PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης.


Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο, καθώς και με την Διευθύντρια κα Μπέτυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των επαφών της Βουλευτού με φορείς που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, με στόχο την ενημέρωση και παράλληλα την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής σε διάφορους τομείς και δράσεις.


Στη συνάντηση η κα Μίχου με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σώκο στην Περιφέρεια, συζήτησε τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν από την Πιερία για έργα που είναι ώριμα από πλευράς μελετών, αλλά και για έργα αναγκαία για το νομό για τα οποία πρέπει να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια και οι Γενικοί Γραμματείς θα διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι 30 Ιουνίου 2011 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις αρμοδιότητες του αιρετού Περιφερειάρχη.
Τέθηκαν επίσης στη συζήτηση και τα αναγκαία έργα του νομού η 13η Εθνική Οδός η περιφερειακή οδός καθώς και η κατασκευή της οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου.
Όπως επεσήμανε ο κ.Σώκος υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα για χρηματοδοτήσεις σχολείων στην περιφέρεια και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση για χρηματοδότηση του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου . Ακόμη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Jessica» το οποίο είναι σε εξέλιξη και αφορά δράσεις για ανάπλαση σε αστικές περιοχές.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του νομού Πιερίας και στις δυνατότητες που έχει για ανάπτυξη και πρόοδο, και πρόσθεσε πως το ΕΣΠΑ μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΤΕΑΜ μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν να αναπτυξιακά εργαλεία των φορέων του νομού.
Το πρόγραμμα LEADER που έχει εγκριθεί για την Πιερία στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συζήτησε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας κα Μίχου με την Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Αναπτυξιακής. Όπως επισημάνθηκε το ποσό του προγράμματος LEADER ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ , με Δημόσια Δαπάνη 6.500.000,00 ευρώ. Για την υλοποίηση του προγράμματος υπογράφτηκε στις 12-10-2010 η σύμβαση μεταξύ της Πιερικής Αναπτυξιακής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως επεσήμανε η κα Παρτσαλίδου τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Αναπτυξιακής όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υλοποίηση των προηγούμενων προγραμμάτων LEADER, που κατατάσσουν την Πιερική Αναπτυξιακή στις πρώτες πανελλαδικά. Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για τις ορεινές περιοχές ΟΠΑΑΧ , και η εφαρμογή για πρώτη φορά του προγράμματος LEADER για την Αλιεία. Ένα πρόγραμμα όπως υπογράμμισε η κα Παρτσαλίδου για την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών της ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου, η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για την ανάπτυξη της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, του οικοτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού.
Η κα Μίχου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων αυτών τα οποία υποστηρίζονται ουσιαστικά από το ανθρώπινο δυναμικό της Πιερικής Αναπτυξιακής, και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας όχι μόνο να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά να συμμετέχουν σε αυτές. Όπως υπογράμμισε η συστηματική ενημέρωση που γίνεται για τις ευκαιρίες των προγραμμάτων είναι το σημαντικότερο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης και να τυγχάνουν των χρηματοδοτήσεων.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Δύο από αυτές στην περιοχή του Κούκου και στον Κολινδρό

Τις αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από συστήματα φωτοβολταϊκών πλαισίων συνολικής ισχύος 22,536 ΜW υπέγραψε χθες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.


Πιο αναλυτικά, οι τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά και η ισχύς κάθε μονάδας είναι:
-Δημοτικό Διαμέρισμα Κούκου του Δήμου Κορινού Πιερίας, ισχύος 5,5 ΜW.
-Δήμος Κολινδρού Πιερίας (αγροτεμάχια της Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου), ισχύος 6 ΜW.
-Δήμος Πικρολίμνης Κιλκίς (αγροκτήματα Νέου Γυναικόκαστρου), ισχύος 4,04 ΜW.
-Μονοπήγαδο π. Δήμου Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ισχύος 3 ΜW.
-Δημοτικό Διαμέρισμα Βαφιοχωρίου Δήμου Πολυκάστρου Κιλκίς, ισχύος 3,996 ΜW.

Γενικές Απογραφές Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2011, με βάση το Π.Δ. 168/2008 και τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.


Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυ-ριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Η Απογραφή Κτιρίων θα διεξαχθεί από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 15η Ιανουαρίου 2011. Αντικείμενό της θα είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με το εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Τομεάρχη, για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών θα διεξαχθεί για διάστημα 15 ημερών, από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 29η Μαρτίου 2011. Στόχος της θα είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.
Με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της Χώρας. Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον Απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης

Των παραπάνω Γενικών Απογραφών προηγείται η εργασία της προμέτρησης των κατοικιών όλης της Χώρας από εκπαιδευμένους Τομεάρχες / Προμετρητές, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε όλη την Επικράτεια.
Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων, όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές έρευνες, θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς όπως αυτό απορρέει τόσο από την Εθνική Νομοθεσία (Ν.3832/2010) όσο και από την Κοινοτική Νομοθεσία.
Αναμένοντας την συνεργασία κάθε κατοίκου αυτής της χώρας στο μεγάλο και εθνικά σημαντικό αυτό έργο,το προσωπικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ θα είναι πάντα διαθέσιμο για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρι-νήσεις.

Η αρχαιολόγος κ. Έφη Πουλάκη – Παντερμαλή μίλησε στη Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 με θέμα: «Ο Μακεδον


Η κ. Έφη Πουλάκη– Παντερμαλή αφού ανέφερε, ότι εργάζεται στον τόπο μας από το 1971 (Δίον-Μαλαθριά), μίλησε για το μακεδονικό Όλυμπο, έναν όρο που ανάγεται στην αρχαιότητα.
Στην Πιερική γη υπάρχουν οικισμοί από τα προϊστορικά χρόνια. Στην εποχή του χαλκού είχαμε το Ηράκλειο ( Πλαταμώνα). Εκεί η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως έργα από τη μέση και ύστερη εποχή του χαλκού. Σώζονται επίσης τύμβοι λιθόκτιστοι του 2000 και του 1500 π.Χ. Επίσης ευρήματα έχουμε στις πηγές Αρτέμιδος και Αθηνάς.
Μετά το 1500 π.Χ. έχουμε το μυκηναϊκό πολιτισμό, που κυριάρχησε στον Ελλαδικό χώρο. Πριν υπήρξε, βέβαια, ο μινωικός πολιτισμός. Σ’ αυτή την ύστερη εποχή του χαλκού ευρήματα έχουμε επίσης στον Άγιο Δημήτριο, στα Λείβηθρα και αλλού. Κοινό χαρακτηριστικό αυτής της εποχής είναι οι κιβωτιόσχημοι τάφοι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ .

Η Επιτροπή Αγώνα εμμένει στην καταγγελία που έγινε από το μέλος της Ευγένιο την 20η Μαρτίου 2010 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Ο Ευγένιος μήνυσε στην εισαγγελία Κατερίνης την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ μέσω του συγκεκριμένου υπαλλήλου των διοδίων που κατέληξε τελικά στο αυτόφωρο, ο οποίος παρακώλυσε συστηματικά την κυκλοφορία στον ίδιο και δεν σήκωνε την μπάρα να περάσει, επειδή αρνήθηκε να του καταβάλει το καταχρηστικό διόδιο τέλος.

Το δρόμο τον πληρώσαμε ήδη ! Τα Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομος ! Δεν έχουμε εναλλακτική λύση μετακίνησης εντός της χώρας και του δήμου μας ! Είμαστε ….σε πολιορκία !!!!!

Απαιτούμε:

Να εφαρμόζεται ο νόμος και για την Αιγαίον ΑΕ όπως για όλους τους Έλληνες.

Στηρίζουμε και συντασσόμαστε με την καταγγελία του Ευγένιου, την προσυπογράφουμε, ζητούμε προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Ευγένιος μαζί με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής Αγώνα, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 θα είναι στα δικαστήρια για να αξιώσουν τη λευτεριά τόπο μας.»

Η Επιτροπή Αγώνα

Ενημερώθηκε για ελλείψεις και προβλήματα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας ενημέρωσαν τον κ. Παπαγεωργίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, τις ανάγκες που υπάρχουν, τις προσπάθειες που γίνονται από όλο το προσωπικό και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Η Ένωση απέστειλε πρόσφατα αίτημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο ζητά να εφοδιαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας:
Με ένα (1) λεωφορείο, πλήρως εξοπλισμένο για χρήση από την Διμοιρία Υποστήριξης η οποία μετακινείται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.
Με δύο (2) αυτοκίνητα τύπου τζιπ και ένα (1) συμβατικό αυτοκίνητο.
Το αίτημα κοινοποιήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε όλους τους βουλευτές Πιερίας για να το υποστηρίξουν έτσι ώστε ικανοποιηθεί.
Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως είναι πάντα στην διάθεση της Ένωσης για να συμβάλλει όπως μπορεί στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και στην ασφάλεια του όλου του προσωπικού έτσι ώστε να παρέχονται στους πολίτες της Πιερίας καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ