της Οικονομίας:

· Εγγύηση όλων των καταθέσεων.

· Πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες.

· Πλαίσιο υποστήριξης της πιστωτικής επέκτασης. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δις ευρώ.

? Παίρνοντας δύσκολες, αλλά απόλυτα αναγκαίες, αποφάσεις, επιδιώξαμε τη συγκράτηση του ελλείμματος.

· Μειώσαμε κατά 10% τις αμυντικές, καθώς και τις ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου.

· Περιορίσαμε τις προσλήψεις, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Πάνω από όλα, δώσαμε έμφαση στη στήριξη της πραγματικής Οικονομίας.

· Υποστηρίξαμε τους κλάδους που, είτε λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης και απασχόλησης, είτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση: Τις κατασκευές, τις εξαγωγές, την αγορά αυτοκινήτου. Πρωτίστως, τον Τουρισμό, όπου εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα, που απέδωσαν σημαντικά.

· Ενεργοποιήσαμε κοινοτικά Προγράμματα 2,6 δις ευρώ, για την ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας, των ΜμΕ και για πρώτη φορά των ελεύθερων επαγγελματιών.

· Δρομολογήσαμε προγράμματα για...

- την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων,

- την αντικατάσταση ηλεκτροβόρων συσκευών,

- την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών,

- την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων.

· Καλύψαμε ζημιές του αγροτικού κόσμου, με αποζημιώσεις 500 εκ. ευρώ, ενώ δόθηκαν και άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους και συνεταιριστικές οργανώσεις.

? Αναπτύξαμε ταυτόχρονα, με κοινωνική ευαισθησία, αλλά και στα όρια αντοχής της Οικονομίας, στοχευμένες δράσεις για την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των πιο αδύναμων:

- Βάλαμε σε εφαρμογή Εθνικό Σχέδιο Δράσης 3,2 δις ευρώ, από το οποίο επωφελούνται 1,3 εκ. εργαζόμενοι και άνεργοι.

- Χορηγήσαμε έκτακτα επιδόματα στους οικονομικά ασθενέστερους.

- Μετατρέψαμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

- Δρομολογήσαμε προγράμματα επιδοτήσεων για την πρόσληψη ανέργων.

Μπορέσαμε έτσι να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης:

- Το δημόσιο έλλειμμα, αλλά και η ανεργία, παρά την αύξησή τους, παραμένουν σε επίπεδα καλύτερα από το μέσο όρο της Ε.Ε.. Καλύτερα και από εκείνα του 2004, όταν δεν υπήρχε καμιά κρίση.

- Ο πληθωρισμός συμπιέστηκε.

- Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 15%.

- Η ανάπτυξη, παρά τη συρρίκνωσή της, δεν πέρασε σε βαθιά ύφεση, όπως συνέβη σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η μεταρρυθμιστική στρατηγική της τελευταίας πενταετίας ενίσχυσε τις αντοχές της Οικονομίας μας.

Παρόλα αυτά -και το τονίζω- η Χώρα, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, θα είναι στα επόμενα δύο χρόνια σε κρίσιμη φάση της πορείας της. Οι στρατηγικές επιλογές είναι δυο: Είτε θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό, είτε θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις.

Ο λαϊκισμός θα είναι πρόσκαιρα ευχάριστος. Αλλά για ελάχιστο διάστημα. Από εκεί και πέρα, οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επώδυνες για τους πολίτες. Και βέβαια θα απαιτηθεί πολλαπλάσιος χρόνος, απ’ ό,τι χρειάζεται τώρα, για να βγούμε από την κρίση. Αντίθετα: Αν σήμερα τολμήσουμε το δύσκολο δρόμο, αν η πρωταρχική μας στόχευση είναι οι αναγκαίες τομές και όχι η προσπάθεια να φανούμε ευχάριστοι, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε με πιο γερές βάσεις. Θα βγούμε ανοίγοντας προοπτικές για μακροχρόνια ανάπτυξη και πραγματικά κοινωνικό κράτος.

Κυρίες και κύριοι,

Έχω αναφέρει ήδη τους τρεις άξονες της πολιτικής μας.

Πρώτος άξονας είναι ο αυστηρός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και η εξασφάλιση μεγαλύτερης αποδοτικότητας. Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι. Δεν χωρούν εδώ μισά βήματα και συμβιβασμοί. Στόχος είναι ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος και η σταδιακή εξυγίανση της Οικονομίας. Το Πρόγραμμά μας περιλαμβάνει άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα άμεσης εφαρμογής τονίζω:

1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της Χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης. Η ίδια εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί και από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ.

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο.

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται.

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της Κυβέρνησης, των Νομαρχών και Δημάρχων για μια διετία.

Έρχομαι τώρα στα μεσοπρόθεσμα μέτρα: Υπογραμμίζω:

· Καθιέρωση ρητών αρχών και διαδικασιών, που θα διέπουν την προετοιμασία, την κατάρτιση και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Αναφέρω…..

· Εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την αξιολόγηση της σκοπιμότητας ορισμένων δαπανών (πχ από μηδενική βάση).

· Κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.

· Επιτάχυνση της εφαρμογής Προϋπολογισμών Προγραμμάτων, μέσα από τους οποίους επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και ακριβέστερη απεικόνιση των δαπανών σε κάθε τομέα δράσης (Παιδεία - Υγεία - Περιβάλλον κλπ.).

· Υποχρεωτική κατάρτιση λεπτομερών ετήσιων ισολογισμών από κάθε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου.

· Καθιέρωση ρητών αριθμητικών δημοσιονομικών κανόνων κατά κατηγορία δαπάνης για το απόλυτο ύψος ή το ύψος σε σχέση με το ΑΕΠ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει θεσπίσει τέτοιους κανόνες.

Με μια φράση: Αρχές και κανόνες παντού για το νοικοκύρεμα του κράτους! Αυστηρός έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια.

Ο δεύτερος άξονας της πολιτικής μας είναι εκείνος που, στο διάγγελμά μου, ονόμασα «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.» Είναι, όπως είπα, επιτακτική ανάγκη ως Κοινωνία να γυρίσουμε σελίδα. Είναι κοινό χρέος και ρητή δέσμευσή μας απέναντι σε μια εστία κοινωνικής αδικίας, που αδυνατίζει το Κοινωνικό Κράτος και υπονομεύει κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν αρνούμαι ότι όλοι όσοι κυβερνήσαμε έχουμε τις ευθύνες μας. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Και δεν θα συνεχιστεί, όσες ομάδες και αν ενοχληθούν. Τα μέτρα που θα λάβουμε είναι:

1ον: Δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων, για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις, τόσο ως προς τις ασφαλιστικές, όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις.

2ον: Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

3ον: Δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία». Θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο.

4ον: Εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το Υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ

5ον: Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων από όλες τις επιχειρήσεις.

6ον: Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα - να μην πω προκλητικά - χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν.

7ον: Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης. Είναι υποχρέωση ισονομίας. Υποχρέωση κοινωνικής ευθύνης.

Ο τρίτος άξονας της πολιτικής μας για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να χτίσουμε γερά θεμέλια στην Οικονομία μας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό για να δημιουργήσουμε δομές, που να λειτουργούν ευεργετικά, σε μακροχρόνια βάση, διασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Είναι βασική προϋπόθεση για μια οικονομία νοικοκυρεμένη, ανταγωνιστική, δυναμική. Είναι βασική προϋπόθεση για την τόνωση της απασχόλησης, που αποτελεί την μεγάλη κοινωνική πρόκληση στην περίοδο που ακολουθεί. Οι αλλαγές αυτές είναι ανάγκη να προχωρήσουν, όσο κι αν προκαλούν ισχυρές αντιδράσεις συμφερόντων διότι τις χρειάζεται ο Τόπος. Υπογραμμίζω τις πιο βασικές και επείγουσες:

1ον: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας.

· Άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων θεωρούνται κρίσιμα για την Οικονομία.

· Άρση του «καμποτάζ» για να ενισχύσουμε τον Τουρισμό κρουαζιέρας.

· Νέες ρυθμίσεις για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Τα στάδια για το ξεκίνημά τους, από 14 έως 18, γίνονται 4.

· Είναι επίσης σε εξέλιξη μελέτη για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αντικατάστασή του από ένα απλοποιημένο σύγχρονο σύστημα κανόνων.

2ον: Εργασιακές σχέσεις:

· Σε κλάδους που αντιμετωπίζουν έκτακτη κρίση ή σε περιοχές με πολύ αυξημένη ανεργία παρέχεται η δυνατότητα για επιμέρους συμφωνίες περιορισμένου χρόνου, κατ’ εξαίρεση των προβλεπόμενων στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

· Θεσπίζεται επίσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, η υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ ως προϋπόθεση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας.

· Σε περίπτωση που απορριφθούν δύο διαδοχικές προσφορές θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος.

3ον: Ασφαλιστικό Σύστημα:

· Μείωση έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αριθμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για τους νέους ασφαλιζόμενους.

· Αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τη χορήγηση συντάξεων αναπηρίας και σύγκριση των σχετικών ποσοτικών δεδομένων ανά Περιφέρεια.

· Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής.

· Διαχωρισμός του κλάδου Υγείας και Ασφάλισης στο ΙΚΑ

4ον: Εθνικό Σύστημα Υγείας.

· Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, για να ελέγχεται η συνταγογραφία και η φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

· Πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος προμηθειών.

· Θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που θα αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία και θα μεταφέρει τις υπηρεσίες υγείας πιο κοντά στον πολίτη.

5ον: Δημόσια Διοίκηση: Ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της Χώρας, η οποία ανεστάλη προσωρινά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Περιλαμβάνει:

· Δημιουργία λιγότερων, περίπου, 350 και ισχυρότερων Δήμων.

· Τόνωση της αποκέντρωσης, με τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών των Περιφερειών

και τη θεσμοθέτηση, ανά Νομό, αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων.

· Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστική συμβολή στον προγραμματισμό της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής.

6ον: Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας.

· Είναι επιτακτικά αναγκαίος -κάναμε ήδη τα πρώτα ουσιαστικά βήματα- ο δραστικός περιορισμός των φορέων του Δημοσίου.

· Είναι επείγουσα η ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου στις δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ.

· Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών.

Δίνουμε προτεραιότητα…

- στην εξυγίανση του ΟΣΕ που παράγει ζημιές 2 εκ. ευρώ την ημέρα.

- Την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις.

- Τη συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, με άμεση προτεραιότητα: Καζίνο Πάρνηθας, Ελληνικές Αλυκές, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ Ερευνώνται επίσης εναλλακτικές προτάσεις για τη ΔΕΠΑ η οποία παράλληλα πωλεί τη συμμετοχή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

7ον: Δύο κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία:

· Η πρώτη αφορά στην ψηφιακή εκπαίδευση: Τις αμέσως επόμενες μέρες παρέχονται δωρεάν, σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, προσωπικοί φορητοί Η/Υ με ενσωματωμένα 16 εκπαιδευτικά λογισμικά και ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

· Η δεύτερη αφορά στην αναμόρφωση του Λυκείου και τη θέσπιση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

? Θέλω ακόμη να υπογραμμίσω τη ξεχωριστή σημασία που αποδίδουμε στη δημόσια ασφάλεια. Γνώμονάς μας είναι η προστασία της ζωής και βέβαια της ιδιοκτησίας κάθε πολίτη. Αλλά και το δικαίωμά του να βρίσκει ανοιχτούς τους δρόμους, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Σχεδιάζουμε ρυθμίσεις απέναντι σε εκδηλώσεις που παραλύουν τα κέντρα των πόλεων. Σχεδιάζουμε επίσης αλλαγή στο Πανεπιστημιακό Άσυλο, ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων μας προς τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με μια λέξη, για να το κάνουμε καθαρό: Δεν είναι δυνατόν χώροι εκπαίδευσης και Παιδείας να μετατρέπονται σε εστίες ασυδοσίας και εγκληματικότητας.

? Σε ό,τι αφορά τη μη νόμιμη μετανάστευση, τονίζω:

- Τέλος στις εστίες της παρανομίας.

- Εντατικοποίηση των ελέγχων.

- Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Η Ελλάδα δεν αντέχει ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών.

Δεν ανέχεται και δεν μπορεί να ανεχτεί σύγχρονους δουλέμπορους.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήταν τεράστιο λάθος, αν αφήναμε τις δυσκολίες της σημερινής περιόδου να ανακόψουν τα οράματα για την Πατρίδα μας. Αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Χώρα. Ισχύει για τη Μακεδονία μας, την Ήπειρο, τη Θράκη. Δεν ξεχνώ ποτέ ότι είμαι ένας από εσάς. Μακεδόνας που ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από αυτήν εδώ την πόλη. Σας βεβαιώνω ότι τα οράματα, που μαζί κάναμε, υλοποιούνται.

Ολόκληρο το Βορειοελλαδικό Τόξο, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αλλάζει και ρόλο αλλάζει και εικόνα.

· Η Εγνατία Οδός ενώνει ήδη, την Ανατολή με τη Δύση, ενώ, με τους κάθετους άξονές της, φέρνει ακόμη πιο κοντά τους βόρειους γείτονές μας.

· Η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

· Αναβαθμίζεται και δίνονται πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες το Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

· Κατασκευάζεται στην πόλη το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό Μετρό. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στο μεταξύ όπως είχα εξαγγείλει, προετοιμάζεται- μετά από πολλή δουλειά που έγινε στο χρόνο που πέρασε - η δημιουργία νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, έξω από τον αστικό ιστό, στη Σίνδο, αλλά και η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, στη θέση του σημερινού χώρου της ΔΕΘ.

Σε τελική φάση βρίσκεται και η επιλογή του χώρου για τη Ζώνη Καινοτομίας, στα ανατολικά της πόλης.

Σημειώνω ακόμη ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε σημαντικά μουσεία της πόλης και σε χώρους του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού, στη Μακεδονία μας και τη Θράκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Ελλάδα εργάζεται σταθερά για την ειρήνη και την ανάπτυξη. Είναι όμως υποχρεωμένη να διατηρεί υψηλή αποτρεπτική ικανότητα, αλλά και πλήρη ικανότητα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι εγγύηση ασφάλεια, αλλά και πηγή περηφάνιας. Προσφέρουν όμως και πολύπλευρο κοινωνικό έργο.

Η Ελλάδα, που είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ε.Ε. και όλων των μεγάλων διεθνών οργανισμών, αποδεικνύει ισχυρή διεθνή παρουσία.

Τονίζω ξεχωριστά ότι στηρίζουμε την ενσωμάτωση όλων των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης στις ευρωατλαντικές δομές. Όσον αφορά τα γειτονικά Σκόπια, εναπόκειται στην ηγεσία τους να κατανοήσει ότι η Ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται. Να εγκαταλείψει τις λαϊκίστικες και εθνικιστικές εξάρσεις, για να συναντηθούμε σε μια κοινά αποδεκτή ονομασία, που θα ισχύει έναντι όλων. Το αντίθετο θα υπονομεύει το ευρωατλαντικό τους μέλλον.

Σχέσεις συνεργασίας επιδιώκουμε και με τη γείτονα Τουρκία. Θέλω, ωστόσο, να υπογραμμίσω την υποχρέωσή της να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Αλλά και να επαναλάβω ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει, ούτε με προκλήσεις, ούτε με απειλές. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίζουμε τα δίκαια και τα συμφέροντά μας. Ορίσαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και τις γραμμές αυτές δεν τις εγκαταλείπουμε. Δεν τις παζαρεύουμε. Δεν πάμε πίσω, ούτε ένα βήμα.

Κυρίες και κύριοι,

Κάποιοι, καλοπροαίρετα, θα ρωτήσουν γιατί δεν κινηθήκαμε έως τώρα πιο αποφασιστικά στους τρεις άξονες που θεωρούμε καθοριστικούς για την έξοδο από την κρίση. Δεν έχω δυσκολία να παραδεχτώ και λάθη και αδυναμίες και καθυστερήσεις. Αναγνωρίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειαζόταν να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, σε πιο βαθιές τομές. Κάναμε όμως, τόσο στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, όσο και στην περιστολή των δημόσιων δαπανών, σημαντικά βήματα. Εκεί που απαιτούνται άλματα είναι στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται πάντως, μπροστά στις προκλήσεις της διεθνούς κρίσης, να δώσουμε ακόμη πιο σκληρές μάχες και στις τρεις κατευθύνσεις του Σχεδίου μας.

Δυστυχώς για τον Τόπο, το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε -και αντιτάσσεται- σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αντιτάχθηκε -και αντιτάσσεται- στις πολιτικές για την εξυγίανση της Οικονομίας. Και σ’ όλα αυτά είναι ουσιαστικές οι διαφορές μας.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνοι που κυβέρνησαν για μια εικοσαετία, δημιούργησαν ένα σαθρό κρατικό τομέα, με νοοτροπίες και δομές που απέκτησαν βαθιές ρίζες και δεν ξεριζώνονται εύκολα.

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες αδυναμίες του Δημόσιου Τομέα είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του ήταν -και είναι- η συντήρηση των αντιλήψεων που οδήγησαν σ’ όλες εκείνες τις παθογένειες, που πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβά ο Τόπος. Είναι και αυτή μια μεγάλη διαφορά μας.

Η αλήθεια είναι ότι, μπροστά στις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, το μόνο που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να μοιράζει παντού υποσχέσεις. Ένα πάντως είναι περισσότερο από βέβαιο: Εάν εφαρμοζόταν έστω και μέρος των υποσχέσεων που μοιράζει, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Το λέω χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Εάν ο Τόπος στερείτο κάθε αναγκαίας διαρθρωτικής αλλαγής, η Οικονομία θα οδηγείτο στο τέλμα.

Ένα, λοιπόν, είναι απόλυτα φανερό: Το ΠΑΣΟΚ ούτε την κρίσιμη συγκυρία κατανοεί, ούτε διαθέτει τα στοιχειώδη εργαλεία για την αντιμετώπισή της. Είναι καθοριστικής σημασίας αυτή η διαφορά μας. Εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι περιστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ξέρουμε πού και πώς να βαδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που έχει σωρεύσει η διεθνής κρίση ως τη μέγιστη πρόκληση. Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κρίση είναι ευκαιρία δημαγωγίας. Για μας είναι εθνική υπόθεση. Είναι ένα στοίχημα για τον Τόπο, μου επιτρέπετε να πω και για μένα προσωπικά.

Βρέθηκα πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εκεί βρίσκομαι και εκεί θα βρίσκομαι, κυρίως σε δύσκολες ώρες! Άλλωστε, η απόφασή μου να ζητήσω νωπή λαϊκή εντολή δεν ήταν εύκολη. Σας βεβαιώ γι’ αυτό. Αποτελεί όμως τη μόνη υπεύθυνη επιλογή για να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες προκλήσεις. Και οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με ένα τρόπο: Με καθαρές επιλογές και τολμηρές δράσεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Οι Μακεδόνες, που παρακολουθήσατε από κοντά όλα τα βήματα της πολιτικής μου πορείας, ένα πράγμα γνωρίζετε: Ότι σίγουρα βάζω πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη πυξίδα για κάθε πολιτικό. Αυτή και μόνο αυτή η πυξίδα με κατεύθυνε στις πρόσφατες αποφάσεις μου: Το συμφέρον του Τόπου επιβάλλει να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα οι πολιτικές που ανέλυσα.

Οι κρίσιμες συγκυρίες δεν αφήνουν περιθώρια για επιλογή ανάμεσα στις δύσκολες αποφάσεις και τον εύκολο λαϊκισμό. Δεν προσφέρονται ούτε για πειραματισμούς, ούτε για αρνητική ψήφο, ούτε για αποστασιοποίηση.

Κατανοώ βέβαια τις πικρίες που μπορεί να υπάρχουν. Ζητώ όμως από τους πολίτες να προτάξουν το εθνικό συμφέρον.

Ένα είναι βέβαιο: Αξίζει να πάρουμε, τώρα, σήμερα, τις δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Τα διλήμματα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρα:

Θέλουμε να περιορίσουμε το κόστος του Δημόσιου Τομέα ή να συρθούμε σε αύξηση των φόρων και αδυναμία πληρωμών;

Θέλουμε να διασφαλίσουμε φορολογική δικαιοσύνη ή να επιβαρύνονται δυσανάλογα εκείνοι που πληρώνουν τους φόρους τους;

Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Ασφαλιστικού ή να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς σύνταξη;

Θέλουμε να τονώσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση ή να αφήσουμε την ανεργία

να γίνει σαράκι της Κοινωνίας μας;

Τα διλήμματα αυτά γίνονται την ώρα αυτή επίκαιρα και απλά:

Ποιος μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη διεθνή κρίση!

Ποιος μπορεί να βάλει γερά θεμέλια στην Οικονομία!

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές και Πρωθυπουργό.

Ο εύκολος, ο ευχάριστος δρόμος των υποσχέσεων οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα. Ο δύσκολος, ο ανηφορικός, ο δρόμος της υπεύθυνης πολιτικής, αποτελεί τη μόνη διέξοδο στην προοπτική και την ελπίδα.

Προσωπικά, σας βεβαιώ ότι θα κάνω ό,τι έκανα πάντα: Θα επιμείνω στο δρόμο της ευθύνης. Αυτό είναι το χρέος μου. Η ωριμότητα των πολιτών θα μας δικαιώσει. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μοναδική, η πιο μεγάλη μου δύναμη.

Με τη δική σας βούληση, με τη δική σας θέληση, θα κατοχυρώσουμε μια ασφαλή και δυναμική πορεία της Πατρίδας μας! Με τη δική σας βούληση μπορούμε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη προοπτική. Να δημιουργήσουμε τη νέα ελπίδα. Να χτίσουμε με αισιοδοξία, με σιγουριά το αύριο των παιδιών μας.

Καλή δύναμη σε όλους».

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ....

ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ...

ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ? ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ..

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ..?

ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ..?

Ε, ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...ΚΑΝΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΓαιΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑ ΝΑ ΒΓΗΚΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ...ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ....
ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΤΕ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ...ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ..

ΑΠΛΑ Η ΤΗΣ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑ Πουτανα...ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ...

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ...!!!ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ...ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι «τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση θα την πετύχουμε, έχοντας ακριβώς πει την αλήθεια και έχοντας καλέσει τους φίλους και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν στο δίλημμα ΄΄μπροστά ή πίσω ΄΄».

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια ανέφερε ότι η ευθύνη της «ανήκει στα αρμόδια όργανα του κόμματος και βεβαίως στον ίδιο τον πρόεδρο», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν πιστεύει ότι μετά την αποχώρηση του κ. Βουλγαράκη, και άλλοι που έχουν μπλεχτεί τα ονόματά τους στα σκάνδαλα θα πρέπει να αποχωρήσουν;

«Το είπα και με αφορμή τον κ. Λιάπη, θα το πω και με αφορμή τον κ. Βουλγαράκη. Ο καθένας στην πολιτική αυτοπροσδιορίζεται, δηλαδή είναι υπεύθυνος και για τις πράξεις του και για τις επιλογές του», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Από ΄κει κι έπειτα, ήταν επιλογή του κ. Βουλγαράκη να μην προσέλθει αυτή τη φορά στη μάχη. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει καθοριστικά για μια ήρεμη προεκλογική περίοδο από τη στιγμή που αφαιρεί από το ΠΑΣΟΚ κάποια επιχειρήματα, τα οποία ενδεχομένως να τα χρησιμοποιούσε για να μπορέσει να φέρει σε δύσκολη θέση την παράταξη».

«Τους μεγάλους ηγέτες τους χαρακτηρίζουν οι μεγάλες αποφάσεις, τις οποίες παίρνουν είτε έχουν ρίσκο είτε όχι. Και θυμηθείτε ότι ο Καραμανλής θα διαψεύσει πολλές από τις Κασσάνδρες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου.

Σε ερώτηση, εάν μετά τον Βουλγαράκη, πρέπει να μην είναι υποψήφιοι και άλλοι σε αυτές τις εκλογές, απάντησε: «Εν ώρα μάχης εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Ξέρω ότι εν ώρα μάχης πρέπει να λες λίγα, να σηκώσεις τα μανίκια σου και να αγωνίζεσαι. Όταν έρθει η ώρα, εκεί που πρέπει, στα όργανα του κόμματος, θα πω την άποψή μου για πολλά πράγματα».

ΠΤΩΣΗ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ...ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Sημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και πιθανόν κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο .

Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8-10 βαθμούς κατά τόπους).
ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ..!

Ένας ακόμη πρώην βουλευτής τη ΝΔ προσχώρησε στον ΛΑΟΣ

Μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος, ο πρώην βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, δήλωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

«Είμαι πολύ περήφανος που έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι σε ένα θαυμάσιο κόμμα. Σε ένα κόμμα που έχει αρχές, αξίες και ιδανικά, και έχω την αίσθηση πως είναι εθνική επιταγή πλέον όλα τα στελέχη που αγαπούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια να παλέψουν με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο οποίος θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων, μετά από την 4η Οκτωβρίου», ήταν η δήλωση του κ. Πατέρα, παρουσία του κ. Κaρατζαφέρη.

Από την πλευρά του, ο πρόπεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «ο κ. Πατέρας είναι από τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της παράταξης στον Θεσσαλικό κάμπο, πολιτεύεται στα Τρίκαλα και είμαι σίγουρος , ότι η συστράτευση μαζί μας , δημιουργεί μια νέα δυναμική, μια νέα δυναμική που μπορεί να οραματιστεί πολύ καλύτερες ημέρες για τον τόπο».

Επίσης, ανακοινώθηκε από το ΛΑΟΣ ότι τα καθήκοντα του εκπροσώπου του κόμματος, για την προεκλογική περίοδο, αναλαμβάνει ο κ. Αλέξης Μανθεάκης.

21.30 MEGA...EΛΒΕΤΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο κρίσιμο ματς στην προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2010 δίνει η Εθνική Ελλάδας απόψε (21:30, MEGA) που αντιμετωπίζει την Ελβετία στο «Σαν Γιάκομπ» της Βασιλείας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τους Ελβετούς και σε ενδεχόμενη νίκη ή ισοπαλία θα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης που οδηγεί στα τελικά της διοργάνωσης.

ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ...;

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ....
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ....!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ...
ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ...
ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ Μ.......ες ΤΟΥΣ...

ΕΙΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ...


ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ , ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ...
ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,
"ΑΝΘΡΩΠΙΑΚΙΑ", "ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ", ΕΝΤΑΞΕΙ..;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ..!!

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ...
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΥΕΙ...
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...

ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΔΑΜΕ ΜΑΖΙ : ΙΣΙΔΩΡΟ ΚΟΥΒΕΛΟ, ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ, ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ...
ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ, ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ...

BY THE WAY, ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΤΟ ΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ -ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ- ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΕΙΣ...ΣΤΙΣ 2 ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ "ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ"...ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ 3...-!

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ,
ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΕΣ, ΑΧΛΑΔΙΕΣ, ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ....
ΤΕΛΕΙΑ....

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠ[ΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΥΠΟΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΑΠΗΥΘΥΝΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ..ΑΥΡΙΟ 3η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ..γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ...

ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ....ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ...!!!

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...!!!
ΣΑΒΒΑΤΟ, ΛΑΙΚΗ, ΨΩΝΙΑ, ΚΑΦΕΣ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΘΝΗΤΟΥ ...

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ,-Ο ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ- ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ....!

ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΓΕΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ...ΠΑΙΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ...

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΛΥ ΠΡΩΗΝ, Έ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ" ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ - ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
ΓΈΡΓΟ ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΠΑΙΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ...ΒΟΗΘΑ!!!

"ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΘΑΝΑΣΗ" ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΩ ΒΓΗΚΑ ΠΡΩΤΟΣ - ΑΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ"

ΚΟΥΙΖ - ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 13 ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ; Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ...ΦΟΝΤΑΝ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΕΝΩ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΕ ...ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΚΟΥΙΖ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" 4 Οκτωβρίου ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ...ΗΛΙΟ;;;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΑΘΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε εγώ ΘΑ ΓΙΝΩ βουλευτής Πιερίας...