PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

...ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ....ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ....


Ανάχωμα στη συνεχιζόμενη σεναριολογία ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από τις διακοπές του στην Πάρο έχοντας στα χαρτιά του ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, επιχείρησε να βάλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με νέες δηλώσεις του. «Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό» είπε χαρακτηριστικά.

ΜΟΒΒΙΝG

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει φτάσει η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σύμφωνα με διεθνή έρευνα των Reuters/Ipsos, από την οποία προκύπτει ότι ένας στους δέκα εργαζόμενους έχει δεχτεί σεξουαλικές πιέσεις από ανώτερους υπαλλήλους.

Από την έρευνα σε 12.000 ανθρώπους σε 24 χώρες προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφονται στην Ινδία (26%) και τα μικρότερα στη Σουηδία και την Γαλλία (3%).
Στην Κίνα το ποσοστό είναι 18%, στην Σαουδική Αραβία 16%, στο Μεξικό 13% και στη Νότια Αφρική 10%. Ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η έρευνα αυτή γίνεται σε μια εποχή που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας βρίσκεται σε έξαρση...
"Οταν ανώτεροι στην ιεραρχία προσπαθούν να αποκτήσουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους εργαζόμενους, όχι γιατί θέλουν να έχουν μια κανονική σχέση μαζί τους, αυτό δεν είναι απλώς σεξουαλική παρενόχληση, αλλά καθαρή εκμετάλλευση", τονίζει ο Τζον Ράιτ, αντιπρόεδρος της Ipsos.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών είναι εκείνοι που καταγγέλουν περισσότερο ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά.
http://www.nooz.gr/world/seksoualiki-parenoxlisi-sti-douleia-kati-suni8ismeno

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ...

32 TA KΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σε 32 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, διαγνώσθηκαν εργαστηριακά 32 κρούσματα του ιού, 11 δηλαδή παραπάνω από αυτά που αναφέρονταν στη χθεσινή έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή/και μηνιγγίτιδας και εκδίδει καθημερινά το Κέντρο.

Στο νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διοικητή του Πέτρο Σερίδη, ένας από τους εννέα ασθενείς που έχουν ταυτοποιηθεί με τον ιό, πήρε σήμερα εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Στο νοσοκομείο Βέροιας, όπως ανέφερε ο διοικητής του Ν. Χατζηδημητρίου, ταυτοποιηθηκε ο ιός στους έξι από τους εννέα ασθενείς με εγκεφαλίτιδα.

ΕΥΗ ΜΙΧΩΛΟΥ...ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ...

ΤΥΧΑΙΟ...? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..!

ΦΡΑΠΕΔΟΥΜΠΑ.......ΧΑΛΑΡΑ..!

ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ.....!!!! ΝΥΧΤΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Με δωρεάν είσοδο σε όλες τις προβολές



ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ



Με δωρεάν είσοδο για το κοινό, ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Δευτέρα 16 Αυγούστου (στις 21:30), στην ταράτσα του Δημαρχείου Κατερίνης, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος. Έως τις 08 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν συνολικά τέσσερις(εκ των οποίων μια εγχώρια), δημοφιλείς παραγωγές. Το πρόγραμμα προβολών παρουσίασαν σήμερα στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης Μιχάλης Σαχπεκίδης.





14 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ



«Ο θερινός κινηματογράφος διανύει την 14η χρονιά λειτουργίας του και εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους δημοφιλείς τρόπους ψυχαγωγίας τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας» σημείωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου τονίζοντας χαρακτηριστικά:«Σε μια εποχή που τα πολιτιστικά προϊόντα ποιότητας θεωρούνται πολυτέλεια, ο θερινός κινηματογράφος συνεχίζει να τα χαρίζει στους σινεφίλ με εξαιρετική επιτυχία. Ειδικά φέτος λόγω της οικονομικής συγκυρίας αλλά και επειδή θέλουμε να προσελκύσουμε και νέους ανθρώπους στις προβολές, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη χωρίς εισιτήριο».



ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ



Από την πλευρά του ο κος Σαχπεκίδης υπογράμμισε:«ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη καταβάλλουν προσπάθειες για την ενδυνάμωση του θερινού κινηματογράφου, που αποτελεί μια μοναδική διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητα και μια φυγή προς το όνειρο», ενώ κάλεσε τους σινεφίλ «να απολαύσουν τις συγκεκριμένες πολύ καλές κινηματογραφικές προτάσεις σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δροσερό χώρο, που προσφέρει άνεση και ευχαρίστηση κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου «για την έμπρακτη υποστήριξη του σε μια προσπάθεια να αποτελέσει ο θερινός κινηματογράφος σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό καλοκαίρι της περιοχής μας», ενώ διευκρίνισε πως « η έναρξη των προβολών δεν ξεκίνησε νωρίτερα για τεχνικούς λόγους».

Η έναρξη γίνεται την προσεχή Δευτέρα με μια ταινία αφιέρωμα στη ζωή του JOHN LENNON( ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ).

ΜΙΑ ΔΟΣΗ....ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ...ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..!!!

ΜΟΔΑ ...ΠΑΝΤΟΥ..!

ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

ΚΑΦΕΔΑΚΙ

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΩΡΑ
ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ...
ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ...
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ...ΚΑΥΣΩΝΑ.!

ΤΑΡΙΦΑ

2000 ΕΥΡΩ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
6-7000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ....! ΜΟΝΟ...?

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΕΡΣΕΙΔΩΝ

Για μια ακόμη χρονιά, οι Περσείδες, οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, θα δώσουν ραντεβού με τους ουρανούς του πλανήτη μας. Το αποκορύφωμα αναμένεται τη νύχτα της Πέμπτης (12/8) και της Παρασκευής (13/8) με μια θεαματική βροχή από "πεφταστέρια" που θα είναι ορατή ανά τη Γη - και στην Ελλάδα, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.




Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν για αυτό το λόγο, κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων.



Ειδικά εφέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ...!!!

ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΜΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΙΒΑΝΙ...!!!

ΚΑΡΤΕΛ....ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ....!

ΤΙ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ..?

η τυχη του δουλευει!!!!!!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ..."ΑΕΡΑ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...!
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ?
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ..?

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ...


ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ...

Ο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ....και τι κανουμε ΕΜΕΙΣ?

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ....!!!

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ..!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΣΤΙΒΕΙΣ ΔΕΞΙΑ, ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ "ΠΙΑΝΕΙΣ" ΑΚΤΕΣ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ....ΜΕ 1 ΕΥΡΩ....!
ΜΕΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΑΛΗΡΑΚΙ ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ -ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ...!!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ, ΣΤΑ 1. 689 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ...!!!

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ -ΤΕΛΙΚΑ- ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ 2 βενζιναδικα ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ...?

Γαλλικό chanson κάτω στο Κάστρο Πλαταμώνα

Άρωμα Γαλλίας αποπνέει η επίσημη κατοικία των ολύμπιων θεών, το διάστημα αυτό, αφού στο 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου τιμώμενη χώρα είναι η Γαλλία. Με τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, τη γαλλική χορωδία Choralia, το κονσέρτο πιάνου από το Γάλλο Julien Duchoud, την έκθεση χαρακτικών από το Λούβρο και με μια βραδιά αφιερωμένη στο γαλλικό chanson, επιβεβαιώνεται η διάθεση για ανάπτυξη συνεργασιών και στενότερων σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που επαληθεύει και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Farnaud, σε χαιρετισμό του για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.


Η επιλογή της Γαλλίας όμως κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού, ήδη υπάρχει συνεργασία μέσω της πρεσβείας και του προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό και με μια πιο έντονη διάθεση εξωστρέφειας, το 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί έκθεση με γκραβούρες του Μουσείου Λούβρου από τις κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου και τις γιορτές του Βασιλιά Ηλιου στις Βερσαλίες στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ενώ την περασμένη Κυριακή στο Κάστρο του Πλαταμώνα πλήθος φιλόμουσων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαλλικό chanson από το μουσικό σχήμα «Dream Night» που ερμήνευσε ονειρικά διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων ερμηνευτών, όπως Jacques Brell, Edith Piaf, Joe Dassin, Lara Fabian, Charles Aznavour κ.α. που έγραψαν ιστορία στο πέρασμά τους υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη. Η υπέροχη φωνή της Έλενας Γκατζά αλλά και το μοναδικό γαλλικό στιλ σε συνδυασμό με την αισθαντική ερμηνεία του Γιώργου Αποστολόπουλου καθήλωσαν το ακροατήριο που στο τέλος της συναυλίας ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα. Φυσικά, καταπληκτικά απέδωσαν τα τραγούδια και οι μουσικοί του σχήματος, Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Μιχάλης Μαντέλας (κλαρινέτο σαξόφωνα), Σπύρος Καβαλιεράτος (κιθάρα, μαντολίνο), Θάνος Κυρίδης( κρουστά) και Λεωνίδας Κυρίδης (ηλεκτρικό μπάσο).

Το Κάστρο του Πλαταμώνα για ακόμη μια φορά έγινε τόπος συνάντησης δύο τόσο διαφορετικών αλλά και ταυτόχρονα τόσο αξιόλογων πολιτισμών… Της Ελλάδας και της Γαλλίας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι κοινή παραδοχή είναι ότι η ενσωμάτωση της γαλλικής κουλτούρας και γενικότερα του γαλλικού πολιτισμού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, έχει προσδώσει κύρος και αίγλη στην όλη διοργάνωση, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, οι εκδηλώσεις που εμπεριέχουν στοιχεία της γαλλικής κουλτούρας και πολιτισμού θα συνεχιστούν. Την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου ο Γάλλος πιανίστας Julien Duchoud θα δώσει κονσέρτο πιάνου, ενώ στις 30 Αυγούστου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα δώσει συναυλία η μικτή γαλλόφωνη χορωδία Choralia.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Με απαρχή τις γιορτές των Μουσών το 1972 το Φεστιβάλ Ολύμπου μεταμορφώθηκε μέσα από την πορεία του στο χρόνο σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό, που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική του και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι. Στα 39 χρόνια παρουσίας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει να θυμηθεί στιγμές σημαντικές και παρουσίες καλλιτεχνών λαμπρές και αξέχαστες. Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την περιφέρεια. Με μεράκι λοιπόν και φαντασία το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει το ταξίδι του με σύμμαχο τις αναλλοίωτες από το χρόνο συντεταγμένες που έχει θέσει.

Με σφρίγος και ζωντάνια παρά τα 39 του χρόνια το Φεστιβάλ Ολύμπου - παιδί ανέμελο - σκαρφαλώνει για ένα ακόμη καλοκαίρι στο Κάστρο του Πλαταμώνα για να ατενίσει το απέραντο γαλάζιο, περιδιαβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Εκεί ανθρώπων έργα - μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις – καλούν τον κόσμο σε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες, κάτω από τον πιερικό ουρανό.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 88 ΧΡΟΝΙΑ

Την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από 88 χρόνια στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, μια σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, θα καλύψει φέτος το Δεκαπενταύγουστο η δημόσια τηλεόραση.

Ειδικότερα, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στις 10.00 (ώρα Ελλάδος), η ΕΡΤ μέσα από τις συχνότητες της ERTworld, της ΕΤ3 και της ΕΡΑ5, θα μεταδώσει ζωντανά τη Θεία Λειτουργία από την ιστορική Ιερά Μονή, στην οποία θα χοροστατήσει η Αυτού Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Λίγες ώρες πριν, στις 08.00, θα μεταδοθεί από τις ίδιες συχνότητες, επίσης ζωντανά, η Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην Παναγία τη Σουμελά στο Βέρμιο.

Η ΕΛΛΑΔΑ 1-0 ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Η νέα Εθνική του Φερνάντο Σάντος πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι, κερδίζοντας 1-0 τη Σερβία. Οι διεθνείς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στάθηκαν σε αυτό το νέο ξεκίνημα εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια.

ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΦ ΑΠΑΞ

Τις 11.466 φτάνουν φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αριθμός υπερδιπλάσιος του περσινού.

Όπως τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση 3.930 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων από τη Δευτεροβάθμια έφτασε τις 7.536.

38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ


Τους 38 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει  κατά τόπους η θερμοκρασία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Τελεσίγραφο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός έδωσε προθεσμία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για την υπαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών στις σχετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για τις μεγάλες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ. Όπως διευκρινίστηκε, για οφειλές πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις και εκτός των προβλέψεων που έχει ο ασφαλιστικός νόμος, σε συνεργασία με την εν λόγω επιτροπή αναστολών.