PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΕΡΙΩΝ


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βουνού των Πιερίων και μετά την πετυχημένη εκδήλωση δεξιοτεχνίας ποδηλάτου, που έγινε στον ‘’Κριτσμά’’ με αφορμή την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας, η Ποδηλατική Ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης καλεί όλους τους ποδηλάτες από 3 έως 103! ετών , σε παιχνιδοαγώνα δεξιοτεχνίας , με κάθε είδους ποδήλατο και υποχρεωτικά κράνος. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.Το Σάββατο 24/9 , ώρα 18:00 στο γήπεδο της Ρητίνης .Πληροφορίες: 23510 73977 και www.extremeteam1. blogspot.com

ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου



Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας που αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου.

Η διάθεση γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Δημ. Σταδίου 9 (τηλ. 23510 32153), τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλ. 6978 495134 και είναι στην τιμή των 50 €, 70 € και 100 €.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ PIERIA -GR.

Τα κατάφερε ο Μάκαρος..



Πέρασε σαν τουρίστας απο τα κρατητήρια της ασφάλειας.. Ο "καταζητούμενος" απο τις ελληνικές αρχές, απολογήθηκε για την υπόθεση των στημένων αγώνων και μετά το πέρας της πολύωρης διαδικασίας ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος ή....





όχι, μία απόφαση που πλέον καλείται να πάρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις επόμενες ημέρες... Έτσι, την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών και αυτή τη στιγμή κρατείται προσωρινά για άλλες παραβάσεις, όπως φορολογικές εκκρεμότητες, δηλαδή μια οφειλή προς το Δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ. Όταν λοιπόν, εξοφλήσει θα αφεθεί ελεύθερος να πάει σπίτι του! Στο τέλος θα διεκδικήσει και αποζημίωση για την ταλαιπωρία.. Αθάνατη Ελληνική δικαιοσύνη!!

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤI;;;




Γατοπαιχνίδια!!

ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ.....

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ PIERIA -GR...

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ PIERIA-GR..

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, πως οι αερόσακοι χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας, δε σώζουν τις ζωές......

Συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης Δ.Δίου-Ολύμπου


ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το θέμα των διοδίων στη Λεπτοκαρυά, συνεδριάζει την Παρασκευή 23/9 η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε η πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα στις 13/9/2011 (Α.Π.: 26785) και απέστειλε προς όλα τα μέλη της επιτροπής, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό δημοτικό κατάστημα του δήμου, στο Λιτόχωρο, επί της οδού Αγίου Νικολάου 15, στις 6.00 το απόγευμα.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΣ - ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Οι εκλεγμένοι σε ΠΕΔ και Εποπτικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα


ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΣ - ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«πράσινη» παράταξη έλαβε 104 ψήφους και 13 έδρες, ενώ η «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», υποστηριζόμενη από τη ΝΔ, έλαβε 87 ψήφους και 11 έδρες, η παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» 8 ψήφους και 1 έδρα ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης που κατέβηκε ως ανεξάρτητος πήρε μόνο μία ψήφο.

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ ΚΜ εκλέγονται οι :

Α.Κ.Κ.Μ.:

Δήμαρχοι:

Σ. Δανιηλίδης (Νεάπολης- Συκεών), Αν. Καραμπατσός (Νάουσας), Γ. Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Απ. Καρύδας (Σιντικής), Κλ. Κοτζακιαχίδης (Ηράκλειας), Θ. Μπακογλίδης (Καλαμαριάς), Βασ. Παπαγιάννης (Κασσάνδρας), Διαμαντής Παπαδόπουλος (Παύλου Μελά) και Θεόδωρος Παπαδόπουλος (Θέρμης).

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δημ. Τερζίδης (Κιλκίς), Γ. Γεράκης (Θεσσαλονίκης), Νικ. Μηλιώτης (Κατερίνης) και Νικ. Στεργίου (Σερρών).

Α.Δ.Α.Κ.:

Δήμαρχοι:

Δημ. Γαλαμάτης (Βόλβης), Λαζ. Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων- Μενεμένης), Γρηγ. Στάμκος (Πέλλας), Νικ. Γιουτίκας (Δέλτα), Στ. Λαφαζανίδης (Κορδελιού- Ευόσμου).

Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Μιχ. Γεράνης (Πυλαίας- Χορτιάτη), Νικ. Μπάτος (Ωραιοκάστρου), Μιχ. Ξανθόπουλος (Παύλου Μελά), Ζέρζης Πέτρος (Αλμωπίας) και Δημ. Χατζηβρέττας (Κορδελιού- Ευόσμου).

Λαϊκή Συσπείρωση:

Μιχ. Κωνσταντινίδης (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης).



Παράλληλα για το εποπτικό συμβούλιο εκλέχτηκαν οι :



Παναγιώτης Αβραμόπουλος : 101 ψήφους

Λάζαρος Ζαχαριάδης : 98 ψήφους

Χρήστος Μάτης : 96 ψήφους

Παναγιώτης Δαϊκούδης : 85 ψήφους

Χρυσούλα Γιαταγάνα : 84 ψήφους

24 & 25 Σεπτεμβρίου 2011 Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων & Ιδιοκτητών 4Χ4 και ATV

Στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του θεσμού “Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων" πραγματοποιείται Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων & Ιδιοκτητών 4Χ4 και ATV στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων με κέντρο των εκδηλώσεων και αφετηρία των διαδρομών το Ελατοχώρι Πιερίας. Την εκδήλωση στηρίζει ο Σύλλογος Τετρακίνητης Βορείου Ελλάδος (ΣΤΕΒΕ) με έδρα την Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 24/9
11.30 π.μ.: Εκκίνηση από το Ελατοχώρι με κατεύθυνση το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου διαμέσου του πανέμορφου δάσους της περιοχής «Κεραμίδα».
Άφιξη στο Χιονοδρομικό Κέντρο και ανάβαση από την περιφερειακή πίστα σε μία από τις ψηλότερες κορυφές των Πιερίων τον «Αρβανίτη» (2013μ). Στάση για ξεκούραση και «παιχνίδια».
Κάθοδος από τον Αρβανίτη με προορισμό το Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου και τερματισμός στο Ελατοχώρι (Η διαδρομή Χιονοδρομικό – Ελατοχώρι θα γίνει μέσω ασφάλτινου δρόμου).

18.00: Διάφορα Happenings στο γήπεδο τις Ρητίνης (τραμπάλα- ισορροπία αυτοκινήτου, δεξιοτεχνία BMX) με απονομή διαφόρων δώρων.

21.30: Μουσική βραδιά στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ελατοχωρίου


Κυριακή 25/9:
10.30μμ: Εκκίνηση από Ελατοχώρι με κατεύθυνση την Ρητίνη. Από την Ρητίνη ακολουθώντας τον δασικό δρόμο περνώντας από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία όπως ο καταρράκτης «Κρεμαστός» και θέσεις μοναδικής θέας προς Όλυμπο, Πιερία, Θερμαϊκό, γίνεται η πρώτη στάση για ξεκούραση στο οροπέδιο της Σαρακατσάνας (θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες διάφορα εδέσματα). Όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν σε διοργάνωση με laser gun.
Αναχώρηση με προορισμό την θέση «Μεσιά» και από εκεί στη θέση «Μάρμαρο» όπου βρίσκεται και το Αρχαίο Λατομείο Μαρμάρου. Στάση για ξεκούραση. Αναχώρηση, άφιξη και τερματισμός στο χωριό της Βρίας.


Σημαντικό και ενδιαφέρον: Όσα από τα μέλη συλλόγων αποφασίσουν να συμμετέχουν και να διανυκτερεύσουν στο Ελατοχώρι η ειδική τιμή θα είναι 12 Ευρώ κατά άτομο ανα διακυκτέρευση (έως εξαντλήσεως των δωματίων) στα κάτωθι Ξενοδοχεία:
Πιερίων Μούσες, Μύθος, Πήγασος, Αλθαία, Μορφέας, Αμαδρυάς, Πατρικό, Vaela pallas, Ατριον, Νικέλλη, Πετροπαναγιά, Πανόραμα, Αρκώ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κρατήσεις-πληροφορίες για την ειδική τιμή θα γίνονται μόνο μέσω του Τηλεφώνου 6946004966, (Περλαντίδης Βασίλης - Αντιπρόεδρος Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων

Την εκδήλωση υποστηρίζουν:
ΕΛΠΑ - Μεταξάς, Opticon Express (Θεσσαλονίκη), Κατάστημα Γερμανός, Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, Ασφάλειες Generalli, Toyota Πόδας, Τυπογραφείο Παναγιωτής, Κρεαταγορά Τουλίκας, MERCEDES Γραβάνης A.E., Κόκκινος φούρνος (Θεσσαλονίκη), Artestudio, Ταβέρνα “Τζιβαέρι”, ΑΥΡΑ active cup, «Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» (Θεσσαλονίκη), Ξενοδοχείο «Πιερίων Μούσες», IT Businesscomputer center, ΒΑΣΣΟΥ Ο.Ε. Δασικά Προϊόντα, ΞΥΛΕΙΑ ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ, Extreme Sports & Ποδήλατο,

Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδες "ΕΠΤΑ -ΠΟΛΙΤΕΙΑ", "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ", Πιερική ιστοσελίδα Ενημέρωσης "PIERIALIFE.GR", Τουριστικός οδηγός Ελατοχωρίου "Εlatohori.net"

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι όλοι οι τοπικοί φορείς της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας. Ακόμη οι σύλλογοι τετρακίνητης από όλη την Ελλάδα όπως ΣΤΕΒΕ, ΕΚΑΛΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΒΡΟΥ, κ.α.

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..



Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Επιτροπή Ποδηλατικής Παιδείας της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας κηρύττει την έναρξη των επισκέψεών της στα σχολεία του νομού για τη νέα σχολική χρονιά. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, με μεράκι και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε στις/στους μαθήτριες/τές τη σωστή και ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο.
Η πρώτη επίσκεψη πραμγατοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Στην ενημέρωση περευρέθηκαν 5 μέλη του Συλλόγου και ο κύριος Δημήτρης Τσαουσίδης, υποδιοικητής της Τροχαίας Κατερίνης. Με την συνδρομή των παιδιών παρουσιάστηκαν οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και γενικότεροι κανόνες για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου (έλεγχος διερχόμενων οχημάτων, χρήση κράνους, κλπ)
Όσες και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο εκπαιδευτικό αυτό έργο του συλλόγου, καθώς και όσα σχολεία ενδιαφέρονται για τις ενημερώσεις, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής:
Τηλ. Επικοινωνίας: 6908784288 Γκόλια Δήμητρα
Ηλεκτρονική διεύθυνση: podilatikiapodrasi@gmail.com

"Ζητείται πακετάς" λέει η σημερινή αγγελία, "κατά προτίμηση αλλοδαπός",



από πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη, με αμοιβή 4 ευρώ την ώρα. Να ξεσκιστεί δηλαδή -εννοείται ανασφάλιστος- ένα τρίωρο το βράδυ που πέφτει η δουλειά, για 12 ευρώ.
Και σωστά αναρωτιέται ο φίλος που μας υπέδειξε την αγγελία:

"4 ευρώ η ώρα (προσέξτε ότι δεν γίνεται λόγος για ασφάλιση)

δηλαδή 4*3ώρες=12 ευρώ τη μέρα (για 3ωρη εργασία πχ το βράδυ που έχουν κίνηση)
Να τρέχεις σαν παλαβός να προλάβεις τις παραγγελίες (γιατί πρέπει να είσαι γρήγορος οδηγός ως απαραίτητο προσόν) για να τα πάρεις αυτά τα 12 ευρώ,
να βρέχεσαι και να παίζεις κορώνα γράμμα τη ζωή σου κάθε βράδυ -12 ευρώ είναι αυτά, πρέπει να τα δουλέψεις,
και για να τα πάρεις αυτά τα 12 ευρώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.
Ε άει σιχτίρ "κύριε Ευθύμη (694783......)"
"Αει σιχτίρ"
Που πρέπει να είμαι και αλλοδαπός για να τα πάρω αυτά τα 12 ευρώ το 3ωρο.
Πόσοι Έλληνες σου έδωσαν ως τώρα χρήματα το σκέφτηκες;"

είναι και ανορθόγραφος ο μπαγάσας.....

ΦΟΒΕΡΟ ΛΟΥΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ....Ε

ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ....ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ...

Εξελίξεις με το σκάνδαλο διαρροής γυμνών φωτογραφιών της Scarlett Johansson

Όταν εκείνη έμαθε ότι είχαν διαρρεύσει έκανε τα πάντα για να μη δημοσιευτούν. Πριν από μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την ύπαρξη των γυμνών φωτογραφιών της Scarlett  Johansson, όταν αυτές βρήκαν στο δρόμο τους για το Ιnternet. Οι δύο αισθησιακές φωτογραφίες δείχνουν να είναι τραβηγμένες από την ίδια την ηθοποιό με το κινητό της τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη Scarlett γυμνόστηθη ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ή φορώντας μια πετσέτα που αποκαλύπτει τα οπίσθιά της στον καθρέφτη. Όπως είναι λογικό, αρχικά η γνησιότητά τους αμφισβητήθηκε, όμως οι εξελίξεις που μεσολάβησαν μάλλον φούντωσαν παρά έσβησαν τις φήμες…

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ..

Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά «στενάζουν» και δύσκολα τα «φέρνουν βόλτα» διαβάστε...



τι πληρώνουν οι δημότες για τα τηλέφωνα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τη δροσιά των αιρετών και μη στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Σύμφωνα με στοιχεία του antistrofa.gr το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα έξοδα σταθερής..
τηλεφωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης ανήλθαν συνολικά σε 281.192,60 ευρώ.

Αναλυτικά το πρώτο δίμηνο η κατανάλωση σταθερής τηλεφωνίας( ΟΤΕ, FORTHNET KEΠ, FORTHNET Τριανδρία, HETHENET Δημαρχείο), ανήλθε στα 87.865,80. Το δεύτερο δίμηνο σε 100.925,02 και το τρίτο δίμηνο σε 92.401,78 ευρώ.

Όσον αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Ιανουάριο ως και τον Μάϊο του 2011, για τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων της πόλης πληρώσαμε 344.314,58 ευρώ και για τον φωτισμό των δημοτικών καταστημάτων 888.963,28 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1.832.963,28 ευρώ.

«Τα έξοδα λειτουργίας του δήμου μπορεί να φαίνονται υψηλά. Θα μπορούσαν να είναι και λιγότερα κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε. Ήδη έχουμε κάνει μειώσεις και μελετάμε τρόπους και για περαιτέρω μειώσεις για τον περιορισμό του κόστους του δήμου Θεσσαλονίκης. Από την άλλη μεριά όμως, για παράδειγμα, κάθε υπάλληλος πρέπει να έχει τηλέφωνο στο γραφείο του για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες», λέει στο antistrofa.gr, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2011, που έχει ψηφιστεί οι υποχρεωτικές δαπάνες λειτουργίας του δήμου προϋπολογίζονται στο ποσό των 264.959.500,75 ευρώ, ενώ οι νέες δαπάνες που αφορούν τις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στον δήμο λόγω του προγράμματος «Καλλικράτης» ανέρχονται σε 117.160.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει συνολικό ύψος εσόδων 464.327.689,29 ευρώ και αντίστοιχο ποσό εξόδων.

ΥΓ. Σε συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει, πριν τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, οι τότε υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν δηλώσει ότι το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων, συνολικά, υπολογίζεται στα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα στα 4 δισ. ευρώ.

Προκαλεί η έκθεση φωτογράφου με θέμα τη νυχτερινή ζωή στην Αγγλία

Για τις νύχτες στην Αγγλία όλοι έχουμε ακούσει. Είναι κάτι σαν αστικός μύθος όσα μπορούν να συμβούν το βράδυ στους δρόμους της Βρετανίας. Κάθε βράδυ μπορεί κανείς να δει στο δρόμο μεθυσμένους ανθρώπους που προσπαθούν να γυρίσουν σπίτι τους ή που καταλήγουν να κοιμούνται στο δρόμο. Ακριβώς αυτό το κλίμα αποτύπωσε ο Πολωνός φωτογράφος Maciej Dakowicz στην πρόσφατη δουλειά του.

Έτσι κυβερνάει κι η γιαγιά μου Γιώργο!



Με τέτοια πρωτοσέλιδα, αναρωτιέστε μετά γιατί ο κόσμος σηκώνει τα λεφτά του από τις τράπεζες !
Aπορούν γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα και πώς στέγνωσε από χρήμα η αγορά !
Η δική σας εφημερίδα τα γράφει. Είναι δυνατόν να μην ανησυχεί ο κόσμος και να μην πανικοβάλλεται;

Λουκέτο" βάζουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς τουλάχιστον 19 εφορίες που λειτουργούν στην Περιφέρεια


Οι εφορίες που θα καταργηθούν είναι οι εξής...


1. Ανδρίτσαινας που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κρεστενών.

2. Βάρδας, η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Λεχαινών.

3. Καρλοβασίου που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σάμου.

4. Τροπαίων η οποία ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Δημητσάνας.

5. Ακράτας που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αιγίου. Από την αρχή του έτους η συγκεκριμένη εφορία έχει ελέγξει μόλις 3 από τις 271 υποθέσεις φορο-παραβάσεων που της ανατέθηκαν.

6. Κλειτορίας που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλαβρύτων. Η εφορία αυτή από την αρχή του έτους δεν έχει ελέγξει ούτε μια υπόθεση από τις 111 που έχει στα συρτάρια της.

7. Δερβενίου ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.

8. Καστελίου Πεδιάδος που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου.

9. Ληξουρίου ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αργοστολίου.

10. Νεάπολης Βοΐου ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σιάτιστας.

11. Αερόπολης ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Γυθείου. Μηδενική απόδοση στον έλεγχο των υποθέσεων φοροπαραβάσεων παρουσιάζει και η συγκεκριμένη εφορία.

12. Πάργας ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Φαναριού.

13. Κροκέων ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σκάλας.

14. Νεάπολης Βοιών ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Μολάων.

15. Μήθυμνας ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλλονής.

16. Πλωμαρίου ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

17. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

18. Νεάπολης ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου.

19. Τυμπακίου που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μοιρών.

Όσες εφορίες απομείνουν θα επικεντρώσουν την προοσχή τους στον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ.

H πολύτιμη δράση του μητρικού θηλασμού

Το πρώτο έτος ζωής του βρέφους αποτελεί σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξη του καθώς αυτό τριπλασιάζει το βάρος του φτάνοντας τα 10 κιλά περίπου μέχρι τα πρώτα του γενέθλια.
Ο αποκλειστικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του εμβρύου ενώ από τους 6 έως τους 12 μήνες το βρέφος θα πρέπει να σιτίζεται με μητρικό γάλα και συμπληρωματικές τροφές που εισάγονται σταδιακά ανά μήνα ζωής.
Δυστυχώς, παρότι η σημασία του μητρικού θηλασμού έχει πλέον γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, οι μελέτες δείχνουν πως μόλις 1στις 5 γυναίκες θηλάζει για 12 μήνες το βρέφος ενώ 1 στις 3 γυναίκες θηλάζει ακόμα στους 6 μήνες. Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το 70-80% των γυναικών ξεκινούν να θηλάζουν το βρέφος από τη στιγμή της γέννησης. Τι είναι όμως αυτό που τις κάνει να σταματούν πρόωρα;

Ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από τον πολιτικό βίο της μάταιης τούτης χώρας στις 4 Οκτωβρίου 2009.



Μια βδομάδα αργότερα ξεκινούσε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης το οποίο ο τεμπέλης, χοντρός, κουρασμένος, ανίκανος, ακαταλληλος πρωθυπουργός, που έπαιζε όλη μέρα Play station και η γυναίκα του έπινε φραπέδες στο Λαϊκό (και ήταν και μαυρισμένη (!!!!))....


άφησε το πετρέλαιο θέρμανσης στα 54 λεπτά, ο αλήτης! Ο λαϊκιστής! Ο ξεφτίλας ο δεξιός !


Μετά ήρθε ευτυχώς, ο Γιωργάκης, το παιδί του λαού, το πουλέν μας, το αγόρι μας, ο δικός μας άνθρωπος και έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη:
σύμφωνα με όσα ακούγονται θα εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κι έτσι φέτος (σε 20 μέρες δηλαδή), θα το αγοράζουμε 1,45 ευρώ.

Έτσι θέλουμε!
Μπράβο Γιώργο, βάλε τάξη στη χώρα, σοσιαλισταρά μου !
Ουφφφφφφ, επιτέλους ξεφορτωθήκαμε τον κουρασμένο και φέραμε τον ακούραστο ηγέτη μας, που μας φροντίζει σοσιαλιστικά. Θα πληρώσουμε έτσι 2.900 ευρώ το γέμισμα στο καζάνι αντί για 1.080 που πληρώναμε με τον άχρηστο τεμπέλη Καραμανλή, που δεν βγαίνει να απολογηθεί. Μούγκα ο κουρασμένος! Τσίπα δεν έχει επάνω του. Βούλιαξε το κράτος ο αλήτης, αφήνοντας το πετρέλαιο για τον φτωχό κοσμάκη στα 54 λεπτά. Και κρύβεται σήμερα, ο ανεύθυνος !
Έπρεπε να έρθει ο σοσιαλιστής, να βάλει τα πράγματα σε τάξη!!!
Γιώργο γερά, πάρτους τα λεφτά

Που είναι ο Γιώργος ;;; oεοο

Που είναι ο Γιώργος ;;; oεοο
Ο δικός μας είναι άφαντος...
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση..
Μην τον είδατε τον Παναή..

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .

Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΤΩΡΑ..

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Μαρία Κάκαλου – Μια Γυναίκα στον Πιερικό


Η πενηντάχρονη ιστορία του Πιερικού μας είναι κοσμημένη με πολλές και αξιοσέβαστες παρουσίες, τόσο από ποδοσφαιριστές, όσο και από παράγοντες και φιλάθλους.

Υπάρχει όμως μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που καταδεικνύει την πολύπλευρη και πολυδιάστατη απήχηση της ομάδας μας σε όλη την κοινωνία.

Μια δυναμική γυναίκα, ένα σωστό, σκληρό αντράκι, μια σπουδαία Κυρία, η Μαρία Κάκαλου έχει αφήσει τα δικά της αποτυπώματα στο γήπεδο του Πιερικού από το 1961 έως το 1979.

Την συναντήσαμε πριν από λίγους μήνες στο σπίτι της, όπου μας δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στο άκουσμα της λέξης Πιερικός.

Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο και τον Μέγα Αλέξανδρο απογειώθηκε με τη συγχώνευση το 1961. Ο Πιερικός έγινε πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Ως υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο γήπεδο του Πιερικού, βρισκόταν σε καθημερινή επαφή με καθετί που αφορούσε τα τεκταινόμενα στο σύλλογο της Κατερίνης. Από ότι μας εκμυστηρεύτηκε και η ίδια, είχε άποψη ακόμη και για την επιλογή του χρώματος και το πλαίσιο με το σήμα Π και την κατέθεσε στον αείμνηστο Χατζόγλου.

Για την Κυρά Μαρία ο κόσμος του Πιερικού ήταν, όπως λέει και ίδια, ο καλύτερος, ήταν ανεπανάληπτος. «Και στις νίκες, και στις χαρές ο κόσμος έκλαιγε. Πώς να ξεχάσω αυτές τις στιγμές. Πώς να λησμονήσω τις απέραντες ουρές με τα μικρά παιδιά, τα πιτσιρίκια για τα οποία εγώ η ίδια άνοιγα τις πόρτες για να μπαίνουν στο γήπεδο. Τα παιδιά είναι η ζωή μου. Πολλοί μαθητές έρχονταν εκδρομή με τα σχολεία στο γήπεδο για να δουν από κοντά την μεγάλη ομάδα του Πιερικού. Όσο αναπολώ εκείνα τα χρόνια μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο που τα σκέφτομαι».

Δεν αντέχει συγκινείται και δακρύζει. Τη ρωτάμε αν αισθάνεται καλά. Μας απαντά: «Αφού είναι καλά ο Πιερικός είμαι κι εγώ. Ο Πιερικός είναι η ζωή μου».

Η παρουσία του Πιερικού στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 1963 δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη από την συζήτηση μας. «Στον τελικό χάσαμε 3-0 με τον λάινσμαν να σηκώνει συνέχεια τη σημαία του. Ήμουνα πολύ δυναμική μέσα σ’ αυτό τον αγώνα. Έβραζε το αίμα μου. Η συμμετοχή του Πιερικού στον τελικό ήταν αφορμή για την προβολή όλης της Μακεδονίας. Εκτός από αυτό το παιχνίδι ήμουν παρών και σε άλλα εκτός έδρας παιχνίδια μαζί με τη Ροδοπούλου Μαρία, γυναίκα του οφθαλμίατρου Ροδόπουλου».

Η συζήτηση μας συνεχίζεται και στην μνήμη της έρχεται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Κατερίνη στις 14/04/1967.

«Ο Ολυμπιακός άλλαξε τους διαιτητές, τρείς ισραηλινούς που αδίκησαν τον Πιερικό. Ο διαιτητής απέβαλε ποδοσφαιριστή του Πιερικού, διακόπηκε το παιχνίδι εις βάρος μας γιατί δεν μπορούσε να βάλει γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός μοντάρισε φωτογραφίες με παίκτες του Πανιωνίου για να δικαιολογήσει τα επεισόδια. Από το γιακαδάκι στη φανέλα φάνηκε η πλεκτάνη τους. Μια εβδομάδα μετά έγινε το πραξικόπημα.»

H αναφορά στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στάθηκε η αφορμή να μας εκμυστηρευτεί ότι αρνήθηκε στους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να αναλάβει ανάλογο ρόλο στο γήπεδο της Τούμπας.

Αξέχαστοι θα μείνουν στη μνήμη της οι παίκτες του Πιερικού και ιδιαίτερα οι Πανταζής, Πορτοκαλίδης.

Καταλάβαμε ότι η συγκίνηση την κατέβαλε και δεν επιθυμούσαμε να την κουράσουμε περισσότερο αν και για μας εκείνη τη στιγμή ήταν μια ανοικτή και πολύτιμη εγκυκλοπαίδεια.

Τρείς σημαντικές λέξεις μας ανέφερε πριν την χαιρετίσουμε:

«Ελλάδα – Αλήθεια – Πιερικός».

Ευχαριστούμε θερμά την μεγάλη Γυναίκα του Πιερικού.

Τιμούμε με σεβασμό και δέος την Κυρά Μαρία της μεγάλης ομάδας του Πιερικού.

www.pierikos.info

Επώνυμα ρούχα με επικίνδυνες χημικές ουσίες

Επικίνδυνα ίχνη από τοξικές χημικές ουσίες εντόπισε σύμφωνα με δημοσιεύματα η Greenpeace σε πασίγνωστες και «γκλαμουράτες» εταιρείες κατασκευής ρούχων, οι οποίες μάλιστα είναι ικανές να πλήξουν τα όργανα αναπαραγωγής ζώντων οργανισμών.

Ποιες είναι αυτές;

Adidas, Puma, Nike, Calvin Klein, Abercrombie & Fitch, Converse, H&M, Lacoste, GAP, Ralph Lauren και Kappa.

ΦΑΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.... Τα αμύγδαλα «μπλοκάρουν» τις θερμίδες


Τα αμύγδαλα, ένα από τα πιο νόστιμα είδη ξηρών καρπών, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό...


Είναι, επίσης, μια καλή πηγή μαγνησίου, που είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για την παραγωγή ενέργειας, την κατασκευή και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού, καθώς και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μας βοηθάει στο να αποφεύγουμε τις ξαφνικές, ακατανίκητες «λιγούρες», που συνήθως μας οδηγούν σε υπερκατανάλωση τροφής και συνεπώς αύξηση του σωματικού μας βάρους.