PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΚΨΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

ΝΔ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 7 ...ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ

ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΥΡΩΠΗ..!!!

Η φινλανδική «Helsingin Sano-mat» μια -με βάση τις αναλογίες επί του πληθυσμού- από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης έγραφε ότι δεν υπάρχουν καλά ανέκδοτα για την Ε.Ε., επειδή κανείς δεν ασχολείται μαζί της. Και φιλοξενούσε και το λίγο υπερβολικό σχόλιο ενός γνωστού κωμικού της χώρας, ο οποίος υποστήριζε ότι αποφεύγει τα αστεία για το θέμα, γιατί μπορεί να βλάψουν την καριέρα του. Ισως στην επόμενη προεκλογική περίοδο το 2014 οι εγκέφαλοι των Βρυξελλών να σκεφτούν να κάνουν μια τέτοια καμπάνια, βάζοντας «παπαγαλάκια» να διαδίδουν ανέκδοτα για την Ε.Ε., έτσι ώστε να ασχοληθούμε μαζί της.

Προς το παρόν και καθώς η ώρα της κάλπης έχει ήδη έρθει σε μερικές από τις 27 χώρες, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν ίσως η χειρότερη όλων. Και δεν εννοούμε με αυτό μόνο τη σκανδαλολογία αλλά κυρίως την αναπαραγωγή παλιών και ξεφτισμένων κλισέ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το βραβείο πρωτοτυπίας θα μπορούσε λοιπόν να αποδοθεί στο Γάλλο ακροδεξιό, Φιλίπ ντε Βιλιέ, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας του μύθου του «Πολωνού υδραυλικού».

Το νέο του δημιούργημα ακούει στο όνομα Βούλγαρος φορτηγατζής, ο οποίος σε αντίθεση με τους Γάλλους συναδέλφους του παίρνει μόνο 700 ευρώ το μήνα, αρκείται σε τέσσερις ώρες ύπνο την ημέρα και τρώει δύο φορές την εβδομάδα.

ΚΑΛΠΕΣ, ΚΑΛΤΣΕΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ


















Σχολιάζοντας στον City 99,5 τις δημοσκοπήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος προέβλεψε ότι «σ΄ αυτές τις εκλογές θα έχουμε πολλά ντέρμπι», ενώ απέδωσε στην υπόθεση της Siemens το φρένο στη συσπείρωση της ΝΔ. «Τέτοιες συσπειρώσεις είχαμε πολλά χρόνια να δούμε», είπε και χαρακτήρισε την κατάσταση «τράνζιτ» καθώς φαίνεται να αλλάζει το κόμμα της πρώτης θέσης. Αναφορικά με την αποχή, χαρακτήρισε θυμωμένο το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει.


«Η Ελλάδα θα έχει τη μικρότερη αποχή από τις κάλπες στην Ευρώπη, δεν θα ξεπεράσει το 35%», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητώντας από τους πολίτες να συμμετάσχουν.














Η προεκλογική περίοδος κλείνει το βράδυ της Παρασκευής, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίον του Άρεως, και την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στις 8.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης


Υποβαθμισμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το μεσημέρι η Αλέκα Παπαρήγα.


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε τον Ασωπό Ποταμό, ενώ το βράδυ μιλά ο Αλέκος Αλαβάνος στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μιλά στις 8 το βράδυ σε εκδήλωση της Νεολαίας στα Γλυκά Νερά.

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση για διαδικτυακή παρακολούθηση και στην Ελλάδα. Ηδη στο εξωτερικό υπάρχουν γραφεία ιδιωτικών ντετέκτιβ, οι οποίοι διεξάγουν online έρευνες, κάνουν παγιδεύσεις στο Διαδίκτυο, ακόμα και παρακολουθήσεις συζύγων.

Το να κατασκοπεύει κανείς το έτερόν του ήμισυ ή μάλλον τα διαδικτυακά του «νυχτοπερπατήματα» κοντεύει να αποτελέσει το νέο trend του Internet. Μετά μάλιστα και το σάλο που προκλήθηκε από το διαζύγιο του ζεύγους Πόλαρντ, εξαιτίας της διαδικτυακής απιστίας του κυρίου στο βιντεοπαιχνίδι Second Life, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ άρχισαν να έχουν απίστευτη ζήτηση.

Η νέα αυτή τάση έχει γίνει κερδοφόρο επάγγελμα στην Αμερική. Αρχικά το ασκούσαν οι συνταξιούχοι αστυνομικοί, προκειμένου να συμπληρώσουν τις πενιχρές τους συντάξεις, τώρα όμως όλο και περισσότεροι νέοι επαγγελματίες επιδίδονται σε online αστυνομικές έρευνες επί πληρωμή.

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ





















Εντυπωσιακά χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Πανεπιστημίου Κοσμητικής Δερματολογίας του Μίσιγκαν τα αποτελέσματα ενός νέου λέιζερ, που εξαφανίζει τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης σε μία μόλις συνεδρία. Οι επιστήμονες τροποποίησαν τα υπάρχοντα λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία στοχεύουν τα επιβαρημένα από τον ήλιο και το χρόνο δερματικά κύτταρα και τα καταστρέφουν. Το δέρμα μοιάζει μετά αρκετά νεότερο και επανέρχεται η ελαστικότητά του, αφού αναγκάζεται να δημιουργήσει κολλαγόνο. Πειράματα έδειξαν ότι η νέα αυτή μέθοδος όχι μόνο είναι πιο αποτελεσματική, αλλά κρύβει και σαφώς λιγότερους κινδύνους από τις υπάρχουσες.

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ επηρεάζει τη συμπεριφορά τους και έχει επιπτώσεις στην υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ν. Μεξικού στις ΗΠΑ. Τα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες ημερησίως βλέποντας τηλεόραση και σερφάροντας στο Διαδίκτυο, χρόνος που είναι μεγαλύτερος από αυτόν που περνούν μέσα στο σχολείο. Οι υπεύθυνοι της έρευνας εκτιμούν ότι η ενασχόληση αυτή αυξάνει τις βίαιες συμπεριφορές, την πιθανότητα εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τις πιθανότητες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και της παχυσαρκίας. Συνιστούν δε στους γονείς να περιορίσουν την ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση και το Διαδίκτυο σε λιγότερες από δύο ώρες ημερησίως.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο ιδρυτής του Τσίρκου του Ήλιου (Cirque du Soleil) Γκι Λαλιμπέρτ βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσει τα 50α του γενέθλια: θα πάει στο διάστημα.

Ο Λαλιμπέρτ φιλοδοξεί να γίνει ο έβδομος διαστημικός τουρίστας στον κόσμο, από το 2001, και ο πρώτος στον Καναδά. Θα ταξιδέψει με ρωσικό Soyuz τον Σεπτέμβριο.

Η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA) αναμένεται να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την πρώτη φιλανθρωπική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από ιδιώτη καναδό.

Ο Λαλιμπέρτ, 49 ετών σήμερα, είναι ένας δισεκατομμυριούχος από το Κεμπέκ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, στη λίστα που συνέταξε το περιοδικό Time το 2004.

Ιδρυσε το Τσίρκο του Ήλιου πριν από 25 χρόνια και αυτή τη στιγμή έχει το 95% της εταιρίας, ενώ είναι και επαγγελματίας παίκτης του πόκερ. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα κλείσει τα 50.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Δύο από τις κορυφαίες παιδικές χορωδίες έχουν την τιμητική τους το Σάββατο, 6 Ιουνίου, στις 22:00, στην εκπομπή ''Στην Υγειά μας''. Οι παιδικές χορωδίες των Δημήτρη Τυπάλδου και Σπύρου Λάμπρου δίνουν ραντεβού στο πλατό της εκπομπής.

Η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου που συμπληρώνει σχεδόν τριάντα χρόνια δράσης και η αντίστοιχη του Σπύρου Λάμπρου που μετράει 15 χρόνια παρουσίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας χαρίζουν ένα μελωδικό ταξίδι.

Το πλατό της εκπομπής πλημμυρίζει από παιδιά, που αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με επίκεντρο πολυαγαπημένα τραγούδια, από ρεμπέτικα μέχρι παραδοσιακά και από μπαλάντες μέχρι διεθνές ρεπερτόριο, απολάμβάνουμε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κέφι και φαντασία.

ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ..ΤΕΛΟΣ



























Με ανακοίνωσή του ο Ant1 εκφράζει τη βαθιά του αγανάκτηση για την απόφασή του ΕΣΡ να διακοπεί οριστικά η μετάδοση του τηλεπαιχνιδιού «Η Στιγμή της Αλήθειας».

Το κανάλι του Αμαρουσίου κάνει λόγο για πρωτοφανή λογοκρισία από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θεωρώντας ότι ο κάθε πολίτης είναι σε θέση να επιλέγει και να κρίνει εκείνος τι θα δει, τι θα ακούσει και τι θα διαβάσει.

«Η ελευθερία έκφρασης των media είναι μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και αυτή η ελευθερία είναι που διακυβεύεται. Νιώθουμε την ανάγκη να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι σε καμία άλλη χώρα από τις 30 τουλάχιστον στις οποίες προβάλλεται το συγκεκριμένο format, δεν αποφασίστηκε η διακοπή του από τις αρμόδιες αρχές.» καταλήγει η ανακοίνωση του Ant1.

Ωστόσο δεν μπορεί παρά να αναρωτηθούμε ποιος είναι τελικά ο ρόλος του ΕΣΡ αν όχι η προστασία των τηλεθεατών από «χαμηλής ποιοτικής στάθμης προγράμματα»;

Μπακογιάννη: "Υπάρχει μια τάση ανθρωποφαγίας"





















Για πρωτοφανή επίθεση εις βάρος της, κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά την κάλυψη που της παρείχε ο πρωθυπουργός για το θέμα του τηλεγραφήματος από την πρεσβεία στην Ουρουγουάη σχετικά με τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα. Η υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι "υπάρχει μια τάση ανθρωποφαγίας".

"Παίρνω την πολιτική ευθύνη γιατί υπήρξε μια ολιγωρία στο υπουργείο μου και έχω δώσει τις οδηγίες για να δούμε που επιμερίζονται οι ατομικές ευθύνες, δηλαδή σε ποιους υπαλλήλους και δεύτερον, να λάβω όλα τα μέτρα για να μη ξανασυμβεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ανθρωποφαγική τάση, η οποία έχει καταγραφεί κατά κόρον και λυπάμαι πάρα πολύ, δεν θεωρώ ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να οδηγήσει έναν υπουργό Εξωτερικών σε παραίτηση" τόνισε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι


























δήλωσε ότι "δε φοβάται" μετά τη δημοσίευση από την ισπανική εφημερίδα El Pais φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζονται γυμνόστηθες γυναίκες και ένας ολόγυμνος άνδρας στη βίλα του στη Σαρδηνία.

"Δε φοβάμαι, είναι αθώες φωτογραφίες. Δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και για μια σκανδαλώδη επίθεση", υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι στο ιταλικό ραδιόφωνο. "Οι φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους να κάνουν μπάνιο σε τζακούζι στο εσωτερικό μιας ιδιωτικής κατοικίας, που προορίζεται για προσκεκλημένους", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Η El Pais δημοσίευσε πέντε από τις φωτογραφίες που κατασχέθηκαν από την ιταλική δικαιοσύνη και οι οποίες τραβήχτηκαν στη διάρκεια διαμονής στη βίλα του Μπερλουσκόνι διαφόρων προσκεκλημένων. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τα πρόσωπα των εικονιζομένων έχουν υποστεί επεξεργασία για να μην αναγνωρίζονται.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΟΡΙΝΑ ΜΑΚΕΝΙΤ

Ανέβαλε την περιοδεία της, που θα ξεκινούσε από το Μαρόκο στις 6 Ιουνίου και θα περιελάμβανε εμφανίσεις της στην Ελλάδα, στις 9, 10 και 11 του μήνα, η Καναδή τραγουδίστρια Λορίνα Μακ Κένιτ, λόγω σοβαρών επιπλοκών στην υγεία της μητέρας της.

Η δημοφιλής καλλιτέχνις, μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα, ζητά από το ελληνικό κοινό να κατανοήσει πόση σημασία έχουν για την ίδια αυτές οι συναυλίες, αλλά και πως αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει στο πλευρό της μητέρας της, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της.

32-36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 3 έως 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Κυριακή ημέρα των ευρωεκλογών, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει του 36 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3 με 4 μποφόρ.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΑΙΝ

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Kill Bill και σταρ πολλών ταινιών κουνγκ-φου Ντέιβιντ Καραντάιν βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Ο 72χρονος ηθοποιός βρισκόταν στη χώρα για τα γυρίσματα της ταινίας Stretch.

Η αστυνομία έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσκημη τροπή, καθώς ένα σκοινί βρέθηκε γύρω από το λαιμό του και ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά του όργανα, και τα δύο μαζί ήταν δεμένα στη ντουλάπα.

ΑΝΟΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ Χ.Α.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.372,26 μονάδες με άνοδο 1,43%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 198,1 εκατ. ευρώ.



Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 133 ενισχύθηκαν, 92 υποχώρησαν και 49 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ...!

Το ολλανδικό ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) υπό τον Γκερτ Βίλντερς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17% την πρώτη του κάθοδο στις ευρωεκλογές. Πρώτη δύναμη στις κάλπες οι κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες του Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε (19,9%), αλλά με μειωμένη δύναμη.

Η ολλανδική ακροδεξιά εξασφαλίζει τέσσερις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει της καταμέτρησης του 99% των ψηφοδελτίων που ανακοινώθηκε από τους δήμους και μεταδόθηκαν από το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Στην Κάτω Βουλή του ολλανδικού Κοινοβουλίου το Κόμμα για την Ελευθερία έχει 9 έδρες (σε σύνολο 150).

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

με δήλωσή του καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες



"Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι μείζονος σημασίας. Αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση και η μετανάστευση.



Οι εκλογές θα κρίνουν τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σήμερα, το 75% περίπου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αποφασίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με το Συμβούλιο Υπουργών και έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο λιγότερο οι ψήφοι για τα ακραία κόμματα θα στρεβλώσουν το αποτέλεσμα.



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και τις αρχές της αλληλεγγύης και της επικουρικότητας. Οι αξίες αυτές συνιστούν την κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.



Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε στην ευρωπαϊκή πορεία νέα ορμή και καθοδήγηση. Καλώ συνεπώς τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα κόμματα εκείνα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πρεσβεύουν τις ευρωπαϊκές μας αξίες.



Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε το μέλλον της Ευρώπης και το δικό σας μέλλον στην κοινή μας ήπειρο. Χρησιμοποιείστε την ψήφο σας για να επιλέξετε την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιθυμείτε να έχετε. Ψηφίστε! Εσείς επιλέγετε!"

www.elections2009-results.eu.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 από τις 19.00 ώρα Ελλάδος θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην ειδική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου www.elections2009-results.eu.



Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της εκλογικής βραδιάς της 7ης Ιουνίου με προβλέψεις και αποτελέσματα για τα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σελίδα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Από τις 22.00 ώρα Ελλάδoς θα υπάρχουν προβλέψεις όσον αφορά τη συμμετοχή στην ψηφοφορία στα 27 Κράτη Μέλη και από τις 23.00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα κατά χώρα και κατά συνδυασμό. Τα αποτελέσματα θα διατίθενται επίσης από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου www.europarltv.europa.eu .



RSS Feeds

Επίσης θα διατίθεται κανάλι ροής αποτελεσμάτων RSS Feed για τις ευρωεκλογές στη διεύθυνση www.elections2009-results.eu.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι 75 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος, είναι έτοιμοι να υπογράψουν επιστολή ζητώντας από τον Μπράουν να παραιτηθεί.
Παραιτήσεις

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Τζον Χάτον υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, λίγες ώρες πριν από τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν.

Ο Τζον Χάτον είναι το έκτο μέλος της βρετανικής κυβέρνησης που παραιτείται σε διάστημα τεσσάρων ημερών.



Νωρίτερα, πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ γνωστοποίησαν την απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας να ανακοινώσει σήμερα ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

"Στην Ευρώπη η ευθύνη των συνόρων"




























Ο πρώτος στόχος του ΛΑΟΣ στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία είναι να έρθει η Ευρώπη εδώ και να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα για να περιορισθεί η καθημερινή εισροή λαθρομεταναστών»,επισημαίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,ο οποίος τονίζει ότι η θέση του κόμματός του είναι η ποσόστωση.

«Όσοι δεν μπορούν να απορροφηθούν,πρέπει να επαναπροωθηθούν. Δεν μπορεί η Ελλάδα που βάλλεται και προσβάλλεται καθημερινά να αντέξει ένα τέτοιο μεγάλο φορτίο», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Εκτιμά επίσης ότι οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία στον ελληνικό λαό «να βάλει την ταφόπλακα στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο» και ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens και πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός «θα δεινοπαθήσει όταν ανοίξει ξανά η Βουλή».

Τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και τονίζει ότι «η εγγύηση που δίνει ο ΛΑΟΣ είναι ότι όσο είμαστε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή».

ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκο Αλαβάνο. Θα χαιρετίσουν οι Ελένη Σωτηρίου, Φ. Κουβέλης, Ντίνα Ταχταλίδου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Αριστοτέλους, στις 8.00 μ.μ.

"Ενότητα αριστεράς και οικολογίας"




«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν συμβεί ποτέ στη χώρα», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Ασωπό ποταμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για «το έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον, στη φύση αλλά και τους ανθρώπους», σημειώνοντας ότι οικολογία είναι πάνω από όλα ρήξεις με τα μεγάλα συμφέροντα, γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που, με στόχο το κέρδος, δεν διστάζουν να μολύνουν το περιβάλλον, δεν διστάζουν να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα μιας ευρύτερης περιοχής, δεν διστάζουν να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού, της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτά τα προβλήματα και να μην πέσουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον, είναι η ανάδειξη ενός τρίτου ισχυρού πόλου της Αριστεράς και της Οικολογίας.

"Ας κάνουμε τη διαφορά




"Ας κάνουμε τη διαφορά", τόνισε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Χίλτον", αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά ότι "εμείς δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, δεν παίζουμε με την ψήφο σας και πρέπει να σταθούμε ακόμη περισσότερο συνεπείς μαχητές τα επόμενα χρόνια" και συμπλήρωσε "ας κάνουμε, λοιπόν, τη διαφορά. Ας διαλέξετε και εσείς, αυτό που δεν κάνατε μέχρι τώρα: την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για να τα βγάλουμε όλοι μαζί πέρα στην ανηφόρα που περιμένει τον Ελληνικό λαό με τις αποφάσεις της ΕΕ".

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ









































Πέφτει αποψε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και όλοι πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο αποτέλεσμα της κάλπης την προσεχή Κυριακή και στα πολιτικά μηνύματα που θα εξαχθούν.

Οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου έδωσαν σήμερα έμφαση στο περιβάλλον, με επισκέψεις σε Ψυτάλλεια και Πάρνηθα αντίστοιχα, ενώ σε λίγη ωρα μιλούν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στο Πεδίον του Άρεως, θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός.
Το πρωί, επισκέφθηκε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της Ψυττάλειας, συνοδευόμενος από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλά σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων, μέλη περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων, στην Πάρνηθα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...!















ΩΡΑ 10.30
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ....ΜΕΚΚΑ..ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ...
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ 4
ΕΓΙΝΑ 5...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ 6...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 7 ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ...

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΕΨΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΥΠατζησ...
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΟΥΤΕ 40 ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...

ΦΩΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ...


ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ?
-ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ..?

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ... ΑΛΗΘΕΙΑ

ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ..!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΕΝΤΟ" ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΤΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ...ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ...ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΙΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ...
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ....

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ..!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΘΕΑΘΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ. ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ...!
ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ..ΚΑΦΕΔΑΚΙ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΚΟΥΖΙΝΑ...!
ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕ Ο "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ....

ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κλειστή λόγω τροχαίου είναι η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο ύψος του κόμβου Αγαθούπολης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν και στη συνέχεια πήραν φωτιά.
Oι οδηγοί πρόλαβαν και εγκατέλειψαν τα οχήματα.