PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΙΛΙΝΟ......

ΈΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ....
ΈΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ....
ΈΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ... ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΜΩΣ.... ΑΣ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!!!

DEEP gia DEEP

aroukou fun house!
ki aroukou ta ...praita!

ΣΕΙΣΜΟΣ ...ΣΕΙΣΜΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ 89,2 Η ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ

Στο ράδιο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στους 89,2 γίνεται ...χαμός! ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ; ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ.... Και τα μυαλά στα κάγκελα.... Ράδιο Διόνυσος και Ελληνική μουσική, είναι ένα και το αυτό!!! Η Πιερική μουσική πραγματικότητα σαφώς και το αναγνωρίζει, καθώς το εισπράτει αυτό το ραδιόφωνο κι από την απήχηση του στον κόσμο! Γειά σου Μαρίαααααααααααααααααααα

Να ο Θανάσης Παγεωργίου με ....ανοιξιάτικα χρώματα!!!

Λέτε το νέο ΛΟΥΚ του Θανάση Παπαγεωργίου να σημαίνει κάτι;;; Μάλλον ο Θανάσης με τα ανοιξιάτικα χρώματα στο κουστούμι του κάτι μας λέει!!! Μάλλον προβάρει ...ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ, ανοιξιάτικο στον επερχόμενο ανασχηματισμό του ΓΙΩΡΓΟΥ ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!! Μακάρι ρε Θανάση να φορέσεις το κουστούμι του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που μάλλον για εκεί σε προορίζει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β΄ !!!

Ο Γιώργος Κουκουλιάτας και το ....πουλί του!!!

Ο δημοσιογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ, φίλος και συνάδελφος, το καλύτερο παιδί της πιάτσας. Βρήκα αυτή τη φωτογραφία του κι είπα, "τι να λέει άραγε με το βλέμμα αυτό στο ...πουλί" ά ρε ΓΙΩΡΓΟ.... Το τι λες εσύ με το βλέμμα σου δεν έχει σημασία, εκείνο που έχει σημασία είναι τι λέει το πουλί σε σένα. ΜΑΣ ΛΕΣ; Μήπως σου λέει πως "Η ΠΙΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ - Ή ΠΑΡΟΝ";;;; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ;;; Θα το νικήσουμε και το μέλλον, με το παρόν τι γίνεται!!! Και ο τίτλος της φωτογραφίας; "Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ"

Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ....

Αυτή η όμορφη κυρία είναι το "δεξί" χέρι του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ. Τη λένε ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ κι όσοι πήγατε ποτέ στο γραφείο του Βουλευτή, σίγουρα θα την είδατε. Η ευγένια της σε σκλαβώνει και η αποτελεσματικότητα της σε κερδίζει. Είναι το "πολυεργαλείο" που θα ήθελε να έχει ο κάθε πολιτικός στο γραφείο της... Η ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ.

Διήμερο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ



ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ.

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου οργανώνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2011 το 15ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου (Αγίου Γεωργίου 64), ώρα 7.00 το απόγευμα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, «τον μήνα Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνεται ως γνωστόν το φεστιβάλ Χορωδιών , το οποίο αποβλέπει στη γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων με άλλες Χορωδίες και στην προβολή του έργου που πραγματοποιείται από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου».

Το Δ.Σ. της δημοτικής χορωδίας επισημαίνει επίσης ότι αυτή τη χρονιά λόγω των αλλαγών που έ χουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, «θελήσαμε να προβάλουμε την πολιτιστική παράδοση διαφόρων περιοχών του νέου Δήμου Δίου – Ολύμπου, γι’ αυτό και προσκαλέσαμε κυρίως χορωδιακά σχήματα από τη γύρω περιοχή μας τα οποία μαζί με τις χορωδίες από τη Νάουσα, την Αθήνα και τα χορωδιακά τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης», πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν ένα διήμερο μουσικής πανδαισίας , το οποίο θα ικανοποιήσει όλους».

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Χορωδίας “Ι. Σακελλαρίδης”

Πρόεδρος Νίκη Ζώη-Παναγούλια

Αντιπρόεδρος Θάνος Κυρίτσης

Γ. Γραμματέας Λουίζα Μπελογιάννη

Ταμίας Μπέλα Βλαχοπούλου

Έφορος τύπου & δημοσίων σχέσεων Νίκος Σκρέτας

Έφορος παραδοσιακού – εκκλησιαστικού Ιωάννης Ρέππας

Έφορος παιδικής & εφηβικής χορωδίας Μελπομένη Κουτσιμανή

Έφορος ενδυματολογίας & υλικού Ακριβή Χατζήνα

Έφορος αιμοδοσίας Αθανάσιος Λέϊνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην πρόσκληση που εκδόθηκε, σε χαιρετισμό του ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αναφέρει: «Δεκαπέντε χρόνια τώρα, κάθε Άνοιξη, η έμπνευση, το πάθος, το κέφι και η φαντασία των δημιουργών, συναντούν τη θέρμη και την αποτελεσματική στήριξη από τον Δήμο και τους πολίτες της.

Το Χορωδιακό μας Φεστιβάλ έχει πλέον αποδείξει πως αντέχει στο χρόνο. Αποδεικνύει ακόμη τη ζωντάνια και το δυναμισμό των κατοίκων τής πόλης μας που έμπρακτα αγαπούν τον πολιτισμό.

Θέλω λοιπόν, με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που με την ειλικρινή στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια κρατούν το επίπεδο του πολιτισμού ψηλά. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι η απάντηση στην κρίση. Περικλείει τη δύναμη της συνοχής της κοινωνίας, τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Από την πλευρά μας, ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε το θεσμό και να τον κάνουμε συνεχώς καλύτερο.

Καλωσορίζω στον τόπο μας όλους τους χορωδούς που μας τιμούν με την παρουσία τους και εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Γεώργιος Παπαθανασίου

Ο Χάρρυ Κλύν στίς 15 Μαίου στο Μακρύγιαλο


Ο Χάρρυ Κλύν στίς 15 Μαίου θα βρίσκεται στον Μακρύγιαλο.Θα μιλήσει στην εκδήλωσηπου διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος < Ο Πόντος> για την γενοκτονία των Ποντίων.Ιστορική αναδρομή από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ.Αντίκα Θεόδωρο.Η εκδήλωση θα γίνει στίς 19,00 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου.Την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος συνεργάτης και στενός του φίλος.

Ο Στέργιος Τόκας κι οι φίλοι του

 Σε αυτή τη φωτογραφία ΞΕΧΩΡΙΖΩ έναν και μόνον έναν ΑΡΧΟΝΤΑ.... Τον κυρ ΝΙΚΟ τον ΠΑΝΤΖΙΑΛΑ! Οι άλλοι όλοι είναι απλά ...φίλοι μου!!! (είναι δίπλα στον ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΟΚΑ, δεύτερος από δεξιά)
Σ αυτό το στιγμιότυπο ο ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΖΙΑΛΑΣ γιός του ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΑΝΤΖΙΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Στη μέση ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΚΑΣ και δίπλα ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ..... Ά ρε Γιάννη, δεν τον προπόνησες τον Κώστα να κρατήσει την ....πρωτιά στον ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και μας έφαγε στη στροφή ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ "ΞΑΝΘΟΣ" γ@μω την ατυχία μου...

Συνάντηση του Θ. Παπαγεωργίου με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές των αγροτών


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, είχε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαΐου 2011, προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μ. Κορασίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των πληρωμών των αγροτών και κυρίως να ενημερωθεί για θέματα αγροτών από την Πιερία.

Όπως διαβεβαίωσε το κ. Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν πληρωμές αγροτών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης για όσους δεν την πήραν

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πληρωθούν όλοι οι αγρότες που δεν έχουν πληρωθεί την Ενιαία Ενίσχυση λόγω λαθών, παραλείψεων κλπ. Όπως βεβαίωσαν στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ τον κ. Παπαγεωργίου, τακτοποιούνται όλες οι περιπτώσεις των αγροτών της Πιερίας και η πληρωμή τους θα γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου.

Πληρωμή του 25% στους καπνοπαραγωγούς

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα (Μαΐου) θα πληρωθεί το ποσό της Ενιαίας Ενίσχυσης του μέτρου 114 (το ποσοστό του 25%) σε όλους τους καπνοπαραγωγούς. Ήδη έχουν πληρωθεί πανελλαδικά 10.000 αγρότες και σταδιακά μέχρι το τέλος Μαΐου του 2011, θα πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι.

ΠΕΛΕΚΑΣ TOUR 2011


Η Άνοιξη είναι μια από τις καλύτερες εποχές .Η ζωή ξαναρχίζει ,η διάθεση αλλάζει και η κίνηση διώχνει την νωχελικότητα και την χειμερινή νωθρότητα . Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται , ξεθαρρεύουν και ξεχύνονται να απολαύσουν τις χαρές ,τις μυρουδιές τις γεύσεις της πανάρχαιας ελληνικής φύσης ,των ανθισμένων λουλουδιών και δέντρων. Ο Σ.Ε.Ο. Κατερίνης ,οι ΕΛ.Π.ΠΙ . και η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, είναι έτοιμοι για να υποδεχθούν τους δεκάδες φυσιολάτρες, ποδηλάτες από όλο το πανελλήνιο στον τρίτο ‘’ΠΕΛΕΚΑ TOUR 2011’’ ,τον εναλλακτικό αγώνα Μ.Τ.Β. ΟΠΕΝ που ξεκίνησε σαν μια πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για την καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και του ομωνύμου ποταμού και έγινε ειδικά για φέτος μια γιορτή αφιερωμένη στον εθελοντισμό ,τον πολιτισμό ,το περιβάλλον ,το ποδήλατο. Την Κυριακή 22 Μάιου φαίνεται πως θα γίνει το αδιαχώρητο στο πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας στην Πιερία, με ποικίλες εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού για όλους!!! Αγώνας Μ.Τ. Β. 20Κm ειδικά σχεδιασμένος για να τερματίσουν όλοι , ακόμη και αυτοί που δεν κάνουν πέντε μέρες την εβδομάδα ποδήλατο. Μίνι διαδρομές από 500m για τους λιλιπούτειους αυριανούς πρωταθλητές, δεξιοτεχνίες, μουσικοχορευτικά δρώμενα ,παζάρι ποδήλατου .Έπαθλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα για όλους δώρα-εκπλήξεις για τους πρώτους. Οργανωμένη και πλήρη κουζίνα . Χώρος για παρκινγκ ,κάμπινγκ, αθλοπαιδιές, παιδική χαρά. Πλήρες διασωστικό κλιμάκιο και δεκάδες εθελοντές.

H εκδήλωση καλύπτεται από την ενημερωτική πύλη της Πιερίας : www.Pierialife.gr

Η συντονιστική επιτροπή

Συγχαρητήρια του Πιερικού Αρχελάου στο Βατανιακό για την άνοδό του στη Γ΄ εθνική

Ο Πιερικός Αρχέλαος για την άνοδο στη Γ΄ εθνική κατηγορία , έστειλε στην ομάδα ποδοσφαίρου του Βατανιακού την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί μας φίλοι,

Οι καλαθοσφαιριστές, οι προπονητές και το Δ.Σ. του συλλόγου μας, για την άνοδο της ομάδας σας στη Γ΄ εθνική κατηγορία, σας συγχαίρουμε θερμά και ευχόμαστε καλή πορεία στο νέο, πλέον, πρωτάθλημα.

Η επιτυχία σας αυτή που είναι αναμφισβήτητα αποτέλεσμα επίπονου έργου, χαροποιεί όχι μόνο εμάς και γενικά τον μπασκετικό κόσμο, αλλά όλη τη φίλαθλη Πιερία και ήρθε σε μια εποχή που τις χαρές από τον υγιή αθλητισμό τις έχουμε όλοι μας ανάγκη.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Πόδας Απόστολος Γιαλένιος Μόσχος

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Συγχαρητήρια του Πιερικού Αρχελάου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το 6ο τρόπαιο

Ο Πιερικός Αρχέλαος για την κατάκτηση του 6ου τρόπαιου της Euroleague, έστειλε στην KAE Παναθηναϊκός την παρακάτω επιστολή:

Οι καλαθοσφαιριστές μας, οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, για την κορυφαία διάκρισή σας με την κατάκτηση του 6ου τρόπαιου της Euroleague, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Ο θρίαμβος αυτός που για μια ακόμη φορά μας έκανε πιο υπερήφανους, δίνει σε όλους μας μια ξεχωριστή χαρά και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ.

Με εκτίμηση,

Για το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Πόδας Απόστολος Γιαλένιος Μόσχος

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Μήνυμα Θ. Παπαγεωργίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις


Το μήνυμα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου προς τους νέους και νέες της Πιερίας, τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν την δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων:

«Η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων είναι μια δοκιμασία για τους νέους που συμμετέχουν σ’ αυτές, για τους γονείς τους που συμπαραστέκονται στην δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια των παιδιών τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για την προετοιμασία και την άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που διεξάγονται σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής ύφεσης προβάλουν πιο έντονη την ανάγκη επένδυσης στους νέους μας. Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα καλύτερα εφόδια υποστήριξης και ενίσχυσης της προσπάθειάς τους για ένα καλύτερο δικό τους αύριο, ενώ μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την έξοδο από την σημερινή κρίση.

Εύχομαι στον καθένα μαθητή και στην κάθε μια μαθήτρια ξεχωριστά, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ για να έχουν ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ευόδωση των προσδοκιών και των στόχων τους».

Στη Βουλή τέλος Μαΐου οι προτάσεις για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων


Συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2011, στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου με θέμα τις υποδομές Υγείας στο νομό Πιερίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου, στην ομιλία του στη Βουλή, αναπτύσσοντας την ερώτησή του επικεντρώθηκε σε δύο γεγονότα -και ένα που μέλλεται να εξελιχθεί- τα οποία στην ουσία άλλαξαν τα τελευταία χρόνια και αλλάζουν στο άμεσο μέλλον, το χάρτη παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην Πιερία.

Το πρώτο γεγονός είναι η λειτουργία του νέου νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί σε απομακρυσμένο χώρο από το κέντρο της πόλης και η πρόσβαση των πολιτών της Κατερίνης, αλλά και του Νομού είναι δυσχερής. Παράλληλα, τα κτίσματα και το οικόπεδο που στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο είναι στο κέντρο, στην καρδιά της πόλης της Κατερίνης, και μένουν αναξιοποίητα.

Το δεύτερο γεγονός είναι εγκατάλειψη, πριν από 6 χρόνια, των κτηριακών εγκαταστάσεων και η έκταση των είκοσι οχτώ χιλιάδων στρεμμάτων, του παλιού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αποασυλοποίησης, το οποίο οργανώθηκε στην πόλη της Κατερίνης και γύρω από αυτή σε 16 συνολικά δομές οι οποίες στεγάζονται σε πολλά ιδιωτικά κτίρια και κοστίζουν σε ενοίκια διακόσια πενήντα χιλιάδες ευρώ περίπου ετησίως. Κι όλα αυτά τα χρόνια η μεγάλη έκταση και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Ψ.Ν.Π.Ο. παραμένουν αναξιοποίητες.

Το τρίτο που εξελίσσεται σαν γεγονός είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης, να ενοποιήσει τα δυο νοσοκομεία, όπως επιτάσσουν οι επιταγές και οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποίες δεν επιτρέπουν πια τη λειτουργία των ψυχιατρικών μονάδων. Έτσι λοιπόν, το παλιό ψυχιατρικό νοσοκομείο και οι δομές του όπως εξελίχθηκαν θα ενσωματωθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πιερίας. Ήδη φτιάχνονται εγκαταστάσεις για να εγκατασταθούν και οι ψυχιατρικές υπηρεσίες στο χώρο του νέου νοσοκομείου.

Τα ερωτήματα, που έθεσε ο κ. Παπαγεωργίου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Χρήστο Αηδόνη, είναι:

Πως εξαιτίας αυτών των θετικών αλλαγών, βλέποντας πάντα το συμφέρον του δημοσίου, των πολιτών, αλλά και το συμφέρον των εργαζομένων, θα μπορούν όλοι οι πολίτες της Πιερίας, να έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του δημοσίου;

Πώς οι πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι μεγάλες από άποψη μεγέθους, αλλά και αξίας, θα αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος και του Υπουργείου Υγείας των πολιτών της Πιερίας και της χώρας γενικότερα;

Η απάντηση του κ Αηδόνη

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρ. Αηδόνης απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Παπαγεωργίου τόνισε κατηγορηματικά:

- Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν πρόκειται κανένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Εκείνο, το οποίο ενδιαφέρει σήμερα το Υπουργείο είναι πραγματικά να αναβαθμιστούν οι μονάδες υγείας για να μπορέσει ο κάθε πολίτης να έχει αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Ο κ. Αηδόνης, παρατήρησε πως δυστυχώς υπάρχει μια τεράστια τερατολογία όπου διάφοροι άνθρωποι χωρίς να σκέφτονται το τι πρέπει να πουν, προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα πανικού στη λογική ότι καταργούνται μονάδες υγείας ή νοσοκομεία. Στο θέμα της συγχώνευσης νοσοκομείων τόνισε πως το Υπουργείο ακολουθεί το πολιτικό πλαίσιο που ορίστηκε από την πρώτη στιγμή. Αυτό το διάστημα ξεκίνησε μία διαδικασία διαβούλευσης με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία θα κρατήσει μέχρι και τέλη Μαΐου και αυτόματα μετά όλη αυτή η διαδικασία θα έρθει στο Κοινοβούλιο. Όταν κλείσει και η διαδικασία της κοινοβουλευτικής συζήτησης, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει η όποια ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τις μονάδες υγείας σε κάθε νομό.

Για την αξιοποίηση της περιουσίας η οποία προέκυψε από τη μετακίνηση, μετεγκατάσταση των νοσοκομειακών μονάδων της Πιερίας, ο κ. Αηδόνης τόνισε κατηγορηματικά ότι το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων διέπονται από το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο, ανήκουν στην Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια, με διαχειριστή τις ίδιες υγειονομικές μονάδες, δηλαδή τα νοσοκομεία της Κατερίνης, και δεν πρόκειται να παραχωρηθούν σε άλλους. Σχεδιάζεται, λοιπόν, η αξιοποίησή τους με γνώμονα την ανάδειξη νέων υπηρεσιών υγείας. Ειδικότερα για τις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης, το Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρεται να καλύψει ένα κομμάτι της πρωτοβάθμιας υγείας, μέσα από την αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων για να απαλειφθεί και το πρόβλημα της μετακίνησης των πολιτών στο νέο νοσοκομείο που είναι εκτός πόλης. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν μπουν σε μια διαδικασία συζήτησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς για μια περαιτέρω ανάπτυξη τους και να υπάρχει μια χρηστικότητα τέτοιας μορφής, η οποία ουσιαστικά θα διαμορφώνει και ένα συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα στην κοινωνία.

"ΧΡΥΣΩΘΗΚΕ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
Με το δεξί ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για την κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που στην πρώτη φετινή συμμετοχή της «εκτός συνόρων» με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας κατάφερε να κατακτήσει 3 μετάλλια στους διεθνείς αγώνες του Έσσεν της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου.
Οι αγώνες που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια στον στίβο του Έσσεν συγκέντρωσαν πολλές...

ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ





Θανάσιμο κουαρτέτο: Πόσο επικίνδυνο είναι το
``μεταβολικό σύνδρομο``


Αρχίζει συνήθως με το υπερβολικό βάρος. Αργότερα προστίθεται η υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και διαβήτης.
Μιλάμε για το μεταβολικό σύνδρομο. Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί και το ότι αναπτύσσεται ύπουλα, το σύνδρομο ονομάζεται επίσης "θανατηφόρο κουαρτέτο». Ύπουλο επίσης είναι ότι οι ασθένειες αυτές αλληλοενισχύονται. Έτσι, το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για σοβαρή νόσο ή καρδιακή προσβολή.
Μεταβολικό Σύνδρομο: ένας στους τέσσερις πολίτες είναι σε κίνδυνο.
Κάθε τέταρτος Έλληνας θα αναπτύξει κατά τη διάρκεια της ζωής του το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα σύνδρομο που ο συνδυασμός διαφόρων συμπτωμάτων μαζί αποτελούν την μορφή της νόσου αυτής.
Τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια του μεταβολικού συνδρόμου είναι τα παρακάτω :

Κοιλιακό λίπος- παράγει ορμόνες επικίνδυνες

Για τους περισσότερους παθόντες φορείς, το μεταβολικό σύνδρομο αναπτύχθηκε από το υπερβολικό βάρος. Είναι επικίνδυνο, ειδικά το υπερβολικό
Κοιλιακό λίπος, διότι η λεγόμενη ενεργειακή "ρεζέρβα" αποτελεί ένδειξη ότι τα εσωτερικά όργανα, όπως το πάγκρεας ή το ήπαρ περιβάλλει ένα παχύ στρώμα λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λιπώδης ιστός παράγει ορμόνες επιβλαβείς που διανέμονται μέσω του αίματος στο σώμα. Αυτό φέρνει το μεταβολισμό μας εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα τον σταδιακό φραγμό των αιμοφόρων αγγείων.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) στους άνδρες, μία περίμετρο μέσης μεγαλύτερη από 102 εκατοστά είναι επικίνδυνη για τις γυναίκες δεν θα πρέπει αυτή να υπερβαίνει τα 88 εκατοστά.


Η
υψηλή αρτηριακή πίεση

© Photocase.de/rbmedia
Η υπέρταση είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου. Τα συχνά υψηλά ποσοστά πίεσης μπορεί να περάσουν απαρατήρητα για χρόνια, διότι προκαλούν μικρή ενόχληση. Εάν δεν ακολουθήσει θεραπεία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία. Οι τιμές πάνω από 130/85 mmHg (χιλιοστά στήλης υδραργύρου) συνεπάγει υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης του μεταβολικού συνδρόμου. Αυτό ισχύει και για τα άτομα με υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα: Στους άνδρες, η τιμές HDL-χοληστερόλης κάτω από 40mg/dl θεωρούνται επικίνδυνες και στις γυναίκες, η τιμή αυτή δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 50 mg / dl.

Το «θανάσιμο κουαρτέτο» συμπληρώνει και ο διαβήτης Τύπου 2. Αυτός ο τύπος διαβήτη δεν είναι κληρονομικός, αλλά προκαλείται από λάθος διατροφή πλούσια σε θερμίδες και λίπος και τη σωματική αδράνεια.

© GettyImages

Η
απώλεια βάρους και σωστή δίαιτα μπορεί να αποτρέψει το μεταβολικό σύνδρομο

Τα καλά νέα: Το μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να προληφθεί. Δεδομένου ότι η παχυσαρκία σε πολλές περιπτώσεις του «θανάσιμη κουαρτέτο" θεωρείται η αρχή του κακού συνιστάται δίαιτα και διατροφικές αλλαγές. Επίσης σημαντικό πολλή είναι η σωματική κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει και η ελαχιστοποίηση των άλλων παραγόντων κινδύνου. Επτά με πέντε τοις εκατό λιγότερο σωματικό βάρος, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη κατά 60 τοις εκατό.
Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή πίεση του και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες



Εκτός από την χρήση της θεραπείας φαρμάκων αφορά πρωτίστως αλλαγή στον τρόπο ζωής: απώλεια βάρους, περισσότερη άσκηση και υγιεινή διατροφή αυτοί οι παράγοντες είναι ουσιαστικής σημασίας για τη θεραπεία των τεσσάρων παραγόντων κινδύνου με επιτυχία.

© PhotoDisc
http://Kfa21.blokspot.com
Πηγή: www.wikipedia.org

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΝΑΤΖΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ....ΗΘΟΣ

Ο Γιώργος Ταναντζής είναι ένα παιδί χαμηλών αν μη τι άλλο τόνων....
Έτσι μεγάλωσε κι έτσι πορεύεται....
Και στη ζωή και στη διαιτησία και στη δουλειά του εκεί στο Δήμο Κατερίνης....
Ποτέ του δεν προκάλεσε, ποτέ του δεν "έπαιξε" περίεργα ή ανάποδα!
Ας του δώσουμε μιά δόση δημοσιότητας μέσα από το δικό μας βήμα, καθώς έτσι του ...πρέπει και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.....

Έτσι γιατί γουστάρω.... ΟΛΥΜΠΟΣ

Πάμε ΒΟΛΤΑ στον ΟΛΥΜΠΟ μου;;;
ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΑΡΑΞΑ..........

Είσαι απαράδεκτος αν παρκάρεις σε πεζόδρομο, πεζοδρόμια, ράμπες για καροτσάκια και αναπήρους κλπ

Μήπως πρέπει πάλι να προβούμε στην εκτύπωση νέας παρτίδας των συγκεκριμένων φωτογραφιών;;; Σαν πολύ δεν το έχουμε αφήσει;;;; 
Δεν ξέρω ποιός το είχε σκεφτεί αυτό το σχέδιο, όμως στην πλατεία της Κατερίνης μας και στον πεζόδρομο ίσως θα πρέπει να γεμίσουμε στα τζάμια των αυτοκινήτων τέτοια αυτοκόλλητα!!!

ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ............

KAI ΤΩΡΑ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ; ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Μιά χαρά τα πάει το μέλος της ΝΟΔΕ Γαβριήλ Κωνσταντινίδης

Το μέλος της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Γαβριή Κωνσταντινίδης, δε μασάει....
Και δουλειά και κόμμα και προσωπικά και επαγγελματικά..... άλλωστε πως να μην τα κάνει ΑΡΙΣΤΑ όλα αυτά; ΝΕΟΣ ΓΑΡ!!!
ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...
ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ "ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ" 
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 
ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΚΥΡ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΟΜΥΤΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΩ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΣΕ ΣΕΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.... ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ ΑΔΕΡΦΕ!!!

Πρίν ένα χρόνο να τι έγραφα - ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΥΨΕ ΣΚΥΨΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΒΙΤΣΑ… Ή …ΓΚΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

  ΥποΓΡΑΦΕΙ ο δημήτρης κεραηλίδης

• Και που λες φίλε Έλληνα, θα σου πω σήμερα ένα παραμύθι…

• Ένα παραμύθι που σίγουρα θα μιλήσει στην ψυχούλα σου!

• Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια χώρα που την έλεγαν Μπανανία…