PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΕΡΩ ΡΕΕΕΕΕΕ - ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ


ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑ


ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ - ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ - ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ - ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!
ΚΟΥΙΖ 1: H ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ ΚΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ  ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ;;;;
ΚΟΥΙΖ 2: ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;

PIERIA-GR Όποιος το βρει κερδίζει ...παστέλι!!!

δυνατά και ανοδικά ο Λάζαρος Βρεττός στο EXODOS LIVE

Oι τυχεροί που βρέθηκαν το Βράδι του Σαββάτου στο exodos live έζησαν μαγικές στιγμές...

ο Λάζαρος Βρεττός τα έδωσε όλα και το κέφι στα ...ουράνια!!!


στο μαγαζί ήταν και η γνωστή άγνωστη παρέα των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

Kάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή το πρόγραμμα του exodos live καλύπτει όλα τα γούστα! Όμορφες παρουσίες στην Πίστα... Πενιές λαϊκές, χορός.... Κι ακόμη δεν είδατε τίποτα από τον Λάζαρο. Ξέρετε γιατί; Επειδή φεύγετε ...νωρίς! χα χα χα
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΝΩΡΙΣ ΑΠ ΤΟ ΕΞΟΔΟΣ ...ΧΑΝΕΙ!!!

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα τους απολυμένους της Κόρταγκ χθες παρουσία των βουλευτών, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του σωματείου των εργαζομένων.



Κρατάει χρόνια και αυτή η κολώνια. Όλα στην Πιερία κρατάνε πολύ τελικά. Και η γκρίνια και τα προβλήματα.

Συνωστισμός ρε παιδιά στο e mail με τις πίτες και τους χορούς. Εντάξει…η φτώχεια θέλει καλοπέραση…αλλά μην το βγάλουμε και τα μάτια.

Απορώ κι εξίσταμαι ώρες-ώρες που λέει και ο φίλος μου ο Πόλυς.

PIERIA-GR Στηρίζουμε πάντα αυτά που γράφει η πιό όμορφη Δημοσιογράφος της Πιερίας Αικατερίνη Τσαλού... Ενώνουμε την φωνή μας βέβαια με την φωνή των απολυμένων της ΚΟΡΤΑΝΓΚ και λέμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν ...ρίξουν και πάλι αυτούς τους δυστυχισμένους, μαύρο ...φίδι που τους έφαγε! Το δίκιο του Εργάτη είναι φωνή λαού κι έρχεται κι η οργή του ...Θεού!!!

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Είμαστε ένας αστείος λαός και πολλές φορές αναλογίζομαι αν απόμεινε τίποτε στο DNA μας από τους ένδοξους προγόνους μας ή μεταλλαχθήκαμε σ’ένα άλλο είδος γιαλαντζί ανθρώπου χωρίς αξίες.


***
Παρακολουθώ τους επικεφαλής των μπλόκων και οργίζομαι με την αλαζονεία τους και τον ψευτοτσαμπουκά τους. Θέτουν όρους, δεν συζητούν, μόνο ακούνε, απειλούν και εκβιάζουν. Κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές βλέπουν στον εαυτό τους έναν επίδοξο Αντύπα, έναν επαναστάτη και ζουν την «ανυπακοή» της Αλέκας με ξεχωριστή οίηση.

***
Οι ίδιες γνωστές φάτσες, κάποιοι Αραμπατζήδες και Σιδηρόπουλοι, στήνουν το δικό τους αντάρτικο που είναι πρωτίστως κομματικό, γιατί είναι αδιανόητο ένας σοβαρός συνδικαλιστής, να μην συνδιαλέγεται με μια κυβέρνηση μόλις 100 ημερών.

PIERIA-GR Να αγιάσει ρε συ Γιάννη το στόμα σου.Πες τα Χρυσόστομεεεεεε Χορτάσαμε π@π@ριές και φρούδες ομορφιές! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΟΝΤΟΣ" ΧΩΡΙΣ ...ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ!!!


Ο Αμοιρίδης τότε... προεκλογικά!

κι ο Αμοιρίδης τώρα... Ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ...


PIERIA-GR Τι θα γίνει Γιάννη με την Πιερία μου στον Καλλικράτη; Περιφέρεια; που θα μας πάτε ρεεεεεεεεεεεεεε

Ο ΕΜΟ και ο κύριος ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ ...ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ...!!


Η Πιερία στην Τουριστική Έκθεση της Βιέννης

Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας

...από την Τουριστική Έκθεση «FERIEN MESSE» της Βιέννης που διήρκησε από 14 έως 17 Ιανουαρίου. Στην έκθεση που αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Κεντρικής Ευρώπης συμμετείχαν 800 εκθέτες από 70 διαφορετικές χώρες, ενώ οι επισκέπτες έφτασαν τους 147.000 περίπου.

PIERIA-GR Στην φωτογραφία βλέπω τα καλύτερα παιδιά του Νομού Πιερίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... Βασιλειάδης και Μάκης και τα μυαλά στα κάγκελα! Μόνο και μόνο απ αυτήν την Έκθεση θα γεμίσει η Πιερία μου με 1.784.921 τουρίστες εκ Βιέννης!!!!

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΖΙΜΕΝΣ


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ....(ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ..?)


ΓΡΚΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ......


ΕΛΑΦΡΥ ΧΙΟΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ?


Μέσα σε 5 ώρες, ανακύκλωση 8 τόνων ηλεκτρικών συσκευών!

Πολιτεία .


Με σύνθημα «Δώσε νόημα στα σκουπίδια… Δεν πετάμε τίποτα!», πραγματοποιήθηκε με το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που διοργάνωσε στην Κατερίνη ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι 100,3, με τη στήριξη του δήμου.

PIERIA-GR Eίδατε τι γίνεται ρε ΣΥΝΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ όταν εμείς θέλουμε; Βγάζουμε και μάτια άμα λάχει! Και προσφέρουμε στο Περιβαλλοντικό θέμα! Αυτά να τα βλέπετε εσείς ρε κοπρίτες που μας περνάτε για πρόβατα και κατσικάκια! Θα γυρίσει ο τροχός θα μ@αμήσει κι ο φτωχός!!!

Μαρία Μίχου: Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την Πιερία

Πολιτεία


Για πιστωτική ασφυξία των επιχειρήσεων που αποτυπώνεται στη ραγδαία αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, έκανε λόγο, η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

PIERIA-GR Όχι ασφυξία θα πάθουμε ρε συ Μαρία μου αλλά στο τέλος θα ...ΣΚΑΣΟΥΜΕ και θα ...ΠΛΑΝΤΑΞΟΥΜΕ με αυτά που γίνονται για μας!

Πλαταμώνας: Από τουριστικό θέρετρο… άγονη γραμμή!

Πολιτεία Βέτα Χαϊλατζίδου


Ξενοδοχεία άδεια, καταστήματα κλειστά, δρόμοι έρημοι. Ο Πλαταμώνας, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Πιερίας, έχει μετατραπεί σε χωριό φάντασμα, καθώς το κλείσιμο του δρόμου Τεμπών το μετέτρεψε σε άγονη γραμμή.

PIERIA-GR Και που είσαι ακόμη Βέτα μου... όχι μόνο άγονη γραμμή θα γίνει ο Πλαταμώνας μου αλλά κι όλη η Πιερία μας! Με τέτοιους μετριοτίποτες παράγοντες στον τόπο μου στο τέλος να δεις που οι Αμερικανοί θα ...ρίξουν καμιά ρουκέτα προς το Ιράκ και εκείνη θα εκτροχιαστεί και θα "σκάσει" στην Πιερία μας! χα χα χα

«Δώσε νόημα στα σκουπίδια… Δεν πετάμε τίποτα!»

Με σύνθημα «Δώσε νόημα στα σκουπίδια… Δεν πετάμε τίποτα!», πραγματοποιήθηκε με το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που διοργάνωσε στην Κατερίνη ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι 100,3, με τη στήριξη του δήμου.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών αντικατοπτρίζεται στον όγκο των παλιών ηλεκτρικών συσκευών που στάλθηκαν προς ανακύκλωση στις 5 ώρες που διήρκεσε η εκδήλωση: πάνω από 8 τόνοι!
ANAKYKLOSH_2Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου, εκπρόσωποι του Σκάι Πιερίας 92.6 fm, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και φοιτητές του ΤΕΙ Κατερίνης υποδέχονταν και ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν
επί τόπου τηλεφωνικά με το δήμο Κατερίνης για να καταφθάσει στο σπίτι τους φορτηγάκι της υπηρεσίας καθαριότητας, να παραλάβει τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές και να τις μεταφέρει στην κεντρική πλατεία, όπου και συγκεντρώθηκε τελικά ο όγκος των 8 τόνων.
«Τα τρία τελευταία χρόνια έγινε μια συστηματική και επίπονη προσπάθεια από πλευράς του δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, μιλώντας για τη αναδιοργάνωση της υπηρεσίας και τη ενίσχυση του εξοπλισμού της, «το πιο σημαντικό όμως», είπε, «είναι ότι ενισχύθηκε η ευαισθησία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των πολιτών της Κατερίνης για το περιβάλλον».

ANAKYKLOSH_3Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, διένειμε στους περαστικούς το ενημερωτικό τρίπτυχο της ομάδας για την ανακύκλωση και αντάλλαξε πλαστικές σακούλες των περαστικών με πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης και ψάχνει λύσεις ώστε να βγει από το αδιέξοδο. Ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου απομακρύνθηκε περισσότερο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τη διεύρυνση της διαφοράς από την κορυφή, ενώ τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η δεύτερη θέση και η δυνατότητα να διεκδικηθεί το καλοκαίρι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι λογικό η πολύ κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας που συνεχίστηκε και στο χτεσινό παιχνίδι να έχει προκαλέσει μια γενικότερη αναστάτωση, με τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου κατά πάντων. Στόχος και μοναδική διέξοδος πλέον των υπευθύνων του Ολυμπιακού είναι να μαζευτεί η κατάσταση, να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει σε βασικά κομμάτια ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια για να παλέψει μέχρι τα πλέι οφ και κυρίως σε αυτή τη διαδικασία που όλα δείχνουν ότι θα μπει για πρώτη φορά, αλλά φυσικά και για να κάνει μια καλή προσπάθεια στους αγώνες με την Μπορντό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης είναι φυσικά έντονα προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας παρά τη νέα αλλαγή προπονητή, όπως και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν χτες το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν από την πλευρά του από εδώ και πέρα, αν και το πιο λογικό είναι ότι θα ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια και ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του Ολυμπιακού με στόχο την άμεση επιστροφή του στις επιτυχίες από τη νέα σεζόν.

Το άμεσο πλάνο είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και κυρίως να γίνει μια τελευταία προσπάθεια από όλους στο Ρέντη για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα με διαφορετική εικόνα και ό,τι μπορέσει να καταφέρει. Όσο δύσκολο φαντάζει αυτό με όσα δείχνει η ομάδα τον τελευταίο μήνα και μετά από τις καταστροφικές όπως αποδείχθηκε χειμερινές διακοπές της.

Σήμερα θα υπάρξει η οριστική κατάληξη στο θέμα του Καστίγιο, ενώ ο Λούα Λούα αποχώρησε τραυματίας από το χτεσινό ματς και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2010.


Αρχίζει τη Δευτέρα σε όλξ την ελληνική επικράτεια πανελλαδικά η κατ' αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2010.

Στην περίπτωση της Πτολεμαϊδας, η απογραφή θα αρχίσει μετά τις 2 Μαρτίου 2010 και για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού.

Εάν κατά την απογραφή των δικαιούχων προκύψει υπέρβαση του ορίου των 550.000 δελτίων, η χορήγηση αυτών θα γίνει με βάση, κατά περίπτωση, το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος είναι μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2011.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έλαβαν δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας 2009.

Οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 ανεξάρτητα αν το 2009 έλαβαν αυτή τη παροχή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται μόνο δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009.

ξεκινά στη βουλή η συζήτηση επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι.


Στις 6 το απόγευμα ξεκινά στη βουλή η συζήτηση επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακουλουθήσει ψηφοφορία.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσει η υπόθεση Ζίμενς. Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αποκάλυψη ευχαριστήριας επιστολής του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμνλή προς τον Μιχ. Χριστοφοράκο.
  
Στην επιστολή, την οποία αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Καραμανλής ευχαριστεί προσωπικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τον κ. Χριστοφοράκο για την υποστήριξη του στη μεγάλη προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα.
Τυπική χαρακτηρίζουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρώην ισχυρό άνδρα της Ζίμενς στην Ελλάδα, το Μάιο του 2004, δύο μήνες μετά τις εκλογές τις οποίες είχε κερδίσει η ΝΔ.

Αντ. Σαμαράς

«Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ για τις εξεταστικές επιτροπές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, που τιτλοφορείται «δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια». Το Σάββατο, από το βήμα της ΚΕ του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση «τις ρίχνει σαν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να αποπροσανατολίσει από την οικονομία».

Διάλογος με απουσίες


Διάλογος με απουσίες στο Ζάππειο, μπλόκα σε δεκάδες σημεία της χώρας. Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, την ώρα που η κυβέρνηση άνοιξε την αυλαία της διαβούλευσης, με απόντες τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους και τη ΝΔ που αποχώρησε. Τη σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό του Προμαχώνα έκλεισαν αγρότες του νομού Σερρών. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη λεωφόρο Αμαλίας στην Αθήνα.

Η υπουργός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανοίγοντας τις διαδικασίες του διαλόγου, έκανε αναφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τον αγροτικό τομέα. "Τολμάμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές",  δήλωσε η Κ. Μπατζελή, για να προσθέσει ότι "ο διάλογος δεν είναι φιέστα".

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ




Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής από την Αυστρία

Η Πιερία στην Τουριστική Έκθεση της Βιέννης


            Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας   από την Τουριστική Έκθεση «FERIEN MESSE» της Βιέννης που διήρκησε από 14 έως 17 Ιανουαρίου. Στην έκθεση που αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Κεντρικής Ευρώπης συμμετείχαν 800 εκθέτες από 70 διαφορετικές χώρες, ενώ οι επισκέπτες έφτασαν τους 147.000 περίπου.

            Και στη φετινή διοργάνωση ήταν έντονη η παρουσία της Πιερίας, με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, σε μια προσπάθεια αύξησης του τουριστικό ρεύματος από την Αυστρία, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, περισσότεροι από 500.000 Αυστριακοί επιλέγουν κάθε χρόνο την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

            Στο οργανωμένο σταντ της Πιερίας διανεμήθηκε πλούσιο τουριστικό υλικό για τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας, ενώ τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων η αποστολή είχε την ευκαιρία να κάνει σημαντικές επαφές με πολιτικούς και τουριστικούς φορείς της περιοχής.

            Στην έκθεση τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Πιερίας Πέτρος Παπανικολάου και παρόντες στην έκθεση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας, δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Μεθώνης Κώστας Αβραμίδης, ο Δήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Τζόβας και από την ΤΕΔΚ Πιερίας ο κ. Κώστας Ορφανίδης.


Δηλώσεις Γαλάνη, Γκογκίδη και Ράπτη




Γαλάνης: «Εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι σε όλα. Κάτι γεννιέται στην Κατερίνη».

Γκογκίδης: «Τη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση, την εφαρμόσαμε    και τη δείξαμε στο γήπεδο».

Ράπτης: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον έκτο μας συμπαίκτη, τον κόσμο που μαζί του ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές».


Μετά τη νίκη του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη επί της ΑΕΚ Άργους, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης και οι καλαθοσφαιριστές Χρήστος Γκογκίδης και Αλέξης Ράπτης, δήλωσαν:

Δημήτρης Γαλάνης: «Όσο για το Άργος, πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι μέσα στις τρεις που εμείς έχουμε ξεχωρίσει μέχρι τώρα. Αν και νεοφώτιστη, έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ και είναι πολύ καλά γυμνασμένη και πολύ καλό το στήσιμό της από το συνάδελφο προπονητή. Εμείς προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ αυτή τη βδομάδα γιατί το παιγνίδι το θεωρούσαμε κομβικό και πιστεύω ότι στην αρχή υπήρχε λίγο άγχος και λίγη ατυχία σε κάποιες φάσεις, αλλά στα υπόλοιπα τριάντα λεπτά ήμασταν πολύ καλοί. Βασικά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Όσο για την πρώτη θέση μας, θεωρώ ακόμη ότι δεν έχει γίνει τίποτε. Εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι σε όλα και καλώ όλη την πόλη και τις αρχές της. να βοηθήσει την ομάδα, γιατί είναι αυτή που αντανακλά στη νεολαία της Κατερίνης. Κάτι γεννιέται στην Κατερίνη».

Χρήστος Γκογκίδης: «Ήταν ένα δύσκολο παιγνίδι απέναντι σε έναν διεκδικητή της ανόδου. Το Άργος είναι μια ομάδα αθλητική, ξεκίνησε καλά και σήμερα εδώ προσπάθησε να ρεφάρει δύο κακά αποτελέσματα που είχε. Τη φιλοξενούμενη ομάδα δεν την κάνουν χειρότερη οι δύο βαθμοί πίσω από εμάς, αλλά απεναντίας είναι από τις καλές ομάδες. Εμείς απλά τη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση, την εφαρμόσαμε και τη δείξαμε στο γήπεδο. Αλλάξαμε το ρυθμό του παιγνιδιού, σφίξαμε την άμυνά μας και έτσι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Αλέξης Ράπτης: «Σταθήκαμε λίγο τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο που δεν μας έφυγε το παιγνίδι. Έκανε μεγάλα σουτ ο Μητσάκης, ήταν πολύ εύστοχος και γενικά  ήταν σε καλή μέρα. Μετά ανέβηκε και όλη η ομάδα. Πήραμε μεγάλο θάρρος στο ημίχρονο γιατί με κακή απόδοση στην αρχή, ήμασταν μπροστά, έστω και με ένα καλάθι. Μαζευτήκαμε στο ημίχρονο, συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε σίγουρα καλύτερο μπάσκετ και έτσι δίκαια πήραμε τη νίκη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον έκτο μας συμπαίκτη, τον κόσμο που μαζί του ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές. Είναι αυτός που μας κάνει να έχουμε μία από τις καλύτερες έδρες σε όλη την Ελλάδα ».
Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα


Θέμα: Συνέπειες του κλεισίματος των Τεμπών στην Πιερία


Κύριε Υπουργέ,
Η Πιερία «πλήρωσε» και συνεχίζει να «πληρώνει» το τίμημα του κλεισίματος της εθνικής οδού. Το «πλήρωσαν» οι τουριστικές επιχειρήσεις της και οι επαγγελματίες της περιοχής την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όπως όλα δείχνουν θα το πληρώσει και την περίοδο του Πάσχα.

Οι συνέπειες για την τοπική και ευρύτερη οικονομία πολύ μεγάλες. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί παρά γενικολογίες ως προς το ενδεχόμενο αποζημίωσης ή λήψης μέτρων για την ανακούφισή τους.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι αλλεπάλληλες και αυτοαναιρούμενες δηλώσεις για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Στις 22 Ιανουαρίου σε ειδική αναφορά σας στη Βουλή διαβεβαιώνατε πως τα Τέμπη θα ανοίξουν μέχρι το Πάσχα.

Την ίδια ημέρα το βράδυ η ανάδοχος εταιρία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίο» ανακοίνωνε πως οι εργασίες αποκατάστασης ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν 16 εβδομάδες (4 μήνες) ήτοι τέλος Ιουνίου με την επιφύλαξη λόγω καιρικών συνθηκών.

Κύριε Υπουργέ,
Εκτός από την κατανόηση την οποία καταθέσατε ενώπιον της Βουλής, οι πολίτες που πλήττονται, οι μεταφορείς που ταλαιπωρούνται, οι επαγγελματίες που πληρώνουν το υψηλό τίμημα αυτού του έργου από την έναρξή του έως σήμερα, ζητούν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1.Η σύμβαση που υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία εκτός των νέων σταθμών διοδίων που φρόντισε και ήδη κατασκευάστηκαν τι προβλέπει για παρόμοιες έκτακτες περιπτώσεις;

2.Προέβλεπε τη λήψη μέτρων εκ μέρους της κατασκευάστριας ώστε να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις;

3. Υπάρχει πρόβλεψη ή πρόνοια στη σύμβαση για την αποζημίωση επιχειρήσεων που έχει πληγεί οι επιχειρήσεις τους;

4.Προβλέπει η σύμβαση ότι ενόσω η εθνική οδός θα παραμένει κλειστή οι πολίτες θα πληρώνουν το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων στη συγκεκριμένη περιοχή;

5.Από το κλείσιμο των Τεμπών έως και σήμερα έχουν ανακοινωθεί δέκα χρονοδιαγράμματα.
Ποιος με βεβαιότητα μπορεί να πει πότε ακριβώς θα ανοίξει η εθνική οδός;

6. Θα δοθούν κονδύλια για την ανακατασκευή της 13ης Εθνικής Οδού Ελασσόνας-Κατερίνης που σηκώνει το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο μετά το κλείσιμο των Τεμπών;

7. Υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Ελληνικής πολιτείας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης που υπογράφηκε;

Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

«Αγροτικών κινητοποιήσεων συνέχεια...»












Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου,  στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
 με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Αγροτικών  κινητοποιήσεων συνέχεια...»

Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την  Τρίτη  26 Ιανουαρίου 2010, στις 10.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση,  θέμα της έχει : «Αγροτικών  Κινητοποιήσεων συνέχεια...»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Πρόεδρος ΣΠΕΚΟ Βροντούς


ΗΛΙΑΣ ΡΙΖΟΣ
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Πρόεδρος ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Πρόεδρος Α.Σ. Λιτοχώρου


ΣΠΥΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ
Αγρότης Αγ. Σπυρίδωνας


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΪΔΕΣ
Κτηνοτρόφος

Ο Νομάρχης στη Συνεδρίασητης Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM)



Ο Νομάρχης στη Συνεδρίαση
της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης
των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM)


Επέστρεψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM), που συστήθηκε πριν από δύο χρόνια και στην οποία ο Νομάρχης είναι τακτικό μέλος.

Στη διάσκεψη που διοργανώθηκε στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2010 συμμετείχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής των Περιφερειών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογειακής λεκάνης, όπως από την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Τυνησία, την Ιορδανία, τη Συρία, την Τουρκία, τη Μαυριτανία, τον Λίβανο, το Μαρόκο κ.α.

Η ARLEM είναι ένα νέο θεσμικό όργανο που έχει ως στόχο να βελτιώσει τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου και να λειτουργήσει ως συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βακελώνης, που προβλέπει την ένωση των Μεσογειακών χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ARLEM στοχεύουν στο να εμπλέξουν δημιουργικά τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στο να υλοποιήσουν συγκεκριμένα σχέδια δράσης, να διευκολύνουν την επικοινωνία και την ανταλλαγή εμπειριών καλής και χρηστής διακυβέρνησης ανάμεσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η Πιερία στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης







          Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας από τη διεθνή Τουριστική Έκθεση “CMT Die UrlaubsMesse” που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας από τις 16 έως τις 24 Ιανουαρίου 2010.

          Σε ένα σύγχρονο σταντ μέσα στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, οι εκπρόσωποι της πιερικής τουριστικής αποστολής φρόντισαν να υποδεχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες, να τους  προσφέρουν πλούσιο τουριστικό υλικό καθώς και χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν και τις  μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους επιφυλάσσει η Πιερία. Δεν παρέλειψαν, ακόμη,  να έλθουν σε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Γερμανίας και άλλων χωρών, ενισχύοντας την προσπάθεια διείσδυσης στη γερμανική και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

          Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Γερμανών επισκεπτών για τον Όλυμπο, καθώς οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη σχετικά με τη μοναδική ιστορία και το σπάνιο φυσικό πλούτο του μυθικού βουνού. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε αποφασιστικά, όπως διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας, η καμπάνια προβολής και προώθησης της υποψηφιότητας του Ολύμπου ως ένα από τα “νέα 7 Θαύματα της Φύσης”  τα δύο  προηγούμενα έτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

          Στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών.  Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη και Θεόδωρος Παυλίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Τζόβας.

          Αξίζει, τέλος,  να σημειωθεί ότι το στάντ της Πιερίας επισκέφθηκαν Έλληνες και ξένοι τουριστικοί και πολιτικοί φορείς, όπως ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη και ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
• Η διακοπή της λειτουργίας του 11ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης για επτά ημέρες, αρχομένη από 26-01-2010.
• Η διακοπή της λειτουργίας του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Πιερίας για επτά ημέρες, αρχόμενη από 26-01-2010.
• Η διακοπή της λειτουργίας του Ε2 Τμήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες, αρχόμενη από 26-01-2010.

Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα του σεισμού της Αϊτής






Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακοινώνεται ότι η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα του σεισμού της Αϊτής, καλεί τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, να καταθέτουν τη συνδρομή τους στους κάτωθι αναγραφόμενους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480023-04
ALPHA BANK: 115 002002 022472 (διαδικασία ΚΟ3)
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 017 04 00593488
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-045921-741
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 66360008
EUROBANK: 0026.0102.13.0200612226