PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΣΙΑΝΙΔΗΣ - ΠΑΡΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ.....


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ..

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ..

aaa
http://3.bp.blogspot.com/-SRmhy7IvwVs/TkK-lgjsoSI/AAAAAAAAXIY/znXJwQVhXjQ/s1600/DSC02783.JPG

Δεκαπενταύγουστος σε Τραπεζούντα και Ημαθία

Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, Τριήμερες εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, θα προσκυνήσουν τον Δεκαπενταύγουστο Πόντιοι και όχι μόνο, από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, θα τελεστεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά της Ημαθίας το ομώνυμο ίδρυμα οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με το αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει μουσική παράσταση-συναυλία με τίτλο «ψυχή και σώμα» με τους αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και της Κυριακής τον μέγα εσπερινό και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου «Μελισσανίδειον Μέλαθρον», που είναι δωρεά των αδελφών Δημητρίου και Ιάκωβου Μελισσανίδη.

Τον Δεκαπενταύγουστο την Παναγία Σουμελά, στην Ημαθία, θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

2ο ΕΤΗΣΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ < Ο ΠΟΝΤΟΣ> 19 ΚΑΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ


Θεατρική παράσταση Κολινδρινών καλλιτεχνών αποψε στο Ανοιχτό Θέατρο Κολινδρού

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας προσκαλεί απόψε στο αμφιθέατρο Κολινδρού στην καθιερωμένη μουσικοθεατρική παράσταση Κολινδρινών καλλιτεχνών. Να είστε όλοι εκεί! Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος ελεύθερη.

Πρωτοποριακή διαφήμιση με matrix barcode στο κάτω μέρος των μαγιό αθλητριών της Βρετανίας στο Beach Volley από την Betfair (Pic)

Όσοι άντρες παρακολουθούν beach volley, σίγουρα εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένα σημείο των γυναικών.

Μία διαφημιστική καμπάνια στις εμφανίσεις αθλητριών της Βρετανίας έρχεται να ενθαρρύνει τους φαν του αθλήματος να φωτογραφίσουν τα καλλίγραμμα οπίσθιά τους.

Στο κάτω μέρος του μπικίνι της Zara Dampney, 24, και της Shauna Mullin, 26, θα υπάρχει ένας κωδικός που όταν φωτογραφίζεται από smartphone θα οδηγεί αυτόματα στην ιστοσελίδα της εταιρείας online στοιχηματισμού Betfair.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το beach volley και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η διαφημιστική μας καμπάνια θα μείνει στη μνήμη από όσο το δυνατόν περισσότερους φαν του αθλήματος", σχολίασε ο Andy Lulham της Betfair.

Η διαφημιστική καμπάνια ξεκίνησε στο τουρνουά Visa FIVB Beach Volleyball International που διεξάγεται στο Horse Guards Parade και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Με ή χωρίς διαφήμιση, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω τους. Όσο για το αν θα σημειώσει επιτυχία η διαφημιστική καμπάνια, ίδωμεν...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ..

ΓΑΤΟΠΑΡΕΑ.....

Γάτες προκάλεσαν «εμφύλιο πόλεμο» στην αμερικανική πρεσβεία της Καμπούλ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΙΕΡΙΑ...

Ο Καραμανλής παρέδωσε την χώρα στην 32α θέση , ο ΓΑΠ την πήγε στην 123η!

Ο Καραμανλής παρέδωσε το Χρηματιστήριο στις 2680, ο ΓΑΠ το πήγε στις...
992 μονάδες (επίπεδα 1997)

Ο Καραμανλής παρέδωσε τα spread 133 (περίπου 1,5% με 1,8%) κι ο ΓΑΠ τα πήγε στα 1200+.

Αυτά για να ξέρουμε…


Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Ιατρόπουλου στους «Πνευματικούς Ανθρώπους» του τόπου



Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;

Ποιος υπαρξιακός πανικός σας...
πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

Ότι εμείς οι πέντε-δέκα, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θα έχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;

Και σερνόσαστε ακκιζόμενοι στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;

Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;

Η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..

Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να «δημιουργείτε», αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;

Για ποιους «παράγετε πολιτισμό»; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα Άλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;

Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!

Αντί να βγείτε, με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή αντιστασιακή κραυγή, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, εσείς κρυφτήκατε ακόμα πιο βαθιά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!

Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή, να γλείψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και να είναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε ως επιτυχημένοι σφουγγοκωλάριοι, τον επόμενο «αυθέντη».

Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα «πρόγραμμα» απ’ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν «Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη», που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.

Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια, και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!

Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!

Την παλιά εκείνη μαγνητοταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».

Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες και τους νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους του Περικλή Γιαννόπουλου, του Λορέντζου Μαβίλη και του Γιώργου Σαραντάρη, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!

Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.

Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι, δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.

Είσαστε Ξεφτίλες!

Στο 16,6% αναρριχήθηκε τον Μάιο η ανεργία έναντι 12% το Μάιο του 2010, 8,5% τον Μάιο του 2009 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011.



Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.131.528 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 822.719 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.383.374 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.798 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 6,8%) και κατά 51.804 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 1,24%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%).
Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία (24,9%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (20,2%), στη Κεντρική Μακεδονία (19,8%) και στα Νησιά του Ιονίου (19,3%). Στην Αττική, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 15,6%, έναντι 15,7% τον Απρίλιο.

Στους άνδρες, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 14,1% από 13,1% τον Απρίλιο και στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 20%, από 19,6% ένα μήνα πριν. Τον Μάιο του 2010 η ανεργία στις γυναίκες ήταν στο 14,8%.

Στις ηλικίες 15-24 ετών, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 40,1% από 43,1% τον Απρίλιο, ωστόσο ένα έτος πριν ήταν στο 32,5%. Στις ηλικίες από 25-34 ετών η ανεργία ανήλθε στο 22% (από 15,8% πέρυσι) και στις ηλικίες από 34-44 ετών διαμορφώθηκε στο 14,4%, από 12,7% τον Απρίλιο. Δηλαδή στην συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα διαπιστώνεται αισθητή αύξηση της ανεργίας σε μηναία βάση.

Τι λέει εδώ ο ποιητής Υπουργέ μου; Γιατί εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω:

“*Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”

Μπεννυ. ειμαι απο τους ελαχιστους που εχουν διαβασει το καταστατικο του ESM ( μετα τον Iουλιο 2012 ! ).

ΕΣΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ??????

ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΩΦΕΛΟΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ESM ???

Μη μου λες εμενα για EFSF… πριν 4 μηνες ελεγα οτι θα μπουμε σε 30-50χρονια ζυγό !!! και ΕΓΙΝΕ !!

Ακουσε με Μπεννυ… μιλας πολυ. Εαν εισαι τοσο ειλικρινης και σιγουρος, ΔΩΣΕ Το Loan Facility Agreement Δημοσια, 2 μερες πριν την ψηφιση του !!!

2 μερες. Χωρις δικαιολογιες !! ΘΑ το δουμε μετα τεσι κ αλλιως. Μετα θα ειναι αργα για ολους σας/μας.

μερικες ερωτησεις ακομη…… διοτι η Πρασινη Σταχτη μου πεφτει βαρεια

- Τα κομματα της Αντιπολιτευσης ποτε θα εχουν το κειμενο????

- Ποιο θα ειναι το νεο Διλημμα-Εκβιασμος ??? ( ο 4ος στη σειρα απο 2009 !! )

- Ποιος θα μας δωσει την Η 6η Δοση, και ποσο θα μας κοστισει. 22 Αυγουστου ερχονται οι Ελεγκτες.. τι θα πουν?? παρτε την?

Ο τζίρος τις πρώτες είκοσι ημέρες των θερινών εκπτώσεων είναι, μεσοσταθμικά, τουλάχιστον 25% χαμηλότερος από πέρυσι.



Μείωση που αποτελεί τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, όπως προκύπτει από τα...
πρώτα στοιχεία δειγματοληπτικών ερευνών των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τοπικών συλλόγων, 8 στους 10 εμπόρους επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, 2 στους 10 δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα, ενώ υπάρχουν εμπορικοί σύλλογοι που αναφέρουν πτώση του τζίρου μέχρι και 60%.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων, από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι πολύ διστακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, παρά τις κατά τουλάχιστον 15% φθηνότερες φετινές εκπτωτικές τιμές, ενώ προσθέτει ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών τη θερινή περίοδο περιορίστηκε στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων και γενικά ήταν και πάλι μειωμένη «λόγω της υπερχρέωσης των καρτών των καταναλωτών και των υψηλών επιτοκίων χρέωσης».

Ειδικότερα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν στην ένδυση - υπόδηση μια μείωση τζίρου κατά 22-25%, στον οικιακό εξοπλισμό, στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα 20-23%, στα βιβλία - χαρτικά και δώρα 20-22%. Τα πολυκαταστήματα, επίσης, παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση των πωλήσεών τους στα επίπεδα του 7-10%.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ίδιο διάστημα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά 6-8%, ενώ στα μικρότερα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού η αρνητική μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών κυμαίνεται από 17-20%.

Με αντίστοιχο αρνητικό πρόσημο κυμαίνονται και οι δείκτες μεταβολής του όγκου πωλήσεων σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, με τη μεγαλύτερη μείωση στον κλάδο του αυτοκινήτου και στα καύσιμα, που επιβεβαιώνει τις περιορισμένες καλοκαιρινές μετακινήσεις των Ελλήνων.

Σημαντικός αριθμός εμπόρων δήλωσαν πως μετά από τρεις εβδομάδες αναμονής, οι φετινές εκπτώσεις είναι σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ, ενώ συνδέουν την πεσμένη κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Το μόνο ίσως θετικό συμπέρασμα είναι οι φθηνότερες καλοκαιρινές τιμές και η ικανοποίηση ότι οι θερινές εκπτώσεις με την έναρξή τους έριξαν φέτος τον πληθωρισμό στο 2,4%, σε σύγκριση με το 5,5% του Ιουλίου του 2010.

Από τα αναλυτικά στοιχεία των τοπικών συλλόγων προκύπτει ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λευκάδα, η Ξάνθη, η Κοζάνη και η Χαλκίδα δηλώνουν πτώση του τζίρου μέχρι 40%, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, ενώ πτώση του τζίρου έως 60% αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος Φλώρινας! Η Σύρος, η Καστοριά, η Βέροια, η Αλεξανδρούπολη, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα δηλώνουν πτώση μέχρι 30%. Οι εμπορικοί σύλλογοι στο Βόλο, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Έδεσσα και την Πτολεμαΐδα αναφέρουν πρώση 20%-25%, ενώ μικρότερα ποσοστά απώλειας τζίρου δηλώνουν οι εμπορικοί σύλλογοι σε Καβάλα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Λιτόχωρο, Πάτρα, Ρόδο και Κρήτη.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, που έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 1.800 δολ. ανά ουγγιά



Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές και οι δείκτες των χρηματιστηρίων πέφτουν. Συγκεκριμένα, τo απόγευμα της Τετάρτης η τιμή του χρυσού έφτασε στη Νέα Υόρκη τα 1.801 δολ. πριν υποχωρήσει ξανά στην...
περιοχή των 1.780 δολ. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, καταφύγιο των επενδυτών σε καιρούς αβεβαιότητας, έχει κερδίσει 200 δολ. στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων ενώ η συζήτηση για το αμερικανικό χρέος και το θρίλερ στο Καπιτώλιο ενέτειναν το άγχος των αγορών.Ενδεικτικά, πριν το ξέσπασμα της κρίσης του 2008, ο χρυσός διαπραγματευόταν κοντά στα 900 δολ.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ..

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται ο τουρισμός στην Ελλάδα..



Τριήμερη απεργία από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στους ελέγχους των αποσκευών και στη φύλαξη των εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, καθώς και σε...
αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κω και της Ρόδου.. Οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Η ασφάλεια των έξι περιφερειακών αεροδρομίων έχει ανατεθεί από τον περασμένο Μάιο σε ιδιωτική εταιρεία (μετά από διαγωνισμό), η οποία όμως δεν έχει πληρωθεί ακόμη από το Δημόσιο και με τη σειρά της αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων έστειλε υπόμνημα στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, ζητώντας να καταβληθούν τα χρήματα, γιατί «οι εργαζόμενοι που έχουν παράσχει κανονικά τις υπηρεσίες τους από τον Μάιο, έχουν υποστεί τη εξαθλίωση από την επιβολή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, τη συρρίκνωση των μισθών και δεν αντέχουν άλλο». Ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των σχετικών κονδυλίων, ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια που θα έχουν συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών.

Τις τελευταίες ημέρες είναι αβάσταχτη η μοναξιά στην πρωτεύουσα.




Μέχρι και πριν δύο χρόνια, τέτοια εποχή και με άδεια την Αθήνα, όλα φαίνονταν διαφορετικά… Χαμογελαστοί άνθρωποι, κόσμος στις ταβέρνες, ζευγάρια χέρι-χέρι στα σοκάκια της Πλάκας… Φέτος, λες και ήρθε η καταστροφή. Άλλωστε, είναι τόσο, μα τόσο, πολύ κοντά… Ο κόσμος σκέφτεται ακόμη και τα....
10 ευρώ που θα του κοστίσει με το “καλησπέρα” μία έξοδος… Όσο για φαγητό σε καλές ταβέρνες ή “τσάρκα” σε ξενυχτάδικα, αυτά ανήκουν στο παρελθόν.Εκτός από την κρίση που έχει χτυπήσει όλες τις οικογένειες, ο κόσμος πλέον φοβάται να περπατήσει ακόμη και στους δρόμους, όταν νυχτώσει. Φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, φοβάται ότι θα τον ληστέψουν, φοβάται τη σκιά του.Σε αυτό τον κόσμο που μας αναγκάζουν να ζήσουμε, θα ζούμε φοβισμένοι. Και ας λέει ο Πάγκαλος ότι η Αθήνα είναι ασφαλής πόλη. Ας κατέβει νύχτα με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας. Και μετά, αν μπορεί, ας υποστηρίξει το ίδιο…

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ..

Πολύ δύσκολες ημέρες περνά η Άνγκελα Μέρκελ αλλα και ο εκλεκτός της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…




Μία χαρά τα είχαν καταφέρει με τους συμπατριώτες τους τόσους μήνες. Τους είχαν πείσει για τα καλά ότι με το να βοηθήσουν την Ελλάδα, κερδίζουν από τους τόκους. Μόνο που τώρα βρέθηκαν και οι Πορτογάλοι στο...
δρόμο τους… Σε λίγο και οι Ιταλοί, οι Ισπανοί… και μετά; Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατακρίνουν την πολιτική που ασκεί η καγκελάριος στην Ευρώπη, ενώ δεν αποκλείεται να αφήσουν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε στο περιθώριο..

ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ


Δύσκολοι καιροί και για τις εφημερίδες, κάποιες από τις οποίες (Ελευθεροτυπία, ΝΕΑ κ.α) προσπαθούν να περάσουν το τυφώνα αναζητώντας τραπεζικά δάνεια. Στον ... δρόμο αυτόν και ο Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος τελευταία ζήτησε από...
μεγάλη τράπεζα δάνειο για να στηρίξει την εφημερίδα του "Παρασκευή και 13". Ο Αιμίλιος βάζει υποθήκη το σπίτι του στο Καπανδρίτι, αλλά η τράπεζα δεν του έχει δώσει ακόμη θετική απάντηση...

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00μμ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ‘ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΙΑΝΙΔΗΣ’ του ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ !!!

ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ!!




Η Βάνα Μπάρμπα φεύγει από την Ελλάδα! Κουρασμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας η ηθοποιός επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη της σε μία ξένη χώρα! Αυτή η χώρα θα είναι το Ντουμπάι! Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ετοιμάσει τις....βαλίτσες της για να αναχωρήσει!

ΒΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ....

Εθνική αιμορραγία: 1.000.000 λιγότεροι Έλληνες μέσα σε μια δεκαετία !


oi_prodotes_tis_metapoliteyshs

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!

Ακόμα και στην δεκαετία του '40 για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των ηττημένων κομμουνιστών στις χώρες του ανατολικού μπλοκ έφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός κατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Και τώρα από την μία πλευρά η κρίση και από την άλλη η άρνηση των Ελλήνων να κάνουν παιδιά μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προς 20ετίας!

Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%) όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 190.000 άτομα μόνο, αλλά να υπολογίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ξένους οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2001, καθώς τότε υπολογίζονταν σε 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000!

Η κρίση φαίνεται μέσα στην διετία που ο πληθυσμός από τους Έλληνες που φεύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό τους αυξημένους θανάτους και τις μειωμένες γεννήσεις ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 των ξένων συμπεριλαμβανομένων!

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!


“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” που αναβλήθηκε λόγω βροχής, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Η παράσταση της Τετάρτης 11/8 “Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” που αναβλήθηκε λόγω βροχής, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, στις 9:15μ.μ. Πληροφορίες στο 6984 053427.

Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.

Με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρο, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Πατρίκιο Κωστή, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύση Κλαδή, Βαγγέλη Δαλλέ.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Α.Σ «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού Χαλκιδικής διοργανώνουν reggae βραδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :


· ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ live
· Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον BOB MARLEY για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του

· After reggae PARTY.


Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00


τιμή εισόδου : 6 ευρώ (για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων)


Για τους φίλους μας που θα έρθουν από μακριά θα υπάρχει χώρος για ελεύθερο camping στο γήπεδο Στανού.




τηλεφωνά επικοινωνίας: Πολιτιστικός Σύλλογος - Αννα 6982 151 827
Αθλητικός σύλλογος - Βασίλης 6939 208 585

Λίγα λόγια για το ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ



Τα τελευταία 7 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae μπάντα. Στοιχεία του ο κοινωνικός-άμεσος ελληνικός στίχος και οι dub αυτοσχεδιασμοί. H regga e που παίζουν δεν μοιάζει πολυ με την παραδοσιακή καθώς μέσα της έχουν εισχωρήσει επιρροές (hiphop,funk,disco,break κ.α) . Αφετηρία για τις πρώτες συναυλίες υπήρξαν διάφορα αντιρατσιστικά και πολιτιστικά festivals στην βόρεια ελλάδα καθώς και συναυλίες σε πανεπιστημιακούς χώρους. Τον Ιούνη του 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα ,χωρίς label το οποίο εξαντλήθηκε. Έχουν εμφανιστεί ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (groundation,dub inc..) καθώς και σε πολλαπλά festivals σε χωριά και πόλεις της ελλάδας .


Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα παίξουν στον Στανό Χαλκιδικής με ένα πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνοντας κυρίως δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές. Μερικά από τα πιο γνωστά τους κομμάτια είναι τα «Απαγορεύεσαι» , «Μεγάλο Αφεντικό» , «Μπανανιά». Η Dub μουσική ως εξέλιξη της reggae φαίνεται να τους έχει στιγματίσει στα επόμενα βήματα τους , ένα από τα οποία είναι το νέο cd που αναμένεται σύντομα και περιλαμβάνει πολλά από τα κομμάτια που θα ακουστούν στα επόμενα live .

Το Κακό Συναπάντημα αποτελούν σήμερα οι:

Ste (lyrics,vocs,guitar) ,Northical (lyrics,vocs,samples,dubs)

,Natural (bass), Lorrd (drums), Myta (guitar) ,Baglan (keys) ,

Lemon (percussion) ,Vaso (vocs,flute) ,Steve (sound engineer).