PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου λιμενάρχη στο Νομάρχη Πιερίας

Το νέο Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης Νικόλαο Σπαθάρη καθώς και τον απερχόμενο Λιμενάρχη Βασίλη Τσιτσούλη που προήχθη στην 7η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας δέχθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 στο γραφείο του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Παπαστεργίου συνεχάρη τόσο τον κ. Τσιτσούλη όσο και τον κ. Σπαθάρη για την προαγωγή τους και για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ επισήμανε ότι η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και των λιμενικών αρχών του τόπου μας θα συνεχιστεί.

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

20 ΧΡΟΝΙΑ

Το Habana Club γιορτάζει 20 χρόνια ζωής και σας προσκαλεί στο πιο καυτό πάρτυ του καλοκαιριού με πολλές εκπλήξεις και guest dj τον μοναδικό Νίκο Μουρατίδη!!!

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΕΧΟΥΜΕ

«Αν κουβαλά κάτι έντιμο μέσα του άνθρωπος, αυτό είναι ο τρόπος που ονειρεύεται», λέει ο Γιώργος Κιμούλης και, υποδυόμενος την ψιλόλιγνη φιγούρα του ήρωα του Θερβάντες, του Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα, προσπαθεί να απενοχοποιήσει το όνειρο και το κυνηγητό για την πραγμάτωσή του.
Έξι μέρες πριν η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εμφανιστεί ενώπιον του κοινού στο αρχαίο θέατρο του Δίου, οι βασικοί συντελεστές της, ο σκηνοθέτης της Γιάννης Καραχισαρίδης, ο Γιώργος Κιμούλης που υποδύεται τον Δον Κιχώτη, ο Δημήτρης Πιατάς που ενσαρκώνει τον Σάντσο Πάντσα και η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, η Δουλτσινέα της παράστασης, βρέθηκαν στα γραφεία του ΟΡΦΕΟ για να την προαναγγείλουν, να προετοιμάσουν όσους ανυποψίαστους θεατές διάβασαν βιαστικά, ή ανορθόγραφα, το κλασικό μυθιστόρημα του Θερβάντες.

«Ο Δον Κιχώτης», είπε ο Γιώργος Κιμούλης, «έρχεται να ενοχοποιήσει τη ντροπή που αισθανόμαστε όταν ονειρευόμαστε και πολύ περισσότερο όταν πάμε να εκφράσουμε ανοιχτά, να δημοσιοποιήσουμε τα όνειρά μας και να μας πει ότι, αν κουβαλά κάτι έντιμο μέσα του άνθρωπος, αυτό είναι ο τρόπος που ονειρεύεται».

Ο ίδιος (κατά πως είδαμε και στο καλαίσθητο και άκρως κατατοπιστικό έντυπο που εξέδωσε για την παράταση το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης) έφτασε μέχρι τη Μάντσα και περιδιάβηκε τους τόπους όπου περπάτησαν ο Θερβάντες και ο ήρωας του έργου του, για να γνωρίσει ξανά και να (ξανα)πειστεί για την ανάγκη της απενοχοποίησης του ονείρου, την ανάγκη να ξετινάξει τη ρετσινιά του «γελοίου» που έχουν προσδώσει κάποιοι στο ονειροπόλο κυνηγητό του Δον Κιχώτη.

Όσο για τους σημερινούς ανεμόμυλους, τους εχθρούς, «ο καθένας έχει τους δικούς του» μας απάντησε. Για να προσθέσει: «Το κακό είναι ότι τότε οι ανεμόμυλοι είχαν έναν όγκο, τώρα οι εχθροί μας δεν είναι τόσο ευδιάκριτοι. Ανεμόμυλοι είναι όλοι αυτοί οι μεταμφιεσμένοι εχθροί μας, τους οποίους πολλές φορές, είτε λόγω συνήθειας, είτε λόγω αλλοτρίωσης, είτε λόγω φόβου τους αποδεχόμαστε».

Και τι γίνεται με αυτούς που δεν ονειρεύονται; Ακολουθούν κάποιον που ονειρεύεται και ζουν κι αυτοί μέσα από τα όνειρά του. Όπως ο Σάντσο Πάντσα. «Το παρήγορο», είπε ο Δημήτρης Πιατάς, που ενσαρκώνει το ρόλο στην παράσταση, «είναι ότι ο Δον Κιχώτης, για να ονειρευτεί, χρειάζεται τον Σάντσο. Ο Σάντσο, που αντιπροσωπεύει τη σιωπηλή πλειοψηφία, τον άνθρωπο που βγάζει κυβερνήσεις, που τον συναντάς καθημερινά στο δρόμο να σε σπρώχνει, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, είναι χρήσιμος». Όταν τουλάχιστον επιλέγει να συμβαδίσει με τον Δον Κιχώτη, όπως στο έργο του Θερβάντες.

Πώς περνάνε όλα αυτά στην παράταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (γιατί, κατά πως παραδέχεται κι ο σκηνοθέτης της στο πρόγραμμα, «συχνά σε προλογικά σημειώματα των παραστάσεων καταγράφονται προθέσεις που τελικά δεν εμφανίζονται στη σκηνή») θα το κρίνουν τη Δευτέρα οι θεατές της.

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης πάντως δήλωσε ευτυχής, που έχει στη σκηνή τον Κιμούλη Δον Κιχώτη και τον Πιατά Σάντσο Πάντσα. «Αυτό το έργο», είπε, «παρουσιάζεται σπάνια, γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν δυο σημαντικοί ηθοποιοί, δυο μεγάλοι ρολίστες για να παίξουν αυτούς τους αρχετυπικούς ρόλους, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην ιστορία της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα».

Η διασκευή που παρουσιάζει ο ίδιος, στηρίζεται σε ένα αληθινό βίωμα του συγγραφέα: τη φυλάκισή του στο Αλγέρι. Ο Θερβάντες μαζί με τον Σάντσο και δέκα ακόμη συγκρατούμενους δραπετεύουν από τη φυλακή όπου είχαν αιχμαλωτιστεί από Βερβερίνους πειρατές. Βρίσκονται σε ένα εγκαταλειμμένο παραλιακό χωριό περιμένοντας κάποιο καράβι που θα τους πάει πίσω στην πατρίδα τους την Ισπανία. Τις ώρες της αναμονής, ο Θερβάντες και ο φίλος του Σάντσο, με τη βοήθεια των συγκρατουμένων τους, αφηγούνται την ιστορία του Δον Κιχώτη. Οι περιπλανήσεις του ιππότη και υπερασπιστή των καταφρονεμένων, ξετυλίγονται στη διάρκεια μιας νύχτας και επηρεάζουν βαθιά όλους όσοι άκουσαν και συμμετείχαν.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ -ΠΑΟΚ

Την πεποίθηση ότι οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τη Βαλερένγκα εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.45 μμ

ιπτάμενα αυτοκίνητα

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι πιο κοντά από όσο νομίζατε. Ο Bruce Calkins, σχεδιαστής του «Autovolantor», του πρωτότυπου ιπτάμενου αυτοκινήτου, λέει ότι η παραγωγή του μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε 2 χρονιά.

Το Autovolantor τροφοδοτείται από 8 τουρμπίνες και μπορεί να φτάσει τα 100 μίλια/ώρα στο έδαφος και τα 150μίλια/ώρα πετώντας στον αέρα.

Η ιπποδύναμη του ριζοσπαστικού Autovolantor φτάνει τούς 800 ίππους, ενώ μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο άνω των 5000 ποδιών.

Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός είναι σε νηπιακό στάδιο και το μόνο που υπάρχει είναι ένα πολύ μικρό μοντέλο.

Ο Bruce Calkins αναφέρει: «Στην αρχή ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί αν θα μπορούσαμε να προσαρμόσει σε ένα όχημα εδάφους τις απαραίτητες τεχνολογίες μας για να το κάνουμε να λειτουργήσει. Το μοντέλο μας όμως μας επέτρεψε να επαληθευτούμε γρήγορα και μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Ένας νεαρός που του επιτέθηκε καρχαρίας την ώρα που έκανε σερφ με τον πατέρα του ξαναέπεσε στη θάλασσα για να προειδοποιήσει τους άλλους ότι κινδυνεύουν.

Ο Ζακ Σκάιρινγκ 14 ετών έκανε σερφ νωρίς το πρωί όταν δέχτηκε την επίθεση από τον μήκους 1,5 μέτρα καρχαρία. Ο πατέρας του τον τράβηξε πάνω στη δική του σανίδα και τον έπεισε, αν και έφερε τραύματα στο χέρι, να βουτήξουν στο νερό για να ειδοποιήσουν τους άλλους σέρφερ.

Όπως δήλωσαν όσοι βρίσκονταν στην παραλία Μπάιρον Μπέι της ανατολικής Αυστραλίας, αν το παιδί δεν ξαναέμπαινε στη θάλασσα αμέσως αφού δεν ήταν σοβαρά τραυματισμένο θα φοβόταν να κάνει σερφ όλη την υπόλοιπη ζωή του.

"τυφλώθηκε” από έρωτα

Ο πιο γοητευτικός εργένης του Hollywood, "τυφλώθηκε” από έρωτα! Ο George Clooney, πριν λίγες ημέρες γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του... Η Ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια, Elisabetta Canalis, κατάφερε να πάρει τα μυαλά του γνωστού ηθοποιού... γεγονός που δυσαρέστησε χιλιάδες θαυμάστριες!

Ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι, τους "έπιασε στα πράσα”, όταν είχαν πάει να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο στη Ρώμη, ενώ δύο άλλες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στον ξένο τύπο, τους δείχνουν να κάνουν βόλτα με τη μηχανή του ηθοποιού, αποδεικνύοντας ότι κάτι τρέχει σοβαρό μεταξύ τους...

Ωστόσο, η Ιταλίδα καλλονή, από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του Clooney, επί καθημερινής βάσεως, επισκέπτεται το εξοχικό σπίτι του ηθοποιού.

ΥΠΕΡ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Οι αλβανικές αρχές τίθενται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα, εν όψει συζήτησης στο κοινοβούλιο νομοσχεδίου που θα παραχωρεί στα ομόφυλα ζευγάρια ίδια δικαιώματα με αυτά των ετεροφύλων.

"Ο νόμος, που ενδέχεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, επιδιώκει να βάλει τέλος στις διακρίσεις και να επιτρέψει την πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μπερίσα, επικεφαλής του μεγαλύτερου συντηρητικού κόμματος της Αλβανίας.

''Χειμωνιάτικο Παραμύθι'' του Σαίξπηρ

Ξεκινάει την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, η προπώληση των εισιτηρίων για το ''Χειμωνιάτικο Παραμύθι'' του Σαίξπηρ, που θα παρουσιαστεί στις 21 και 22 Αυγούστου στην Επίδαυρο με πρωταγωνιστή τον Ethan Hawke, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Sam Mendes.

Με το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Σαίξπηρ ολοκληρώνεται και το φετινό φεστιβάλ της Επιδαύρου.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του θεάτρου The Old Vic του Λονδίνου με την Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλυν (Brooklyn Academy of Music - ΒΑΜ) της Νέας Υόρκης και την εταιρεία παραγωγής Neal Street Productions, που με τον γενικό τίτλο The Bridge Project ξεκινούν από την φετινή σεζόν μια τριετή, υπερατλαντική συνεργασία, η οποία ανεβάζει στην ίδια θεατρική σκηνή μεγάλα ταλέντα της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σαμ Μέντες (American Beauty) σκηνοθετεί ένα μικτό αγγλο-αμερικανικό θίασο, στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί του αγγλικού θεάτρου, όπως ο Σάιμον Ράσσελ Μπηλ, η Σινέντ Κιούζακ και η ανερχόμενη Ρεμπέκα Χωλ (Vicky, Cristina, Barcelona) μαζί με αστέρες του αμερικανικού θεάτρου και κινηματογράφου, όπως ο Ρίτσαρντ Ήστον, ο Τζος Χάμιλτον και ο Ήθαν Χωκ.

Το Χειμωνιάτικο παραμύθι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα της τελευταίας συγγραφικής περιόδου του Σαίξπηρ, όπου τα όρια ανάμεσα στα παραδοσιακά θεατρικά είδη είναι ρευστά. Η ιστορία ξεκινάει με σκοτεινούς τόνους στο βασίλειο της Σικελίας, όπου ο βασιλιάς Λεόντης παρασύρεται από παράφορη ζήλια για την γυναίκα του Ερμιόνη και καταστρέφει την οικογένειά του. Το έντονο ψυχολογικό δράμα των τριών πρώτων πράξεων, όμως, δίνει τη θέση του σε κωμικές καταστάσεις και τελικά σε ευτυχισμένο τέλος. Η δράση μεταφέρεται στο βασίλειο της Βοημίας όπου το βασιλόπουλο είναι ερωτευμένο με μια βοσκοπούλα, προκαλώντας αναστάτωση στην αυλή, για να αποδειχτεί τελικά ότι δεν είναι άλλη από την χαμένη κόρη του βασιλιά της Σικελίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Μπρούκλιν, το Λονδίνο, την Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία, την Μαδρίτη, την Γερμανία και την Επίδαυρο.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
21 & 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Το χειμωνιάτικο παραμύθι

Σκηνοθεσία Sam Mendes
Σκηνικά Anthony Ward
Κοστούμια Catherine Zuber
Φωτισμοί Paul Pyant
Σχεδιασμός ήχου Paul Arditti
Κομμώσεις – Περούκες Tom Watson
Μουσική Mark Bennett
Μουσική διεύθυνση Dan Lipton
Χορογραφία Josh Prince

Ερμηνεύουν: Simon Russell Beale, Sinéad Cusack, Rebecca Hall από τη Μεγάλη Βρετανία και Richard Easton, Josh Hamilton, Ethan Hawke από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία με το Sani Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στη Χαλκιδική και εγκαινιάζει τη συνεργασία με το Sani Festival, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα με τίτλο «Music on Film vs. Film on Music», που πραγματοποιείται από σήμερα και έως τις 2 Αυγούστου, στο Sani Resort.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν στο Cine Orfeas του Sani Resort οι ταινίες «Λόλα» του Ζακ Ντεμί, «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί και «Η Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Μισέλ Λεγκράν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

























Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Μάικλ Τζάκσον, ανακοίνωσε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.


Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου του βασιλιά της Ποπ, και ειδικότερα στο μυστήριο για τα φάρμακα που έπαιρνε ο Μάικλ Τζάκσον πριν το θάνατό του στις 25 Ιουνίου.

Ο Εντ Γουίντερ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας, δήλωσε πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η νέα αυτή καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ζήτησε από τον Λόρενς Κόπλιν, έναν από τους πλαστικούς χειρουργούς του Τζάκσον, να παραδώσει τους ιατρικούς φακέλους του. «Ο γιατρός συνεργάζεται», τόνισε ο Γουίντερ.

Την Τρίτη, η αστυνομία του Λος Άντζελες και ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Κόλιν Μάρεϊ, τελευταίου γιατρού του Τζάκσον. Ο Μάρεϊ βρίσκεται στο στόχαστρο των ερευνών μετά την ανακάλυψη από την αστυνομία στο σπίτι του τραγουδιστή φιάλες Propofol, ένα ιδιαίτερα δυνατό αναισθητικό που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΑΛΜΑ Χ.Α.

Τη μεγαλύτερη άνοδο από την 1η Ιουνίου σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 2.353,09 μονάδες σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 3,38%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 165 εκατομμύρια ευρώ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...!!!!

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, καθώς και 24 ευρωβουλευτών. Τα στοιχεία αφορούν στη χρήση του έτους 2007, η οποία ήταν εκλογική χρονιά. Πλουσιότεροι πολιτικοί αρχηγοί παραμένουν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Αλέκος Αλαβάνος. Τα μικρότερα εισοδήματα, καθώς και τη μικρότερη περιουσία εμφανίζει για μία ακόμη φορά η Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των δηλώσεων των διατελεσάντων υπόχρεων πρώην βουλευτών, καθώς και των υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Τα στοιχεία ελέγχθηκαν αρχικά από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές και στη συνέχεια από ειδική επιτροπή ελέγχου, στην οποία προεδρεύει ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστ. Νεράντζης και μετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και εν ενεργεία δικαστικοί, αντιπρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών δεν διαπιστώνεται καμία παράβαση, πλην όμως, από την Επιτροπή σημειώνεται η δυσχέρεια διακρίβωσης αν δικαιολογείται η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, σε σχέση με το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων.

Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα περιουσιακά τους στοιχεία και κυρίως την ακίνητη περιουσία και το χαρτοφυλάκιο τους, σε σχέση με τα δηλωθέντα το 2006.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ





Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009, στις 12.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι) για την παρουσίαση της παράστασης «Τρωάδες», του Ευριπίδη, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Στο ρόλο της Εκάβης, η Λήδα Πρωτοψάλτη.



Η παράσταση «Τρωάδες», θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 7 και 8 Αυγούστου

Συνάντηση ΕΝΑΕ με Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης

Με θέμα « την Συμβολή των Ν.Α. στην αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 π.μ, συνάντηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) στο Μαρούσι.



Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ δήλωσε ότι «Είχαμε μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση με το Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για το μέγα ζήτημα της Πανδημίας της Γρίπης.

Θέτουμε τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως έχουμε θεσμικό χρέος - ευθύνη, υπό τις οδηγίες του Υπουργείου και του Κεντρικού Εθνικού Σχεδιασμού και συστρατευόμαστε για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Καταθέτουμε τοπικά σχέδια δράσης επί τη βάση του κεντρικού σχεδιασμού και των οδηγιών τα οποία έχουν ήδη δοθεί και ήμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου.»



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν οι Νομαρχίες έχουν ελλείψεις, ο κ. Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ελλείψεις υπάρχουν και ζητήθηκε η ενίσχυση των Ν.Α σε στελεχιακό δυναμικό και πόρους για να μπορέσουν οι νομαρχίες καλύτερα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.

«Βεβαίως η ετοιμότητά μας ,βεβαίως η παρουσία μας, βεβαίως η άσκηση των αρμοδιοτήτων μας και της ευθύνης μας δεν συναρτάται μόνο με αυτό το θέμα, συναρτάται και με την αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και της διάθεσης κάθε δομής της Νομαρχίας για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση και εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Δεν μπορεί να απουσιάζει κανένας, είναι μέγα το ζήτημα και ήμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ.



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το έαν αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσει το σχέδιο με τις Νομαρχίες, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ απάντησε ότι βεβαίως και υπάρχουν και συνεχώς βελτιώνονται. «Ήδη υπάρχουν τα σχέδια όπως σας είπα και πολύ σύντομα, μετά από εντολή που έδωσε ο Υπουργός, θα έχουμε και δεύτερη συνάντηση με τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων σε επίπεδο αρμοδίων Αντινομαρχών. Επίσης η ΕΝΑΕ θα συστήσει επιτροπή για να υπάρχει αποτελεσματικότερος συντονισμός και επίλυση τυχών προβλημάτων που υφίστανται ή θα ανακύψουν».



Προηγήθηκε ξενάγηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) στο Μαρούσι από τον Διοικητή του κ. Ευσταθίου.

Νίκη - πρόκριση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ "κλείδωσε" ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 2-0 της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, στον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μόλις στο 2ο λεπτό και ο Λεονάρντο στο 21ο πέτυχαν τα γκολ της νίκης, που μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης στο "Καραϊσκάκη".
ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ..

Απάντηση Φ. Πετραλιά

«Όποιος παρακολούθησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα κατάλαβε: Ούτε αυτόν, ούτε εσάς, ενδιαφέρουν οι πολίτες και ο τόπος. Δίψα για την εξουσία και μόνον», σχολίασε απαντώντας στον Γ. Παπανδρέου, η παριστάμενη υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

"Αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονμία"

Την ανάγκη για την ανάδειξη το ταχύτερο, μιας νέας κυβέρνησης, μπροστά στην «παταγώδη αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας» και τις εκδηλώσεις «αντισυνταγματικότητάς» της τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των σκαφών αναψυχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πρόχειρη και απαράδεκτη» την τροπολογία για αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ενέταξε και την ρύθμιση για την υποβοήθηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από ιδιώτες δικηγόρους, στις υπόλοιπες ενέργειες της κυβέρνησης που έχουν προκαλέσει αμφισβήτηση από θεσμικής απόψεως

Σχέδιο νόμου: Οπτική ίνα στο σπίτι

Το σχέδιο νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός, μετά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

"Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας" τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Με το νόμο αυτό, όπως είπε ο υπουργός, ξεκινάει η υλοποίηση ενός σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ' όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν.

«Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.