PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Την Πέμπτη θα δοθούν πιθανότατα στη δημοσιότητα οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας.


Μεταξύ άλλων, θα συμπεριλαμβάνονται και αρκετά ονόματα από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης, όπως οι...
Τάσος Μητρόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία, τα μέλη της οποίας θα εγκρίνουν και τυπικά τις λίστες, ενώ για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη και η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά...

Πώς το λέει αυτό το ρητό ο θυμόσοφος λαός... "ο διάολος έχει πολλά πόδια".

Στην περίπτωση των κομμάτων και δη των μνημονιακών κομμάτων, το ρητό αυτό κολλάει γάντι! Επιστρετεύουν στα ψηφοδέλτιά τους όμορφες παρουσίες για να αμπαλάρουν την ασχήμια τους, τα ..
νέα ακόμη πιο δολοφονικά μέτρα της Τρόικας και της Γερμανίας, που σκοπεύουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Κάπως έτσι, λοιπόν, άλλη μία αιθέρια παρουσία πείστηκε να κατέβει υποψήφια βουλευτής, με το ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα. Κι αν το όνομα σας λέει κάτι, εμάς στο planet-greece μάς λέει πολλά. Την πρωτογνωρίσαμε στις δημοτικές εκλογές, οπότε κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κόνσουλα, για τον Δήμο Βύρωνα.

Η 26χρονη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, Αγνή Σμπόνια ήταν, όπως διαδίδουν οι δικοί της άνθρωποι, προσωπική επιλογή του Βενιζέλου!
Όμως, τι έλεγε η ίδια σε συνέντυξή της, τότε παραμονές των εκλογών; Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, από συνέντευξή της που ξεθάψαμε στο blog logia-starata (ολόκληρη η συνέντευξή της εδώ):

"Σήμερα, καλούμαστε να υποστούμε μια αντικοινωνική και αντιλαϊκή επιλογή που ορίζεται από το μνημόνιο και ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα σε σημαντικά τμήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα σε όλους εμάς, τους νέους ανθρώπους.
Η κυβέρνηση οφείλει να αφυπνιστεί και να λάβει υπόψη τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες που πλήττονται από καταιγισμό νέων μέτρων, να παρέμβει όπου είναι εφικτό και να επιλύσει αδικίες και ανασφάλειες που προκύπτουν.

Το μνημόνιο αποτελεί μια τεχνική συμφωνία και τίποτε παραπάνω, η κοινωνική πολιτική και τα μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων πρέπει να προκύψει από την κυβέρνηση και όχι να αφεθεί στα χέρια τεχνοκρατών και συμβούλων. Όσοι έχουν αναγάγει το μνημόνιο σε εργαλείο άσκησης πολιτικής, βρίσκονται σε απόσταση από την κοινωνία και τους πολίτες.

Δεν είμαι σε θέση να διαπιστώσω αν υπήρχε άλλη λύση πέραν του μνημονίου, καθώς αυτό είναι απάντηση που πρέπει να δοθεί με ειλικρίνεια από εκείνους που σήμερα λαμβάνουν τις αποφάσεις. Σίγουρα, σενάρια υπάρχουν πολλά και οι εναλλακτικές που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα διαφέρουν, ανάλογα με τη σκοπιμότητα. Όμως το ουσιαστικό είναι να αναζητήσουμε τρόπους και πολιτικές που δεν επιδεινώνουν την ήδη σκληρή πραγματικότητα, να ασκηθεί επιτέλους μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς οι πολίτες πλέον ασφυκτιούν από την οικονομική κρίση. Και είναι δεδομένο ότι καμία πολιτική μεταρρυθμίσεων και οργάνωσης του κράτους δεν πρόκειται να αποδώσει, όταν η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο".

Αρχίσαμε τις κωλοτούμπες, δεσποινίς;...

ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΖΩ ΣΤΗΝ Α΄ ΝΑ ΣΕ ΔΩΩΩΩΩΩΩ

ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ
ΚΑΙ ΣΦΙΠ
ΚΑΙ ΘΥΡΑ 5
ΚΑΙ 
ΚΑΙ
ΚΑΙ 
ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΖΩ ΣΤΗΝ Α΄ ΝΑ ΣΕ ΔΩΩΩΩΩΩΩ
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

Ένα βήμα πιό κοντά ήρθε σήμερα ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ή αν θέλετε ο δικός μας ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ στο να είναι στον ...ΤΕΛΙΚΟ των εκλογών με το κόμμα του Πάνου Καμμένου...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

Ρε, τι θα πει τούτη!


Όταν μια ρεπόρτερ του ύψους της Μαρίας Σπυράκη απευθύνεται μ' αυτό το τόνο στον παρουσιαστή του δελτίου, σε... πιάνει ανατριχίλα.
Ρε, τι θα πει τούτη!
Το ερώτημα άλλωστε είχε πολύ σασπένς. Γιατί τα τελευταία 10 χρόνια, κανείς δεν ακούμπησε τον Άκη?
Το "άκουσε να σου πω Αντώνη" όμως ήταν αποκαρδιωτικό: Γιατί οι δυο εξεταστικές επιτροπές της βουλής που ασχολήθηκαν με το θέμα, παρότι βρήκαν στοιχεία, για λόγους πολιτικούς δεν έδωσαν συνέχεια!...

"Κοντά στους Αγρότες" με τον Γιάννη Τσιμπονίδη για... «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της ροδακινιάς και νεκταρινιάς »


Την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια
της ροδακινιάς και νεκταρινιάς »
Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 17 Απριλίου 2012, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει: «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της ροδακινιάς και νεκταρινιάς»

Ονόματα προσκεκλημένων:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΟΥΡΑΣ
Φυτοριούχος Γεωπόνος
Κολινδρός Ν. Πιερίας


ΚΩΣΤΑΣ ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ
Υπεύθυνος εστιατορίου
Απόλαυση Κατερίνη

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Γι αυτό πάμε εκλογές και ψηφίζουμε ΠΟΝΗΡΑ για να ξεσκίσουμε τις 5 κω...οικογένειες της Πιερίας!!!

Εκτός από την ασχήμια των κω...οικογενειών υπάρχει κι ομορφιά του κω.... δείτε την
Αχ αυτές οι 5 κω.....οικογένειες της Πιερίας μας....
Πάλι έβαλαν το χεράκι τους ή καλύτερα βάζουν το χεράκι τους στο να στήσουν το παιχνίδι της επομένης των εκλογών στον τόπο μας....
Σημαδεύουν την τράπουλα, για να φτιάξουν γήπεδο και να βάζουν γκολ ΥΠΕΡ τους...
Τι εννοώ;
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΑΠΛΕ ΠΙΕΡΙΕΑ....
Γι αυτό πάμε εκλογές και ψηφίζουμε ΠΟΝΗΡΑ για να ξεσκίσουμε τις 5 κω...οικογένειες της Πιερίας!!!

'Η θα επιβιώσουν όλοι αυτοί ή θα επιβιώσει η χώρα. Και τα δυο δεν γίνονται, όσο κι αν προσπαθούμε τα τελευταία 30 χρόνια...



Στη 4η θέση των πολιτικών που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές γνώμες βρίσκεται ο νέος Υπ.Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, παρά το γεγονός ότι... πρόλαβε μέσα σε ένα μήνα να σταματήσει τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ, να καταργήσει καινοτομίες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου κτλ.
Στους 10 πιο δημοφιλείς πολιτικούς, μονάχα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εκπροσωπεί τη (μικρή) ομάδα των...


...πολιτικών που αγωνίζονται για μια διαφορετική Ελλάδα όπως εκείνη θα προκύψει μέσα από την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.Κατά τα λοιπά, οι Έλληνες εμφανίζονται να συμπαθούν τους ακραίους, εκείνους δηλαδή που τους προτείνουν έναν άλλο φαντασιακό δρόμο που οδηγεί ξανά στην Ελλάδα του 2009.

Από τα δυο "μεγάλα" κόμματα, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν οι Αβραμόπουλος και Γεννηματά, εκείνοι δηλαδή οι πολιτικοί που αποφεύγουν συνειδητά να πουν οτιδήποτε το συγκεκριμένο και χαϊδεύουν συνεχώς τα αυτιά των πολιτών.

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Να ξέρετε πως αυτή η ΚΥΡΙΑ όταν θα μπει στην τελική ευθεία των εκλογών, θα κάνει ΖΗΜΙΕΣ! Ο τόπος έχει ανάγκη από ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ και ΦΡΕΣΚΑΔΑ! Έχει και παράλληλα ανάγκη από ΑΝΑΝΕΩΣΗ κι εκεί σίγουρα η δικηγόρος ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ προηγείται...
Η Άννα είναι αγαπητή στους νομικούς κύκλους κι εκ παραλλήλου είναι και διαφορετική παρουσία. Όλα δείχνουν πως εν τέλει θα είναι στο τελικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πιερία.
ΛΙΓΑ 24ωρα ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ 6ΑΔΑ!
Έ ΨΙΤ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΚΑΝΕ ΠΕΡΑ.... Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ...

Αποδοκιμάσιες επιφύλασσαν οι πιστοί στους πολιτικούς που βρίσκονται στον Αγ.Μηνα για την περιφορά του Επιταφίου.


Αρκετοι ηταν αυτοι που οταν ειδαν τους βουλευτες Γ.Μαγκριωτη και Γ.Ιωαννιδη, αλλα και.. αλλα πολιτικα προσωπα που βρεθηκαν στην ακολουθια του Επιταφιου ζητωντας εστω και μεμονωμενα να φυγουν απο την εκκλησια

Το άγχος των δύσκολων καιρών , είναι μόνο για τους κοινούς...ψηφοφόρους!


Την ώρα που τα ΜΜΕ "εκτελούσαν" τους ναυτικούς που τόλμησαν να κάνουν απεργία μεγαλοβδομαδιάτικα,κι ο λαός στριμωχνόταν στα ΚΤΕΛ για να κάνει Πάσχα στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ... Γαλαζοαίματος Paul απολάμβανε αραχτός από το "κοσμοπολίτικο " Σάντος της Σαντορίνης, την...
θέα του ηφαιστείου.

ΣΚΑΙ 92,6

Ο Μητσοτάκης τρομαγμένος, κράταγε το χέρι του Μπόμπολα. Ποιοι άλλοι επώνυμοι ήταν στο αεροσκάφος...

οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα - Χανιά πέρασαν στιγμές αγωνίας, καθώς ... οι ισχυροί άνεμοι καταπονούσαν σε τέτοιο βαθμό την άτρακτο, που νόμιζαν πως δεν θα άντεχε άλλο.
Στις θέσεις 1Α, 1Β, ο Κώστας Μητσοτάκης και ο Γιώργος Μπόμπολας. Ο πρώτος μάλιστα νιώθοντας πως το αεροπλάνο έκανε βουτιές εν μέσω τρομερών αναταράξεων, έπιασε - δικαιολογημένα- φοβισμένος το χερι του επιχειρηματία.
Πίσω του, ο γιος του Κυριάκος με όλα του τα παιδιά, ενώ λίγο πιο πίσω, βρίσκονταν χεράκι χεράκι κι αυτοί, αλλά πιο ψύχραιμοι, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και η σύζυγος του, δημοσιογράφος Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Τι ταραχή κι αυτή!...

Δύσκολα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ για πολλούς πολιτικούς.


Ειδικά για την Α΄ Αθηνών, στην Ιπποκράτους εκφράζεται φόβος ότι ... μπορεί να μείνουν εκτός κορυφαία στελέχη.
Κι αυτό γιατί σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Κώστας Σκανδαλίδης και Νάσος Αλευράς.
Την δική τους μάχη, ωστόσο, αναμένεται να δώσει η Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα έως σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα, στην Α΄ Αθήνας θα εκλεγούν τρεις από το ΠΑΣΟΚ!

"Στην Ελλάδα πέτρες δεν πετάνε μόνο οι διαδηλωτές, αλλά και τα ΜΑΤ... Εκτός βέβαια, από τα χημικά»...

Μια διμοιρία των ΜΑΤ μας είχε εγκλωβίσει και μας προπηλάκιζε με τις ασπίδες. Επειδή κατάλαβα ότι τα πράγματα σοβαρεύουν, φώναξα ‘ήρεμα παιδιά, ήρεμα'. ‘Γιατί μας... διώχνετε', ρώτησα. ‘Γιατί ρωτάς', μου φώναξαν. ‘Γιατί είμαι ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ κι εμείς εδώ κάνουμε τη δουλειά μας'. ‘Έχουμε εντολή από τη ΓΑΔΑ να καθαρίσουμε το Σύνταγμα' μου λένε. Όμως η πλατεία είχε αδειάσει από διαδηλωτές. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο να «καθαριστεί» εκτός από μας, τους ανθρώπους του Τύπου. ‘Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές', τους λέω. ‘Αν ήμασταν σε άλλες εποχές εσύ δεν θα υπήρχες καν εδώ', μου λέει ο ΜΑΤατζης. Ήμουν ο τελευταίος. Άρχισαν να μας απωθούν με τις ασπίδες προς Πανεπιστημίου. Ξαφνικά δέχτηκα πισώπλατα ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι». Ο Μάριος Λώλος, ο πρόεδρος της ΕΦΕ, που εγχειρίστηκε στο κεφάλι έπειτα από χτύπημα με γκλομπ από άνδρα των ΜΑΤ, μιλά στο protothema.gr και περιγράφει τις στιγμές που έζησε όταν κάλυπτε φωτογραφικά στο Σύνταγμα τα γεγονότα της 5ης Απριλίου. Έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει αγωγή κατά του δημοσίου, μηνυτήρια αναφορά κατά της διμοιρίας για παράβαση καθήκοντος, μήνυση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης...

Είναι 24 χρόνια φωτορεπόρτερ, με «θητεία» σε εμπόλεμες ζώνες όπως στη Βοσνία, στο Κόσοβο, στη Γάζα και στην εξέγερση της Αλβανίας. Ο Μάριος Λώλος αν και δεν κινδύνευσε στις εμπόλεμες ζώνες, τραυματίστηκε σοβαρά στο κέντρο της πόλης μας, στο Σύνταγμα. «Κατεβαίνουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Εκτός από τις φωτογραφικές μηχανές, έχουμε μαζί κράνος και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Και, σε παγκόσμια πρώτη, στην Ελλάδα πέτρες δεν πετάνε μόνο οι διαδηλωτές, αλλά και τα ΜΑΤ... Εκτός βέβαια, από τα χημικά», αναφέρει στο ΘΕΜΑ. Στο κεφάλι δεν ήταν η πρώτη φορά που χτυπήθηκε από αστυνομικούς. «Τις δύο πρώτες φορές με χτύπησαν, τη γλίτωσα με καρούμπαλα και την τελευταία με... 20 ράμματα, τιτάνιο για να δέσει το κάταγμα στο κεφάλι μου, ημιπαραλυσία στο αριστερό μου χέρι. Το κρανίο μου έχει πιεστεί κατά 1,5 εκατοστό. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι από τύχη δεν σκοτώθηκα και δεν έμεινα ανάπηρος για πάντα». Αν ήταν ένα χιλιοστό ακόμη, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε. θα έχανε τη ζωή του ή θα έμενε ανάπηρος. Είναι γεγονός πως η επιθετικότητα των ανδρών των ΜΑΤ απέναντι σε διαδηλωτές και ανθρώπων του Τύπου, τους τελευταίους μήνες ολο ένα και κλιμακώνεται. Ο Λώλος προσπαθεί να δώσει μια ερμηνεία: «Φοβούνται την οργή του κόσμου. Οσο βαθαίνει η οικονομική κρίση κι ο κόσμος βγαίνει στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί, τόσο η αστυνομική βία αυξάνεται. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από την καταστολή των διαδηλώσεων, αλλά κι απ' τα κάγκελα γύρω απ' τη Βουλή, τον φράχτη στην Αμαλίας. Όσο και να μη θέλουν, όμως, αυτόπτες μάρτυρες, εμείς θα είμαστε εκεί να κάνουμε τη δουλειά μας. Σε όλες τις ευνομούμενες χώρες στους λειτουργούς του Τύπου, δεν επιτίθενται ποτέ. Εδώ, όμως, για τους αστυνομικούς είμαστε εχθροί. Ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής μου είχε πει ότι για τους αστυνομικούς οι φωτογραφικές μηχανές είναι κάτι σαν όπλο. Και δεν είναι μόνο τα εμφανή περιστατικά βίας, αλλά και λεκτικές απειλές, οι ύβρεις, οι σεξιστικές επιθέσεις σε γυναίκες συναδέλφους».

Την ώρα του συμβάντος, όπου ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε την γκλομπιά στο κεφάλι του αρχικά ένιωσε έκπληξη, αφού δεν γίνονταν εκείνη την ώρα επεισόδια. «Δεν υπήρχε καμία μα καμία εξήγηση, δεν γίνονταν επεισόδια, δεν έγινε λάθος. Εξεπλάγειν και μετά ένιωσα οργή για το άνανδρο, πισώπλατο χτύπημα. Αμέσως ρώτησα τον επικεφαλής της διμοιρίας για ποιο λόγο με χτύπησαν κι εκείνος μου γύρισε την πλάτη επιδεικτικά χωρίς να μου δώσει απάντηση. Πήρε τη διμοιρία και την εξαφάνισε». Τον ρωτώ αν χτυπήθηκε με τη λαβή του γκλομπ...: «Ναι, είναι σαφές. Αυτήν την γνωμάτευση δίνει κι ο νευροχειρουργός, αλλά και όλοι όσοι με εξέτασαν». Για τους επόμενους μήνες θα ακολουθεί θεραπευτική αγωγή με αντιεπιληπτικά χάπια, ενώ το αριστερό του χέρι προς το παρόν δεν υπακούει στις εντολές του εγκεφάλου. Σύμφωνα μάλιστα με τους θεράποντες ιατρούς, μετά από τέσσερις μήνες θα έχουν δέσει τα οστά του κρανίου.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στάθηκαν η σύντροφός του και δημοσιογράφος Ντίνα Δασκαλοπουλου, η οικογένειά του, οι συνάδελφοί του κι οι φίλοι του. Όπως λέει: «Σε όλη μου τη ζωή έλεγα ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο. Κι ήρθε η ώρα που τη χρειάστηκα εγώ. Είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς τους γνωστούς και αγνώστούς μου ανθρώπους που μου απέδειξαν στην πράξη ότι η συντροφικότητα δεν είναι απλώς μια λέξη».

Σύμφωνα, πάντως, με την Πολιτεία, η υπόθεση, λένε, θα διερευνηθεί σε «βάθος» και θα «ρίξουν άπλετο φως», ο Μάριος Λώλος όμως διατηρεί τις επιφυλάξεις του: «Αυτό πρακτικά σημαίνει μια ακόμη ΕΔΕ, μια ακόμα υπόθεση στο «συρτάρι». Θυμηθείτε την περίπτωση της Τατιάνας Μπόλαρη, του Άρη Μεσσήνη, του Μανώλη Κυπραίου, του Δημήτρη Τρίμη και πολλών άλλων συναδέλφων. Επειδή ποτέ κανένας δεν τιμωρείται δημιουργείται κλίμα ανομίας που επιτρέπει στα ΜΑΤ να αποθρασύνονται και να μας χτυπούν όλο και σκληρότερα φτάνοντας μέχρι σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως στην περίπτωσή μου. Πολύ φοβάμαι πως στο μέλλον θα θρηνήσουμε θύματα», λέει και καταλήγει: «Θα κάνω αγωγή κατά του δημοσίου, μηνυτήρια αναφορά κατά της διμοιρίας για παράβαση καθήκοντος, μήνυση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


Δημοτική μας Κίνηση εύχεται σε όλους τους δημότες, όλους τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά με υγεία, δύναμη, Αλληλεγγύη.

Οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με τις επιλογές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων να βρούμε τη δύναμη να αγωνιστούμε με ενότητα και αλληλεγγύη για να έρθει και η ανάσταση για το λαός μα και τη πατρίδας μας.

Μακριά από καλοπιάσματα, εκφοβισμούς, επίκληση αδιεξόδων και ξένες παρεμβάσεις να αποδείξουμε ότι τούτος ο λαός σέβεται την ιστορία του, και σαν άλλοτε μπορεί να χαράξει την δική του πορεία, μακριά από τα δεσμά του μνημονίου και τις εθνικές υποχωρήσεις.

Με συνεχή αγώνα και κοινή προσπάθεια του Ελληνικού λαού θα περάσουμε από την Εβδομάδα των Παθών στην Ανάσταση του Λαού μας.
Θα τα καταφέρουμε!.

Αντώνης Δ. Μάντζιος

Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

ΔΕΙΤΕ..

ΔΕΙΤΕ..

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ....

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ....

ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ. ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΌΛΑ

ΝΑ ΞΈΡΑΤΕ ΤΗ ΧΑΝΑΤΕ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΚΙ ΕΙΚΟΝΙΚΉ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ Σ ΌΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ. ΚΟΙΤΑ ΓΎΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΛΉΘΕΙΑ. ΚΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΣΑΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΙ ΔΙΚΟΊ ΣΟΥ ΆΝΘΡΩΠΟΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κανείς πλέον μόνος του! Η ζωή είναι με το μέρος μας!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία και ζητά από τους συμπολίτες μας να διαθέσουν δωρεάν κατάλληλο χώρο (2άρι διαμέρισμα) για τη στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6981 665 158). Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των πολιτών (7 γιατροί και 15 νοσηλευτές) οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση του «Κοινωνικού Ιατρείου».

Ας περάσουμε από τις μοναχικές συζητήσεις στην κοινωνική πράξη. Ας κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε.

Κανείς πλέον μόνος του! Η ζωή είναι με το μέρος μας!

Image

Το Δεκέμβριο του 2011, παράλληλα με τη σύσταση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και τη δράση «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα», η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είχε θέσει ως στόχο την ίδρυση «Κοινωνικού Ιατρείου» στην πόλη μας. Μετά από σειρά επαφών με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και συνεχή καλέσματα μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας, σήμερα, 7 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 14 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, όλοι συμπολίτες μας, δηλώνουν «παρόν» για το σκοπό αυτό.

Την Πέμπτη 12.04.2012, στις 11.00 π.μ., στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των μελών της ομάδας «Αλληλέγγυοι» και του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των Γιατρών του Κόσμου Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρο Σφήκα, καρδιολόγο.

Ο κ. Σφήκας κλήθηκε να ενημερώσει τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας σχετικά με τα επόμενα βήματα τα οποία οφείλουν να ακολουθήσουν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας. Συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη μας, ως παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου, με τη στήριξη της ΕΟΔνΠ, με σκοπό να προσφέρει δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες υγείας.

Ήταν πολύ σημαντική η παρατήρηση του κ. Σφήκα, ότι ενώ στο παρελθόν στο Ιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη απευθύνονταν αποκλειστικά αλλοδαποί μετανάστες, σήμερα οι περισσότεροι είναι έλληνες.

Μετά την οργάνωση της ομάδας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία και ζητά από τους συμπολίτες μας να διαθέσουν δωρεάν κατάλληλο χώρο (2άρι διαμέρισμα) για τη στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6981 665 158). Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των πολιτών οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση του «Κοινωνικού Ιατρείου».

Στη βαρβαρότητα που παράγει η αντίληψη των πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν εδώ, απαντούμε με την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό που κρατεί ζωντανή την κοινωνία μας.

Απευθυνόμαστε, για μια ακόμη φορά, σε όλους τους φορείς και σε κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά από το χώρο της υγείας, και τους καλούμε να συμβάλλουνι, με όποιο τρόπο μπορούν, σ’ αυτή την ομαδική προσπάθεια (προσωπική συμμετοχή και ιατρικός εξοπλισμός).

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στη συντονιστική επιτροπή του «Κοινωνικού Ιατρείου» να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 20.04.2012 στέλνοντας email στο info@otoposmou.gr.

Ας περάσουμε από τις μοναχικές συζητήσεις στην κοινωνική πράξη. Ας κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε.

Κανείς πλέον μόνος του! Η ζωή είναι με το μέρος μας!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ..


Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας εύχονται ολόψυχα σε όλους τους πολίτες της Πιερίας, στις φίλες και στους φίλους, της σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό,

Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ακολουθείστε μας στο Twitter

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ


Σε μία εποχή κρίσης των πάντων,

Η πίστη είναι αυτή που σώζει!

Ας ξεκινήσουμε πιστεύοντας στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Χρόνια Πολλά!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»

Μοναδικό κυπριακό έθιμο!

Για ακόμη μια χρονιά τηρώντας τις παραδόσεις, η κοινότητα του Κάθηκα στην Πάφο αναβίωσε την αναπαράσταση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Ιησού Χριστό από το Πραιτόριο στον Γολγοθά.

Ένα έθιμο που συνεχίζεται στην κοινότητα περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Στον ρόλο του Ιησού Χριστού ήταν και φέτος ο Κοινοτάρχης του Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας περιστοιχιζόμενος από μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και κατοίκων της Κοινότητας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τούρβας, η αναπαράσταση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού, ξεκίνησε πριν 36 περίπου χρόνια από τον τότε ιερέα της κοινότητας, κ. Παπασάββα. «Ο κάθε κοινοτάρχης, αναβιώνει καθημερινά το δικό του Γολγοθά, με τα προβλήματα του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τούρβας δήλωσε ότι πρόκειται για μια παράδοση την οποία η κοινότητα παρέλαβε, την συνεχίζει και θα την παραδώσει στις νεότερες γενιές.

Η πορεία είναι μήκους μισού χιλιομέτρου περίπου, από το εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου μέχρι και την Παναγία την Ευαγγελίστρια και τηρείται ευλαβικά από τους κατοίκους του Κάθηκα κάθε χρόνο το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

ΣΚΕΨΟΥ...

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/04/20120412-185455.jpg

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ


ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Η ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ "ΑΤΑΞΙΕΣ" ΚΑΙ "ΠΟΝΗΡΙΕΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ...
ΕΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ...




Πικρός τελικά βγήκε ο καφές στο ζεύγος Γεωργιάδη, καθώς δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα σκάγια πήραν και την Ευγενία Μανωλίδου.
Φανερά ενοχλημένοι όλοι προσπάθησαν στη συνέχεια να σκουπιστούν ενώ το γεγονός δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.



ΑΚΗ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ...

http://3.bp.blogspot.com/-5RfGPtLBD5Y/T4iPwkm6PBI/AAAAAAAACfQ/yOg0a3ayFrc/s1600/%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A7%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3-TSOHATZOPOULOS.jpg

Μετά τα γυμναστήρια, αναστέναξαν και τα πλατό

Το καλογυμνασμένο της κορμί με τους απίστευτους κοιλιακούς της ανέδειξε για ακόμη μία φορά η γυμνάστρια Jennifer Nicole Lee η οποία βρίσκεται στο Μαϊάμι για τα γυρίσματα της ταινίας στην οποία συμμετέχει με τίτλο «Pain and Gain».

Με καυτό κόκκινο σορτς και στενό T - shirt που άφηνε τα καλλίγραμμα πόδια της σε πλήρη θέα, η πληθωρική «γκουρού» της γυμναστικής έκανε και τα «πλατό» να αναστενάξει.


να ξαναγίνουν εκλογές...


"Ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν θα ξαναπάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση " , είπε στον Χατζηνικολάου (REAL FM).
"Μπορεί ο κόσμος να το ξανασκεφτεί, με μεγαλύτερη ωριμότητα ".
Να... το ξανασκεφτεί κυρία Αλέκα μου, αλλά με τι λεφτά - οι εκλογές κοστίζουν - να πάμε σε 2η και 3η ενδεχομένως αναμέτρηση?
Πτωχευμένη χώρα είμαστε, δεν το ξέρεις?...

Στο 21,8% εκτοξεύτηκε η ανεργία τον Ιανουάριο...


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η ανεργία αποδεικνύοντας ότι η χώρα βιώνει βαθιά κρίσης απασχόλησης λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης.

Το ποσοστό των ανέργων εκτινάχθηκε τον... Ιανουάριο στο 21,8%, ποσοστό διπλάσιο από αυτό στην ευρωζώνη, έναντι 14,8% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και 21,2% το Δεκέμβριο 2011.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 46,6%, ενώ μέσα σε ένα μήνα δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2011 προστέθηκαν άλλοι 32.331 άνεργοι.

Στα μεγάλα θύματα της ανεργίας οι νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 να φθάνει το 50,8% και οι γυναίκες με το ποσοστό να φθάνει το 25,7% έναντι 18,7% για τους άνδρες.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας 23,2% καταγράφεται στην περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν οι περιφέρειες Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 22,6% και 22,5% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.120 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.342.853 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 46,6%) και κατά 32.331 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 3,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 0,6%) και μειώθηκαν κατά 2.965 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%).

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, από τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2012 και εξής, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat, θα ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών.

Ο Άρειος Πάγος ζητά την άρση της ασυλίας της...


Καλά, τώρα το θυμηθήκανε? Μετά πως να μην έχει αμφιβολίες ακόμη και για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη ο απλός πολίτης?
Την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών θυμήθηκε ο Άρειος Πάγος να ζητήσει την άρση της ασυλίας της Ντόρας, για... το εκατομμυριάκι του Κούβελου? Ότι και να πει η ίδια, τώρα, έχει δίκιο ...

Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας...


«Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω», ξεκαθάρισε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το αίτημα άρσης της ασυλίας της από την... εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έκανε λόγο για «συνέχεια της στημένης υπόθεσης» που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου της.

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής». Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως «είναι σαφές ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».

Την ερχόμενη Πέμπτη παρουσιάζεται το Ζάππειο ΙΙΙ


Την ερχόμενη Πέμπτη παρουσιάζεται το Ζάππειο ΙΙΙ από τον Σαμαρά όπου θα περιλαμβάνει συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την ανάκαμψη της Οικονομίας και την... προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα δεσμευτεί α) για την άμεση αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων , β) τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα για τους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας , γ) για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 15% και δ) τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα δυστυχώς.


Την ώρα που κυματίζει η ελληνική σημαία -σε μπάνερ- στο κέντρο της πρωτεύουσας προβάλλοντας για μία ακόμη φορά τους... στίχους από το πασίγνωστο τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη, ακριβώς λίγο πιο κάτω, στην πλατεία Ομονοίας, βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι.

Κοιμούνται μάλιστα επάνω στους αγωγούς εξαερισμού του Μετρό για να ζεσταίνονται από το κρύο μιας και δεν έχουν (στην πλειοψηφία τους) ούτε μια κουβέρτα για να σκεπαστούν.

Οι περαστικοί από το σημείο τις περισσότερες φορές αδιαφορούν για το θέαμα που αντικρίζουν. Άλλωστε, όπως λένε, αυτές οι εικόνες για τους κατοίκους του κέντρου της πρωτεύουσας και τους καταστηματάρχες, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Μόνο που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήταν αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας. Της Ελλάδας δηλαδή που «όλοι θα αγαπούσαμε», ειδικά τέτοιες μέρες μάλιστα που οι άστεγοι δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό και κανέναν να περάσουν το Πάσχα με αποτέλεσμα να κοιμούνται στους δρόμους και να σιτίζονται από τις φιλανθρωπίες των πιο φιλεύσπλαχνων πολιτών.

Νέα προκλητική παρέμβαση των δανειστών στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και τις εκλογές της 6ης Μαΐου.





Η... γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες εξέφρασε την προσωπική προτίμηση της για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. «Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να ενθαρρύνει, να ενισχύσει και να οδηγήσει στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Αυτό είναι επίσης ένα θετικό. Και πρέπει να πω ότι έχω συνεργαστεί με τον Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτή την σελίδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες του» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όπως θα παρατηρήσετε και στο βίντεο η… Χριστίνα όταν ακούει το όνομα Ελλάδα γελάει ειρωνικά! Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας!

Κρατούν λουλούδια και δε μιλούν στους περαστικούς...

Θεατρικό πιθανότητα στη μνήμη του αυτόχειρα, Δημήτρη Χριστούλια, πραγματοποιούν αυτή την ώρα τέσσερις νέες κοπέλες, ντυμένες στα ... κόκκινα.

Οι νεαρές κρατούν λουλούδια στα χέρια τους και σχηματίζουν ένα μονοπάτι από το σημείο που έδωσε τέλος στη ζωή του ο 77χρονος μέχρι τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος που οδηγούν στη λεωφόρο Αμαλίας. Οι κοπέλες αυτές πάντως έχουν επιλέξει να μη μιλούν στους περαστικούς και σε εκείνους που έχουν σταματήσει στην πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσουν την παράστασή τους.





Το... έλα να δεις έγινε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δημοσιοποίηση τμήματος των ψηφοδελτίων του κόμματος κυρίως των μεγάλων περιφερειών.


Οι επικεφαλής της Κουμουνδούρου δεν θεώρησαν σκόπιμο να παρουσιάσουν τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια αλλά... πρόταξαν σύμφωνα με την κρίση τους, τούς υποψηφίους που εκείνοι έκριναν.

Αποτέλεσμα; Στην β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας όπου θα γίνει και η μεγάλη σφαγή ανάμεσα στους υποψηφίους έβαλαν πρώτο πρώτο το όνομα της Σοφίας Σακοράφα, δεύτερο το όνομα του Δημήτρη Παπαδημούλη και τρίτο το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ως γνωστόν Σακοράφα και Κουρουμπλής είναι νεοεισερχόμενοι στα ψηφοδέλτια.

Επίσης, παρέλειψαν -για ακατανόητους λόγους- να βάλουν στις λίστες που δημοσιοποιήθηκαν ονόματα υποψηφίων που έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι δεν βρίσκονται στους επίσημους καταλόγους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που οι ίδιοι δήλωναν υποψήφιοι και είχαν ξεκινήσει και προεκλογική εκστρατεία.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου έγινε το «έλα να δεις».

Απειλές, βρισιές και υπονοούμενα εκστομίστηκαν από πολλά στελέχη του κόμματος. Τελικώς διαπιστώθηκε ότι για την «γκάφα» ευθύνεται ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας.

Όλη αυτή η απρόβλεπτη αναστάτωση οδήγησε σε νέα αποστολή των ονομάτων των υποψηφίων, αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, αυτήν την φορά με αλφαβητική σειρά.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ηρέμησαν στην Κουμουνδούρου όπου κάποιοι θεωρούν ότι το μπέρδεμα έγινε εκ του πονηρού...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ...

ΧΟΝΤΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

ΔΕΙΤΕ..

ΚΟΜΜΑ ΦΤΙΑΧΝΩ...

ξέρεις..Τώρα


Την ώρα που σου ζητούν "υπεύθυνη" ψήφο, όχι μόνο σου λένε στα μούτρα σου ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα στα δάνεια των νοικοκυριών για να...
μην την πληρώσουν οι τράπεζες (αλλά εσύ), έχουν το θράσος να σου ζητούν να τους πληρώσεις και το κούρεμα των δανείων των κομμάτων τους...

ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ....

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τα τρία μηνύματα του Πάσχα.

1.Προδωσία.

2.Σταύρωση.

3.Ανάσταση.

*Επί σειρά ετών μεθοδευμένα οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν, αποδεδειγμένα ΠΛΕΟΝ μας έχουν προδώσει.

*Η μακροχρόνια αυτή συμπεριφορά τους στις μέρες μας έφεραν την σταύρωση του Λαού μας.

*Ὁ Ἰησοῦς προτρέπει τοὺς μαθητὲς νὰ ἑτοιμάσουν τὸ Δεῖπνο. Ἐνῷ δὲ οἱ ἔνδεκα ἀσχολοῦνταν μὲ τὰ τοῦ Δείπνου, ὁ Ἰούδας «ἀπῆλθε» (πῆγε μόνος του) στοὺς ἀρχιερεῖς μὲ σκοπὸν νὰ τὸν παραδώσῃ: «Τὶ μοι θέλετε δοῦναι καὶ ἐγὼ παραδώσω αὐτόν; Οἱ δὲ ἔστησαν αὐτῷ τριάκοντα ἀργύρια». (Ματθ.κστ´ 15). Καί, σχολιάζει σχετικὰ ὁ ἱερὸς Χρυσόστομος· «...Πορευθεὶς οὐ μετακληθεὶς (προσκληθείς) ὑπὸ τῶν ἀρχιερέων, οὐκ ἀναγκασθείς, οὐδὲ βιασθεὶς ἀλλὰ αὐτὸς ἀφ᾿ ἑαυτοῦ καὶ οἴκοθεν ἔτεκεν τὸν δόλον καὶ τὴν γνώμην ἐξήγαγεν ταύτην, οὐδένα ἔχων σύμβουλον τῆς πονηρίας ταύτης» (Λόγος α´ εἰς τὴν προδοσίαν τοῦ Ἰούδα).

*Μετὰ ταῦτα ὁλοκληροῦται τὸ Δεῖπνο, ἀκολουθεῖ ἡ ἔξοδος καὶ ἡ προσευχὴ εἰς τὸ ὄρος τῶν Ἐλαιῶν καὶ ἡ ἀγωνία τῆς Γεθσημανῆ.

*Ἀκολουθεῖ μετὰ ταῦτα ἡ σύλληψη καὶ ἡ προσαγωγὴ στοὺς ἀρχιερεῖς καὶ τὰ γνωστὰ γεγονότα τοῦ Πάθους.

*Προδότες ὑπῆρχαν καὶ θὰ ὑπάρχουν πάντοτε σὲ ὅλες τὶς κοινωνίες καὶ κοινότητες τῶν ἀνθρώπων, σ᾿ ὅλες τὶς φυλὲς καὶ τοὺς λαοὺς τῆς γῆς. Κανεὶς ὅμως δὲν τοὺς ἀποδέχεται. Γνωστὴ εἶναι ἡ λαϊκὴ παροιμία «Τὴν προδοσίαν πολλοὶ ἡγάπησαν, τὸν προδότην οὐδείς».

*Εν’ παραμονή της ανάστασης εύχομαι ολόψυχα να έρθει αυτή και για τον Λαό μας, ο οποίος έχει την ευκαιρία με την ψήφο του , την 6 Μαΐου να συμβάλλει στην σταδιακή ίσως ανάστασή του.

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση σε όλους…

Από δαύτους δεν δέχομαι ούτε μηνύματα, ούτε ευχές!

Το φως της Ανάστασης, από μόνο του, δεν είναι αρκετό για να φωτίσει την πατρίδα μας, ούτε πρόκειται να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση! Αυτά είναι «όμορφα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» και ευκαιρία για να «στολιστούν» και πάλι εφημερίδες και blogs με φωτογραφίες και μηνύματα γνωστών, αμετανόητων πολιτικών σβαρνιάρηδων του χθες.

Η αισιοδοξία, η χαρά και η ελπίδα θα λάμψουν στα πρόσωπα των πολιτών, όταν όλοι μαζί, αποφασίσουμε να σκίσουμε και να πετάξουμε το μουντζουρωμένο φύλλο, να τιμωρήσουμε τους αδιάφορους, τους ανίκανους, αυτές τις πολιτικές πατσαβούρες και τα κόμματά τους, που έχουν βρωμίσει τον τόπο και οδήγησαν τη χώρα στη φτώχεια και την απόγνωση.

Από δαύτους δεν δέχομαι ούτε μηνύματα, ούτε ευχές!

Ηλίας Τσολακίδης

Αν θέλουμε να μην μας κυβερνά ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ οφείλουμε να συνεργαστούμε ως Αριστερά


υποψήφιου βουλευτή Πιερίας του

ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου

Σύντροφε Α. Ρ. (μάλλον ο γραμματέας τηςΝ.Ε. του ΚΚΕ;) θα μπορούσε ο καθένας μας να βρει πολλάπου χωρίζουν τα διάφορα τμήματα τηςΑριστεράς στον διάβα των χρόνων.

Και εγώ προερχόμενος από το ΚΚΕ μέχρι τηνίδρυση του ΣΥΝ και μάλιστα στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Δυτική Αθήνα, θαείχα πολλά.

Όμως οι πολίτες, ο Ελληνικός λαός,βιώνοντας την μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια, τηνοικονομική κρίση, την διάλυση του δημοσίου τομέα και της κοινωνικής πρόνοιας,την παράδοση της πατρίδας μας στους ξένους, και βλέποντας τον ουρανό να πέφτειστο κεφάλι τους, δεν ζητάν από την Αριστερά την καταγραφή όσων την χωρίζουν,την τραυματική μας εμπειρία στους παράλληλους αγώνες για κοινά αιτήματα, δενθέλουν να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή στις αριστερές μας κόντρες

Ζητάνε προτάσεις, ζητάνε λύσεις,ζητάνε συνεργασία.

Βλέπουν τις δήθεν κόντρες και διαφωνίες ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ, που από τη μια συγκυβερνούν παίρνοντας σκληρά μέτρα και έχοντας προαποφασίσει και τασκληρότερα για αργότερα μετά τις εκλογές, και από την άλλη επιτίθενται σαν τοκοκόρια το ένα στο άλλο ζητώντας ο μεντην αυτοδυναμία της Ν.Δ. ο δε την αυτοδυναμία της Ελλάδας!

Στηνουσία όμως επιδιώκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νασυσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους για να κυβερνήσουν από κοινού αφήνοντας τηνπρωθυπουργία στο πρώτο κόμμα. Και συμπαραστάτες σε αυτή τους την προσπάθειαέχουν τα ΜΜΕ, το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τον ξένο παράγοντα Τρόικα, ΔΝΤ καιόλο το κακό συναπάντημα.

Οι πολίτες λοιπόν ζητάνε μια απάντηση σε αυτό τον κίνδυνο τηςνέας συγκυβέρνησης. Με αγωνία προσβλέπουν στον άλλο πόλο, στην Αριστεράς, ζητώντας λύσεις, ζητώντας από αυτές μια κυβερνητικήπρόταση. Γιατί κακά τα ψέματα. Η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη σήμερα από μιαισχυρή αντιπολίτευση του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή και των δύο μαζί.

Γιατί οι άλλοι θα κυβερνάν και η Αριστερά θα διαμαρτύρεται.Αυτοί θα περνά μέτρα λιτότητας και ξεπουλήματος και εμείς θα είμαστε στουςδρόμους. Και θα συνεχίζεται το γαϊτανάκι, μέχρι πότε άραγε;

Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη και οι πολίτες το ζητάνε, για μια άλλη πολιτική, μια άλληκυβέρνηση, μια άλλη πορεία των πολιτικώνπραγμάτων, δείχνοντας διατεθειμένοι να στραφούν Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσειςτης. Αυτή η δυναμική φαίνεται στους αγώνες, φαίνεται στις δημοσκοπήσεις καιστις διαθέσεις του κόσμου.

Είναι σοβαρό ενδεχόμενο και οφείλουμε νατο κάνουμε αναπότρεπτο να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔακόμα και με την βοήθεια διάσπαρτων προθύμων.

Και αν γίνει αυτό, υποχρεωτικά η εντολή προς σχηματισμόκυβέρνησης θα έρθει σε ένα από τα κόμματα της Αριστεράς; Ποιο κομμάτι της είναιαυτό που θα αρνηθεί την ιστορική ευθύνη να αναζητήσει την δυνατότητασυνεργασίας της Αριστεράς για να κυβερνήσει τη χώρα;

Ποιο κομμάτι της θα είναιαυτό που θα τολμήσει να αρνηθεί τηνεντολή ή χειρότερα θα αναζητήσει τη συνεργασία στις φτερούγες του ΠΑΣΟΚ και τηςΝΔ; Υπάρχουν ψηφοφόροι της Αριστεράς για να μην μιλήσουμε για μέλη και στελέχηπου θα στείλουν την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενοι την αναζήτηση συνεργασίας τηςΑριστεράς, αρνούμενοι την δυνατότητα κυβέρνηση της Αριστεράς;

Καιεδώ δεν χωράνε αμφισβητήσεις του στυλ δεν θα μας επιτρέψει να κυβερνήσουμε το αστικό κράτος. Γιατί στονπολιτικό μας αγώνα διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το Σύνταγμα,δίνουμε ανυποχώρητο αγώνα για αυτά γιαδεν υποχωρούμε γιατί δήθεν δεν θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη λαϊκήεντολή.

Γι αυτό σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι, όλη ηΑριστερά, χρειάζεται ο λαός να είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον ταξικό εχθρόαπέναντι σε κάθε προσπάθεια να υπονομευθεί η λαϊκή εντολή. Και αυτό πρέπει ναείναι καθαρό από τώρα, πριν τις εκλογές, και από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς. Όχι κατηγορώντας ο μεν τον δε,όχι υποβλέποντας ο ένας τον άλλο, όχι διαγκωνιζόμενοι για την μεταξύ μαςπρωτιά, γιατί έτσι διυλίζοντας τονκώνωπα καταπίνουμε την κάμηλο.

Έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδες στονΕλληνικό λαό, έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε την συνεργασία της Αριστεράς ( δεν μιλάμε για την ένωσή της), να κάνουμε πραγματικότητα μια αριστερήκυβέρνησή στην πατρίδα μας.

Να δώσουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι μεσυνεχή αγώνα μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις καιτους εφαρμοστικούς νόμους, ανοίγοντας νέους δρόμους μαζί με το λαό για μιασοσιαλιστική προοπτική της πατρίδας μας.
Χρόνια Πολλά, Καλές γιορτές με υγεία, δύναμη, αγώνα και αλληλεγγύη.
Καλή Ανάσταση, καλή ανάσταση του λαού μας φίλοι και φίλες συναγωνιστές.

Γιατί θέλουν «ενότητα της αριστεράς»;

τους χωρίζει χάος με το ΚΚΕ;

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε καταρχήν ως «Χώρος Διαλόγου» το 2001, απ' την ανάγκη του ΣΥΝ για εκλογική επιβίωση και με την ελπίδα ότι μέσω αυτού θα χτυπήσει το ΚΚΕ, στο οποίο απευθύνουν συχνά πυκνά υποκριτικά προτάσεις ενότητας και συνεργασίας, προκειμένου να το κατηγορούν στη συνέχεια ότι δε συνεργάζεται. Ενότητα βεβαίως δεν πέτυχαν ούτε μεταξύ τους και ούτε τη θέλουν με το ΚΚΕ, αφού γνωρίζουν καλά ότι είναι αγεφύρωτες και στρατηγικής σημασίας οι διαφορές που τα χωρίζουν. Αυτό που θέλουν είναι να πλαγιοκοπήσουν τη στρατηγική του ΚΚΕ, όπως επιδιώκει το σύνολο του αστικού συστήματος. Διακηρυγμένος στόχος τους είναι και «η ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων εντός της αριστεράς», όπως οι ίδιοι περιγράφουν το χώρο στον οποίο τσουβαλιάζουν το ΚΚΕ με τον εαυτό τους και άλλους. Αναγνωρίζουν μάλιστα ότι αυτός ο στόχος έχει σημασία συνολικά για το αστικό πολιτικό σύστημα και την εξουσία των αστών, την οποία θέλουν να διαχειριστούν.

Τις επιδιώξεις τους τις ομολογούν οι ίδιοι, όπως φαίνεται από τα παρακάτω, ενδεικτικά μόνο παραδείγματα:

-- Το 2001, αφού έχει συγκροτηθεί ο «Χώρος Διαλόγου», ο Στ. Πιτσιόρλας στέλεχος τότε του ΣΥΝ, δήλωνε στην ΚΠΕ του κόμματός του σχετικά με τον σκοπό της πρωτοβουλίας αυτής: «Ο χώρος μας δίνει τη δυνατότητα να συσπειρώσουμε δυνάμεις και να απομονώσουμε το ΚΚΕ».

-- Αργότερα, τον Ιούνη του 2009, ο Αλ. Αλαβάνος ομολογούσε στην «Αυγή» για τη σκοπιμότητα ίδρυσης του σχήματος: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκίνησε από την αναγκαιότητα να εξασφαλίσει ο ΣΥΝ την είσοδό του στη Βουλή...».

-- Το 2004 μετά τις εκλογές ο ίδιος δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο: «Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΝ, τότε υπήρχε κίνδυνος το ΚΚΕ να φτάσει το 7%».

-- Τον Δεκέμβρη του 2004 ο πρόεδρος τότε του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος στο Συνέδριο του κόμματος έλεγε: «Για μεγάλο διάστημα θα διεξάγεται σκληρός αγώνας για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στο χώρο της αριστεράς, από την έκβαση του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά, όχι μόνο για την αριστερά, αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

-- Τον ίδιο χρόνο, ο Δ. Χατζησωκράτης, στέλεχος τότε του ΣΥΝ, υπενθύμιζε στην ηγεσία του κόμματός του: «Να υπενθυμίσω μόνο ότι η εκκίνηση της πρωτοβουλίας συνοδεύτηκε με τη στόχευση για την εκλογική αποτύπωση της ανατροπής του συσχετισμού εντός της αριστεράς».

-- Τον Γενάρη του 2008, ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε στην «Εποχή»: «Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».

-- Τον Απρίλη του 2009, πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ρ. Ρινάλντι, μέλος της Γραμματείας του, προερχόμενος απ' την ΚΟΕ, κραύγαζε: «Μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα πλαίσια της αριστεράς προς όφελος μιας ριζοσπαστικής ανοικτής μετασχηματιστικής αριστεράς και σε βάρος μιας σεχταριστικής, δογματικής, αντικινηματικής, ασάλευτης πτέρυγας».

-- Τον Σεπτέμβρη του 2009, η ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της, διαμαρτύρονταν: «Χάθηκε το συγκριτικό πλεονέκτημα να περιορίσουμε το ΚΚΕ να μη μονοπωλεί το χώρο της αριστεράς».

-- Τον Νοέμβρη του 2009, ο Αλ. Αλαβάνος στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ήττα γιατί αποτύχαμε στον στόχο (...) της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων εντός της αριστεράς».

Τίποτα καινούριο δε λένε. Απλά επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος της «ενότητας» που παπαγαλίζουν είναι αλλοθι για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι ενότητα δυνάμεων με διαφορετικές, αντίθετες στρατηγικές δεν μπορεί να υπάρξει. Και αν γίνει, σύντομα οι διαφορετικές στρατηγικές των διαφορετικών δυνάμεων θα την ακυρώσουν στην πράξη. Μόνο που στο μεταξύ θα έχουν σπείρει απογοήτευση στο λαό. Αλλωστε, στο δικό τους «ενωτικό σχήμα», το οποίο έχει διασπαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε λιγότερο από δέκα χρόνια, οι δέκα τάσεις και συνιστώσες έχουν δεκαπέντε διαφορετικές απόψεις και θέσεις, συχνά αντιφατικές και συγκρουόμενες μεταξύ τους. Να τους αποκαλύψει ο λαός για το ρόλο τους. Να τους τιμωρήσει και στην κάλπη, για τις κακές υπηρεσίες που προσφέρουν στην ανάπτυξη του κινήματος, στη ριζοσπαστικοποίησή του.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ... ΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΑΜ... ΤΟ ΜΠΟΥΡ... ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

«Μακάρι η Ελλάδα να γαμ... το μπουρ... την ΕΕ»

Δριμύτατη επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το διασυρμό της Ελλάδας από τον Ζορζ Μουστακί.Δριμύτατη επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το διασυρμό της Ελλάδας από τον Ζορζ Μουστακί.
Άφωνους άφησε τους αναγνώστες της Huffington Post ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μουστακί, ο οποίος με περίσσια ωμότητα και χωρίς ίχνος αβρότητας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ευρωπαϊκό οικονομικό στερέωμα: «Μακάρι η Ελλάδα να γαμ... το μπου...λο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο τραγουδοποιός, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τα νέα που μαθαίνει για την Ελλάδα.  
«Σφίγγεται η καρδιά μου όταν μαθαίνω τα νέα της Ελλάδας» σχολίασε ο 78χρονος Μουστακί, υπενθυμίζοντας ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνικής προέλευσης, που σημαίνει «αυτή που έχει ευρεία όραση». 
 
«Μου αρέσει αυτή η αντίδραση, επειδή την κρίση δε τη δημιούργησε ο λαός. Σε αυτόν όμως φορτώνουν το βάρος. Στο κάτω κάτω ο λαός έχει πιο ανεπτυγμένη αίσθηση πολιτικής ευθύνης από όσους βολεύονται με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Καλά θα κάνει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της».
 
Από το άρθρο του δεν απουσίασε ούτε ο φίλος του, Μίκης Θεοδωράκης, η αντίσταση κατά των χουντικών δυνάμεων και το νέο κύμα φτωχών μεταναστών, το οποίο δημιουργεί, όπως είπε χαρακτηριστικά «η ασυδοσία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
24h NewsRoom

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ....

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΙΛΟΥΣ;;;
ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ;
ΦΙΛΟΣ...
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ......
ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ!!!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ...ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝ ΠΙΕΡΙΑ

Παρακάτω βλέπετε τους και τις υποψηφίους της ΝΔ στο Νομό Πιερίας....
Από τα συγκεκριμένα ονόματα θα δείτε μόνο τα έξι εν τέλει και σίγουρα θα υπάρχει και μία έκπληξη...
Λέτε αυτή να ακούει στο όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ;;;
ΙΔΩΜΕΝ....

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΝΤΑΣ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΗΣ
ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΑΝΕΣΤΗΣ ...ΚΑΠΩΣ

ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ...

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ...ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΉΤΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΕΣΗ
ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ...
ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ....
ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ....
ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;
ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ...ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ;;;
ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ....
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...
ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ....

ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΜΑΣ....
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ...
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Σ ΑΥΤΟ Ή ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΚΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ....
ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, Μ ΑΓΑΠΗ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.....
ΚΑΛΟ ΚΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ....