PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι εφορίες που βάζουν Λουκέτο την Δευτέρα !




ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ από την προσεχή Δευτέρα 51 εφορίες σε όλη την Ελλάδα...
Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες, στη θέση των...
εφοριών που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:

-Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγρινίου)
-Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παραλίου 'Αστρους (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρίπολης)
-Ι και ΙΑ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Αθηνών)
-Ε Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών)
-Ζωγράφου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών)
-Κ Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γαλατσίου)
-Χαϊδαρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αιγάλεω)
-Β Καλλιθέας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας)
-Πετρούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Β Περιστερίου)
-Ν. Φιλαδέλφειας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας)
-Αγίου Στεφάνου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κηφισίας)
-Λαυρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κορωπίου)
-Μεγάρων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ελευσίνας)
-Σαλαμίνας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Πειραιά)
-Καλαβρύτων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Πατρών)
-Δεσκάτης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γρεβενών)
-Διδυμοτείχου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ορεστιάδας)
-Λεχαινών και Ζαχάρως (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πύργου)
-Αλεξάνδρειας και Νάουσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Βέροιας)
-Μοιρών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Ηρακλείου)
-Αγίου Αθανασίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωνίας)
-Τούμπας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης)
-Θ και Ι Θεσσαλονίκης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Θεσσαλονίκης)
-Νεάπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης)
-Β Θεσσαλονίκης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης)
-Ελευθερούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας)
-Β Κέρκυρας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Κέρκυρας)
-Γυθείου και Μολάων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Σπάρτης)
-Ελασσόνας και Φαρσάλων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λάρισας)
-Ιεράπετρας και Σητείας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου)
-Καλλονής (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης)
-Αλμυρού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου)
-Κυπαρισσίας και Πύλου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας)
-Αριδαίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Έδεσσας)
-Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αʼ Σερρών)
-Αμφίκλειας και Αταλάντης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαμίας)
-Αρναίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Πολυγύρου)
-Ιστιαίας και Καρύστου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Χαλκίδας).




ΔΕΙΤΕ τα 219 πρατήρια που μας "γέμιζαν" με νοθευμένα καύσιμα..





Συνολικά 219 πρατηριούχοι, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα, ύστερα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν.
Στη ιστοσελίδα του το υπουργείο έχει δημοσιεύσει τη ...
λίστα με τα πρατήρια υγρών καυσίμων που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα.
Η νοθεία των καυσίμων όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά αποτελεί εξαπάτηση των οδηγών/πελατών, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους
Κλικ για την λίστα...

Πώς να εργαστείτε γλιτώνοντας τέλος επιτηδεύματος και ΤΕΒΕ...




Δυστυχώς, τα μηνύματα για τη χρονιά που έρχεται δεν είναι και τα πλέον αισιόδοξα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας. Οι εκτιμήσεις των επίσημων φορέων (ΤτΕ, ΔΝΤ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την ανεργία του 2013 κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που θα κινηθεί, κατά μέσο όρο, γύρω στο 30%.

Αυτό πρακτικά...
σημαίνει ότι τα περιθώρια για μια πρόσληψη φαντάζουν πολύ δύσκολα, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγουν εργαζομένους που διαθέτουν μπλοκάκι, έτσι ώστε να περιορίζουν τα εργασιακά τους κόστη, όπως τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δώρα, τα επιδόματα κ.λπ. Αυτός ο τρόπος συνεργασίας μεταξύ επιχείρησης και εργαζομένου, δυστυχώς, περιορίζει σημαντικά το τελικό καθαρό μηνιαίο εισόδημα, καθώς για να διαθέτεις μπλοκάκι θα πρέπει να καταβάλλεις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, που ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα, τέλος επιτηδεύματος, που από φέτος ανέρχεται στα 650 ευρώ το χρόνο, και ασφαλώς ΦΠΑ. Αν λοιπόν κάποιος δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ μεικτή αμοιβή, αν έχει ήδη μπλοκάκι, θα πρέπει να σκεφτεί αν θα το κρατήσει ενεργό επωμιζόμενος όλα αυτά τα βάρη, ενώ στην περίπτωση που δεν έχει καλό θα είναι να δει σοβαρά το ενδεχόμενο να αμείβεται με άλλο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Η είσπραξη των δεδουλευμένων με απόδειξη δαπάνης.



Ο νέος ΚΑΒ

Με το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, μπορούμε να εισπράττουμε αμοιβές έως 10.000 ευρώ το χρόνο με τη λεγόμενη απόδειξη δαπάνης. Την απόδειξη δαπάνης χορηγεί ο εργοδότης (ο λήπτης της υπηρεσίας που παρέχεται, για την ακρίβεια) με τους ακόλουθους «κανόνες»:

- Παρακρατεί φόρο 20%, τον οποίο και αποδίδει στην εφορία.

- Παρακρατεί χαρτόσημο 3,6%, το οποίο επίσης αποδίδει στο δημόσιο. Έτσι, για αμοιβή 1.000 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος εισπράττει 764 ευρώ.

Με την απόδειξη δαπάνης, ο ενδιαφερόμενος έχει τρία πλεονεκτήματα:

- Δεν χρειάζεται να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, κάτι που σημαίνει ότι δεν τηρεί βιβλία και στοιχεία, ενώ δεν υποχρεούται να μπει σε καθεστώς ΦΠΑ.

- Δεν χρειάζεται να εγγραφεί στο ΤΕΒΕ, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 3.000 ευρώ το χρόνο, ακόμα και για κάποιον που ξεκινάει τώρα να κάνει δουλειά.

- Δεν καταβάλλει το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο διαμορφώνεται στα 650 ευρώ για όποιον έχει συμπληρώσει τουλάχιστον τρία χρόνια από την ημερομηνία έναρξης του επαγγέλματός του.

Υπάρχουν, φυσικά, και τα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, ο ελεύθερος επαγγελματίας που θα υποχρεωθεί να κάνει κανονική έναρξη στην εφορία δεν πληρώνει χαρτόσημο (άρα έχει 3,6% λιγότερες κρατήσεις), ενώ μπορεί να εμφανίσει επαγγελματικές δαπάνες και να μειώσει τον τελικό φόρο. Αντίθετα, στην απόδειξη δαπάνης δυνατότητα εμφάνισης επαγγελματικών δαπανών δεν υπάρχει, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει έναρξη και ως εκ τούτου δεν τηρούνται βιβλία. Και ασφαλώς κάποιος ο οποίος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές δεν έχει και περίθαλψη. Για σύνταξη ούτε λόγος.



Πώς φορολογείται

Η απόδειξη δαπάνης φορολογείται ως εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι, με το νέο έτος, επί του ποσού της δαπάνης θα επιβάλλεται φόρος 26%. Ήδη θα έχει παρακρατηθεί από τον εργοδότη το 20%, οπότε όταν έρχεται η ώρα υποβολής της φορολογικής δήλωσης ο φορολογούμενος θα πληρώνει τη διαφορά.

Δηλαδή:

Φορολογούμενος εισπράττει με απόδειξη δαπάνης 10.000 ευρώ. Στην τσέπη του βάζει 7.640 ευρώ μετά την αφαίρεση του χαρτόσημου και της παρακράτησης φόρου. Όταν έρχεται η ώρα υποβολής της δήλωσης, πληρώνει 600 ευρώ επιπλέον (σ.σ. 2.600 ευρώ είναι ο φόρος που του αναλογεί, μείον 2.000 ευρώ που έχουν παρακρατηθεί, ίσον 600 ευρώ). Άρα, το τελικό καθαρό ποσό που του απομένει είναι 7.040 ευρώ.



Πώς θα κλείσετε το μπλοκάκι σας

Η διακοπή των εργασιών είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει να ληφθεί ύστερα από σκέψη.

Τι θα πρέπει να συνυπολογίσετε;

- Αν το εισόδημά σας από το μπλοκάκι δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, τότε μπορείτε να εισπράξετε το συγκεκριμένο ποσό με απόδειξη δαπάνης. Το μείον στην όλη ιστορία είναι ότι πρέπει να πληρώσετε το χαρτόσημο, το οποίο θα μειώσει τη συνολική σας αμοιβή κατά 2,4% έως 3,6%.

- Αν η αμοιβή σας υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, τότε δεν έχετε εναλλακτική λύση από το να διατηρήσετε τα βιβλία σας ενεργά.

- Για να κλείσετε τα βιβλία σας, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.).

- Μην ξεχνάτε ότι η εφορία δεν θα σας κλείσει τα βιβλία αν έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές από την άσκηση του επαγγέλματός σας. Ιδιαίτερη προσοχή και στον ΦΠΑ. Είναι ένα από τα αυστηρότερα τμήματα της εφορίας, από το οποίο θα πρέπει να περάσετε υποχρεωτικά πριν ανάψει το πράσινο φως για την κατάργηση των βιβλίων.

- Θα πρέπει να ξέρετε ότι για το κλείσιμο των βιβλίων θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο στην εφορία (ίσως και μέρες). Θα πρέπει να ξεκινήσετε την… περιοδεία από το τμήμα του ΦΠΑ, το τμήμα των παρακρατούμενων φόρων, να ακυρώσετε τα βιβλία, να περάσετε από το τμήμα του ελέγχου και να επισκεφτείτε και το τμήμα του μητρώου.

- Εκτός από τη γραφειοκρατία της διακοπής, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και αυτήν την επανέναρξης, αν υποτεθεί ότι θα χρειαστείτε το μπλοκάκι στο μέλλον...

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης...




Ποιοι θα είναι οι συντελεστές φορολόγησης για ΙΧ μεγάλου κυβισμού, σκάφη αναψυχής, πισίνες κ.a.
Επανέρχεται ο φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης των φορολογούμενων με διάταξη που προστέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο νέος φόρος θα επιβληθεί ως εξής:

- Συντελεστής 5% επί της...
ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών με κυβισμό 1.929 έως 2.500 εκατοστών.

- Συντελεστής 10% για ΙΧ κυβισμού άνω των 2.500 cc.

- Συντελεστής 10% επί του τεκμηρίου για πισίνες, σκάφη αναψυχής μήκος άνω των 6 μέτρων και αεροσκάφη.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα είναι μόνιμος και θα επιβληθεί στο οικονομικό έτος 2014, δηλαδή με βάση τα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης που κατέχουν οι φορολογούμενοι από την 1/1/2013.

Αλλαγές στην απόκτηση διπλώματος...





Ακριβότερη και δυσκολότερη καθίσταται από τα τέλη Ιανουαρίου η απόκτηση άδειας οδήγησης, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία.

Από τις 19 Ιανουαρίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ το...
προεδρικό διάταγμα, αυξάνεται ο αριθμός των υποχρεωτικών μαθημάτων των υποψήφιων οδηγών και ορίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για κάθε επανεξέταση του υποψήφιου οδηγού σε περίπτωση αποτυχίας.

Παράλληλα, εισάγονται νέοι τύποι αδειών για τα δίκυκλα, ενώ η ανανέωση του διπλώματος δεν θα γίνεται στα 65 έτη, αλλά κάθε 15 χρόνια. Οι κάτοχοι μετά τη 15ετία οφείλουν να περνούν εκ νέου από ιατρικές εξετάσεις και εάν διαπιστωθεί πρόβλημα θα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές, χωρίς όμως να περνούν ξανά από θεωρητικές ή πρακτικές εξετάσεις. Μετά τα 65 χρόνια η ανανέωση των διπλωμάτων θα πραγματοποιείται κάθε τριετία. Αλλαγές προβλέπονται και για τους υποψήφιους οδηγούς μοτοσικλέτας οι οποίοι θα πρέπει να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξέτασης, ενώ εισάγονται νέοι τύποι αδειών για τα δίκυκλα. Οι παλιές άδειες για δίκυκλα και ερασιτεχνικά διπλώματα, αλλά και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 18 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν είτε μέχρι τα 65 έτη του κατόχου τους είτε μέχρι το 2033, ανάλογα με την περίσταση. Παράλληλα, καθορίζεται ως προαπαιτούμενο της συμμετοχής στην πρακτική εξέταση η ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης και η επιτυχία στις αντίστοιχες εξετάσεις. Το δίπλωμα για μοτοποδήλατα δεν θα εκδίδεται πλέον από την Τροχαία, αλλά θεσπίζεται υποχρεωτική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα πρακτικά μαθήματα και στους υπόλοιπους τύπους αδειών. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, για την απόκτηση άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας θα απαιτούνται 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης (οι οποίες δεν θα επαναλαμβάνονται για την αναβάθμιση του διπλώματος), 14 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης (από 10 που είναι σήμερα). Παράλληλα, για τα ερασιτεχνικά διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτου θα απαιτούνται 20 ώρες θεωρητικών μαθημάτων και 25 ώρες πρακτικών μαθημάτων (από 20 σήμερα). Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση της άδειας στα 30 ευρώ, ωστόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος λόγω της υποχρέωσης παρακολούθησης περισσότερων ωρών πρακτικών μαθημάτων.

Για τους αναλφάβητους υποψηφίους προστίθενται δύο ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, ενώ η αύξηση των μαθημάτων θα είναι περιορισμένη για τις κατηγορίες επαγγελματικών αδειών οδήγησης.

Ειδικά για τους υποψήφιους οδηγούς μοτοσικλετών προβλέπονται δύο νέες δοκιμασίες στην πρακτική εξέταση: η κίνηση με ταχύτητα 50 χλμ. με αποφυγή εμποδίων και η ακινητοποίηση του οχήματος σε συγκεκριμένη απόσταση.




Αλαλούμ για τις αποδείξεις...





«Παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα... δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.

Όπως αναφέρει το Έθνος, «άχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία.

Επίσης, δεν θα «μετράνε» οι αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Πλέον μετά την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, οι πρόσθετες αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η Εφορία θα είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες. Επίσης, όσοι κάνουν ταξίδια σε χώρες της Ε.Ε. θα μπορούν να κρατούν τις αποδείξεις και να τις προσθέτουν σε αυτές που συλλέγουν εντός των συνόρων.

Με τη νέα ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου, μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν με δαπάνες για αγορές αγαθών και για παροχή υπηρεσιών το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.

Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πλέον για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ προερχόμενα όμως μόνο από μισθωτές υπηρεσίες. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, προβλέπεται πλέον υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.

Επιχορηγήσεις 253 εκατομμύρια ευρώ προς 41 δήμους...




Με 253.207.845,00 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών 41 δήμους με σκοπό την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως τις 31/12/2012.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι...
συγκεκριμένοι δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η συστηματική προετοιμασία που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους προηγούμενους μήνες, μας επέτρεψε να είμαστε μέσα στα τρία πρώτα υπουργεία που εκταμιεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για 41 δήμους της χώρας.

Συμπλήρωσε δε ότι «η ροή εκταμίευσης θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες» ενώ επισήμανε ότι «είναι σημαντικό ότι το σύνολο των χρημάτων διατίθεται απευθείας στις τοπικές αγορές, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες».

Ο ΜΕΓΑΣ ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.ΕΝΟΩ BLOG..ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ...

7 υπέροχοι γκαφατζήδες
ΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ....ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ...ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΚΑΦΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΚΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ...ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...ΧΑ ΧΑ

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ..ΕΝΝΟΩ BLOG..


7 υπέροχοι γκαφατζήδες
ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ...ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ...ΓΡΑΦΕΙΙΙΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ....ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ...
ΤΟ PIERIA-GR ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ BLOG ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...ΚΑΙ Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΙΙΙΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ..
ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ...

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨ κατακλύστηκε από πολύ νωρίς χτες το πρωί από τους φίλους του Βιβλίου και της Ποίησης της Κατερίνης καθώς και από φίλους, γνωστούς και συνεργάτες του κ Αγγελίδη



Το νέο Βιβλίο του κ Άγγελου Αγγελίδη που φιλοξενεί την Πρώτη του Ποιητική Συλλογή με τον πολυσυζητημένο τίτλο ¨υποχρέωση τιμής¨





  Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨ κατακλύστηκε από πολύ νωρίς χτες το πρωί από τους φίλους του Βιβλίου και της Ποίησης της Κατερίνης καθώς και από φίλους, γνωστούς και συνεργάτες του κ Αγγελίδη. Έφτασε δε στο αδιαχώρητο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να παρακολουθήσουν όρθιοι την εκδήλωση ή να βρίσκονται στον προθάλαμο της αίθουσας. 
 
Εντυπωσίασαν οι κύριοι ομιλητές τόσο σε επιστημονικό επίπεδο για την Ποίηση (κ Παπαδοπούλου Θάλεια και κ Σολοποτιάς Θωμάς) όσο και σε στοιχεία βιογραφικής προσέγγισης για τον δημιουργό και το έργο του (κ Πάτρα Ράνια και κ Σιδηρόπουλος Γιάννης).
Πολύ πετυχημένη και η στοχευμένη εναλλαγή αυτών που εμβόλιμα απέδωσαν αποσπάσματα από τα διάφορα ποιήματα.
Οι ατάκες που συζητήθηκαν :
Παπαδοπούλου (ο κ Αγγελίδης θυμίζει Ησίοδο).
Σολοποτιάς (ο ΄Αγγελος είναι ένας γνήσια σύγχρονος ρεαλιστής ή και υπερρεαλιστής που σχεδόν καλύπτει τις φάσεις της κοινωνίας μας).
Πάτρα (αυτός ο ΄Αγγελος δεν είναι ψεύτικος αλλά το έργο του πηγάζει από την πορεία της ζωής του).
Σιδηρόπουλος (ο κ Αγγελίδης δεν γράφει για να γράφει. Φίλε μας Άγγελε άργησες να ΄ρθεις σ΄ αυτή την οικογένεια και σύντομα περιμένουμε μιαν άλλη Συλλογή).
Ανδρικόπουλος (αν και ο Άγγελος με γνωρίζει από τότε που γεννήθηκα, ομολογώ ότι μέσα από αυτό το Βιβλίο γνώρισα τον πραγματικό Άγγελο).
Μπικηρόπουλος (ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την ποίηση για τον Ερωτα και ανακαλύπτω συνεχώς τις ευαισθησίες των ανθρώπων. Τούτο δε φαίνεται και στον παρακάτω Ύμνο του Άγγελου που θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω).
Παπαδόπουλος Ευγένιος (μου άρεσε πολύ η θεματολογία της Συλλογής και περισσότερο γιατί δεν ξεχνάει την κοινωνία και τους αγώνες της).

Ο κ Αγγελίδης δεν ήθελε να πει πολλά και γι αυτό στάθηκε σε ένα κομμάτι απ΄ τον Πρόλογο του Βιβλίου του : <…..Δεν είχα σκοπό να καταπλήξω. Κράτησα ότι με συν-επήρε στη ζωή και βγήκε εύκολα στο χαρτί μου. Από θαυμασμό κι από θυμό, από παράπονο μα πιο πολύ από υποχρέωση τιμής>.
Την παράσταση έκλεψε η δεκάχρονη Αναστασία που συντόνισε τέλεια την Παρου-σίαση καθώς και όλη αυτή την εκδήλωση της Ενωσης Συγγραφέων Πιερίας.
Το νέο Βιβλίο ήδη υπάρχει σε δυο κεντρικά Βιβλιοπωλεία της Κατερίνης και στο Αιγίνιο.




Μέσω ίντερνετ θα υποβάλλεται το μισθωτήριο ενοικίασης...




Μία νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο και θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν ιντερνετικά το μισθωτήριο ενοικίασης.

Υπενθυμίζεται πως...
μέχρι σήμερα όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφ όσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.

Το συμφωνητικό υποβάλλεται σε δύο αντίγραφα, από τα οποία το ένα επιστρέφεται θεωρημένο σε αυτόν που τα προσκόμισε και το άλλο παραμένει στην ΔΟΥ...

Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ με 456 εκατ. ευρώ...



Στην προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 θα προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Επιλέξιμες είναι...
μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου – Υπηρεσιών. Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: δαπάνες για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού-μηχανημάτων- συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας-συστημάτων αυτοματοποίησης, δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας διασφάλισης ποιότητας, δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δαπάνες προβολής προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ..

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού και από 20.000 έως 100.000 ευρώ για τον τομέα Εμπόριο – Υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013. Το 70 – 85 % των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 – 30 % νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60 %.
Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ύψους 456 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης, Βιομηχανίας κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός και Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννης Πυργιώτης.

Ανεστάλη η λειτουργία ακόμη 51 ΔΟΥ..



Την ολοκλήρωση της β’ φάσης του σχεδίου για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ... το σχέδιο αυτό, από 14/01/2013 αναστέλλεται η λειτουργία 51 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες.

Κατά τη γ’ και τελευταία φάση του σχεδίου, θα ανασταλεί στις 18/03/2013 και η λειτουργία 20 ΔΟΥ που λειτουργούν στα νησιά. Με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011, αφού ήδη, κατά την α’ φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ και κατά τα προηγούμενα έτη είχε επίσης τερματιστεί η λειτουργία σημαντικού αριθμού ΔΟΥ.

Η επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε κριτήρια: - Οικονομικά, ήτοι τα έσοδα που συνέλεξαν οι Εφορίες κατά το 2011. - Διοικητικά, ώστε κάθε νομός να έχει τουλάχιστον 1 ΔΟΥ στην πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία συγχωνεύσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι καταφέραμε την ίδρυση ενός Φορολογικού ΚΕΠ σε κάθε δήμο, στον οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου. Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο εντός του επόμενου διμήνου να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες.

Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Φορολογικά ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

Οι ενοποιημένες ΔΟΥ με τη συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού μπορούν, πλέον, να εστιάσουν στο ουσιαστικό τους έργο που είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη συλλογή εσόδων για το κράτος.

Συνοπτικά, η μεθοδολογία επιλογής των ΔΟΥ που θα παραμείνουν εν λειτουργία στις 14/1/2013 είναι:

1. Επιλέγονται οι πρώτες 120 ΔΟΥ σε ύψος εσόδων στη χώρα. 2. Επιλέγονται οι ΔΟΥ των πρωτευουσών των νομών της χώρας, που δεν ανήκουν στις πρώτες 120 ΔΟΥ, ώστε κάθε νομός να έχει τουλάχιστον μία ΔΟΥ.

3. Ενοποιούνται οι ΔΟΥ στους νομούς της Αττικής και Θεσσαλονίκης, ώστε να μην ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό, όπως καθορίζεται από τον αριθμό συναλλασσομένων του εκάστοτε νομού.

4. Συμπληρώνεται ο αριθμός των περισσευούμενων κενών θέσεων βάσει ύψους εσόδων, μέχρι τον μέγιστο αριθμό 120 ΔΟΥ της χώρας (μνημονιακή υποχρέωση), εξαιρουμένων των ΔΟΥ σε νομούς της επαρχίας που ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό, όπως καθορίζεται από τον αριθμό συναλλασσομένων του εκάστοτε νομού.

Στο νοσοκομείο ο Πανταζής...






Στο νοσοκομείο εισήχθη σήμερα ο Λευτέρης Πανταζής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής μετέβη σε ιδιωτική κλινική με συμπτώματα...εγκεφαλικού επεισοδίου.
To entertv.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του ιδιωτικού θεραπευτήριου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο λαϊκός τραγουδιστής εισήχθη με ενοχλήματα, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Λευτέρης Πανταζής υποβάλλεται αυτή την στιγμή σε εξετάσεις και θα νοσηλευτεί, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωμάτευση από τους θεράποντες ιατρούς.

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει η χρονιά για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και την ακραία ποδηλατική ομάδα EXTREMETEAM1 του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης!


 



  
    

   Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει η χρονιά για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και την ακραία ποδηλατική ομάδα EXTREMETEAM1 του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης! Μετά από 13 χρόνια πετυχημένων  προπονήσεων ελεύθερης κατάβασης  στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου , η πρώτη και μοναδική για τα Ελληνικά χρονικά ομάδα ,κατάφερε -και επίσημα από φέτος- να κατέβει με απόλυτη ασφάλεια για μια φορά ακόμα την πιο δύσκολη, κεντρική πίστα του χιονοδρομικού. 

Παρόλο που για την Κατερινιώτικη ομάδα η ελεύθερη κατάβαση και σε χιόνι αποτελεί μια προπόνηση ρουτίνας ,η έκπληξη των περισσότερων παρευρισκομένων  στην πραγματικά εντυπωσιακή  εμφάνιση του ποδηλάτου στην χιονοδρομική πίστα, ήταν μεγάλη και σε σημείο που να μην  πιστεύουν στα μάτια τους.  Για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα σημαντική ήταν η βοήθεια του διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου κ. Θωμά Αποστόλου καθώς : Steps 4Action και EXTREME SPORTS & ποδήλατο Κατερίνης!

Απαράδεκτα ακριβό το λάδι, ειδικά σε ...μέρες αφθονίας


Image 


  Ετσι εκτίμησαν οι πολίτες της Πιερίας και αποφάσισαν να μην προμηθευτούν λάδι μέσω του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».
Στην κατάμεστη Πλατεία Δημαρχίας, στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης,  πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, από τις 10:00 έως 16:00, ο δειγματισμός προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Περισσότεροι από 50 αγροτικοί συνεταιρισμοί, παραγωγοί και προμηθευτές αγροτικών αλλά κα άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης, βρέθηκαν στην ηλιόλουστη Κατερίνη για να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι προσήλθαν στην Πλατεία Δημαρχίας για να τα δοκιμάσουν και στη συνέχεια να ρίξουν σε μια κάλπη την ψήφο με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.
Image 
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 634 πολίτες και η καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποιήθηκε δημόσια, παρουσία παραγωγών και πολιτών, από την 19μελή συντονιστική επιτροπή.  Βασικό χαρακτηριστικό του δειγματισμού υπήρξε  η επιλογή «Α». Δηλαδή εάν οι πολίτες εκτιμούσαν, πως ένα προϊόν προσφέρονταν σε μία τιμή μη ικανοποιητική για αυτούς,  με άλλα λόγια εάν ήταν ακριβό, τότε μπορούσαν αντί να επιλέξουν έναν από τους προμηθευτές, να σημειώσουν δίπλα στο συγκεκριμένο προϊόν το γράμμα «Α=ακριβό».
Image 
Πράγματι, η κάλπη ανέδειξε δύο φορές το «Ακριβό» ως πρώτη επιλογή των πολιτών για τα προϊόντα λάδι και πατάτες. Η δυσφορία των καταναλωτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ήταν έκδηλη καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διότι –θαρρείς συνεννοημένοι- όλοι οι πατατοπαραγωγοί προσέφεραν τις πατάτες ποικιλίας agria  προς 0,50€ το κιλό και οι προμηθευτές ελαιολάδου από 18,30€ έως 21,00€ το 5λιτρο. Οι τιμές πέρυσι ήταν αντίστοιχα 0,25€ το κιλό για τις πατάτες και 15,5€ για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Image 
Μετά την ανάδειξη του τελικού αποτελέσματος, η συντονιστική επιτροπή ανακοίνωσε στους παραγωγούς τους «νικητές» του δειγματισμού και ενημέρωσε το κοινό, πως η ανάδειξη της επιλογής «Α» στην πρώτη θέση δεν της επιτρέπει να προβεί προς το παρόν σε παραγγελίες λαδιού και πατάτας.
Εκτός από τους παραγωγούς, στην Κατερίνη βρέθηκαν πολλά μέλη από τις πρωτοβουλίες πολιτών της Λάρισας, του Βόλου, του Κιλκίς και της Πτολεμαΐδας για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά από τα μέλη της ΕΟΔνΠ και αποτελεί πραγματικό μάθημα άμεσης δημοκρατίας και  διαφάνειας.
Image 
Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι,  πως μεταξύ των προμηθευτών/παραγωγών που κέρδισαν το διαγωνισμό, τέσσερεις ήταν από την Πιερία και συγκεκριμένα οι μύλοι «Κουτσιαρή» (αλεύρι γενικής χρήσης), η εταιρία Epsilon Ελλάς (απορρυπαντικά), η παραγωγός Καραδήμου Καλλιόπη (ρεβίθια) και  η Ανισιμίδης Β. ΕΠΕ (χαρτικά).  Η επιλογή αυτή για τους παραπάνω προμηθευτές/παραγωγούς αποτελεί οικονομική ανάσα αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει τη μαζική πώληση των προϊόντων τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, και το σημαντικότερο, χωρίς να έχουν το άγχος των επιταγών των μεσαζόντων  αφού το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» πληρώνει «τις μετρητοίς».
Image
Μύλοι «Κουτσιαρή» (αλεύρι γενικής χρήσης)
Image
Epsilon Ελλάς (απορρυπαντικά)
Image
Παραγωγός Καραδήμου Καλλιόπη (ρεβίθια)
Image 
Ανισιμίδης Β. ΕΠΕ (χαρτικά)
Το παρόν δελτίο τύπου συντάσσεται στο τέλος μιας πολύ δύσκολης μέρας η οποία ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Αυτή τη στιγμή η κούραση δεν μας επιτρέπει τη δημοσίευση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 48 ωρών.  
Image 
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη τους προς την ομάδα και για την επιλογή τους να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην Κατερίνη. Ζητά συγνώμη για τυχόν λάθη και παραλήψεις και ευχαριστεί θερμά όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή τη μαραθώνια δράση.
-- 
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Τα πάνω κάτω στη ζωή μας φέρνει το νέο φορολογικό ...





Μεγάλες ανατροπές για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή με στόχο πρόσθετα έσοδα ύψους 2,307 δισ. ευρώ.

Τα πάνω κάτω έρχονται σε...κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, αφορολόγητο, φοροαπαλλαγές και αποδείξεις, ενώ οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων, σε μία από τις ελάχιστες διατάξεις του νόμου που επιχειρούν χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Οι επιβαρύνσεις είναι σαφώς περισσότερες σε σχέση με τις όποιες ελαφρύνσεις απορρέουν από το νέο Φορολογικό ενώ μπαίνει φόρος από το πρώτο ευρώ για την φορολόγηση των ενοικίων, κατάργηση των σχεδόν όλων φοροαπαλλαγών και του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 22% και τα εισοδήματα από 25.001 έως 42.000 ευρώ με συντελεστή 32% ενώ ανώτατος συντελεστής για τα εισοδήματα από 42.001 ευρώ και πάνω ανέρχεται σε 42%.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικό «πέναλτι» 22%.

Καταργούνται σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές ενώ διατηρείται αλλά είναι «ψαλιδισμένη» η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια και παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Με δύο κλιμάκια και από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναλυτικότερα τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ θα φορολογηθούν με φορολογικό συντελεστή 26% και από 50.001 ευρώ και πάνω με 33%.

Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ.

Από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται και τα ενοίκια. Έτσι για εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ ο συντελεστής φτάνει στο 10% και από 12.001 και πάνω στο 33%.

Το πολυτεκνικό επίδομα μειώνεται από 528 ευρώ το έτος ανά παιδί σε 450 ευρώ ανά παιδί με μηνιαία ενίσχυση επιπλέον 40 ή 50 ευρώ για κάθε τέκνο. Στο σύνολο τα χρήματα που εισπράττουν οι οικογένειες αυξάνονται εξαιτίας της μηνιαίας ενίσχυσης αλλά υπάρχουν σημαντικές απώλειες από την κατάργηση του αφορολόγητου για τα τέκνα.

Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιριών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%. Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.




ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Αναγέννηση Ελατοχωρίου 3 - 0




  ΕΠΣ Πιερίας – Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία

 Εύκολα η  νεανική ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης πήρε τους τρείς βαθμούς της νίκης νικώντας με 3 - 0 την ομάδα της Αναγέννησης Ελατοχωρίου. Και σε συνδυασμό με την  ήττα του  ΔΙΑ ΔΙΟΥ συγκατοικούν πλέον στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Αξιοσημείωτο στο χθεσινό ματς η πρώτη επίσημη εμφάνιση  ενός ποδοσφαιριστή  που αγωνίζεται στην Παιδική ομάδα της Ακαδημίας μας. 

Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι να βγάζουμε παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας και σε αυτό το μοτίβο κινείται πάντα η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Ήρθε η σειρά του να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του συλλόγου ο νεαρός Σάββας Λιπιρίδης ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο παιχνίδι πρωταθλήματος, με την Αναγέννηση Ελατοχωρίου. Ο Λιπιρίδης, γεννημένος το 1998, είναι 14 ετών, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο ή ως δεύτερος επιθετικός. Είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο και ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Πιερίας.
Η ΠΑΕ Ποντίων του εύχεται καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία.  

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ :

Πρωτοβουλία στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης



   Ξεκινά από σήμερα, με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Πιερίας, συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου “Ο Τροφοδότης”, της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.
Τα απαραίτητα είδη διατροφής και ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι: 


  1. Λάδι
  2. Αλάτι
  3. Φακές
  4. Ρεβύθια
  5. Φασόλια
  6. Γάλα(μακράς διαρκείας)-εβαπορέ
  7. Ντοματοπολτός- Ντοματάκια ψιλοκομμένα
  8. Αλεύρι (κιλού)
  9. Απορρυπαντικά(μικρής συσκευασίας)
  10. Σαμπουάν (μικρής συσκευασίας)
  11. Βιτάμ
  12. Κονσέρβες διάφορες
  13. Χαρτί υγείας-κουζίνας-χαρτοπετσέτες

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Πλ. Ελευθερίας και Κανάρη 2, 3ος όροφος) όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των ειδών διατροφής και ανάγκης, από σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και για έναν ολόκληρο μήνα (έως και Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013) στις ώρες λειτουργίας του γραφείου, από Δευτέρα -Παρασκευή πρωί 10:00μ.μ.- 13:00μ.μ. Απόγευμα : 18.30μ.μ.-20.30μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23510 35144 & 23510 75733

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΟΦΙΔΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ





  Εντός της εβδομάδας ο Κατερινιώτης Αλέκος Οφίδης αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του στην σημαντική θέση που αφορά τον αγροτικό τομέα ωςεκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού η Σοφία Μαυρίδου





   



     
   


    Το νέο μοντέλο διοίκησης και τους στόχους που θέτει ως νέος περιφερειάρχης παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρώτος στόχος της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει πιο λειτουργική, δεύτερος στόχος είναι γίνει πιο ευέλικτη και τρίτος στόχος να γίνει πιο αποτελεσματική.

Στο Νέο Μοντέλο Διοίκησης υπάρχουν εννέα Αντιπεριφέρειες: 

Την Αντιπεριφέρεια Αναπτυξιακού Προγραμματισμούκαι Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο κύριος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. 
Την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει η κυρία Αθηνά Αηδονά. 
Την Αντιπεριφέρεια Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κύριος Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής. 
Την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς. 
Την Αντιπεριφέρεια Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου αναλαμβάνει ο κύριος Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. 
Την Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο κύριος Γιάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. 
Την Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο κύριος Φάνης Παπάς. 
Την Αντιπεριφέρεια Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει η κυρία Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. 
Την Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας αναλαμβάνει η κυρία Τζελίνα Μακραντωνάκη. 
"Οι εννιά Αντιπεριφέρειες έχουν ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό. Είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Δεν θα κριθούμε με βάση τις προθέσεις. Δεν θα κριθούμε ως διαχειριστές της κατάστασης. Θα κριθούμε για τα αποτελέσματα που θα πετύχουμε. Θα κριθούμε για την ανατροπή, για την ανάκαμψη. Για τη νέα αντίληψη που φέρνουμε στη δημόσια διοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε, πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, την Αντιπεριφέρεια «Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών»" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά την παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών.
Οι προγραμματικές θέσεις, οι στόχοι και οι κατευθύνσεις της νέας διοίκησης θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7 Φεβρουαρίου ενώ ο απολογισμός για το προηγούμενο έτος θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου.

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης - στην έδρα του ΚΑΠΗ - στην Περίσταση.





    



    Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης - στην έδρα του ΚΑΠΗ - στην Περίσταση.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Θωμάς Παπαδημητρίου, εργαζόμενοι του κέντρου και το σύνολο των μελών του ΚΑΠΗ.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ.Παπαδημητρίου μετέφερε στους ηλικιωμένους, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και γενικότερα το ενδιαφέρον, την αγάπη και τον σεβασμό της Δημοτικής αρχής: «Η στήριξη της Τρίτης ηλικίας αποτελεί για μας υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μία ξεχωριστή νότα χαράς έδωσε στους ηλικιωμένους, το μουσικό σχήμα που συμμετείχε στην εκδήλωση, καθώς και το χορευτικό τμήμα αποτελούμενο από μέλη του ΚΑΠΗ. Στον τυχερό της πρωτοχρονιάτικης πίτας δόθηκε συμβολικό αναμνηστικό δώρο.