PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ισχυρή άνοδος 2,53% στο Χρηματιστήριο

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.689,55 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,53%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 121,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 5,71%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 5,37%, των Μέσων Ενημέρωσης κατά 4,22% και της Υγείας κατά 4,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Χημικών κατά 0,90%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 0,81% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,72%.

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών στο Στρατό Ξηράς

Διαγωνισμό για την κατάταξη 2.000 ανδρών και γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών για την κάλυψη επιχειρησιακών και τεχνικών αναγκών του Στρατού Ξηράς, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τη 22α Μαΐου 2009.

Η διεξαγωγή των συνεντεύξεων θα πραγματοποιηθεί από την 13η Ιουλίου μέχρι 7η Αυγούστου 2009.

Οι υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και οι αθλητικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν από την 31η Αυγούστου έως τη 2α Οκτωβρίου 2009.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν ως τη 2α Νοεμβρίου 2009. Η κατάταξη των προσληφθέντων θα πραγματοποιηθεί τη 18η Νοεμβρίου 2009.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, πραγματοποιείται κυρίως για την ενίσχυση του προσωπικού και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Μονάδων σε κρίσιμες ειδικότητες».

«Η πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών, επιχειρησιακών κυρίως ειδικοτήτων (μαχίμων), θα αποφέρει μείωση της καταπόνησης του προσωπικού και του υλικού και αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και του έργου των μονάδων.

»Η ένταξή τους θα καλύψει τις κενές θέσεις σε κατώτερο στελεχιακό δυναμικό και θα αυξήσει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για τον χειρισμό σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

»Οι 1.000 από αυτούς θα καλύψουν κενά συγκεκριμένων θέσεων και ειδικοτήτων, που δημιουργήθηκαν με την απομάκρυνση από τις τάξεις του στρατού ξηράς για διάφορους λόγους επαγγελματιών οπλιτών προηγουμένων προσλήψεων και οι υπόλοιποι 1.000 θα αποτελέσουν νέο προσωπικό» αναφέρει το ΥΕΘΑ.

Newsroom ΔΟΛ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Με τη φράση ότι ο πρωθυπουργός «είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με την οποία δήλωνε «κουρασμένος» και έτοιμος να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, εάν η ΝΔ ηττηθεί στις εκλογές.

Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για ευφάνταστα σενάρια και πρόσθεσε ότι δεν θα μπει σε συζήτηση αν έγινε, ή όχι, και με ποιο πλαίσιο η συγκεκριμένη συνάντηση κατά την οποία φέρεται να έγινε η δήλωση.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι «με τον Κώστα Καραμανλή θα πάει η ΝΔ -όταν έρθει η ώρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα- στις εκλογές και είμαι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real news ο κ. Καραμανλής έχει δηλώσει: «Είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω».

Εκπρόσωπος

...της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη θα είναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ του ΝΟΜΟΥ

Όσοι μελισσοκόμοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίασης έτους 2009, μπορούν να απευθύνονται για συνταγογράφηση στη Δ/νση Κτηνιατρικής μέχρι 3 Ιουνίου 2009 που είναι και η τελευταία προθεσμία.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να ξεκινήσουν τις ενέργειές τους όσο πιο νωρίς γίνεται ούτως ώστε πιθανά λάθη που θα εντοπιστούν να υπάρχει χρονικά η δυνατότητα να διορθωθούν.
Καταληκτική ημερομηνία έκδοσης εξοφλημένων τιμολογίων αγοράς είναι η 6η Ιουνίου του έτους 2009.
Τα εξοφλημένα Τιμολόγια – Δ. Αποστολής να σταλούν από τους μελισσοκόμους στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δ. Μακεδονίας μέχρι 9 Ιουνίου 2009.
Τα ιδιοσκευάσματα που μπορούν να συνταγογραφηθούν είναι :
Bayvarol, Perizin, Check Mite, Apistan, Apiguard, Thymovar. Τα δύο τελευταία εξ αυτών, ενδείκνυται για τη βιολογική μελισσοκομία.
Πληροφορίες από τη Δ/νση Κτηνιατρικής του Νομού μας 25ης Μαρτίου 49 τηλ. 2351354105 – 2351354104 ή τους μελισσοκομικούς Συν/σμούς και Συλλόγους της περιοχής τους ή από το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας στο τηλ. 23810 – 23550.

Αναχωρεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009,

...η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Κιέβου, με επικεφαλής τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.

Η παρουσία της Πιερίας και στη φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2009 που υλοποιεί η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Νομάρχης έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τουριστικούς φορείς της Ουκρανίας, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Ουκρανία και μείωσης των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό από την διεθνή οικονομική κρίση.

«Όπως έγινε μέχρι τώρα με τις προηγούμενες εκθέσεις έτσι και εκεί θα επιδιώξουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο, να είμαστε τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο, εμείς όμως θα αγωνιστούμε και θα το πετύχουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαστεργίου.

Στην τουριστική έκθεση του Κιέβου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας θα εκπροσωπήσει εκτός από τον Νομάρχη, ο Αντινομάρχης Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.

Τον πλήρη φάκελο της μελέτης

...που εκπόνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Μακρυγιάλου απέστειλε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου στον πρόεδρο της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ο Νομάρχης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Γιαννόπουλο ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Εμπορευματικού Κέντρου, μιας πρότασης που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη επένδυση και που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση, καθώς το έργο έχει την ανάλογη ωριμότητα και μία πλήρη μελέτη που χρηματοδότησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το 2007, με 145.000 ευρώ και μάλιστα είναι η μοναδική μελέτη αντίστοιχου μεγέθους για Εμπορευματικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Η συνάντηση του κ. Νομάρχη με τον πρόεδρο της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ έγινε μετά την συνάντηση που είχαν οι φορείς της Πιερίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για το ζήτημα της κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Μακρυγιάλου.

Στον φάκελο των μελετών της Νομαρχίας περιλαμβάνονται η περιβαλλοντική, η συγκοινωνιακή και η πολεοδομική μελέτη του έργου, το σχέδιο δράσεων για την υποβολή του φακέλου, το επιχειρηματικό σχέδιο ίδρυσης και θέσης σε λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου καθώς και το τεύχος προκήρυξης και το τοπογραφικό σχέδιο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστεργίου, το Εμπορευματικό Κέντρο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Πιερίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μεταξύ αυτών το ότι ο Νομός Πιερίας είναι πρώτος στο στόλο οχημάτων διεθνών μεταφορών, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η έκταση των 450 στρεμμάτων από το Δήμο Μεθώνης. Επίσης, ο Νομάρχης ανέφερε ότι το Εμπορευματικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στην ΠΑΘΕ και στη σιδηροδρομική γραμμή, απέχει μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την Εγνατία Οδό βρίσκεται δίπλα στο νέο Βιοτεχνικό Πάρκο του Αιγινίου, και πολύ κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στη Βιομηχανική ζώνη της Σίνδου.

«Είναι μια καλή αρχή, όμως δεν σταματάμε εδώ καθώς μέσα στη μελέτη προβλέπεται σχέδιο δράσης για την προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή και μαζί με το Επιμελητήριο και όλους τους φορείς της Πιερίας θα ξεκινήσουμε μία εκστρατεία, εκτός από τη ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ να αναζητήσουμε και άλλους επενδυτές που θα κατασκευάσουν το Εμπορευματικό Κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης προσθέτοντας ότι το Εμπορευματικό Κέντρο «θα δώσει λύση σε μία κρίσιμη εποχή με την οικονομική κρίση που υπάρχει και ανάπτυξη όχι μόνο στην Πιερία αλλά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας περιμένω με μεγάλη χαρά
την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα

στην παρουσίαση του μυθιστορήματός μου "η θεία Δίκη" - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη
(Θεμιστοκλέους 104, Αθήνα. τηλ 210-3826185)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Πόπη Διαμαντάκου - Δημοσιογράφος
Δημήτρης Καμπουράκης - Δημοσιογράφος

αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης

live μουσική θα παίξει ο Μπάμπης Στόκας


Θα χαρώ να σας δω και να τα πούμε από κοντά

Πέτρος

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΤΟ 0.5 % ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την είδηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψήφισης στην Βουλή, του Σχέδιου Νόμου «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις» ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα τόσο της Ένωσής μας, όσο και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στα διοικητικά συμβούλια των οποίων συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα άρθρα 22 και 23 τα οποία προβλέπουν τα εξής:
Αναφορικά με το ΕΤΑΚ το αρ. 22 προβλέπει ότι για τα έτη 2009 και 2010 η αξία των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής, υπάγεται σε τέλος με συντελεστή 0,33‰. Για την περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμογή το ελάχιστο όριο του ενός (1) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο των κτισμάτων, και
Με το αρ. 23, ορίζεται ότι από 01-01-2009 μειώνεται το Τέλος διαμονής παρεπιδημούντων της παρ. 1 του αρ. 1 του Ν. 339/1976, όπως επίσης και το Τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων της παρ. 1 του αρ. 1 του Ν. 339/1976 (συμπεριλαμβανομένων των επισιτιστικών τμημάτων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων) από 2% σε ποσοστό 0,5%. Επιπλέον, ορίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 1-1-2009 έως 31-12-2009 δεν θα επιβαρύνονται με την εισφορά 0,6% του Ν. 128/75, τα υπόλοιπα δανείων καθώς και τα χορηγούμενα δάνεια ή πιστώσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα προς τα τουριστικά καταλύματα της χώρας.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εκτιμούμε ότι, ο κλάδος ελαφρύνεται με περισσότερα από 180 εκ. Ευρώ (100 εκ. Τέλος Παρεπιδημούντων, 50 εκ. ΕΤΑΚ, 30 εκ. 0,6% του Ν. 128/1975). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κέρδη προ φόρου εισοδήματος, σε δείγμα ξενοδοχείων Πολυτελείας, Α’ και Β’ κατηγορίας σύμφωνα με την μελέτη της ICAP (Νοέμβριος 2008), κατά τη χρονιά ρεκόρ 2007, ανήλθαν σε 74,5 εκ. Ευρώ περίπου.