PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011


Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ ΖΑΚ ΡΟΓΚ

Στα χέρια του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Ζακ Ρογκ είναι η πρώτη επίσημη πρόσκληση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Την πρόσκληση επέδωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου στον ίδιο τον Πρόεδρο της ΔΟΕ που είναι ένθερμος υποστηρικτής των Special Olympics, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων.

Στην εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου ήταν παρών ο δρ. Ζακ Ρογκ, γεγονός που επεσήμανε η Προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.

«Η τιμή που μας επιφυλάξετε αξιότιμε Πρόεδρε της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να είστε κοντά μας σε αυτή την τόσο σημαντική για μας εκδήλωση είναι εξαιρετική. Ξέρω ότι είστε μεγάλος υποστηρικτής των Special Olympics εδώ και πολλά χρόνια και προσωπικά γνωριζόμαστε από το 1998, όταν ήσασταν Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Από τότε είστε πάντα στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας τις διοργανώσεις μας και την προσπάθεια που κάνουμε για να δώσουμε ευκαιρίες στα άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και για αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Στον Πρόεδρο της ΔΟΕ απονεμήθηκε η ύψιστη διάκριση των Special Olympics μαζί με τη μασκότ των Αγώνων, τον Απόλλωνα.

Λίγο νωρίτερα, , η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011», κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Αηδόνης, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ δρ. Ζακ Ρογκ, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων».


Το μνημόνιο περιλαμβάνει τη δωρεάν διαμονή και σίτιση 200 αθλητών Special Olympics από την Κίνα και την Σιγκαπούρη, από τις 20 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Στο διάστημα αυτό της φιλοξενίας τους, θα διατεθούν στους αθλητές των Special Olympics όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για την προπόνηση στα αθλήματα τους.
Επίσης θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των φιλοξενούμενων αθλητών, ενώ θα γίνει και συμβολική δεντροφύτευση σε πάρκο που θα ονομαστεί Special Olympics.


Στη σημασία του προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων», αναφέρθηκε στην ομιλία της η κα Γιάννα Δεσποτοπούλου. «Η χώρα μας ανέλαβε να διοργανώσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011» και οι περίπου 10.000 αθλητές με τους προπονητές τους που θα έρθουν στην Ελλάδα στις 20 Ιουνίου, για τέσσερις ημέρες θα φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις και νησιά της χώρα μας, στο πρόγραμμα που έχουμε ονομάσει «Πόλις Αμφιτρύων».

Ολη η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το κάλεσμα και μέχρι τώρα έχουμε εξασφαλίσει την διαμονή και τη σίτιση 8.500 αθλητών και πιστεύουμε ότι σύντομα θα καλυφθεί το σύνολο των αθλητών. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας 200 αθλητές από την Κίνα και την Σιγκαπούρη, ενώ μικρότερος αριθμός αθλητών από άλλες αποστολές, θα φιλοξενηθούν από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Αηδόνη».
Η Πρόεδρος του «Αθήνα 2011», απένειμε στους κ.κ. Καπράλο και Αηδόνη την ύψιστη διάκριση των Special Olympics, μαζί με την σημαία της διοργάνωσης. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ είπε: «Σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε στον χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, αυτούς τους αθλητές και θα τους δώσουμε την χαρά να γνωρίσουν τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά για τον Δήμο να υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Οργανωτική Επιτροπή που έχει αναλάβει να διοργανώσει τους Παγκόσμιους Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι. Εμείς παραχωρούμε όλες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την φιλοξενία των παιδιών και αναλαμβάνουμε και άλλες δράσεις που θα διευκολύνουν και θα κάνουν καλύτερη την παραμονή τους εδώ».

Σύγχρονες «Λυσιστράτες»

Πτώση στο ναδίρ παρατηρείται τον τελευταίο μήνα στη λίμπιντο των ελληνίδων εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της συζήτησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Έρευνα της εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco, διαπιστώνει ότι ποσοστό 72% των γυναικών ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Ο επικεφαλής της μελέτης, ουρολόγος - ανδρολόγος, Κ. Κωνσταντινίδης, κάνει λόγο για σύγχρονες «Λυσιστράτες», που τιμωρούν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συντρόφους τους, απέχοντας από το σεξ. Η επιλογή για αραίωση, ή και αποχή, από τις ερωτικές συνευρέσεις αποτελεί παθητική στάση, που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των κοινωνικών μεταβολών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτειθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.


Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι η ανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον. Γενικά, τα κυρίαρχα συναισθήματα, που προκύπτουν από τις σχετικές απαντήσεις του ερωτηματολόγιου είναι οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια και φόβος.


Στην έρευνα συνοψίζεται ότι «σε μια κοινωνία, που το "φάντασμα" της ηδονής περνάει από το καλάθι της νοικοκυράς, η προοπτική μιας επισφαλούς σύνταξης πυροδοτεί τις γυναίκες με άγχος και στεναχώρια, στοιχεία που "ευνουχίζουν" τη χαρά της ζωής και περιορίζουν τον γυναικείο οργασμό».
Η διαπίστωση προκύπτει από τα ποσοστά των γυναικών, που δήλωσαν έλλειψη επιθυμίας για σεξ τους τελευταίους μήνες (51%) και έλλειψη οργασμού, όταν κάνουν σεξ (42%).

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

...ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ....ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου από την εφαρμογή των μέτρων ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες της Πιερίας κατά τη επιστροφή τους την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως φάνηκε τα μέτρα απέδωσαν με μερικές τροποποιήσεις, ενώ από την άλλη μεριά σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες καθώς λόγω της βροχής που σημειώθηκε την Κυριακή οι εκδρομείς έφυγαν νωρίτερα. Έτσι δεν παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση τις βραδινές ώρες, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαστεργίου "θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση".

ΣΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Οι δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του  Δήμου Κατερίνης,  παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται μια σειρά από μέτρα ουσίας, όπως το μειωμένο εισιτήριο για την κίνηση στην πόλη(0,50 λεπτά για τους ενήλικες), με έμφαση στις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών έως και το Λύκειο, τις δωρεάν μετακινήσεις για τους μη έχοντες(άτομα τρίτης ηλικίας).
Σύμφωνα με το δήμαρχο Κατερίνης κ. Σαββα Χιονίδη: «Υπολογίζουμε ότι περίπου για μια μέση οικογένεια με δύο παιδιά η μηνιαία ελάφρυνση - του οικογενειακού προϋπολογισμού - είναι ύψους 150 ευρώ» ...

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την ομάδα της Παναχαϊκής θα διεξαχθεί  την Πέμπτη (18.00)  και αναμένεται να ανεβάσει αρκετούς φίλους του Πιερικού στην ορεινή Πιερία.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Φέτος ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε ότι αφορά την ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών με χρηματοδότηση που ξεπερνά τo 1,5 εκατ. ευρώ.

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που απευθύνεται σε εργαζόμενες μητέρες στις οποίες δίνεται η δυνατότητα να αφήσουν τα παιδία τους στο βρεφονηπιακό σταθμό για να εργαστούν και στις άνεργες να βγουν στην αγορά εργασίας.