PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στον Κολινδρό .

Σήμερα το απόγευμα στις 6 στην κεντρική πλατεία Κολινδρού (μπροστά από το Δημαρχείο) μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί και κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του λυκείου Κολινδρού. Επίσης, το πρωί της Παρασκευής γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα διαμαρτυρηθούν έξω από το γραφείο Της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κατερίνη. Σήμερα το πρωί, στο λύκειο Κολινδρού βρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πιερίας, το οποίο συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Κολινδρού να παραμείνει το λύκειο.

Στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της, Στέργιος Μπουσνάκης


14 εκατομμύρια το χρέος σε τράπεζες για τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, 3 εκατομμύρια το χρέος της ΔΕΥΑ Παραλίας και περίπου 400.000 ευρώ της ΔΕΥΑ Κορινού. Δεν αποκλείεται η μετάταξη εργαζομένων σε άλλη επιχείρηση.

Σωρεία οικονομικών προβλημάτων καλείται να λύσει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, προβλήματα που έγιναν ακόμα πιο έντονα μετά και τη συγχώνευση (ελέω Καλλικράτη) με τις ΔΕΥΑ Παραλίας και Κορινού. Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, τα έργα αυτεπιστασίας και τα συσσωρευμένα χρέη σε δάνεια και προμηθευτές, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό, που επιβάλει προσεκτική, ίσως και επώδυνη διαχείριση, για να μην βουλιάξει η ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος Επιχείρησης, τα χρέη της πρώην ΔΕΥΑ Κατερίνης, μόνο της σε δάνεια ανέρχονται 14.060.000 και η ετήσια δόση προς τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους είναι 2.475.000 ευρώ. Επίσης, δαπανεί 4,6 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές ετησίως, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια.
Πρόθεση μας είναι να παραμείνει η ΔΕΥΑΚ ως έχει, να είναι δυνατή, βιώσιμη, ισχυρή και να παρέχει την καλύτερη υπηρεσία στους πολίτες», ανέφερε ο Στέργιος Μπουσνάκης, στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης των εργαζομένων της Επιχείρησης, ζητώντας την συνδρομή όλων σ’ αυτήν την προσπάθεια η οποία γίνεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Αναφερόμενος στο μέλλον των εργαζομένων είπε οτι γίνεται «διερεύνηση» για το αν είναι απαραίτητο όλο το δυναμικό της ΔΕΥΑΚ, το οποίο ανέρχεται σε 110 μόνιμους υπαλλήλους και 21 συμβασιούχους. Αν αυτός ο αριθμός των εργαζομένων δεν είναι απαραίτητος, τότε υπάρχει η δυνατότητα των μετατάξεων σε άλλες επιχειρήσεις, είπε ο κ. Μπουσνάκης, συμπληρώνοντας πάντως ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δίνεται μια δυνατότητα ελπίδας».

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από την Κατερίνη, για Καλλικράτη και συγχωνεύσεις σχολείων


Ούτε τις αρμοδιότητες της πρώην Νομαρχίας δεν εκτελούμε, δήλωσε από την Κατερίνη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εναποθέτοντας τις ελπίδες του για τον Καλλικράτη στη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό.
Αντίθετος και με τις συγχωνεύσεις για τις οποίες όπως είπε γίνονται μόνο με οικονομικά κριτήρια και όχι εκπαιδευτικά.


Στην Κατερίνη συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στην εκτελεστική επιτροπή συμμετέχει εκτός από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη, οι αντιπεριφερειάρχες των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι θεματικοί Περιφερειάρχες. Αν και η συνεδρίαση διεξήχθη «κεκλεισμένων των θυρών» σ’ αυτήν είχαν προσκληθεί οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πιερίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, όχι μόνο στην ατζέντα της συνεδρίασης, αλλά και στον «Καλλικράτη», εκπέμποντας μάλλον απαισιοδοξία. Ιδιαίτερα καυστικός, ήταν και για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε αποφάσεις που λαμβάνει μόνο του το υπουργείο.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ευχαρίστησε αρχικά τους Πιεριείς για την φιλοξενία τους, υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισαν οι συνεδριάσεις της να γίνονται εκ περιτροπής και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η χθεσινή συνεδρίαση, ήταν η δεύτερη του οργάνου, μετά από εκείνη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Στην Πιερία, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και θέματα που απασχολούν τον νομό Πιερίας, σε μια προσπάθεια να δρομολογηθούν λύσεις και ενόψει της ανάληψης επιπλέον καθηκόντων την 1η Ιουλίου, οι οποίες σχετίζονται με την διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Ο Περιφερειάρχης, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τις αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι αυτές ουσιαστικά δεν υπάρχουν. «Δυστυχώς δεν μπορούμε, ούτε τις αρμοδιότητες της πρώην Νομαρχίας να εκτελέσουμε», είπε χαρακτηριστικά, αφού ο προϋπολογισμός ψηφίζεται σε 10 μέρες, ενώ η ανάληψη του Περιφερειακείου Ταμείου το οποίο θα αποφασίζει για το ποια έργα θα χρηματοδοτούνται, θα γίνει τον Ιούλιο. Ο κ. Ψωμιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές και προς την Κυβέρνηση λέγοντας ότι «δυστυχώς» κανείς δεν ασχολείται με τον Καλλικράτη. «Ζητήσαμε και πιστεύω θα γίνει αποδεκτό από τον πρωθυπουργό, μια συνάντηση στα μέσα Απριλίου, όπου εκεί είναι η τελευταία μας ελπίδα. Τελευταία ελπίδα να λειτουργήσει ο Καλλικράτης και να προχωρήσει, είναι ο κ. Πρωθυπουργός. Κανείς δεν ασχολείται, πλην του Ραγκούση», υποστήριξε.
Κατηγορηματικός ήταν και όσον αφορά το εάν έχει γίνει κάποια αξιολόγηση, ιεράρχηση θεμάτων, λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς».

Για τις συγχωνεύσεις σχολείων: Θα γίνει επανάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δέχθηκε ερωτήσεις και για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων. «Η δικαιολογία ότι γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους δεν πείθει. Γίνεται απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους», είπε χαρακτηρίζοντας «ντροπή» το εγχείρημα, αφού αντί να δίνει περισσότερους πόρους στην παιδεία προς όφελος των μαθητών, τους μειώνει.
Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, εκφράζοντας την άποψη πως αν συνεχίσει έτσι το Υπουργείο «θα φτάσουμε πάλι σε καθεστώς διπλοβάρδιας των σχολείων». Όπως είπε, το βασικότερο είναι, ότι θα ταλαιπωρηθούν τα παιδιά των ορεινών και των νησιωτικών περιοχών, ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών και δασκάλων θα βρεθεί στους δρόμους, ενώ «και πάλι την τιμητική τους θα έχουν τα κάγκελα, διότι πιστεύω ότι θα γίνει επανάσταση μέσα στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας και αυτό εκτός από λυπηρό είναι και λάθος».
Σχολιάζοντας τον διάλογο που υποτίθεται προηγήθηκε των ανακοινώσεων του υπουργείου, υποστήριξε δεν έγινε ποτέ, ενώ κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου ότι ήθελε όλους τους αιρετούς στη συνάντηση που κάλεσε πριν 15 μέρες, για να τους έχει συνενόχους. «Εγώ συνένοχος δεν γίνομαι για πράξεις τις οποίες αποφασίζει μόνο το υπουργείο», ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σκέψη από την Περιφέρεια για ένα κοινό πλαίσιο δράσης με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και αφού διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στα σχολεία, κατέληξε λέγοντας ότι ήδη είναι σε συνεργασία με πάρα πολλούς δημάρχους και δεν είναι απίθανο να υπάρξει κοινή αντίδραση.

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»


Θέατρο «Πήγασος»

Πρεμιέρα για τη νέα θεατρική παραγωγή του ΠΗΓΑΣΟΥ το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου. Πρόκειται για τη σπαρταριστή κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», μια παρωδία των έργων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, γραμμένη από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company.

Διακοπή Νερού σε όλη την Κατερίνη

«Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 18/03/2011,
κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 11.ΟΟ π.μ., θα υπάρξει διακοπή νερού σε όλη την
πόλη της Κατερίνης, λόγω αντικατάστασης βάνας κεντρικού αγωγού
ύδρευσης»

Επιστολή Λαγδάρη Βαγγέλη προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Με το σχέδιο απόφασης σας για την συγχώνευση σχολείων συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για μια τέτοια συγχώνευση. Και αυτό μάλιστα γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι το υπουργείο δεν θα εμμείνει σε συγχωνεύσεις που οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν ή οι μαθητές ανά τάξη ξεπερνούν τους 27-28 μαθητές.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2011-2012 οι μαθητές του Λυκείου υποδοχής ανά τάξη θα είναι :Α Λυκείου 107, Β Λυκείου 90 και Γ Λυκείου 64. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 11 αίθουσες . Σήμερα η κτιριακή υποδομή του Λυκείου Αιγινίου όπως και το υπουργείο αναγνωρίζει «είναι ανεπαρκής». Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα καθώς επίσης και όλα τα άλλα επιχειρήματα που τέθηκαν από τους διάφορους φορείς, γίνεται φανερό ότι δεν προάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία αντίθετα μάλιστα καθίσταται προβληματική.

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο μας είμαστε αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις που προτείνονται

Γι αυτό ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για την συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου και των συγχωνεύσεων στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά κάτω υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

Δημοτική Παράταξη

Δήμου Πύδνας Κολινδρού

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ