PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ, ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΊΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Κάποτε μικρός μικρούλης στην Πλατεία της πόλης που με έφερε να ζήσω η αείμνηστη μάνα μου (κυρά Μαρούλα τ' όνομα της), νόμιζα πως... Πως αυτή η μεγάλη (τότε) πόλις, η πόλη μου, θα ήταν η αρχή του παραμυθιού που θα ζούσα. Στη ζωή που άρχιζε. Και πάντα την ήθελα καλύτερη. Με καλύτερη πλατεία, που την λέγαμε, πλατεία Ελευθερίας, δίχως το άγαλμα τότε... Με καλύτερους δρόμους, που τότε λίγοι μόνον είχαν άσφαλτο και οι άλλοι χαλίκι. Με καλύτερα σπίτια, γιγαντιαία στα μάτια ενός παιδιού, που μόνον ήξερε κάτι καλύβια του χωριού του κι όχι τις τετράγωνες ψηλές πολυκατοικίες.... Με καλύτερο πολιτισμό, μουσικές, στολίδια ή δενδρολούλουδα. Τότε η πόλις Αικατερίνη, ήταν για μένα όμορφη πόλις που την ήθελα πάντα ονειρεμένη πόλη. Κι ύστερα; Τι περίμενα ύστερα που άρχισα να μαθαίνω; Περίμενα βέβαια καλύτερο Δήμαρχο απ' τον Χαραλαμπίδη... Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Τερζόπουλο. Κι ύστερα; Καλύτερο απ' τον Αμοιρίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Χιονίδη. Κι ύστερα καλύτερο απ' τον Κουκοδήμο. Τώρα;;; Ο Γιάννης Ντούμος μου έταξε πόλη. Να κάνει πόλη την Κατερίνη. Όμως να τώρα.... Τότε η πλατεία ήταν καλύτερη. Τότε οι δρόμοι εν τέλει ήσαν καλύτεροι. Τότε τα σπίτια, οι πλατείες, οι γειτονιές μας ήσαν καλύτερες. Τα πάντα τότε ήταν καλύτερα. Και κατέληξα. Τότε η πόλις Αικατερίνη ήταν ονειρεμένη πόλις.... Τώρα είπα και φώναξα ή ...κραύγασα στον εαυτό μου: πάψε βρε Κεραηλίδη να ελπίζεις να ζήσεις σε μια ονειρεμένη πόλη. Μάθε να ζεις στην πραγματική Κατερίνη. Μια Κατερίνη, που εν τέλει μπορεί να μην είναι η ονειρεμένη πόλη που έψαχνα, όμως είναι η δική μου Ονειρεμένη Κατερίνη.... Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

το σπρεντ σε ιστορικο ρεκορ...!

Οι μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων, δεν έχουν πρηγούμενο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο δανεισμό για τη χώρα μας.Το spread των 10ετών ομολόγων έχει εκτιναχθεί στο ιστορικό υψηλό των 432 μονάδων βάσης και η απόδοση τους στο 7,42%!

Βουτιά και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Πτώση 3,3% για τον Γενικό Δείκτη.
Ολομέτωπη επίθεση και στο ευρώ, που "έχασε" τη μάχη με το 1,33 (1,3290 σεντ του δολαρίου ανά ευρώ).

Gwyneth Paltrow:

"Μπορώ να γίνω πολύ σκύλα"

Μπορεί να έχει ένα αγγελικό πρόσωπο, ωστόσο η Gwyneth Paltrow μπορεί να γίνει πολύ σκύλα! Όπως αποκάλυψε η ίδια η ηθοποιός για τον εαυτό της, μπορεί να γίνει πολύ κακιά και ψυχρή, ενώ διψάει για εκδίκηση... Καλύτερα να μην βρεθείς κοντά της σε τέτοιες περιπτώσεις...

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

"Μη ικανοποιητικός" κρίνεται ο τρόπος επικοινωνίας των πολιτικών μέσα από τις ιστοσελίδες τους, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: "Η χρήση του διαδικτύου από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου", που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2009 και επικαιροποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτω από την επίβλεψη του ερευνητή του Κέντρου Δρ. Σπύρου Αρσένη και του διευθυντή, Αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Κοσκινά, και με τη συμβολή φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος του κέντρου, καταδεικνύει:

*Δύο στους τρεις βουλευτές έχουν ιστοσελίδα.

*Εξαιρετικά μικρή (7,3%) η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

*Μη ικανοποιητικός ο τρόπος επικοινωνίας των πολιτικών μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

*Απουσία διάλογου και δυνατότητας ανάρτησης σχολίων από τους πολίτες στις ιστοσελίδες των βουλευτών.

*Μικρή (9,6%) η χρήση ιστολογίου (blog).

*Ένας στους τέσσερις βουλευτές έχει σελίδα στο Facebook.

*Σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής αρνούνται να υιοθετήσουν τη διαδικτυακή πολιτική επικοινωνία.


Αναλυτικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις η μια στις τέσσερις ιστοσελίδες των πολιτικών ενημερώνεται συχνά και αναφέρεται στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Ο εντοπισμός πληροφοριών για συγκεκριμένα θέματα δεν είναι εύκολος και οι ιστοσελίδες δεν παρέχουν δυνατότητες αναζήτησης. Ο τρόπος παρουσίασης των πολιτικών θέσεων δεν κρίνεται ικανοποιητικός.

Η πλειονότητα των ιστοσελίδων λειτουργούν σαν πίνακες ανακοινώσεων, με ανάρτηση δελτίων Τύπου και βίντεο από ομιλίες. Η μόνη υπηρεσία αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες, η οποία παρουσιάζει καθολική υιοθέτηση, είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλά, ακόμη και αυτό, δεν χρησιμοποιείται στην πράξη. Όλες οι άλλες δυνατότητες ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης παρέχονται από μικρό ποσοστό των ιστοσελίδων (10-30%).

Η διαδικτυακή επικοινωνία έχει μικρή βαρύτητα στη διαδικασία εκλογής των μελών του Κοινοβουλίου. Τα δύο τρίτα των νεοεκλεγέντων βουλευτών δεν είχαν ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν αποκτήσει ούτε και σήμερα. Η δυνατότητα επικοινωνίας που παρέχεται μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βουλής και από τις κεντρικές ιστοσελίδες των πολιτικών κομμάτων για όλους τους βουλευτές, δεν αποτελεί αντικείμενο αυτής της μελέτης, καθώς δεν δείχνει ενεργή εμπλοκή και στοχευμένη επιλογή των βουλευτών για χρήση των νέων μέσων.

Ειδικότερα, η έρευνα δείχνει:

*Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ επιδεικνύουν σημαντική διαδικτυακή δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα άλλα κόμματα, το σύνολο των δυνατοτήτων που τους παρέχει το Διαδίκτυο. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αυτή η διαδικτυακή δραστηριότητα δεν φαίνεται να προκύπτει ως αποτέλεσμα κεντρικού σχεδιασμού του κόμματος.

*Δεύτεροι, με μεγάλη διαφορά από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ σε χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, έρχονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό εντυπωσιάζει, δεδομένης της βαρύτητας που έχει δώσει η σημερινή ηγεσία στη διαδικτυακή επικοινωνία.

*Τρίτοι έρχονται οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι παρουσιάζουν λίγο μικρότερη χρήση των διαδικτυακών δυνατοτήτων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

*Έπονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η χρήση του Διαδικτύου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί, ωστόσο, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, παρόλο που εμφανίζονται φειδωλοί στη χρήση των δυνατοτήτων του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν πολύ καλά ποσοστά στην ενημέρωση των ιστοσελίδων τους, στη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη χρήση ιστολογίου (blog), στον τρόπο παρουσίασης των πολιτικών προτάσεων και στην παροχή δυνατότητας σχολιασμού των κειμένων.

* Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν ιστοσελίδα και οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε στους ερευνητές το γεγονός ότι μεταξύ των 67 βουλευτών χωρίς ιστοσελίδα υπάρχουν τουλάχιστον 16 πολιτικοί πρώτης γραμμής:

*Δύο υπουργοί.

*Δύο εκπρόσωποι τύπου.

*Μία αντιπρόεδρος της Βουλής.

*Ένας πρώην πρωθυπουργός.

*Ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής.

*Τρεις πρώην υπουργοί.

*Μια πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

*Δύο βουλευτές γνωστοί δημοσιογράφοι.

*Μια βουλευτής υποψήφια δήμαρχος μεγάλου δήμου.

Επίσης, υπάρχει ένας αρχηγός κόμματος ο οποίος διατηρεί μόνο σελίδα στο "Φέισμπουκ" (Facebook), επιλέγοντας συνειδητά να απευθυνθεί σε περιορισμένο διαδικτυακό ακροατήριο.

Παρόλο που το Κοινοβούλιο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών διευθύνσεων, υπάρχουν 23 βουλευτές (7,6%) οι οποίοι δεν έχουν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Οι 14 ανήκουν στο ΚΚΕ, όμως υπάρχουν και 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 2 της ΝΔ και ένας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ , www.nooz.gr

www.fuelprices.gr

Για να ξέρετε που θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη
σε όλη την επικράτεια και ανά νομό,
επισκεφθείτε την διεύθυνση:
www.fuelprices.gr

ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Οι άνθρωποι που έχουν επιθανάτιες εμπειρίες (near-death), όπως φώτα που αναβοσβήνουν στο βάθος ενός τούνελ, μυστικιστικά αισθήματα γαλήνης, συναντήσεις με αγγελικές οντότητες ή απλώς βλέπουν τον εαυτό τους από ψηλά στη διάρκεια ενός εμφράγματος και μέχρι να αποκτήσουν ξανά τη συνείδησή τους, ίσως απλώς να έχουν αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα τους, σύμφωνα με μια νέα σλοβενική επιστημονική έρευνα, που έρχεται μάλλον να απομυθοποιήσει τις εν λόγω καταστάσεις.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάριμπορ, υπό την Ζαλίκα Κλέμεντς- Κέτις, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Critical Care”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες αναφέρονται από πολλούς ανθρώπους (σε ποσοστό 11 έως 23%) που επέζησαν μετά από ένα έμφραγμα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα. Η αιτία για αυτές τις εμπειρίες αποτελεί πεδίο έντονης διαμάχης. Μερικοί τις αποδίδουν σε καθαρά φυσιολογικούς μηχανισμούς, ενώ άλλοι βλέπουν…υπερβατικό δάχτυλο! Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, πολλοί που βίωσαν τέτοιες εμπειρίες, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι άλλαξε η ζωή τους.

Οι σλοβένοι ερευνητές μελέτησαν 52 περιστατικά εμφραγμάτων σε τρία μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίων 42 ήσαν άνδρες. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 53 ετών και 11 από αυτούς είχαν επιθανάτιες εμπειρίες. Αν και δεν υπήρχε κάποιος άλλος κοινός παρονομαστής, διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις επιθανάτιας εμπειρίας, υπήρχαν υψηλά επίπεδα διοξειδίου στο αίμα του ασθενούς και, σε μικρότερο βαθμό, καλίου.

Περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω ευρήματα, σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις παρόμοιες με αυτές που αναφέρονται στις επιθανάτιες εμπειρίες. Παραμένει όμως ασαφές, από τη νέα σλοβενική έρευνα, σε ποιο βαθμό οι αυξημένες ποσότητες διοξειδίου υπήρχαν πριν το έμφραγμα ή προκλήθηκαν από αυτό. Για «άλλη μια ψηφίδα στο παζλ» έκανε λόγο η υπεύθυνη της έρευνας, κ. Ζαλίκα Κλέμεντς-Κέτις.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα, υπό τον δρ. Σαμ Πάρνια του βρετανικού πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της διεθνώς και ελπίζεται ότι, όταν ολοκληρωθεί, θα ρίξει περισσότερο φως στο ζήτημα των εξωσωματικών και επιθανάτιων εμπειριών.
www.nooz.gr

ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Οι άνθρωποι που έχουν επιθανάτιες εμπειρίες (near-death), όπως φώτα που αναβοσβήνουν στο βάθος ενός τούνελ, μυστικιστικά αισθήματα γαλήνης, συναντήσεις με αγγελικές οντότητες ή απλώς βλέπουν τον εαυτό τους από ψηλά στη διάρκεια ενός εμφράγματος και μέχρι να αποκτήσουν ξανά τη συνείδησή τους, ίσως απλώς να έχουν αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα τους, σύμφωνα με μια νέα σλοβενική επιστημονική έρευνα, που έρχεται μάλλον να απομυθοποιήσει τις εν λόγω καταστάσεις.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάριμπορ, υπό την Ζαλίκα Κλέμεντς- Κέτις, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Critical Care”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες αναφέρονται από πολλούς ανθρώπους (σε ποσοστό 11 έως 23%) που επέζησαν μετά από ένα έμφραγμα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα. Η αιτία για αυτές τις εμπειρίες αποτελεί πεδίο έντονης διαμάχης. Μερικοί τις αποδίδουν σε καθαρά φυσιολογικούς μηχανισμούς, ενώ άλλοι βλέπουν…υπερβατικό δάχτυλο! Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, πολλοί που βίωσαν τέτοιες εμπειρίες, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι άλλαξε η ζωή τους.

Οι σλοβένοι ερευνητές μελέτησαν 52 περιστατικά εμφραγμάτων σε τρία μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίων 42 ήσαν άνδρες. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 53 ετών και 11 από αυτούς είχαν επιθανάτιες εμπειρίες. Αν και δεν υπήρχε κάποιος άλλος κοινός παρονομαστής, διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις επιθανάτιας εμπειρίας, υπήρχαν υψηλά επίπεδα διοξειδίου στο αίμα του ασθενούς και, σε μικρότερο βαθμό, καλίου.

Περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω ευρήματα, σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις παρόμοιες με αυτές που αναφέρονται στις επιθανάτιες εμπειρίες. Παραμένει όμως ασαφές, από τη νέα σλοβενική έρευνα, σε ποιο βαθμό οι αυξημένες ποσότητες διοξειδίου υπήρχαν πριν το έμφραγμα ή προκλήθηκαν από αυτό. Για «άλλη μια ψηφίδα στο παζλ» έκανε λόγο η υπεύθυνη της έρευνας, κ. Ζαλίκα Κλέμεντς-Κέτις.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα, υπό τον δρ. Σαμ Πάρνια του βρετανικού πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της διεθνώς και ελπίζεται ότι, όταν ολοκληρωθεί, θα ρίξει περισσότερο φως στο ζήτημα των εξωσωματικών και επιθανάτιων εμπειριών.

ΜΙΛΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ΑΛΛΑ!!!!

Tο δικαίωμά σου να ομιλείς
δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας
να σε πάρουμε στα σοβαρά...

Hubert H. Huphrey,
Αμερικανός Πολιτικός

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι
ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.

Bertrand Russell