PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟ BLOG

πω πω πω τι βρήκα κάνοντας ζάπινγκ... και να που και η Πιερία βρήκε τον ΠΡΑΚΤΩΡΑ ΤΗΣ - ΠΡΑΚΤΩΡ 007 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μας λέει κι εμείς οι ΜΠΛΟΓΚΕΡ δεν έχουμε παρά να τον στηριξουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
praktor007.blogspot.com


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΚΗΣ

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΛΛΟΣ

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;;;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ...ΠΑΓΟ

Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνει η ρύθμιση για την τακτοποίηση 1,5 εκατομμυρίου παρανόμως κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τρεις είναι οι βασικοί λόγοι:

Πρώτον, τα πιθανά προβλήματα συνταγματικότητας κάθε νέας ρύθμισης, που θα προβλέπει εξαίρεση αυθαίρετης κατασκευής από την κατεδάφιση. Δεύτερον, η απροθυμία μεγάλης μερίδας των ιδιοκτητών να πληρώσει τα πρόστιμα τακτοποίησης αλλά και, τρίτον, η διακοπή των εργασιών της Βουλής λόγω των ευρωεκλογών.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ΛΑΟΣ που έχει μιλήσει επίσης για την ανάγκη ελέγχου στα οικονομικά του Περισσού, να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτουν, τονίζοντας ότι ο κατηγορών είναι αυτός που οφείλει να προσκομίσει στοιχεία.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι αν το ΚΚΕ συκοφαντούσε τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήταν υποχρεωμένο να εμφανίσει και τα σχετικά στοιχεία.

Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και διερωτήθηκε αν έχει πάει ποτέ η Εφορία ή ο εισαγγελέας στα κόμματά τους. Το ΚΚΕ, προσέθεσε, έχει κυρίως εκδοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοσκοπικές και πρόσφατα το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους.

Από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι κόμμα, δεν θέλει έλεγχο, συνέχισε η κ Παπαρήγα και σημείωσε ότι «σε αυτή τη νομιμότητα δεν υποτασσόμαστε, γιατί δεν είμαστε εκδοτική επιχείρηση». Αντίθετα είπε, η εκδοτική επιχείρηση έχει πελάτες όπως όλες οι επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν φτιάχνει εταιρίες '«μαϊμού'» για να χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο οποίο γίνεται λόγος για ανάγκη αντιμετώπισης του ΚΚΕ και σημείωσε ότι δεν μπορεί από μόνο του το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει το κόμμα και χρειάζεται και άλλους εκτός Ελλάδας.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ
























Τα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων, από τις στρατιωτικές ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ, τίμησε χθες η θρησκευτική, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Πιερίας. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Πόντιου Πολεμιστή επί της 19ης Μαΐου.
Στις εκδηλώσεις μνήμης, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δεν μισούμε κανέναν, αλλά δεν ξεχνούμε την ιστορίας μας». Τα προβλήματα, είπε ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθούν, αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ























Όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, έτσι και οι Έλληνες, στις 7 Ιουνίου, ψηφίζουν για τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι για το Κοινοβούλιο της χώρας τους, υπογράμμισε από την Κατερίνη, η Κατερίνα Παπακώστα, επιχειρώντας να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών από εσωτερικές εξελίξεις. Παρά ταύτα, η βουλευτής της Β’ Αθηνών, δεν αρνήθηκε ότι το όποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τα πολιτικά κόμματα και την Κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει τη μάχη των Ευρωεκλογών για να αναδειχθεί και πάλι νικήτρια.
Η κ. Παπακώστα, βρέθηκε στην Κατερίνη την Παρασκευή, καλεσμένη της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης, στη συνεστίαση που διοργάνωσε σε παραλιακή αίθουσα.

Γιουχαΐσματα για την ταινία του Λανς Φον Τρίερ στις Κάννες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ταινία του Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ, «Antichrist», ύστερα από την χθεσινοβραδινή προβολή της στο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες, όπου αναφέρεται σε μια γυναίκα που από την κατάθλιψη οδηγείται στην τρέλα.

Μεταξύ άλλων, στο έργο προβάλλονται μία αλεπού που μιλάει, ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων, ακραία επεισόδια βίας, και μία εκδήλωση όπου οι προσκεκλημένοι πίνουν αίμα.

Οι δημοσιογράφοι, αλλά και το κοινό που παρακολούθησαν την ταινία, με την ολοκλήρωση της προβολής της ξέσπασαν σε γιουχαΐσματα και σε τρανταχτά γέλια, ενώ άλλοι είχαν παραμείνει απόλυτα σιωπηλοί.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν, όταν στους τίτλους τέλους της ταινίας υπήρχε μια σημείωση που ανέφερε ότι ο φον Τρίερ αφιερώνει την ταινία στον αξέχαστο σοβιετικό σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφκσι.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε νέο κύμα γέλιων και σφυριγμάτων αποδοκιμασίας από το κοινό.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Αμερικανός ηθοποιός Ουΐλεμ Νταφόε και η αγγλικής καταγωγής Σαρλότ Γκένσμμπουργκ, ως ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο του γιου τους.

Στο σημείωμα, που συνοδεύει την ταινία, ο Λαρς φον Τρίερ δηλώνει ότι ο "Antichrist" ήταν γι αυτόν μια ψυχοθεραπεία για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε τα δύο τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 299.500 ευρώ σε 44 επιχειρήσεις τροφίμων, που κατείχαν νοθευμένα και ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα ή παρέβησαν τις υγειονομικές διατάξεις.

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Η πολυαναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη από την σοβούσα κρίση είναι πιθανότατα αργή, αλλά σίγουρα θα έρθει.

Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ο ρυθμός της ανάκαμψης είναι πλήρως συνδεδεμένος με το χρονικό ορίζοντα πάνω στον οποίο θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σημείωσε δε με έμφαση ότι θα χρειαστεί κάποιο διάστημα πριν οι οικονομίες ανακάμψουν πλήρως και αρχίσουν να αναπτύσσονται με ισχυρό ρυθμό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήταν οι κερδισμένοι της τρίτης αγωνιστικής των πλέϊ οφ, καθώς με τις νίκες που πήραν επί της Λάρισας και ΠΑΟΚ αντίστοιχα είναι πια τα φαβορί για την κατάκτηση της προνομιούχου πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνος πρώτος έμεινε ο Παναθηναϊκός, ενώ ακολουθεί έναν βαθμό πίσω η ΑΕΚ.


Tα αποτελέσματα, η βαθμολογία και οι υπόλοιποι αγώνες των πλέϊ οφ:

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ
Παναθηναϊκός - Λάρισα 3-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν Ι Η Τερμ. Β.
Παναθηναϊκός 2 1 0 5-2 9
ΑΕΚ 2 1 0 5-3 8
ΠΑΟΚ 1 0 2 2-2 6
Λάρισα 0 0 3 3-8 0

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ
Λάρισα - Παναθηναϊκός (17:00)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (19:00)

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ
Λάρισα - ΑΕΚ (19:00)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (21:15)

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ






























Στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο και της ανάγκης αντιμετώπισής της βάση μίας μακροπρόθεσμης, κοινά αποδεκτής πολιτικής, εστίασε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην εναρκτήρια ομιλίας από το βήμα του Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ του ΟΑΣΕ, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 150 προσωπικότητες από το εξωτερικό, διεθνείς οργανισμούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και θεσμικά όργανα.


Στο φόρουμ που πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της Ελληνικής προεδρίας και έχει τίτλο ''Διαχείριση της μετανάστευσης και η διασύνδεσή της με τις οικονομικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή του ΟΑΣΕ'', η κ. Μπακογιάννη είπε:
''Αντί της εσωστρέφειας και της φοβικής αντίδρασης, είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να συνεχίσουμε τις πολιτικές που κατατείνουν στην αντιμετώπιση των ολοένα διογκούμενων προβλημάτων του περιβάλλοντος ή της μετανάστευσης'', τόνισε η υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων που προηγήθηκε στο πρώτο μέρος του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, αλλά την προσδοκία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για μια σειρά απτών συστάσεων που θα επιτρέψουν να προλειανθεί το έδαφος για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών στον τομέα της μετανάστευσης.

4,2 ΡΙΧΤΕΡ

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στη 1:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση 95 χιλ. δυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, όπου το μεσημέρι της Κυριακής είχε προηγηθεί δόνηση 4,5 βαθμών, χωρίς και στις δύο περιπτώσεις να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι για την αυξημένη δραστηριότητα στη σεισμογενή αυτή περιοχή, δηλώνουν όμως καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του φαινομένου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Εύκολα χαρακτηρίζονται από εκπαιδευτικούς και υποψηφίους στο σύνολο τους τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές που διεκδικούν μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής καθώς και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ























Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περισσότερο ευπρόσβλητος κατά τη διάρκεια του ύπνου με αποτέλεσμα, όσοι ροχαλίζουν (κι αυτοί είναι συνήθως άνδρες), κινδυνεύουν -εκτός απο το να γίνουν αφόρητα εκνευριστικοί- να υποστούν βλάβες στον εγκέφαλό τους. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, με επικεφαλής την Δρ. Κάρολαϊν Ράι, ένας στους τέσσερις άνδρες που ροχαλίζουν χαρακτηρίζεται ευπαθής και ενδεχομένως αντιμετωπίζει κίνδυνο ως προς την υγεία του.

Η μελέτη εξέτασε αναλυτικά τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του ύπνου, δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο και πως αντιδρά στην περίπτωση του ροχαλητού.

"Ακόμα και αν κάποιος χάσει για πολύ λίγο την αναπνοή του οι επιπτώσεις στον εγκέφαλο είναι σημαντικές και οι αντιδράσεις μοιάζουν ως ένα βαθμό με τις αντιδράσεις του εγκεφάλου ενός ανθρώπου λίγο πριν πεθάνει από εγκεφαλικό ή ανακοπή καρδιάς", είπε η κα Ράι εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου.

Η ίδια είπε ότι οι επιστήμονες δεν έχουν διαπιστώσει ακόμα γιατί ο εγκέφαλος αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο. "Πιθανότατα ο εγκέφαλος να προσπαθεί να αμυνθεί. Ίσως είναι ένας μηχανισμός αμύνης" είπε.

Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα πως τα αποτελέσματα της μελέτης θα ενθαρρύνουν άτομα που ροχαλίζουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. "Τα πιο ευπαθή άτομα είναι μεσήλικοι άνδρες που καπνίζουν και είναι υπέρβαρα" κατέληξε.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ? ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Φως αχνοφαίνεται στο βάθος του τούνελ του AIDS από την στιγμή που Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μια τεχνική που ίσως τελικά οδηγήσει στην εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού. Οι επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητά αντισώματα, τα οποία μετέφεραν στο σώμα μαϊμούδων μέσω ενός άλλου βοηθητικού ιού. Αυτό το συνθετικό ανοσοποιητικό μόριο μπόρεσε να προστατεύσει τα πειραματόζωα τόσο από το AIDS, όσο και από μια ζωική παραλλαγή του, τον ιό SIV. Είχαν προηγηθεί ανάλογα πετυχημένα πειράματα σε ποντίκια.

H σχετική έρευνα, υπό τον Φίλιπ Τζόνσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, παρουσιάσθηκε στο περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Αν και θα περάσουν χρόνια πριν γίνουν ανάλογες δοκιμές σε ανθρώπους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την θεραπεία της τρομερής ασθένειας.

Τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του AIDS είναι συχνά ακριβά, έχουν παρενέργειες και μετά από ένα χρονικό διάστημα δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η μόνη ελπίδα ελέγχου παγκοσμίως του AIDS (που έχει μέχρι τώρα σκοτώσει περίπου 25 εκατ. ανθρώπους από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, ενώ σήμερα 33 εκατ. άτομα υπολογίζεται ότι είναι φορείς) θα είναι η ανακάλυψη ενός εμβολίου. Όμως μέχρι σήμερα αρκετές απόπειρες να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού του AIDS, έχουν αποτύχει, μεταξύ άλλων επειδή οι άνθρωποι συνήθως δεν δημιουργούν φυσικά αντισώματα κατά του ιού.

Οι αμερικανοί ερευνητές, ακολουθώντας μια εναλλακτική οδό, τροποποίησαν γενετικά ένα τμήμα του DNA, ώστε να φτιάξουν συνθετικά αντισώματα, τα οποία στη συνέχεια με ένεση εισήγαγαν στους μυς των ζώων. Οι μύες άρχισαν να παράγουν προστατευτικές πρωτεΐνες-αντισώματα, που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό.

Περαιτέρω έρευνες πρέπει να γίνουν για να βεβαιωθούν οι επιστήμονες ότι η διαδικασία είναι ασφαλής και ότι το ανθρώπινο σώμα δεν θα αντιδράσει αρνητικά στα τροποποιημένα γονίδια. Επιπλέον πρέπει να αποδειχτεί ότι οι μαϊμούδες προστατεύονται ακόμα κι όταν κολλάνε τον ιό με σεξουαλική επαφή (τα πειραματόζωα απέκτησαν τον ιό με ένεση).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιπτώσεις από τη γρίπη

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (H1N1), κοινώς γνωστής ως γρίπης των χοίρων, αυξήθηκε σε 8.480, αλλά ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει στάσιμος στους 72, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ινδία, τη Μαλαισία και την Τουρκία αύξησε τον αριθμό των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 39, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2.895 (66 θανάτους) και 4.714 (4 θανάτους) αντίστοιχα.


Επιπτώσεις στην Παιδεία

Η επιδημία της γρίππης Α-Η1Ν1 ενδέχεται να έχει «αξιοσημείωτες επιπτώσεις» στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο.

Όπως δήλωσε εν τούτοις, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στοΤόκιο, οι κίνδυνοι που μπορεί να εγκυμονεί ο ιός Α-Η1Ν1 για την παγκόσμια ανάπτυξη «είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Στελέχη κυβερνήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας ήδη έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο παγκόσμιο εμπόριο η επιδημία της γρίππης Α.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ



Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, διοργανώνοντας σε συνεργασία με τους δήμους μία επιτυχημένη «μεγάλη γιορτή» σε κεντρικά σημεία και πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής.



Στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι δημιουργήθηκαν «Ευρυζωνικά Πάρκα» που φιλοξένησαν πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που αφορούν στην χρήση του διαδικτύου και τη σημασία της ευρυζωνικότητας, ενώ παράλληλα έγιναν δημόσιες συζητήσεις αναφορικά με τις δυνατότητες, τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η ψηφιακή επανάσταση της πληροφορίας και των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.



Όλες οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν ζωντανά μέσα από τον κόμβο του ΥΜΕ στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.yme.gov.gr.

Βραβείο σε "ελληνικό" ποίημα

Το διεθνές βραβείο ποίησης Tropea Onde Mediterrenee, απονεμήθηκε φέτος στην ιταλίδα ποιήτρια και συγγραφέα Κοσμίνα Φουρκή Γκλιάτας, η οποία ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα.

Το ποίημα που βραβευθηκε από την κριτική επιτροπή, είναι γραμμένο στα ελληνικά και φέρει τον τίτλο "Αυτό που επιθυμώ". Στην αιτιολογία της διάκρισης, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Γκαετάνο Αντόνιο Μουρσέζε, τονίζει ότι "η ποιήτρια, με γλώσσα πρωτότυπη και αποτελεσματική, εκφράζει την ελπίδα να γίνει, κάθε πόλεμος, παρελθόν και το όραμα αυτό να μπορέσει να εκφράσει μια γενικότερη ειλικρινή επιθυμία".

Η Κοσμίνα Φουρκή Γκλιάτας, έχει εκδόσει, στα ελληνικά, πάντα, επτά εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά. Αποφάσισε, δε, να αφιερώσει το βραβείο Tropea Onde Mediterranee, που της απονεμήθηκε στην Καλαβρία, "σε όλα τα θύματα του σεισμού της Λ΄Άκουϊλα , και ειδικότερα, στον έλληνα φοιτητή Βασίλη Κουφωλιά, που έχασε την ζωή του κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του".

ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ











ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 3ος ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ














Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνουν και φέτος οι Αθηναίοι στην «Τεχνόπολις». Στο 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, από τις 27 μέχρι τις 31 Μαΐου, θα «παρελάσουν» 14 από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα του είδους από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης.

''Το ενδιαφέρον όλων, μουσικών και κοινού για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ έχει αυξηθεί υπέρμετρα'', τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ.Φώτης Ιγνατίου. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις υποψηφιότητες για την συμμετοχή του ελληνικού συγκροτήματος.

''Φέτος'', πρόσθεσε ο κ. Ιγνατίου, ''η επιτροπή επιλογής είχε μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αφού οι ελληνικές υποψηφιότητες έφθασαν τις 19! Αριθμός πολλαπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με πολύ ποιοτικά συγκροτήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τον προβληματισμό της επιτροπής για την τελική της επιλογή''.

Περισσότεροι από 45.000 Αθηναίοι αναμένεται να δώσουν το ''παρών'' στο πενθήμερο αυτό ραντεβού με την Τζαζ.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν από τρεις συναυλίες την ημέρα, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21.00 και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυχτα. Όπως κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα η «Big Band» του Δήμου Αθηναίων θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ

Η μουσική και τα τραγούδια που ο Βασίλης Δημητρίου έγραψε για την τηλεοπτική σειρά «Κ. Γ. Καρυωτάκης» του Τάσου Ψαρρά που προβάλλεται από την ΕΤ1, κυκλοφορεί σε cd από τη Lyra. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μάγδα Πένσου.

Ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει το «Ψυχή μου» σε ποίηση Κ.Γ. Καρυωτάκη, ο Χρήστος Θηβαίος το «Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες…» επίσης σε ποίηση Κ. Γ. Καρυωτάκη και η Μάγδα Πένσου το «Γιατί μ’ αγάπησες» σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη.

Οι ηθοποιοί Δημοσθένης Παπαδόπουλος και Μαρία Κίτσου που πρωταγωνιστούν στη σειρά, απαγγέλουν από ένα ποίημα του Καρυωτάκη και της Πολυδούρη αντίστοιχα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι ο πρόεδρός της κ. Φώτης Περλικός και ακολουθούν μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος και συνεργαζόμενες προσωπικότητες:

1. ΦΩΤΗΣ ΠΕΡΛΙΚΟΣ, Ιατρός
2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΛΑΦΤΣΗΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας
3. ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗΣ, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες
4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΚΟΣ, Πολιτικός επιστήμονας
5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΙΤΣΑΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας
6. ΖΑΝΝΩ ΑΠΙΚΙΑΝ, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος της Απικιάν ΑΕ, και μέλος του ΔΣ του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητήριου
7. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΙΩΠΗΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας
8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΙΝΟΣ, Επιχειρηματίας, μέλος του ΔΣ του ελληνικού τμήματος της UEF (Union of European Federalists)
9. ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΟΒΑΣ, Στέλεχος εταιρείας πληροφορικής
10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΔΙΑΚΑΣ, Λέκτορας Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
11. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας
12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, Σύμβουλος επιχειρήσεων, μέλος της διαδικτυακής ομάδας e-roosters
13. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Οικονομολόγος, εμπορικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας
14. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ, Τεχνικός υπεύθυνος έργων διαδικτύου εταιρείας πληροφορικής
15. ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες
16. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ, Επιχειρηματίας, μεσίτης ακινήτων
17. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ, Εξεταστής πατεντών στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο Μόναχο
18. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Αρχιτέκτονας σε τεχνικό γραφείο του Λονδίνου
19. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ερευνητής πληροφορικής στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης
20. ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΥΣΙΔΗΣ, Επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος
21. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Στέλεχος εταιρείας πληροφορικής
22. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Επιχειρηματίας στον χώρο της πληροφορικής

ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ





















Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε την ανάγκη μεγάλης συμμετοχής στις ευρωεκλογές με την ταυτόχρονη καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία της στον Άγιο Δημήτριο, τονίζοντας ότι η αποχή ευνοεί και τα δύο μεγάλα κόμματα. Είπε επίσης ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα συσσωρεύονται όλα τα προβλήματα από το ’91 - ’92 μέχρι σήμερα. Επομένως υπάρχει φανερή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τα δύο κόμματα.

Πρέπει να τιμωρηθούν για την αντιλαϊκή πολιτική και για τα ψέματά τους. « Δεν είπαν ότι μπαίνοντας στην ΕΕ θα αρχίσουν τα τετράωρα, η μερική απασχόληση, τα stage, οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είπαν την αλήθεια στο λαό, τον κορόιδεψαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κριτική άσκησε και στα άλλα μικρότερα κόμματα υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ λέει την αλήθεια στο λαό και δεν κάνει <<σαλονάτη πολιτική, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα στα κανάλια, που λένε μην ψηφίσετε τα μεγάλα κόμματα, ψηφίστε όλα τα άλλα θα πάει χαμένη η ψήφος σου.

Εμείς αναφερόμαστε στους εργάτες, τους υπάλληλους, στους μισθωτούς επιστήμονες, στους νέους ανθρώπους. Θα τους τιμωρήσεις και θα κοιτάξεις που πιάνει περισσότερο τόπο. Είναι χαμένη η ψήφος στους άλλους. Το ξαναλέμε, όχι γιατί είναι μικρά κόμματα. Δεν λέμε είναι χαμένη η ψήφος σε ένα κόμμα που δεν γίνεται κυβέρνηση. Εμείς λέμε είναι χαμένη η ψήφος από πολιτική πλευρά>>.

ΜΑΧΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ





















Το χαρακτήρα που επιθυμούν να προσδώσουν στις ευρωεκλογές επιχείρησαν να καταδείξουν με τη σύνθεση των ευυρωψηφοδελτίων τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Μ. Γιαννάκου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντιστοίχως. Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι "στην περίοδο που ακολουθεί θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρά πολιτικοί όροι", ενώ ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "οι εκλογές δεν είναι καταγραφή της κοινής γνώμης, δεν είναι δημοσκόπηση, είναι απόφαση".

Ο πρωθυπουργός, πάντως, επεσήμανε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι το "ποια Ευρώπη θέλουμε", ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε στο "δίλημμα" πέραν της Ευρώπης και το "ποια Ελλάδα θέλουμε". Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής επιχείρησε να αποδυναμώσει το "δημοψηφισματικό χαρακτήρα", τον οποίο προσέδωσε ο Γ. Παπανδρέου στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Έντονη είναι η παρουσία γυναικών και στα δύο ψηφοδέλτια: Η ΝΔ τοποθέτησε εννέα γυναίκες στη λίστα της, ενώ το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τα μοιράσει τις θέσεις σε άνδρες και γυναίκες (από έντεκα). Και τα δύο κόμματα τοποθέτησαν στο ψηφοδέλτιο τους εκπροσώπους από τον αγροτικό κόσμο, τη μουσουλμανική μειονότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημειώνεται ότι αμφότερα να κόμματα προχώρησαν σε ανανέωση των ψηφοδελτίων τους κατά μεγάλο ποσοστό.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ "ΕΡΧΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ" ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ η ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Με κεντρικό θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός» και τιμώμενο μουσείο το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, γιορτάζεται σήμερα, 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Έχουν οργανωθεί ποικίλες εκδηλώσεις και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία.

Επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης




















πραγματοποίησε ο Κ.Καραμανλής.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον South Stream, είπε ότι «εΕφαρμόζουμε με συνέπεια υπεύθυνη πολιτική πολλαπλών οδεύσεων και εναλλακτικών λύσεων που ενισχύει την Ελλάδα και συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή εξασφάλιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για τις ενεργειακές συμφωνίες, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας οδεύει γοργά προς ολοκλήρωση, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη προχωρά χωρίς εμπόδια, ο αγωγός Κομοτηνή - Χάσκοβο προχωρά επίσης, ενώ σχεδιάζεται νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βόρειο Ελλάδα.
ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΜΕ...
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...
ΥΠΑΡΨΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Μια σημαντική διάκριση, η σημαντικότερη στην έως τώρα εντυπωσιακή καριέρα του, για τον ομογενή συγγραφέα Χρήστο Τσιόλκα που κέρδισε το πρώτο βραβείο του Καλύτερου Βιβλίου Συγγραφέων της (Βρετανικής) Κοινοπολιτείας για το 2009 (Best Book 2009 Commonwealth Writers Prize).
Η ανακοίνωση της βράβευσής του έγινε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Συγγραφέων στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Τσιόλκας κέρδισε το βραβείο για το βιβλίο του "The Slap" ("Το Χαστούκι") που κάνει ρεκόρ πωλήσεων.
Το βιβλίο "Το Χαστούκι", που έχει χαρακτηριστεί "διαμάντι" από την εφημερίδα "The Age", αποτελεί μια μικρογραφία της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Αυστραλίας και μια καυστική περιγραφή της οικογενειακής ζωής.
Ο συγγραφέας ανατέμνει την ψυχή κάθε χαρακτήρα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία της ύπαρξής τους, την οικογένεια, τα πιστεύω, τις σχέσεις και τις επιθυμίες τους.
Ο Τσιόλκας είχε να ανταγωνιστεί κορυφαίους συγγραφείς από δεκάδες χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.
Η διάκριση συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο 20.000 δολαρίων και μια συνάντηση με τη βασίλισσα ?Ελισάβετ! Ο ομογενής συγγραφέας είναι υποψήφιος και για το βραβείο "2009 Miles Franklin Literary Award".
Το βραβείο αυτό είναι το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο στην Αυστραλία.
Ο Χρήστος Τσιόλκας προέρχεται από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών της εργατικής τάξης και το βιβλίο του αντανακλά ως ένα βαθμό τα προσωπικά του βιώματα.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τσιόλκας έγινε γνωστός για τα βιβλία του "Dead Europe" και "Loaded".
Το δεύτερο έγινε και ταινία με τίτλο "Κατά Μέτωπο" (κυκλοφόρησε και στην ελληνική γλώσσα), προβλήθηκε στις Κάννες και είχε ως θέμα του τη ζωή ενός νεαρού ομογενή ομοφυλόφιλου.
Πρώτο βραβείο είχε δοθεί στο Τσιόλκα και για το βιβλίο του "Νεκρή Ευρώπη" από την εφημερίδα "The Age".

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

ΟΤΙ ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ?

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "5 ΑΣΤΕΡΩΝ" ?


ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΡΩΤΗΣΤΕ














....ΤΟΝ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...
ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ...ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ "ΧΡΟΝΙΚΑ" ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ "ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΟΙΡΙΔΗ"...
ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΝΙΔΗ", ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ...ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ...

TΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Λέσχη Bilderberg: Η πραγματικότητα ενός μύθου

Λέσχη Bilderberg: Η πραγματικότητα ενός μύθου


Γεωργία Ευσταθίου - Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Αρχηγοί κρατών της Ευρώπης και της Αμερικής, εκλεκτοί πολιτικοί, ισχυροί της οικονομίας και των επιχειρήσεων του κόσμου αποτελούν την πλειοψηφία των διαλεγμένων προσκεκλημένων της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που κάθε φορά δεν ξεπερνούν τους 130.

Το πιο μυστικοπαθές διεθνές πολιτικοοικονομικό κλαμπ συνεδρίασε από τις 14-16 Μαΐου στην Αθήνα, ευρισκόμενο για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά πολύ καλά προφυλαγμένο από τα φώτα της.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κρατούσαν σε απόσταση τους περίεργους, τους αδιάκριτους, αλλά και όσους θα «σκότωναν» προκειμένου να λάβουν την «μυστική» πρόσκληση για την εν λόγω 57η συνάντηση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, μετά από 16 χρόνια και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε, -για 2η φορά- η συγκεκριμένη Λέσχη, στην ίδια περιοχή και στο ίδιο ξενοδοχείο.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Η λέσχη δεν δημοσιεύει ποτέ πριν ή κατά τη διάρκεια του φόρουμ της την λίστα των προσκεκλημένων της. Λόγω διαρροών (αλλά και προσκεκλημένων, που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση που έλαβαν), αρκετά ονόματα κυκλοφόρησαν στην δημοσιογραφική πιάτσα. Περίεργο είναι και το γεγονός ότι αρκετές φορές έχουν προσκληθεί μεγιστάνες του Τύπου και των media, ωστόσο στα Μέσα τους δεν διέρρευσε ποτέ το παραμικρό.

Ορισμένα από τα «ελληνικά» ονόματα που προσκλήθηκαν στη φετινή συγκέντρωση της Μπίλντερμπεργκ είναι: ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (ο οποίος θα στείλει χαιρετισμό, εξαιτίας ήδη προγραμματισμένης εκδήλωσης στην Βόρεια Ελλάδα), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου (ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, αλλά έχει παραστεί ήδη 4 φορές), η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η Άννα Διαμαντοπούλου (αυτή είναι η 4η συμμετοχή της!), ο Γεράσιμος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη, ο ισχυρός άνδρας της Coca-Cola 3E Γιώργος Δαυίδ, ο διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης (που είναι και χορηγός της συγκέντρωσης), ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κώστας Μίχαλος, ο Τάκης Αράπογλου και ο επικεφαλής το ελληνικού ιδρύματος άμυνας και εξωτερικής πολιτικής Λουκάς Τσούκαλης.

Όσον αφορά τους ισχυρούς του εξωτερικού, οι βασικότεροι προσκεκλημένοι είναι: ο πατέρας και ο υιός Τζώρτζ Μπους (οι οποίοι δεν θα παρευρεθούν), ο Μπίλ Κλίντον (τελικά δεν θα έρθει), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ισχυρός «παίκτης» του παγκόσμιου πολιτικού παρασκηνίου Χένρι Κίσινγκερ (αποφάσισε να μην παραβρεθεί), ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρυ, ο σύμβουλος ασφαλείας του Ομπάμα Μπομπ Τζόουνς, η σιδηρά κυρία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Κοντολίζα Ράις (δεν θα παρευρεθεί), ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεκ, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντερ, ο πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (ο οποίος τελικά δεν θα έρθει) ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπίλντ, ο πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πολ Γούλφοβιτς η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνο και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ Ντε Χοπ Σέφερ.

Στο παρελθόν, την «μαγική» πρόσκληση για τη συνάντηση της λέσχης είχαν λάβει οι εξής Έλληνες: Θόδωρος Πάγκαλος, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Αλογοσκούφης, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Μητσοτάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Δαυίδ, Αλέξης Παπαχελάς, Ελένη Βλάχου, Μιχάλης Περατικός, Κώστας Καρράς, Στέφανος Μάνος, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Λουκάς Τσούκαλης.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΖΟΥGLA.GR

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΡΙΟ ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΙ

Μία από τις κορυφαίες μορφές στη σύγχρονη γραμματεία της Ουρουγουάης και της Λατινικής Αμερικής, ο ποιητής Μάριο Μπενεντέτι, του οποίου οι ερωτικές και πολιτικές ελεγείες έγιναν δημοφιλή τραγούδια, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Μπενεντέτι έζησε ως εξόριστος από το 1973 έως το 1983, κατά τα χρόνια της δικτατορίας στην Ουρουγουάη, και χαρακτήρισε τον εκτοπισμό του ως «ανεξορία». Οι κοινωνικές αδικίες και ο εγκλιματισμός του ξανά στη χώρα του -η οποία είχε γίνει κατ' αυτόν πεζή και υλιστική- αποτελούν τα κύρια θέματα του πλούσιου έργου του, με πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποιημάτων, δοκιμίων και άρθρων.

Στα διηγήματά του ο Μπενεντέτι ιχνηλάτησε, με τις ευρηματικές και γλαφυρές περιγραφές του, τη χαμηλόφωνη γλυκύτητα του Μοντεβιδέο, αλλά και την απελπισία του γραφειοκρατικού κυκεώνα.

Στη δεκαετία του '80 οργάνωνε ποιητικές αναγνώσεις σε υπερπλήρεις από κόσμο αίθουσες, όπου στο μέσο της σκηνής, καθισμένος σε μία κουνιστή καρέκλα, διάβαζε από ένα μεγάλο βιβλίο, ενώ ο παιδικός φίλος και συνεργάτης του, ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Ντανιέλ Βιλιέτι, έπαιζε μουσική και τραγουδούσε.

Ο μεγάλος Ισπανός βάρδος, εισηγητής του καταλανικού «Νόβα Κανσιό» Τζοάν Μανουέλ Σεράτ μετέτρεψε τα ποιήματα του Μπενεντέτι σε επιτυχίες.

Στην τελευταία του ποιητική συλλογή Ο Κόσμος που Ανασαίνω», η θεματολογία του Μπενεντέτι περιστρέφεται στα γηρατειά και στην κακοφωνία της διεθνούς πολιτικής. Ο ίδιος, περιπαικτικά χαρακτήριζε την απαισιοδοξία του «πληροφορημένη αισιοδοξία» και διατράνωνε πως τα νιάτα είναι η ελπίδα του για το μέλλον.

Οι νέοι σε όλη τη Λατινική Αμερική ανταλλάσσουν στο Ίντερνετ τα ποιήματά του, κυρίως τα ερωτικά, με το Μην Κρατιέσαι», που προτρέπει στη ριψοκίνδυνη ζωή και το Ας κάνουμε μία συμφωνία, έναν ύμνο στη φιλία, να εξακολουθούν να είναι τα πιο δημοφιλή.


Ο Μπενεντέτι, που μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Μαδρίτης και Μοντεβιδέο για να αποφεύγει τον χειμώνα λόγω του άσθματος από το οποίο έπασχε, την τελευταία διετία νοσηλεύτηκε συχνά με αναπνευστικά και εντερικά προβλήματα. Όπως τόνισε ο αδελφός του Ραούλ Μπενεντέτι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, τις τελευταίες εβδομάδες έδειχνε σημεία βελτίωσης και ο θάνατός του ήταν αναπάντεχος.

ΑΠΕ/Reuters

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΙΕΡΙΕΑΣ

Στην 8η θέση του ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Κρίτων Αρσένης, χωροτάκτης-οικονομολόγος, παιδι της παλαι ποτέ ¨Σιδηρας Κυρίας" της Πιερίας και των Κυβερβήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρίας Αρσένη.
Ο 32χρονος υποψήφιος πλέον Ευρωβουλευτής, ανάλογα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών βρίσκεται σε οριακή εκλόγιμη θέση, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις...
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ οτι και στο παρελθόν συμμετείχε στο Ευρωψηφοδέελτιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. ΦΑΚΑΣ, αγροτοσυνδικαλιστής από το Δήμου ΔΙΟΥ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ.
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ.
"ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ....ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ", ΤΟΝΙΣΕ Ο Κ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ...