PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

27ο Βροντινό Καρναβάλι

πηγή: Πολιτεία
Οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βρoντού και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Δίου, καθώς η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του φετινού Βροντινού Καρναβαλιού.
Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την Κυριακή της παρέλασης των καρναβαλιστών και των αρμάτων.

«Φέτος η συμμετοχή των νέων και γενικά των συλλόγων μας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», λέει η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Δίου, Μαρία Τσιμήτρη, «γεγονός που δείχνει ότι οι δημότες μας αγκαλιάζουν το θεσμό αυτό. Θεωρούν ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου είναι υπόθεση όλων και γι `αυτόν ακριβώς το λόγο αντέχει ο θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος. Σας προσκαλούμε όλους την Κυριακή 1 Μαρτίου στη Βροντού για να γιορτάσουμε την αποκριά. Να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι παντός καιρού και κάθε ηλικίας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009
16:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι (διαγωνισμός τραγουδιού, κλόουν και πολλές εκπλήξεις),– Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009
15:00 Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού. Στην συνέχεια παραδοσιακός γάμος -σάτιρα- αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία της Βροντούς.
22:00 Το κάψιμο του Φανού στο Δίον (χώρος στάθμευσης αρχαιολογικού χώρου)
Κάψιμο κέδρων – παραδοσιακό τραπέζι– αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια.

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009
11:00 π.μ. Κούλουμα στον Όλυμπο στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
18:00 Πέταγμα Αερόστατου στην πλατεία του Δίου

Ας βάλουμε το Αστικό στην πόλη μας


πηγή: ΕΠΤΑ
Με δωρεάν εισιτήριο για τους μαθητές και για όσους παίρνουν το “mini bus” του ΚΤΕΛ από τα τρία περιφερειακά πάρκιγκ για να κατέβουν στο κέντρο, καθώς και με μειωμένο εισιτήριο για όλους τους Κατερινιώτες, ο δήμος Κατερίνης προσπαθεί να βάλει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη ζωή μας, προσδοκώντας πολλαπλά οφέλη.
Δήμος Κατερίνης και Αστικό ΚΤΕΛ, κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας στην Κατερίνη και τα δημοτικά διαμερίσματα της. Το κόστος της συμφωνίας, ξεπερνά τα 400 χιλιάδες ευρώ, αφού τόσα περίπου θα εισπράξει το αστικό ΚΤΕΛ για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μεταφορών και το πρόγραμμα «Συγκοινωνώ».
Χθες το πρωί, ο Σάββας Χιονίδης και ο Άρης Οφίδης, ανέλυσαν το σχέδιο για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφορά της πόλης μας, καθοδόν προς τη Νεοκαισάρεια και εν… κινήσει.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου, ξεκινάει την 1η Μαρτίου και θα ισχύει μέχρι την τελευταία μέρα του Φλεβάρη του 2010.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, από την 1η του Μάρτη, διαμορφώνεται ενιαία τιμή για όλες τις διαδρομές του Αστικού ΚΤΕΛ στην Κατερίνη και στα δημοτικά διαμερίσματά της. Έτσι κάποιος που σήμερα δεν ανήκει σε μια ειδική κατηγορία, όπως μαθητές ή μέλη των ΚΑΠΗ, αντί για 0,90 ή 1,30 θα πληρώνει εισιτήριο 50 λεπτά.

Πιο ωφελημένοι, από το σχέδιο, βγαίνουν οι μαθητές του δήμου Κατερίνης. Μέχρι σήμερα, οι δωρεάν μετακινήσεις τους με το ΚΤΕΛ, ίσχυαν μόνο τις ημέρες που είχαν σχολείο και για λίγες ώρες, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 και από τη 1 το μεσημέρι, μέχρι τις 3. Από την 1η Μαρτίου και για έναν χρόνο, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Αστικό ΚΤΕΛ για την μετακίνησή τους στα όρια του Δήμου Κατερίνης, χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, για 24 ώρες το 24ωρο και για όλες τις μέρες του χρόνου, ανεξαρτήτως αν λειτουργούν ή όχι τα σχολεία. Τις επόμενες μέρες, ο δήμος Κατερίνης θα ενημερώσει σχετικά τη Β/θμια Εκπαίδευση και τα συνδικαλιστικά όργανα καθηγητών και δασκάλων, ώστε οι μαθητές να προμηθευτούν την ειδική μαγνητική κάρτα για την δωρεάν μετακίνησή τους, το συντομότερο.

Ο κ. Χιονίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη δωρεάν παροχή προς τους μαθητές, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι «να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού αυτά αποτελούν το μέλλον της πόλης.» Εκτίμησε δε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ενισχύσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού το όφελος για μια οικογένεια με ένα παιδί, το οποίο καθημερινά χρησιμοποιεί το αστικό ΚΤΕΛ, μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 60 ευρώ το μήνα.

Το τρίτο μέτρο, με το οποίο ο δήμος προσδοκά να αποσυμφορήσει σημαντικά το κέντρο της Κατερίνης από οχήματα, έχει να κάνει με τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών από τα τρία υπαίθρια περιφερειακά παρκινγκ. Σε τρία σημεία της πόλης, στον Αγ. Ευθύμιο, στο γήπεδο του Πιερικού και σε κάποια περιοχή του βορείου τμήματος της πόλης, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δημιουργούνται περιφερειακά παρκινγκ, όπου η στάθμευση των οχημάτων θα είναι δωρεάν, όχι μόνο για τους δημότες της Κατερίνης, αλλά και για όσους έρχονται από άλλες περιοχές. Τα τρία παρκινγκ, θα «συνδέονται» με μίνι μπας με το κέντρο της Κατερίνης και η μεταφορά των πολιτών θα είναι δωρεάν.
Το τρίτο κομμάτι του σχεδίου, περιλαμβάνει δωρεάν πάσο, για τα μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά μόνο για εκείνα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Πρόκειται για γενναίες αποφάσεις και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την πλευρά της διοίκησης του ΚΤΕΛ. Μένει, να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας στην πόλη χρησιμοποιώντας αντί για το αυτοκίνητό μας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ανέφερε ο δήμαρχος, Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

«Η συγκυρία είναι κατάλληλη, για να πετύχει το εγχείρημα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Συγκοινωνία τακτική θα υπάρχει, και θα περιμένουμε πλέον από τον κόσμο να εκμεταλλευτεί αυτό το εγχείρημα, προς όφελός του», δήλωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Άρης Οφίδης, ο οποίος αναγνώρισε πως σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του εγχειρήματος, ήταν η γενναία χρηματοδότησή του, από το Υπουργείο Μεταφορών, ύστερα από συμφωνία της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ με την ΚΕΔΚΕ.

Εκδότης γνωρίζει τον ή τους δράστες, της επίθεσης λάσπης στον Γ. Κωνσταντόπουλο


ΕΠΤΑ/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Μια άκρως αποκαλυπτική επιστολή, η οποία μπορεί να ρίξει φως στη λύση της υπόθεσης σπίλωσης του Γ. Κωνσταντόπουλου, φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης της Πιερίας», στην τελευταία της σελίδα. Ο εκδότης της εφημερίδας, Ηλίας Παπαγεωργιάδης, με επιστολή του, προς τον Γρηγόρη Παπαγεωργιάδη, αναφέρεται στο περιστατικό, περιγράφοντας, τον ή τους «εμπνευστές», του φέιγ βολάν με το φαιδρό περιεχόμενο, εναντίον του τ. υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην εν λόγω επιστολή, η οποία τιτλοφορείται, «Από το Βουκουρέστι με αγάπη», ο κ. Ηλ. Παπαγεωργιάδης τοποθετεί τους υποκινητές στους «αχάριστους», οι οποίοι ευεργετήθηκαν από το τον Γ. Κωνσταντόπουλο.

Αφού αναφέρεται στο έργο που επιτέλεσε ο τέως υφυπουργός το οποίο «αναγνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως», ο Εκδότης της εφημερίδας «Πολίτης», περιγράφει ποιοι «αποφάσισαν να κτυπήσουν πισώπλατα», τον κ. Κωνσταντόπουλο, λέγοντας ότι είναι «άνθρωποι που έχει βοηθήσει (ο τ. υφυπουργός), έχει αναδείξει στο παρελθόν και ίσως να τους γλίτωσε από μεγάλες περιπέτειές τους»

Αν μη τι άλλο, από αυτήν και μόνο τη φράση, ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης, ο οποίος είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και με μακρόχρονη σημαντική διαδρομή στα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να δείχνει ότι γνωρίζει πρόσωπα και ονόματα, για το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση, «περιορίζοντας» σε ένα συγκεκριμένο κύκλο ατόμων, την έρευνα της Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη επιστολή, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει δεσμούς με τον Γ. Κωνσταντόπουλο, λόγω της κουμπαριάς τους, αλλά και επειδή δημοσιεύεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία εισαγγελική έρευνα ίσως να είναι σε εξέλιξη.

Προφανώς, αν δεν έχει κληθεί να καταθέσει ο κ. Παπαγεωργιάδης, ύστερα από τη δημόσια τοποθέτησή του, θα κληθεί, μιας και είναι μάλλον απίθανο να μη διαθέτει στοιχεία, για την τεκμηρίωση των όσων πολύ σημαντικών αναφέρει στην επιστολή του.

--------------------------------------------------------------------------------

Η επιστολή, έχει ως εξής:
Γρηγόρη,
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, έτσι λένε. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργεντηθέντος και στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος μόνο αχάριστους βρήκε ως υποκινητές. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει και τη ζωή του για τα παιδιά και επί πέντε χρόνια στην Κυβέρνηση πέτυχε τεράστιο έργο για αυτά, στοιχείο που αναγνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως. Και ξαφνικά ανακαλύπτει ότι άνθρωποι που έχει βοηθήσει, έχει αναδείξει στο παρελθόν (και ίσως να τους γλίτωσε από μεγάλες περιπέτειές τους) αποφάσισαν να τον κτυπήσουν πισώπλατα, τυπώνοντας ένα φέιγ βολάν λάσπης εις βάρος του.
Μήπως στην περίπτωση αυτή ισχύει το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»;
Ηλίας

ΜΠΑΣΚΕΤ - Δημήτρης Γαλάνης για ΠΙΕΡΙΚΟ





Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε στον τύπο μετά τον αγώνα με το Λαύριο στην Αθήνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης. Συγκεκριμένα είπε:

«Πρώτα απ΄ όλα συγχαρητήρια στην ομάδα του Λαυρίου για τη φιλοξενία τους, για την κατάσταση που έχουν κάνει εκεί με το γήπεδό τους και γενικά στην ομάδα. Τέτοιες συνθήκες προάγουν το μπάσκετ και βοηθούν προπονητές και αθλητές να γίνονται καλύτεροι. Από κει και πέρα, εμείς είχαμε πάρα πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και αρρώστιες όλη την εβδομάδα. Εμφανιστήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων για δέκα πέντε μόνο λεπτά, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί όταν δεν παίζει ένας παίκτης ο οποίος είναι θεωρητικά βασικός, τον αντικαθιστά κάποιος άλλος και πρέπει να δείξει κι΄ αυτός τι μπορεί να κάνει. Το πρωτάθλημα μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Γενικά όλοι οι φορείς πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και πιστεύω ότι η ομάδα η οποία θα δουλέψει πιο καλά και θα έχει τα ψυχικά χαρίσματα να ανταπεξέλθει στα ματς, είναι αυτή που στο τέλος θα δικαιωθεί».