PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

βρακί πρώην υπουργού με 8 γράμματα!!!

Λατέρνα Φτώχια και Φιλότιμο και Πολυτεκνους




Η προφητεία που θέλει τον επόμενο Πάπα να είναι... ο τελευταίος...



Πριν καλά κοπάσει ο θόρυβος για την (αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε) προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, ένα νέο σενάριο καταστροφής έρχεται να το αντικαταστήσει.

Όλα ξεκίνησαν με... παραίτηση του Πάπα, πράξη βέβαια ασυνήθιστη. Η κίνηση του αυτή, σε συνδυασμό με τους επικρατέστερους διαδόχους του, οδήγησε πολλούς να «θυμηθούν» τον Άγιο Μαλαχία και την περίφημη προφητεία του για την ταυτότητα των τελευταίων 112 προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ποιος ήταν όμως ο Άγιος Μαλαχία και τι ακριβώς είναι η λεγόμενη «Προφητεία για τους Πάπες» που απασχολεί σήμερα τα διεθνή Μέσα;

Ο Άγιος Μαλαχίας ήταν ένας ιρλανδός αρχιεπίσκοπος που έζησε από 1094 μέχρι το 1148. Εκτός της πολύκροτης προφητείας, του αποδίδονται διάφορα θαύματα. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος Ιρλανδός που αγιοποιείται από κάποιον Πάπα.
Η πλέον διαδομένη άποψη, θέλει το Μαλαχία να επισκέπτεται την παπική έδρα το 1139, έπειτα από πρόσκληση του Πάπα Ιννοκέντιου Β'. Εκεί θεωρείται πως είχε ένα όραμα σχετικά με τους μελλοντικούς Ποντίφικες, την οποία και κατέγραψε σε μια σειρά αινιγματικών φράσεων.

Το χειρόγραφο φυλάχτηκε στα αρχεία του Βατικανού και ξεχάστηκε μέχρι το 1590, οπότε ανακαλύφθηκε και στη συνέχεια τυπώθηκε από τον ιστορικό Arnold de Wyon, το 1595. Ο βενεδικτίνος ιστορικός περιέλαβε την προφητεία στο βιβλίο του Lignum Vitæ, αποδίδοντάς τη στον Άγιο Μαλαχία.


Η προφητεία είναι στην ουσία μια λίστα που απαριθμεί τους προκαθημένους της Καθολικής Εκκλησίας, περιγράφοντας τον καθένα με μια φράση στα Λατινικά. Ξεκινά με τον Ιννοκέντιο Β’ που περιγράφεται με τη φράση «Από ένα κάστρο του Τίβερη» (An inhabitant of Tifernum).

Οι τελευταίοι δύο Πάπες, βρίσκονται στις θέσεις 110 και 111 της προφητείας και «περιγράφονται» αντίστοιχα ως «Από τη γέννηση του Ήλιου» (De labore Soli) και «Η δόξα της ελιάς» (Gloria Olivae). Οι υποστηρικτές της προφητείας θεωρούν ότι οι περιγραφές ταιριάζουν καθώς ο Ιωάννης Παύλος Β΄ γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1920, οπότε και συνέβη μια έκλειψη ηλίου. Από την άλλη, τα βρίσκουν πιο δύσκολα με το Βενέδικτο. Μια θεωρία θέλει ότι διάλεξε το όνομα του σαν φόρο τιμής στο Βενέδικτο ΙΕ’, που βρέθηκε στην Έδρα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και προσπάθησε να φέρει την ειρήνη.

Με την παραίτηση του Βενέδικτου, η προφητεία θέλει τον επόμενο Πάπα να είναι και ο τελευταίος που θα εκλεγεί. Αυτός είναι γνωστός μόνο σαν «Πέτρος ο Ρωμαίος». Η φράση που τον συνοδεύει και είναι η μεγαλύτερη και τελευταία σημειώνει: «Στον άγριο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, θα κάθεται ο Πέτρος ο Ρωμαίος, που θα καθοδηγήσει τα πρόβατα σε πολλές δοκιμασίες και όταν αυτά τελειώσουν, η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί, και ο τρομερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους του. Το Τέλος».

Και αν η φράση αυτή της προφητείας δεν αρκούσε για να πείσει αρκετούς, το γεγονός ότι ο καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson από τη Γκάνα θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους για να αναλάβουν το αξίωμα, αποτελεί επαρκές πειστήριο για την αλήθεια των λόγων του Μαλαχία. Ταυτόχρονα, πολλοί συνδέουν την επικείμενη -κατά Μαλαχία- ημέρα της Κρίσης μέχρι και… με την κατάρρευση της Ενωμένης Ευρώπης!

Η Καθολική Εκκλησία, αμφισβητεί την προφητεία, καθώς ο Άγιος Βερνάρδος, συγγραφέας της «Ζωής του Άγιου Μαλαχία», δεν αναφέρει τίποτα για τη λίστα με τους Πάπες. Ορισμένοι προτείνουν πως το κείμενο πρόκειται για μια πλαστογραφία που σημειώθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, ενώ άλλοι θεωρούν πως η προφητεία ανήκει στο Νοστράδαμο.

Προκλητικοί οι Τυμβωρύχοι...



...και στην απάντηση που έδωσαν στο crimenet... 
Στο θέμα που ανέδειξε το Ν-Ν  (έκαναν πλάκα μ' έναν πεθαμένο άνθρωπο, τον δημοσιογράφο Χρήστο Σεφερλή) και έγινε χαμός στο διαδίκτυο, ο Περρής - που στην συγκεκριμένη περίπτωση, κακώς του δώσαν τον λόγο- έδωσε με απίστευτο κυνισμό την απάντηση "εμείς καταγράφουμε την ιστορία! ".


Β. Περρής : «Εμείς γράφουμε ιστορία» – Τι απαντά για τη δημοσιογραφική τυμβωρυχία

Ιστορία γράφει(του lifestyle;) η... εκπομπή ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλης Περρής, απαντώντας στις ερωτήσεις του crimenet.gr για το σάλο που ξέσπασε από την πλάκα που έκαναν με έναν πεθαμένο άνθρωπο, τον δημοσιογράφο Χρήστο Σεφερλή.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Περρής είπε τα εξής:

«Εμείς γράφουμε την ιστορία του 21ου αιώνα. Δείχνουμε βίντεο στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει διάφορα πρόσωπα και έχουν στιγμιότυπα με κάποιο ενδιαφέρον.

Την ιστορία την γράφουν τα ρεπορτάζ ανθρώπων είτε είναι εν ζωή είτε όχι. Και εμείς τα δείχνουμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρωταγωνιστής του βίντεο ήταν ένα τιτλάκι. Γι' αυτό και το δείξαμε».

Σχετικά με το σάλο που έχει προκύψει στο διαδίκτυο από την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο ο κ. Περρής απαντά:

«O χαμός στο διαδίκτυο είναι κάτι σχετικό, την μια μέρα υπάρχει και την άλλη όχι. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτά αλλά κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας». 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 8:30μ.μ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
με θέμα:
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
http://users.auth.gr/ppavlidi/images/x.ppavlidis.jpgΟΜΙΛΗΤΗΣ:
ΠΑΥΛΊΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΉΣ
επίκουρος καθηγητής  Α.Π.Θ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
       Ο Περικλής Παυλίδης είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Λογική της Ιστορίας».  Εργάζεται  ως επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα μαρξιστικής κοινωνικής θεωρίας, γνωσιολογίας, φιλοσοφίας της παιδείας, θεωρίας του σοσιαλισμού.
       Πρόσφατα από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η γνώση στη διαλεκτική της κοινωνικής εξέλιξης», στο οποίο  πραγματεύεται τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τη μετατροπή της γνώσης σε άμεση παραγωγική δύναμη εντός της σύγχρονης κεφαλαιοκρατίας, καθώς και τη σημασία που δύνανται να αποκτήσουν η γνώση και η μόρφωση στην κοινωνία της χειραφετημένης εργασίας.
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χώρος κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού
προβληματισμού και παρέμβασης
Α’ Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος) Κατερίνη
f                               http://www.syros.aegean.gr/media/57798/facebook_logo.pngΣτέκι Πολιτών Πιερίας

Eδώ γεννήθηκε η Ευρώπη!


Και σήμερα τη διαφεντεύουν δωσίλογοι!
Κι οι δωσίλογοι όταν έρθει η ώρα λογοδοτούν σε Λαϊκά Δικαστήρια και στην Ιστορία!

Τρέμουν την “θεωρία της απείθειας” Εάν το 20% σταματήσει να πληρώνει θα φύγουν νύχτα!



 
Ο βασικός φόβοςσήμερα των σκεπτόμενων πολιτικών στηνΕλλάδα είναι η «θεωρίας της απείθειας»!
Όπως εξήγησεκορυφαίος πολιτικός παράγοντας «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και όχι σε επίπεδο διαδηλώσεων ή διαμαρτυριών, αλλά σε επίπεδο απείθειας. Δηλαδή να έλθει η στιγμή όπου ουδείς θα θέλει να πληρώσει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Εάν αυτό το κάνει το 20% του ελληνικού λαού τότε με μαθηματική ακρίβεια το κράτος θα τελειώσει χωρίς καμία ελπίδα επιστροφής!!!».
Μάλιστα η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «είναι απολύτως λογικό να έχουμε έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων. Γιατί όταν μειώνονται τα εισοδήματα και οι φορολογικές απαιτήσεις είναι πλέον αδύνατον να εκπληρωθούν, ο λαός δεν έχει και πολλές επιλογές. Θα βγει στους δρόμους και θα διαδηλώσει.
Αλλά τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο όταν όπως επεσήμανα το 20% δεν θελήσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα για την Κυβέρνηση. Αυτό με λίγα λόγια πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί!»


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ





Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκας. 

Ο δημοφιλης Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο του.

Σαφώς ο τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch δεν είχε λόγια για να απαντήσει στην ερώτηση του δημοσιογράφου. Διότι αυτός ο άθλιος και οι όμοιοι του δεν ξέρουν τι σημαίνει ζωή. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που να θέλει να έχει φιλία με αυτό το "ρομπότ"

Δυστυχως δεν μπορώ να ταυτίσω τον εξαιρετικο Ιρλανδο δημοσιογράφο με κάποιον δικό μας "ΕΛΛΗΝΑ". Ειναι λυπηρο διοτι δεν βλεπω να υπαρχει κανενας, στο ιδιο υψος με αυτον, πραγμα που ειναι πολυ λυπηρο για την πατριδα μας. 


 ==============================================================
 Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης,
που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




   Το τέλμα στο οποίο εδώ και χρόνια έχει περιέλθει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, τα πιστεύω και οι θέσεις μας για τις αξίες του αθλητισμού, μας θέτουν προ των ευθυνών μας και μας οδηγούν να αποδεχθούμε, την πρόταση του κ. Ελευθεριάδη Δημήτρη να αγωνιστούμε μαζί για ένα καλύτερο Πιερικό ποδόσφαιρο. 


Με όπλα την αγάπη και την εμπειρία για το άθλημα και θεματοφύλακα των όσων υποσχόμαστε την πορείας μας στην ζωή, πιστεύουμε ότι μπορούμε, να διοικήσουμε την Ένωση με αποτελεσματικότητα, ισονομία, αξιοκρατία, μα πάνω από όλα με όραμα.


Με εκτίμηση

ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     ΔΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΣΝΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ               ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Ευκαιρία για επιδοτούμενη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στο ΒΙΟ.ΠΑ Λιτοχώρου



  ΤΟ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ Η ΔΕΑΔΟ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΚΟ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 30.000 € ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑ 400.000 €

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που είναι επιδοτούμενο και που αφορά μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα υλοποιεί, ανά την Ελλάδα, το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό το πρόγραμμα η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) προωθεί στο Βιοτεχνικό – Επιχειρηματικό Πάρκο Λιτοχώρου. Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά έργα, των οποίων το ύψος των επενδύσεων ξεκινά από τα 30.000 ευρώ και έχει ανώτατο όριο τα 400.000 ευρώ. 
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση της μετεγκατάστασης των παραγωγικών επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις ή άλλες μορφές ΒΕΠΕ καθώς και σε Επιχειρηματικά Πάρκα (ΕΠ).
Επιπρόσθετα το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν, δεδομένου ότι θα λειτουργούν πλέον σε οργανωμένους χώρους. Ταυτόχρονα παρέχεται η ευκαιρία για την αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες μεταποιητικές επιχειρήσεις εντός αστικού ιστού ή σε άλλες ακατάλληλες περιοχές.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αιτηθούν επιδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει:
Να είναι υφιστάμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής (ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΕΕ και ατομικές) που να δραστηριοποιείται μέσα στα όρια της Ελληνικής επικράτειας
Να έχουν αποδεδειγμένα 3 ολοκληρωμένες και πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις σε επιλέξιμες δραστηριότητες (όπως αυτές προσδιορίζονται στην προδημοσίευση του προγράμματος)
Να έχουν αρχίσει την δραστηριότητά τους το αργότερο την 01/01/2009 και να λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε.
Να λειτουργούν νόμιμα και να έχουν σε ισχύ όλες τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες.
Να διαθέτουν ή να δεσμευθούν να μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές για την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο.
Να μην είναι προβληματικές και μην βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή καθεστώς συνδιαλλαγής.
Να έχουν πραγματοποιήσει Κύκλο Εργασιών άνω των 30.000 € κατά το τελευταίο οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) ή άνω των 100.000 € αθροιστικά κατά τα τελευταία τρία οικονομικά έτη.
ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ & ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ & ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης για όλες τις δαπάνες ανέρχεται σε ποσοστό 50% για όλη την Ελληνική Επικράτεια.
H ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης θα αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών.
Η διάρκεια υλοποίησης – ολοκλήρωσης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται η 31.3.2015.
Ενισχύονται έργα από 30.000,00 € έως 400.000,00 €
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
Απαγορεύεται η έναρξη του έργου πριν την προδημοσίευση του Προγράμματος. Η επιχείρηση πρέπει να μην έχει αναλάβει νομικές δεσμεύσεις (εκτός του προσυμφώνου αγοράς οικοπέδου ή κτιριακών εγκαταστάσεων), να μην έχει προβεί σε παραγγελίες έναντι προκαταβολών, να μην έχουν εκδοθεί προτιμολόγια, τιμολόγια ή δελτία αποστολής, να μην έχουν υπογραφεί συμβάσεις κ.λ.π.
Η επιχείρηση να μην έχει λάβει αθροιστικά σε μία τριετία, επιχορηγήσεις με βάση τον κανόνα De minimis που υπερβαίνουν τα 200.000,00 €.
ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ I: Επενδύσεις σε πάγια
1. Ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και 2. Αγορά υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, διαρρύθμιση και επέκταση αυτών. Περιλαμβάνονται: κατασκευές, διαμορφώσεις, επεκτάσεις, διαρρυθμίσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων κύριων και βοηθητικών που εξυπηρετούν την εγκατάσταση της επιχείρησης.
3. Δημιουργία δικτύων παροχής στο νέο χώρο εγκατάστασης. Περιλαμβάνονται: δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης, αέρος, πυρόσβεσης, φυσικού αερίου καθώς και τις δαπάνες σύνδεσης με τα δίκτυα αυτά.
4. Αναγκαίες ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της επιχείρησης στον καινούριο χώρο παραγωγής. Περιλαμβάνονται: το κόστος αγοράς των απαιτούμενων υλικών και παροχής εργασιών - υπηρεσιών για την αγορά και τοποθέτηση των λοιπών αναγκαίων ειδικών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, όπως δημιουργία ανελκυστήρων, εγκαταστάσεις θέρμανσης – κλιματισμού κλπ., οι οποίες θα δίνουν ολοκληρωμένο χαρακτήρα στο Επενδυτικό Σχέδιο της μετεγκατάστασης
5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Περιλαμβάνονται: το κόστος αγοράς των απαιτούμενων υλικών και την παροχή εργασιών – υπηρεσιών για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου στη νέα θέση εγκατάστασης, όπως ασφαλτόστρωση, πλακόστρωση, αντιστήριξη, δενδροφύτευση κ.α. και δεν μπορούν να ξεπερνούν σε ποσοστό 3% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.
6. Προμήθεια και εγκατάσταση τυχόν νέου αναγκαίου παραγωγικού & βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης λογισμικού και εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ΑΠΕ). Περιλαμβάνονται: η προμήθεια του νέου παραγωγικού και βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης, λογισμικού, εξοπλισμού ποιοτικού ελέγχου και εξοπλισμού ίδιοπαραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και μετατροπής καυσίμων σε φυσικό αέριο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II: Άϋλες επενδύσεις
7. Ενέργειες μετεγκατάστασης. Περιλαμβάνονται: αποσυναρμολόγηση υπάρχοντος παραγωγικού και μη εξοπλισμού από τον υφιστάμενο χώρο εγκατάστασης, μεταφορά υφιστάμενου παραγωγικού και μη εξοπλισμού στο νέο χώρο εγκατάστασης, εγκατάσταση του υφιστάμενου παραγωγικού και μη εξοπλισμού στο νέο χώρο εγκατάστασης, μεταφορά Α΄ υλών, έτοιμων και ημι-έτοιμων προϊόντων καθώς και βοηθητικών υλών από τον παλιό χώρο στο νέο χώρο εγκατάστασης.
8. Ενέργειες σχετικές με την υπαγωγή της επένδυσης. Περιλαμβάνονται: δαπάνες συμβούλων για την εκπόνηση της μελέτης υπαγωγής και την παρακολούθηση της υλοποίησης της παρούσας επενδυτικής πρότασης. Max: 8.000,00€
9. Ενέργειες σχετικές με μελέτες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην νέα θέση και την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση εγκατάστασης. Περιλαμβάνονται: Δαπάνες συμβούλων για την εκπόνηση τυχών αναγκαίων μελετών για την εγκατάσταση στη νέα θέση (περιλαμβάνεται και η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση). Max: 20.000,00€
Προσοχή:
Δαπάνες συνδυαστικά των κατηγοριών 1, 2,3,4,5 μέχρι 380.000€
Δαπάνες 6 μέχρι 380.000€
Δαπάνες 7 Από 1.500 ως 80.000€
Δαπάνες συνδυαστικά των κατηγορικών 8-9 έως 20.000€
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  • Απαγορεύεται η έναρξη του έργου πριν την προδημοσίευση του Προγράμματος. Η επιχείρηση πρέπει να μην έχει αναλάβει νομικές δεσμεύσεις (εκτός του προσυμφώνου αγοράς οικοπέδου ή κτιριακών εγκαταστάσεων), να μην έχει προβεί σε παραγγελίες έναντι προκαταβολών, να μην έχουν εκδοθεί προτιμολόγια, τιμολόγια ή δελτία αποστολής, να μην έχουν υπογραφεί συμβάσεις κ.λ.π.)
  • Η επιχείρηση να μην έχει λάβει αθροιστικά σε μία τριετία, επιχορηγήσεις με βάση τον κανόνα De minimis που υπερβαίνουν τα 200.000,00 €.
                                                                                                                                                                                                                Τηλέφωνο επικοινωνίας : 23520 61 412

Έτοιμο το σχέδιο πράσινου μάρκετινγκ για το Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου




   ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥECOMARK ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ MED ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗ ΔΕΑΔΟ Α.Ε.
* ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ΤΗHIGH FIDELITY A.E. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ALPHA PLAN.
* ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ»

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο πράσινου μάρκετινγκ, το οποίο εκπονήθηκε δωρεάν για λογαριασμό του Βιο. Πα. Λιτοχώρου, σε συνεργασία με την Ανατολική Α.Ε., την High Fidelity Α.Ε. και την εταιρεία συμβούλων Alpha Plan,  στο πλαίσιο του έργου Ecomark της Ε.Ε. και του προγράμματος Med
Το συγκεκριμένο σχέδιο αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για το Βιοτεχνικό Πάρκο και παρουσιάζει τα συμπεράσματα υπό την μορφή της ανάλυσης Δυνάμεων – Αδυναμιών – Ευκαιριών – Απειλών (S.W.O.TAnalysis).
Επιπλέον, αποτυπώνει την στρατηγική και τους στόχους που κρίνεται σκόπιμο να ακολουθηθούν, αφού όλες οι επιχειρηματικές δράσεις για να επιτύχουν είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από συγκεκριμένους στόχους και ξεκάθαρη στρατηγική.


   Η μελέτη Μάρκετινγκ έκρινε ότι η καλύτερη στρατηγική είναι η δημιουργία πράσινων υποδομών για το πάρκο, που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πράσινες, ενώ μελλοντικά θα είναι δυνατό για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να κάνουν τα προϊόντα τους πράσινα δίνοντάς τους πρόσθετη αξία, χωρίς καμιά αρνητική συνέπεια στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων τους.
Τέτοιες υποδομές, οι οποίες ήδη έχουν σχεδιασθεί απ’ τον φορέα υλοποίησης, είναι η δημιουργία οργανωμένου τμήματος ανακύκλωσης, δυνατότητες κατασκευής κτιρίων που θα εξοικονομούν ενέργεια χωρίς απώλειες, η κατασκευή σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού με επαναχρησιμοποίηση των καθαρών υδάτων για αρδευτική χρήση στους κοινοχρήστους χώρους, η συλλογή βρόχινου νερού για πότισμα, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε ποσοστό 10% της οικοδομήσιμης έκτασης, ο οδικός φωτισμός τη νύχτα μέσω φωτοβολταϊκών, η παραγωγή και παροχή θερμικής ενέργειας με βιοκαύσιμα και η δεντροφύτευση των χέρσων τμημάτων του πάρκου. Η εγκατάσταση επιχειρήσεων παραγωγής σκυροδέματος και ασφαλτομίγματος (που  είναι και οι πιο ρυπογόνες), επιτρέπεται σε ποσοστό 5% της οικοδομήσιμης έκτασης και εφόσον λειτουργήσουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας (φίλτρα, κτλ.).
Το σχέδιο πράσινου μάρκετινγκ για το Βιο. Πα. Λιτοχώρου παρουσιάσθηκε πιλοτικά σε συνέδριο στη Μπολόνια της Ιταλίας. Επιπρόσθετα, εκδόθηκε βιβλίο με τίτλο "Οδηγός Πράσινου Μάρκετινγκ για Βιομηχανικές και Επιχειρηματικές Περιοχές και ΜμΕ" καθώς και αρκετά αντίτυπα από ένα πολυσέλιδο φυλλαδιάκι με το ίδιο θέμα, για να μοιραστούν στις επιχειρήσεις του πάρκου και σε όποιον ενδιαφέρεται.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ "Γ.Α.Μ.Σ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ"



Αρωνάς 12-2-2013
Προς: EΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κοιν: Eπιτροπή Διαιτησίας

Θέμα: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΓAMΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ
1977
 



    
    Κύριοι, ο σύλλογός μας δεν σας έχει απασχολήσει ποτέ με ενστάσεις ή διαμαρτυρίες για την διαιτησία των αγώνων του. Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Α.Μ.Σ Αρωνά αποφάσισε να στείλει για πρώτη φορά επιστολή διαμαρτυρίας. Επειδή η σιωπή μας πιθανόν να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από ορισμένους κύκλους, και με αφορμή την διαιτησία των τελευταίων αγώνων μας και με αποκορύφωμα κόντρα στην ομάδα της Πύδνας Κίτρους αποφασίσαμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση της ομάδας από τους διαιτητές.



Η οργή μας είναι μεγάλη, η πίκρα μας δε ακόμα μεγαλύτερη κυρίως για τους νεαρούς ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι αν και θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, κάποιοι άλλοι φροντίζουν αυτό να παιχτεί εκτός του γηπέδου, στερώντας από κάθε ομάδα το ευγενές κίνητρο του “ευ αγωνίζεσθε”. Μετά και από αυτό το κάκιστο διαιτητικό γεγονός, το ΔΣ εφιστά τη προσοχή στους αρμόδιους φορείς που εποπτεύουν το πρωτάθλημα και τη διαιτησία του.



"Θέλουμε οι κύριοι Διαιτητές να σέβονται την ιστορία του Σωματείου μας, την προσπάθεια που κάνουμε για να εκπροσωπηθεί επάξια η ομάδα μας στο ποδόσφαιρο της Πιερίας. Εάν κάποιοι έχουν προδιαγράψει την τύχη της κάθε ομάδας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να μας το πείτε προκειμένου να κάνουμε και εμείς τις επιλογές μας.



Θέλουμε να φωνάξουμε, φτάνει πια.  Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.



Η πίκρα μας και η συνεπακόλουθη οργή μας θα αποτελέσει εφαλτήριο για την συνέχεια.


Θέλουμε αυτή η φωνή μας να ακουστεί από όλους
  και ειδικά από αυτούς τους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι, όπως και εμείς, "ματώνουν" οικονομικά και προσπαθούν να αναβαθμίσουν αυτό το έρμο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.



Κύριοι, η τύχη της ομάδας μας και όλων των ομάδων που προσπαθούν να κρίνονται οι αγώνες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, είναι στα χέρια σας. Προστατεύστε μας.



Με τιμή

το Διοικητικό Συμβούλιο του

ΓΑΜΣ Πιερικός Αρωνά

Άνετη επικράτηση με σκορ 3 - 0 και ωραίο ανάπτυγμα παιχνιδιού για τους παίχτες – μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας το μεσημέρι της Τρίτης επί του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων
               

   Άνετη επικράτηση με σκορ 3  -  0 και ωραίο ανάπτυγμα παιχνιδιού για τους παίχτες – μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας το μεσημέρι της Τρίτης επί του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης. Οι παίχτες του Δημήτρη Συρόπουλου έδειξαν από την αρχή ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο παιχνίδι και σημείωσαν 2 τέρματα στο πρώτο 20λεπτο. Το πρώτο τέρμα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή του Λάλα  μετά από πλαγιοκόπηση από τα αριστερά της άμυνας του  2ουΓΕΛ. Και το δεύτερο με σουτ από δεξιά του Παναγιωτίδη μετά από αντεπίθεση. 
Κάπου εκεί οι παίχτες – μαθητές του 2ου ΓΕΛ αντέδρασαν, πίεσαν ψηλά κερδίζοντας φάουλ σε επικίνδυνα σημεία. Η ετοιμότητα όμως του Κουμουρτζήαλλά και η τύχη (Δοκάρια) όπου χρειάστηκε δεν επέτρεψαν στους παίχτες του 2ου ΓΕΛ να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του Δημήτρη Συρόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις, πέτυχαν ένα τρίτο τέρμα με τον Λαγιώτη και είχαν και  τέσσερα δοκάρια !!!
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μέλλιου βρήκε του παίχτες του 1ουΕΠΑΛ, αφού συγχαρούν τους αντιπάλους τους για τον ωραίο αγώνα, να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο το μεσημέρι της Πέμπτης ώρα 13:00 με αντίπαλο την ομάδα του ΓΕΛ Κονταριώτισσας. Δύο ώρες νωρίτερα στις 11:00 η ομάδα ποδοσφαίρου των  Κοριτσιών του Σχολείου μας θα αντιμετωπίσει στον τελικό την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Μηλιάς.       
1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης (Συρόπουλος Δ.) : Κουμουρζτής Θ., Λάτα Σ. , Παναγιωτίδης Γ. Βακάρος Γ. , Μποστάντζι Ε., Τάχος Σ.,  Χρυσοχοΐδης Γ. , Λαγιώτης Ν., Λάλα Α., Κουλιανόπουλος Γ., Μπαμίχας Κ., Ίτσιος Δ.,  Παλιαρούτας-Θεοδώρου Ν., Βύρος Κ., Μπαμπούλης Α. , Κοστούρι Ε.  
 Καρακούσης Αθανάσιος
Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ...

Προς αλήτες πολιτικούς...

Συναγερμός για τα έσοδα του Ιανουαρίου-Τρέχουν για ληξιπρόθεσμες και νέα μέτρα


Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο υπουργείο Οικονομικών καθώς τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που θα ανακοινώσει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται να αποκαλύψει καθίζηση στα έσοδα του Ιανουαρίου.

Η κακή εικόνα σε ότι αφορά το σκέλος των εισπράξεων δεν φαίνεται να αναστρέφεται ακόμη και παρά την ενσωμάτωση των πληρωμών φόρων που έγιναν σε τράπεζες και έτσι οι εισπράξεις παρουσιάζουν μείωση 7% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί ενώ συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2012 η υστέρηση που καταγράφεται είναι της τάξης του 15%-16% κάτι που μεταφράζεται σε τρύπα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν νέα μέτρα και φόρους για το 2013, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κύριος Χάρης Θεοχάρης έχει κινητοποιήσει τις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας να εισπράξουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αφήνουν απλήρωτα οι φορολογούμενοι από προηγούμενες οφειλές τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα στοιχεία του υπουργείου που έχει στη διάθεσή του ο κ.Θεοχάρης δείχνουν πως η είσπραξη φόρων από τις επιχειρήσεις το 2012 ήταν κάτι παραπάνω από αποτυχημένη. Από τα 12 δισ. ληξιπρόθεσμα που προστέθηκαν μέσα στο 2012, περισσότερα από 7 δισ. ήταν απλήρωτοι φόροι επιχειρήσεων.

Ειδικά οι επιχειρήσεις της Αθήνας είναι «στο κόκκινο» καθώς η ΦΑΕ Αθηνών αδυνατεί να εισπράξει σχεδόν οτιδήποτε από «νεκρές» επιχειρήσεις του κέντρου και των προαστίων της πρωτεύουσας.

Απογοητευτικά είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και τα αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης «ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων». Παρότι αυτή ανέλαβε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων, αφήνοντας στις άλλες ΦΑΕ «ψιλικατζίδικα» και μικρές επιχειρήσεις που φυτοζωούν, και παρόλο που στελεχώθηκε με 150 ελεγκτές αφήνοντας χωρίς προσωπικό τις ΔΟΥ όλης της χώρας, η ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων κατάφερε να εισπράξει τα ίδια ή και λιγότερα από όσα οι ΦΑΕ που είχαν αυτές τις επιχειρήσεις υπό τον έλεγχό τους.

Με στόχο εισπραξιμότητας 20% επί των νέων χρεών (και όχι από όσα έρχονται από παλιά), όπως είχε τεθεί στο Μνημόνιο, πρώτη σε εισπράξεις έρχεται η ΦΑΕ Πειραιά με 16% και οι υπόλοιπες έπονται με χαμηλότερες επιδόσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ελπίζουν πολλά για την είσπραξη παλαιοτέρων χρεών ενώ μετά από απαίτηση της Τρόικας «δυσκολεύει» και η μόνιμη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο. Για το λόγο αυτό, στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν να διαγράψουν και σχεδόν τα 42 δισ. από τα συνολικά 57 δισ. ευρώ που χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις. Ουσιαστικά δηλαδή το δημόσιο θα εστιάσει στην είσπραξη κυρίως στα 15 δισ. των νέων φόρων της τελευταίας τριετίας-τετραετίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, αντί να αναζητεί «φαντάσματα» του παρελθόντος για τα υπόλοιπα 40-42 δισ. των χρεών.

Περισσότεροι από 23.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Μακεδονίας εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τόπο σπουδών από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, εάν εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις το σχέδιο «Αθηνά».



Περισσότεροι από 23.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Μακεδονίας εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τόπο σπουδών από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, εάν εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις το σχέδιο «Αθηνά». Οι σαρωτικές αλλαγές στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ξεσηκώσει ...
«κύμα» αντιδράσεων στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς υπολογίζεται ότι 12.000 σπουδαστές και 170 διδάσκοντες και διοικητικοί θα αναγκαστούν να ετοιμάσουν... βαλίτσες και να μετακομίσουν στις Σέρρες και τη Φλώρινα. «Ρώτησαν αν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά τα έξοδα; Τα παιδιά πέρασαν με πανελλήνιες εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη. Δε διορίστηκαν, ούτε τους χαρίστηκαν αυτές οι θέσεις», είπε, φανερά αγανακτισμένη, μητέρα σπουδαστή, η οποία παρενέβη σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ΑΤΕΙ-Θ.

Ολόκληρη η κοινότητα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί... ποδός μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς το 60% των τμημάτων συγχωνεύονται ή καταργούνται. Ειδικότερα, οκτώ τμήματα μεταφέρονται στις Σέρρες, δύο στη Φλώρινα και δύο καταργούνται, ενώ τα δύο ιδρύματα (Θεσσαλονίκης και Σερρών) θα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η τακτική αυτή είναι πέραν κάθε λογικής και προτείνεται χωρίς να ληφθούν υπόψη ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Όλη η διαδικασία έγινε με μεθόδους που στοχεύουν ξεκάθαρα στην εξαφάνιση ενός ιδρύματος με ιστορία 40 ετών. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση περισσότερους από 12.000 φοιτητές και τις οικογένειές τους, απαξιώνοντας το επίπεδο σπουδών, πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων», ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Για «εκπαιδευτική γενοκτονία» και «πολιτικές σκοπιμότητες» μίλησε ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης, ενώ και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, επισήμανε πως δεν υπάρχει ούτε ένα κριτήριο ακαδημαϊκότητας που να στηρίζει τη μετακίνηση αυτών των τμημάτων. Το κριτήριο που έχει πρυτανεύσει, όπως τόνισε ο κ. Βαρσαμίδης, είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με βάση πολιτικές ισορροπίες. «Περιμένουμε να μας διαψεύσει το υπουργείο θέτοντας κανόνες ακαδημαϊκούς και ορθολογικούς», επισήμανε ο κ. Βαρσαμίδης.

Με νίκη ξεκίνησαν την τελική φάση στην ΕΚΑΣΚΕΜ οι παίδες του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισαν στην Κατερίνη τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών με 73-39.


Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Με νίκη ξεκίνησαν την τελική φάση στην ΕΚΑΣΚΕΜ οι παίδες του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισαν στην Κατερίνη τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών με 73-39.  
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 37-20, 56-31, 73-39.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης Στ. και Σιαμάτρας Β.  

Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Παυλίδης 4, Ζησόπουλος Π 8, Ζησόπουλος Γ 8, Σταυριανίδης, Κουκιώτης 4, Γιαλίδης 10, Κοντσές Θ 11(1), Κοντζές, Σαμαράς, Σκαμπαρδώνης 23(5), Κοτσώνας 2, Κοντσές Β 3.
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Χαtζηαντωνίου): Κοσμίδης, Μυστακίδης, Μπουτάκης, Γιαννόπουλος, Ιατρόπουλος 10, Καράμπελας, Κακουλίδης, Πονόπουλος 9(1), Μιχαηλίδης 17, Ρούσης, Κλατσίδης 3.
*
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Φ. Ο. Αριδαίας 38 -78
 
Για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Με 78-38 έχασε η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχελάου στο ξεκίνημά της από το φιλοξενούμενο Φιλαθλητικό Όμιλο Αριδαίας στην Κατερίνη. Με την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου αγωνίστηκαν πέντε νεανίδες και πέντε κορασίδες.   
Τα δεκάλεπτα: 12-22, 18-44, 28-62, 38-78.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης Στ. και Παπαδόπουλος Π.
Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος  (Ζουγκουρίδου):  Πούλιου Μ., Παπανικολάου 6(2), Γατσιού, Φυτιλή, Πούλιου Φ. 6, Πάππα 4, Τζήκα Α.1, Χαραλαμπίδου 8, Τζήκα Μ., Μαρκοπούλου 8, Τσιούμαρη, Ζουγκουρίδου 5.

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΙΣΟΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ    

Ο κοινός μας αγώνας για το μέλλον του τόπου μας


Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ,ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας καλεί κάθε εργαζόμενο, επαγγελματία, πολίτη του Νομού μας να εμποδίσει τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο και των πλευρικών σταθμών της Λεπτοκαρυάς που δεν λειτούργησαν μετά από ανυποχώρητους αγώνες του λαού της Πιερίας.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αποκλεισμό της Πιερίας, τον οικονομικό μαρασμό ενός νομού που η θέση του και η οδική-σιδηροδρομική σύνδεσή του από ισχυρό πλεονέκτημα γίνεται κατάρα.
Οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και της σημερινής συγκυβέρνησης (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), των μνημονίων και της φτώχειας, είναι τεράστιες. Κανένας και καμμία δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την υποκρισία τους και την κοροϊδία ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα διόδια και την δυστυχία του λαού μας όταν ψηφίσανε όλες τις συμβάσεις και τα μνημόνια.
Καλούμε τον Λαό της Πιερίας να συμμετέχει μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη! 
    Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και των πλευρικών της Λεπτοκαρυάς

Κατάργηση της σύμβασης, δρόμοι δημόσιοι, σύγχρονοι και ασφαλείς
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/02 ΣΤΙΣ 13,00

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ