PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το παλεύει δυνατά στη Βόρεια Πιερία ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ....
Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ΕΚΠΛΗΞΗ η παρουσία του ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ....
Οι δυνατές άλλες υποψηφιότητες πλέον σίγουρα τον ΜΕΤΡΑΝΕ και μάλιστα ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ....
Μπράβο Δημήτρη, μακάρι έτσι να παραμείνεις. Κοντά στους απλούς Δημότες της Βόρειας Πιερίας μου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ...ΨΥΧΗ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.....
Τα πάντα όλα σε αυτή την εικόνα για να παραμείνουμε άνθρωποι...
ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ.... ΣΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.....
ΣΚΥΛΟΥΣ, ΓΑΤΕΣ, ΣΚΟΥΡΑΚΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!!

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ - Α. Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ"

Αναγέννηση Σφενδάμης-Α.Ε. Καρίτσας οι φιναλίστ
ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Σάββατο 1-3-2014 στο Λιτόχωρο

Ο τελικός του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας είναι γιορτή.
Αυτό το μήνυμα επιθυμεί να εμφυσήσει προς κάθε κατεύθυνση η διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., έτσι ώστε όλοι να απολαύσουν τον αγώνα και να επικροτήσουν αλλά και να χειροκροτήσουν το νικητή.
Η συνάντηση του φετινού 34ου τελικού του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1-3-2014 στις 5 μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας».
Αντιμέτωποι στο φινάλε του θεσμού θα βρεθούν δύο από τις πρωταγωνίστριες ομάδες της Α΄ κατηγορίας του πρωταθλήματος 2013-14 της Ε.Π.Σ.Π. η τυπικά γηπεδούχος μετά από κλήρωση Αναγέννηση Σφενδάμης και η Α.Ε. Καρίτσας, οι οποίες φιλοδοξούν να προσφέρουν ευχάριστο θέαμα και ασφαλώς να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας.
Οι φετινοί φιναλίστ συμμετέχουν για πρώτη φορά στον τελικό, στον οποίο θα επιδιώξουν να αποχωρήσουν το πρώτο Σαββατόβραδο του Μαρτίου μαζί με βαρύτιμο έπαθλο.
Σύμφωνα με το τελετουργικό, τις ομάδες θα συνοδεύουν νεαροί ποδοσφαιριστές από τα αντίστοιχα παιδικά τμήματα των δύο σωματείων. Ήδη οι διοργανωτές της Ε.Π.Σ. Πιερίας εμπέδωσαν στους υπευθύνους των δύο ομάδων ότι τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τον τελικό μέσα στο πνεύμα του ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄ σεβόμενοι το άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν.
Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού όσο και στην ανάπαυλα του ημίχρονου οι υπεύθυνοι της Ένωσης προετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων εορταστικού χαρακτήρα, ενώ στη διάρκεια των απονομών η βραδιά θα διανθίζεται με φαντασμαγορικές εικόνες.
Τον τελικό του κυπέλλου αναμένεται να παρακολουθήσει σημαντικός αριθμός φιλάθλων τόσο από τις δύο ομάδες όσο και από τη φίλαθλη οικογένεια της Πιερίας.
Η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πιερίας υλοποιώντας το πρόγραμμα αποκέντρωσης θα διεξάγει κάθε χρόνο τον τελικό του κυπέλλου σε διαφορετικά γήπεδα, έτσι ώστε το θεσμό αυτό να τον απολαμβάνει κάθε γωνιά του Νομού μας.

ΌΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τοποθετούνται την επόμενη εβδομάδα
ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΝΕΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Α’ Δ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ικανοποίηση επικρατεί στην Ε.Π.Σ. Πιερίας με την τοποθέτηση των νέων χιλίων καθισμάτων στη βόρεια κερκίδα του Α’ Δ.Α. Κατερίνης, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες οι επί πλέον θέσεις για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Τουρκία για την προκριματική φάση του UEFA EURO U-21 που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014.
Το έργο υλοποιήθηκε με την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Καθοριστική και η διαρκής επιμονή για γρήγορη ολοκλήρωση της προσπάθειας από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θωμά Παπαδημητρίου αλλά και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Παπαζιώγα που συνδράμει στο έργο.
Ενθουσιασμένος βρέθηκε στο γήπεδο το μέλος της Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Κώστας Καρέκλας ο οποίος με την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης των καθισμάτων, δήλωσε: «Η άρτια συνεργασία Δήμου Κατερίνης και Ε.Π.Σ. Πιερίας για μια ακόμα φορά απέδωσε καρπούς. Τα νέα χίλια καθίσματα θα μας δώσουν λύσεις στο αίτημα των φιλάθλων της Πιερίας για μεγαλύτερη παρουσία συμπολιτών μας στον αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία, μάλιστα μετά το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τη συνάντηση Ελλάδας – Σουηδίας. Ως Ε.Π.Σ. Πιερίας νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση.»

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ "ΕΞΟΧΙΚΟ" ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ;;;;;

ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ - ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.....
Ρε συ Απόστολε Τζιτζικώστα, πρόσεξε....
Τα μάτια σου στην Πονεμένη Πιερία μου....
Κάποτε είπα στον ΠΑΝΙΚΑ τον Ψωμιάδη, μα δεν με άκουσε. Με προσπέρασε, ή καλύτερα με έγραψε στα π@π@ρια του....
Του είχα πει....
"ΑΝ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ...ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ...ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΑΣ";;;;
Κι εκείνος, ενώ έδειξε πως του άρεσε, εν τέλει με έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μαζί με μένα και όλους εμάς τους ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ  Πιεριείς....
Γ@μώ την ατυχία μου, που θα έλεγε και η Μαλβίνα η Κάραλη αν ζούσε.....
ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ "ΕΞΟΧΙΚΟ" ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ;;;;;

Έλεος ρε Ιωαννίδη, μας έκανες κι εδώ στην Πιερία ...μαντάρα (κείμενο του δημητρίου Π. κεραηλίδη)

Τι έγινε; Χάσατε την μπάλα αδέρφια ...ΙΩΑΝΝΙΔΙΚΟΙ;;;;; Έ όχι ρε.... ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.... Κι άντε ρε γ@μώτο να πάει στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του να κάνει ότι γουστάρει.... Ας τον λουστούν εκείνοι οι οποίοι τον γέννησαν, εμείς στην Πιερία τι φταίμε που μας έκανε ...ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΜΕ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ; Με το που ήρθε εκείνος άνοιξε η όρεξη σε κάποιους να πάρουν καρέκλες.... Ά ΡΕ ΤΡΟΪΚΑ..... Ο ένας ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ο άλλος ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κι ο τρίτος ο ...μακρύτερος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! Έλεος ρε Ιωαννίδη, μας έκανες μαντάρα. ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΦΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΈΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΣΟΥ...... Κι εσύ κι οι λεβέντες ορεξάτοι τίποτες που κούμπωσες πάνω σου! ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ...ΜΑΝΑΒΗΣ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΠΑΝΑΚΟ...ΡΙΖΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΌΡΜΙΞΑΝ ΝΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΣΟΥΝ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΙ ΎΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ


ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. 
Σταύρος Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κεραηλιδης επίτιμα μέλη στην ομάδα CORFU FC ένα σωματείο γεμάτο ...ήθος με Πρόεδρο τον ΤΑΣΟ ΚΑΚΟ, Πρώτο διαιτητή ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Στην ομάδα επίτιμα μέλη είναι επίσης ο Θοδωρής Ζαγοράκης, Βασίλης Λάκης, Νίκος Μαχλάς, όλη σχεδόν η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ομάδα του EURO 2004 Πρωταθλήτρια Ευρώπης κι άλλες πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού....
Σ.Σ: Πρώτος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ επίτιμο μέλος ο Δημήτρης Κεραηλίδης....

Ακόμη ένα εξέχων μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας στην ...οικογένεια μιας ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ....

Εγώ ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ αποδέχομαι την επί τιμή ανακήρυξη μέλους στον σύλλογο CORFU FC

Εδώ υπογράφει για πρώτη φορά Δημοσιογράφος επίτιμο μέλος στην ομάδα του ΤΑΣΟΥ ΚΑΚΟΥ

Ο παλιός είναι αλλιώς (Τάσος Κάκος) μα η νέα είναι ωραία (Αγάπη Νιμβριώτη) κι ο Σταύρος του ποδοσφαίρου και της προπονητικής....

ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΥΣΤΙΚΑ Ο ...ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΟΥ;;;;;;;;;;;


Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ανεβαίνοντας το, θα διαπιστώσετε και εσείς , οτί οι θρύλοι το τυλίγουν απο κάθε πλευρά. Εχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό. Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο "μπαλκόνι" του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α. 

Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να είναι απλοί μύθοι, μπορεί να είναι και φανταστικές ιστορίες. Ένα όμως είναι σίγουρο. ότι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου, έχουν να σας πούνε πολλές ιστορίες γιατί ζούνε καθημερινά αυτούς τους θρύλους...Μέσα σε όλα αυτά , ένα μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα του Ολύμπου. Πανω στα οποία έχουν γίνει δεκάδες μελέτες απο πάρα πολλούς επιστήμονες , φυσικούς, γεωλόγους και άλλους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν μαζί, εδω στο Ελληνικό Αρχείο, να δούμε τα κυριότερα απο αυτά τα "μυστικά" του Ολύμπου.

Το Στεφάνι του Δία

Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου, που απο τα αρχαία χρόνια ονομάστηκε "Το στεφάνι του Δία", θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούντε στην κόψη του βουνού, απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με όλα τα χαρακτηριστικά του! Έιναι ένα γεγονός , το οποίο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών του Ολύμπου γνωρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η τοποθεσία αυτή, έχει ονομαστεί "Ο θρόνος του Δία"!


U.F.O Στον Όλυμπο

Eδώ και πέντε χρόνια, ένα.........

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΟΡΗ ΠΙΕΡΙΑΣ;

Παρόλα αυτά όμως η κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας έχει μπολιαστεί με την Ορθοδοξία, και όπως αποδεικνύεται οι μνήμες του λαού έχουν επηρεάσει καταλυτικά τα μυστήρια της Ορθοδοξίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκκλησία της «Αγίας Κόρης» που βρίσκεται στον Όλυμπο στο χωριό Βροντού της Πιερίας, όπου έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ιερό της θεάς Δήμητρας.

 Η εκκλησία, η ονομασία της, η τοποθεσία που είναι χτισμένη, ο μαρμάρινος διάκοσμος της, η πηγή που υπάρχει στην εκκλησία, το όνομα του χωριού κοντά στο οποίο βρίσκεται, μαρτυρούν μία ισχυρή - αν μη τι άλλο- αρχαιοελληνική επιρροή. Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι υπάρχει άμεση σχέση, ανάμεσα στην «Αγία κόρη» και την θεά Περσεφόνη Κόρη της Δήμητρας, πρωταγωνίστριες στον μύθο των Ελευσίνιων μυστήριων.

Η Αγία κόρη δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως Αγία από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, και δεν υπάρχει ιστορικά κάποια περιγραφή του βίου της (ως Αγίας), παρόλα αυτά τελείται κανονικά η λειτουργία στην εκκλησία από τον ιερωμένο του χωριού Βροντού, και μάλιστα λέγεται ότι είναι θαυματουργή. Ο θρύλος λέει ότι η Αγία κόρη ήταν ένα εκπληκτικής ομορφιάς κορίτσι που έζησε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ο Τούρκος Αγάς την ήθελε για γυναίκα του, και η ίδια για να το σωθεί κατέφυγε στον Όλυμπο Κάποια στιγμή καταδιωκόμενη από τους Τούρκους φτάνει σε ένα σημείο όπου υπήρχε ένας 
τεράστιος βράχος.

Την στιγμή που οι στρατιώτες προσπαθούν να την συλλάβουν ως εκ θαύματος ανοίγει μια είσοδος στον βράχο, και φαίνεται μία σπηλιά, όπου και μπαίνει η κόρη, ενώ ο βράχος αυτόματα ξανασφραγίζει γλιτώνοντας την κόρη από τους διώκτες της. Από μόνος του ο θρύλος είναι σαφώς επηρεασμένος από τον μύθο της Περσεφόνης και την απαγωγή της από τον Πλούτωνα παρά την θέληση της στον κάτω κόσμο.
Το εκκλησάκι είναι απομονωμένο από το χωρίο, κατά τον ίδιο τρόπο που ήταν και τα ιερά της Δήμητρας, καθώς επίσης στην εκκλησία υπάρχει μία πηγή που λέγεται ότι το νερό είναι ιερό και θαυματουργό, όπως συνέβαινε σε πολλά αρχαία ιερά κυρίως της Δήμητρας. Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπάρχει ένα δένδρο το όποίο όταν η εκκλησία κατασκευαζόταν δεν πειράχτηκε ούτε καλύφθηκε, και όπως φαίνεται η εκκλησία χτίστηκε γύρω από το δένδρο με προσοχή. Τα δένδρα στην αρχαιότητα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα αρχαία ιερά , ας μη ξεχνάμε επίσης το «δένδρο της γνώσης» κοινό σε όλες τις μυθολογίες.

Στα δέντρα που υπάρχουν γύρω από την εκκλησία υπάρχει το έθιμο οι πιστοί να κρεμάνε σαν τάματα ρούχα και παπούτσια, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες εκκλησίες. Όπως παραδέχεται και ο ιερωμένος που λειτουργεί στην εκκλησία, η συνήθεια αυτή δεν αποτελεί πρακτική της επίσημης εκκλησίας αλλά, είναι ένα τοπικό έθιμο. Η ημέρα εορτής της εκκλησίας είναι η πρώτη Μαΐου, η ημέρα της γιορτής της άνοιξης και των λουλουδιών. Για τους αρχαίους έλληνες η άνοιξη και η εφορία της φύσης συμβολιζόταν με τη επιστροφή της Περσεφόνης στην μητέρα της μετά την αναγκαστική παραμονή της του ενός τρίτου του έτους με τον σύζυγο της στον κάτω κόσμο. Υπάρχει και δεύτερη ημέρα εορτής την ημέρα του Αγίου πνεύματος, μία μέρα μετά το «ψυχοσάββατο».

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο οι νεκροί ονομάζονταν από τους Αθηναίους «Δημήτριοι». Σύμφωνα με την παράδοση το Πάσχα μαζί με την ανάσταση του Χριστού, έρχονται στην Γη και οι ψυχές των πεθαμένων, και κατόπιν με την Πεντηκοστή οι ψυχές , όπως ακριβώς συνέβαινε και με την Περσεφόνη πρέπει να γυρίσουν στον κάτω κόσμο. Σήμερα η Αγία Κόρη που βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, αποτελεί άμεσο συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρόν, και αποδεικνύει πέρα από όποιους θρησκευτικούς ή άλλους φανατισμούς την δυναμική της αρχαιοελληνικής παράδοσης….