PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Καρατζαφέρης στο Αλεξάνδρειο.H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες του Ελατοχωρίου .Στην εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στη μνήμη των Ελατοχωριτών που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς στις 27 Ιανουαρίου 1944 παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΟΛΥΖΟ..

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τα διόδια της εθνικής οδού, όπου επισημαίναμε την ανάγκη ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, να κινηθεί με αποφασιστικό και υπεύθυνο, ανάλογο της βαρύτητας του θέματος και του αξιώματός του, τρόπο, το γραφείο τύπου του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Πολύζου εξαπέλυσε έναν πρωτοφανή λίβελο με προσωπικές ύβρεις και απαξιωτικές αναφορές απύθμενης κακότητας κατά του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βαγγέλη Λαγδάρη.
Βεβαίως, το ύφος της απάντησης του κ. Πολύζου εκφράζει απόλυτα το είδος του «πολιτικού πολιτισμού» που εκπροσωπεί. Είναι τόσο αποκαλυπτικό για το ήθος του, την ένδεια των επιχειρημάτων του, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση και το σεβασμό του στους φορείς που εκπροσωπούν θεσμικά αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα ήταν περιττή κάθε άλλη αναφορά στο πρόσωπό του.
Ωστόσο, ας γνωρίζει ο ίδιος και οι συνδημότες μας, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στις εκλογές, ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε αταλάντευτα το ρόλο που μας ανατέθηκε, και βεβαίως τον έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων της δημοτικής αρχής, και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ή να σιωπήσουμε όποια μέσα φίμωσης ή εκφοβισμού κι αν μετέλθει ο κ. Πολύζος.
Και για να τελειώνουμε με τις κακόβουλες συκοφαντίες σε βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας, τις οποίες προκλητικά ανακυκλώνει από την προεκλογική ήδη περίοδο. Όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για την προσωπική και επαγγελματική πορεία του επικεφαλής της παράταξής μας, η οποία είναι διαυγής και κρυστάλλινη, γι’ αυτό και δε δικαιούται κανείς, ιδίως ο κ. Πολύζος, να καταφέρεται με αυτόν τον αήθη τρόπο. Ας κοιτάξει πρώτα με κάποια διάθεση αυτοκριτικής τη δική του διαδρομή, «το βίο και την πολιτεία του», και τότε ίσως αντιληφθεί την αλήθεια των πραγμάτων. Κι ας μη φαντάζεται ότι η εκλογική επιτυχία είναι συγχρόνως και «καθαρτήριο» ή η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»! Οι καιροί μας είναι πολύ διδακτικοί για όλους μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ.


Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο, καθώς και με την Διευθύντρια κα Μπέτυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των επαφών της Βουλευτού με φορείς που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, με στόχο την ενημέρωση και παράλληλα την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής σε διάφορους τομείς και δράσεις.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Στη συνάντηση η κα Μίχου με τον Γ. Γραμματέα κ. Σώκο στην Περιφέρεια, συζήτησε τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν από την Πιερία για έργα που είναι ώριμα από πλευράς μελετών, αλλά και για έργα αναγκαία για το νομό για τα οποία πρέπει να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια και ο Γ. Γραμματέας θα διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι 30 Ιουνίου 2011 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις αρμοδιότητες του αιρετού Περιφερειάρχη.
Τέθηκαν επίσης στη συζήτηση και τα αναγκαία έργα του νομού η 13η Εθνική Οδός η περιφερειακή οδός καθώς και η κατασκευή της οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου.
Όπως επεσήμανε ο κ.Σώκος υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα για χρηματοδοτήσεις σχολείων στην περιφέρεια και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση για χρηματοδότηση του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου . Ακόμη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Jessica» το οποίο είναι σε εξέλιξη και αφορά δράσεις για ανάπλαση σε αστικές περιοχές.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του νομού Πιερίας και στις δυνατότητες που έχει για ανάπτυξη και πρόοδο, και πρόσθεσε πως το ΕΣΠΑ μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΤΕΑΜ μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν να αναπτυξιακά εργαλεία των φορέων του νομού.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Το πρόγραμμα LEADER που έχει εγκριθεί για την Πιερία στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συζήτησε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας κα Μίχου με την Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Αναπτυξιακής. Όπως επισημάνθηκε το ποσό του προγράμματος LEADER ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ , με Δημόσια Δαπάνη 6.500.000,00 ευρώ. Για την υλοποίηση του προγράμματος υπογράφτηκε στις 12-10-2010 η σύμβαση μεταξύ της Πιερικής Αναπτυξιακής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως επεσήμανε η κα Παρτσαλίδου τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Αναπτυξιακής όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υλοποίηση των προηγούμενων προγραμμάτων LEADER, που κατατάσσουν την Πιερική Αναπτυξιακή στις πρώτες πανελλαδικά. Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για τις ορεινές περιοχές ΟΠΑΑΧ , και η εφαρμογή για πρώτη φορά του προγράμματος LEADER για την Αλιεία. Ένα πρόγραμμα όπως υπογράμμισε η κα Παρτσαλίδου για την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών της ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου, η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για την ανάπτυξη της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, του οικοτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού.
Η κα Μίχου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων αυτών τα οποία υποστηρίζονται ουσιαστικά από το ανθρώπινο δυναμικό της Πιερικής Αναπτυξιακής, και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας όχι μόνο να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά να συμμετέχουν σε αυτές. Όπως υπογράμμισε η συστηματική ενημέρωση που γίνεται για τις ευκαιρίες των προγραμμάτων είναι το σημαντικότερο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης και να τυγχάνουν των χρηματοδοτήσεων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ.Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Κολινδρό στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού η απονομή επαίνων σε υποτρόφους του "Κυπαρισσοπουλείου Κληροδοτήματος" και σε εισαχθέντες έτους 2010-2011 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Επίσης ακολούθησε ομιλία με θέμα: "Η αναζήτηση νοήματος στη ζωή μας ως προϋπόθεση παιδείας και κοινωνικής ευημερίας σύμφωνα με τους Τρεις Ιεράρχες" από τον κ. Κούκο Δημήτριο, Δάσκαλο- Θεολόγο, Προϊστάμενο του 6ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Και κατόπιν ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας.

Ο Καρατζαφέρης στο Αλεξάνδρειο Λιτοχώρου.

Ο Καρατζαφέρης Γεώργος επισκέπτηκε το Αλεξάνδρειο για να δωρίσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο ίδρυμα, καθώς με την δωρεά του παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο είκοσι χρόνων όλων των ανά τον κόσμο Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών οργανώσεων τους.
Ο Πρόεδρος του ιδρύματος και πρών Νομάρχης κ.Παπαστεργίου υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των μελών του Δ.Σ της Εκτελεστικής Γραμματείας, λέγοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες σπανίζουν στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο Ελληνισμός.Και γί αυτό ακριβώς η δική σας δωρεά μας τροφοδοτεί με θάρρος να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλαμε ως ίδρυμα για την ανάδειξη της ιστορίας μας που αποτελεί ταυτόχρονα μάχη για τα εθνικά μας δίκαια.
Η δημοσιοποίηση της δωρεάς σας και η προτάση μας για την ανακήρυξη σας ως Μεγάλου Ευεργέτη αποτελούν μόνο ελάχιστα δείγματα αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς σας, αλλά και της ευγνωμοσύνης μας προς το προσωπό σας.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου είναι εξαιρετικού κάλους και δεν θα μπορούσε να μπεί πουθενά αλλού μόνο εδώ.Το άγαλμα έχει ύψος 4 μέτρα, και θα δώσει την ευκαιρία σε εθνικές εορτές να γίνονται καταθέσεις στεφανιών.Το ίδρυμα θα πάρει ζωή όταν εδώ θα γίνονται εκδηλώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έχω την αίσθηση να γίνουν το καλοκαίρι.Επίσης το άγαλμα θα σηματοδοτήσει στους γειτονές μας ότι δεν έχουμε παρατηθεί. Τέλος εσείς θα όρισετε τον χώρο που θα τοποθετηθεί.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Δίον - Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γεώργιος.
Κλείνοντας ο κ. Παπαστεργίου Γεώργος τους ξενάγησε στους χώρους του ιδρύματος.

YΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Συνεδρίαση τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Αιγινίου του δήμου Πύδνας – Κολινδρού.Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του Δημοτικού διαμερίσματος Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού για τα τρέχοντα προβλήματα του τόπου.

Το tv 100 στο χιονοδρομικό Ελατοχωρίου .

Το tv 100 και ο παρουσιαστής της εκπομπής <> βρέθηκαν στο Ελατοχώρι προσκεκλημένοι του Χιονοδρομικού Κέντρου και του υπεύθυνου γραφείο τύπου Λάγιο Απόστολο.Ο παρουσιαστής της εκπομπής Μάντζιος Κώστας ξεναγήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο, ινδιανικό χωρίο, στον παλιό και νέο οικιισμό Ελατοχωρίου και τέλος γνώρισε τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου. Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 20.30 και σε επανάληψη την Τετάρτη στις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Εισέπραξαν… κατανόηση.


Τη δέσμευση ότι θα μεταφέρουν τις αντιδράσεις τους στα αρμόδια όργανα και την εκτίμηση ότι τα σημεία τριβής θα πάψουν να υφίστανται με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, εξέφρασαν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Πλήρης στήριξη των δίκαιων αιτημάτων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Κοινοβούλιο ενημέρωσε το Σάββατο το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, σχετικά με τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγέλματος», που φέρνει προς συζήτηση η Κυβέρνηση. Οι δικηγόροι της Πιερίας, φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι τις 4 Φλεβάρη, ενώ δεν αποκλείεται και η παράτασή της, πέραν αυτή της ημερομηνίας.


Στη συνάντηση του Σαββάτου συμμετείχαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις αντιδράσεις των δικηγόρων στο νομοσχέδιο, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της «λειτουργηματικής ιδιότητάς» τους, καθώς και στην κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητα με τον τρόπο που θεσπίζεται.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης (μαζί με άλλους 40 από όλη την Ελλάδα), όπως ανέφερε ο κ. Τσαμακλής, είναι αντίθετος στην πολυεπαγγελματική και διατοπική εταιρία, καθώς και στην άσκηση πολλαπλών δραστηριοτήτων από τους δικηγόρους, θεωρώντας ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και θα αποβεί εις βάρος των πολιτών.
Όπως τόνισαν, ζητάν να διατηρηθεί το πλαίσιο των ελαχίστων-ενδεικτικών αμοιβών σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες πράξεις και την κατάργηση της έγγραφης συμφωνίας ως υποχρεωτικό όρο καθορισμού της εν γένει δικηγορικής αμοιβής.
Τέλος, εξέφρασαν την πλήρη άρνησή τους στην διαφήμιση με τρόπο που δεν συνάδει στη λειτουργηματική φύση του δικηγόρου.
Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικοί βουλευτές Πιερίας, έδειξαν να κατανοούν τις επιφυλάξεις των δικηγόρων, αλλά όπως ήταν μάλλον λογικό, για το μόνο που δεσμεύτηκαν ήταν να μεταφέρουν αυτές τις επιφυλάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Αντίθετα, την πλήρη υποστήριξή του «στους δικηγόρους της επαρχίας», εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος.
«Θεωρώ εύλογη την ανησυχία και τα αιτήματα του δικηγορικού κλάδου όπως διατυπώθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τα οποία αποτελούν και θέσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας», σχολίασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος εκτίμησε ότι ως προς τα τρία σημεία όπου κυρίως επικεντρώνεται η διεκδίκηση, (δηλαδή να παραμείνει η ελάχιστη αμοιβή, η διαφήμιση και η αποτροπή λειτουργίας πολυεπαγγελματικών διατοπικών εταιρειών με την κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητας) μπορεί να υπάρξει συμφωνία, μέσα από τη διαβούλευση η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη.
«Πιστεύω πως οι τελικές προτάσεις της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και η συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής πριν φτάσει στην Ολομέλεια για ψήφιση θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης και συμφωνίας», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η Μαρία Μίχου, υπογράμμισε πως άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, και δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό. «Σε κάθε περίπτωση οι ανάγκες της περιφέρειας είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων, και θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου», τόνιζε η κ. Μίχου, υπενθυμίζοντας πάντως πως «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και για λογούς δικαιοσύνης προς τη νέα γενιά»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, υπογράμμισε πως αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι συνέπειες που θα επιφέρει το άνοιγμα του επαγγέλματος στους δικηγόρους της επαρχίας, έναντι αυτών των μεγάλων αστικών κέντρων.
«Οφείλω να μεταφέρω αυτό τον προβληματισμό και ειδικότερα για το θέμα της άρσης των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, με το οποίο ευνοούνται αναμφισβήτητα οι δικηγόροι των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς τους «ανοίγει» τις δικαστικές αίθουσες ανά την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά οι δικηγόροι της περιφέρειας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας μορφής αθέμιτου ανταγωνισμού», υποστήριξε ο κ. Κουκοδήμος. Ο βουλευτής Πιερίας, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα, τόσο της μη εφαρμογής πολυεπαγγελματικής και διατοπικής εταιρίας και της άσκηση πολλαπλών δραστηριοτήτων από δικηγόρους, όσο και της διατήρησης των ελάχιστων ενδεικτικών αμοιβών των δικηγόρων σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες πράξεις.
«Θεωρώ απολύτως κατανοητή την άρνησή τους στη διαφήμιση, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το νομοσχέδιο, κρίνοντας πως πράγματι αυτή δεν συνάδει με τη λειτουργηματική φύση του δικηγορικού επαγγέλματος», κατέληξε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Βραβεία για τους άριστους της ζωής.Ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε για το 2012 ημερίδα με εισηγήσεις και διάλογο για ανάπτυξη ενός κινήματος αλλαγής μέσα στην παιδεία

Για αριστεία στη ζωή παράλληλα με τα αριστεία στη γνώση έκανε λόγο χθες ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας στο δημοτικό σχολείο της Νέας Εφέσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν των τριών Ιεραρχών στη δημοτική ενότητα Δίου, του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Ο κ. δήμαρχος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη σημερινή κατάσταση στην παιδεία και για τη βαθμοθηρία που επικρατεί ενώ έκανε λόγο για το «πάντρεμα» της παιδείας με την παραγωγή. Και πρόσθεσε ότι το 2012 θα διοργανώσει ημερίδα με εισηγήσεις και διάλογο για ανάπτυξη ενός κινήματος αλλαγής μέσα στην παιδεία

Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί!

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

Το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε» είναι μια συνειδητή επιλογή των πολιτών. Είναι μια διαφανής πράξη. Είναι μια πράξη στην οποία αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε, όταν διαπιστώσαμε πως έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου. Πριν φτάσουμε στο σημείο να σπρώξουμε τις μπάρες, εκθέσαμε τα προβλήματά μας στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, αναζητήσαμε το διάλογο, καταθέσαμε τα επιχειρήματά μας και τις προτάσεις μας, συναντηθήκαμε με ηγετικά στελέχη υπουργείων και των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, υποβάλαμε τα αιτήματά μας. Δυστυχώς, δεν μας άκουσε κανείς!

Και όλα αυτά, επί δυόμιση χρόνια, με μεγάλη υπομονή και ευαισθησία, έχοντας πάντα υπόψη μας την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και αυτή των συμπολιτών μας. Κι όμως, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί, ότι η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί προ πολλού. Φαίνεται ξεκάθαρα από τη σημερινή απάντησή του προς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο για τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, πως ο κ. υφυπουργός έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα: «Όπως είχα δεσμευτεί, θα υπάρξει μια νέα συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους (τοπικούς φορείς, εταιρία, υπουργείο) όπου θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Πιστεύω ότι με πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης θα βρεθούν λύσεις».

Με άλλα λόγια: «Τι κάνεις Γιάννη: Κουκιά σπέρνω!»

Κύριε υφυπουργέ, ξεχάστε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις! Οι πολίτες είναι «χορτάτοι» από τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και τις ψευδείς υποσχέσεις σας! Είναι πλέον οφθαλμοφανές, ότι ψηλαφίζετε μέσα στο σκοτάδι και κινείστε χωρίς τον στοιχειώδη σχεδιασμό. Η ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή του υπουργείου σας και της κυβέρνησης την οποία υπηρετείτε, καθώς η υλοποίηση όλων όσα ψευδώς υποσχεθήκατε στο παρελθόν (π.χ. Εγνατία Οδός) δεν εξυπηρετούν τους στόχους των κατασκευαστικών εταιρειών. Κανείς πλέον δεν μπορεί να σας πιστέψει! Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στα λόγια σας!

Από εδώ κι εμπρός έχετε μόνο μία επιλογή: Να ακολουθήσετε το δρόμο που χάραξαν οι πολίτες, γιατί το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, είναι βέβαιο, πως δεν τον διαβήκατε ποτέ!

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Διόδια: Αγρότες της Πιερίας, ενωθείτε μαζί μας!


Στις 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00, όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

Ας ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας, γιατί σε λίγο καιρό, κανείς μας δεν θα μπορεί να υπερβεί τον πήχη της φτώχειας.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Η διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων.

Αύριο, Δευτέρα 31.01.2011, όπως κάθε εβδομάδα, στις 14:00, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Μετά από έρευνα τεσσάρων χρόνων της Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων της Μ. Βρετανίας, έρευνα της Ε.Ε. στην οποία συμμετείχαν 33 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο διαπιστώθηκε ότι:

  • Στα βιολογικά δημητριακά περιέχονται μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών ,περισσότερα ιχνοστοιχεία σιδήρου, χαλκού και ψευδάργυρου. Υπερτερούν σε μεταβολίτες οι οποίοι προστατεύουν από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
  • Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα συμβατικά
  • Το επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο γάλα που παρήχθη βιολογικά ήταν κατά 90% υψηλότερο από το συμβατικό γάλα και είχε περισσότερα λιπαρά ωμέγα 3.

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν μικρότερο ποσοστό αζώτου και νιτρικών τα οποία συνδέονται με καρκίνο του στομάχου. Δεν έχουν φυτοφάρμακα τα οποία ενοχοποιούνται για κάποιες μορφές καρκίνου, ανδρική ανικανότητα και προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και ορμόνες με αποτέλεσμα να περιέχουν περισσότερη ουσία και λιγότερο νερό. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να αγοράσουμε 3 και πλέον κιλά συμβατικά φρούτα ή λαχανικά για να πάρουμε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε 1 κιλό βιολογικά φρούτα ή λαχανικά.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ

Συντονιστική επιτροπή "Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης στο Λιτόχωρο.Τιμήθηκε για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Συνεδρίασε η Δημοτική Παράταξη του Λαγδάρη Βαγγέλη


Συνεδρίασε χθές το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου στο Αιγίνιο η Δημοτική Παράταξη του Λαγδάρη Βαγγέλη με θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ Πύδνας- Κολινδρού που θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. Επίσης η ομάδα συζήτησε και άλλα σοβαρά θέματα του Δήμου.