PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ...?

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ?

ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ....ΠΟΥ?

Αγαπητό σλουρπ, αυτό είναι το ... Heathrow που παρέλαβε ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ


ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ:

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΗΓΗ: bikiropoulos.blogspot.com


Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου



Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, όταν κλονίστηκε το πολιτικό σύστημα για τις επιλογές, τη νοοτροπία και τις «πολιτικές» που ακολουθήθηκαν 30 και πλέον χρόνια, ήταν η μεγάλη ευκαιρία, που οι κομματικοί παράγοντες, τα κομματικά στελέχη, έπρεπε να αρπάξουν , να κερδίσουν την «πολιτική αξιοπιστία» τους, να ασκήσουν πραγματική πολιτική μακριά από πελατειακές σχέσεις, από τις ρουσφετολογικές συναλλαγές που «αγκύλωναν» τις ιδέες και τις ιδεολογίες, στο βωμό της ψηφοθηρίας.



Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, θα περίμενε κάτι να αλλάξει πραγματικά, να γίνει το ΔΝΤ και οι νέες τομές –που επιχειρεί η νυν κυβέρνηση- να είναι αφετηρία μιας νέας εποχής.

Για τον τόπο.

Για το λαό.

Για τη νέα γενιά.

Για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Της Ελλάδας.

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για όλα αυτά. Για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Φαίνεται όμως ότι και αυτή η ευκαιρία, για την αποκατάσταση της σχέσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, χάθηκε…Οι όποιες ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.

Τα κομματικά στελέχη, οι σφουγγοκωλάριοι, οι κομματικοί οσφυοκάμπτες, «παραιτήθηκαν» από αυτή τη «μάχη» καθώς με δηλώσεις τους ανακοινώνουν ή προτίθενται να ανακοινώσουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα..!

Ανεξάρτητοι με την υποστήριξη του ..Κόμματος…Του κόμματος που στηρίζει ανεξάρτητες υποψηφιότητες για μια …ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση…!

Αν εξαιρέσουμε, ελάχιστα παραδείγματα «Ανεξάρτητων» υποψηφίων, που έχουν τη στήριξη 2-3 κομμάτων, οι εν ενεργεία πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα και τι προσδοκά πλέον ο λαός και επίσης, με τα ίδια πρόσωπα, όπως «βαφτίζονται» (Ανεξάρτητοι, ανένταχτοι, διακομματικοί, υπερκομματικοί κλπ, κλπ), δε μπορούν να απεγκλωβιστούν από την παλιά (μέχρι πρότινος) συνταγή, του παλαιοκομματισμού.

Γιατί όταν λειτουργείς μέσα σε ένα σύστημα με συγκεκριμένες λογικές και πρακτικές, δε μπορείς να αλλάξεις.

Η αλλαγή, θέλει, απαιτεί νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, άλλη νοοτροπία. Ανατροπές.

Πρόσωπα, που να βλέπουν μπροστά, καινοτόμα, ριζοσπαστικά, σύγχρονα. Ακολουθώντας την κοινωνία και τις τάσεις της κοινωνίας των πολιτών …

Στην Ελλάδα και τον κόσμο….

Όσοι τολμήσουν σήμερα να «απεγκλωβιστούν» από το πολιτικό παρελθόν, από τα παλαιοκομματικά καλούπια κάνοντας το άλμα που απαιτείται, θα είναι οι «σημαιοφόροι» της νέας εποχής στην πολιτική ζωή του τόπου, με γέφυρα ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του «Καλλικράτη».

ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ...

ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
ΟΝΤΑΣ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ...!

ΤΟΛΜΟΥΜΕ ?


Η "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΟΥ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΕ "ΟΡΑΜΑ" ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ή ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 30ετίας, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΚΑΘΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΚΡΙΖΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Η "ΑΛΛΑΓΗ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ "ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΤΟ ΝΕΟ, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ"....

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΦΑΡΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.

ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
 ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ.
ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ η ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑ.
 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ πλέον.
ΤΟΛΜΟΥΜΕ?
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Θ.Μ.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ένας ανασχηματισμός οποίος έχει προαναγγελθεί, ωστόσο παραμένει άγνωστο το εύρος του. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι και την Τρίτη

Σημαντικές παρεμβάσεις και διορθώσεις

 υπέρ των αγροτών από τον Θ. Παπαγεωργίου στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ




Σκληρή κριτική προς την προηγούμενη κυβέρνηση για την διάλυση και υπερχρέωση του ΕΛΓΑ αλλά και σημαντικές διορθώσεις και προτάσεις έκανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας»
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπαγεωργίου «η συμβολή του ΕΛΓΑ στη γεωργία μετά την ίδρυσή του το 1988 – και να το θυμόμαστε αυτό – ήταν πάρα πολύ σπουδαία. Πάρα πολλοί αγρότες μας που επλήγησαν, που μειώθηκε το εισόδημα τους, που βρέθηκαν στο δρόμο, βρήκαν καταφύγιο, βρήκαν ανταπόκριση, βρήκαν ένα ζεστό σπίτι, αυτό του ΕΛΓΑ. Νομίζω, λοιπόν, ότι η έμπνευση εκείνης της περιόδου για τη δημιουργία του ΕΛΓΑ, ήταν πρωτοπόρα έμπνευση και δικαιώθηκε στο διάβα του χρόνου.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι υπήρχαν και κακές στιγμές. Ο ΕΛΓΑ στην ουσία τα τελευταία χρόνια κακοποιήθηκε, ο ΕΛΓΑ παραμορφώθηκε, διότι υπετάγη σε μια λογική του λεγόμενου «συλλογικού ή περιφερειακού ρουσφετιού» ή ακόμα και του ατομικού ρουσφετιού. Και η μέθοδος ήταν γνωστή. Κατ’ εξαίρεση, αν θέλαμε να κάνουμε ρουσφέτι συλλογικό σε μια περιφέρεια ή ατομικό, βάζαμε τον ΕΛΓΑ να κάνει αποτιμήσεις ή και μέσα από τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ γίνονταν πάρα πολλές φορές και επιλεκτικές αποτιμήσεις και εκτιμήσεις για πρόσωπα τα οποία πρόσκειντο φιλικά στην κυβέρνηση. Υπό αυτή την έννοια ο κομματισμός και η επιλεκτική στάση και συμπεριφορά ήταν ένα μέτρο στο πολιτεύεσθαι την προηγούμενη περίοδο.

Έτσι, λοιπόν, αυτός ο σπουδαίος οργανισμός κατήντησε, ένας οργανισμός ο οποίος σήμερα θεωρείται από τους πιο υπερχρεωμένους. Δεν είναι ο ΟΣΕ ο πιο υπερχρεωμένος οργανισμός. Αν δει κανένας τη σχέση εσόδων και χρέους, θα δει ότι ο ΕΛ.Γ.Α. με τα τέσσερα, πέντε περίπου δισεκατομμύρια είναι ο πιο υπερχρεωμένος οργανισμός στην Ελλάδα. Έχει ξεπεράσει δηλαδή –πάντα υπό την οπτική αυτή γωνία, της σχέσης εσόδων με χρέος- όλους τους οργανισμούς και έκανε, κατά τη γνώμη μου, το ρεκόρ».



Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε σημεία του νομοσχεδίου στα οποία πρότεινε αλλαγές προς όφελος των αγροτών. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου είπε στην ομιλία του:

«Όμως, κυρία Υπουργέ, εκεί που θέλω να διαφωνήσω και θέλω να το επισημάνω –το επισήμανα και στην Επιτροπή- είναι αυτές οι προβλέψεις που λέτε ότι σε περίπτωση που έχουμε ζημιές μεγαλύτερες των εσόδων, θα υπάρχει οριζόντια περικοπή.

Κυρία Υπουργέ, δεν υπάρχει στα ασφαλιστικά συστήματα τέτοια λογική. Δηλαδή, τί θέλετε να πείτε; Αν στην ασφαλιστική αγορά των αυτοκινήτων, δηλαδή, αν στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ή στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ξεπεράσουν οι δαπάνες τους το πρώτο εννιάμηνο τα έσοδα, το επόμενο τρίμηνο δεν θα αποζημιώσουν τα τρακαρίσματα ή τα ατυχήματα; Πρέπει να το βγάλετε αυτό, κυρία Υπουργέ. Όπως και την έννοια του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού για το οποίο αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας. Έχει μία λογική συνέπειας, συνετής διαχείρισης και αντιλαμβάνομαι γιατί το βάζετε, αλλά δεν είναι λογικό.

Μπορείτε, λοιπόν, να καλύψετε όλες τις ζημιές αφ΄ης στιγμής προκλήθηκαν και να πάτε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να το καλύψει το δημόσιο. Μπορείτε να πάτε στην επόμενη χρήση για να επιβαρύνει την επόμενη χρήση. Δεν είναι λογικό να λέμε ότι θα κόψουμε τις αποζημιώσεις, όταν ο αγρότης έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Δεν είναι σωστό αυτό. Αφαιρέστε το, σας παρακαλώ, γιατί θα γελάνε –το λέω, κυρία Υπουργέ, συγγνώμη για την έκφραση γιατί μειώνει την πολύ καλή προσπάθεια που κάνατε- με το νομοσχέδιο. Θα λένε: Είναι δυνατόν να υποστεί ζημιά ο άλλος και να του κόβεις και να το πας στο 30%; Και να το πω πιο απλά: Αν έχετε έσοδα εκατό πενήντα και οι ζημιές είναι διακόσια εβδομήντα σε μία κακή χρονιά, τους μισούς θα τους κόψετε δηλαδή ή αυτόν που έχει καταστραφεί θα του κόψεις την αποζημίωσή του; Δεν είναι σωστό αυτό.

Και το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τις συνδικαλιστικές, συνεταιριστικές οργανώσεις. Θέλω, κυρία Υπουργέ, να σας πω ότι δεν πρέπει να μειωθούν, γιατί μετά από ταλαιπωρία όλα αυτά τα χρόνια –όπως και στη ΓΣΕΕ- βρέθηκε ένας πόρος για να στηρίζονται αυτές οι οργανώσεις. Βρείτε ένα μέτρο -δεν ξέρω το 1, 2, το 0,3 - ούτως ώστε να μην είναι λιγότερα αυτά τα οποία παίρνουν για τη λειτουργία τους αυτές οι οργανώσεις, απ’ ό,τι έπαιρναν στο παρελθόν».

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ.... ΠΑΡΤΗΣ



Πραγματικά είναι για γέλια όσα βλέπουμε να συμβαίνουν

εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Της τρελλής γίνεται στις κομματικές οργανώσεις και τα επιτελεία.

Οι συμμαχίες απίστευτες. Ακροδεξιοί με αριστερούς, αριστεροί

με ανεξάρτητους δεξιούς, δεξιοί με πασοκτζήδες,ανεξάρτητοι

δεξιοί με ανεξάρτητους πασοκτζήδες, ανεξάρτητοι δεξιοί με δεξιούς.

Η ασάφεια για το αποτέλεσμα, εξαιτίας της συνένωσης πολλών δήμων

οδηγεί τους υποψήφιους σε παράδοξες και περίεργες συμμαχίες αλλά

και στην άρνηση χρισμάτων.

Κάτι ανάλογο αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα είχε συμβεί και

παλιότερα.

Το γελοίο του πράγματος όμως έχει να κάνει με τις δηλώσεις ουκ ολίγων

υποψηφίων που βαφτίζουν τους εαυτούς τους ανεξάρτητους.

Αυτοί οι ανεξάρτητοι λοιπόν είναι γνωστά κομματικά στελέχη και

μάλιστα είτε ήταν στο παρελθόν, είτε εξακολουθούν να είναι

εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση. Κάποιοι μάλιστα είχαν εκδηλώσει

επιθυμία για συμμετοχή τους ή και συμμετείχαν σε εθνικά

ψηφοδέλτια.

Άνθρωποι οι οποίοι προκειμένου να εκλεγούν δεν διστάζουν να προβούν

σε οποιαδήποτε δήλωση ή ενέργεια νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν

να διασωθούν.

Ο καθένας επιχειρεί το δικό του "Μεσολόγγι", όμως τα βήματά τους θυμίζουν

το χορό το Ζαλόγγου.

Όλοι γνωρίζουμε οτι αυτές οι δημοτικές εκλογές θα οδηγήσουν με μαθηματική

ακρίβεια στο ξήλωμα του φθαρμένου και πλήρως απαξιωμένου πολιτικού

πουλόβερ της μεταπολίτευσης.

Το σύνθημα που έχουν υιοθετήσει και το ζητωκραυγάζουν με τον τρόπο

που πολιτεύνται είναι: "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί.... πάρτης

και ουχί περί πάτρης"

Σ΄όλους αυτούς τους ανεξάρτητους-εξαρτημένους που πάσχουν από

από πολιτικό αυτισμό αφιερώνουμε μερικούς στίχους του πάντα επίκαιρου

Σουρή.



Στην πολιτική εφάνη νέο σχήμα εσχάτως

καθώς είναι όλα νέα στο πρωτότυπό μας κράτος.

Ιδιότροπα, ποικίλα αλλά και φαιδρά συνάμα,

ζωηρότητας μεγάλης και φρενοβλαβείας κράμα.



Αλί σε τούτους τους καιρούς σε τούτα τα ζαμάνια

γινήκαν αγγειά τα θυμιατά και τα σκατά λιβάνια.





Madame Susu

Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για τη χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης





Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για όλους τους κατοίκους της Πιερίας η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κατερίνης. Οφείλω και δημόσια να συγχαρώ τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου μας για την άψογη διαδικασία μεταφοράς και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μη παρατηρηθούν δυσλειτουργία, προβλήματα και ταλαιπωρία των ασθενών.

Εξίσου σημαντική θεωρώ την πρωτοβουλία να ανοίξει έγκαιρα ο διάλογος στην τοπική κοινωνία για τη χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου, αφού ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η διαδικασία μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο.

Ένας διάλογος που οφείλουμε να υποστηρίξουμε, ώστε η χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων να τεθεί στη διάθεση των δημοτών και του διευρυμένου πλέον δήμου Κατερίνης, το συντομότερο δυνατό.

Στην κατεύθυνση αυτή και με αφορμή την επιστολή του συναδέλφου βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, καταθέτω δημόσια τη σύμφωνη γνώμη μου τόσο στην ίδρυση και λειτουργία ιατρικού κέντρου αστικού τύπου όσο και στη χρήση τμήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων για τη μεταστέγαση του 15ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης, τις ανάγκες του οποίου όλοι γνωρίζουμε.

Η πρόταση για σύσκεψη πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να καταγραφούν προτάσεις, να τεθούν οι βάσεις για δημόσια διαβούλευση και να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας για τη χρήση του κτιρίου.

Στο Pozarevac της Σερβίας ο Νομάρχης Πιερίας

Επίσημα προσκεκλημένος του Δημάρχου της πόλης στους 47ους Διεθνείς Ιππικούς Αγώνες









Στο Pozarevac της Σερβίας και στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πόλη, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των 47ων Διεθνών Ιππικών Αγώνων, συμμετείχε από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, που ήταν επίσημα προσκεκλημένος του Δημάρχου της πόλης.



Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Miodrag Milosavljevic με τον οποίον συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Πιερίας και της περιοχής του Pozarevac στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.



Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η τουριστική προβολή της Πιερίας σε μια διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών και πολλών προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Σερβίας, καθώς όπως είναι γνωστό οι ακτές της Πιερίας αποτελούν έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη πρόσκληση προς τον Νομάρχη να παραστεί στις εκδηλώσεις, αλλά και για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αποστολής αξιωματούχων από την πόλη Pozarevac στον Νομάρχη τον περασμένο Ιούλιο στην Πιερία.



Στις εκδηλώσεις στο Pozarevac της Σερβίας συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας Νίκος Βουλγαράκης και οι αντιπρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα και Ηλίας Ηλιάδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Εκφράζουμε και δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό(Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών)Κατερίνης για την ουσιαστική συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία της 26ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης           Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού

Σάββας Χιονίδης                                            Χαράλαμπος Καρατζόγλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Μορφωτική ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης(Μ.Ε.Κ.) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών και τη λειτουργία των χορευτικών της τμημάτων κατά τη νέα χορευτική περίοδο:
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Παιδικά τμήματα - έναρξη των μαθημάτων: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Τμήματα ενηλίκων: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

Λειτουργούν τμήματα ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Και παιδικά τμήματα(αρχαρίων και προχωρημένων), κάθε Σάββατο.



Πληροφορίες: 2351020382 Γραφεία Συλλόγου - 6973854977 (Χοροδιδάσκαλος).



Το Δ.Σ. της Μ.Ε.Κ.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Στην κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου - ετοιμόρροπου οικήματος επί της οδού Αγίου Γεωργίου (περιοχή Βατάν) προχώρησαν, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας του Δήμου Κατερίνης. Είχε προηγηθεί σχετική αυτοψία από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Αθανάσιου Λιακόπουλου: «Το συγκεκριμένο οίκημα κρίθηκε κατεδαφιστέο από την Πολεοδομία. Σήμερα λοιπόν ένας χώρος, που ήταν εστία μόλυνσης και κινδύνου για την ασφάλεια και την υγιεινή παύει να υφίσταται, ενώ αναβαθμίζεται και η αισθητική εικόνα της περιοχής».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Παρόντες στις εργασίες κατεδάφισης ήταν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη Δημοτική Αρχή για την ικανοποίηση του πάγιου αυτού αιτήματός τους. Σημαντική σε ό,τι αφορά την ομαλή εκτέλεση των εργασιών - στο κεντρικό αυτό σημείο της πόλης - ήταν η συμβολή συνεργείου της ΔΕΥΑΚ.

Ο "ΤΡΙΤΣΗΣ" ΤΗΣ ΝΔ

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -και ότι αυτο υπονοεί-
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...!

ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ..?

ΑΛΛΟ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ και άλλο
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ..!!!

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ...ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ...

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΤ ΜΑΛΟΥΤΑ...ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..?

..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΣΤΙΣ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ" ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ..

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...!