PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ



Σε επαφή με το καλλιτεχνικό περιεχόμενο σπάνιων εκκλησιαστικών κειμηλίων - προερχόμενων από προσωπικές συλλογές και από ενορίες του διευρυμένου πλέον Δήμου Κατερίνης - φέρνει το κοινό των «Αικατερινείων», η έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιερά Μητρόπολη.
Καθαρά λειτουργικά σκεύη, αντικείμενα μικροτεχνίας, εικόνες, εγκόλπια και άλλα μοναδικά έργα εκκλησιαστικής τέχνης προκαλούν το θαυμασμό του επισκέπτη. Πρόκειται για έργα, τα οποία οι κάτοχοι μετέφεραν με πολλή αγάπη και σεβασμό από τις αλησμόνητες πατρίδες τους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ορισμένα βιβλία μέσα από τα οποία είναι καταχωρημένες όλες οι ιερές ακολουθίες. Γενικότερα εκτίθενται εκδόσεις σπάνιες, διαφόρων περιόδων του 19ου αιώνα, από τα περίφημα τυπογραφεία της Βενετίας. Στην έκθεση συναντά κανείς και άμφια κεντημένα με μεράκι, με μοναδικές παραστάσεις από κεντήστρες της εποχής.
Την έκθεση επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε τόνισε:«Μέσα από αυτήν την έκθεση, οι επισκέπτες αλλά και οι μαθητές των σχολείων μας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η οποία αγκάλιασε με περισσή φροντίδα τόσο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δημιουργώντας συγχρόνως και η ίδια ένα νέο πολιτισμό, τον γνωστό Ελληνορθόδοξο πολιτισμό με εξαιρετικά έργα τέχνης, τα οποία άλλα χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα για την λατρεία της, και άλλα βρίσκονται σε εκκλησιαστικά και Μοναστηριακά Μουσεία, μάρτυρες του μεγαλείου και του πολιτισμού της.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρίου Αγαθονίκου, καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Ελπίζω η έκθεση αυτή να αποτελέσει την αρχή για την γνωριμία και τον σεβασμό όλων μας προς την εκκλησιαστική τέχνη και γενικά με τον Εκκλησιαστικό - Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας».

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ




Με αφορμή κάποια σχόλια των τελευταίων ημερών σχετικά με την πολιτική μου διαδρομή  έχω να επισημάνω τα εξής:
Υπηρετώ συνεχώς για περισσότερα από 30 χρόνια τις αρχές της παράταξης στην οποία ανήκω. Δεν ντράπηκα ποτέ για αυτήν και θέλω να πιστεύω ότι δεν την έκανα να ντραπεί και για μένα.
Εκλέχθηκα Δήμαρχος Λιτοχώρου το 2006 με την ψήφο των συμπολιτών μου και με τη  στήριξη της Νέας  Δημοκρατίας.
 Τιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους με τους οποίους για πολλά χρόνια υπηρετούμε κοινές αξίες.
Εξάλλου είναι γνωστή η διαδρομή μας και οι αγώνες μας.
Δεν εμφανίζομαι στην αρχή κάθε εκλογικής αναμέτρησης ενώπιόν σας.
Ήμουν εδώ, θα είμαι εδώ δίπλα σας και μετά το τέλος αυτών των εκλογών .
Είμαι ένας από σας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά, κοινωνικά και τώρα αγωνίζεται πολιτικά μαζί σας.   

«Πρόεδρε από ‘δω πάμε για το Δήμο Δίου – Ολύμπου!»



Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Θανάσης Τσιφοδήμος υποδέχεται μαζί με το Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη νότια Πιερία για το παγκόσμιο συνέδριο των παμμακεδονικών ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο.

ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ






Οι σχέσεις δημοσιογραφίας και πολιτικής ήταν πάντα συγγενείς  και οι  εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχονται να το αποδείξουν. Η γνωστή στους ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης δημοσιογράφος Άντζελα Πεΐτση, με θητεία επί σειρά ετών στο Περιφερειακό Ραδιοφωνικό Δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, επέλεξε την κάθοδο στην περιφέρεια  και επιδιώκει την εκλογή της ως Περιφερ. Σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Καλή επιτυχία!

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ





ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ»  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Με ομιλίες στη Βρία, τη Ρητίνη και τη Νέα Ζωή Κατερίνης συνεχίστηκαν,  οι επισκέψεις του Δημάρχου Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Σάββα Χιονίδη.



 Ο Δήμαρχος Κατερίνης, μίλησε για το μεγάλο έργο της θητείας και παρουσίασε τις δράσεις και το σχεδιασμό για το «πράσινο μοντέλο» ανάπτυξης του Δήμου:  «Πιστοί στην «περιβαλλοντική ηθική» θέσαμε προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αειφόρο περιβαλλοντική πολιτική και επιστημονικά πρότυπα δίνουμε στην Κατερίνη νέα αισθητική και οικολογική συνείδηση, με φωτεινότερο παράδειγμα την ανάπλαση της περιοχής του ποταμού «Λεύκου», του Πέλεκα. Σχεδιάζουμε την πράσινη διαδρομή που θα μετατρέψει τον Πέλεκα σε πνεύμονα πρασίνου. Το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα. Η αναπτυξιακή πορεία οφείλει, πάνω απ’ όλα, να σέβεται τις ισορροπίες της φύσης και προς αυτή την κατεύθυνση, με συντονισμένες ενέργειες προχωρούμε στην υλοποίηση δράσεων, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας ένα «πράσινο μοντέλο» που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Ανακατασκευάσαμε τα πεζοδρόμια του Δήμου Κατερίνης, χρησιμοποιώντας κυβόλιθους, υλικό  φιλικό στο περιβάλλον. Πολλαπλασιάσαμε το υπάρχον πράσινο και τα υδάτινα στοιχεία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.  Προχωρούμε στην κατασκευή «Πράσινου Σχολείου», που θα έχει φυτεμένες οροφές, θα διαθέτει υλικά που θα βοηθούν στο μικροκλίμα και θα είναι ένα πρότυπο σχολείο για την Κατερίνη  και το νομό Πιερίας. Με την κατασκευή του δικτύου υπερόδειου φωτισμού, φωτίζεται η Κατερίνη, προσφέροντας υψηλή ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας  μέχρι και 40%.  Αντιμετωπίζουμε  το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συμμετέχοντας σε συγκεκριμένα προγράμματα σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχοντας ως στόχο να αναδειχθεί η Κατερίνη σε οικολογική πόλη πρότυπο. Το στρατόπεδο της Νεοκαισάρειας θα μετατραπεί σε οικομουσείο της φύσης και του περιβάλλοντος, όπου θα φιλοξενούνται ζώα, θα αναδεικνύεται η πανίδα και χλωρίδα. Προωθούμε την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.  Μέσα σε 3 χρόνια τριπλασιάστηκε ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών στους 220 τόνους/εβδομάδα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με το «πράσινο μοντέλο» που εφαρμόζεται στην  Ε.Ε.».
«ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ»
O Σάββας Χιονίδης, έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου  τονίζοντας :  «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη χώρα μας με το σχέδιο «Καλλικράτης». Στο νέο μεγάλο δήμο Κατερίνης, τόπο αγαπημένο, ιστορικό, πολυεπίπεδο, έξι  πλέον δήμοι συνυπάρχουν. Γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι με κοινούς στόχους: τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Ζητώ την ενεργή συμμετοχή σου σε αυτό.  Να εργαστούμε  μαζί για το μέλλον του Δήμου μας.  Συνεχίζουμε έχοντας ως προτεραιότητα να συνθέσουμε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε «παλιού» δήμου, να θέσουμε τις προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανάπτυξη και αλλαγή. Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση. Το μέχρι σήμερα έργο μας, το επιβεβαιώνει. Το μεγάλο έργο μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Είναι ένα  έργο που πετύχαμε μαζί. Με τη συνεργασία, το διάλογο, τη συναίνεση. Μαζί θα μοιραστούμε  τη χαρά ότι μοχθήσαμε και αγωνιστήκαμε για αυτόν τον αγαπημένο τόπο αφήνοντας στα παιδιά μας, παρακαταθήκες για το μέλλον και όλα τα εφόδια να δημιουργήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν. Όλοι μαζί χτίζουμε το σήμερα, όλοι μαζί οραματιζόμαστε το αύριο».


ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Πρόγραμμα Ομιλιών
  • 6μμ ΚΑΛΛΙΘΕΑ         (Άρτεμις)


  • 7.30μμ ΒΑΤΑΝ      (Ανανιάδης)

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • Ας μάθουμε πως ψηφίζουμε...
  • Ψηφίζουμε τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ...
  • Ναι στις ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ....
  • Ναι στους ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ....
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ.....
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...
Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΤΣΗΣ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Κώστα Δημόπουλο στο Δήμο ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ τώρα  4 μμ στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στο ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ με την ΕΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ PIERIA-GR AΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΨΗΦΙΖEI "ΔΑΓΚΩΤΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΥΔΗ...

 
Στο μεγάλο πολιτικό πάρτυ του Κώστα Γκιουλέκα στο BUNGALOWS στις 20-10-2010 παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσ/νίκης ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΥΔΗΣ με την σύζυγό του Μαρία...

Kι επειδή η ΑΓΑΠΗ του για την ΠΙΕΡΙΑ μου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κι οι συγγενείς του ΕΔΩ και τον ΑΓΑΠΟΥΝ και τον ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, εμείς του PIERIA-GR AΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΔΑΓΚΩΤΟ" ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΥΔΗ...