PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Ά ΡΕ ΜΑΛΤΖΑΡΗ...
Ά ΡΕ ΑΜΟΙΡΙΔΗ...
Ά ΡΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ...
Ά ΡΕ ΜΙΧΟΥ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ...ΚΑΦΕΝΕΙΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ!!!

να και μιά φωτό που μόλις μας ήρθε... ΝΤΟΡΙΚΟΙ;;;


όταν συντοπίτες μου όπως ο κύριος ΕΪΤΣΙΔΗΣ μας γράφει έτσι... εμείς απλά του λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μακάρι να υπήρχαν αρκετοί Πιεριοις να φώναζαν όπως εσύ...
γκρεμίστε τα διόδια, αλλά φτιάξτε και σωστά έργα!!!!!!
όχι απλά έργα???

μας γράφει ο συντοπίτης Εϊτσίδης...
έ ρε παρέλαση που θα κάνουν την 28η Οκτωβρίου κι οι ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα το λαμπρό ιστορικό ορόσημο που μεταφέρει στο χρόνο διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας και μας καλεί σε μία διαρκή επαγρύπνηση. Οι πρόγονοί μας υπερασπίστηκαν με θάρρος την πατρίδα, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι να ζούμε σε αυτή τη χώρα που κληρονομήσαμε και να λειτουργούμε ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις νέες προκλήσεις των καιρών.

Το έπος του ΄40 μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα. Το δρόμο της εθνικής συνεννόησης και της διάσωσης όλων εκείνων των υψηλών αξιών που αποτελούν τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό του ανθρώπου. Διατηρώντας στη μνήμη μας τους αγώνες των προγόνων μας αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που θυσιάστηκαν και προσέφεραν στη χώρα μας την ανεξαρτησία και ελευθερία της.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Μια ευκαιρία να αναλογιστούμε την πορεία τους έθνους μας μέσα στους αιώνες και να προβληματιστούμε για το μέλλον του. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για αξίες και ιδανικά, για λεβεντιά και τόλμη, για το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής που υπάρχει και διατηρείται άθικτο μέσα σε όλους τους Έλληνες.

Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε και εμείς, υψώνοντας το ανάστημά μας και διοχετεύοντας την ανεξάντλητη δύναμη της ελληνικής ψυχής στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία της πατρίδας μας, ώστε να ανακτήσει τη λάμψη και τη δόξα που της αξίζει.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ


Στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Βουλευτής Μαρία Μίχου


Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ελαφίνας, του Δήμου Δίου και του Δήμου Πέτρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η βουλευτής Πιερίας, κα. Μαρία Μίχου, ώστε να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να συνομιλήσει με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους.

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ελαφίνας, όπου πλημμύρισαν κατοικίες, αποθήκες και χωράφια σύμφωνα με το δήμαρχο Ελαφίνας, κ. Πασχάλη Κατσάρα, ο οποίος γνωρίζοντας το συνολικό εύρος των καταστροφών ενημέρωσε τη βουλευτή Πιερίας.

Στο Δήμο Δίου η βουλευτής ενημερώθηκε από το δήμαρχο, κ. Παπαχρήστου για την έκταση των ζημιών και για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βροντού Πιερίας, με τον 45χρονο άνδρα να αγνοείται ακόμη.

Έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους των οποίων οι περιοχές επλήγησαν αλλά και με το νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, η βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υφυπουργό Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάγκρη και με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στους οποίους μετέφερε την εικόνα που επικρατεί ζητώντας παράλληλα να επισκεφτούν τα αρμόδια κλιμάκια το νομό ώστε να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα. Μίχου οι μεγάλες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη ισχυρών αντιπλημμυρικών μέτρων.


«Από κοινού με τους πληγέντες δήμους και τη Νομαρχία Πιερίας θα διεκδικήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ...ΠΑΡΕΛΑΣΗ;;;


"Διαφημιστικοί φόβοι δημιουργίας των Ελληνικών τηλεοπτικών διαφημίσεων".- ΑΠΟ ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ



Ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο "New Horizons in Industry, Business and Education (NHIBE 2009)" = "Νέοι Ορίζοντες στην Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και στην Εκπαίδευση" όπου διεξήχθη στην Σαντορίνη ήταν ο Γκούνας Θανάσης παρουσιάζοντας δική του επιστημονική μελέτη-έρευνα με θέμα "Διαφημιστικοί φόβοι δημιουργίας των Ελληνικών τηλεοπτικών διαφημίσεων". Στο συνέδριο παραβρέθηκαν επιχειρηματίες και καθηγητές αναγνωρισμένων πανεπιστημίων απο όλο τον κόσμο και η παρουσία του συμπολίτη μας καθηγητή-εργ.συν. ΤΕΙ και Οικονομολόγου Γκούνα Θανάση σχολιάστηκε ως επιτυχής και μελλοντικά υποσχόμενη μια και ήταν και ο βενιαμίν του συνεδρίου.


Να σημειωθεί συγχρόνως ότι εδω και τέσσερις μήνες κυκλοφορεί η δεύτερη επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου "ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝOMIKH" του συμπολίτη μας Γκούνα Θανάση το οποίο και θα διδαχθεί σε πολλές οικονομικές σχολές τις χώρας και αξιοσημείωτο είναι ότι είναι δημιουργία του Αμερικανού Νομπελίστα Οικονομικών Paul Krugman και ο συμπολίτης μας ανέλαβε την επιστημονική του επιμέλεια Πανελληνίως.
ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΑΣΕ 6 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ...ΕΒΑΛΕ 10;;; ΧΟ ΧΟ ΧΟ

SMS

ΤΕΛΙΚΑ
ΤΩΡΑ ...ΝΤΟΡΑ;;;
ΤΩΡΑ ...ΤΟΤΑ;;;

Με σεβασμό στους συνταξιούχους της Πιερίας - Γιάννης Αμοιρίδης




ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν. Πιερίας – ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε,
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως Βουλευτής του νομού, επισκέφθηκα διαδοχικά τον Πρόεδρο του Ο.Α.Ε.Ε. και τους συνεργάτες του υπουργού απασχόλησης για το ζήτημα της επαναφοράς των ασφαλισμένων συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ.

Μετά τις σχετικές αντίστοιχα διαβουλεύσεις σας παρακαλώ να αποστείλετε απόφαση του σωματείου σας που να κοινοποιείται στον Υπουργό απασχόλησης, στον Πρόεδρο του Ο.Α.Ε.Ε. και τον Πρόεδρο του Ι.Κ.Α. στην οποία να φαίνεται τεκμηριωμένα η βούληση των μελών του σωματείου σας να επανέλθουν στον ασφαλιστικό φορέα του Ι.Κ.Α. αφού το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς των ασφαλισμένων συνταξιούχων Ν. Πιερίας από το Ι.Κ.Α. στον Ο.Α.Ε.Ε. απέτυχε.

Με σεβασμό
Στους συνταξιούχους του Ν. Πιερίας

Αμοιρίδης Γιάννης
Βουλευτής Ν. Πιερίας

Obama says he will not rush Afghanistan


JACKSONVILLE, Fla. – Despite Republican pressure to act quickly, President Barack Obama says he won't rush his decision about whether to send more troops to Afghanistan where 14 Americans died in the deadliest day for U.S. forces in more than four years.

"While I will never hesitate to use force to protect the American people or our vital interests, I also promise you this — and this is very important as we consider our next steps in Afghanistan: I will never rush the solemn decision of sending you into harm's way," Obama said Monday during a visit to Naval Air Station Jacksonville. "I won't risk your lives unless it is absolutely necessary."

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ....



Σύμφωνος με την πρόταση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για εκλογή προέδρου από την ευρεία βάση της ΝΔ (δηλαδή και από τους φίλους) δήλωσε ο συνυποψήφιός του Αντώνης Σαμαράς, αρκεί, όπως ανέφερε, να συμφωνήσουνε όλοι οι υποψήφιοι.

Μύλος η υπόθεση!


Την νομαρχία Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε πριν από λίγα ώρα η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με τον νομάρχη και συνυποψήφιο της Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μετά το πέρας της κουβέντας που είχαν τα δύο στελέχη της Ν.Δ., σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους κλήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις μετά και την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ. Η Ντόρα Μπακοκογιάννη ξεκαθάρισε ότι εμμένει στο κείμενο που έχουν υπογράψει και οι τέσσερις υποψήφιοι το οποίο αναφέρει ότι δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ., έχουν μόνον τα μέλη του κόμματος, που θα εγγραφούν μέχρι και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. «Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή» είπε η Ντόρα. Με τα όσα δήλωσε η Μπακογιάννη, συμφώνησε και ο Ψωμιάδης. Ο νομάρχης χθες είχε ταχθεί υπέρ της προτάσεως Αβραμόπουλου.

ΟΡΓΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο, ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή». Ο πρώην Γραμματέας του κόμματος επέρριψε ευθύνες στον Δημήτρη Σιούφα για την εικόνα διάλυσης που παρατηρείται στα οργανωτικά ενόψει του Συνεδρίου, ενώ δεν εξαίρεσε της κριτικής τους και τους τέσσερις υποψηφίους αρχηγούς, τους οποίους κατηγόρησε για «λουδοβίκεια προσέγγιση». Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξουν τα πράγματα, και η Νέα Δημοκρατία οδηγηθεί στο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου με τη σημερινή απαράδεκτη εικόνα, ο ίδιος θα επιλέξει να απέχει και από το Συνέδριο.



Προβάδισμα Λαμπρινίδη για Επίτροπος

Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, προσωπικός φίλος και διαχρονικός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Σταύρο Δήμα στη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», ο κ. Λαμπρινίδης αντιμετωπίζει ουσιαστικό ανταγωνισμό μονάχα από τον βουλευτή Επικρατείας και καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλο.

«Εφυγε» η Έλλη Παππά σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη



 Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα η Έλλη Παππά, σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Γ΄ Νεκροταφείο, όπου και θα ταφεί, δίπλα στον σύντροφο της ζωής της, Νίκο Μπελογιάννη.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών του Πατριαρχείου


Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία αναφέρεται η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομική αναγνώρισή του ως Πατριαρχείο ούτε αναγνώριση του οικουμενικού χαρακτήρα του.
Επισημαίνεται μάλιστα, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Ιανουάριο 2008 ότι το ζήτημα περί "οικουμενικότητας" είναι εκκλησιαστικό και δεν είναι αρμοδιότητα του κράτους.
Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη αναφορές στις ανεπίλυτες ακόμη διεκδικήσεις του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για την επιστροφή δημευθέντων περιουσιών και για την άρση της προϋπόθεσης της τούρκικης υπηκοότητας στην στελέχωση της Ιεράς Συνόδου που απειλεί την ίδια την επιβίωση του Πατριαρχείου λόγω του μικρού αριθμού των μόλις 3.000 μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας εν όλω.

8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους



 και ένα παιδί αγνοείται μετά την πρόσκρουση ξύλινου σκάφους στο οποίο επέβαιναν συνολικά 18 λαθρομετανάστες, σε βράχια, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης.

Μέχρι στιγμής, σκάφη του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή έχουν περισυνελέξει οκτώ πτώματα ενώ εννέα μετανάστες έχουν ανασυρθεί σώοι, όπως και ο 20χρονος Τούρκος διακινητής.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός μικρού παιδιού που αγνοείται ακόμα.