PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Επί είκοσι χρόνια είμαι μόνη μου»


Η Πίτσα Παπαδοπούλου, φιλοξενήθηκε στο περιοδικό ΕΓΩ!Weekly και αναφέρθηκε στο «Ρυθμό Stage», που πειστρέφει δυναμικά με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αφιερωμένο στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες: «Έγινε με μία πάρα πολύ καλή συντροφιά. Είμαστε μια όμορφη παρέα και μ’ αρέσει η ιδέα του μικρού χώρου, που είναι ζεστός και τραγουδάμε μαζί με τον κόσμο. Κάθε τραγουδιστής θέλει να τραγουδά συνθέτες.»...

Επίσης η τραγουδίστρια δεν δίστασε να μιλίσει για γενιά των τραγουδιστών με... κοιλιακούς: «Κάθε εποχή έχει τις δικές της αξίες. Τι να με ενοχλήσει, αφού έτσι είναι τα πράγματα; Μακάρι να ήταν διαφορετικά! Βέβαια, είναι όμορφο να βλέπεις έναν ωραίο τραγουδιστή με μία ωραία φωνή. Εμείς είχαμε άλλους δασκάλους. Εγώ, δηλαδή, βγήκα με τον Ζαμπέτα, τραγούδησα με την Πόλυ Πάνου, τη Μοσχολιού, τον Μητροπάνο, τον Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο επί πολλά χρόνια. Ήταν άλλη εποχή. Τα πράγματα σήμερα είναι πιο επιδερμικά.»

Η Πίτσα Παπαδοπούλου αποκάλυψε και τις οικονομικές δυσκολίες που έχει περάσει στη ζωή της, λέγοντας: «Η μαμά μου ήταν καπνεργάτρια και ο μπαμπάς μου γεωργός. Ήμασταν από φτωχή οικογένεια, αλλά τότε ήμασταν όλοι φτωχοί. Από δεκαέξι ετών δουλεύω στο τραγούδι. Και πριν γίνω τραγουδίστρια έκανα άλλη δουλειά σαν παιδάκι. Από τα δέκα μου δούλευα σε ραφείο και σε κομμωτήριο.»

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στους μεγάλους έρωτες, λέγοντας: «Πώς δεν πέρασα; Τι ήμουν; Κούτσουρο ή πέτρα; Πέρασα όμορφα και άσχημα με έρωτες. Ο μεγαλύτερος, όμως, έρωτας της ζωής μου είναι ο γιος μου. Όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν. Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι θύμα και να μην συμβαίνει. Κανείς δεν μαλώνει μόνος του. Δεν σε κρατά κανείς με το ζόρι σε μια σχέση. Αν παθαίνεις κάτι, θες και το ζεις. Επιλέγεις να είσαι θύμα... Δεν φταίει κανείς. Εμείς ρυθμίζουμε τη ζωή μας. Πες ότι στην αρχή είσαι πολύ ερωτευμένος και δεν βλέπεις μπροστά σου. Πόσα χρόνια δεν βλέπεις; Βέβαια, με ρωτάτε για θέματα που για εμένα έχουν περάσει, έχουν κλείσει σχεδόν πάνω από είκοσι χρόνια.»

Τέλος, αποκαλύπτει πως είκοσι χρόνια είναι μόνη της και λέει γιατί δεν επιδίωξε μια σχέση: «Δεν ήθελα. Καλά είμαι και έτσι. Αν δεν έχεις ένα σωστό άνθρωπο δίπλα σου, είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου. Είναι πολύ όμορφα να έχεις ένα σύντροφο, φτάνει να αξίζει τον κόπο. Πολλοί έχουν μία σχέση ή κρατούν ένα γάμο, απλά για να έχουν ένα σύντροφο. Δεν είναι κι αυτό καλό. Νιώθω μοναξιά. Όταν ένας άνθρωπος ζει σε μεγάλη φασαρία, πολύ κόσμο, φώτα, χειροκροτήματα, μόλις κατεβεί από τη σκηνή είναι μόνος του.»

Ποιες αποδείξεις «δεν «μετράνε» πλέον


Νέο πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους φορολογούμενους οι αλλαγές για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς...

κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο του έξτρα φόρου που θα φτάνει το 22%.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδίδονται στο «κυνήγι» των αποδείξεων ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες, δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις.

Όπως αναφέρει και η «Ημερησία» υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες. Για όσους δεν μπορέσουν να συλλέξουν τις το ποσοστό αυτό θα επιβάλλεται φορολογική πρόστιμο 22%

Ποιες αποδείξεις «δεν «μετράνε» πλέον

πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου

ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη

ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)

αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων

ύδρευση

ηλεκτρικό ρεύμα

δημοτικά τέλη

αγορά αυτοκινήτων

αγορά ακινήτων

αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ

εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων

ταχυδρομικές υπηρεσίες

\τηλεφωνικές υπηρεσίες

υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

τυχερά παιχνίδια

τέλη κυκλοφορίας.

Δάσκαλοι «υιοθετούν» παιδιά


Στο πλευρό των μαθητών που υποφέρουν από υποσιτισμό αποφάσισαν να σταθούν δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν...

60.000 ευρώ προκειμένου να προσφέρουν κολατσιό σε 800 παιδιά επιλεγμένων σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συγκέντρωσαν το ποσό των 60.000€, που εξοικονομήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων και Κύπριων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συμβολική πράξη της κάλυψης, σε καθημερινή βάση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους του κολατσιού όλων των μαθητών σχολείων που προτάθηκαν από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α' Αθήνας. Στόχος της δράσης αυτής, των δύο ομοσπονδιών, όπως τονίζουν, δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.

«Με κατάρρευση απειλείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα»


Η δραματική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα αποτυπώνεται σε εκτενές ρεπορτάζ-αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας...
Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Υπό τον τίτλο «Λιτότητα ή βοήθεια» ο δημοσιογράφος παρουσιάζει τη δραματική εικόνα στο τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. «Όποιος χρειάζεται γιατρό μπορεί μόνο να ελπίζει και να περιμένει» σχολιάζει ο δημοσιογράφος και περιγράφει την πολύωρη αναμονή των ασθενών, τον συνωστισμό και όπως επισημαίνει: «στο μεταξύ, εταιρίες security ελέγχουν την είσοδο στο τμήμα πρώτων βοηθειών σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία. Παρατηρούνται συχνά εκρήξεις θυμού, καυγάδες και συμπλοκές. Αιτία του συνωστισμού που παρατηρείται είναι όπως σημειώνει το δημοσίευμα το γεγονός ότι «τα τμήματα πρώτων βοηθειών των ελληνικών νοσοκομείων -προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα- δεν λειτουργούν καθημερινά, αλλά μόνο κάθε τέσσερις μέρες. Αυτό που βλέπουμε εδώ, δηλώνει ο Jobst Rudolf, γερμανός επικεφαλής νευρολόγος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, «είναι ένα κομμάτι της καθημερινής μάχης επιβίωσης του ελληνικού συστήματος υγείας. Μερικές μέρες επικρατεί στο δικό μας τμήμα πρώτων βοηθειών απόλυτη εξαθλίωση, όπως στον πόλεμο». Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση, η οποία επιταχύνεται υπό το βάρος της κρίσης χρέους και όπως σημειώνει, «σχεδόν κάθε πακέτο λιτότητας που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο τα προηγούμενα χρόνια, περιέκοψε τις δαπάνες στον τομέα της υγείας. Φέτος προβλέπεται να μειωθούν εκ νέου υπό την πίεση της τρόικας. Αυτό γιορτάζεται σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον ως επιτυχία των μέτρων λιτότητας. Στην Ελλάδα ο λαός πέφτει όμως σε βαθιά ανέχεια».

Τι θα επιθυμούσατε για τον εαυτό σας προτού αποχαιρετήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο;


Τι θα επιθυμούσατε για τον εαυτό σας προτού αποχαιρετήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο; Στο ερώτημα αυτό, κλήθηκαν να απαντήσουν δύο χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν σε έρευνα στη Νορβηγία.

Η πρώτη επιθυμία των ερωτηθέντων ήταν να...

γίνουν εκατομμυριούχοι, ότι καλύτερο δηλαδή στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ένα ταξιδάκι – γιατί όχι – με το Orient Express- θα ήταν ότι πρέπει για να κάνουν το γύρο του κόσμου, σύμφωνα με την δεύτερη επικρατέστερη επιθυμία των ερωτηθέντων.

Η κατάκτηση του Εβερεστ ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων όπως και το να επισκεφτούν άγνωστα μέρη.

Η πέμπτη κατά σειρά επιθυμία των ερωτηθέντων δείχνει το άγχος των ανθρώπων για τις οικονομικές τους εκκρεμότητες γι’ αυτό και θα ήθελαν να απαλλαγούν μια για πάντα από τα χρέη τους.

Υπήρχαν και κάποιοι που θέλουν διακαώς να γίνουν εθελοντές αλλά και άλλοι που παραδέχονται ότι αυτό που τους λείπει πραγματικά είναι η οικογένεια.

Το 1/3 των ερωτηθέντων υποστήριξε πως θα ήθελε η μέρα να έχει περισσότερες από 24 ώρες διότι δεν φτάνει ο χρόνος να κάνουν αυτά που θέλουν. Το 1/5 δηλώνει ότι θα ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο με το σώμα του γιατί δεν πιστεύει ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Οι δέκα πρώτες επιθυμίες των ανθρώπων προτού αποχαιρετήσουν τα εγκόσμια…

1.Να γίνουν εκατομμυριούχοι
2.Να κάνουν το γύρο του κόσμου
3.Να δουν το Βόρειο Σέλας
4.Να επισκεφθούν το Σινικό Τείχος
5.Να απαλλαγούν από τα χρέη
6.Να δουν από κοντά αγάλματα των Ινκας
7.Να δουν από κοντά τα επτά θαύματα του κόσμου
8.Να επισκεφθούν τις πυραμίδες της Αιγύπτου
9.Να κάνουν μία σπουδαία ανακάλυψη
10.Να πάνε στο Νότιο Πόλο

ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4) ΦΟΡΤΗΓΑ Κ.Λ.Π




  
   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ...
 

ΜΣΔ Πελασγίας Κατηγορία 4 από 9,20 σε 9,30
ΜΣΔ Μοσχοχωρίου Κατηγορία 4 από 10,60 σε 10,70
ΜΣΔ Μακρυχωρίου Κατηγορία 4 από 3,70 σε 4,90
ΜΣΔ Πυργετού Κατηγορία 4 από 8,10 σε 7,00
ΜΣΔ Λεπτοκαρυάς Κατηγορία 4 από 11,00 σε 7,00
ΜΣΔ Κλειδιού (Αιγινίου) Κατηγορία 4 σπό 0,00 σε 7,90

ΜΣΔ Μαλγάρων Κατηγορία 4 από 6,00 σε 4,20
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ 48.60 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 51 ΕΥΡΩ
ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ 2.40 ΕΥΡΩ ..
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ  ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 2.10 ΕΥΡΩ ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - ΚΟΖΑΝΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Κ.Λ.Π ΑΥΞΗΣΗ 3.90 ΕΥΡΩ 
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η (ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε) ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ...
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟΤΕ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ; ; ; ;
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ; ; ;
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ; ; ;
ΜΗΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ; ; ;
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  .....
ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤ/ΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/1/2013 ΕΓΙΝΕ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ.



  

  



   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/1/2013 ΕΓΙΝΕ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ. 
Ο ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ & ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΩΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΑ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.


¨…οδηγός μας η λογική…¨

απόσπασμα από το έργο ¨ λαϊκός αγώνας¨

της Πρώτης Ποιητικής Συλλογής του Αγγελου Αγγελίδη

Αιγίνιο 04-04-2009

………………………

…………….

……..

Σκυμμένα τα κεφάλια.

Στο ζενίθ η απόγνωση.

Ο κόσμος διαλύεται.


Η μέρα παίρνει πάλι το δικό της ρυθμό.

Ένα νέο ραντεβού όμως φαίνεται στον πέρα ορίζοντα.



Η απόγνωσή μας, γίνεται δύναμη μπροστά στο δίκιο.

Η λογική, γίνεται οδηγός μας.

Η θέλησή μας…… δεν εξαρτάται απ΄ τις πονηριές

των ολίγων, που καιροφυλακτούν.

Οι ευκαιριακοί προστάτες του λαού…

δεν έχουν σχέση με τις προθέσεις μας.





Όμως…..

Λαέ καλόβουλε…, ειλικρινή κι ανεπηρέαστε.



Λαέ που πάντοτε εσύ….,

το μάρμαρο χρυσάφι θα πληρώνεις.



Λαέ που σύντομα…,

το δρόμο θα σου κλείνουν με μπάρες και μ΄ εμπόδια.

Το πέρασμα στο δρόμο σου, στη βόλτα ή στη δουλειά σου.



Αδιάφορα μην αφεθείς στα λόγια ορισμένων.

Και σ΄ υποσχέσεις ψεύτικες μην ξεχαστείς,

ούτε στη τακτική τους.



Κι αν έταξαν θέσεις δουλειάς σε σένα ή στο παιδί σου,

κι αν με κρυφό καϋμό έστειλες Νότια τις Αιτήσεις,

σε ορισμένους κι εκλεκτούς μόνο, το φως θ΄ ανάψει.

Για εξαργύρωση σιωπής, στήθηκε η ιστορία.



Αν προσδοκάς με πονηριά και μυστικά απ΄ τους άλλους,

τότε σου είπαν…, μη μιλάς.



Μα όμως γύρω δε κοιτάς ;

που κι άλλοι γύρω, δε μιλούν ;



Μήπως σε μοιάζουν ξαφνικά ;

ή μήπως θύματα κι αυτοί…,

την ίδια θέση προσδοκούν ;





Φάρος να είναι η λογική,

που ίδια είναι σ΄ όλους.

Τη δύναμή σου μη ξεχνάς,

ούτε τις αρετές σου.



Ευγένεια

Υπομονή

Δουλειά

Δικαιοσύνη

Οι πρώτες δόσεις του ΦΑΠ θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου...



Τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι στο τέλος Ιανουαρίου.
Η παράταση είχε δοθεί λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν στην αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων με...
αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την πρώτη δόση στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι υπόχρεοι στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 υπολογίζονται σε 300.000 και είναι όσοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2010 πάσης φύσεως κτίσματα, εντός ή εκτός σχεδίου, καθώς επίσης και οικόπεδα εντός σχεδίου, με συνολική αντικειμενική αξία μεγαλύτερη των 400.000 ευρώ...

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ LIVE


Η ομάδα του Αθλητικού 106,7 σας ενημερώνει ζωντανά μέσα από το γήπεδο της Τούμπας για όλες τις εξελίξεις του αγώνα  ΠΑΟΚ - Ξανθη










ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ



                       ΠΑΟΚ

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
  • LIAM LAWRENCE
  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  • COSTIN LAZAR
  • ERGYS KACE
  • ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
  • GORDON SCHILDENFELD
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ :ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ


                      ΞΑΝΘΗ

  •  JURI LODIGIN
  • MARTINHO PAITO
  • ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ
  • ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΙΣΚΑΣ
  • RYAN SMITH
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΕΣΙΔΗΣ
  • ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΛΛΑΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ
  • NICOLAS MARIN
  • SERGE DIE
  • BENJAMIN ONWUACHI
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΧΟΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΥΖΗΣ

17:05 ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ

17:15  OI OΜΑΔΕΣ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ

11' ΩΡΑΙΑ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ SMITH ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ONWUACHI ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙ Ο ΓΛΥΚΟΣ

21' ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ 

23' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΤ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 

27'  Η ΞΑΝΘΗ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

29' ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΞΑΘΝΗΣ. ΦΛΙΣΚΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ SMITH  ΑΦΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤ ΨΗΛΑ ΑΟΥΤ .

31' Η ΞΑΝΘΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΝΤΙΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΟΥΤ

32' ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ LOWRENCE ΑΟΥΤ.

34' ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ LAZAR  ΑΟΥΤ.

40' ΚΑΛΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ LOWRENCE ΜΟΛΙΣ ΑΟΥΤ.

43' ΚΑΛΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.

45' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΤΟΥ MARIN ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ONWUACHI ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 0-1 .

46' ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΞΑΝΘΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

45' ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

49' ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ GARCIA LINO ΦΩΤΑΚΗΣ.

60' ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΛΙΣΚΑ.

62' ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ LINO ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ Ο GARCIA.

66' ΩΡΑΙΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΣΤ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ LODIGIN.

78' ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΔΙΩΧΝΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΚΟΡΝΕΡ.

80' ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ LAZAR.

83' ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. SOLNTANI ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ SMITH.

84' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ LODIGIN.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Ο ΑΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο LODIGIN ΔΙΩΧΝΕΙ.

91' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΣΕ ΚΟΡΝΕΡ.

94' ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ:ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥ  SHCILDENFELD ΚΑΙ ΤΟΥ LOWRENCE.ΤΟ ΑΗΤΗΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΞΑΝΘΗ.ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ.

Aναρτήθηκε από: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Καταργείται η ελεύθερη είσοδος των εκπαιδευτικών στα μουσεία..




Ανάκληση της απόφασης του υπ. Παιδείας να καταργήσει την κάρτα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία για όλους τους εκπαιδευτικούς ζητά η ΔΟΕ. Τι ισχύει σήμερα. "Δεν εφαρμόστηκε ποτέ το μέτρο", καταγγέλλουν.
Επιστολή έστειλε την Πέμπτη το...
Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση της ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι καταργήθηκε αυτό το δικαίωμα για τους εκπαιδευτικούς πριν από λίγους μήνες και υποστηρίζουν ότι από τον Ιούλιο ο υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει την ανάκληση αυτής της απόφασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί.

Τώρα, οι δάσκαλοι καλούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει αυτές τις "άδικες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, και να εισέρχονται ελεύθερα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με την επίδειξη της ταυτότητας του εκπαιδευτικού, που αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες, πλην της Ελλάδας...

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛA»


 

   

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» προσκαλεί τα μέλη τους φίλους, τους γονείς και τα παιδιά στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και της γιορτής των δώρων για τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου μας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

 
Η εκδήλωση θα γίνει στην πολιτιστική στέγη του συλλόγου μας Ηλιουπόλεως 20 στο Μυλαύλακο Κατερίνης, όπου θα παρουσιασθούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τα αντίστοιχα τμήματα των χορευτικών, χορωδίας και τμημάτων εκμάθησης λύρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Σας περιμένουμε!
Με τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο



ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"
Ηλιουπόλεως 20,  60100 - Κατερίνη 
Τηλ & Φαξ : 23510-21596
Website : www.soumela.gr          
E-mail    : 
panagiasoumela@freemail.gr

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 1/2 ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ . ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ; ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ. ΦΤΑΝΕΙ.

για περισσότερα ΕΔΩ


Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ........... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.
 Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ: ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ, ΠΟΛΥΖΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, ΜΙΧΟΥ: ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ . ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΚΑλο , ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο ΕΘΝΟΣ....

ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΠ:, ΩΣ  ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΣ ΒΑΡΩΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ : ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΩΣ ΜΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΑ.

ΜΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΛΑΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ......

Η ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ......
http://toaftonoito.blogspot.gr/2010/10/blog-post_3050.html


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ"!!!!!!!

Α ΡΕ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ.......
Να σημειώσουμε τα εξής, αφήνοντας τα συμπεράσματα (αν υπάρχουν)σε εσάς:
1. Τα χαλίκια της ΔΕΑΛ σε μεγάλο βαθμό πωλήθηκαν σε εταιρίες συμφερόντων Μπόμπολα και ιδιαίτερα για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.
2. Όταν ο  Παπαθανασίου ως δήμαρχος Λιτοχώρου, διεξήγαγε επικοινωνιακή "σταυροφορία" κατά της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, πέρα από τοπικά και περιθωριακά ΜΜΕ, τις θέσεις του από τα πανελλήνια "κεντρικά" ΜΜΕ, δέχτηκαν να αναπαράγουν  σχεδόν αποκλειστικά αυτά του Μπόμπολα (Έθνος, Μέγκα κτλ) με μικρή δόση ΔΟΛ....
3. Ως γνωστό στην ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε, που εκμεταλλεύεται τα διόδια κατά των οποίων όσοι αντιδρούμε,  είμαστε "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ" κατά τον μεγάλο αυτό πολιτικό παράγοντα, συμμετέχουν με μεγάλο ποσοστό ο Μπόμπολας και με μικρότερο εταιρία με σχέσεις με τον ΔΟΛ.....
Αυτά ως τροφή για σκέψη..... 


Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ "ΕΨΑΛΛΑΝ" ΚΑΛΑ :).......

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Τα πράγματα εξελίχθηκαν φυσιολογικά: (Δείτε και ΕΔΩ). Οι κυβερνητικοί βουλευτές Πιερίας, ψήφισαν την ποινικοποίηση των δράσεων κατά των διοδίων ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ. ΔΑΓΚΩΤΑ!!!!! Βέβαια φρόντισαν να χρυσώσουν το χάπι στους ιθαγενείς της περιφέρειάς τους, ομιλώντας ενώπιον άδειων εδράνων και λέγοντας απίστευτες, ανεφάρμοστες και ανώδυνες ρητορείες, προτάσεις και όρους.....Φυσικά τα ντόπια ΜΜΕ τις αναπαράγουν, ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ, στο ακέραιο προβάλλοντας ένα αγωνιστικό προφίλ των βουλευτών-πελατών...... 
Ένας τρόπος υπήρχε Γιαννάκη, Θανασάκη και Μαράκι: Να θέτατε τις προτάσεις σας ως όρο για να ψηφίσετε το νομοσχέδιο. Πιο απλά: Να καταψηφίζατε το νόμο, να λέγατε ένα μεγάλο ΟΧΙ, μέχρι να γίνουν όσα ζητάτε: (κατεδάφιση διοδίων Αιγινίου, παράπλευρο δίκτυο, κάρτες μονίμων και εκπτώσεις, χιλιομέτρική τιμολόγηση κλπ).  Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές. Δείχνετε πως εσείς και οι τοπικοί εκδότες-καναλάρχες αντιμετωπίζετε τον λαό της Πιερίας ως εύπιστους, απλοικούς χειροκροτητές και δυστυχώς μάλλον δεν έχετε άδικο, αν κρίνουμε από τις υποτονικές αντιδράσεις.....
YΓ: Εννοείται πως ο Κωστάκης δεν έκανε κιχ εδω και καμιά βδομάδα. Το θέμα καιει.....
ΟΙ ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ:
http://politispierias.blogspot.com/2011/02/blog-post_519.html
http://lefteria.blogspot.com/2011/02/blog-post_3660.html
http://toaftonoito.blogspot.com/2011/02/o_16.html


ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η πρώτη συνεδρίαση του 2013 (Προ ημερησίας συζήτηση):

"- Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει συσταθεί με την απόφαση υπ’ αρ. 249/2011 του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου Διαπαραταξιακή Δημοτική Επιτροπή για το θέμα των διοδίων. Η επιτροπή αυτή όμως ουδέποτε συνεδρίασε μέχρι σήμερα..."!!!!!!!!

• ΔΙΟΔΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

• ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 

• ΔΕΟΥΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛ. ΟΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Δ.Ο. 

• ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ! 

- Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει συσταθεί με την απόφαση υπ’ αρ. 249/2011 του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου Διαπαραταξιακή Δημοτική Επιτροπή για το θέμα των διοδίων. Η επιτροπή αυτή όμως ουδέποτε συνεδρίασε μέχρι σήμερα και για τον λόγο αυτό πήρα 

Στιγμιότυπο - καταγγελία, για την εγκληματικη αναρχία που επκρατεί στους δρόμους της Κατερίνης.



ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΑΝ. 2013 ΩΡΑ 20:00

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ - ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ. ΠΑΡΚΑΡEI ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ.
ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟ 

Με το συμπάθιο κυρ Πολύζο, αλλά την σύμβαση για τα διόδια του Σουφλιά το 2007 πάνω κάτω, την ψήφισες έτσι δεν είναι;


 Με το συμπάθιο κυρ Πολύζο, αλλά την σύμβαση για τα διόδια του Σουφλιά το 2007 πάνω κάτω, την ψήφισες έτσι δεν είναι;
Δεν είναι λίγο αργά τώρα για δάκρυα, παραιτήσεις και "αγώνες";
Kαι όπως είπε κάποτε ένας μεγάλος πολιτικός (μεγάλος γιατί 200 χρόνια μετά τον θυμούνται, τον τιμούν, επικαλούνται τα λόγια και τις πράξεις του και γυρίζουν και ταινίες για αυτόν) ο Αβραάμ Λίνκολν:
"Μπορεί να κοροιδέψεις κάποιους ανθρώπους μερικές φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροιδεύεις όλους τους ανθρώπους συνέχεια..
It is true that you may fool all of the people some of the time;
you can even fool some of the people all of the time;
but you can’t fool all of the people all of the time."
Εσάς και τους συναδέλφους σας θα σας θυμούνται άραγε για κάτι άλλο πέρα από όσα ΔΕΝ κάνατε για τα διόδια μετά από 10-15 χρόνια;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ


 

  Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Έσχατη ευκαιρία για μια νέα αρχή
Συντρόφισσες και σύντροφοι

   Επιτέλους μετά από χρόνια βρισκόμαστε ξανά σε μια κομματική διαδικασία, εν όψει ενός κρίσιμου συνεδρίου, το οποίο εκ των πραγμάτων θα καθορίσει την τύχη ακόμα και την αναγκαιότητα ύπαρξης ή όχι, του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Είναι από τις φορές που καλείσαι να αποφασίσεις κάτω από το βάρος της τελευταίας ευκαιρίας, στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, της « εσχάτης» ευκαιρίας. 

Ηττημένοι σήμερα ηθικά και πολιτικά, κανένας μας στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα όσοι έχουν ασκήσει εξουσία, δεν μπορεί να σωπαίνει, να αποποιείται ευθυνών, πόσο μάλιστα να δραπετεύει, ή να ξορκίζει απλά το παρελθόν.
Τούτη την ώρα της πολιτικής αποκαθήλωσης του Κινήματος μας και της διαφαινόμενης διαδοχής του παραδοσιακού χώρου της κεντροαριστεράς από άλλες πολιτικές δυνάμεις , το ΠΑΣΟΚ οφείλει τουλάχιστον να κάνει την αυτοκριτική του.
Όλοι όσοι συμμετείχαμε λιγότερο ή περισσότερο στη διαχείριση πραγμάτων στο κόμμα και κυρίως στην κυβέρνηση, είμαστε συνυπεύθυνοι κατά το αναλογούν, για τη σημερινή πολιτική ήττα του ΠΑΣΟΚ, με το μεγάλο βέβαια μερίδιο να ανήκει στις ηγεσίες του.
Είναι επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε καθαρά για τη διαδρομή του καθενός μας με ονοματεπώνυμο. Να προσδιορίσουμε ευθύνες προσώπων, επιλογών και χειρισμών. Ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο, πριν και μετά του μνημονίου.
Αυτό σήμερα στο ΠΑΣΟΚ κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να το κάνει μόνος του, όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Ούτε τα θεσμικά από το καταστατικό μας όργανα απέδειξαν ότι είναι ικανά να το κάνουν.
Το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά στη βάση της παράταξης μας. Σε όλους εκείνους που αυτή τη δύσκολη περίοδο έμειναν όρθιοι, αλλά και σε εκείνους, που χωρίς ιδιοτέλεια βρέθηκαν συγκυριακά σε άλλους πολιτικούς χώρους, εξ αιτίας των δυσβάσταχτων και λαθεμένων πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Είναι γεγονός πως ο κόσμος που πίστεψε και στήριξε χρόνια το ΠΑΣΟΚ, αισθάνεται σήμερα ιδιαιτέρα ταπεινωμένος, προδομένος και απογοητευμένος.
Παρόλα αυτά ελπίζει και περιμένει. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επήλθε το τέλος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Περιμένει όμως πρωτοβουλίες και αλλαγές ουσίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει, αλλάζοντας τα σύμβολα, τις ακτίνες του ήλιου, ακόμα και το όνομα, όπως μερικοί προτείνουν.
Απαιτούνται ριζικές και σε βάθος αλλαγές, όπως,
Επαναθεμελίωση της χαμένης ταυτότητας
Επανακαθορισμός των προοδευτικών επιλογών που χάθηκαν από τη συντηρητική στροφή και τους συμβιβασμούς των τελευταίων χρόνων.
Επιστροφή στη λαϊκή βάση, επανασύνδεση με τις κοινωνικές δυνάμεις.
Απογαλακτισμός από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό που διακατέχει πολλά μας στελέχη.
Πραγματική και σε βάθος αυτοκάθαρση. Είναι γνωστοί πια οι πλουτήσαντες, ελέω ΠΑΣΟΚ.
Αυτά τα ζητήματα οφείλουν να ξεκαθαριστούν στο προσεχές συνέδριο.
Ένα συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό, με την πραγματική έννοια του όρου.
Ένα συνέδριο που θα θέσει από μηδενική βάση όλα τα ζητήματα, οργανωτικά, προγραμματικά, θεσμικά.
Ένα συνέδριο που θα έχουν λόγο και δικαίωμα συμμετοχής, όσες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού κέντρου, της οικολογίας, των κινημάτων εθελοντισμού , το επιθυμούν.
Ένα συνέδριο, ανοιχτό σε όσους νιώθουν ότι μπορούν να παλέψουν για ένα πραγματικά νέο ΠΑΣΟΚ, σε όσους θεωρούν ότι εκφράζουν κάτι καινούριο, συγγενικό με τις ιδεολογικές καταστατικές μας αρχές. Ανοιχτό ακόμα σε όσους θέλουν να εκφωνήσουν τον επιτάφιο λόγο τους.
Ένα συνέδριο χωρίς προαποφασισμένες αποφάσεις και επιλογές.
Ένα συνέδριο συντακτικό, προγραμματικό, ιδρυτικό, ανανέωσης προσώπων, αναγέννησης της παράταξης.
Ένα συνέδριο από το οποίο θα εξαρτηθεί…
Αν προχωρήσουμε σε ένα κόμμα, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κομμάτων της δημοκρατικής αριστεράς.
Αν τολμήσουμε ένα κόμμα ομοσπονδιακού χαρακτήρα.
Αν καταλήξουμε σε ένα κόμμα με συλλογική ηγεσία και διακριτούς ρόλους.
Αν παραμείνουμε αρχηγικό κόμμα ή θα επιλέξουμε το μοντέλο ευρωπαϊκών κομμάτων , όπου ο υποψήφιος πρωθυπουργός δεν είναι απαραίτητα ο πρόεδρος του κόμματος.
Και κυρίως,
Αν αποφασίσουμε την αυτόνομή μας ύπαρξη ως πολιτικού φορέα, που θα επιδιώξει την ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου,
Αν καλέσουμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, στην προοπτική δημιουργίας της συνιστώσας και κυβερνώσας κεντροαριστεράς,
Αν τελικά παραμείνουμε θιασώτες και υποστηρικτές της νέας κεντροδεξιάς κυβερνώσας προοπτικής, όπως την επιθυμούν σήμερα τα οικονομικά κέντρα αποφάσεων και ήδη την έχουν επιβάλει, ας ελπίσουμε, προσωρινά.
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει στο επερχόμενο συνέδριο να πάρουμε καθαρή θέση.
Είναι η ώρα συντρόφισσες και σύντροφοι, της πραγματικής αναγέννησης σε όλα. Πραγματική όμως αναγέννηση σημαίνει, θάνατος στο γερασμένο και παλιό και ξαναγέννηση του καινούριου και ελπιδοφόρου.. Από την ίδια βέβαια μήτρα των αξιών αλλά με εντελώς νέα ταυτότητα.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,
Ή ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ,
Ή ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ.
Κατερίνη 26 Ιανουαρίου 2013