PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2008


ΚΑΙ JAZZ ΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ!!!


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

«Γενναία» και επείγοντα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, έναντι των κλυδωνισμών της διεθνούς κρίσης ζήτησαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλαφάτη, οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον «στο απροχώρητο».

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ; Ο ΤΕΝ ...ΧΑΣΕ


ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ

- Ποια η διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και τα παπούτσια;
- Στα παπούτσια υπάρχει πράγματι διαφορά ανάμεσα στο δεξιό και το αριστερό…

Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ!!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πάντα φταίνε οι άλλοι… Και στην πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων χρόνων, «φταίει» το ΠΑΣΟΚ για το κράτος και την κατάσταση που άφησε, «φταίνε» οι ανίκανοι διοικητές των δομημένων ομολόγων, «φταίνε» τα golden boys, «φταίει» η Lehman , ο Μπους, η Ε.Ε., όλοι οι άλλοι… Και στην καθημερινότητά μας, φταίει ο γείτονας, ο συνάδελφος, ο απέναντι και ο κακός μας ο καιρός. Ποτέ εμείς.

Της Μαρίας Μπικηροπούλου, 5,5 ετών


από τον DrSeeng


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ


μήπως είναι οι σύγχρονοι Ρομπέν των δασών;;;


ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ

οι ....άρπαγες
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

"Δεν υπάρχουν πράσινα άλογα"


"Δεν υπάρχει φράση "πράσινα άλογα". Το σωστό είναι "πράσσειν άλογα", να πράττεις δηλαδή περίεργα, παράξενα, δίχως λογική και φυσικά ούτε με πράσινο έχει σχέση ούτε με τα όμορφα και συμπαθή αλογάκια.


Αναρτήθηκε από troktiko

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 29-10-2008


ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ 29-11-2008


ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Το ΕΛΚ τονίζει τη σπουδαιότητα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιά.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα στην Επιτροπή των Περιφερειών συναντήθηκε τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου στο Νομό μας για να συζητήσει το ρόλο της διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για μια βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Πιερίας Γεωργίου Παπαστεργίου και ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση μιας απόφασης που λαμβάνει υπόψη της το σημαντικό ρόλο που παίζει η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας στην εξεύρεση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας, στην προώθηση της δημοκρατίας και στη δημιουργία του δυναμικού εκείνου πλαισίου για μια βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική αύξηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έκρυψε εν τούτοις την ανησυχία της, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν σεβαστούμε την αρχή της αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών - μελών.

Ο κ. Isidoro Gottardo
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Επιτροπή των Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Isidoro Gottardo άρχισε πρώτος να αναλύει το προς συζήτηση θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά μας, προσφέρει στις επί μέρους περιοχές και στις διάφορες πόλεις της Ευρώπης πολλά πλεονεκτήματα. «Ένας βιώσιμος τουρισμός και ο σεβασμός μας στον πολιτισμό μας, είναι θέματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης και στην οικονομική κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη, και επισήμανε ότι η κρίση αυτή δεν θα πρέπει να περιορίσει τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τις περιοχές εκείνες που έχουν αυξημένο πολιτιστικό και φυσικό ενδιαφέρον.
«Βέβαια, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, οι όποιες προσπάθειές μας δεν είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιηθούν. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στα κράτη - μέλη θα μας βοηθήσει να πετύχουμε στους στόχους μας. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό το ότι συζητάμε σήμερα εδώ αυτό το δύσκολο θέμα».


Ο κ. Luc Van Den Brande
Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Luc Van Den Brande συμφώνησε με τον Isidoro Gottardo και πρόσθεσε ότι προωθώντας μια πολιτική στήριξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, οι πόλεις της και οι περιοχές της σε κάθε κράτος - μέλος, θα έχουν ως επακόλουθο πολλά οικονομικά οφέλη αφού θα διαθέτουν μια βιώσιμη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στόχους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες όταν συναντήθηκαν στη Λισαβόνα και εξέτασαν το θέμα της οικονομικής αύξησης και της δυνατότητας δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι «η πολιτιστική κληρονομιά μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής στην Ευρώπη, όταν οι πολίτες της περιοχής αυτής αισθάνονται ότι έχουν την ίδια πολιτιστική ταυτότητα με τους άλλους πολίτες της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί και τα νέα θεμέλια οικοδόμησης της αμοιβαίας μας εμπιστοσύνης, είναι δε η απαρχή για την ανάληψη οικονομικών επενδύσεων στα άλλα κράτη - μέλη».
Ο πρόεδρος θεώρησε κατάλληλη την ευκαιρία να ανακοινώσει ότι η Επιτροπή των Περιφερειών θα ήθελε να δίνει κάθε χρόνο, από εδώ και πέρα, ένα βραβείο στον πολιτικό εκείνο που θα υποστήριζε με τη σειρά του ότι η πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου μπορεί να γίνει πηγή εσόδων για τον τόπο, με τη συρροή στον τόπο αυτό πολλών τουριστών, πράγμα που θα σήμαινε και την οικονομική βιωσιμότητά του.

Η υπ. Παιδείας και Πολιτισμού της Μάλτας
Στην ομιλία της, η υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Μάλτας Cristina Dolores ανέφερε ότι η χώρα της δεν έχει φυσικούς πόρους και εξαρτάται, ως εκ τούτου, από τον πολιτιστικό τουρισμό για να ενδυναμώσει την οικονομία της. «Πολλές από τις πηγές πλουτισμού μιας χώρας δεν είναι ανανεώσιμες, και η πολιτιστική της κληρονομιά εμπίπτει στην κατηγορία αυτή. Για το λόγο αυτό, ο προνοητικός κυβερνήτης μια χώρας οφείλει να διδάξει στο λαό του να σέβεται την πολιτιστική του κληρονομιά», είπε συμπερασματικά.


Ο κ. Παπαστάμκος
Ο κύριος Γεώργιος Παπαστάμκος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε για τη δύναμη που έχουν οι διάφορες περιοχές στην Ευρώπη, και για το ρόλο τους σε μια διακυβέρνηση με πολλά επίπεδα λήψης αποφάσεων. Επισήμανε όμως με λύπη, ότι οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές απλά δέχονται την όποια πολιτική επιβάλλει η κεντρική εξουσία. Υποστήριξε δε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα αν δινόταν στις τοπικές και περιφερειακές αρχές η δυνατότητα λήψης πολιτικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών. Τελειώνοντας το λόγο του, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που «επανασυνδέεται με τις δημιουργικές εκείνες δυνάμεις που είναι υπεύθυνες να οικοδομήσουν μια Ευρώπη, αρχίζοντας αυτό τους το έργο από τα θεμέλια, δηλαδή από τις διάφορες περιφέρειές της».

Ο κ. Δραβίλλας
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Θοδωρής Δραβίλλας στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος του κράτους στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού προϊόντος αρκετά ελκυστικού ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον μέσα σε μία κοινωνία που θα αναπτυχθεί και στη συνέχεια το προϊόν αυτό να συντηρείται μέσω των χορηγιών και της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Αναφερόμενος στον πολιτιστικό τουρισμό σημείωσε ότι εκεί βρίσκεται ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών πολιτιστικών δράσεων.

Ο κ. Παπαστεργίου
Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου στην ομιλία του τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή της Πιερίας για να διεξαχθεί το Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες διεξάγονται στους πρόποδες του Ολύμπου, που αποτελεί το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης. Ο Νομάρχης αφού αναφέρθηκε στην πολιτισμική κληρονομιά της Πιερίας, τόνισε ότι το σεμινάριο παρέχει τη δυνατότητα στους αιρετούς εκπροσώπους της ΕτΠ να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εμπειρίες με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικούς όσον αφορά στα μέτρα για την αειφόρο ανάπτυξη στη βάση της πολιτισμικής και περιβαλλοντικής ποικιλομορφίας της ηπείρου μας.
«Η ομάδα του ΕΛΚ στην Επιτροπή των Περιφερειών πιστεύει ότι η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά μπορούν να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό τουριστών, να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας προοπτικές απασχόλησης για έναν τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι με σωστή πολιτική ιεράρχηση, στρατηγικό σχεδιασμό και χρήση της επιστημονικής γνώσης η πολιτιστική κληρονομιά δεν κινδυνεύει από την ανάπτυξη.
Ο κ. Παπαστεργίου, στον απολογισμό που έκανε στο τέλος του Σεμιναρίου υπενθύμισε στους συμμετέχοντες ότι οι πόλεις και οι περιοχές της Ευρώπης είναι οι βασικοί φορείς για την ανάπτυξή της. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε κάλλιστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ό,τι χρειάζεται η πολιτιστική μας κληρονομιά για τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική ανάπτυξη που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον, αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα».

Οι εισηγήσεις
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν στο σεμινάριο ο Δήμαρχος της πόλεως Cividale Attilio Vuga, ο πρώην Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης του "Πόλη πολιτισμού και ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού" Michel Goudet και ο Ανώτερος Σύμβουλος του Ινστιτούτου της Νάπολης FORMEZ Domenico Decaro.Οι εργασίες του σεμιναρίου ολοκληρώθηκαν με τη διακήρυξη της Κατερίνης της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία τονίστηκε η σπουδαιότητα της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των πόλεων και των περιφερειών στην ανάπτυξη και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΑΝΤΕ ΡΕ ...ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ!!!!


ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ότι πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε καφέ, με φίλους και συμπολίτες, που μεγαλώσαμε μαζί αλλά ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους ή Πολιτικά γραφεία... Το έμαθα κι αυτό... Από αυτούς που ξέρουν μόνο να βάζουν ταμπέλες και να κάνουν πικρόχολα σχόλια... Γιατί εσείς οι κύριοι κακόβουλοι, αν ξέρατε στην Αθήνα με ποιους πίνουν καφέδες οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του τόπου, θα είχατε καταπιεί τη γλώσσα σας... Το μόνο που ξέρετε είναι η παραπολιτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» και όποιον πάρει ο χάρος κύριοι καλοθελητές... Ντροπή σας. Και που ασχολήθηκα μαζί σας, τζάμπα ο χώρος στη στήλη. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ γιατί ακόμη ΕΓΩ δεν άνοιξα το στόμα μου... Κι έχω πολλά αποκλειστικά.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Σκοπιανό και ελληνικό ...Αλτσχάιμερ!


.Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Τσερβένκοφσκι επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη εξεύρεσης ενός «λογικού συμβιβασμού» στην εκκρεμότητα της ονομασίας. Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Στρούμνιτσα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως μόνο ένας «λογικός συμβιβασμός αποτελεί λύση για το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα, η οποία θα φέρει τη σφραγίδα του ΟΗΕ και θα εγγυάται ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα είναι "μακεδονικός" και η γλώσσα "μακεδονική"». Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η πρότασή του, δίχως τη συναίνεση του πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι, δεν δύναται να υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, διότι το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι έχει την πλειοψηφία στη βουλή. Γι' αυτό, όπως εκτίμησε, «αυτή την περίοδο το μέλλον των διαπραγματεύσεων, το μέλλον αυτού του λαού, βρίσκεται στα χέρια του κ. Γκρούεφσκι».Εν τω μεταξύ νέα συνάντηση με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, Μάρτιν Πρότουγκερ.Την ίδια ώρα βέβαια, όπως υπογραμμίζει το Greece-Salonika τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν να έχουν ξεχάσει πλήρως την προ ημερών συγκλονιστική αποκάλυψη του "Έθνους" για το στημένο παιχνίδι μεταξύ Αμερικανών-Νίμιτς και μιλούν για "πιέσεις που ασκούνται στους Σκοπιανούς" για να αποδεχθούν μια πρόταση που στην ουσία όμως οι ίδιοι έχουν συνυπαγορεύσει στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ..!'Η υπάρχει εν εξελίξει επιδημία... αλτσχάιμερ στους υπεύθυνους των ΜΜΕ του κέντρου ή ο καθένας μπορεί να σκεφθεί οτιδήποτε για τυχόν μεθοδεύσεις που επιχειρούνται με σκοπό να εμφανιστεί ως"επιτυχία" η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για το εθνικό μας θέμα...


Από το greece-salonika

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 2,5% ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΑΝΤ1


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Με 2,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας σε σημερινή δημοσκόπηση που θα δημοσιοποιηθεί από τον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής :
ΝΔ 27,6%
ΠΑΣΟΚ 30,1%
ΚΚΕ 6,7%
ΣΥΡΙΖΑ 8,8%
ΛΑΟΣ 4,2%
Στην ερώτηση για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει το 30% των απαντήσεων και ο Γ. Παπανδρέου το 23%.


ΑΠΟ PRESSMME

Σε λίγο στο PIERIA-GR...


πως ο κόσμος αποκαλούσε στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ… του νομού Πιερίας…

Ο ΙΠΠΕΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


Παραγωγικό Σαββατοκύριακο με διακρίσεις


2 Κύπελα η Μαριάνα Μπάσδρα(Ντρεσάζ)

Πλούσιο, παραγωγικό και πετυχημένο χαρακτηρίζεται το αθλητικό Σαββατοκύριακο που πέρασε για τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας.
Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, η Μαριάννα Μπάσδρα κατέκτησε δυο Κύπελλα, και στην Υπερπήδηση Εμποδίων, ο Δημήτρης Μπάσδρας συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, ήταν άτυχος και τελικά κατετάγη 5ος και 6ος.
Πιο συγκεκριμένα στους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας(Ντρεσάζ) που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Οκτωβρίου, η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο ΑΚΙΝΟ κατέκτησε δύο φορές την 1η θέση (κατηγορία Α4 και Α3) και η επιτυχία θα μπορούσε να ήταν τριπλή, καθώς μόλις για λίγα εκατοστά κατέλαβε την 2η θέση(κατηγορία Α5).
Επίσης, στους 1ους Αγώνες Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλυβίων St George , στα Καλύβια Αττικής, ο αθλητής του Ι.Ο. Πιερίας Δημήτρης Μπάσδρας, με τους ίππους GIBSAN και NEKSIA <μπήκε> στο μπαράζ , όπου είχε τον πρώτο και δεύτερο χρόνο αλλά ήταν άτυχος αφού έριξε από ένα εμπόδιο και τελικά κατέλαβε την 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στον Γ. Αλογοσκούφη


CASUS BELLI
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιχειρήσεις ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού. Oι πρώτες «κραυγές» αγωνίας για τις πρακτικές που ακολουθούν οι τράπεζες –ακόμα και τώρα που ανακοινώθηκε η κρατική ενίσχυσή τους– έχουν ήδη εμφανιστεί και κάθε ημέρα που περνάει, εντείνονται.
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠOΞ), με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη επισημαίνει ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις απειλούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα, που έχουν στόχο να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες είχαν συνάψει συμβάσεις «Χορήγησης Πίστωσης σε Ανοιχτό (Αλληλόχρεο) Λογαριασμό» απεριόριστης διάρκειας και τους «ασκούνται πιέσεις με απειλή καταγγελίας των σχετικών συμβάσεων για να υπογράψουν πρόσθετες πράξεις με τις οποίες το Περιθώριο Κέρδους της Τράπεζας αυξάνεται (μέχρι και 100%) σε σχέση με το αρχικό».
Mάλιστα, η ΠOΞ στην επιστολή της αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα. H Oμοσπονδία έχει εντοπίσει περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν συνάψει ομολογιακά δάνεια, με την επίκληση χαμηλότερων από τους προβλεπόμενους στη δανειακή σύμβαση δεικτών ρευστότητας (πράγμα το οποίο στο παρελθόν δεν δημιουργούσε πρόβλημα) και οι τράπεζες προχωρούν σε καταγγελία των συμβάσεων αυτών, ζητώντας υπογραφή νέων με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
Για τους λόγους αυτούς η Πανελλήνια Oμοσπονδία Ξενοδόχων καλεί τον κ. Aλογοσκούφη να παρέμβει, καθώς «τέτοιες ενέργειες υπό τις παρούσες συνθήκες, και αφού έχει ήδη προηγηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης των Τραπεζών δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση». Oι εκτιμήσεις για το τι επιφυλάσσει η κρίση στις επιχειρήσεις, δείχνουν σημαντική μείωση του τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων, από το 19% που είναι σήμερα στο 10% το 2009, παρά τα μέτρα θωράκισης του τραπεζικού συστήματος. Kάτι τέτοιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο κλείσιμο επιχειρήσεων και συνεπακόλουθα την αύξηση της ανεργίας και την επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.
Tαυτόχρονα, κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους για την πολιτική στήριξης της οικονομίας, αναφέροντας ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλο τομέα, καθώς «δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους αλλά και να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές λειτουργίες τους». Tο υπουργείο Oικονομίας, έχει ζητήσει από τις τράπεζες τουλάχιστον τα 8 δισ. ευρώ που θα λάβουν ως κρατική ενίσχυση, να διοχετευτούν κυρίως στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, για να συνεχιστεί η πιστωτική επέκταση και να μην «παγώσει» η αγορά.
Ωστόσο, στο σχέδιο νόμου, δεν υπάρχει σαφής αναφορά για το πώς θα περάσουν τα κεφάλαια αυτά στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, ενώ η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ζητεί και την εγγύηση των καταθέσεων των επιχειρήσεων κατ’ αναλογία με την εγγύηση των καταθέσεων των φυσικών προσώπων. Παράλληλα, ετοιμάζει αλλαγές στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπάρχουν στον αναπτυξιακό νόμο. Mε αυτές τις αλλαγές θα προωθούνται γρηγορότερα τα επενδυτικά σχέδια, ενώ επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του Eθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Aναφοράς (EΣΠA) 2007 - 2013, έτσι ώστε να εκταμιευτούν άμεσα κοινοτικά κονδύλια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη. Προς το παρόν, θεωρείται δύσκολο ο κ. Aλογοσκούφης να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2009 για τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Eπενδύσεων (ΠΔE) και γι’ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομίας εξετάζουν τους εναλλακτικούς τρόπους διοχέτευσης κεφαλαίων στην αγορά.


Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
Πληροφορίες: Λευτέρης Μωυσιάδης
Κιν.: +306937770999
E-mail: pieria@hhf.gr