PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Είναι άπαιχτοι! Δείτε τι ανέβασαν! Απίστευτη δημιουργικότητα!

Δείτε:


Σας ....... βρήκαμε τα πιο ..... SEXY γαλλικά φιλιά μεταξύ απλών κοριτσιών....!!!!!!!!














Για να δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος πατηστε ΕΔΏ
Για να δείτε το δεύτερο μέρος πατήστε ΕΔΏ....

Σίγουρα η πολυχρωμία δίνει άλλο αέρα στο "λουλούδι" της Maria Flower.

Μαζί με τη Maria Flower ξεπρόβαλλε και το παρδαλό upskirt της...

Δείτε το παρδαλό upskirt της.

Μπορεί να «φουσκώσει» τα πάντα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...

Μιλάει Γαλλικά, έχει κάνει πολλά χρόνια μπαλέτο και σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα την ωραιότερη μέρα του χρόνου, την Πρωτομαγιά.

Οι γονείς της εκείνη την μέρα αγόρασαν μία τριανταφυλλιά που μόλις είχε ανθίσει... Κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων της ανθίζει με κάτασπρα τριαντάφυλλα..... Μεγάλωσε σε μια καταπράσινη περιοχή, που ονομάζεται Πεύκη (είναι γνωστή και ως Μαγκουφάννα). Μπορεί να μη μένει εκεί όμως έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις.

Πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση ήταν φοιτήτρια (και τακτική μάλιστα) του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λίγο πριν, ήταν μαθήτρια της Ελληνογαλλικής Σχολής "΄Αγιος Ιωσήφ".
Το σίγουρο πάντως είναι ότι πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η πρώτη της δουλειά ήταν στα 18 της, με το που τελείωσε το σχολείο σ' ένα τοπικό βιβλιοπωλείο.... Εκεί πήρε τον πρώτο της μισθό!!!


Ως δημοσιογράφος, η πρώτη της δουλειά ήταν στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου. Το όνειρό της εκπληρώνεται όταν πιάνει δουλειά σαν δημοσιογράφος στον .... "Όμορφο Κόσμο Το Πρωί" με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Όταν δε δουλεύει προτιμά να κάθεται στον καναπέ της, να βλέπει DVD και να τρώει παγωτό (σοκολάτα όμως) επίσης όταν έχει χρήματα πάνω της, της αρέσει να πηγαίνει για ψώνια (και τα ξοδεύει όλα δυστυχώς).












Αν δεν καταλάβατε ποια είναι, τότε να μείνετε και εσείς άφωνοι, αφού το στήθος της...

Christina Aguilera έχει ξεπεράσει πραγματικά κάθε προηγούμενο πλέον, αφού κοντεύει να φτάσει σε όγκο και τη ίδια. Καλά έχει πάρει αυτά τα κιλά, αλλά όχι να βάλει και τόσο στήθος! Γιατί περιττό να σας πούμε ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι έχει κάνει πλαστική!


Ρεκόρ αναμένεται να καταγραφεί φέτος στην κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας καταρρίπτοντας εκείνο που είχε σημειωθεί το 2009




Ειδικότερα σύμφωνα με την πανελλαδική αποκλειστική έρευνα που πραγματοποίησε η “Ημερησία του Σαββάτου” μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2011 η αύξηση που καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες ανά την Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ όλοι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ εκτιμούν πως φέτος τον Δεκέμβριο θα καταγραφεί ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων εξαιτίας των υψηλών Τεκμηρίων αλλά και των Τελών Κυκλοφορίας τα οποία σε συνδυασμό με τα αυξημένα ασφάλιστρα και την τιμή των καυσίμων κάνουν τη χρήση του ΙΧ απαγορευτική!

Φυσικό είναι με τέτοια πλούσια εκρηκτικά προσόντα που διαθέτει..

Και μετά λένε ότι δενν εξάγουμε προϊόντα...Απολαυστε τα καυτά της βίντεο εδω...




Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like

Μπορεί να «φουσκώσει» τα πάντα

ΣΚΑΙ 92.6

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ....

ΣΚΑΙ 92.6

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ APOLAGIOS@YAHOO.GR.

PIERIA -GR

ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ.....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΠΑΜΕ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑΣ......ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ PIERIA -GR.


PIERIA -GR

ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΣΑΣ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΟΚΚΑΛΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ........

ΣΚΕΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ....


Σε όλο και περισσόερες κοινοτικές πρωτεύουσες γίνεται λόγος για το «δίδυμο της συμφοράς» Μέρκελ-Σαρκοζί, το οποίο με τις εμμονές του κινδυνεύει να οδηγήσει το σύνολο της Ευρωζώνης σε έναν ... δρόμο χωρίς επιστροφή.
Η Ευρώπη μιλάει πλέον Γερμανικά». Η δήλωση αυτή του Χέλμουτ Σταλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Συντηρητικών (CDU), στα μέσα Νοεμβρίου, στη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος στη Λειψία, απεικονίζει απόλυτα το πνεύμα αλλά και την ουσία των αποφάσεων που πιέζονται από το Βερολίνο να λάβουν οι «27» στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Παρά τις αυξανόμενες αντιδράσεις για την αντιευρωπαϊκή στάση της Γερμανίας αλλά και την ελάχιστα πειστική προσπάθεια της Ανγκελα Μέρκελ να διαβεβαιώσει ότι στόχος της Γερμανίας δεν είναι να επιβληθεί στην Ευρώπη, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Βερολίνου.

Οριακά διψήφιος αριθμός απολύσεων αναμένεται σε μεγάλο κανάλι εθνικής εμβέλειας στο αθλητικό του τμήμα.



Αιτία, η ... απουσία ποδοσφαιρικών γεγονότων λόγω κρίσης. Θα γλιτώσουν όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στον ιδιοκτήτη για ευνόητους λόγους…

Στήνονται σιγά, σιγά τα... στρατόπεδα των υποψηφίων διαδόχων του Γιώργου Παπανδρέου.


Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ενοικίασε υπερσύγχρονα γραφεία 160 τετραγωνικών μέτρων σε... κτίριο στις αρχές τις Σταδίου, κοντά στο Σύνταγμα, που θα αποτελέσει το στρατηγεία του για την εκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Εχουν μέλλον οι νέοι;



Σε άλλους καιρούς θα ήταν μια χωρίς νόημα ερώτηση. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η νέα γενιά παραπέμπει στο μέλλον, είναι το μέλλον. Αλλά για τους σημερινούς νέους το... μέλλον προβλέπεται να έχει πολλή ξηρασία και η – όπως αποδείχθηκε επίπλαστη – ευημερία και η αισιοδοξία προηγούμενων δεκαετιών έχουν δώσει τη θέση τους στην οργή και στην απελπισία.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα» στην ερώτηση «Ποια από τις παρακάτω λέξεις εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία σας αυτή την εποχή;» μόνο το 1,1% των ερωτηθέντων νέων απαντά «χαρά», την «ελπίδα» επιλέγει το 8,3%, ενώ κυριαρχούν η «ανησυχία» (35,7%), η «απαισιοδοξία/φόβος» (28%) και η «οργή» (17,9%). Μάλλον όμως βιάζεται όποιος θα μιλήσει για μια «χαμένη γενιά» αμέτοχη και χωρίς ενδιαφέροντα.

Στην ερώτηση «συμμετέχετε σε διαδηλώσεις;» το 42,7% απαντά «μερικές φορές» και το 10,4% «τακτικά». Οπως παρατηρεί και ο καθηγητής κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης, η Ιστορία μάς έχει δείξει ότι οι γενιές που μεγάλωσαν στις αντίξοες συνθήκες του Εμφυλίου ή της απριλιανής χούντας «όχι μόνο βρήκαν δρόμο μέσα σε απίθανες δυσκολίες, αλλά μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και τη μοίρα του τόπου». Τελικά την απάντηση στο ερώτημα αν έχουν μέλλον θα τη δώσουν με τον δικό τους τρόπο οι ίδιοι οι σημερινοί νέοι..

Συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις επαφές του με κομματικά γαλάζια στελέχη ο Κώστας Καραμανλής.




Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνοντας την αγωνία του για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το ενδιάφερον του για... την παράταξη του θείου του, συναντάται με βουλευτές, πρώην υπουργός και μεσαία στελέχη του κόμματος, με τα οποία συζητά τις τρέχουσες εξελίξεις...

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα παλιών πολιτικών του φίλων και έφτασε μέχρι τον Ασπρόπυγο. Εκεί, σε γνωστή ταβέρνα, μεταξύ μεζέδων και τσίπουρου... αντάλλαξε απόψεις με τα γαλάζια στελέχη τόσο για την πορεία της κυβέρνησης, όσο και για τα... εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος και ανέλυσε στον Κ.Καραμανλή τις επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης και τις προοπτικές της ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια.... Ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά την ανάλυση του πρώην υπουργού, ενώ η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα κους-κους για τα εσωκομματικά της ΝΔ....



«Παγωμένο» εξακολουθεί να είναι το Ρέθυμνο από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του παιδεραστή εκπαιδευτικού.



Από την πρώτη στιγμή που... η είδηση βγήκε στην επιφάνεια, δεκάδες είναι τα μηνύματα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) μεταξύ αυτών που τον γνώριζαν, στα οποία εκφράζουν την έκπληξή τους, αλλά και την οργή τους για τη δράση του εκπαιδευτικού.

Εκατοντάδες νέα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια του, είτε ως μαθητές στο σχολείο που δίδασκε είτε ως αθλητές σε τοπικές ομάδες μπάσκετ που προπονούσε, δεν μπορούν να πιστέψουν τι κρυβόταν πίσω από τον κατά τα άλλα αξιαγάπητο δάσκαλό τους.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα στη σελίδα που συνεχίζει να διατηρεί στο Facebook, μέσω της οποίας μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνομιλούσε με πολλούς από τους ανήλικους, στα οποία εκφράζεται η οργή και ο αποτροπιασμός για τη δράση του 47χρονου άνδρα.

«Δε σεβάστηκες τις τόσες αθώες παιδικές ψυχούλες!!! Δε σεβάστηκες τα δύο αγγελούδια σου!!! Δε σεβάστηκες τη σύντροφο της ζωής σου που σε αγάπησε, σε πίστεψε, σε λάτρεψε!!! Δε σεβάστηκες μία ολόκληρη κοινωνία που σε είχε σαν πρότυπο!!! Δε σεβάστηκες Νίκο, τον ίδιο σου τον εαυτό!!!» γράφει με θλίψη και οργή μια φίλη του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Και συνεχίζει, λέγοντας, «Το μόνο που σεβάστηκες και λαχτάρησες είναι το τέρας που έκρυβες μέσα σου!!! Και το έκρυψες τόσο καλά!!! Ελπίζω η τιμωρία και η Θεία Δίκη να έρθει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τί θα πεις στα βλαστάρια σου αλήθεια, που σε είχαν σαν πρότυπο - πατέρα?? Τί θα πεις Νίκο στα δύο ματάκια που θα σε κοιτάξουν όλο νόημα, αλήθεια?».

Ένας άλλος νεαρός «φίλος» του, σκεφτόμενος τα δύο μικρά παιδιά που έχει ο εκπαιδευτικός, αναφέρει: «Ρε εντάξει, Το είπαμε, κτήνος, τέρας και αλλά πολλά. Εγώ δεν λέω ότι είναι Άγιος, πριν όμως τα πείτε, σκεφτείτε και το άλλο. Δεν βοηθάτε τα παιδιά του να το ξεπεράσουν έστω και λίγο. Φανταστείτε πως θα νιώθουν αυτά και μετά τα λέμε...».

Ο κατηγορούμενος Νίκος Σειραγάκης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Κατά την απολογία του, πάντως, παραδέχθηκε τις πράξεις του, τις οποίες επιχείρησε να δικαιολογήσει ως μια διαδικασία «μύησης» για την ολοκλήρωση των νεαρών. Κατά την «κορύφωση» αυτής της «μύησης» λάμβαναν χώρα ασελγείς πράξεις, τις οποίες ως τώρα ο δράστης αρνείται.

Αιχμές της Ροδούλας Ζήση κατά Χρυσοχοϊδη..



Μιλώντας στην βουλή πριν από λίγη ώρα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε σε αυτούς που κάνουν σήμερα τους τιμητές και... είχαν το θράσος να μην εγκαταλείπουν την καρέκλα τους (κλασική περίπτωση Χρυσοχοϊδη).
Η βουλευτής χαρακτήρισε προσωπικό μόχθο του Γιώργου Παπανδρέου τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Όταν γύρισε ήταν εναντίον του οι περισσότεροι εδώ μέσα γι΄αυτή τη συμφωνία που σήμερα όλοι την ψηφίζουμε ...

Mικρή αύξηση για τους υπόλοιπους, χωρίς «Ελευθεροτυπία», αλλά με «Δημοκρατία» στις 22 χιλιάδες...

Το «ΘΕΜΑ» συνεχίζει και αυτή την Κυριακή να σπάει τα ρεκόρ, διατηρώντας την πρωτιά του και αυξάνοντας την κυκλοφορία του, αγγίζοντας τις 202.000 φύλλα. Την... κυκλοφορία της όμως αύξησε και η «Καθημερινή» κατά 30.000 φύλλα από την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας τις 157.000 φύλλα. Μικρότερη ήταν η αύξηση του «Βήματος», αφού από 116.000 έφθασε σήμερα τις 127.000 φύλλα. Μικρή πτώση παρατηρείται για την «Real news» κατά 10.000 φύλλα και από 107.000 την προηγούμενη Κυριακή έπεσε στις 94.000 φύλλα. Ακολουθούν το «Έθνος» με 84.000, ο «Ελεύθερος Τύπος» με 24.000, ενώ η κυριακάτικη έκδοση της «Δημοκρατίας» που έκανε πρεμιέρα σήμερα κυμάνθηκε πέριξ των 22.000 φύλλων. Θυμίζουμε ότι η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» λόγω της 3ήμερης απεργίας των εργαζομένων δεν κυκλοφόρησε.

Κλωσάει αυγά και κοιμάται στο κοτέτσι!



Κλωσάει αυγά, βολτάρει στο κοτέτσι και κουρνιάζει μαζί με τις υπόλοιπες κότες. Ως εδώ όλα καλά μόνο που ο Ότο δεν είναι κότα αλλά λαγός!

Ο... μπερδεμένος Ότο είναι οκτώ μηνών και δόθηκε στον νυν ιδιοκτήτη του ως δώρο όταν αγόρασε εννέα κότες κι έναν κόκορα από μία φάρμα.

Η οικογένεια ζει σε ένα μικρό νησί στην Φινλανδία, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ελσίνκι.

«Όταν πήγα στο κοτέτσι βρήκα τον Ότο να κάθεται πάνω στα αυγά. Μία άλλη φορά τον είδα να προσπαθεί να καθίσει εκεί που κάθονταν και οι κότες, πηδούσε κι έπεφτε ξανά και ξανά» δηλώνει στο Reuters ο ιδιοκτήτης του Ότο.

Ο λαγός δεν κάθεται όπως οι περισσότεροι λαγοί ούτε του αρέσουν τα καρότα. Καθώς μέχρι στιγμής έχει ζήσει όλη του τη ζωή με κότες, προτιμά την τροφή που ρίχνεται στο κοτέτσι, τρέχει στη φάρμα με τα υπόλοιπα... κοτόπουλα και μερικές φορές παίζει μαζί τους πηδώντας από πάνω τους!

«Για τος κότες είναι απλά ένας δικός τους. συχνά κάθεται ανάμεσα στις κότες και χώνεται κάτω από τα φτερά τους», λέει ο ιδιοκτήτης της φάρμας.

Το μόνο... λαγουδίσιο χαρακτηριστικό που διατηρεί ο Ότο είναι η αντίδρασή του όταν ένας ξένος μπει στο αγρόκτημα: γίνεται... λαγός!

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ...... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προεκλογικά σποτάκια...
Πιο επίκαιρο από ποτέ..
Δείτε το.



ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ......
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ



Δύο κανάλια δείχνουν να αντέχουν: τα "μνημονιακά" MEGA και ο ΣΚΑΪ, κι αυτό γιατί τα ΄χουν καλά με τη διαπλοκή. Όποιος συνθηκολογεί αντέχει πιό πολύ.



Η ΕΤ1, είναι υπό διακοπή λειτουργίας (αλήθεια γιατί δεν προχώρησε το κλείσιμο;) κι έχει την κάρτα εδώ και μέρες.
Η ΝΕΤ, το δυνατότερο χαρτί, απεργεί εδώ και μέρες και απαξιώνεται.
Η ΕΤ3, απεργεί εδώ και μέρες και επίσης απαξιώνεται μ'αυτόν τον τρόπο, καθώς οι τηλεθεατές λογικό είναι να..
ζουν το "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται".
Το ΑΛΤΕΡ φαίνεται να μην έχει ελπίδα σωτηρίας κι έχει μήνες χωρίς πρόγραμμα.
Το STAR προσανατολίζεται σε μία βάρδια προγράμματος.
Ο ALPHA εφάρμοσε τη μία βάρδια και έκοψε τις παραγωγές που κοστίζουν.
Ο ΑΝΤ1 έγινε κανάλι των χαζολαμπερών show.
Δύο κανάλια δείχνουν να αντέχουν: τα "μνημονιακά" MEGA και ο ΣΚΑΪ, κι αυτό γιατί τα ΄χουν καλά με τη διαπλοκή. Όποιος συνθηκολογεί αντέχει πιό πολύ άλλωστε...
Όποιος κάνει το λάθος να είναι με τον λαό, καίγεται από χέρι.

Υ.Γ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναδεικύονται νέα "ανεξάρτητα" μέσα, όπως διαδικτυακά. Ανεξάρτητα, ελεύθερα, αντικειμενικά μέσα, δεν πρόκειται να κυριαρχήσουν ποτέ. Απλά, τα παλιά, θα αλλάξουν -το κάνουν ήδη- προβιά και θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο της "προπαγάνδας" κι όχι ενημέρωσης από άλλες "συχνότητες". Και καλά κάνουν, αφού οι αναγνώστες τους τιμούν. Δεν αντέχουν χωρίς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Το ιντερνετ δεν έφερε και δεν θα φέρει τη λύτρωση. Όποιος έχει το χρήμα νικά. Απλά πράγματα.
Καμία "επανάσταση στην ενημέρωση" δεν έγινε, ούτε θα γίνει ποτέ. Οι διαπλεκόμενοι θα κερδίσουν και πάλι. Την αλήθεια την επιζητούν όλοι, αλλά επειδή πονάει συνήθως, όταν τους τη δίνεις, σου γυρίζουν την πλάτη και ξαναγυρνούν στον απατεώνα που περιτυλίγει ευχάριστα το ψέμμα. Κι ο κόσμος θέλει να τον ταϊζεις ψέμμα. Αρκεί να έχει ωραίο περιτύλιγμα.
Η επανάσταση του διαδικτύου από πολίτες (κοινωνικά δίκτυα), είναι ένα ευχάριστο διάλλειμμα. Η ενημέρωση θα επιστρέψει -στο 100%- στους διαπλεκόμενους, γιατί έχουν το χρήμα κι όποιος έχει το χρήμα νικάει.

Δείτε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Ευτυχίας Βατάλη στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:

1.646 ευρώ έχει στην τράπεζα ο Μπουτάρης
50.000 ευρώ ο Μπακογλίδης
800.000 ευρώ ο Δανιηλίδης
12.000 ευρώ και 9.000 λίρες Αγγλίας, ο..
Κυρίζογλου
30.000 ευρώ ο Καϊτετζίδης

Μετά από τις πάμπολλες αναρτήσεις του taxalia, για την υποχρέωση δημοσίευσης του "πόθεν έσχες" των δημάχων στο διαδίκτυο, αρκετοί δήμαρχοι έκαναν το οφειλόμενο. Φυσικά, κάποιοι από αυτούς, έχουν τα εκατονταπλάσια από όσα δηλώνουν, αλλά απολαμβάνουν μιας περίεργης ελεγκτικής ασυλίας. Κάποιος δήμαρχος ας πούμε, "ξέχασε" να δηλώσει τις συμμετοχές του, σε δεκάδες Α.Ε. και Ε.Π.Ε. Αλλά ξέρει ότι δεν θα ελεγχθεί ποτέ γιατί ανήκει τους "εκλεκτούς του Θεού", οπότε....μην ασχολείστε.


Δείτε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Ευτυχίας Βατάλη στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:


κλικ στην εικονα, για μεγέθυνση

Πέρυσι μας έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα.

Φέτος ολόκληρη η Ευρωζώνη βουτάει στην κρίση χρέους.
Κανείς δεν μίλησε για τις κοινωνίες, αλλά μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών.
Τώρα όμως μιλάμε εμείς.
Οι άτεγκτες πολιτικές των κυρίαρχων της ΕΕ, αφού βύθισαν την Ελλάδα στη σοβαρότερη ..
οικονομική ύφεση της Μεταπολεμικής Περιόδου, αντιμετωπίζουν πλέον κατάματα το ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωζώνης.
Η Γερμανία -και από κοντά η Γαλλία- για τη διάσωση των συμφερόντων τους, επισπεύδουν την αλλαγή των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας. Με άλλα λόγια, ένα «επικαιροποιημένο» Σύμφωνο Σταθερότητας που θα επιβάλει στις ευρωπαϊκές χώρες μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που σημαίνει ακόμα πιο ασφυκτική δημοσιονομική πειθαρχία, ποινές, πανευρωπαϊκή λιτότητα, περισσότερα βάρη και μεγαλύτερη φτώχεια. Tαυτόχρονα, προωθούνται τα σχέδια για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και χρεοκοπία των χωρών της περιφέρειας με όρους που θα επιβάλουν οι δανειστές.
Στην Ελλάδα, η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για κούρεμα 50% των ομολόγων των ιδιωτικών τραπεζών με «αντιπαροχή» ενισχύσεις 60 δις ¤, ληστρικό επιτόκιο 8% και δεσμεύσεις στη δημόσια περιουσία και ταυτόχρονα νέο δανεισμό, σπρώχνει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση με την ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το «φαστ-τρακ» ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσίας, τη δραματική συρρίκνωση μισθών-συντάξεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανεξέλεγκτη ανεργία, καθώς και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Όμως η κοινωνία βράζει. Αντιδρά και πολεμάει τα προκλητικά μέτρα που σώζουν τράπεζες και καταστρέφουν ζωές. Ο αγώνας κατά του Χρέους μέσα από τα κινήματα, τους εργασιακούς χώρους, τα συνδικάτα, τους δρόμους αλλάζει το σκηνικό.
Όλοι μαζί μπορούμε κι έχουμε διέξοδο από την κρίση. Βασικό στοιχείο της εξόδου από την κρίση είναι ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος του δημόσιου χρέους με στόχο την άμεση διαγραφή του.
Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 μμ. στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1οςόροφος, με θέμα:
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Γιώργος Κατρούγκαλος νομικός/συνταγματολόγος
Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός
Γιώργος Μητραλιάς ακτιβιστής κατά του χρέους
Γιώργος Παπαλεξίου, εργαζόμενος στο Δημόσιο
Βούλα Τάκη, Γυναίκες κατά του Χρέους
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών

Μπορεί να «φουσκώσει» τα πάντα

Έτσι γέμισε η ιταλική βουλή συνοδούς πολυτελείας, πρώην πόρνες πολυτελείας, show girls και παρουσιαστές τηλεοπτικών σκουπιδιών και καναλιών…

Ρε παιδιά τι γίνεται στο Las Vegas...?





Ο ΣΟΚΡΑΤΕΣ ΠΕΘΑΝΕ.....

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Τρομακτική το θέαμα.Εμείς σας προειδοποιούμε!!!

Δείτε τις γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη στον κόσμο και τα σχόλια δικά σας...



Η Jessica Aedo είναι μια καυτή λατίνα που δουλεύει σα μοντέλο...





Πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να απολαύσει τον καφέ του ένας υφυπουργός;



Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι, ούτε προκαλεί γέλιο. Μάλλον το αντίθετο.
Ο Αιγιώτης υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος χρειάστηκε 8 αστυνομικούς - αν βλέπουμε καλά - και τον διοικητή ασφαλείας Πατρών να δίνει το παρών.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....Η ΛΑΚΟΥΒΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΡΑΓΕ?

ΟΛΥΜΠΟΣ

Παγκόσμιο μνημείο φύσης και πολιτισμού

Προτάσεις στην Επιτροπή Περιφερειών
του Ελληνικού Κοινοβουλίου
για την ανάπτυξη, την προστασία, την προβολή.
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Του Γρηγόρη Παπαχρήστου
Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Πιερίας



30 Νοεμβρίου 2011
ΟΛΥΜΠΟΣ

Περιφανής και μέγας
πολύπτυχος και πολύκορφος
αιπύς (επιβλητικός)
αιγλήεις (λαμπερός)
νιφόεις (χιονοσκεπής)
ΟΜΗΡΟΣ

Το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μέτρα) δεσπόζει με τον επιβλητικό του όγκο ανάμεσα στα φυσικά σύνορα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Κηρυγμένος «Εθνικός Δρυμός» (Π.Δ. 1938), «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς», «Εθνικό Πάρκο», «Αρχαιολογικός και Ιστορικός τόπος», αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού, καθώς συνδυάζει τη φυσική ισορροπία και αρμονία με το μεγαλείο του μύθου και της ιστορίας.
Στην κορυφή του η φαντασία των αρχαίων Ελλήνων τοποθέτησε την κατοικία των δώδεκα θεών και στους πρόποδές του οι αρχαίοι Μακεδόνες ίδρυσαν το Δίον, έναν από τους αρχαιότερους τόπους λατρείας του Διός και των Μουσών.
Στα κρυστάλλινα νερά του λούζονταν οι Μούσες και στα φαράγγια του περιδιάβαινε ο Ορφέας, μαγεύοντας με τη λύρα του ανθρώπους, ζώα και πτηνά.
Στον ποταμό Ελικώνα, οι μαινόμενες γυναίκες της Πιερίας ξέπλυναν τα χέρια τους μετά το φόνο του Ορφέα και το ποτάμι χάθηκε στη γη, για να ξαναβγεί στην επιφάνεια στο Δίον με το όνομα Βαφύρας.
Η ποικιλία και μοναδικότητα του ανάγλυφού του, με τις χαράδρες και τα φαράγγια, τα ρέματα και τους καταρράκτες, με τα γάργαρα νερά.
Η κοντινή απόσταση των κορυφών του από τις ακτές του Θερμαϊκού, τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, τον καθιστούν ως ένα φαινόμενο μοναδικής ομορφιάς, που προσφέρει μαγευτικό θέαμα και συγκλονίζει τους χιλιάδες φυσιολάτρες και ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο, που τον επισκέπτονται σ’ όλη τη διάρκεια του έτους.




ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ

«και στου Ολύμπου να πάω
στη σεμνή την κλιτύ,
στην καλλίστη Πιερία
που οι Μούσες κατοικούν.
Εκεί Δία προστάτη μου πήγαινέ με,
εκεί οι Χάριτες, εκεί ο Πόθος»

έγραψε ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης στις Βάκχες και πρωτοτραγούδησε ο χορός στο αρχαίο θέατρο του Δίου.
Ποιητές και καλλιτέχνες δεν έπαψαν ποτέ να υμνούν τον Όλυμπο και να θεωρούν την Πιερία καλλίστη και μακάρια, από την εποχή του Ομήρου έως σήμερα.
Θα επιχειρήσω να σας ταξιδέψω στον Όλυμπο και στην παρολύμπια περιοχή της Πιερίας, αναδεικνύοντας συγχρόνως όσα υπάρχουν και συμβαίνουν σ’ αυτή για να καταλήξω στη συνέχεια στις προτάσεις μας για τις δυνατότητες ανάπτυξης, προστασίας και προβολής του.
Το νέο Π.Δ., που βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και σε λίγο θα γίνει νόμος, ο οποίος θα καθορίσει τα όρια του Εθνικού Δρυμού, τις ζώνες προστασίας καθώς και τους τρόπους διαχείρισης και αξιοποίησης του Ολύμπου, θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή να συμπεριλάβει και να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις των φορέων.
Ο Όλυμπος απλώνεται σαν στεφάνι, από το Αιγαίο πέλαγος έως τα Πιέρια όρη, αγκαλιάζοντας έτσι την Πιερία ως χαϊδεμένη κόρη, κατά τον ποιητή.
Για να βρεθεί κανείς σ’ αυτόν έχει τη δυνατότητα επιλογής όλων των συγκοινωνιακών μέσων. Η Πιερία βρίσκεται δίπλα στη ΠΑΘΕ και τη σιδηροδρομική γραμμή, κοντά στο αεροδρόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το Λιτόχωρο θεωρείται η κεντρική πύλη του Ολύμπου. Από εκεί μπορεί κανείς ακολουθώντας την επίσημη διαδρομή Ε4, να φτάσει στην υψηλότερη κορυφή του τον Μύτικα, για να νιώσει το απαράμιλλο συναίσθημα της συνεύρεσης με τους θεούς. Να ατενίσει από εκεί τον κόσμο και να θαυμάσει το μεγαλείο της φύσης, τη σμίξη της θάλασσας με τη γη.
Φιλόξενα ορειβατικά καταφύγια είναι έτοιμα να προσφέρουν στον επισκέπτη ορειβάτη, ξεκούραση, φαγητό και διαμονή.
Υπάρχουν βέβαια και άλλες είσοδοι, που οδηγούν σε κορυφές και τοποθεσίες του Ολύμπου. Όπως:
H είσοδος του Δίου, που οδηγεί στο ρέμα και τους καταρράκτες του Ορλιά, στις τοποθεσίες Κορομηλιά και Πετρόστρουγκα με τα ομώνυμα καταφύγια, στο οροπέδιο των Μουσών αλλά και στο Μύτικα.
Η είσοδος, επίσης, της Βροντούς που οδηγεί στο παπά-Ρέμα την Κλεφτόβρυση, στη σπηλιά του Γιαγκούλα, στο οροπέδιο Κρεβάτια με το ομώνυμο καταφύγιο και από εκεί στο Μύτικα.
Διάφορες άλλες τοποθεσίες του Ολύμπου μπορεί να προσεγγίσει επίσης ο επισκέπτης και ο ορειβάτης από τις εισόδους της Λεπτοακρυάς και της Πέτρας.
  • Παρολύμπιοι παραδοσιακοί οικισμοί
Πανέμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί βρίσκονται στις παρυφές του Ολύμπου. Αρκετοί από αυτούς προσφέρουν δυνατότητα διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας καθ’ όλο το χρόνο.




Περισσότερο δημοφιλής ο οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα

καθώς και οι οικισμοί των Π. Πόρων, της Π. Σκοτίνας, της Π. Λεπτοκαρυάς και της Π. Βροντούς.
  • Σύγχρονοι και ιστορικοί οικισμοί
Στην παρολύμπια περιοχή βρίσκονται σύγχρονοι οικισμοί με ιστορική συγχρόνως αναφορά και σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Σημαντικότεροι:
H κωμόπολη του Λιτοχώρου, έδρα σήμερα του καλλικρατικού δήμου Δίου-Ολύμπου. Είναι η κεντρική πύλη του Ολύμπου και αποτελεί πόλο έλξης φίλων του βουνού και του ορεινού τουρισμού. Απέχει από τη θάλασσα μόλις 4 χιλιόμετρα. Διαθέτει σύγχρονα ξενοδοχεία, καταλύματα και πλούσια καλλιτεχνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα.
Το Δίον, η ιστορική έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου. Από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Μακεδονίας. Λατρευτικό και πολιτιστικό κέντρο των αρχαίων Μακεδόνων. Με το μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο, το μουσείο και την αρχαιοθήκη, έργα της αρχαιολογικής σκαπάνης του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.
Στο σύγχρονο οικισμό υπάρχουν ξενώνες, παραδοσιακά εργαστήρια τοπικών προϊόντων και καταστήματα λαϊκής τέχνης.





Ο Πλαταμώνας, παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός, γνωστός για το περίφημο κάστρο του,
τις καταγάλανες ακτές, τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία και καταστήματα. Απέχει από τον Όλυμπο μόλις 3 χιλιόμετρα. Από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.
Η Λεπτοκαρυά, ο Νέος Παντελεήμονας και οι Νέοι Πόροι, παραθαλάσσιοι οικισμοί με συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Εδώ βρίσκονται και τα αρχαία Λείβηθρα, σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα, γνωστή ως κατοικία του Ορφέα και των Μουσών. Σημαντικός είναι ο αρχαιολογικός χώρος, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στην επιφάνεια αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα.
  • Θρησκευτικά μνημεία
Ο Όλυμπος φιλοξενεί στα σπλάχνα του δεκάδες θρησκευτικά μνημεία, παλαιοχριστιανικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής..
Γνωστά βέβαια τα ιερά των ολύμπιων θεών στο αρχαίο Δίον, που λάτρευαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Μοναδικά σε ιστορική και αρχαιολογική αξία ανά τον κόσμο.
  • Εκδηλώσεις - γιορτές
Σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα και σημαντικές γιορτές πραγματοποιούνται στην περιοχή, με αναφορά τον Όλυμπο, όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Μαραθώνιος Ολύμπου, οι Μουσικές Βραδιές στον Όλυμπο.
Οι

Εκδηλώσεις με τοπικά παραδοσιακά ήθη και έθιμα, όπως η Γιορτή του Αγρότη, η γιορτή κάστανου, η γιορτή του τσίπουρου, κ.ά.
Σημαντικές επίσης εκθέσεις που αναδεικνύουν τοπικές δημιουργίες όπως η έκθεση έργων ψηφιδωτού, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κ.ά.
  • Ιστορία - μύθοι - παραδόσεις
Για τον Όλυμπο γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν όσα για κανένα άλλο βουνό του κόσμου.
Στους πρόποδές του μεγαλούργησαν, κατά την αρχαιότητα, σπουδαίες πόλεις, όπως το Δίον,


τα Λείβηθρα, η Πίμπλεια, η Πιερίς, το Ηράκλειον και η Πέτρα.
Στις ρεματιές του τραγούδησε ο Ορφέας και κολύμπησαν στα γάργαρα νερά του οι Μούσες.




Τον ύμνο ας αρχίσουμε απ’ τις Μούσες,
Που τον γονιό δοξάζοντας τον Δία
την δυνατή του την ψυχή ευφραίνουν ασταμάτητα
στου Ολύμπου τα παλάτια.
Ανιστορώντας τα τωρινά μα και τα περασμένα.
Και όλα τα μελλούμενα.
Στην Πιερία γεννήθηκαν από τη Μνημοσύνη.
Κόρες αυτές του έρωτα του Κρονογενημένου.

ΗΣΙΟΔΟΣ (Θεογονία)

























Ανάπτυξη, Προστασία, Προβολή


Δίλημμα και ερώτημα:
Ανάπτυξη που βλάπτει
ή
Προστασία που απονεκρώνει;


Για τον Όλυμπο δεν υπάρχουν πλαστά διλήμματα. Το μέγα κεφάλαιο για την ανάπτυξή του είναι πρώτα η προστασία του,
Η προβολή του απαράμιλλου φυσικού του πλούτου και των ανεκτίμητων μνημείων του.
Η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του και των μοναδικών ανά τον κόσμο μύθων και παραδόσεών του.
Λέμε ναι στην ανάπτυξη του Ολύμπου με μοναδικό συνδυασμό τη φύση, την ιστορία, το μύθο και τα μνημεία του.
Λέμε ναι στη δημιουργία ήπιων δράσεων και υποδομών συμβατών με το περιβάλλον.
Πρώτη μας μέριμνα να συντονίσουμε όσα υπάρχουν αποσπασματικά και να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης του Ολύμπου, συνδέοντας το με το ήδη υπάρχον του θαλάσσιου τουρισμού.
Οι επισημάνσεις μας και οι προτάσεις μας είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιου διαλόγου με τους τοπικούς φορείς, με ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες,. Αποτελούν σειρά ήπιων δράσεων και υποδομών, που αποβλέπουν στην ανάπτυξη του Ολύμπου και την παρολύμπια περιοχή, αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Συγκεκριμένα:

Ορειβατικός – αθλητικός τουρισμός
 Ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών που οδηγούν στις κορυφές καθώς και σε ιδιαίτερου κάλλους και ιστορικής αξίας περιοχές.
 Ανάδειξη των ορειβατικών καταφυγίων και των σταθμών ανάγκης σ’ όλο το πλάτος του Ολύμπου.
 Ανάδειξη του αρχαίου μονοπατιού, του θρόνου του Δία, που ακολούθησαν οι αρχαίοι Μακεδόνες.
 Ανάδειξη της διαδρομής του Μαραθώνιου Ολύμπου.
 Δημιουργία πίστας αναρρίχησης, διαδρομών ποδηλάτου και αλόγων βουνού.
 Ανάδειξη διαδρομών που οδηγούν σε ονομαστά φαράγγια και σπήλαια.
 Δημιουργία παρολύμπιου δρόμου που να συνδέει Λείβηθρα, Λιτόχωρο, Δίον, Πέτρα και Άγιο Δημήτριο.
 Λειτουργία των κέντρων πληροφόρησης και ελέγχου στις εισόδους εισόδου του Ολύμπου.

Σημείωση: Στην πρόταση που καταθέτουν αρκετοί για δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου και τελεφερίκ στον Όλυμπο, επισημαίνουμε τις συνέπειες και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας που θα αξιολογεί τα θετικά και αρνητικά δεδομένα από τις συγκεκριμένες δράσεις.

Οικοτουρισμός – αγροτουρισμός
 Ανάδειξη και αξιοποίηση των παραδοσιακών παρολύμπιων οικισμών.
 Δημιουργία δασικών πάρκων με θέμα: «Η φύση αποκαλύπτει τον πλούτο της και διηγείται το μύθο της».
 Δημιουργία καταφυγίου αγρίων ζώων Ολύμπου.
 Δημιουργία πάρκου αρωματικών φυτών Ολύμπου.
 Δημιουργία δασικών χωριών με δυνατότητα διαμονής και γνωριμίας του Ολύμπου.
 Αποπεράτωση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο.
 Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, παραδοσιακής καλλιέργειας με σήμα Ολύμπου.
 Ενίσχυση των αγροτουριστικών παραδοσιακών επιχειρήσεων.
 Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΟΠΑΑΧ, LEADER, κλπ.)


Πολιτιστικός, αρχαιολογικός και συνεδριακός τουρισμός
 Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην παρολύμπια περιοχή των Λειβήθρων (σήμερα Πλαταμώνα-Λεπτοκαρυά). Ανάδειξη των φυσικών πόρων και αρχαιοτήτων της περιοχής, του μύθου και της ιστορίας, του Ορφέα και των Μουσών (το έργο ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη ΚΖ' Εφορία Αρχαιοτήτων).
 Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην παρολύμπια περιοχή του Δίου. Ανάδειξη των φυσικών πόρων και αρχαιοτήτων της περιοχής, του μύθου και της ιστορίας των δώδεκα θεών (υπάρχει σχετική μελέτη από τη ΚΖ' Εφορία Αρχαιοτήτων).
 Δημιουργία ιστορικού πάρκου Ολύμπου, στην περιοχή Αγίου Δημητρίου (υπάρχει σχετική πρόταση από τη ΚΖ' Εφορία Αρχαιοτήτων).
 Ανάδειξη της τέχνης των ψηφιδωτών και των εκμαγείων στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.
 Ανάδειξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, ως κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
 Ανάδειξη του φολκλορικού φεστιβάλ Ολύμπου, με συμμετοχή παραδοσιακών σχημάτων χορού και μουσικής απ’ όλο τον κόσμο.
 Ανάδειξη των αρχαίων εορτών «Εν Δίω Ολύμπια» που καθιέρωσε ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αρχέλαος προς τιμή του Δία και των Μουσών. Εορτές με σκηνικούς και γυμνικούς αγώνες, διάρκειας εννέα ημερών όσες και οι Μούσες. Σ’ αυτές παρίσταντο οι βασιλείς και οι αξιωματούχοι της Μακεδονίας, αλλά προσκαλούνταν επίσημοι και άλλων βασιλείων και κρατών. Στη γιορτή αυτή ο Μέγας Αλέξανδρος συμμετείχε και θυσίασε πριν τη μεγάλη του εκστρατεία.
 Ανάδειξη των αρχαιοτήτων στους αρχαιολογικούς χώρους Δίου, Λειβήθρων, Πύδνας και Μακρυγιάλου.
 Ανάδειξη των σημαντικών εορτών και εκδηλώσεων των δήμων και πολιτιστικών φορέων της παρολύμπιας περιοχής (λαϊκός πολιτισμός).
 Δημιουργία συνεδριακού κέντρου Ολύμπου για τη διεξαγωγή διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
 Δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία αρχαιοτήτων και οικισμών.

Θρησκευτικός τουρισμός
Στον Όλυμπο υπάρχουν διάσπαρτα θρησκευτικά προσκυνήματα σε περιοχές απέραντου φυσικού κάλλους. Αρκετά από αυτά χρονολογούνται στον 4ο, 8ο και 10ο αιώνα μ.Χ.
Οι μονές, Διονυσίου εν Ολύμπω στην παρολύμπια περιοχή Λιτοχώρου, Κανάλων στην κοιλάδα των Λειβήθρων, Οσίου Εφραίμ στην περιοχή της Κονταριώτισσας, προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές.
Διατηρητέοι ναοί, όπως ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα

(8ος αιώνας μ.Χ.), μικρογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Στο εσωτερικό του σώζεται ένας σπάνιος εικονογραφικός συνδυασμός με το Χριστό Παντοκράτορα στον τρούλο και την Κοίμηση της Θεοτόκου πάνω από το τρίβηλο.
Το μονύδριο της Αγίας Τριάδας, σκαρφαλωμένο σε απόκρυμνο βράχο, θυμίζοντας εικόνα Μετεώρων. Χρονολογείται στον 14ο αιώνα. Σώζονται καταπληκτικές τοιχογραφίες της πορείας του Χριστού από τη Σταύρωση στην Ανάσταση.
Στην Πέτρα Ολύμπου, ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, χωμένος σ’ ένα κατάφυτο και γεμάτο βλάστηση δάσος.
Ο Προφήτης Ηλίας στην ομώνυμη κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.800 μέτρα.
Ο διατηρητέος ναός Αγίου Νικολάου, στον παλαιό οικισμό της Βροντούς (16ος αιώνας), ανάμεσα στο απόκρυμνο φαράγγι και στα ερείπια του παλαιού οικισμού.
Σημαντικοί ναοί, μονύδρια και παρεκκλήσια σε απίθανες τοποθεσίες, όπως της Αγίας Κόρης, με τα 180 σκαλιά, σ’ ένα καταπληκτικό τοπίο. Την Αγία Κόρη Ολύμπου επισκέπτονται για το θαυματουργό και θεραπευτικό της αγίασμα.
Αξιοσημείωτο επίσης το παρεκκλήσι του Αϊ-Γιάννη στο Λιτόχωρο, του Αγίου Δημητρίου στο Δίον, του Αγίου Βασιλείου στην Καρίτσα.
Άξιο αναφοράς οι δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές, τέλος 4ου – 5ου αιώνα μ.Χ., στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Καταλήγοντας, σημειώνουμε πως όλες οι προτεινόμενες δράσεις και υποδομές είναι συμβατές με το περιβάλλον του Ολύμπου, κινούνται στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και μπορούν να υλοποιηθούν σ΄ όλες τις ζώνες προστασίας του Ολύμπου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
Επιμένουμε ότι αφορά τον Όλυμπο θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό. Να μη ξεχνάμε όμως, πως η επιτυχία στη δημιουργία και κυρίως στην υλοποίηση ενός τέτοιου αναπτυξιακού σχεδίου βρίσκεται στη διαδικασία που λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία, τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και τις οικονομικές της δυνάμεις.
Μόνο ο κόσμος και οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν.
Εάν το σχέδιο ανάπτυξης του Ολύμπου δεν αποβλέπει στη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τόνωση του εισοδήματός τους, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στη διεύρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και δυνατοτήτων, δε θα έχει επιτυχή κατάληξη και δε θα επιφέρει τα ποθητά αποτελέσματα.


ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Για τη συγκρότηση αυτού του εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον Όλυμπο, προτείνουμε τη διεξαγωγή, στην Πιερία, ενός διεθνούς συνεδρίου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γεγονός που θα σηματοδοτεί τον εθνικό χαρακτήρα της σημασίας του Ολύμπου. Να συμμετέχουν και τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτισμού-Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και βέβαια οι τοπικοί φορείς των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Ο Όλυμπος είναι υπόθεση όλων μας,
αποτελεί σύμβολο πολιτισμού για όλο τον κόσμο,
ανήκει σ’ όλους τους πολίτες της γης.
Εμείς έχουμε το προνόμιο να ζούμε στη σκιά του
αλλά και τη βαριά ευθύνη της προστασίας του
και συγχρόνως της ανάδειξή του.