PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η κοπή της πίτας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Με ευχές για εποικοδομητική και δημιουργική νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Κατερίνης(ΚΗΦΗ στον Σιδ.Σταθμό).
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηκώστας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΚ Κώστας Κελαιδϊτης, οι εργαζόμενοι του ΚΗΦΗ Δημητριάδου Άννα, Πέρου Αικατερίνη, Παπαιωάννου Ελένη, Αλεξιάδου Αναστασία, ενώ συμμετείχαν δεκάδες μέλη του ΚΗΦΗ.

Μετά την καθιερωμένη ευλογία του εκπροσώπου της εκκλησίας π. Κυριάκου Κοκελίδη έγινε ανταλλαγή ευχών για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ συμβολικά δώρα δόθηκαν στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί.

Ο κος Χατζηκώστας αφού ευχήθηκε στους εργαζομένους και τα μέλη του ΚΗΦΗ υγεία και ευημερία, εξέφρασε την εκτίμηση του για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους ηλικιωμένους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο. Τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στο ΚΗΦΗ τα διαπιστώνουν καθημερινά οι δημότες. Οφείλουμε στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε, οφείλουμε στην τρίτη ηλικία για αυτό συνεχίστε να εργάζεστε με διάθεση και ευθύνη».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε έως αργά το απόγευμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι, που ανέβασαν κατακόρυφα το κέφι των συμμετεχόντων


Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα»

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 12.00μ., στο Κέντρο Ημέρας «Τέσσερις Εποχές» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (Oδός Εθνικής Αντίστασης 51 στην Κατερίνη).


Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση Συλλόγων Εθελοντών, Φορέων & Εθελοντικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πιερίας, καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών μας που συμπαραστάθηκαν ανιδιοτελώς σε άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς και στις οικογένειές τους.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Ιωάννης Νταμπώσης επισημαίνει σε δήλωσή του: «η ηθική και υλική συμπαράσταση στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς και στις οικογένειες τους, όπου παρίσταται ανάγκη, η με κάθε νόμιμο μέσο υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα για κοινωνική ένταξη, η οργάνωση σεμιναρίων, Επιστημονικών Ημερίδων για τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στο επίκεντρο στην οκτάχρονη διαδρομή του και εξακολουθούν να είναι οι προτεραιότητές μας και για το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, σημείο αναφοράς της δράσης του συλλόγου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. «…ήταν και είναι η συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα πρόληψης της ψυχικής νόσου και αποδοχής των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ως ισότιμων μελών της κοινωνίας μας».

Πέρασε με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για τα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Πέρασε με την ψήφο σύσσωμου του νεοταξίτικου, ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία Ρέππα, Καστανίδη, Παπουτσή, για τα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Από ένα νεοταξίτικο ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ, που έχει χάσει πια κάθε έννοια σχετιζόμενη με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ψηφίσθηκε «κατά πλειοψηφία, επί της αρχής και επί των άρθρων» η τροπολογία για τα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, των Ρέππα, Καστανίδη, Παπουτσή.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, «η τροπολογία έγινε δεκτή, κατά πλειοψηφία», δηλαδή με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, και αρνητική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Στην τελική του φάση, το σχετικό νομοσχέδιο, για να γίνει νόμος του κράτους και να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, θα πρέπει να ψηφισθεί στο σύνολό του. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αν έχουν απομείνει μέσα στην ελληνική Βουλή, ελάχιστοι έστω «άνδρες πολιτικοί» στο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» και όχι φερέφωνα των εργολάβων-ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, κάποιοι μπορεί να φιλοτιμηθούν και να διαφοροποιήσουν τη στάση τους. Έτσι ώστε και εμείς ο λαός, να γνωρίζουμε ποιοι, που και πως χρησιμοποιούν την λαϊκή εντολή.
Παράλληλα το Πατριωτικό Μέτωπο, στελέχη του οποίου πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά των παράνομων διοδίων, ήδη από το 2008, καλούν τους πολίτες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τα διόδια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα καινούργια «φρούτα» που έχουν ξεπηδήσει στον αγώνα κατά των εργολάβων που ελέγχουν τους εθνικούς δρόμους. «Φρούτα παραγωγής και μεταποίησης Σόρος», του τύπου «ανοιχτοί δρόμοι, ανοιχτά σύνορα» «μην κρατάτε ελληνικές σημαίες γιατί είναι φασισμός» κλπ γνωστά νεοταξίτικα. Σε αυτούς που «ονειρεύονται ροζ επαναστάσεις», καθοδηγούμενες από τις ίδιες παρέες των τοκογλύφων τύπου Σόρος, οι οποίες οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό μας σε συνεργασία με τους «ντόπιους πολιτικούς ατζέντηδές τους» στο δράμα που βιώνουμε σήμερα, η μοναδική απάντηση που τους πρέπει, είναι αυτό που χαρακτηριστικά έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη: «Περάστε έξω από την παράγκα».
Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά: Πατριωτικά.

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΙΣ 4:30 Μ.Μ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΤΙΣ 4Μ.Μ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΟΜΒΟΪ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ - ΕΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει. Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα!
Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:
Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
Οχι στη ληστεία και τα χαράτσια των αυξήσεων των εισιτηρίων.
Εργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τι θα κάνουν οι βουλευτές με τα διόδια στη Πιερία?

Θα ψηφίσουν στη Βουλή τη Ν-τροπολογία για τα διόδια?

Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για το καυτό θέμα των διοδίων. Ειδικά ο νομός της Πιερίας με τους σταθμούς που έχουν ήδη στηθεί και με αυτούς που έρχονται πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο νομό της χώρας.
Τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε στη.....
Βουλή ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, σε συγκεκριμένους άξονες?
Τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε στη Βουλή ότι θα πρέπει να υπάρξουν επιμέρους ρυθμίσεις για τον τοπικό πληθυσμό σε περιοχές που δεν έχουν κατασκευαστικά έργα?
Τι θα γίνει με τους παράδρομους και με τα όσα δεν τηρούνται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εταιρίες?
Τι θα γίνει τελικά με την τροπολογία που προβλέπει ότι ο τροχονόμος θα κόβει κλήση για τη μη πληρωμή των διοδίων... Οι πολίτες θα πληρώνουν με τη φορολογία τους τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα γίνουν υπάλληλοι των εταιριών που καρπώνονται τα διόδια?

Σε όλα τα παραπάνω, σε πολλά άλλα, κυρίως όμως για το αν θα ψηφίσουν ή όχι στην ολομέλεια της Βουλής την Ντροπολογία πρέπει να απαντήσουν εδώ και τώρα οι κυρίες και κύριοι βουλευτές του νομού Πιερίας.

Περιμένουμε τις ξεκάθαρες θέσεις τους για να τις αναρτήσουμε.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Οι μπάρες ζωής μας






Nα πληρώνουμε διόδια και για κάθε μας ανάσα! Αυτό αλήθεια, πως και δεν το σκέφτηκαν οι μεγάλοι εγκέφαλοι που θέλουν να σώσουν την πατρίδα που βούλιαξαν, στις πλάτες των βιοπαλαιστών που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα στη σκληρή καθημερινότητα που δημιούργησαν μετά το μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων δεκαετιών; Ένα φαγοπότι στο οποίο εμείς όχι μόνο δεν συμμετείχαμε, αλλά κάνουμε και τη "λάντζα" και αυτοί την έβγαλαν καθαρή. Όχι μόνο δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά ούτε καν στο τραπέζι καθίσαμε. Κι ενώ χόρτασαν, μας κλείνουν και το μάτι σκανταλιάρικα τρίβοντας τη χορτασμένη κοιλιά τους με ένα αίσθημα ικανοποίησης αλλά και ότι ΟΚ εμείς είμαστε μάγκες και τα κουκουλώσαμε όλα γιατί και τους νόμους κάνουμε μόνοι μας (ας προσέχατε) τους κάνουμε και στα μέτρα μας.

Αυτή είναι αληθινή δημοκρατία, όχι παίζουμε! Όχι πολύ θάρρος λοιπόν κύριοι πολίτες, δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι! Άκου να θέλουν να μας τη βγούνε μερικοί τσαμπουκάδες τζαμπατζήδες όπως πολύ «έξυπνα»(χειροκρότημα) αποκάλεσε ο κ. υπουργός τους τύπους αυτούς που άλλη δουλειά δεν έχουν κάθε τρεις και λίγο, σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων χωρίς να πληρώνουν.

Ατράνταχτα επιχειρήματα οι χαρακτηρισμοί τέτοιου τύπου, επιπέδου! Και δεν φτάνει βρε αχάριστοι που κατασκευάσαμε μεγάλους καλοστρωμένους δρόμους για να πηγαίνετε στα χωράφια σας, για να πηγαίνετε τα παιδιά σας στα υπέροχα σχολεία που σας κάναμε, για να πηγαίνετε στο κάτω-κάτω στις δουλειές σας(όσοι έχετε) περνώντας από τα υπέροχα, εκσυγχρονισμένα φανταστικά διόδιά μας, θέλετε να περνάτε και τσάμπα!!!! Πάρτε τώρα ένα νομοσχέδιο να τελειώνουμε γιατί πολύ με κουράσατε τον υπουργό.

Όμως τώρα αρχίζουμε! Γιατί οι εποχές και ο κόσμος αλλάζει, ενημερώνεται, διεκδικεί, αγωνίζεται οργανωμένα μέσα από κινήματα απλών πολιτών σαν αυτό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Μαζί με τις μπάρες των διοδίων ας σηκώσουμε και τις μπάρες της ζωής που ανήκει σε μας και τα παιδιά μας. Καλή δύναμη!

Με εκτίμηση
Σιάκα Νίκη

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ένα γιαούρτι παρακαλώ...Έφτασεεεεε!!!

Γ. Μπούρος: «Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από όλες αυτές τις συσκέψεις»

Απαραίτητη η παρουσία της Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού

Τις ενστάσεις του για τις συσκέψεις σε επίπεδο περιφέρειας και αντιπεριφέρειας εκδήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, τονίζοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για σχεδιασμό της προβολής του νομού.

Προχωρώντας σε εκτιμήσεις και για τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Μπούρος τόνισε ότι περιμένει οφέλη από τη συμμετοχή στο κίνημα κατά των διοδίων, ώστε να μην είναι η Πιερία σε μειονεκτική θέση σε σχέση με άλλους νομούς.

Όπως σημειώνεται, συναντήσεις μεταξύ τουριστικών φορέων και της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου έχουν γίνει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Μετά την εκλογική νίκη της κας Μαυρίδου, έγινε μια συνάντηση πριν την ανάληψη των καθηκόντων, ενώ σύσκεψη είχε γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπότε, αυτό που περίμεναν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Πιερία δεν ήταν άλλη μια σύσκεψη για σχεδιασμό, η οποία όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε στιγμή, αλλά η λήψη αποφάσεων για συμμετοχές σε όσες δυνατόν περισσότερες εκθέσεις στο εξωτερικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι ανταγωνιστές μας βρίσκονται εκεί. Πρέπει να δώσουμε το παρόν, καθώς εκεί κλείνονται οι συμφωνίες για το καλοκαίρι μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΟΣ

«Χάσαμε ήδη ορισμένες εκθέσεις που γίνονται μέσα στον Ιανουάριο, γιατί δεν μπορούσε να προετοιμαστεί τόσο νωρίς η Περιφέρεια. Εν τέλει, αξιολογήσαμε 5-6 εκθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να πάμε, από τις 20 που πηγαίναμε τα προηγούμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη και το οικονομικό ζήτημα.

Επιλέξαμε αυτές που έχουμε τους περισσότερους πελάτες: Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σερβία και Βουλγαρία. Την αξιολόγηση αυτή τη θέσαμε από αρχές Γενάρη. Τα επαναλάβαμε και στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή αντί να συζητήσουμε μόνο για αυτό το κρίσιμο θέμα, άνοιξαν διάφορα άλλα θέματα που δεν ήταν τόσο επείγοντα.

Έγινε μια αναφορά σε λάθη του παρελθόντος, αλλονών και όχι δικά μας. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην έκθεση του Βελιγραδίου και ίσως και της Σόφιας, με έξοδα που μάλλον θα καλύψουν οι επαγγελματίες».

Πως κρίνετε λοιπόν τις μέχρι τώρα επαφές;

«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από όλες αυτές τις συσκέψεις. Δεν βγαίνει αποτέλεσμα, μόνο γκρίνια και τίποτα άλλο. Γενικές συζητήσεις μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή».

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θεωρείτε ότι μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα φέτος για την Πιερία;

«Ασφαλώς. Εμείς πιστεύουμε ότι η διαφήμιση και η παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις είναι απαραίτητες. Διαφήμιση μπορεί να γίνει και από το διαδίκτυο και αλλού, δεν αποκλείουμε αυτούς τους τρόπους αλλά θέλουμε και την παρουσία στις εκθέσεις. Οι ανταγωνιστές μας βρίσκονται εκεί. Πρέπει να δώσουμε το παρόν, όπως παλιά, καθώς εκεί κλείνονται οι συμφωνίες για το καλοκαίρι μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων.
Για την Πιερία, που δεν έχει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αυτό είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος. Πρέπει να διαφημιστεί ο νομός».

Μέχρι στιγμής πως πάνε οι προκρατήσεις;

«Υπάρχουν συμφωνίες. Σύμφωνα με ορισμένους πράκτορες Σερβία και Βουλγαρία έχουν άυξηση. Για τις υπόλοιπες χώρες ότι και να πούμε είναι ακόμα θολό το τοπίο. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε καλύτερη χρονιά από πέρυσι».

Εσωτερικός τουρισμός λόγω διοδίων

Από τον εσωτερικό τουρισμό τι περιμένετε;

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση, βλέπουμε ότι θα είναι πολύ πεσμένος. Εμείς που επιθυμούμε να επιμυκήνουμε την τουριστική περίοδο και να έχουμε απασχόληση για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Μέρος αυτή της προσπάθειας είναι και ο αγώνας κατά των διοδίων;

«Ασφαλώς. Καταλαβαίνετε ότι γινόμαστε μη ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλες περιοχές με τουριστικό προϊόν. Είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από Θεσσαλία το κόστος είναι περίπου 13 ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση της βενζίνης, γιατί να μας προτιμήσει κάποιος και να μην πάει αλλού».

Βλέπετε να βγαίνει κάτι θετικό από το κίνημα κατά των διοδίων;

«Έαν δεν υπήρχε το κίνημα, θα γινόταν αυτή η συζήτηση; Εγώ πιστεύω ότι το κίνημα έφερε κάποια οφέλη και θα φέρει και στο μέλλον. Ακούω τους υπουργούς να αναγνωρίζουν ότι έχουμε δίκιο και περιμένω κάποια στιγμή να μας το αποδώσουν. Βεβαίως, μέχρι στιγμής το δίκιο το δίνουν στους εργολάβους, για αυτούς κατέβηκε η τροπολογία.

Η πίεση που ασκούμε θα τους αναγκάσει να καταθέσουν και το άλλο νομοσχέδιο που υποσχέθηκαν για τη μείωση των τιμών των διοδίων. Θα πρέπει να είναι γενναία η μείωση, γιατί αλλιώς οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν».

Την κατεδάφιση των διοδίων στο Αιγίνιο ζήτησε ο Γιάννης Αμοιρίδης

Υπέρ της εφαρμογής του μέτρου για όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια τάχθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, ο βουλευτής Πιερίας, υπό την προϋπόθεση, να έχει ολοκληρωθεί το έργο και το αντίτιμο των διοδίων να έχει μειωθεί.


Την κατεδάφιση των διοδίων του Αιγινίου, πρότεινε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή επί του νομοσχεδίου για την εξυγίανση, την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής.

Ο βουλευτής Πιερίας, δεν δίστασε να αναφερθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για όσους αρνούνται να καταβάλουν διόδια, προτείνοντας να ισχύσουν οι ποινές με την προϋπόθεση ότι θα έχουν διατεθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους πέριξ των σταθμών διοδίων, θα έχει μειωθεί το κόμιστρο και βέβαια θα έχει ολοκληρωθεί και η επαναδιαπραγμάτευση του Κράτους με τις εταιρείες. Επίσης, δήλωσε πως συμμερίζεται τους πολίτες που μετακινούνται διαρκώς και αναγκαστικά πληρώνουν διόδια, αλλά δεν συμμερίζεται την προσπάθεια κάποιων να κεφαλαιοποιήσουν ιδεολογικά το κίνημα.
«Ταλαιπωρούμαστε με τα διόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «κακώς τόσο καιρό δεν αναφέρθηκε και δεν ήρθε και στην Επιτροπή η Σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση, ώστε να ενημερωθούν όλοι, αναλυτικά, τι είχε συμφωνήσει ο κ. Σουφλιάς», ενώ χαρακτήρισε άδικο το να απολογείται για τη σύμβαση η σημερινή Κυβέρνηση.
«Συμμερίζομαι και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολίτες που μετακινούνται πολλές φορές καθημερινά και πληρώνουν διόδια. Δεν συμμερίζομαι, όμως, όταν κάποιοι προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν ιδεολογικά και κομματικά όλο αυτό το κίνημα», υπογράμμισε ο βουλευτής Πιερίας, τονίζοντας ότι κατανοεί την αντίδραση των πολιτών. «Θα πρέπει, κύριε Υπουργέ, να διαμορφώσετε την κατάσταση έτσι σε όλη τη χώρα, καθώς και εσείς συμφωνήσατε ότι είναι πυκνά και ακριβά τα διόδια, διότι αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει κανείς από τη Θεσσαλονίκη έως την Αλεξανδρούπολη, σε ένα δρόμο που έχει τελειώσει και που έχουμε πληρώσει όλοι», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως θα πρέπει να πληρώνουν όλοι, αναλογικά και αν έχει ολοκληρωθεί το έργο. «Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθεί η διαπραγμάτευση, εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να κινηθεί ο πολίτης», είπε.
Ο βουλευτής Πιερίας, ζήτησε την κατεδάφιση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ώστε να αποδείξει η Κυβέρνηση τις πραγματικές της προθέσεις. «Πρέπει να δείξουμε αυτό που πιστεύουμε και να επανέλθουν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς Αθήνα» είπε, σημειώνοντας πως ένα τμήμα των διοδίων μπορεί να παραμείνει για να ελέγχει απλά τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από εκεί.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης, επανέλαβε την πρότασή του για αναλογική επιβάρυνση των πολιτών στην κατασκευή των σημαντικών οδικών αξόνων, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της «επαίσχυντης» σύμβασης παραχώρησης, χωρίς να υποδουλώνεται το κράτος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για μια ακόμη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για μεγάλες αλλαγές, μετά την αναδιάρθρωση στον ΟΣΕ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. «Το Υπουργείο Υποδομών, έχει αποδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι συζητά με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, όπου προχώρησε η αναδιάρθρωση, ούτως ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία των εργαζομένων», χωρίς να απεμπολείται ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών. Ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών δίνει το δικαίωμα της φθηνής ή δωρεάν μετακίνησης σε ΑΜΕΑ, ανέργους, φοιτητές και ηλικιωμένα άτομα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Πιερίας, στο σημείο αυτό, σημείωσε την άνιση μεταχείριση της Περιφέρειας έναντι της Αττικής, όσον αφορά την πολιτική επιδότησης των εισιτηρίων. «Η περιφέρεια, κάλυψε και μάλιστα με πολύ καλή διάθεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί θεώρησε τη διοργάνωσή τους εθνική υπόθεση. Αναδομήθηκε η Αθήνα, έγιναν τεράστια έργα και παρεμβάσεις», είπε ο κ. Αμοιρίδης, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις για το αν και η επιδότηση των συγκοινωνιών της Αθήνας είναι εθνικό θέμα και με το κόστος τους πρέπει να επιβαρυνθούν οι πολίτες της περιφέρειας. «Εάν λάμβαναν την ίδια επιδότηση όλα τα αστικά κέντρα της περιφέρειας, το εισιτήριο θα ήταν στη μισή τιμή από όσο είναι σήμερα», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ


Το «ΚΛΕΙΣΤΟ» λειτούργημα του δικηγόρου
και ΓΙΑΤΙ απέχουμε

Με βάση επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα αναλογεί ένας (1) δικηγόρος ανά διακόσιους (200) κατοίκους.
Επομένως είναι ψευδεπίγραφο και απατηλό να τίθεται υπό συζήτηση το «άνοιγμα» ενός ορθάνοιχτου επαγγέλματος, όπως του δικηγορικού, με την αμέριστη και δήθεν άδολη συνηγορία των ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε., τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους - μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, μόνιμου, πλέον, «ενορχηστρωτή» των «αναγκαίων» για τα συμφέροντά του «αλλαγών».
Στο όνομα της δήθεν «απελευθέρωσης», του ελεύθερου ανταγωνισμού και της δήθεν μείωσης του κόστους των δικηγορικών υπηρεσιών επιχειρείται να νομοθετηθεί η πλήρης ανατροπή όσων ισχύουν για να εξυπηρετηθούν στο άμεσο μέλλον τεράστια οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών (εργολάβων, κατασκευαστικών εταιριών, τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών, μεγάλων δικηγορικών γραφείων κ.ά.). Κοινός στόχος η συγκέντρωση των δικηγορικών υπηρεσιών σε λίγους, οι οποίοι θα εκτινάξουν τα κόστη για τους απλούς πολίτες, αφού μοναδικό τους μέλημα είναι η εκτόξευση των κερδών τους. Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να μειώσει το κόστος της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη για τον πολίτη δεν θα επέβαλε εις βάρος του Φ.Π.Α. 23%, ούτε θα εκτόξευε τις αξίες των παραβόλων υπέρ του Δημοσίου στις ποινικές και τις διοικητικές δίκες σε δυσθεώρητα ύψη.
Παράλληλα με την βάναυση προσβολή του κατοχυρωμένου από διεθνείς συμβάσεις δικαιώματος του πολίτη για ακώλυτη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η εμφανής προσπάθεια για εμπορευματοποίηση των νομικών υπηρεσιών και για δημιουργία εξαθλιωμένων και υπόδουλων – υπαλλήλων δικηγόρων στοχεύει να πλήξει ευθέως την εξ ορισμού, αλλά και νομοθετημένη ανεξαρτησία τους ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προϋπόθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην κάθε μορφής αυθαιρεσία. Επομένως στοχεύει να πλήξει ευθέως το Κράτος Δικαίου και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς, που ήδη πλήττονται με βάναυσο τρόπο από την πλήρη απαξίωση του χώρου της Δικαιοσύνης (έλλειψη υποδομών και προσωπικού, απαξίωση δικαστών, αργή απονομή κ.λ.π.). Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια για να πληγεί καίρια η λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων, που επιτελούν επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
Με απλοϊκά και λαϊκίστικα επιχειρήματα επιχειρείται η άλωση της κοινής γνώμης για να στραφεί κατά των δικηγόρων. Ευθύνονται οι δικηγόροι που το Ελληνικό Κράτος δεν έχει συντάξει Κτηματολόγιο, Δασολόγιο κ.λ.π. για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην αγορά ακινήτων και να μην έχουν ανάγκη δικηγόρου ; Ευθύνονται οι δικηγόροι που η κατάσταση στα Υποθηκοφυλακεία του Ελληνικού Κράτους δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες για τις συναλλαγές τους ; Ευθύνονται οι δικηγόροι για τις ελλείψεις προσωπικού στα Δικαστήρια του Ελληνικού Κράτους που έχουν ως συνέπεια την μη ορθή και αργή απονομή της Δικαιοσύνης, που από κοινωνικό αγαθό κατέληξε να επισύρει πρόστιμα από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ; Ευθύνονται οι δικηγόροι για την γραφειοκρατία και την πολυνομία του Ελληνικού Κράτους που αναγκάζουν τον πολίτη να προστρέχει σ’ αυτούς για να επιλύσει ακόμη και απλά προβλήματα ;
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ την ανεξαρτησία τους – προϋπόθεση για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη
ΓΙΑ να εξακολουθήσει να αποτελεί η Δικαιοσύνη κοινωνικό αγαθό
ΓΙΑ την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη
ΓΙΑ να μην καταντήσει η Δικαιοσύνη εμπορεύσιμο είδος
ΓΙΑ την προάσπιση του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας
Φεβρουάριος 2011
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τοπικές Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης


Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης επισκέφτηκαν το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης».

Οι μαθητές της Β3 Τάξης και οι συνοδοί καθηγητές τους, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, παρέδωσαν χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, χάρη στο Φιλανθρωπικό παζάρι, που διοργανώθηκε στο σχολείο, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε κοινωνικά θέματα και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση, το θετικότατο αποτέλεσμα των προσπαθειών εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων της Μέριμνας και ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες μέσα από τις οποίες επιτελούν το έργο τους. Επιστρέφοντας στο σχολείο μετέφεραν στους συμμαθητές τους το μήνυμα της εργατικότητας, ελπίδας και αισιοδοξίας των ανθρώπων της Μέριμνας.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: «Σύσκεψη για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Ενότητας Δίου»


Τη Δευτέρα 14\2\2011 πραγματοποιήθηκε στην Κονταριώτισσα σύσκεψη που συγκάλεσε η Αντιδημαρχία τεχνικών έργων με θέμα την κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για την δημοτική ενότητα Δίου. Είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξέλεγησαν στην ενότητα Δίου, τα τοπικά συμβούλια και φορείς της περιοχής. Με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, θα δηλώσω για άλλη μία φορά ότι ως παράταξη έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να προσκαλούνται σε τέτοιες συσκέψεις ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξάρτητα από την ενότητα που εκλέγονται, γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι για όλο τον δήμο και όχι για συγκεκριμένες ενότητες (αναφέρω χαρακτηριστικά ότι ως παράταξη δεν προσκληθήκαμε στην αντίστοιχη σύσκεψη για τον Ανατ. Όλυμπο!). Από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Μυλωνέρο δόθηκε η υπόσχεση ότι στο μέλλον οι προσκλήσεις θα απευθύνονται προς όλους τους δημ. συμβούλους.
Μετά από τη σύντομη εισήγηση της αντιδημάρχου Δίου κ. Τσιμήτρη, τον λόγο λάβαμε οι δημ.σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διατυπώνοτας τις θέσεις μας κυρίως για τεχνικά ζητήματα στο σύνολο της δημοτ. ενότητας. Μετά τις τοποθετήσεις των κυρίων Λαμπονίκου και Καλαιτζή πήρα τον λόγο και ανέπτυξα σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμούς του συνδυασμού μας για την πραγματοποίηση έργων που θα αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες των κατοίκων και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δημ. ενότητας Δίου. Τα βασικότερα σημεία τα οποία έθιξα ήταν τα εξής:
• Ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Δίου, καθώς και της οδού που συνδέει την Ν. Έφεσσο με την εθνική οδό και τον Βαρικό. Υπάρχουν αρκετά τμήματα που είναι ιδιαιτέρως σκοτεινά και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι, όταν στους δρόμους αυτούς κινούνται και αγροτικά οχήματα και μηχανήματα.
• Οι ταμιευτήρες νερού σε Βροντού και Καρίτσα που θα προσφέρουν νέες δυνατότητες για φθηνότερη και αποτελεσματικότερη άρδευση σε μία περιοχή ύψιστου αγροτικού ενδιαφέροντος. Για τον ταμιευτήρα της Βροντούς επεσήμανα πως είχε εγκριθεί ποσό 35.000 € από την προηγούμενη δημοτική αρχή Δίου για να ολοκληρωθεί το έργο και η κ. Τσιμήτρη απάντησε πως ο εργολάβος αναμένεται να επανεγκατασταθεί σε μερικές εβδομάδες. Όσο για τον σχεδιαζόμενο ταμιευτήρα της Καρίτσας συμφωνήθηκε πώς πρέπει το θέμα να «τρέξει» άμεσα και με επαφές προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
• Έργο μέγιστης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής και απαραίτητο «εργαλείο» για την τουριστική προώθηση και προβολή ολόκληρου του Δήμου μέσω της καλώς εννοούμενης αξιοποίησης του Ολύμπου είναι η χάραξη και κατασκευή Παρολύμπιας Οδού που θα συνδέει σημαντικά σημεία – τουριστικούς προορισμούς στην ορεινή ζώνη (Κορομηλιά – Αγ. Κων\νος – Αγ. Βασίλειος – Αγ. Κόρη – Αγ. Τριάδα) με παράλληλη διαμόρφωσή τους (π.χ. αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας από την ΚΖ΄ εφορία προμελέτης ύψους 1,5 εκατ. € για την περιοχή Αγ. Βασιλείου και σύνδεσή του με τη Σκούρτα).
• Ιδιαίτερα για το δημοτ. Διαμέρισμα Δίου αναφέρθηκα στα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων, καθώς το πλήθος επισκεπτών του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Πάρκου αφήνουν ελάχιστα έσοδα στην περιοχή. Ανάγκη λοιπόν άμεσων παρεμβάσεων όπως: δημιουργία ειδικού χώρου στάθμευσης λεωφορείων και Ι.Χ. επισκεπτών, σύνδεση του Μουσείου με τον αρχαιολογικό χώρο με πεζοδρόμηση της κάθετης οδού (πρόβλεψη και για φωτεινό σηματοδότη), αξιοποίηση της υπάρχουσας στον ΟΠΑΧ μελέτης για λειτουργία Αγοράς Παραδοσιακών και Βιολογικών προϊόντων απέναντι από την είσοδο του Αρχαιολ. Πάρκου.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα που έθιξαν συνάδελφοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, υπήρξε συμφωνία για την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, όπου ακόμη υπάρχουν, στο δίκτυο ύδρευσης (Ν.Έφεσσος, Βροντού κ.α.), ενώ επισημάνθηκε και από εμάς ως παράταξη η ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες για την μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που θα «θωρακίσει» συνολικά την ενότητα Δίου. Συμφωνία υπήρξε επίσης και στη διαπίστωση της ανάγκης να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης για τον νέο Δήμο στο σύνολό του, ενώ συμφώνησα και με τη θέση του αντιδημάρχου κ. Κιάφα για κατοχύρωση ονομασίας προέλευσης για τα προϊόντα της περιοχής. Επανέφερα μάλιστα την προγραμματική μας θέση για σύνδεση του αγροτικού προϊόντος του «βορρά» με το τουριστικό προϊόν του «Νότου» στον δήμο μας.
Τέλος τόνισα την ανάγκη να αρχίσουμε όλοι μας να διερευνούμε νέες εναλλακτικές μορφές απασχόλησης και πηγές συμπληρωματικών εσόδων για τους συνδημότες μας της δημοτ. ενότητας Δίου (π.χ. θρησκευτικός τουρισμός στην Κονταριώτισσα με προβολή των δύο σημαντικών μνημείων της περιοχής: Παναγία Κονταριώτισσας, μονή οσίου Εφραίμ), ενώ για άλλη μία φορά υπογράμμισα την ανάγκη για λειτουργία, το δυνατόν συντομότερο, διαδημοτικής συγκοινωνίας που θα ενώνει ουσιαστικά τον νέο δήμο από την Ν.Έφεσσο μέχρι τους Ν.Πόρρους.
Υ.Γ: Είναι αλήθεια ότι πολλά από όσα εντάσσονται στα Τεχνικά Προγράμματα ουδέποτε ή μετά από πολλά χρόνια υλοποιούνται. Ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης η ιεράρχηση γίνεται με βάση την αμεσότητα των αναγκών, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι με το πρόσχημα αυτό θα πρέπει να εντάσσονται μόνο έργα καθημερινότητας και ότι δεν αξίζει να καταγράφονται και άλλες προτάσεις, έστω και με πιο «μακροπρόθεσμη» ματιά που τουλάχιστον καταδεικνύουν στρατηγικούς στόχους αξιοποίησης πόρων και ανάπτυξης της περιοχής! Ιδίως όταν ορισμένες από αυτές δεν είναι και τόσο πολυέξοδες, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί!

Με τιμή,
Νικόλαος Αθ. Λάππας
Δημοτ. Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚOY ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Εμείς οι συμβασιούχοι,

Τα τελευταία 20 χρόνια είμαστε εκείνοι, που με πάγιο και διαρκή τρόπο, όχι απλά συμπληρώνουμε τις υπηρεσιακές ανάγκες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά αποτελούμε ουσιαστικό πλέον συστατικό του, αφού χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν υπηρεσίες, που οι συμβασιούχοι μετρούν προϋπηρεσία ήδη 2 δεκαετιών, όπως οι συμβασιούχοι μίας μέρας στον ιππόδρομο (Ο.Δ.Ι.Ε.), οι συμβασιούχοι πυροσβέστες (μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν «χαθεί» την ώρα του καθήκοντος 22 συνάδελφοι τους), οι συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων και τόσοι άλλοι.
Από το 2001, τρείς συνεχόμενες κυβερνήσεις (Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου) έχουν κάνει καραμέλα το σπουδαιοφανές επιχείρημα, ότι δήθεν, το άρθρο 103, του αναθεωρηθέντος συντάγματος του 2001, απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε σε πλήρη ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2006.
Πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου, το θέμα μας επανήλθε για μία ακόμα φορά στην πλήρη ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να ξανά - αποφασίσει για τέταρτη φορά, το ίδιο όργανο για το μέλλον όλων μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από την τελευταία ολομέλεια, έχουν προηγηθεί μία κοινοτική οδηγία, τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η πρώτη ομόφωνη απόφαση της πλήρους ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δικαιώνοντας τον αγώνα μας.
Εντός του παραπάνω διαστήματος όμως, και κάτω από τις ισχυρές κυβερνητικές πιέσεις η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναθεώρησε δύο φορές την πρώτη της απόφαση, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες της προηγούμενης κυβέρνησης και αγνοώντας όλες τις παραπάνω αποφάσεις που μας δικαιώνουν.
Στις 20 Ιανουαρίου γίναμε όλοι μάρτυρες των νέων πιέσεων της εκτελεστικής προς την δικαστική εξουσία, οι οποίες έγιναν απολύτως κατανοητές μέσω της εισήγησης του Αρεοπαγίτη, κ Δουλγεράκη, αλλά και της εισήγησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την νέα κυβερνητική πολιτική εισηγήθηκαν την οριστική μας εξόντωση.
Σήμερα, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, για την απόφαση που αναμένετε να λάβει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ως προς το θέμα μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη, παρά τις όποιες πιέσεις θα λειτουργήσει ανεξάρτητα και θα αποφασίσει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση και δεν σταματάμε να διεκδικούμε, γνωρίζοντας τις προθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας, οι οποίες έγιναν εμφανείς κατά τις τελευταίες εισηγήσεις που αναφέραμε παραπάνω.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ.
Αν κάτι είναι όμως βέβαιο, όπως έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό, αυτό είναι η συνεχής, δυναμική μας παρουσία έξω από τον Άρειο Πάγο, η οποία θα αποτελέσει ίσως το σημαντικότερο επιχείρημα προς το σώμα της Ολομέλειας, απέναντι στις όποιες κυβερνητικές πιέσεις. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε εκεί για να θυμίζουμε στο σώμα της Ολομέλειας, ότι έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στον ελληνικό λαό να είναι ανεξάρτητο και μη υποταγμένο στην όποια πράσινη ή γαλάζια κυβερνητική εξουσία. Η παρουσία μας έξω από τον Άρειο Πάγο αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν η Αρεοπαγίτες μας ότι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα με την βούληση των κυβερνώντων, καταπατώντας ουσιαστικά θεσμούς και όρκους και ανατρέποντας την μία απόφαση τους μετά την άλλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Έχουμε ήδη πει και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ότι τέτοιες συμπεριφορές έρχονται σε πλήρη ρήξη με την δημοκρατία, τους θεσμούς της και τα ίδιο το Σύνταγμα της χώρας μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
Ως Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων, έχουμε αποφασίσει την συνέχιση του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα μέχρι την τελική μας δικαίωση. Η πορεία αυτή αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς, απέναντι στον στόχο της οριστικής μας εξόντωσης, μετά από την μακροχρόνια εκμετάλλευση μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ως πολίτες αυτού του κράτους έχουμε αποφασίσει να εναντιωθούμε απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική η οποία έχει ως στόχο την μείωση των μισθών, την μείωση των συντάξεων, το ξεπούλημα των περισσοτέρων φορέων του ελληνικού δημοσίου, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την διάλυση και την οικονομική εξαθλίωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Η τελευταία κυβερνητική πολιτική με τους γνωστούς σε όλους μας στόχους, ακολουθεί εδώ και καιρό συγκεκριμένη στρατηγική στοχοποίησης και περιθωριοποίησης κάθε κοινωνικής ομάδας η οποία θίγεται και αντιδρά. Θεωρούμε ότι η τελευταία κυβερνητική πολιτική αποτελεί και τον βασικό αντίπαλο των αγώνων μας. Τα προβλήματα που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε απαιτούν την συνένωση όλων των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων με στόχο την διασφάλιση των ήδη κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων αλλά και την ενδυνάμωση των σύγχρονων εργασιακών απαιτήσεων όλων μας απέναντι στα τεράστια πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Εντός τον παραπάνω πλαισίων:
Προχωρούμε σε συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 17/2/2011 και ώρα 6:00 μ.μ.
Καλούμε όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων σε μαζική συμμετοχή στην παραπάνω συγκέντρωση.
Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζόμενων σε μαζική συμμετοχή στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση τόσο της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ - ΟΤΑ,ΠΟΠ-ΟΤΑ όσο και των επιτροπών αγώνων όλων των φορέων του ελληνικού δημοσίου.

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΟΛΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Για το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων,
• ΚΕΠΥΟ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΟΠΑΔ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΟΑΕΔ + ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΕΤΑ ΑΕ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΥΠΠΟ ( συμβασιούχοι εργασίας , stage)
• ΟΑΕΕ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΙΚΑ ( συμβασιούχοι stage)
• ΟΓΑ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
• ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου και stage)
• ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΕΣΥΕ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΤΣΑΥ ( συμβασιούχοι stage)
• ΕΛΤΑ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
• ΟΕΚ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΠ
• ΕΛΤΑ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΕΗ
• ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
• ΔΟΥ
• ΗΔΙΚΑ
• ΟΔΙΕ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΣΔΚΝΑ
ΔΑΕΜ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 22:
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος ,που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ