PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης γυναικών είναι πλέον γεγονός στο Πεκίνο.

Το πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης γυναικών είναι πλέον γεγονός στο Πεκίνο. Προετοιμάζει τις υποψήφιες νύφες να βρουν τον πλούσιο σύζυγο που θα τις αποκαταστήσει. Διαβάστε τρόπους για ''σωστή'' προσέγγιση
Θέλετε να παντρευτείτε έναν πλούσιο; Ε τότε, πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ηθικής Εκπαίδευσης Γυναικών του Πεκίνου και να μάθετε όλα τα μυστικά.
Με 30 ώρες σεμιναρίων και έναντι 20.000 γιουάν, 3.080 δολαρίων, μπορείτε να μάθετε πώς να προσεγγίσετε έναν δισεκατομμυριούχο, εκατομμυριούχο ή, τέλος πάντων, έναν εύπορο εργένη χρησιμοποιώντας μεθόδους που θα σάς κάνουν πιο ελκυστικές.
Στο Κέντρο οι νεαρές της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο, που φιλοξενεί 189 δισεκατομμυριούχους και περί το ένα εκατομμύριο εκατομμυριούχους, μπορούν να μάθουν πώς να σωστά το μακιγιάζ τους ή πώς να ξεχωρίζουν έναν ψεύτη από τις εκφράσεις του προσώπου του.
Οι μαθήτριες εκπαιδεύονται σε τεχνικές σερβιρίσματος του τσαγιού, μαθαίνουν πώς να συμμετέχουν σε μία συζήτηση και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.
Η επιχειρηματίας Σάο Τονγκ που είχε την ιδέα, διδάσκει και η ίδια στο κολέγιο, εστιάζοντας στην προσοχή της στις τεχνικές που βοηθούν τις φοιτήτριες να αποκρυπτογραφούν τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας ενόν άνδρα.
"Καλλιεργούμε τα εσωτερικά χαρίσματα και τις δυναμικές της εξέλιξης", λέει για την επιχείρησή της, η οποία έχει οδηγήσει επιτυχώς σε γάμο τους τελευταίους λίγους μήνες 30 ζευγάρια.

11 Μύθοι των ξένων για εμάς καταρρίπτονται:

1. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες

2. Είναι ανίκανοι!


3. Δεν παράγουν τίποτα.


4. Δεν έχουν φυσικές πηγές ενέργειας


5 .Ο τουρισμός τους είναι σε πτώση και παρακμή.


6. Καταστρέφουν τον τόπο τους και πρώτα απ΄ όλα τις παραλίες τους.


7. Δεν έχουν οικολογική συνείδηση .Ούτε καν κάνουν ανακύκλωση.


8. Πάνε στο περίπτερο...με αυτοκίνητο.



9. Είναι ...βίαιοι διαδηλωτές.


10.Η κουλτούρα τους έμεινε ...στη ρετσίνα!


11. Δεν έχουν κανένα μέλλον.

Οι Γερμανικές αρχές ζητούν απεγνωσμένα να συμπληρώσουν κενές θέσεις εργασίας που απαιτούνται για να διατηρηθεί η οικονομική ανάκαμψη




Οι Γερμανικές αρχές ζητούν απεγνωσμένα να συμπληρώσουν κενές θέσεις εργασίας που απαιτούνται για να διατηρηθεί η οικονομική ανάκαμψη και στοχεύουν σε επαγγελματίες που πλήττονται από κρίση σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Local (Germany's news in English). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την Ελλάδα περιζήτητοι είναι οι γιατροί κι από την Πορτογαλία οι μηχανικοί.
"Υπάρχει μεγάλο δυναμικό στην Ισπανία, χιλιάδες άνεργοι μηχανικοί και η Γερμανία ενδιαφέρεται να τους αποροφήσει σε διάφορες επιχειρήσεις" δήλωσε στη Die Welt η Monika Varnhagen,διευθύντρια της εξωτερικής πολιτικής στο τμήμα της Γερμανικής Υπηρεσίας Εργασίας.

Eπεσήμανε πως υπάρχουν συχνά προβλήματα με τη γλώσσα, γιατί μόνο ένας στους δέκα μιλάει γερμανικά. Παρά το γεγονός ότι εκείνοι που ψάχνουν για θέσεις εργασίας στη Γερμανία ήταν πρόθυμοι να μάθουν, την ανάγκη αυτή επιβραδύνει τη διαδικασία.
"Ο εργοδότης στη Γερμανία δέχεται να προσλάβει κάποιον που γνωρίζει καλά αγγλικά ».
"Στην Πορτογαλία υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι μηχανικοί, αλλά δεν μιλούν γερμανικά . Επίσης, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι σον χώρο της υγείας που έχουν καλή εκπαίδευση και η Γερμανία ενδιαφέρεται να καλύψει τέτοιες θέσεις".

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Μύθος 1ος: Πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων για να μην "στεγνώσει" κι άλλο η αγορά.

Πραγματικότητα: Η μονιμότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και η διατήρηση του κόστους εργασίας σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά του ιδιωτικού τομέα διατηρεί υψηλά τα κόστη παραγωγής και μειώνει την ανταγωνιστικότητα. Αν το Δημόσιο ως εργοδότης διατηρεί υψηλότερα αμοιβόμενους εργαζόμενους σε θέσεις που όχι μόνο δεν παράγουν έργο αλλά δυσχεραίνουν την παραγωγικότητα, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αφαιρεί στην πραγματικότητα ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Αν δηλαδή μια επιχείρηση για κάθε 5 υπαλλήλους που απασχολεί ο ένας, δηλαδή το 25% του δυναμικού, απασχολείται για να διεκπεραιώνει τη γραφειοκρατία του δημοσίου (εφορίες, πιστοποιητικά, ουρές κλπ), αυτό είναι ένα ανελαστικό κόστος που διατηρεί την τελική τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών ψηλά, άρα δεν αφήνει τον τιμάριθμο να πέσει και άρα.......
μειώνει τα πραγματικά εισοδήματα. Επιπλέον, η διατήρηση υψηλού εργατικού κόστους, όχι μόνο υπό τη μορφή μισθολογικών αλλά και άλλων παροχών (άδειες, παροχές υγείας κλπ) υπέρ του μέσου όρου της αγοράς επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και άρα τη φορολογία. Να σημειώσουμε ότι το 75% των εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού ρέει σε μισθούς και συντάξεις. Υπάρχει κι άλλο ένα θέμα εδώ. Αν φανταστούμε ένα απλό οικονομικό μοντέλο όπου το κράτος μαζεύει φόρους και με τη σειρά του πληρώνει μισθούς και συντάξεις οι οποίοι στη συνέχεια καταλήγουν στην αγορά, τότε αυτή η οικονομία είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση διότι πολύ απλά δεν προσελκύει νέο φρέσκο χρήμα. Ανακυκλώνει μια διαρκώς μειούμενη ρευστότητα γιατί ένα μέρος του κυκλοφορούντος κεφαλαίου αναγκαστικά φεύγει εκτός συστήματος είτε μέσω της εισαγωγής προϊόντων, ενέργειας κλπ είτε μέσω της πληρωμής τοκοχρεωλυσίων. Έτσι, σε κάθε "κύκλο" μεταξύ υπαλλήλων/καταναλωτών και επιχειρήσεων απομένουν ολοένα και λιγότερα κεφάλαια μέχρι - στη θεωρητική περίπτωση - μηδενισμού τους. Από την άλλη, η απόλυση υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δηλαδή μείωση του εργατικού κόστους του δημοσίου αλλά και περιορισμός των δραστηριοτήτων του δημοσίου, απελευθερώνει κεφάλαια στην αγορά και προσελκύει επενδυτές άρα νέο χρήμα.

Μύθος 2ος: Μπορούμε να "εκβιάσουμε" βοήθεια από τους Ευρωπαίους, αφού έχουμε ένα τόσο μεγάλο χρέος και άρα αυτοί φοβούνται μήπως χάσουν τα χρήματά τους ή μήπως οι τράπεζές τους αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Πραγματικότητα: Κανείς δε φοβάται από το 2,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, γιατί αυτό αποτελούμε, όπως κι αν αυτό εξελιχθεί. Σε αναλογικούς όρους, χάσαμε σε ένα χρόνο από το δικό μας ΑΕΠ 4,5% γιατί τόση ήταν η ύφεση και ακόμα το "παλεύουμε". Οπότε αντιλαμβάνεστε τη σύγκριση των μεγεθών. Μπορούν να ζήσουν άνετα και χωρίς την Ελλάδα. Το χρέος είναι δυσβάσταχτο αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος το διακρατούν ελληνικά πιστωτικά και ασφαλιστικά ιδρύματα. Επιπλέον αρκετοί από τους ξένους πιστωτές είτε το έχουν ασφαλίσει σε περίπτωση που δεν το αποπληρώσουμε ή έχουν ήδη προεξωφλήσει τις ζημίες. Σε κάθε περίπτωση η απώλειες για τους ξένους είναι διαχειρίσιμες. Για εμάς όχι.

Μύθος 3ος: Καταναλώνουμε γερμανικά προϊόντα υψηλής αξίας. Μας θέλουν "ζωντανούς" για να μας πουλάνε τα προϊόντα αυτά, άρα δε θα μας αφήσουν να "πέσουμε".

Πραγματικότητα: Καταναλώνουμε το 0,7% της γερμανικής παραγωγής. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μας θέλουν για πελάτες όπως ο κάθε σωστός "έμπορος". Από την άλλη δεν αποτελούμε και την πιο σοβαρή αγορά για τα γερμανικά προϊόντα!

Μύθος 4ος: Όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα χρέους. Άρα για χάρη και των άλλων PIGS θα αναγκαστούν να λάβουν μια απόφαση που θα συμπεριλάβει και εμάς.Δεν γίνεται να μας αγνοήσουν!

Πραγματικότητα: Όταν αναφέρονται οι Ευρωπαίοι στο πρόβλημα χρέους των χωρών του Νότου ΔΕΝ αναφέρονται στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πολύ ειδικά προβλήματα και όντως αποτελεί μια ειδική περίπτωση. Το σύμπτωμα - δηλαδή η αύξηση του κόστους δανεισμού (η άνοδος των spreads δηλαδή) - δεν προέρχεται από την ίδια αιτία για όλες τις χώρες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενταχθεί σε μια συνολική λύση αφού αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά δυστυχώς αποτελεί τη μοναδική χώρα με τον πυρήνα του προβλήματός της να παραμένει άθικτος από τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί κι αυτός ο πυρήνας είναι η ανταγωνιστικότητα. Πολύ απλά, το χρήμα εισέρχεται σε μια χώρα από τρεις πηγές: το δανεισμό (η περίπτωσή μας!), τις εξαγωγές και τις επενδύσεις από ξένα κεφάλαια. Στην ελληνική οικονομία το χρήμα εισέρχεται μόνο από δανεισμό ουσιαστικά, αφού τόσο οι εξαγωγές όσο και οι ξένες επενδύσεις αποτελούν πολύ μικρό έως ελάχιστο ποσοστό. Το ζήτημα είναι ότι δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό. Απλά, ζητάμε μόνο δανεικά χωρίς κανείς να ασχολείται με την ανταγωνιστικότητα.

Μύθος 5ος. Το Μνημόνιο είναι λάθος. Συρρικνώνει την οικονομία. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να πάμε μπροστά.

Πραγματικότητα: Αυτός είναι και ο πιο διαδεδομένος μύθος. Είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον πως το πρόβλημα χρέους της χώρας ή το γενικότερο οικονομικό της ζήτημα δεν το προκαλούν ούτε οι "κερδοσκόποι", ούτε οι όντως αδύναμοι πολιτικοί ηγέτες και το πολιτικό σύστημα, ούτε καν οι...εξωγήινοι. Το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό: δεν υπάρχει άλλη πηγή -σοβαρή- εισροής χρήματος για να "δουλέψει" η χώρα πλην του δανεισμένου χρήματος. Το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε ρευστό το "προμηθευόμαστε" από δανεικά. Είπαμε και παραπάνω ότι θα έπρεπε να εισέρχεται χρήμα φρέσκο όχι όμως δανεικό, είτε από εξαγωγές είτε από ξένες επενδύσεις. Χρήμα που να μην το χρωστάμε δηλαδή. Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με δανεικά. Βεβαίως εδώ κάποιοι θα ισχυρίζονταν ότι θα μπορούσαμε να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα, αλλά οι συνέπειες θα είναι τόσο καταστροφικές που δεν θα τις συζητήσουμε εδώ. Ωστόσο έχει αξία, αφού εντοπίσαμε το πρόβλημα να δούμε ότι η λογική του Μνημονίου -πρόσεξε: η λογική του, όχι ο τρόπος που εφαρμόστηκε και αν εφαρμόστηκε - είναι μονόδρομος. Η ελληνική οικονομία για να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να γίνει φθηνή και για να γίνει φθηνή πρέπει να μειωθούν τα εργατικά κόστη - αφού δεν έχουμε πρώτες ύλες - και να επέλθει μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Δηλαδή να απομειωθούν οι τιμές όλων των αξιών στη χώρα: ακίνητα, ενοίκια, υπηρεσίες, τα πάντα. Γίνεσαι φθηνός γίνεσαι ανταγωνιστικός και τελικά κάποιοι αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και έρχεται χρήμα, όχι δανεικό. Απλό. Από την άλλη τώρα μια "αναπτυξιακή" πολιτική τύπου "Σαμαρά" κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί μειώνεται ο ΦΠΑ και οι άλλοι φόροι, επανέρχονται οι μισθοί και οι συντάξεις σε κάποιο βαθμό σε μια προηγούμενη κατάσταση και παρέχονται κίνητρα για την οικοδομή ή άλλες δραστηριότητες ώστε να γίνει αυτό που ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία "τόνωση" ή "επανεκκίνηση" της οικονομίας. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να ΜΗΝ πέσει το εργατικό κόστος και το κόστος των υπηρεσιών. Γιατί αν μειώσεις φόρους, δεν απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους και επανφέρεις μισθούς και συντάξεις και κατά συνέπεια τονωθεί η εσωτερική ζήτηση απλά οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια - ή και μεγαλύτερα επίπεδα - θα επανέλθουν οι εισαγωγές στα παλιά ή και σε υψηλότερα επίπεδα, άρα κι άλλο χρήμα θα "εξάγεται", ενώ όπως είναι φανερό οι μισθοί θα παραμείνουν σταθερά ψηλά, αφού η ζήτηση για κατανάλωση θα οδηγήσει σε ζήτηση εργασίας άρα και διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του εργατικού κόστους. Αποτέλεσμα; Ανταγωνιστικότητα και πάλι χαμηλά άρα όχι φρέσκο χρήμα. Επίσης, ψηλό εργατικό κόστος και ψηλό κόστος λειτουργίας σημαίνει όχι ξένες επενδύσεις άρα και πάλι όχι νέο χρήμα γιατί κανείς ξένος επενδυτής δε θα έλθει σε μια χώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Που καταλήγει και πάλι το σύστημα; Σε δανεισμό. Κι επειδή ο δανεισμός είναι πιο ακριβός πλέον, σε ακόμη δυσμενέστερους όρους.

Βεβαίως μπορεί κάποιος - άτομο ή και πολιτικό σύστημα ή και ολόκληρη η κοινωνία - να ενθουσιάζεται ή να στοχάζεται λύσεις εκτός οικονομικής πραγματικότητας. Όπως, ας πούμε, ότι θα βρεθεί πετρέλαιο, ουράνιο ή ακόμη και ο θησαυρός του Αλή Πασά και θα σωθούμε έτσι ξαφνικά και μαγικά. Επίσης, πολλοί μπορεί να επιστρέφουν στην επανεξέταση βασικών επιλογών μας μέχρι σήμερα όπως το αν μας αποδίδει τελικώς η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Μεσόγειο ή στον πλανήτη ακόμη. Ακόμη, είναι πολύ εύκολο αρκετοί να εξετάζουν συναισθηματικού τύπου διεξόδους όπως να αρνηθούμε το χρέος, το επανεξετάσουμε, να το βάψουμε κίτρινο ή να ζητήσουμε από τους Γερμανούς πολεμικές αποζημειώσεις ή από τους Πέρσες να ανελκύσουν τις τριήρεις που μας βύθισαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω ότι οι λύσεις είναι δεδομένες γιατί απλούστατα εδράζονται σε απαράβατους και μη πολιτικά διαχειρίσιμους οικονομικούς νόμους και το δυσάρεστο είναι πως τις ξέρουν και εκείνοι που θα έπρεπε να τις εφαρμόσουν αλλά δεν το κάνουν για λόγους πολιτικού κόστους ακόμη και την ύστατη ώρα:


  • Δραστικός περιορισμός του δημόσιου τομέα. Κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών με ταυτόχρονη λύση της εργασιακής σχέση των υπαλλήλων αλλά απαραιτήτως συνοδευόμενη από την απόσυρση του Κράτους από τους τομείς που υπηρετούσαν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί που θα κλείσουν. Ειδάλλως, απόλυση για επίδειξη αποτελεί "έγκλημα".

  • Πώληση όλων των ΔΕΚΟ και αποχή του δημοσίου από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα με περιορισμό του στα ελεγκτικά του καθήκοντα. Κανένας συμβιβασμός, καμία εξαίρεση. Το κράτος πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Τίποτα κακό δε θα συμβεί και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Απλό, δεδομένο, έγινε παντού, το είδαμε κι εδώ όπου έγινε. Τα άλλα είναι απλώς συνδικαλιστική προπαγάνδα.

  • Άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων σε κάθε έναν που διαθέτει τα απαραίτητα επιστημονικά ή άλλα προσόντα που απαιτούνται. Κανένας οικονομικός, γεωγραφικός, οικογενειακός ή άλλος απίθανος - που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί - περιορισμός.

  • Άρση όλων των προνομίων που απολαμβάνουν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, συνδικαλιστών ή κρατικών λειτουργών. Αποκλειστική υποχρέωση του κράτους στους εργαζομένους του ή σε όσους του παρέχουν έργο η παροχή μισθού ή αποζημείωσης. Λοιπές παροχές που σχετίζονται με ιδιαίτερα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά ή άλλα προνόμια θα πρέπει να εξαφανισθούν. Από τις τρίμηνες διακοπές των εκπαιδευτικών μέχρι τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Από την παροχή πρόωρων συντάξεων σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων μέχρι τη βουλευτική ασυλία. Όλα μεταφράζονται σε χρήμα και όλα κοστίζουν.

Ποσοτικά αυτοί οι τέσσερις άξονες αρκούν για να επιλύσουν άμεσα ταμειακά προβλήματα αφού αποσυμπιέζεται το κόστος.

Σε βάθος χρόνου, χρειάζεται η πολιτική συναίνεση. Χωρίς αυτήν το πολιτικό ρίσκο της χώρας παραμένει υψηλό και η πιστοληπτική ικανότητα στα τάρταρα με το κόστος δανεισμού στα ύψη. Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες. Σε τι όμως συναίνεση; Σε στρατηγικές επιλογές.


  • Τα κόμματα εξουσίας πρέπει να συναινέσουν σε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να παραμείνει σταθερό για χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλό, κακό, άδικο, δίκαιο, πολύπλοκο, απλουστευμένο. Θα ήταν θετικό να ήταν και κάτι από όλα αυτά. Το κυρίαρχο στοιχείο όμως θα πρέπει να είναι η σταθερότητα. Καμμία νομοθετική επιπλέον παρέμβαση από τη στιγμή που θα συμφωνηθεί. Ένα "φορολογικό Σύνταγμα" δηλαδή!

  • Σταθερό σύστημα εκπαίδευσης. Παρόμοια με το φορολογικό, δεν ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι και πως. Επιθυμητό θα ήταν να είναι και αποδοτικό και σύγχρονο και ό,τι καλύτερο. Η σταθερότητα όμως είναι το μυστικό, με την εγγύηση των δύο μεγάλων κομμάτων τουλάχιστον. Γιατί όμως στην Παιδεία; μα διότι αποτελεί το μοναδικό βραχίονα επένδυσης κρατικής που μπορεί κανείς να αναμένει σε βάθος χρόνου μεγάλες αποδώσεις. Όλες οι άλλες επιχειρηματικές κρατικές δραστηριότητες δεν είναι παρά εστίες διαφθοράς, βολέματος, κομματικού ελέγχου.

  • Επιλογή - με ευθύνη των μεγάλων κομμάτων - δύο ή τριών, όχι παραπάνω, στρατηγικών τομέων που η χώρα θα επιλέξει να "εξειδικευθεί". Να γίνει γνωστή. Να δώσει το βάρος. Τουρισμός θα είναι; Ναυτιλία; Ιατρικές υπηρεσίες; Δεν το ξέρω. Δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει όμως και μάλιστα πολύ μεγάλη να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα αποτελεί τον "παράδεισο" του...(ας βάλουν τα δύο μεγάλα κόμματα ό,τι θέλουν εδώ). Με φορολογικές και άλλες προνομιακές ρυθμίσεις, με πρόβλεψη για την αντίστοιχη εκπαίδευση, με ειδικές πρόνοιες για τη γραφειοκρατία και τα εμπόδια που τυχόν εμφανίζονται με ό,τι χρειάζεται. Όταν όμως αναφερόμαστε σε στρατηγικές επιλογές ουσιαστικά λέμε για ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί και θα γίνει σεβαστό και κύρίως θα παραμείνει σταθερό για χρόνια.

Γιατί δεν γίνονται τα παραπάνω; Απλούστατα διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό κεφάλαιο για να υλοποιηθούν όλα αυτά και να υποστηριχθούν από τα κόμματα εξουσίας. Αντίστοιχα και η κοινωνία δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτοιμη να εφαρμόσει παρόμοιες πολιτικές. Αλλά η 21η Ιουλίου πλησιάζει!

Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:




Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:

Αγαπητέ Χρήστο

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον ...
όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ''φορτώνεται'' με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..

Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα ''δυνάμεις καταστολής'' και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ''Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων'' και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500... Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ''ερευνών''. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ''ανοίξει''. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..

Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Ερευνητές κατασκεύασαν τον πρώτο μανδύα που δεν θα μας κάνει αόρατους μόνο στο μάτι, αλλά και στο χρόνο.





Μια ομάδα φυσικών κατάφερε και έστειλε μια ακτίνα φωτός μέσα από δύο φακούς «χρόνου», οι οποίοι επιβράδυναν και συμπίεσαν την ακτίνα για το διάστημα ανάμεσα τους...





Αυτό δημιούργησε ένα κενό στο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου όποια γεγονότα λάβουν χώρα θα είναι σαν μην συνέβησαν ποτέ.

Οι θεατές θα βλέπουν κάτι άλλο, ενώ πίσω από τον μανδύα θα διαδραματίζεται κάτι τελείως διαφορετικό.

Μέχρι στιγμής η συσκευή λειτουργεί μόνο για 110 νανοδευτερόλεπτα, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το καλύτερο που θα μπορούν να επιτύχουν προς το παρόν είναι 120 μικροδευτερόλεπτα.

Η επιστημονική κοινότητα το υποδέχθηκε με περίσσεια χαρά, το χαρακτήρισε ως πρωτοπόρο από μια σειρά συσκευών και φυσικά ως μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις.

Μέχρι τώρα συσκευές ή μανδύες που καθιστούσαν τους κατόχους αόρατους έχουμε συναντήσει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ή έστω φαντασίας. Σε λίγο καιρό όμως θα μπορούμε να το αγοράζουμε από το πολυκατάστημα ηλεκτρονικών στη γειτονιά μας.

Όπως ένας αόρατος μανδύας παραμορφώνει τα φωτόνια για να αποκρύψει το περιεχόμενό του, έτσι περίπου και ένας «χρονικός» μανδύας στηρίζεται στη διαχείριση των ακτίνων του φωτός για να επιτύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι αντί να «λυγίζει»το φως, η νέα αυτή συσκευή επιβραδύνει και επιταχύνει το φως ώστε να δημιουργήσει ένα κενό μέσα στο οποίο ο χρόνος πρακτικά θα σταματά και τα πράγματα για τον εξωτερικό παρατηρητή θα εξαφανίζονται.

Η επιστημονική ιστοσελίδα Popsci.com έδωσε μια πιο περιγραφική και απλή εξήγηση ώστε να γίνει κατανοητή η λειτουργία της συσκευής. Παρομοίωσε το φαινόμενο σαν την κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Για να δημιουργήσεις έναν κενό σε αυτόν, επιβραδύνεις τα αυτοκίνητα στο ένα σημείο και επιταχύνεις τα άλλα από ένα σημείο και κάτω. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα κενό, στο οποίο ό,τι διαδραματιστεί δεν υπάρχει κανείς για να καταγράψει τι γίνεται.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.






ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο, ρίχνοντας την υπόθεση στο σκοτάδι. Μπορεί κάποιοι να...



κρύβουν και να κρύβονται, όλοι όμως γνωρίζουμε τι έγινε και γιατί... Εμείς το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε ένα χρόνο μετά, είναι πως τόσο ο Σωκράτης Γκιόλιας όσο και το troktiko λείπουν απο τις ζωές μας.. Και πως λυπούμαστε πολύ που κάποιοι επιτήδειοι κοροϊδεύουν τον κόσμο παριστάνοντας τους συνεχιστές του τρωκτικού μόνο και μόνο για να γεμίσουν τις τσέπες τους..

Ο πολύ απελευθερωμένος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης,




Ο πολύ απελευθερωμένος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε δημόσια απο το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι "επισκέπτεται" τους οίκους ανοχής. Σε διάλογο που είχε με κάτοικο της περιοχής Γιαννιτσών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρώτησε: "Ξέρεις πόσοι οίκοι ανοχής λειτουργούν νόμιμα;" ρωτάει ο δήμαρχος και ο...



πολίτης απαντά, "δεν ξέρω! Δεν έχω πάει!" και ο δήμαρχος του ανταπάντησε αποστομωτικά "Εγώ που έχω πάει σου λέω ότι είναι πολλοί".. Μετά απο το παρατεταμένο χειροκρότημα, κάποιοι πάγωσαν.. Γεια σου ρε Μπουτάρη με τις ατάκες σου!!

Λύση στο πρόβλημα των οχλήσεων που δημιουργεί η παρουσία 29 οίκων ανοχής στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης,




Λύση στο πρόβλημα των οχλήσεων που δημιουργεί η παρουσία 29 οίκων ανοχής στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση που έλαβε σήμερα, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Η απόφαση προβλέπει την εγκατάστασή τους σε...



περιοχές μη κατοικίας, που χαρακτηρίζονται επίσημα ως βιοτεχνικές ή βιομηχανικές από το τρέχον γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μετεγκατάστασης των οίκων ανοχής του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, αυτή θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ, αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται.

«Οι κάτοικοι αγωνιζόμαστε να ανακτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε κάποτε και χάσαμε όταν τα Λαδάδικα έπαψαν να είναι αυτό που ήταν», ανέφερε η εκπρόσωπος των κατοίκων του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, Ροδή Φουντουλίδου, που έκανε λόγο για υποβάθμιση της περιοχής και συνεχείς εκκλήσεις των δημοτών για παρεμβάσεις της αστυνομίας.

Ειδικότερα, η απόφαση του Δήμου προβλέπει ότι θα μπορούν να χορηγηθούν μέχρι 35 άδειες, ενώ αίρεται η προϋπόθεση της απόστασης 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής, καθώς η δραστηριότητα αυτή θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας. Επιπλέον, απαγορεύεται τα οικήματα αυτά να έχουν είσοδο επάνω στο βασικό οδικό δίκτυο και προβλέπεται να βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων τουλάχιστον από ναούς, λατρευτικούς χώρους όλων των θρησκειών και δογμάτων, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ΙΕΚ, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές.

"Ξηλώνουμε το φθαρμένο πάτωμα πάνω στο οποίο περπατούσαμε μέχρι σήμερα"

"Ξηλώνουμε το φθαρμένο πάτωμα πάνω στο οποίο περπατούσαμε μέχρι σήμερα"
Του Μιχάλη Καρχιμάκη
Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

‘’Παράλληλα με τη μάχη για την οικονομία, ξηλώνουμε και το φθαρμένο πάτωμα πάνω στο οποίο περπατούσαμε μέχρι σήμερα’’


ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ‘’ΕΜΕΙΣ’’ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ‘’ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ’’


‘’Χάρη στο πολιτικό εκτόπισμα του Παπανδρέου, διαπραγματευόμαστε με επιτυχία την εσπευσμένη απελευθέρωση ευρωπαϊκών κονδυλίων’’.


‘’Τα χέρια που δουλεύουνε, ποτέ δε ζητιανεύουνε’’, λέμε στην Κρήτη κάτι που στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια, το αγνοήσαμε.

Δεν δούλεψαμε όλοι. Πολιτικοί και πολίτες.

Κάποιοι δούλευαν, δήλωναν τα εισοδήματά τους, πλήρωναν τους φόρους τους και κάποιοι άλλοι, έκαναν δήθεν πως δούλευαν.


Και φυσικά υπήρχαν, σε αφθονία κι αυτοί που δήλωναν ψεύτικα εισοδήματα ή δε δήλωναν καθόλου και συνεπώς δεν πλήρωναν τους φόρους τους.

Σήμερα, λοιπόν, όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς, όσο κι αν το έδαφος είναι απρόσφορο και το περιβάλλον γκρίζο, όσο κι αν η αξιοπιστία της χώρας που παραλάβαμε προ διετίας ήταν βαριά πληγωμένη, υπάρχει σήμερα ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση, που κόντρα σε κάθε οιωνό, δίνει την ανένδοτη μάχη για την ανάκαμψη και την πρόοδο.

Σε όλους τους τομείς. Στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Πίσω από τον καπνό της μάχης που διεξάγει για την οικονομική της σωτηρία αυτός ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, ξηλώνει το φθαρμένο πάτωμα πάνω στο οποίο περπατούσαμε μέχρι σήμερα και πάνω στο οποίο χοροπηδούσαν ανέμελα οι προκάτοχοί μας της Ν.Δ. για να το κάνουν, τελικά, σχεδόν ετοιμόρροπο.

Επιχειρήσαμε και κάναμε τομές στη Δημόσια Διοίκηση και για πρώτη φορά ξέρουμε πού πάνε οι δαπάνες για τη μισθοδοσία.

Εξοικονομήσαμε 2 δις από τη λειτουργική δαπάνη του δημοσίου και όχι μόνο από μισθούς και συντάξεις όπως βολεύει μερικούς, να λένε.

Έγινε για πρώτη φορά καταμέτρηση των δημοσίων υπαλλήλων και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια σοβαρή προσπάθεια για να εξορθολογιστεί ο δημόσιος τομέας, που μέχρι σήμερα ήταν μια παχιά αγελάδα την οποία ‘’άρμεγαν’’, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που δεν παρήγαγαν. Χωρίς, φυσικά, να ισχυρίζομαι ότι δεν υπήρχαν και οι ευσυνείδητοι. Για τους οποίους, κυρίως, και γίνεται αυτή η προσπάθεια. Και σίγουρα, αυτοί είναι πάρα πολλοί.

Σας θυμίζω ότι οι δαπάνες του δημοσίου διπλασιάστηκαν μέσα στα 5 χρόνια διακυβέρνησης από τη Δεξιά.

Ρυθμίσαμε τα ανεξέλεγκτα χρέη της Υγείας και των νοσοκομείων, αφού τα άφησαν να φτάσουν σε αστρονομικά ύψη.

Μειώσαμε δραστικά μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης, τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων που συγχωνεύτηκαν στο ΟΑΕΕ.

Και πάρα πολλά άλλα, που θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες για να τα απαριθμήσω, αλλά θα προτιμήσω να έρθω στο σήμερα και στο αύριο.

Σήμερα, κατορθώνουμε να κάνουμε το ελληνικό πρόβλημα, πρόβλημα όλων των Ευρωπαίων και το ελληνικό χρέος, πολιτικό χρέος και συγχρόνως, δομικό έλλειμμα, επίσης όλων των Ευρωπαίων.

Κρατάμε για άλλη μια φορά τη χώρα ζωντανή, να λειτουργεί και να συνεχίζει να παράσχει τις υπηρεσίες της στον ελληνικό λαό.

Δεν σταματάμε, όμως.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να αποσπάσουμε, διεθνή στήριξη σε ένα πιο συγκροτημένο, πλέον, πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο.

Προσθέσαμε στη λογική των δανειστών μας τη διάσταση της ανάπτυξης της χώρας, κάνοντάς τους να ξεφύγουν από στενές λογικές δημοσιονομικής, μόνο, προσαρμογής.

Διαπραγματευόμαστε με επιτυχία και χάρη στο πολιτικό εκτόπισμα και ανάστημα του Γιώργου Παπανδρέου, στην Ευρώπη, την εσπευσμένη, απελευθέρωση ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και τη μειωμένη εθνική συμμετοχή σε αυτά.

Πριν, όμως, απ’ όλα, θέλουμε να εμπεδώσουμε όλοι οι Έλληνες, πολιτικοί και πολίτες, ότι στον παράγοντα που πρωτίστως πρέπει να ποντάρουμε και να ελπίζουμε, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Η διέξοδος από την κρίση, απαιτεί μια νέα αντίληψη.

Από όλους μας.
Απαιτεί τη διεύρυνση του πλούτου που ως πρώτη προϋπόθεση, χρειάζεται τον δικό μας σεβασμό.

Σεβασμό στην παραγωγή μας.

Στην εθνική μας παραγωγή και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, απαιτείται, μια νέα Εθνική Καταναλωτική Συνείδηση.

Κατά τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα, η αναβάθμιση, στήριξη, προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, θα αποτελούσε ένα ισχυρό αντίδοτο και εργαλείο για τη συντομότερη έξοδο από την κρίση.

Η Ελλάδα, θα έπρεπε και πρέπει να μπει σε μια τροχιά σταδιακής αλλά σταθερής απεξάρτησης από τις δάνειες και ξένες δυνάμεις, η οποία θα περιόριζε από τη μια, τους φρενήρεις ρυθμούς των εισαγωγών, θα αύξανε συνεπώς τα έσοδά μας και θα βελτίωνε τη δημοσιονομική μας εικόνα.

Από την άλλη, θα έδινε αναπτυξιακή πνοή στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και θέσεις εργασίας. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι σαφές: Καλλιέργεια Εθνικής Καταναλωτικής Συνείδησης, στήριξη της εγχώριας αγοράς.

Θέλω, εδώ, να σας θυμίσω ότι το 2009 παραλάβαμε άλλο ένα αρνητικό πρόσημο. Κι αυτό ήταν στις εξαγωγές.

Η συνολική μείωση που είχαμε, ξεπερνούσε το 17%. Και εδώ, αντιστρέψαμε διαμετρικά την κατάσταση και όπως είναι σε όλους γνωστό, η αύξηση στις εξαγωγές έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο δρόμος για επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα μιας χώρας, περνάει και πάλι από την ‘’Εθνική Οδό’’ της Καταναλωτική Συνείδησης, γιατί το ερώτημα των υποψηφίων χωρών στις οποίες φιλοδοξούμε να εξαγάγουμε τα προϊόντα μας, είναι ευλόγως, ‘’πόση εσωτερική κατανάλωση έχουμε’’; Αν και πόσο εμείς οι ίδιοι προτιμούμε ο,τι παράγουμε. Το σημείο αυτό αποτελεί βαρόμετρο για την απόφασή τους να αγοράσουν ή όχι ελληνικά προϊόντα.

Είναι ουσιαστικό σημείο αξιολόγησης της ελληνικής αγοράς από τους ξένους.

Πιστεύω πάρα πολύ στις έννοιες εκείνες που μπορούν να μας κάνουν να μιλάμε και να διαπραγματευόμαστε μόνο με το ‘’εμείς’’ και όχι με το ‘’εμείς κι εσείς’’.

Και η Εθνική Καταναλωτική συνείδηση, αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο που τελικά συνιστά το ‘’εμείς’’.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α Λ Α Ϊ Κ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Θέμα: Εκποίηση 44 στρεμμάτων (εννιά οικοδομικά τετράγωνα) στην Παραλία από το Δήμο Κατερίνης
Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε επείγουσα λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη, 20/07/2011 και ώρα 20.00 μ.μ στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας.
Η Παρουσία όλων θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη!
Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Ένωση Ξενοδόχων
Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας
Για το Δ.Σ. Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης Νίκος Συνδικιώτης

Την Τετάρτη 20/7/2011 και ώρα 9μμ η Συνέλευση των Αγανακτισμένων Πολιτών Πιερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης



Την Τετάρτη 20/7/2011 και ώρα 9μμ η Συνέλευση των Αγανακτισμένων Πολιτών Πιερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης γιατί έχουμε πάλι
" ΘΕΜΑΤΑ" !
Η Συνέλευση είναι ανοικτή σε όλους τους Πολίτες.


ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

1. Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός Κατερίνης / Αξιολόγηση Καταγγελίας –Συζήτηση
2. Μονάδα Αντίστροφης όσμωσης ΧΥΤΑ (δεν λειτουργεί εδώ και 3 μήνες;)

3. Eκποίηση Δημοτικών Οικοπέδων από το Δήμο Κατερίνης για την αποπληρωμή οφειλών (συντονισμός δράσης ενάντια στην απόφαση αυτή).

4. Απολογισμός θέματος και δράσεων για τους υπερχρεωμένους λογαριασμούς
ΔΕΥΑΚ και συντονισμός επόμενων κινήσεων
4.1 Επεισόδια κατά την επίσκεψη των Αγανακτισμένων Πολιτών Πιερίας στον εισαγγελέα για το θέμα ΔΕΥΑΚ / απόπειρα σύλληψης μέλους της Αντιπροσωπείας των Αγανακτισμένων Πολιτών Πιερίας

5. Ενημέρωση – για το θέμα φυλάκισης πολιτών λόγων χρεών πχ. 2 μήνες απλήρωτο ΙΚΑ (ισχύει; υπάρχει άλλη απόφαση;)
6. Ενημέρωση – για το θέμα ΔΙΟΔΙΑ (νέες εξελίξεις )

7. Ενημέρωση σχετικά με το θέμα της τοπικής Έκθεσης / Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Επιμελητήριο και οι υπόλοιποι Συνδιοργανωτές – όπου ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου πέταξε την ευθύνη της ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗΣ απόφασης του Επιμελητηρίου να συμμετέχουν ξένοι έμποροι στους άλλους Συνδιοργανωτές.
7. 1 Σχολιασμός εντύπου που διένειμε το Επιμελητήριο Πιερίας
«Η Κρίση θέλει Κρίση » μάλλον έκαναν ορθογραφικό λάθος :
"Οι Κροίσοι θέλουν Κρίση"

8. Καταγγελία Επιχειρηματία του Νομού Πιερίας

9. Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης (Αίτημα προς ψήφιση)

10. Ενημέρωση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό

11. Λοιπά θέματα που θα τα εισηγηθούν οι προτείνοντες


*Σημ. Επειδή η Δημοτική Αρχή "έχει ρεζερβέ" σε άλλες εκδηλώσεις τις καρέκλες παρακαλείσθε να έρθετε με τις καρέκλες θαλάσσης σας !
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΝΤΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ !

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Όταν η εξουσία είναι γλυκιά



Ο Παπανδρέου ως γνωστόν, δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα την πρωθυπουργία της Ελλάδας και θα προσπαθήσει με μείνει εκεί με τα χίλια ζόρια. Μοναδικό του πρόβλημα;;;

Μα φυσικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Υπουργός Οικονομικών και άτυπος πρωθυπουργός ....Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό πιό πολυ τον ζούμε ώς πρωθυπουργο και αρχιγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ πάρα ως υπουργό οικονομικών.

Ο Παπανδρέου αυτό το γνωρίζει καλά, καθώς ο ίδιος του άφησε ανοιχτό το παράθυρο, για να μην το πάρει η μπάλα των παραιτήσεων βουλευτών ενόψει Μεσοπρόθεσμου.

Μιλώντας σε γνωστή εφημερίδα,ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρου τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις».

Αναφερόμενος κυρίος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνε πως «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα»!!!

Όπως είπε «κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών». Προφανώς, εννοούσε τις κόκκινες γραμμές των ΜΑΤ και των προβοκατόρων για να μην πατήσουν στην πλατεία Συντάγματος οι Έλληνες πολίτες για να διαμαρτυρηθούν.

Επίσης είπε ότι: «Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μια τραγωδία»

Ακόμα, ενόψει της καθοριστικής έκτακτης Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη τονίζει πως «είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη».

Ερασιτέχνης φωτογράφος με λατρεία για τον ωκεανό και τα ουράνια σώματα πέρασε 18 μήνες απαθανατίζοντας τον έναστρο ουρανό.

Με εργαλεία μόνο μία απλή φωτογραφική μηχανή και την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον, ο Alex Cherney, 36 ετών, επισκέφθηκε πολλά μέρη και τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.
Τα αστέρια πέφτουν σαν μία γαλαξιακή βροχή στο νυχτερινό ουρανό, ενώ παράλληλα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, κάνοντας αντανάκλαση στα ήρεμα νερά του ωκεανού.

Η έλλειψη περιβαλλοντικής μόλυνσης στο νότιο άκρο της Αυστραλίας έδωσε την ευκαιρία στον ερασιτέχνη φωτογράφο να βγάλει κάποιες από τις ομορφότερες φωτογραφίες της ζωής του. Τα αστέρια, τα σύννεφα, ο γαλαξίας και η Σελήνη δημιουργούν μία πανδαισία χρωμάτων.

Κατάφερε να απαθανατίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αποδεικνύοντας ότι η απουσία φωτορύπανσης μπορεί να δώσει εκθαμβωτικές φωτογραφίες. Όλα φαίνονται με γυμνό μάτι και οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία περαιτέρω επεξεργασία.
Ο Cherney δεν είχε καμία σχέση με τη φωτογραφία, αλλά και την αστρονομία. ''Ξεκίνησα όταν η μικρή μου κόρη γύρισε μία ημέρα από το σχολείο και με ρωτούσε για τους πλανήτες. Μαζί ψάξαμε πληροφορίες και τότε κατάλαβα ότι είναι κάτι που με ενδιέφερε'' δηλώνει ο ίδιος.

''Στην Αυστραλία δε χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ για να δούμε ανάλογες εικόνες, όπως θα συνέβαινε με τους κατοίκους του βόρειου τμήματος, οπού ο ουρανός δεν είναι τόσο καθαρός'' συμπληρώνει ο Cherney.
Πέρασε 18 μήνες φωτογραφίζοντας τον ουρανό και τον ωκεανό, με αποτέλεσμα να έχει μία ποικιλία από χιλιάδες εικόνες.

''Δεν το βλέπω ως τελικό προϊόν, πάντα θα υπάρχει και κάτι άλλο που θα θέλω να φωτογραφίσω. Στόχος μου είναι η συνεχής εξέλιξη και να δείξω στους ανθρώπους έναν απίστευτο ουρανό που κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να θαυμάσουν'' αναφέρει ο 36χρονος άνδρας.

έχει αποφασιστεί πλέον οριστικά η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;).


Όπως πληροφορούμαστε από όλα τα ΜΜΕ και κυρίως από αυτά που έχουν πρόσβαση στα κυβερνητικά κλιμάκια, έχει αποφασιστεί πλέον οριστικά η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;). και κυρίως χωρίς να έχει κάν προσδιοριστεί το θέμα....
του δημοψηφίσματος!! Αν είναι δυνατόν;; Είμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν το συζητούμενο δημοψήφισμα και ο δύστυχος «κυρίαρχος» λαός δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα θα κληθεί να αποφασίσει!!

Αντί να έχει ήδη τεθεί ένα θέμα με ζωηρό λαϊκό ενδιαφέρον (π.χ. άμεση χρεοκοπία ή μνημόνιο, που είναι και πραγματικό λαϊκό δίλημμα) και να προκαλούνται συνεχώς ζυμώσεις, ώστε φτάνοντας ο λαός στις κάλπες να έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, απλά ακούσαμε ότι θα πάμε σε κάποιο δημοψήφισμα (το δεύτερο μέσα 37 μεταπολιτευτικά χρόνια, μην κάνουμε και κατάχρηση), σύμφωνα με ότι σκεφτεί και αποφασίσει ο μεγάλος ηγέτης της χώρας (πρωθυπουργικό πολιτικό σύστημα)!!

Σύμφωνα και πάλι με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μας σκέφτεται να βάλει τέσσερα ερωτήματα: Το ένα θα αφορά το πολιτικό σύστημα (προφανώς κάτι ανούσιο και επουσιώδες και όχι φυσικά κάτι συγκλονιστικό, όπως αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος). Το δεύτερο θα αφορά το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει άρση της μονιμότητας). Το τρίτο θα αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (και εδώ αναμένεται η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων). Το τέταρτο θέμα δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί, αλλά μάλλον θα έχει να κάνει και αυτό με το πολιτικό σύστημα (όπως οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, ασυλία βουλευτών κ.λ.π.).

Απ’ ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα, θα πρόκειται για ένα δημοψήφισμα περισσότερο διασκεδαστικό, παρά σοβαρών πολιτειακών ή οικονομικών αποφάσεων. Εννοείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να εκτονωθεί ο λαός ανώδυνα με ένα δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα που θα γίνουν όμως μετά το 2014, σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να διώξει τον κόσμο από τις πλατείες που του χαλάει την εικόνα της εξουσίας του.

Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν τον ταμία του ΚΤΕΛ Πιερίας.



Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν τον ταμία του ΚΤΕΛ Πιερίας σήμερα στις 7 το πρωί με λεία τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου. Οι ληστές φαίνεται πως γνώριζαν καλά τον χώρο, αφού ..
ανέβηκαν από τα σκαλοπάτια στον πρώτο όροφο, όπου είναι τα γραφεία και ο ένας ληστής, αφού κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του ταμία ζήτησε να τους παραδώσει τα χρήματα. Αφού πήραν τα λεφτά, κλείδωσαν τον ταμία σε μια αποθηκούλα και έγιναν καπνός!...

Δείτε τις φωτογραφίες από την κινητοποίηση των ιδοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, στα διόδια Μαλγάρων:








ρεπορτάζ εδώ

Γιατί δεν τίθενται σε αργία οι δημοτικοί άρχοντες που δεν έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου την ετήσια δήλωση για την περιουσία τους.



Γιατί δεν τίθενται σε αργία οι δημοτικοί άρχοντες που δεν έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση ;

Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να ..
τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.


Η παραπάνω διάταξη ισχύει από 1.1.2011.
Η δήλωση που έπρεπε ήδη να έχουν αναρτήσει όλοι οι δημοτικοί
άρχοντες στο site κάθε δήμου

Περιεχόμενο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

Α. Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιέχει, λεπτομερώς, τα υφιστάμενα κατά το χρόνο υποβολής της περιουσιακά στοιχεία.

Ως περιουσιακά στοιχεία, θεωρούνται, ιδίως:

1. Τα έσοδα, από κάθε πηγή, κατά τα τρία τελευταία οικονομικά έτη πριν από την αρχική υποβολή της δήλωσης και κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος για τις μετέπειτα υποβαλλόμενες δηλώσεις.

2. Τα ακίνητα, καθώς και τα εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, με ακριβή προσδιορισμό τους.

3. Οι μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, τα ομόλογα και ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους,

4. Οι καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα,

5. Τα πλωτά και τα εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα.

6. Η συμμετοχή σε κάθε είδους επιχείρηση.

B.1. Σε περίπτωση απόκτησης νέου περιουσιακού στοιχείου ή επαύξησης υφιστάμενου, στη δήλωση περιλαμβάνεται, υποχρεωτικώς, το ύψος της σχετικής δαπάνης, καθώς και αναλυτική παράθεση της πηγής προέλευσης των σχετικών πόρων. Σε περίπτωση εκποίησης μνημονεύεται το εισπραχθέν τίμημα.

2. Οι υπόχρεοι οφείλουν να επισυνάπτουν στη δήλωση και αντίγραφα των οικείων παραστατικών,

3. Η δήλωση υποβάλλεται από τον υπόχρεο και υπογράφεται από τον ίδιο, αν σε αυτή αναγράφονται μόνον τα δικά του περιουσιακό στοιχεία, από τη σύζυγο του, αν αναγράφονται μόνο δικά της στοιχεία, και από αμφότερους τους συζύγους, αν αναγράφονται περιουσιακά στοιχεία και των δύο ή των ανήλικων τέκνων τους.

Ένα παράδειγμα:
ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, υπέβαλλε τη δήλωσή του. Δείτε την
Οι υπόλοιποι;

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΉΔΩΝ...

Ο ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΗΛΙΑ...
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΡΑΦΙΟΦΩΝΩΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ
ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΟΝ...
ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Μαραθώνια διακαναλική σύνδεση από την πλατεία Ελευθερίας είχαν τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ....
ΘΕΜΑ; Ο "ΚΙΤΡΙΝΟΣ" ΠΥΡΕΤΟΣ, ΉΤΟΙ ΘΕΜΑ ...ΤΑΞΙ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΉΔΩΝ ΑΝΕΔΕΊΧΘΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Ο ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΝΤΖΙΔΩΝ...
ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΩΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Ούτε μία, ούτε δύο, ...μόνο τρεις.



Ούτε μία, ούτε δύο, ...μόνο τρεις. Συμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντομινικ Στρος Καν, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, εκείνο το μοιραίο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, "βρέθηκε" με τρεις γυναίκες προκειμένου να "πάρει δυνάμεις" ενόψει της προεκλογικής κούρσας για την γαλλική προεδρία. «Δεν ήταν λοιπόν μόνο μία γυναίκα για τον δρόμο. Ηταν τρεις», δήλωσε στο περιοδικό «Le Point» φίλος της...


Αν Σενκλέρ, της συζύγου του Στρος Καν, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να βιάσει την καμαριέρα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, λίγο μετά την άφιξή του στο Sofitel, o Στρος Καν κάλεσε «για ένα ποτήρι σαμπάνια» στο δωμάτιό του δύο εργαζόμενες στο ξενοδοχείο, οι οποίες όμως αρνήθηκαν. Γύρω στη μία το πρωί του Σαββάτου, κάμερα ασφαλείας τον έπιασε να συνοδεύει στο δωμάτιό του μια γυναίκα, η οποία αποχώρησε δύο ώρες αργότερα


Ούτε μία, ούτε δύο, ...μόνο τρεις. Συμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντομινικ Στρος Καν, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, εκείνο το μοιραίο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, "βρέθηκε" με τρεις γυναίκες προκειμένου να "πάρει δυνάμεις" ενόψει της προεκλογικής κούρσας για την γαλλική προεδρία. «Δεν ήταν λοιπόν μόνο μία γυναίκα για τον δρόμο. Ηταν τρεις», δήλωσε στο περιοδικό «Le Point» φίλος της...


Αν Σενκλέρ, της συζύγου του Στρος Καν, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να βιάσει την καμαριέρα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, λίγο μετά την άφιξή του στο Sofitel, o Στρος Καν κάλεσε «για ένα ποτήρι σαμπάνια» στο δωμάτιό του δύο εργαζόμενες στο ξενοδοχείο, οι οποίες όμως αρνήθηκαν. Γύρω στη μία το πρωί του Σαββάτου, κάμερα ασφαλείας τον έπιασε να συνοδεύει στο δωμάτιό του μια γυναίκα, η οποία αποχώρησε δύο ώρες αργότερα


Ούτε μία, ούτε δύο, ...μόνο τρεις. Συμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντομινικ Στρος Καν, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, εκείνο το μοιραίο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, "βρέθηκε" με τρεις γυναίκες προκειμένου να "πάρει δυνάμεις" ενόψει της προεκλογικής κούρσας για την γαλλική προεδρία. «Δεν ήταν λοιπόν μόνο μία γυναίκα για τον δρόμο. Ηταν τρεις», δήλωσε στο περιοδικό «Le Point» φίλος της...


Αν Σενκλέρ, της συζύγου του Στρος Καν, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να βιάσει την καμαριέρα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, λίγο μετά την άφιξή του στο Sofitel, o Στρος Καν κάλεσε «για ένα ποτήρι σαμπάνια» στο δωμάτιό του δύο εργαζόμενες στο ξενοδοχείο, οι οποίες όμως αρνήθηκαν. Γύρω στη μία το πρωί του Σαββάτου, κάμερα ασφαλείας τον έπιασε να συνοδεύει στο δωμάτιό του μια γυναίκα, η οποία αποχώρησε δύο ώρες αργότερα.

η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αν αγοράσει η ίδια τα ομόλογά της,




Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αν αγοράσει η ίδια τα ομόλογά της, σε ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Βερολίνο, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί την Δευτέρα...


Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αυτό το σενάριο είναι εκείνο που θα μπορούσε καλύτερα να ταιριάξει αυτή τη στιγμή "στην Ευρώπη", προσθέτει το περιοδικό. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), " θα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα για να μπορέσει να επαναγοράσει η ίδια από ιδιώτες πιστωτές στις τιμές της αγοράς", γράφει το Spiegel.

Το άλλο σενάριο που ευνοείται στο Βερολίνο είναι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν με άλλους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.

Η υπόθεση μιας επαναγοράς από την Ελλάδα των δικών της ομολόγων συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα, είχαν επισημάνει ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώματα για περαίωση θα αρχίσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.



Σημειώματα για περαίωση θα αρχίσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οι επιτηδευματίες θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 με την καταβολή...


300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέλεγκτη χρήση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, το υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται με νέα περαίωση, έχοντας στόχο την είσπραξη 850 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η «τρύπα» των 3,3 δισ. ευρώ που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τα 1.600,10 δολάρια η ουγγιά έφτασε η τιμή του χρυσού


Τα 1.600,10 δολάρια η ουγγιά έφτασε η τιμή του χρυσού κατά την έναρξη των συναλλαγών στην ευρωπαϊκή αγορά, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η τιμή ξεπέρασε τα 1.600 δολάρια εν μέσω των ανησυχιών που δημιουργεί στην...επενδυτική κοινότητα.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια σημειώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να...

Το υψηλότερο κόστος δανεισµού για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεπάγεται η νέα άνοδος του βασικού επιτοκίου του ευρώ.


Το υψηλότερο κόστος δανεισµού για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεπάγεται η νέα άνοδος του βασικού επιτοκίου του ευρώ, δεύτερη µέσα στο 2011, στο 1,50%. Τραπεζικά στελέχη τονίζουν ότι η αγορά εισέρχεται σε µια περίοδο που το χρήµα θα είναι σηµαντικά ακριβότερο...

Τέλος στη σχέση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Alter.




Τέλος στη σχέση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Alter. Θα ασχοληθεί, όπως λέει ο ίδιος, αποκλειστικά και μόνο με..... το zougla.gr και το διαδικτυακό ραδιόφωνο του.

Την ίδια ώρα στο κανάλι υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθούν οι δύο εκπομπές του Μάκη από αντίστοιχες του άλλου αποκαλυπτικού δημοσιογράφου-αθλητικογράφου, Κυριάκου Θωμαίδη με θέμα τα στημένα του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.
Ο Μάκης είχε ραντεβού και με το Star αλλά χωρίς αποτέλεσμα μια και η οικονομική προσφορά που του έγινε ήταν πολύ μακριά από τις απαιτήσεις του.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στις 19 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 73 και 75, στο γραφείο Δημάρχου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης.

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει σήμερα στις 
18 Ιουλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις των 
άρθρων 73 και 75, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση 
και λήψη αποφάσεων στα θέματα:

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΙΦ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Αναχώρησε την Κυριακή 17 Ιουλίου η δεκαεννιάχρονη κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας όπου και θα πάρει μέρος, ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων 19-22 ετών.

Oι Bon Jovi στην Ελλάδα! Σήμερα η μεγάλη συναυλία...

Το μεγαλύτερο μουσικό event της φετινής χρονιάς, λοιπόν, είναι γεγονός. Σήμερα λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ, χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τους θρυλικούς και διαχρονικούς ''Bon Jovi'' στην πρώτη και μοναδική -για φέτος- εμφάνισή τους στη χώρα μας, σε μία ''Greatest Hits'' συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του "Open Air 2011 Tour"!
Οι Bon Jovi που ξεκίνησαν την περιοδεία τους στις 8 Ιουνίου στο στάδιο ''Maksimir'' του Ζάγκρεμπ, αναμένεται να εμφανιστούν σε 24 συνολικά πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους η Δρέσδη, το Μόναχο, το Όσλο, το Ελσίνκι, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι, η Ζυρίχη, η Βιέννη και η Βαρκελώνη.
tvstorys.blogspot.com