PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

JAMES

για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη
στο Θέατρο Γης

16.07 SOLD OUT
17. 07 SOLD OUT
18. 07 NEA ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ


Οι James και η Detox Promotions, ευχαριστούν το κοινό για τα, χωρίς προηγούμενο για την χώρα μας, sold out των συναυλιών της 16ης και 17ης Ιουλίου στο Θέατρο Γης.
Καθώς η ζήτηση για ακόμα περισσότερα εισιτήρια από τους οπαδούς του συγκροτήματος είναι εντυπωσιακή, οι James και η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισαν από κοινού να πραγματοποιηθεί:
τρίτη συναυλία των James στον ίδιο χώρο στις 18 Ιουλίου, για την οποία θα πωλούνται εισιτήρια από την Πέμπτη 2 Ιουλίου στα καταστήματα Tickethouse Θεσσαλονίκης, Public Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Επίσης, από την ίδια ημέρα θα πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια στα www.i-ticket.gr, www.ticketquest.gr και στα καταστήματα ACS και Ελευθερουδάκης.


Εισιτήρια: 40 Euros (προπώληση), 50 Euros την ημέρα της συναυλίας στα ταμεία του Θέατρου Γης


Πληροφορίες για το κοινό: 210 9625105 (καθημερινές 12.00 – 18.00)
Επικοινωνία με media: Σταύρος Στριλιγκάς, www.myspace.com/pragency

Έξι ελληνικής καταγωγής βουλευτές εκλέγονται στο νέο Κοινοβούλιο της Αλβανίας

Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των ψήφων στην επικράτεια, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκλέγονται στις περιφέρειες του Αργυροκάστρου και της Αυλώνας τέσσερις ελληνικής καταγωγής βουλευτές από τρία διαφορετικά κόμματα. Αλλοι δύο εκλέγονται στη περιφέρεια των Τιράνων.


Στο νέο Κοινοβούλιο από την περιοχή Αργυροκάστρου εκλέγονται ο Σπύρος Ξέρας με το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Βαγγέλης Τάβος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.


Ο Βαγγέλης Ντούλες εξελέγη βουλευτής με το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) της ελληνικής μειονότητας και η Λουίζα Παπανικόλα-Τζουβάνι με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην περιοχή της Αυλώνας.


Ακόμη δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτές, ο Βίκτωρας Γκούμι με το Δημοκρατικό Κόμμα και η Βασιλική Μπάρκα-Χίσι με το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγονται στα Τίρανα.


Στο σύνολο της νέας αλβανικής Βουλής, οι έξι από τους 140 βουλευτές είναι Έλληνες. Από αυτούς, δύο ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, τρεις στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και ένας στο ΚΕΑΔ.


Το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκέντρωσε σε ολόκληρη την επικράτεια 1,18% με καταμετρημένο το 90% περίπου των ψήφων.

ΓΕΜΙΣΕ ΓΟΠΕΣ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ..!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Δ/νση Γεωργίας ανακοινώνεται ότι όσοι αμπελουργοί οινοποιήσιμων ποικιλιών επιθυμούν να ενταχθούν στο επιδοτούμενο κατά 693€/στρ. πρόγραμμα για την οριστική εγκατάλειψη και εκρίζωση των αμπελώνων τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Υπηρεσία μας, στο αρμόδιο Τμήμα Παραγωγής, από 30 Ιουνίου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2009.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι αμπελουργοί είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο με νόμιμα δικαιώματα ή τα αμπελοτεμάχιά τους έχουν νομιμοποιηθεί και έχουν υποβάλλει στην Υπηρεσία μας Δηλώσεις συγκομιδής κατά τα δυο τουλάχιστο τελευταία έτη.
Πρώτη προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν οι αμπελουργοί που θα εκριζώσουν το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης και δεύτερη όσοι είναι άνω των 55 ετών κατά την υποβολή της αίτησης.
Απαραίτητα δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης είναι :
1. Δήλωση ΟΣΔΕ της περιόδου 2009.
2. Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
3. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της Εφορίας.
4. Τίτλους ιδιοκτησίας για τα υπό εκρίζωση τεμάχια.
5. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου της ΑΤΕ.
6. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλ. 2351351310 και 2351351128 της Υπηρεσίας μας.

Στην Πιερία το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων



































Στις 9-12 Ιουλίου στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μ.Αλεξάνδρου



Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής θα φιλοξενηθούν από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου 2009 στην Πιερία, στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο.
Στις εργασίες του Συνεδρίου αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου, ενώ το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009, παρουσία πλήθους επίσημων προσκεκλημένων.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, στα πλαίσια των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, θα πραγματοποιηθεί ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.
Στη συνέχεια της βραδιάς, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον γνωστό τραγουδιστή Μάριο Φραγκούλη.
Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης
10o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
63o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009
8:00 μ.μ. Επίσημη έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων
Χαιρετισμοί Επισήμων
Μακεδονικοί χοροί από τα χορευτικά Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Αυστραλίας
Βραδινή Δεξίωση. Προβολή βίντεο από τους Καλάς
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
12:00 μ.μ. - 2:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό πάνελ: Συντονιστής Marcus A. Templar. Εισηγήσεις από: Πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελίδη
6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Ξενάγηση των Συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Δίου
9:00 μ.μ. Συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» – Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου και Συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου
6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Απογευματινές Εργασίες 63ου Συνεδρίου
7:30 μ.μ. Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη λήξη των εργασιών. Χαιρετισμός του Προέδρου προς τους ομογενείς.
9:00 μ.μ. Συμμετοχή των ομογενών μας στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρου του Δίου – Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακάλυψη του Δίου και 40 χρόνων ανασκαφικού έργου. Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μάριο Φραγκούλη.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Εκκλησιασμός και Ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων

U2 LIVE ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ






















Την πρώτη παγκόσμια περιοδεία τους μετά από τρία χρόνια πραγματοποιούν αυτό το καλοκαίρι οι U2 και η πρεμιέρα δόθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Επευφημούμενοι από 90.000 θαυμαστές τους οι U2 δεν παρέλειψαν να τιμήσουν τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά και να συνδεθούν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η συναυλία τους ήταν πραγματικά εκρηκτική. Ο Bono και η παρέα του εμφανίστηκαν στη σκηνή με το νέο τους hit ''Breathe'' από το τελευταίο τους album ''No line on the Horrizon''.

''Παντού στην Ισπανία. Παντού στον κόσμο. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ευχαριστούμε που έρχεστε στις συναυλίες μας ξανά και ξανά.'' φώναξε στο πλήθος ο Bono.

Οι U2 ''πάντρεψαν'', κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παλιές και νέες τους επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειψαν να αφιερώσουν το ''Angel of Harlem'' στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον.

''Το κομμάτι αυτό το γράψαμε για τον Billie Holliday. Απόψε όμως θα το παίξουμε για τον Μάικλ Τζάκσον. Απίστευτο ταλέντο. Μόνο αυτό έχω να πω.'' είπε από την σκηνή ο Bono.

Περίπου στα μισά της συναυλίας οι U2 συνδέθηκαν και συνομίλησαν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

''Πολύ χαίρομαι που σας ακούω'' ακούστηκε η φωνή ενός αστροναύτη.

''Την βλέπεις την Βαρκελώνη, αρχηγέ;'' τον ρώτησε ο Bono.

''Αυτή τη στιγμή η πιο όμορφη θέα στον κόσμο μας είναι ο πλανήτης γη'' απάντησε ο αστροναύτης.

Η περιοδεία των U2 περιλαμβάνει στάσεις σε 31 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Αναμέμεται να στοιχίσει περίπου 100 εκατομμύρια δολλάρια, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 3 εκατομμύρια θεατές.

ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ

Όταν η πρώτη σου ταινία γίνεται ένα από τα πιο κερδοφόρα αουτσάιντερ όλων των εποχών, πώς μπορείς να την ξεπεράσεις ή, έστω, να επαναλάβεις την επιτυχία της; Ο λόγος για τη Nia Vardalos και την πρώτη της ταινία «Γάμος Αλά Ελληνικά» που συγκέντρωσε πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε κέρδη.

Η μετέπειτα πορεία της δείχνει ολοφάνερα (ακόμη και στην ίδια) ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί η επιτυχία του «Γάμου»: η μέτρια αποδοχή της κομεντί «Κόνι Και Κάρλα», η ακύρωση της τηλεοπτικής σειράς «Γάμος Αλά Ελληνικά» και η πρόσφατη αποτυχία «Έρωτας Αλά Ελληνικά» στο παγκόσμιο box-office δεν προδιαθέτουν ένα προσοδοφόρο μέλλον.

Ωστόσο, η ελληνικής καταγωγής Καναδή σεναριογράφος και ηθοποιός δεν το βάζει κάτω. Η νέα της ταινία «I Hate Valentine’s Day», όχι μόνο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες αποσπώντας θετικά σχόλια, αλλά σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, εκτός από το σενάριο που έγραψε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κρατά η ίδια για τον εαυτό της.

Όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος, η Vardalos επιτίθεται αυτή τη φορά στην υστερία της ημέρας των ερωτευμένων και τη γενική εμπορευματοποίηση του έρωτα. Η ηρωίδα της διατηρεί ανθοπωλείο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και, ενώ φροντίζει να... διανθίσει τις ερωτικές σχέσεις των πελατών της, η ίδια αρνείται κάθε μορφής δέσμευση χωρίζοντας πάντα μετά από πέντε ραντεβού για να μην πληγωθεί. Μέχρι που θα γνωρίσει έναν απογοητευμένο δικηγόρο (τον John Corbett, το «γαμπρό» του «Γάμου Αλά Ελληνικά»), ο οποίος ανοίγει εστιατόριο στη γειτονιά της και φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της.

Το χαμηλού προϋπολογισμού «I Hate Valentine’s Day» θα δοκιμάσει την τύχη του στις αμερικάνικες αίθουσες σε λίγες μέρες, στις 3 Ιουλίου, ενώ ακόμα είναι άγνωστο πότε θα πάρει ελληνική διανομή.

Συνέντευξη

του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα «Ρωσσίσκαγια Γκαζέτα», με αφορμή τη συμμετοχή του σκηνοθέτη στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μόσχας.

Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι ο Αγγελόπουλος, η Ιρέν Ζακόμπ και ο Κριστόφ Μπαρατιέ είναι τα μεγαλύτερα «αστέρια», που φιλοξενήθηκαν στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Μόσχας.


Στη συνέντευξή του, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο όραμα του σοσιαλισμού που είχε η γενιά του, στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, στη μεγάλη δύναμη της Ρωσίας και την ειλικρίνεια και την προθυμία των ανθρώπων της.

Εκδηλώσεις προβολής της Ελλάδας, στην κεντρική πλατεία του Μπίρμινχαμ
























Με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και με την υποστήριξη του Monarch Group, την τρέχουσα εβδομάδα, λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις προβολής της Ελλάδας, στην κεντρική πλατεία του Μπίρμινχαμ.


Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου ΕΟΤ Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας, από τις 26 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου 2009, η πλατεία Chamberlain στο Μπίρμινχαμ, που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχιακό μέγαρο, μεταμορφώνεται σε μια "ελληνική παραλία", στην οποία οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να γευτούν την αληθινή ελληνική εμπειρία.


Για μια εβδομάδα, 150.000 περίπου πολίτες προσκαλούνται να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στις ομορφιές της Ελλάδας, να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες που έχουν τοποθετηθεί στη χρυσαφένια αμμουδιά, να απολαύσουν πρωτότυπες ελληνικές γεύσεις, να φωτογραφηθούν με φόντο τις ελληνικές παραλίες και να παρακολουθήσουν βίντεο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με κεντρικό μήνυμα: "Ελλάδα, ένα προσιτό αριστούργημα".


Παράλληλα, στην κεντρική σκηνή, που έχει τοποθετηθεί στην ελληνική παραλία, πραγματοποιούνται καθημερινές συναυλίες ελληνικής μουσικής, που εγκαινιάστηκαν με τις εμφανίσεις, 5μελούς μουσικού συγκροτήματος, με επικεφαλής τον καλλιτέχνη Μύρωνα Στρατή, ο οποίος ερμήνευσε γνωστές ελληνικές επιτυχίες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του βρετανικού κοινού.


Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό του Birmingham, κληρώσεις με έπαθλο ταξίδια στα ελληνικά νησιά και αναμνηστικά δώρα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Τάιμς» για τα Πομακοχώρια της Ξάνθης

Στα Πομακοχώρια της Ξάνθης κάνει αναφορά η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» στο ταξιδιωτικό της ένθετο. Το κείμενο υπογράφει η Ιωάννα Κακίση και καταγράφει εντυπώσεις από περσινή πενθήμερη επίσκεψή της

στη Θράκη, σημειώνοντας ότι «ήλθε στο προσκήνιο ως ταξιδιωτικός προορισμός, μετά τη βελτίωση των ελληνοβουλγαρικών και κυρίως

ελληνοτουρκικών σχέσεων, που επέτρεψαν στη βορειοανατολική Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια να πάψει να είναι ο προμαχώνας εναντίον μιας εχθρικής

Τουρκίας και μιας κομμουνιστικής Βουλγαρίας».


Μεταξύ άλλων, στο οδοιπορικό σημειώνεται ότι «τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, λόγω των συνοριακών διαφορών με τη Βουλγαρία κατά την κομμουνιστική εποχή, ήσαν αποξενωμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι τα

μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν η ελληνική κυβέρνηση αφαίρεσε το στρατιωτικό φραγμό (μπάρα) της ψυχροπολεμικής εποχής, που έφραζε το μοναδικό δρόμο προς τα χωριά, και που για να τον περάσουν οι Πομάκοι,

έπρεπε να επιδεικνύουν στους Έλληνες στρατιώτες ένα ειδικό δελτίο ταυτότητας».


Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι «οι Πομάκοι είναι θύματα της πολιτικής, καθώς η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία τους διεκδικούσαν ως δικούς τους», σημειώνοντας ότι «σήμερα, οι Πομάκοι εντάσσονται με

επιφυλάξεις στην ελληνική κοινωνία, όμως τα χωριά τους παραμένουν απελπιστικά φτωχά».


Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη νομαρχία Ροδόπης, «όπου περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους είναι τουρκόφωνοι Έλληνες μουσουλμάνοι και άλλοι Τσιγγάνοι (γνωστοί επίσης ως Ρομά), Αρμένιοι

και Έλληνες Πόντιοι», όπως υπογραμμίζεται.


Τέλος, επισημαίνεται ότι «ύστερα από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας κατά των Οθωμανών Τούρκων, το μεγαλύτερο μέρος της οθωμανικής ιστορίας της Ελλάδας εγκαταλείφθηκε σε μαρασμό» και αναφέρεται ότι «το πλέον

εντυπωσιακό από τα ελάχιστα εναπομείναντα κτίρια είναι το Ιμαρέτ του Μοχάμεντ Αλί Πασά στην πόλη της Καβάλας, που άνοιξε ως ξενοδοχείο πολυτελείας το 2004».

James Stavridis

Εκτενές ρεπορτάζ για τον ελληνικής καταγωγής νέο Διοικητή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΝΑΤΟ και υπεύθυνου των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη κ. James Stavridis, ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντά του σήμερα, δημοσιεύουν οι «New York Times».

Στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές στο βιογραφικό του κ. Stavridis, στη γλωσσομάθειά του, στις σπουδές του και στα πόστα στα οποία έχει υπηρετήσει καθώς και στη συνεργασία του με το Διοικητή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, Στρατηγό Stanley McChrystal.


Ο κ. Stavridis μαζί με τον κ. McChrystal, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα υλοποιήσει τη νέα στρατηγική, η οποία αποτελεί ύψιστης σημασίας- για την κυβέρνηση Ομπάμα- πρωτοβουλία για την εθνική ασφάλεια.


Επιπλέον, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ναύαρχος Stavridis ανέφερε ότι οι προτεραιότητες για το Αφγανιστάν θα περιλαμβάνουν «την από κοινού εργασία με συμμάχους και φίλους για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων, με στόχο να τεθεί στο επίκεντρο η προστασία του λαού του Αφγανιστάν».


Παράλληλα, ο κ. Stavridis τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται για την αύξηση του αριθμού των ομάδων εκπαίδευσης που στέλνουν τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση του στρατού και της αστυνομίας του Αφγανιστάν, γεγονός που αποτελεί συστατικό κομμάτι της στρατηγικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

Η καταγωγή του Stavridis αφήνει το ενδεχόμενο να εννοηθεί ότι είναι κατάλληλος για τις περίπλοκες και συχνά αντικρουόμενες, γεωγραφικά εθνικές προτεραιότητες καθώς ο παππούς του ήταν Έλληνας, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία, ιστορική αντίπαλο της Ελλάδας, και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1910, ενώ ο Stavridis γεννήθηκε το 1955 στο West Palm Beach της Florida, από στρατιωτική οικογένεια, και τα παιδικά του χρόνια έζησε στην Ελλάδα, όσο ο πατέρας του υπηρετούσε ως στέλεχος του Ναυτικού των ΗΠΑ, στην αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι μαθητές της πρώτης τάξης των ελληνοαμερικανικών σχολείων (ημερήσιων και απογευματινών) θα χρησιμοποιούν για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας τα πρώτα βιβλία που έκδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των παιδιών που γεννήθηκαν σε αγγλόφωνη χώρα και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε το πρώτο από τα δυο τεύχη του βιβλίου που φέρει τον τίτλο «Τα Ελληνικά μου» και αναφέρθηκε στους ευρύτερους στόχους για την ενίσχυση του συστήματος ελληνικής παιδείας στις ΗΠΑ, το οποίο υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή.


Κάθε χρόνο, θα εκδίδεται και το αντίστοιχο βιβλίο για κάθε τάξη, ώστε οι μαθητές που θα ξεκινήσουν φέτος στην πρώτη τάξη να συνεχίσουν να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα με βάση το περιεχόμενο και την αντίληψη των καινούριων βιβλίων, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν, όχι μόνο σε ομογενειακά σχολεία, αλλά και σε άλλα, όπως τα λεγόμενα «τσάρτερ», σε περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση.


Το συνολικό κόστος ετοιμασίας και έκδοσης των βιβλίων ανέλαβε ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός «Πίστις: Ταμείο για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα βιβλία απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά ελληνορθόδοξης καταγωγής, τα οποία είναι γεννημένα στην Αμερική και μεγαλώνουν σε αγγλόφωνη κοινωνία.


Η συγγραφή και εκτύπωση των τριών βιβλίων (βασικό, βοηθητικό


μαθητή και βοηθητικό δασκάλου) του πρώτου τεύχους του πρώτου επιπέδου κόστισε 220.000 περίπου δολάρια. Το περιεχόμενο των βιβλίων θα διατίθενται επίσης και σε CD.

ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΕΛΟΣ





























Από σήμερα, 1η Ιουλίου, τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, που -χωρίς αμφιβολία- θα συμβάλει στην προαγωγή της υγείας καπνιστών και μη καπνιστών.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του για την ημέρα, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, «το κάπνισμα αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα θνησιμότητας στην χώρα μας προκαλώντας 20,000 θανάτους ετησίως, ενώ το παθητικό κάπνισμα είναι υπεύθυνο για την απώλεια 700 συνανθρώπων μας κάθε χρόνο».

Ο κ.Δ.Αβραμόπουλος καλεί τους πολίτες να σεβαστούν το νόμο και να τον εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.

Συνοπτικά, ο νόμος προβλέπει:

-απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους

-απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα αεροδρόμια και όλους τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και στα ίδια τα μέσα μεταφοράς , στα κυλικεία κ.λ.π.

-δύνανται να διαμορφώνονται ειδικοί χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού.

-ειδικά για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού έως 70 τ.μ. μπορούν να χαρακτηριστούν, στην άδεια λειτουργίας του ως καταστήματα αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες.

-σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων από τον Καπνό και το Αλκοόλ.

-πρόστιμο: Α. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας και σε όποιον πουλά προϊόντα καπνού σε ανηλίκους, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης έως 1.000 € κατά την 1η διαπίστωση, έως 2.000 € με την δεύτερη παράβαση, απαγόρευση της πώλησης προϊόντων καπνού και αλκοολούχων ποτών ή αν δεν πωλούν τα παραπάνω πρόστιμο έως 20.000 € στην τρίτη παράβαση, σε περίπτωση και τέταρτης παράβασης οριστική ή προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

-πρόστιμο: Β. Σε κάθε άλλον παραβάτη του Νόμου πρόστιμο έως 500€ ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης.

Υπέρ του μέτρου τάσσονται το 80% των Ελλήνων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να υπογράφει πρώτος τη δέσμευση της «Εθνικής Συμμαχίας κατά του Καπνίσματος» με την οποία -μεταξύ άλλων- «αποτινάσσουμε την εικόνα ότι ως Έλληνες αδιαφορούμε για την υγεία των συμπολιτών μας, των παιδιών μας και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Η Shirley Bassey επιστρέφει





















Η διάσημη τραγουδίστρια Shirley Bassey βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την δισκογραφική της εταιρία για άλλο ένα Cd, που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Το Cd θα περιλαμβάνει 12 σύγχρονα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, βέβαια ακόμα δεν έχει βρεθεί όνομα για το άλμπουμ. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την καινούρια της δουλειά είναι ο James Bond, γνωστός από τα soundtracks πολλών ταινιών.

Η ίδια ελπίζει αυτή την καινούρια της δουλειά να τη δεχτεί ο κόσμος και να τη στηρίξει όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Στίβι Γουόντερ για τον Βασιλιά της ΠΟΠ

άνοιξε την αυλαία του 30ου Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ με μια συναυλία αφιερωμένη στη ζωή και την κληρονομιά του Μάικλ Τζάκσον.

Ο διάσημος μουσικός άρχισε τη συναυλία του λέγοντας ότι "όσες ανοησίες και αν ειπωθούν για τον Μάικλ Τζακσον δεν θα τον ξαναφέρουν στη ζωή".

Έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Αϊσά Μόρις, ο Γουόντερ που κατάγεται από το Ντιτρόιτ απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Μάικλ. "Ο Θεός ευλόγησε τη μουσική και το ταλέντο του. Θα πρέπει να κάνουμε το ταλέντο του να συνεχίσει να ζει, όπως κάναμε και για τον Τζον Λένον", τόνισε ο Στίβι Γουοντερ και κάλεσε τους χιλιάδες θεατές να αγοράσουν τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον αν θέλουν να βοηθήσουν την οικογένειά του.

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ?

Ένα νεογέννητο μωρό που κλαίει συνεχώς, ίσως να μην πεινάει ή να είναι θυμωμένο ή να θέλει αλλαγή στην πάνα του. Ίσως να κλαίει, επειδή ο μπαμπάς του είχε συμπτώματα κατάθλιψης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μαμάς, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου "Έρασμος", υπό την παιδοψυχίατρο Μίκε βαν ντεν Μπεργκ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Η έρευνα μελέτησε 4.430 μωρά και διαπίστωσε ότι από αυτά μόνο ένα μικρό ποσοστό (το 2,5%) έκλαιγε υπερβολικά κατά τους πρώτους δύο μήνες μετά τη γέννησή του. Ως υπερβολικό, θεωρείται το κλάμα που ξεπερνά τις τρεις ώρες τη μέρα, για πάνω από τρεις μέρες την εβδομάδα.

Από τα μωρά που έκλαιγαν υπερβολικά, το 30% των γονιών είχαν συμπτώματα κατάθλιψης. Απομονώνοντας την κατάθλιψη της μητέρας και άλλους παράγοντες, όπως τις πολλαπλές γεννήσεις και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, οι ερευνητές κατέληξαν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος (κατά 1,3 φορές) να κλαίει το μωρό, ο μπαμπάς του οποίου είχε ενδείξεις κατάθλιψης ήδη από την εγκυμοσύνη της γυναίκας του.

Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα -θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες, όπως είπαν- να καταλάβουν πώς ακριβώς η κατάθλιψη του πατέρα μπορεί να συνδέεται με τους κολικούς και τα κλάματα του μωρού του, αλλά υποθέτουν ότι η ψυχολογική κατάσταση του γονιού οδηγεί σε χαμηλής ποιότητας επαφή με το παιδί, σε συνδυασμό με γενετικούς παράγοντες, την επίδραση του άγχους κ.α.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο πιθανό, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας, να αναπτύξουν καρκίνο, αν και αυτό δεν ισχύει εξίσου για όλες τις μορφές της θανατηφόρας ασθένειας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές πανεπιστημίων της Βρετανίας και της Ν.Ζηλανδίας, μεταξύ περίπου 60.000 ανθρώπων, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "British Journal of Cancer", σύμφωνα με το BBC.

Η έρευνα διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, έχουν σημαντικά μικρότερα ποσοστά εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδίως του αίματος, του στομάχου και της ουροδόχου κύστης, όχι όμως του εντέρου ή της μήτρας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ στο γενικό πληθυσμό το 33% των ατόμων θα εμφανίσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους, για τους χορτοφάγους το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο στο 29% περίπου.

Όσον αφορά τον καρκίνο του στομάχου, οι κρεατοφάγοι έχουν περίπου τριπλάσια πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου σε σχέση με τους χορτοφάγους και όσους χορτοφάγους τρώνε και ψάρι. Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι τα κατεργασμένα κρέατα εμπλέκονται στον καρκίνο του στομάχου (λόγω ουσιών που περιέχουν και μπορεί να βλάψουν το DNA, καθώς και της υψηλής θερμοκρασίας που μαγειρεύονται και η οποία μπορεί επίσης να παράγει καρκινογόνες ουσίες), συνεπώς τα νέα ευρήματα δεν προκαλούν έκπληξη.

ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προσέλαβε δολοφόνο για να σκοτώσει το αφεντικό του ώστε να μην τον απολύσει, γράφει σήμερα η εφημερίδα El Pais.

Ο επικεφαλής των οπτικοακουστικών υπηρεσιών του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Βαρκελόνης προσέλαβε έναν Κολομβιανό ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε και σκότωσε τον διευθυντή του Κέντρου στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής σκόπευε να απολύσει τον συλληφθέντα στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδόμησης του κέντρου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του ο "δράστης", μέσω της αδελφής του, προσέλαβε ομάδα Κολομβιανών που ανέλαβαν να βγάλουν από τη μέση τον επικίνδυνο διευθυντή.

Η υπόθεση αυτή είναι μια από τις πιο ακραίες πράξεις που έχουν συμβεί στην Ισπανία και συνδέονται με την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Korfball: Ενα σπορ και για τα δύο φύλα...




























Το ποδόσφαιρο θεωρείται " ο βασιλιάς των σπορ", το μπάσκετ χαρακτηρίζεται ως άθλημα με μεγάλες εναλλαγές στο σκορ και το χάντμπολ ως ένα από τα πλέον θεαματικά σπορ. Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν πως υπάρχει ένα άθλημα που συνδυάζει- σε μεγάλο βαθμό- τα παραπάνω στοιχεία;

Πρόκειται για το Κορφμπολ (Korfball), ένα άθλημα που έχει στοιχεία και από τα τρία προαναφερόμενα αθλήματα, ενώ η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι συμμετέχουν στην ίδια ομάδα άνδρες και γυναίκες (4 από κάθε φύλο).

Οι αθλητές παίζουν με μια μπάλα ποδοσφαίρου και βάζουν γκολ στο καλάθι, χωρίς ταμπλό, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 3.50 μέτρων. Γίνονται μόνο πάσες, ενώ δεν μπορούν να κάνουν βήματα και ντρίπλα. Η μπάλα μεταβιβάζεται από χέρι σε χέρι (πάσα) μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ομάδα χωρίζεται σε δύο ζώνες: τη ζώνη άμυνας και τη ζώνη επίθεσης, που συνήθως είναι ανά 2 άτομα (δηλαδή 2 άντρες και 2 γυναίκες).

Οι κανόνες λένε πως απαγορεύεται γυναίκα να μαρκάρει άντρα και το αντίστροφο, έξω αλλά και μέσα στην περιοχή (είναι ο χώρος γύρω από το καλάθι). Αν τυχόν μαρκαριστούν αντίθετα (γυναίκα με άντρα) μέσα στην περιοχή, δίνεται πέναλτι και εκτελείται από απόσταση 2,5 μέτρων από την κολώνα του καλαθιού.

Οταν ο αθλητής γίνεται αποδέκτης πάσας και κατά την κρίση του διαιτητή δεν είναι εύκολη η μεταβίβαση, τότε επιτρέπεται να γίνει κοντρόλ με δύο χτυπήματα. Η ντρίπλα απαγορεύεται αυστηρά, εκτός και αν είναι χαμηλά και την κάνεις να αναπηδήσει πιο ψηλά. Φυσικά, απαγορεύονται και τα βήματα. Η άμυνα είναι "man to man", όμως, οποιοδήποτε επαφή σφυρίζεται ως φάουλ.

Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι ίδιες με του χάντμπολ, δηλαδή 40μx20μ.
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Oμοσπονδία Κορφμπολ ιδρύθηκε το 2003 και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η ομοσπονδία έχει ήδη διοργανώσει σεμινάρια για διαιτητές και προπονητές, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (International Korfball Federation). Κανονικά πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών γίνονται στις χώρες της Ολλανδίας (σ.σ. εκεί ξεκίνησε το συγκεκριμένο άθλημα το 1930), το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Συναυλία για το περιβάλλον

Την αμέριστη συμπαραστασή της στην πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ) να διοργανώσει μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον με το Σάκη Ρουβά, στο Καλιμάρμαρο, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, εξέφρασε η πρεσβευτής καλής θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ και πρόεδρος του Συλλόγου για το Παιδί «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό της νεολαίας, όταν πρόκειται για την ευαισθητοποίησή της σε ανθρωπιστικά θέματα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι, η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε ότι δέχθηκε με πολλή χαρά την πρόσκληση να συμβάλει «σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση για το περιβάλλον, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας σε ολόκληρο τον πλανήτη».

«Μας ενώνει η αγωνία για την εξέλιξη του περιβάλλοντος στο μέλλον, γιατί τα πρώτα θύματα της καταστροφής του είναι τα παιδιά και μάλιστα εκείνα, που είναι πιο ευάλωτα, επειδή έχουν προβλήματα υγείας», σημείωσε.

Η κ. Βαρδινογιάννη εξήρε τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά - ο οποίος ανέλαβε το συμβολικό ρόλο του «αγγελιοφόρου» της Ελπίδας - που βοηθά «να μεταδοθούν ευκολότερα στους νέους τα κοινωνικά μηνύματα από κάποιον, που μιλάει στη δική τους γλώσσα».

«Η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27».

Στο χώρο του μεσαιωνικού μνημείου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, οι πρόεδροι της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και Μάριος Καρογιάν, εγκαινίασαν απόψε την έκθεση με θέμα «Η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27».

Η έκθεση , που πήρε σάρκα και οστά με τη συνεργασία της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, παρουσιάζεται στην Λευκωσία στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων.

Tα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσης παρέστησαν αρχηγοί κομμάτων , βουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δ. Σιούφας ανέφερε ότι η έκθεση αγγίζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας και δίνει χαρακτηριστικές εικόνες για ζητήματα που απασχόλησαν τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Στέκεται (η έκθεση) κριτικά απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, σε πολιτικές αποφάσεις, σε πολιτικές καταστάσεις», σημείωσε.

Τα μεγαλύτερα παράπονα δεν τα έχουν οι πολιτικοί που απασχολούν ,αλλά εκείνοι που δεν απασχόλησαν ποτέ τους γελοιογράφους, είπε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε: «Έρχονται, όμως, και μέρες, για μας τους πολιτικούς,που θα θέλαμε να δώσουμε σε κάποιο γελοιογράφο τη θέση μας, έστω για λίγες ώρες».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΕΣ

Αφιέρωμα στις μεγάλες ερμηνεύτριες του Ρεμπέτικου τραγουδιού οργανώνει ο δήμος Μελβούρνης, σε συνεργασία με το Πολυπολιτισμικό Συμβούλιο Καλών Τεχνών της Βικτόριας.

Τέσσερα κορίτσια από την καλοκαιρινή Αθήνα έφθασαν καταχείμωνο στη Μελβούρνη, για να ζεστάνουν ομογενείς και Αυστραλούς με τις φωνές τους και τη μουσική τους.

Το καθαρά γυναικείο μουσικό σχήμα, που φέρει το όνομα "Σαν μαγεμένες", βρίσκεται στη Μελβούρνη για να δώσει μόνο μία συναυλία με γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει γυναίκες.

Η συναυλία, η οποία γίνεται με τη χορηγία του "Multicultural Arts Victoria", στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος του Δήμου Μελβούρνης, θα δοθεί την προσεχή Κυριακή, 5 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου Μελβούρνης (Melbourne Town Hall).

Καρδιά και κινητήριος δύναμη των "Μαγεμένων" κοριτσιών είναι η πρώην Μελβουρνιώτισα Κριστέλλα Δημητρίου, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και δημιουργεί καλλιτεχνικά στην Ελλάδα.

Μια από τις τελευταίες της δουλειές ήταν η μελοποίηση ποιημάτων του Καβάφη και της Σαπφώ, που κυκλοφορεί σε CD. Ερμηνευτές των ποιημάτων που μελοποίησε είναι η Λιζέτα Καλημέρη, ο γνωστός από τη θητεία του κοντά στο Μάνο Χατζιδάκη, Σπύρος Σακκάς, και η ίδια η Κριστέλλα.

Στη συναυλία της Κυριακής, που θα συμμετέχουν επίσης η Ανθή Σιδηροπούλου και η μουσικός Ειρήνη Βέλα, θα τραγουδήσουν παλιά και αξέχαστα ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία κατά καιρούς τραγούδησαν διάφορες μεγάλες τραγουδίστριες, όπως η Μαρίκα Νίνου, η Ρόζα Εσκενάζι, η Ρίτα Αμπατζή, η Σωτηρία Μπέλλου και άλλες.

Παράλληλα σε γιγαντοοθόνη θα γίνεται και προβολή σχετικών φωτογραφιών, που έχει επιλέξει ο Κώστας Αθανασίου από το αρχείο του ρεμπέτικου τραγουδιού.

ΕΕ:Παγκόσμια "μαύρη λίστα"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να καταρτισθεί μία "παγκόσμια μαύρη λίστα" των επικίνδυνων αεροπορικών εταιρειών.

"Η ιδέα μου είναι να προτείνω μία παγκόσμια μαύρη λίστα παρόμοια με τη μαύρη λίστα που χρησιμοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ενωση", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Αντόνιο Τατζάνι.

Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι θα υποβάλει επίσημα αυτή την πρόταση σε λίγες ημέρες όταν θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (IOCA).

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε στις Βρυξέλλες ότι το μοιραίο Airbus που συνετρίβη με 153 επιβαίνοντας, είχε προκαλέσει το 2007 έρευνα σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας της εταιρείας Yemenia.

Οπως δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλησε να τηρήσει ανωνυμία, "τον Ιούλιο του 2007 αυτό το αεροπλάνο μας έδωσε την ευκαιρία να διερευνήσουμε σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Yemenia".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες μέλη πραγματοποίησαν 24 επιθεωρήσεις μέσα σε δύο χρόνια, οι οποίες έδειξαν ότι οι προδιαγραφές της εταιρείας σημείωσαν βελτίωση.

Η εταιρεία Yemenia πάντως δεν περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της ΕΕ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Υεμένης ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα υποβλήθηκε σε λεπτομερή επιθεώρηση το Μάιο υπό την επίβλεψη της Airbus.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕΞ
























Οι άνδρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί καλό θα ήταν να έχουν καθημερινές σεξουαλικές επαφές για περίπου μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία της συντρόφου τους, προτείνουν Αυστραλοί ειδικοί.

Έρευνα μεταξύ 118 Αυστραλών με χαμηλή ποιότητα σπέρματος έδειξε ότι καθημερινή εκσπερμάτωση για διάστημα μιας εβδομάδας μειώνει τις γενετικές βλάβες στα σπερματοζωάρια. Και σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η μείωση των γενετικών βλαβών αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς σύλληψης.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν την Τρίτη σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που πραγματοποιείται στο Αμστερνταμ.

Η συμβουλή των Αυστραλών ερευνητών φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη σύσταση αποχής από σεξ που δίνεται σε πολλά ζευγάρια πριν την εφαρμογή εξωσωματικής γονιμοποίησης -το σκεπτικό είναι ότι η αποχή αυξάνει τον όγκο του σπέρματος και την πυκνότητα των σπερματοζωαρίων.

Όμως η νέα μελέτη προσφέρει ενδείξεις ότι η παραμονή των σπερματοζωαρίων μέσα στο σώμα αυξάνει τις βλάβες στο DNA τους.

Ο Δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ και οι συνεργάτες του στο ιδιωτικό ινστιτούτο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Sydney IVF συμβούλευσαν τους 118 άνδρες της μελέτης να κάνουν σεξ καθημερινά για διάστημα μιας εβδομάδας. Έπειτα από επτά ημέρες, το 81% των εθελοντών εμφάνισε μέση αύξηση 12% στα υγιή σπερματοζωάρια.

«Ο βέλτιστος αριθμός ημερών εκσπερμάτωσης ίσως είναι περισσότερο ή λιγότερο από επτά ημέρες, όμως το διάστημα της μιας εβδομάδας φαίνεται εφικτό και επιθυμητό» σχολιάζει στο AFP ο Δρ Γκρίνινγκ.

«Φαίνεται ασφαλές το συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια με σχετικά φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος πρέπει να κάνουν σεξ καθημερινά έως και για μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία».

ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ















Σε λαϊκό προσκύνημα, στη «Χώρα του Ποτέ», στην Καλιφόρνια, θα εκτεθεί την Παρασκευή η σορός του Μάικλ Τζάκσον, αλλά λεπτομέρειες για την κηδεία δεν έχουν ανακοινωθεί. Στη μητέρα του, στα παιδιά και σε ιδρύματα άφησε, μέσω διαθήκης, την περιουσία του.

Η σορός του «του βασιλιά της ποπ» θα μεταφερθεί την Πέμπτη στη Neverland, που βρίσκεται 150 χλμ βορειοδυτικά του Λος Αντζελες, με μία πομπή 30 αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του θανάτου του Τζάκσον. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση TMZ.com αναφέρεται ότι στο σπίτι του «βασιλιά της ποπ» βρέθηκε ένα πολύ ισχυρό φάρμακο που χρησιμοποιείται ως αναισθητικό στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Ιατρικές πηγές τόνισαν ότι «δεν είναι κατανοητό πώς ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιείται κατ' οίκον, καθώς μία από τις βασικές παρενέργειές του μπορεί να είναι η ανακοπή, εφόσον ληφθεί ταυτόχρονα με αναλγητικά φάρμακα».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν μάλιστα ότι «υπό προϋποθέσεις το συγκεκριμένο φάρμακο είναι τόσο δυνατό που μπορεί από μόνο του να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή».

Μια πρώην νοσοκόμα του Τζάκσον, η Σέριλιν Λι, δήλωσε στο CNN ότι ο αστέρας της ποπ την είχε πιέσει -χωρίς επιτυχία- να του χορηγήσει αντίστοιχο φάρμακο και πως κύκλοι του περιβάλλοντος του Μάικλ Τζάκσον είχαν ζητήσει το ίδιο φάρμακο τέσσερις ημέρες πριν τον θάνατό του, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί.

Η Σέριλιν Λι ήταν νοσοκόμα του Τζάκσον από τον Ιανουάριο ώς τον Μάρτιο.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ BLOGS..?

Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρση της ανωνυμίας στα ιστολόγια δεν λαμβάνει υπόψη την ευρωπαϊκή Οδηγία για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και «θα δημιουργήσει προβλήματα», εκτίμησε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Χρήστος Γεραρής.

Χαρακτήρισε επίσης υπερβολικά τα μέτρα για την άρση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά και ζήτησε από την Πολιτεία να σεβαστεί τις γενικές αρχές του δικαίου στα νέα μέτρα για τη δημόσια ασφάλεια.

Οι επισημάνσεις έγιναν την Τετάρτη κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής για το 2008.

Αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για την κατάργηση της ανωνυμίας των blog, ο κ. Γεραρής επισήμανε ότι «θα δημιουργηθούν προβλήματα, διότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η οδηγία 2002/58 για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που έχει επικυρωθεί από τη Βουλή με το νόμο 3471/2006».

Το άρθρο 4, παράγραφος 1, του νόμου 3471/2006 αναφέρεται στα δεδομένα κίνησης και θέσης για την κατοχύρωση του απορρήτου της επικοινωνίας και διευκρινίζει ότι η άρση του απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος.

«Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχόμενη ρύθμιση, που θα γίνει χωρίς νομοθετική μεταρρύθμιση, θα δημιουργήσει προβλήματα» εκτίμησε ο πρόεδρος της Αρχής.

Ο κ. Γεραρής αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατάργησης της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, τονίζοντας πως «είχε προηγηθεί αίτημα της Αρχής για τη συμμετοχή της στη νομοθετική ρύθμιση, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε». Χαρακτήρισε δε, «υπερβολή» τα στοιχεία, που ζητούνται.

Ακόμη ανέφερε ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης στάλθηκαν πριν λίγες μέρες δυο τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την άρση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Προσωπικών Δεδομένων.

Διευκρίνισε ότι η μία τροπολογία εξαιρεί από το πεδίο νόμου και τον έλεγχο της αρχής την επεξεργασία με ειδικά τεχνικά μέσα από οποιαδήποτε δημόσια αρχή για λόγους ασφάλειας και άμυνας της χώρας. Η δεύτερη τροπολογία αφορά τροποποίηση διατάξεων του κώδικα ποινικής δικονομίας για την τήρηση αρχείου δεδομένων DNA, με την οποία φεύγει ο έλεγχος από την αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών και μεταβιβάζεται στις αστυνομικές αρχές, ύστερα από εντολή εισαγγελέα.

Ο κ. Γεραρής χαρακτήρισε «ασφυκτικά» τα χρονικά πλαίσια για τόσο σοβαρά ζητήματα και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει τη γνωμοδότηση της Αρχής, η οποία αναμένεται μέσα στον Ιούλιο».

Για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, τόνισε την ανάγκη σεβασμού, από την Πολιτεία, των γενικών αρχών του δικαίου, καθώς και της ανάγκης οι τεχνολογικές λύσεις, που επιλέγονται τόσο τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα να υποστηρίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γεραρής στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Υπογράμμισε ότι κρίθηκε παράνομη η εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε δυο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι η Αρχή ετοιμάζει αναθεώρηση της οδηγίας για τα κλειστά κυκλώματα, ώστε να διευκρινιστούν διάφορα θέματα, που έχουν προκύψει από τη λειτουργία τους.

Όσον αφορά τα πεπραγμένα της Αρχής, ο κ. Γεραρής ανέφερε ότι το 2008 διεκπεραιώθηκαν 1.838 υποθέσεις που αφορούσαν προσφυγές, καταγγελίες, ερωτήματα, γνωστοποιήσεις και αιτήσεις για άδεια τήρησης αρχείου ευαίσθητων δεδομένων, ή διαβίβασης σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε ότι «λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς, είναι αναγκαίος ο διπλασιασμός των οργανικών θέσεων σε μια τριετία» και επισήμανε την «ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της».

Υπογράμμισε επίσης ότι η Αρχή πρέπει να αναπτύξει περισσότερο την προληπτική της δράση και ότι ότι απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση για ό,τι αφορά τη διαχείριση από τη Δημόσια Διοίκηση των αιτημάτων πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και ότι

Κυρώσεις επιβλήθηκαν σε 24 από τις 69 αποφάσεις της Αρχής το 2008. Σε 18 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 673.000 ευρώ.

ΣΑΡΚΟΖΙ, ΜΠΟΥΡΚΑ:«σύμβολο υποταγής».






























Με επιθέσεις στο έδαφος της Γαλλίας απειλεί η Αλ Κάιντ, μετά τη δήλωση του Νικολά Σαρκοζί ότι η μπούρκα δεν είναι ευπρόσδεκτη στη χώρα του, επειδή -όπως είπε- αποτελεί «σύμβολο υποταγής».

«Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις και αδικίες και θα πάρουμε εκδίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο ο Αμπού Μουσάμπ Αμπντούλ Ουαντούντ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική.

«Οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας κυρίως στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, ανησυχούν ιδιαίτερα για τις αποφάσεις των Γάλλων πολιτικών και των ηγετών τους, καθώς και για τη συνεχή παρενόχληση που υφίσταται ο λαός μας σχετικά με το θέμα της μπούρκα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει εξακριβωθεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει από το βήμα του Κοινοβουλίου πως η μπούρκα αποτελεί «σύμβολο υποταγής και υποβιβασμού» των γυναικών και δεν είναι αποδεκτή στη γαλλική επικράτεια.

ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου, που καθιστά υποχρεωτική εφεξής την ταυτοποίηση των χρηστών των καρτοκινητών τηλεφώνων. Υπέρ του νομοσχεδίου, και στα άρθρα του, τάχθηκαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλάξεις διατηρεί και θα τοποθετηθεί εν τέλει στη συζήτηση στο α' θερινό τμήμα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Αθ.Τσούρας.

«Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να επεκτείνουμε τις ρυθμίσεις, που αφορούν στα συμβολαιοποιημένα κινητά, και στα καρτοκινητά» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα που διατύπωσε ο εκπρόσωπος των εταιριών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, Γ.Στεφανάκης για ολιγόμηνη μετάθεση της έναρξης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων.


Θέμα κινδύνου για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αντισυνταγματικότητα των διατάξεων έθεσαν οι αγορητές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Αντ.Σκυλλάκος και Ευ.Αμανατίδου. Υπέρ και των άρθρων τάχθηκε ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Β.Αποστολάτος, που ζήτησε να ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν για να διασφαλιστεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Ο κ. Τσουκάτος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Τσουκάτος από τις 4/2/1999 έως τις 25/5/1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ και άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση.


Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουκάτος, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ανέφερε ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ, όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».

Σχόλιο ΣΥΝ για την υπόθεση
Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το γιατί δεν αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία ώστε να πειστεί η γερμανική πλευρά για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου. Το δε ΠΑΣΟΚ, από τη μεριά του, πρέπει να τοποθετηθεί στα εξής: Τα χρήματα από τη Siemens ο κ. Τσουκάτος τα πήρε με την ιδιότητα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ ή ως άτομο. Τελικώς πού πήγαν τα χρήματα;».

"Να ριχθεί φως"

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία - η πολιτική ομηρία των εργαζομένων".

«Αντί να παίζουμε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και να μην ξέρουμε τί θα γίνει με τον κ. Χριστοφοράκο, εμείς ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της Siemens, καθώς, όπως είπε, «με βάση την κοινοτική νομοθεσία, από τη στιγμή που η ίδια η εταιρία έχει αποδεχθεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα διαφθοράς και προσπάθειας εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, έχουμε τη δυνατότητα να παγώσουμε όλες τις προμήθειες».

Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι «πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στις γερμανικές αρχές, ώστε ο Χριστοφοράκος να εκδοθεί, να ριχθεί φως, να αρχίσει η πολιτική ζωή να αποκαθίσταται και όσοι έχουν ευθύνες, πρόσωπα και κόμματα στα πλαίσια του δικομματισμού, να τις αναλάβουν».

"Να λάμψει η αλήθεια"




















Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Αθήνα, για την υπόθεση SIEMENS, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε:

«Ο κ. Χριστοφοράκος είχε εγκαταστήσει στο γραφείο του εσωτερικό κύκλωμα τηλεοράσεως. Έχει καταγράψει πρόσωπα και συζητήσεις. Είναι απαραίτητο να βρεθούν τα DVD.Η οποιαδήποτε απόπειρα συγκαλύψεως και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων ναρκοθετεί την ποιότητα της Δημοκρατίας. Πιστεύω, ότι οι αντιστεκόμενες σε πειρασμούς πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να συντονιστούν πέραν από κόμματα και αγκυλώσεις. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει».

Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης Μπαρόζο στα Κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι " το κλειδί της επίλυσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης είναι οι Βρυξέλλες. Ή θα απορροφήσει η Ευρώπη τους επιπλέον μετανάστες, ή θα εξαναγκάσει την Τουρκία να τους πάρει πίσω. Με ευχολόγια, με λόγια και με φανφάρες, το θέμα δεν λύνεται. Ο Αγ. Παντελεήμονας πνίγεται. Η Πάτρα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Τα νησιά μας είναι κάτω από τον ζυγό των λαθρομεταναστών. Ας καταλάβει η κυβέρνηση Καραμανλή. "Τέρμα τα παρακάλια, απαίτηση και λύση"».

Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 ανοίγει τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

"Νέα επίθεση στους εργαζόμενους"






















Περιοδεία σε Ηλεία και Αχαΐα πραγραματοποιεί σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βάρδα Ηλείας και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στηνστην πλατεία Δημοκρατίας Αμαλιάδα.

ΚΚΕ για προεδρική εκλογή

"Η θέση του ΚΚΕ είναι πάγια και σταθερή. Δεν ψηφίζει πρόεδρο Δημοκρατίας, ανεξάρτητα ποιο πρόσωπο προτείνεται, γιατί αυτός είναι υποχρεωμένος να υπογράφει τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ διαμορφώνει τις επιλογές του με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων που έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις εκλογές, αλλά τώρα να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Για οικονομική πολιτική

"Οι διαρθρωτικές αλλαγές - μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει το επόμενο διάστημα είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν τις όλο και πιο αντιδραστικές ανάγκες των μονοπωλιακών επιχειρήσεων", αναφέρει το ΚΚΕ.

Τονίζει ότι "τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, όσο η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της δεν βρίσκουν απέναντί τους ένα ισχυρό, οργανωμένο και αποφασισμένο εργατικό κίνημα να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει".

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους "να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τώρα. Εγκαταλείποντας την μοιρολατρία να παλέψουν με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία".

"Προοδευτική αλλαγή στον κόσμο"






















«Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο και να βάλουν τον πολίτη στο κέντρο του ενδιαφέροντος, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου.

Παράλληλα, «η σοσιαλιστική οικογένεια στοχεύει στη διαμόρφωση ενός συνολικού προοδευτικού σχεδίου για όλο τον κόσμο. Στη βάση του σχεδίου αυτού θα βρίσκονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών».

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης σε όλο τον πλανήτη, καθώς θέση της Διεθνούς είναι ότι τα προβλήματα σε μια χώρα είναι τα ίδια με αυτά, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες παγκοσμίως.

Ενδεικτικά ανέφερε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, των περιφερειακών ανισοτήτων, της ανάπτυξης, της βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της αύξηση της ανεργίας, των κλιματικών αλλαγών, της ποιότητας ζωής και της ποιότητας της δημοκρατίας.

Εξειδικεύοντας τις θέσεις αυτές και αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται τα χρήματα των πολιτών και τον πλούτο της χώρας».

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Η πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Νωρίτερα, συνήλθε η Κυβερνητική Επιτροπή.

Τα νέα πρόσωπα που θα πληρώσουν τις κενές θέσεις στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρότασή του για τους νέους προέδρους και αντιπροέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαμίδας και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτρης Πατινίδης και Θεοδώρα Γκορίνη.

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωάννης Τέντες.

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, Νίκος Σακελλαρίου, Δημήτρης Πετρούλιας και Αθανάσιος Ράντος.

Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο Διονύσης Λασκαράτος.

Συνάντηση με Πέτερινγκ



























Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη μακρά φιλία που τον συνδέει με τον κ. Πέτερινγκ, τον οποίο συνάντησε λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του στον ύψιστο -όπως είπε- ευρωπαϊκό, δημοκρατικό θεσμό της Προεδρίας.

«Η μακρόχρονη συνεισφορά του στην υπηρεσία του θεσμού αυτού και η πολύτιμη εμπειρία του, υπήρξαν τα ισχυρότερα εχέγγυα για την επιτυχή προεδρία του», είπε ο κ. Καραμανλής και επί του περιεχομένου της συνάντησης, ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβεβαίωσε δε, τον κ. Πέτερινγκ ότι η Ελλάδα θα στηρίζει το έργο και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξετάσθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Πέτερινγκ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον κ. Καραμανλή, επανέλαβε για μια ακόμη φορά το θαυμασμό του για την Ελλάδα και ευχαρίστησε την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, για την υποστήριξη που πρόσφεραν στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, για την προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή υπόθεση και υπογράμμισε πως «οι χώρες, που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, θα έπρεπε να πάρουν ως παράδειγμα την Ελλάδα». Ευχήθηκε δε, κάθε καλό στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, σημειώνοντας ότι «αν υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα, τότε έχουμε μια καλή συμβολή για τη σταθερότητα της ΕΕ».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να ασχολείται μετά την ολοκλήρωση της θητείας του με τα ευρωπαϊκά θέματα.

ANTE NA AΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ