PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ROMPEN TVN SOYPER MARKET

Οι αποκαλούμενοι «Ρομπέν των σούπερ-μάρκετ» ξαναχτύπησαν σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά.

Περίπου δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σούπερ-μάρκετ «Dia», στη διασταύρωση των οδών Τσαμαδού και Βούλγαρη, και γέμισαν καρότσια με διάφορα εμπορεύματα, τα οποία στην συνέχεια μοίρασαν σε παρακείμενη λαϊκή αγορά.

Φεύγοντας από το σούπερ-μάρκετ οι δράστες άφησαν πίσω τους φυλλάδια.

Η ΟΝΝΕΔ Κ.Π.Κατερίνης

σας προσκαλεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 23/05 και ωρα 18:00 στα γραφεία μας στην οδό Μ.Αλεξάνδρου 20 στον 4ο όροφο (η είσοδος βρίσκεται ανάμεσα απο τα καταστήματα ενδυμάτων Λουλούδι και Τέλεξ) με θέμα συζήτησης ΄΄Ευρωεκλογές 2009΄΄.Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη καθώς οι συγκυρίες αυτών των ευρωεκλογών είναι πολλές για εμάς τους νέους που αγαπάμε την φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για όλα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αφού στο ψηδοδέλτιο και συγκεκριμένα στην 6η θέση η οποοία είναι και εκλόγιμη βρίσκεται ο πρόεδρός μας,ο Γιώργος ο Παπανικολάου.
Με τιμή εκ του Δ.Σ.
ο Πρόεδρος
Κουλκουδίνας Σπύρος

Ενα αστείο

που έκανε η διάσημη Αυστραλή ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν για τα "γόνιμα νερά" της περιοχής Κίμπερλι ευνόησε τον "ειδικό τουρισμό" της περιοχής.

Η Κίντμαν έμεινε έγκυος στην κορούλα της Σάντεϊ Ροζ, όταν γύριζε την ταινία "Αυστραλία" στην περιοχή του Κίμπερλι.

Η γνωστή ηθοποιός αστειεύτηκε, λέγοντας πως "θα πρέπει να ήταν... γόνιμα τα νερά της περιοχής όπου κολυμπούσα".

Αυτό ήταν! Πολλές απελπισμένες γυναίκες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται ή επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή, ελπίζοντας ότι κολυμπώντας στις λιμνούλες της θα μείνουν και αυτές έγκυες.

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΟ FACEBOOK




























Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιθυμώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν λαϊκό, καθημερινό άνθρωπο, ανανέωσε τη σελίδα του στο Facebook και πρόσθεσε βίντεο με τον ίδιο να φλερτάρει και να συζητάει για τη διεθνή πολιτική με τη σύζυγό του, Κάρλα.

Στη νέα του σελίδα εμφανίζεται σε βίντεο η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί να συνομιλεί με γυναίκες που επισκέπτονται το προεδρικό μέγαρο και να τους περιγράφει την πολυάσχολη ζωή του συζύγου της.

Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

















Την Κατερίνη θα επισκεφθεί την Κυριακή ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι, γνωστοποίησε η American Express, με καταχώρησή της στον Τύπο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τράπεζα θα παύσει να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες από τις 3 Ιουλίου 2009, ενώ οι πελάτες της καλούνται να επικοινωνήσουν με την τράπεζα προκειμένου να διευθετήσουν το κλείσιμο των λογαριασμών τους.

ΠΑΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ?

Τρεις μόno νέες ταινίες και δύο επανκδόσεις αυτή εβδομάδα.

Ο νυχτοφύλακας Ben Stiller επιστρέφει με την παλιοπαρέα αλλά και με νέους σύμμαχους στη «Νύχτα Στο Μουσείο 2» του Shawn Levy για να ψυχαγωγήσει όλη την οικογένεια.

Η Lena Headey πρωταγωνιστεί στο στιλιζαρισμένο αλλά αναποτελεσματικό θρίλερ του Sean Ellis «Διχασμένη», ενώ ο Federico Moccia σκηνοθετεί τον «Έρωτα Με Το Ζόρι», μια τυπική, γλυκανάλατη ρομαντική κομεντί που βασίζεται σε δικό του βιβλίο.

Επίσης, βγαίνουν στις αίθουσες σ’ επανέκδοση η «Γοητεία Της Αμαρτίας» («Gruppo Di Famiglia In Un Interno», 1974) του Luchino Visconti
και το «Στο Κατώφλι Της Ζωής» («Nära Livet», 1958) του Ingmar Bergman,

ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ ...ΝΤΑΛΙ















Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον της ταινίας Dali με θέμα τη ζωή του διάσημου Καταλανού ζωγράφου.

Ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος πρόκειται να παίξει τον ομώνυμο ρόλο, δήλωσε ότι προέκυψαν διαφωνίες με το Ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του ζωγράφου κατά συνέπεια τα σχέδια «παγώνουν».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ηθοποιός εξήγησε ότι το Ίδρυμα Gala-Salvador Dali εξέφρασε διαφωνίες με το μέρος της ταινίας που αναφέρεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Νταλί.

Στην ταινία αφήνεται να εννοηθεί ότι στο περιβάλλον του διάσημου ζωγράφου είχε ξεσπάσει «πόλεμος» για την κληρονομία και τα υπάρχοντά του.
Πάντως, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι οι επαφές συνεχίζονται, ώστε να βρεθεί τελικά η χρυσή τομή.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Σάιμον Γουέστ, δημιουργός ταινιών δράσης όπως το Con Air (1997) και Τomb Raider (2001).

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ηθοποιός θα παίξει το ρόλο της αγαπημένης συζύγου του Νταλί, ωστόσο, οι φήμες θέλουν ο ρόλος να καταλήγει στην Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ

Τις γαμήλιες προετοιμασίες, ξεκινούν ο Κώστας Καζάκος και η αγαπημένη του Ιωάννα Μουρτζούκου. Το ζευγάρι θα παντρευτεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου που βρίσκεται μέσα στο χώρο, γνωστού club – restaurant, στη Βάρκιζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλεσμένοι δεν θα είναι πάνω από εκατό άτομα, καθώς ο Κωνσταντίνος και η Ιωάννα, αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της, θέλουν να την μοιραστούν με πολύ κοντινούς τους ανθρώπους.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

Η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια από την Πορτογαλία, Dulce Pontes, επιστρέφει στην χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες την Κυριακή 24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι πλέον οικουμενικοί ήχοι της πορτογαλέζικης παράδοσης από τη φωνή μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας, που δικαιωματικά βρίσκεται ψηλά στη διεθνή μουσική σκηνή, βρίσκουν την πραγματική ερμηνεία που τους ταιριάζει.

Η φωνή της και ο τρόπος που τραγουδάει είναι από μόνα τους ένα είδος μουσικής. Έτσι ακόμα και όταν τραγουδάει ροκ, ποπ, fado ή κάποιο τραγούδι άλλης χώρας το στυλ της είναι μοναδικό και αλάνθαστο.

ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ..!


























οι πιο ψηλοί και οι πιο όμορφοι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο νέων επιστημονικών μελετών, που διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στους μισθούς και τις άλλες οικονομικές αμοιβές μεταξύ των ανθρώπων, ανάλογα με το ύψος και την εξωτερική εμφάνισή τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο της Καμπέρα, υπό τον καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Άντριου Λέι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκαν ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στους μισθούς και το ύψος, κυρίως όσον αφορά στους άνδρες. Υπολόγισαν ότι κάθε δέκα πρόσθετα εκατοστά ύψους αυξάνουν κατά 3% το ωρομίσθιο ενός εργαζομένου κατά μέσο όρο. Αυτό το "μπόνους ύψους" είναι ελαφρώς μικρότερο στις γυναίκες: 2% παραπάνω ωρομίσθιο για κάθε δέκα πρόσθετα εκατοστά ύψους.



Μια άλλη μελέτη, που έγινε από ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Φλόριδα, υπό τον Τίμοθι Τζατζ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, διαπίστωσε ότι η ελκυστικότητα της εξωτερικής εμφάνισης, σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση, βοηθάνε όσους αναζητούν εργασία, ειδικά τις γυναίκες, να βρουν δουλειά ευκολότερα και, επιπλέον, να πάρουν περισσότερα χρήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άνθρωποι που είναι πιο εμφανίσιμοι κερδίζουν γενικά περισσότερα χρήματα, έχουν καλύτερο μορφωτικό επίπεδο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η έρευνα καλεί τους εργοδότες να συνειδητοποιήσουν τη -συχνά ασυνείδητη- προκατάληψή τους υπέρ των εμφανίσιμων εργαζομένων και να δράσουν ανάλογα (π.χ. δίνοντας έμφαση σε αντικειμενικά τεστ αξιολόγησης της προσωπικότητας), για να περιορίσουν τις διακρίσεις με βάση την εξωτερική εμφάνιση.

ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ

Την οικονομική ενίσχυση του «Ιπποκράτη», του πρώτου κινητού πολυϊατρείου για τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέλαβε η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με άξονα την υγεία, η εταιρεία αποφάσισε να χορηγήσει στην πρωτοβουλία αυτή το ποσό των 188.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη των δαπανών τοποθέτησης του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Σκοπός του «Ιπποκράτη» είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που, λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών, δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΥ












Σχεδόν 1.000 νέα κρούσματα της νέας γρίπης διαγνώστηκαν παγκοσμίως το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΟΥ ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από το ιό, φθάνει τους 11.034 και οι νεκροί τους 85, σε σύνολο 41 χωρών.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ






















Νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στον Άλιμο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «προτεραιότητά μας είναι η επένδυση στο μέλλον».

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «ενώ κάποιοι επενδύουν στα ανεύθυνα λόγια, εμείς στην αλήθεια του έργου μας».
ΣΤΙΣ 16 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ..!

ΠΡΟΣΟΧΗ ..!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος συνιστά στους καταναλωτές να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή κατά την επίσκεψή τους σε ιστοσελίδες τεστ ευφυΐας, κυρίως να εξετάζουν προσεκτικά εάν υπάρχουν επισημάνσεις, ώστε να ενημερώνονται για τους όρους και τις χρεώσεις της παρεχόμενης υπηρεσίας και να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις στο λογαριασμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος έχει λάβει περίπου 30 καταγγελίες καταναλωτών - συνδρομητών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για λήψη σύντομων μηνυμάτων (SMS) από εταιρεία κουίζ - διαγωνισμών, ΝΕΤSMART που εδρεύει στην Κύπρο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι συνδρομητική και παρέχεται μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, όπου ο ενδιαφερόμενος συμμετέχοντας, συνηθέστερα, σε κάποιο διαγωνισμό ευφυΐας, συμπληρώνει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου σε κάποιο πεδίο, ώστε να λάβει το αποτέλεσμα του τεστ στο κινητό του τηλέφωνο με SMS. Κατόπιν αυτών, λαμβάνει χρεώσιμα μηνύματα συμμετοχής σε διαγωνισμό.

ΡΑΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


























H εταιρία-promoter του πρωταθλήματος, ISC, αποφάσισε να βάλει το πρόγραμμα τους αγώνες της Μ. Βρετανίας, της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας, αγνοώντας το Ακρόπολις και το Ράλι Σαρδηνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Autosport.

Ηταν γνωστό ότι δε θα συμπεριλαμβανόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη σεζόν, στο πλαίσιο του rotation ανά δύο χρόνια των αγώνων που εφαρμόζεται από φέτος.
Υππηρχε ομως μια ελπίδα να μπει ως αντικαταστάτης.

Φέτος το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου, έχοντας ως νέα βάση το Λουτράκι.

OLYMPIC AIR


























Την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή του νέου σήματος και λογοτύπου της Ολυμπιακής, -που θα μετονομαστεί σε Olympic Air-, ανακοίνωσε η MIG. Στην τελική επιλογή θα συμμετέχει και το κοινό, ψηφίζοντας το λογότυπο που προτιμά από το διαδίκτυο. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή, 29 Μαϊου 2009.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις σχεδιαστές, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες design και άλλες συναφείς με το αντικείμενο εταιρείες.

Οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού θα θεωρηθούν εμπιστευτικές και τα ονόματα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό δε θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Η Επιτροπή θα επιλέξει τρεις προτάσεις οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα λογότυπα που θα προταθούν θα αναρτηθούν σε ειδική ιστοσελίδα. Και οι τρεις προτάσεις, οι οποίες θα προκριθούν στον τελικό, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 2.000 ευρώ και οι δημιουργoί τους θα αποκτήσουν σημαντική προβολή, ώστε το κοινό να ψηφίσει την επιλογή που προτιμά.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ
























Φθηνότερο ψωμί κατά 20% θα μπορούν να προμηθεύονται το επόμενο τρίμηνο από τα αρτοποιεία 50.000 κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης -άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άποροι, άγαμες μητέρες και πολύτεκνοι.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και έχει στόχο, όπως είπε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς του τόπου ώστε να διαθέτουν φθηνότερα τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Όπως είπε η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, Έφη Βασιλειάδου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα κουπόνια τους από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κάθε αρχή του μήνα.

Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και οι άποροι το βιβλιάριο ασφάλισης. Στη συνέχεια, θα μπορούν να προμηθεύονται ψωμί από τα συμβεβλημένα αρτοποιεία σε όλο τον νομό.

Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, θα εφαρμοστεί εκ νέου.

Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ























Θέση στην πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» πήρε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Είναι άδικη η αγανάκτηση του Πρωθυπουργού», τόνισε η κα Παπαρήγα επισημαίνοντας ταυτόχρονα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ότι «όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό».

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, «η βαρβαρότητα ταυτίζεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ακολουθείται και για την Ελλάδα».

ΜΙΖΕΣ ΖΙΜΕΝΣ

Με την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, την προφυλάκιση του Πρόδρομου Μαυρίδη και την ομολογουμένως υψηλή εγγυοδοσία των 700.000 ευρώ που επεβλήθη στον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Αθανασιάδη, άρχισε και στην Ελλάδα η ουσιαστικότερη φάση της υπόθεσης «Siemens».

Αποχή από την απολογία των εντολέων τους δήλωσαν οι συνήγοροι δύο ακόμη πρώην στελεχών της Siemens, ενώ αδυναμία παράστασης δήλωσε, επίσης, και ο συνήγορος πρώην στελέχους του ΟΤΕ, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε το πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση σε βάρος του ανακριτή για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

ΣΦΙΧΤΟ ΖΩΝΑΡΙ















Όλο και περισσότερα νοικοκυριά ξοδεύουν για την εξυπηρέτηση των δανείων τους πάνω από το 40% των εισοδημάτων τους, εξέλιξη που μαρτυρά ότι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, επισημαίνει μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος.



Στη μελέτη επισημαίνεται ότι το ποσοστό των πελατών των τραπεζών με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αυξήθηκε από 12% σε 16%, γεγονός που συνεπάγεται επιδείνωση της χρηματοοικονομικής πίεσης προς τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Οι ερυθρόλευκοι και οι πράσινοι ξεκινούν απόψε στισ 21.30 τη διεκδίκηση του τίτλου στο ένατο ραντεβού τους σε τελική φάση πλέι οφ της Α1, με τον Ολυμπιακό μετά από πολλά χρόνια να έχει το πλεονέκτημα της έδρας και να φιλοδοξεί να φτάσει μετά από μία δωδεκαετία στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός πάει για το τριπλ κράουν στη φετινή σεζόν, αλλά και για τον έβδομο σερί τίτλο πρωταθλητή και ενδέκατο την τελευταία δωδεκαετία.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ





















Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "οδηγούνται στις ευρωεκλογές εν μέσω ενός σκυλοκαβγά", προσθέτοντας ότι το προεκλογικό κλίμα σκιάζεται αφενός από τη σκανδαλολογία και αφετέρου από το "άκομψο" κλείσιμο της βουλής. Ένα κλείσιμο -πρόσθεσε- για το οποίο δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που το τελευταίο διάστημα είχε μετατρέψει τη Βουλή σε ανακριτικό γραφείο.

ΚΟΝΤΡΑ



προσωπική σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου στην προεκλογική αντιπαράθεση δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.





















Ο Κώστας Καραμανλής από το Περιστέρι βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο του τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρό ολίσθημα το δίλημμα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου για επιλογή μεταξύ «Σοσιαλισμού και δημοκρατίας αφενός και βαρβαρότητας αφετέρου». "Είναι πρωτοφανής ο ισχυρισμός αυτός. Είναι πρωτόγνωρος, ειδικά, για Ευρωεκλογές. Είναι βαρύτατα προσβλητικός για εκατομμύρια πολίτες»

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ξάνθη, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταγγείλει τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γέννησαν την κρίση» και ζήτησε «σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο. «Συντηρητικοί και ΝΔ ή σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ; Σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Όταν λέμε βαρβαρότητα σημαίνει ότι θέλουμε το νόμο της ζούγκλας και των ισχυρών ή την Ευρώπη αξιών;"

Τούρκος πτέραρχος εκ περιτροπής στο ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό στρατηγείο στη Λάρισα

Τούρκος πτέραρχος εκ περιτροπής στο ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό στρατηγείο στη Λάρισα

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί η κατ΄αρχήν απόφαση για εκ περιτροπής ανάληψη της διοίκησης του ΝΑΤΟϊκού κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Λάρισας από Έλληνα και Τούρκο διοικητή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την υπηρεσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία.

«Πρέπει να πούμε ότι η τοποθέτηση αυτή προκαλεί τεράστια έκπληξη και ερωτηματικά για τα εθνικά μας θέματα. Καλούμε την κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, μία υπηρεσιακή απόφαση του Υπουργείου ΓΕΕΘΑ, να μην την κάνει αποδεκτή σε πολιτικό επίπεδο, και να τη συνδέσει με την επίλυση άλλων προβλημάτων που έχει η χώρα μας στο Αιγαίο» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η τοποθέτηση Τούρκου διοικητή ήταν συνέπεια της απόφασης που πάρθηκε το 2003 στην Πράγα, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία απολύτως σχέση». «Ήταν μια απόφαση που είχε να κάνει με τη σύμπτυξη Στρατηγείων και με την ενοποίηση, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό, από την τοποθέτηση του Τούρκου διοικητή» πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε ούτε την νέα, ούτε την παλιά δομή του ΝΑΤΟ. Θέλουμε την κατάργησή του, σε αντίθεση με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο αποδέχονται την ύπαρξή της συμμαχίας αλλά έχουν υποστηρίξει και τη διεύρυνσή της» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καραζαφέρης. «Με ενοχλεί η πολιτική της ΝΔ, η πολιτική της παλιανθρωπιάς. 7 Μαίου που ψήφισε η ΝΔ έπρεπε να μας πει τι έγινε. Η παλιανθρωπιά είναι ότι ήθελε να περιμένει να μας το πει μετά τις ευροεκλογές, μετά τις 7 Ιουνίου» δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Newsroom ΔΟΛ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Ουκρανία

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Ουκρανία θα μείνει στην Ιστορία ως τελευταία κάτοχος του Κυπέλλου UEFA, καθώς επικράτησε της γερμανικής Βέρντερ Βρέμης με 2-1 στην παράταση του τελικού που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό του Κυπέλλου UEFA, καθώς μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή του Νάιμαϊερ στο 102' και δέκα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Πολυτιμότερος παίκτης ανεδείχθη ο Τζάντσον, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ για τη Σαχτάρ.

Το UEFA Cup θα αφήσει από του χρόνου τη θέση του στη διοργάνωση που θα έχει την ονομασία Europa League.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρας της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκου, εξέδωσε ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, καθώς ο κατηγορούμενος για την υπόθεση ενημέρωσε τον ανακριτή διά του συνηγόρου του ότι λόγοι υγείας τον εμπόδισαν να ταξιδέψει από το Μόναχο, στην Αθήνα, για να προσέλθει σε απολογία.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου προσκόμισε στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο, στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

ΦΥΓΕ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ...
Φύγε κι άσε με μοναχό, που βλέπω να πληθαίνει
απάνω η νύχτα, και βαθιά να γίνονται τα χάη.
Ούτε του πόνου η θύμηση σε λίγο πια δε μένει,
κι είμαι άνθος που φυλλοροεί στο χέρι σου και πάει

Κ. ΟΥΡΑΝΗΣ, Nel mezzo del᾿ cammin...

…Μήνυμα δὲ μοῦ ἔρχεται κανένα
κι ἄνοιξη πιὰ καμμία δὲν περιμένω:
στὸ δρόμο τὸ γυμνὸ ποὺ περπατάω,
ὡσότου νὰ πεθάνω - θὰ πεθαίνω!

Τεύκρος Ανθίας

Από "Τα σφυρίγματα του Αλήτη"
Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή !
Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη !
Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ,
πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Κ .ΟΥΡΑΝΗΣ

Περαστικές
Γυναίκες που σας είδα σ' ένα τραίνο
τη στιγμή που κινούσε γι άλλα μέρη'
γυναίκες που σας είδα σ' άλλου χέρι
με γέλιο να περνάτε ευτυχισμένο'
γυναίκες, σε μπαλκόνια να κοιτάτε
στο κενό μ' ένα βλέμμα ξεχασμένο,
ή από ένα πλοίο σαλπαρισμένο
μ'ένα μαντήλι αργά να χαιρετάτε:
να ξέρατε με πόση νοσταλγία,
στα δειλινά τα βροχερά και κρύα,
σας ξαναφέρνω στην αναμνησή μου,
γυναίκες, που περάσατε μιαν ώρα
απ ' τη ζωή μου μέσα -και που τώρα
κρατάτε μου στα ξένα την ψυχή μου!

ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

Βγαίνει το φεγγάρι.
Στη λεωφόρο είναι ακόμα
μέρα, ένα βράδυ που πέφτει γοργά.
Αδιάφορη νεολαία αγκαλιάζεται σφιχτά•
εκτρέπεται σε ευτελείς στόχους.
Κι είναι η σκέψη
του θανάτου που, στο τέλος, σε βοηθάει να ζήσεις.
(ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΣΑΜΠΑ,1883-1957, μετάφραση: Κάρολος Τσίζεκ)

KURO SIWO (ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ)

Νωρίς μπατάρισε ο καιρός κ' έχει χαλάσει.
Σκατζάρισες, μα σε κρατά λύπη μεγάλη.
Απόψε ψόφησαν οι δυό μου παπαγάλοι
κι ο πίθηκος πού 'χα με κούραση γυμνάσει.

Η λαμαρίνα!.. η λαμαρίνα όλα τα σβήνει!
Μας έσφιξε το Kuro Siwo σα μιά ζώνη
κ' εσύ κοιτάς ακόμη πάνω απ' το τιμόνι,
πως παίζει ο μπούσουλας καρτίνι με καρτίνι.

Ο. Ελύτης

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί
Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στη θάλασσα
Με κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μες στ' άπατα μιαν ηχώ
Να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ
Να σε βλέπω μισή να περνάς στο νερό
Και μισή να σε κλαίω μες στον Παράδεισο...»

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπό σας
κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά,
έναν ώμο ν' ακουμπάτε την πίκρα σας,
ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή σας,
κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας,
έστω και μια φορά;
είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή
για τους απεγνωσμένους;
ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ
Δε θα μείνει στη νύχτα ούτ’ ένα αστέρι.
Δε θα μείνει η νύχτα.
Θα πεθάνω και μαζί μου όλο
τ’ ανυπόφορο σύμπαν.
Θα σβήσω τις πυραμίδες, τα μετάλλια,
τις ηπείρους και τα πρόσωπα.
Θα σβήσω το θησαύρισμα του παρελθόντος.
Θα κάνω σκόνη την ιστορία, σκόνη τη σκόνη.
Κοιτάζω τώρα το στερνό ηλιοβασίλεμα.
Ακούω το στερνό πουλί.
Κληροδοτώ το τίποτα σε κανέναν.
ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ
1899-1986 μετάφραση: Αργύρης Χιόνης

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ

Ηρέμησε λοιπόν.
Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς
Μα δε σκοτώνω άστρα.
Και αν καμιά φορά από μανία αδέσποτη συμβεί
Κάποιο να σημαδέψω
Το πολύ να κλείσω τον τραυματία κελαηδισμό του
Σ’ ένα κλουβάκι στίχου φευγαλέου.

ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ

Το κομμένο σχοινί
μπορείς να το ξαναδέσεις
θα κρατήσει πάλι, ωστόσο
θα ‘ναι κομμένο.
Ίσως πάλι ν’ ανταμώσουμε
μα εκεί που μ’ άφησες
δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβρείς.
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
1898-1956 μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΨΑΝ (Ντίνος Χριστιανόπουλος)

Εκείνοι που μας παίδεψαν βαραίνουν μέσα μας πιο πολύ
όμως η δική σου τρυφερότητα πόσον καιρό ακόμα θα βαστάξει;
'Ο,τι μας γλύκανε, το ξέπλυνε ο χρόνος κι η συναλλαγή,
εκείνοι που μας χαμογέλασαν βουλιάξαν σε βαθιά πηγάδια
και μείναν μόνο εκείνοι που μας πλήγωσαν,
εκείνοι που αρνήθηκαν να τους υποταχτούμε.
Εκείνοι που μας παίδεψαν βαραίνουν πιο πολύ…