PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται οι πρώτες προσλήψεις

Αγώνα με το χρόνο δίνει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία μετά την επιτυχή (τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα) μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, εστιάζει τις προσπάθειές της στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία όλων των νέων μονάδων, με την πλήρωση των κενών θέσεων του νέου Οργανισμού. Πρωταρχικός της στόχος η πλήρης λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Είμαστε σε συνεχείς επαφές για την πλήρωση όλων των θέσεων ή όσων μπορούν να καλυφθούν δεδομένων και των συνθηκών», ανέφερε στην «Π» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι από τους 3771 νοσηλευτές που προγραμματίσει να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ το Υπουργείο Υγείας, θα καλυφθούν πολλές από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου.
«Υπολογίζουμε ότι από αυτούς, 20 νοσηλευτές θα έρθουν στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ακόμη 10 θα καλύψουν θέσεις μη νοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο κ. Φαρμάκης, ανακοινώνοντας ότι ήδη έχει λάβει το πράσινο φως να ξεκινήσει τη διαδικασία «επείγουσας πρόσληψης» γιατρών και νοσηλευτών, με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει το νέο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε για την πλήρη λειτουργία της ΜΕΘ, απαιτούνται από τρεις έως πέντε γιατροί, καθώς και 36 νοσηλευτές, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλες οι βάρδιες χωρίς προβλήματα.
basiko_2Πάντως και σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η προκήρυξη των 3771 θέσεων θα καθυστερήσει για λίγους μήνες ακόμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η προκήρυξη υπολογίζεται ότι θα βγει από τον ΑΣΕΠ στις αρχές του έτους, ενώ η πλήρωση των θέσεών της δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί (στην καλύτερη περίπτωση) νωρίτερα του καλοκαιριού του 2011.
Παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, έχει καταθέσει αίτημα για την έγκριση πρόσληψης 107 ατόμων ως εποχικό προσωπικό. «Δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τις θέσεις θα μας εγκρίνουν, αλλά τόσες χρειάζονται για να λειτουργήσουμε όπως θέλουν όλοι οι Πιεριείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, αν και όπως είπε κατανοεί τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη έξι ατόμων ως εποχικό προσωπικό, το οποίο αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό του νοσοκομείου το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτώβρη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν τρεις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, δύο πληρώματος ασθενοφόρου και ο ένας χειριστής αξονικού τομογράφου.

Μεταφέρεται η Σχολή Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κατερίνης

Ο κ. Φαρμάκης, χθες το πρωί παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού της Επαγγελματικής Σχολής βοηθών νοσηλευτών  του Νοσοκομείου Κατερίνης (ΕΠΑΣ), όπου προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τη στήριξη που θέλει να παράσχει η διοίκηση τους εκπαιδευόμενους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, εξέφρασε την βούληση της διοίκησης να «αξιοποιήσει» τους τελειόφοιτους της σχολής (η οποία είναι διετούς θητείας), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική άσκησή τους (και αφού αποφοιτήσουν) στο νέο νοσοκομείο και δίπλα στα έμπειρα στελέχη που διαθέτει αυτό. Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης, έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αποκτήσουν γρηγορότερα εμπειρία και να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις μια θέση σε ένα ίδρυμα υγείας, αφού η πρακτική άσκηση είναι απαραίτητη.
Για την ΕΠΑΣ ο διοικητής του νοσοκομείου επεφύλαξε μια ακόμη έκπληξη, ανακοινώνοντας τη μεταφορά της στις παλιές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. «Η ΕΠΑΣ θα μεταφερθεί στο κτίριο όπου φιλοξενούνταν η μονάδα αιμοδοσίας όσο αυτή ήταν στο παλιό νοσοκομείο», είπε ο κ. Φαρμάκης. Η μεταφορά της Σχολής σε καλύτερες εγκαταστάσεις, αποτελούσε πάγιο αίτημα των στελεχών της, αλλά και για τους μαθητές της.
EPTANEWS.GR

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου


Την Κυριακή 19  Σεπτεμβρίου από τη Νομαρχία Πιερίας και το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ομιλητής ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης
Αποσπάσματα από τα Ματωμένα Χώματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος

        
  Σειρά εκδηλώσεων μνήμης για τη θλιβερή επέτειο των 88 ετών από τη  Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου “Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ”, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στην πόλη της Κατερίνης.
            Το πρωί της Κυριακής, στις 10 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικο στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της  Θείας Λειτουργίας. 
          Λίγο αργότερα, στο άγαλμα της Ελευθερίας στην Πλατεία Ελευθερίας  θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από το Νομάρχη Πιερίας, τον ανώτερο στρατιωτικό Διοικητή Ν. Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό διευθυντή Ν. Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης, στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος. 
       Στις 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στην Εκάβη, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται χαιρετισμοί επισήμων και ομιλία του καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. και συγγραφέα Βλάση Αγτσίδη με θέμα “Η Μικρασιατική Καταστροφή ως κύρια συνθήκη διαμόρφωσης του σύγχρονου γεωπολιτικού χάρτη”. Επίσης, αποσπάσματα από τα  “Ματωμένα Χώματα” της Διδούς Σωτηρίου θα απαγγείλει ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος υποδύθηκε τον ήρωα του μυθιστορήματος Γιάννη Αξιώτη στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου.
      Θα ακολουθήσουν μικρασιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου  Μικρασιατών Νέας Εφέσου “Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ”, με τη συνοδεία σχήματος παραδοσιακής μουσικής, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιλήνης “Η Επάνω Σκάλα”.
      Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: “Η ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ”

Πολυπληθής αποστολή από την πόλη Jagodina της Σερβίας προσκεκλημένη του Δημάρχου Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ:
“Η ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ”

Επιχειρηματική αποστολή από την πόλη Jagodina της Σερβίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο DRAGAN MARKOVIĆ, φιλοξένησε χθες ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος στο Λιτόχωρο. Την αποστολή πλαισίωναν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Σερβικού κοινοβουλίου ALEKSANDAR JANKOVIĆ, RATKO STEVANOVIĆ και ŽIVOTIJE JOVANOVIĆ, όπως και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, ταξιδιωτικών ενώσεων, της κρατικής τηλεόρασης και του επιμελητηρίου της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου καλωσορίζοντας την αποστολή ανέφερε:
Η περιοχή μας αποτελεί παραδοσιακά τον πρώτο τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας αλλά και έναν απ’ τους πιο δημοφιλείς για τους κατοίκους των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης ευρύτερα. Όπως μου μαρτύρησαν πολλοί από σας μεγαλώσατε στις ακτές μας, στην Πλάκα, στην Γρίτσα, στο Βαρικό, στη Λεπτοκαρυά, στον Πλαταμώνα, στη Σκοτίνα, στον Παντελεήμονα και στους Νέους Πόρους. Όλοι σας θαυμάσατε την περιοχή του Κάστρου, απολαύσατε πεζοπορίες στον Όλυμπο και ξεναγηθήκατε στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου. Εσείς διαχρονικά αναδεικνύετε την περιοχή μας ως «αγαπημένο προορισμό». Και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε και σας καλωσορίζουμε στη γη του Ολύμπου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στον ορατό στόχο της ανάδειξης της νότιας Πιερίας ως ενιαίο τουριστικό προορισμό και επισήμανε τα κεντρικά σημεία της στρατηγικής που θα ακολουθηθούν προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ο Θανάσης Τσιφοδήμος μεταξύ άλλων τόνισε την παρουσία του Δήμου Λιτοχώρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και τη συστηματική δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στις υποδομές του Λιτοχώρου προκειμένου να αναβαθμιστεί σημαντικά το τουριστικό περιβάλλον του Δήμου. Στη συνέχεια ο Θανάσης Τσιφοδήμος αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση μετά τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και κυρίαρχα στην περαιτέρω αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών προκειμένου ο επισκέπτης να απολαμβάνει τουριστικό προϊόν υψηλού επιπέδου.

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον διευθυντή του ΙΚΑ Κατερίνης κ. Πασχάλη Ζειμπέκη



Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον διευθυντή του ΙΚΑ Κατερίνης κ. Πασχάλη Ζειμπέκη


Το θέμα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ Κατερίνης, καθώς και το θέμα των ελέγχων του ΙΚΑ για ανασφάλιστους εργαζόμενους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος με τον διευθυντή του ΙΚΑ Κατερίνης κ. Πασχάλη Ζεϊμπέκη.
Ο κ. Κουκοδήμος ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα των κενών σε ειδικότητες γιατρών, τονίζοντας πως ήδη έχει καταθέσει ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, εδώ και ένα χρόνο. Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη όπως είπε ο κ. Κουκοδήμος έκανε λόγο για έγκριση προσλήψεων για το κατάστημα ΙΚΑ Κατερίνης, που όμως λόγω «τρόικας» πάγωσαν και δεσμεύθηκε πως θα επαναφέρει το θέμα στη βουλή με κατάθεση σχετικής ερώτησης.
Ο κ. Ζεϊμπέκης, αναφέρθηκε επίσης στους ελέγχους που διενεργεί η υπηρεσία  σημειώνοντας πάντως και την έλλειψη διοικητικού προσωπικού,  που δυσχεραίνει το  έργο των συνεργείων ελέγχων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Η έλλειψη ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης έχει δημιουργήσει και ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στις διοικητικές υπηρεσίες που καλούνται να διεκπεραιώσουν εκατοντάδες ενστάσεις ασφαλισμένων που υποχρεώνονται να κάνουν τις εξετάσεις τους σε ιδιωτικά εργαστήρια. Όπως είπε ο κ. Ζεϊμπέκης, οι ασφαλισμένοι επιστρέφουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο, πλην όμως βάσει του Π.Δ. που ισχύει το ποσό της επιστροφής δεν καλύπτει το κόστος της δαπάνης. Ακολουθείται η διαδικασία των ενστάσεων από τους ασφαλισμένους και σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία έχουν ξεπεράσει τις 800.

Ο κ. Κουκοδήμος
Είναι απαράδεκτο, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι που έχουν πληρώσει με χρόνια δουλειάς το Ταμείο τους, να ταλαιπωρούνται με αυτόν τον τρόπο, μπαίνοντας στα γρανάζια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και μάλιστα για θέματα υγείας.
Είναι κάτι παραπάνω από έκτακτη ανάγκη, κι αυτό σε όλους τους τόνους θα πρέπει να το αντιληφθεί η πολιτεία, να προσληφθεί ακτινολόγος και να λειτουργήσει το ακτινολογικό κέντρο του ΙΚΑ Κατερίνης.







Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου  στον Υπουργό
και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


ΘΕΜΑ: ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Κύριε Υπουργέ,

Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη ακτινολόγου αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Κατερίνης, που εδώ και χρόνια αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους του.
Επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου τόσο η διοίκηση του ΙΚΑ Κατερίνης, όσο και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.   
Επιπρόσθετα, το νοσοκομείο της Κατερίνης από τον Ιούλιο, δεν δέχεται ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ στο ακτινολογικό του εργαστήριο, πλην των εκτάκτων περιστατικών.
Η έλλειψη ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης έχει δημιουργήσει και ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στις διοικητικές υπηρεσίες που καλούνται να διεκπεραιώσουν εκατοντάδες ενστάσεις ασφαλισμένων που υποχρεώνονται να κάνουν τις εξετάσεις τους σε ιδιωτικά εργαστήρια. Οι ασφαλισμένοι επιστρέφουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο, πλην όμως βάσει του Π.Δ. που ισχύει το ποσό της επιστροφής δεν καλύπτει το κόστος της δαπάνης. Ακολουθείται η διαδικασία των ενστάσεων από τους ασφαλισμένους και σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία έχουν ξεπεράσει ήδη τις 800.
Είναι απαράδεκτο, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι που έχουν πληρώσει με χρόνια δουλειάς το Ταμείο τους, να ταλαιπωρούνται με αυτόν τον τρόπο, μπαίνοντας στα γρανάζια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και μάλιστα για θέματα υγείας.
Είναι κάτι παραπάνω από έκτακτη ανάγκη, κι αυτό σε όλους τους τόνους θα πρέπει να το αντιληφθεί η πολιτεία, να προσληφθεί ακτινολόγος και να λειτουργήσει το ακτινολογικό κέντρο του ΙΚΑ Κατερίνης.
Με έγγραφό της η αρμόδια Διοίκηση Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας- Τμήμα Κατάστασης Ιατρικού Προσωπικού του υπουργείου Εργασίας  στις 21 Ιουλίου 2010 και σε απάντησή της στο σχετικό ερώτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Πιερίας, ενημέρωνε  πως οι προβλεπόμενες θέσεις ιατρών είναι 38 και υπηρετούν 48. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι μαζί με τα προστατευόμενα μέλη είναι 29.865, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 55.000, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και προφανώς αφορά στοιχεία του 2004.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης;
-Πότε επικαιροποιήθηκαν τελευταία φορά τα στοιχεία μητρώου των ασφαλισμένων, δικαιούχων περίθαλψης και συνταξιούχων του ΙΚΑ Κατερίνης;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Κουκοδήμος Κωνσταντίνος


ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ


Έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2010-2011 για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ



Με την συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, άνοιξε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Β΄ΓΕΛ(Πρώην Πολυκλαδικό), το πρόγραμμα της πολιτιστικής περιόδου 2010-2011. 
Όλοι οι μουσικοί συντελεστές - με σολίστ τον Δημήτρη Λάππα και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αριστοτέλη Καπαγιαννίδη - έδειξαν την άνεσή τους με μία ευαίσθητη ερμηνεία, σε έργα κλασσικών συνθετών και ειδικότερα των J.S.Bach, A.Vivaldi, J. Haydn, αλλά και σύγχρονα έργα των A. Piazzolla και D. Lappa.
Το φιλόμουσο κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τον αριστοτέχνη της κιθάρας Δημήτρη Λάππα - ο οποίος στο β΄ μέρος του προγράμματος παρουσίασε δύο δικές του συνθέσεις - αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών - μαθητριών του Ωδείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι η Ορχήστρα Δωματίου του Δ.Ω.Κ. συστάθηκε δύο μόλις μήνες πριν την συγκεκριμένη συναυλία με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του μαέστρου της Αριστοτέλη Καπαγιαννίδη. Τα νεαρά μέλη της Ορχήστρας εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι πολλές ώρες καθημερινά τους δύο αυτούς μήνες υπηρετώντας το όραμα του μαέστρου και ιδρυτή τους και απέδωσαν εξαιρετικά τα μουσικά έργα που παρουσίασαν. Αυτό αποδείχθηκε και από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο χειροκρότησε παρατεταμένα τους συντελεστές.
     
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί:

Βιολιά: Αθανασιάδου Μαρία, Αθανασιάδου Σωτηρία, Κεραμιδιώτη Παρασκευή, Κοροβέση Ευαγγελία, Κουτουζίδης Διονύσης, Μουτσάνα Στεφανία, Παναγιωτίδου Αναστασία, Σταυρακίδου Μυρτώ, Χαρίσης Αθανάσιος
Βιολοντσέλο: Παπαβασιλείου Πέλλα
Κοντραμπάσο: Αντωνακόπουλος Αποστόλης
Τσέμπαλο:  Γιώργος Ζαϊμης
Κλαρινέτο- Σαξόφωνο: Ναβροζίδης Ιβάν
Φλογέρα: Μπάκου Μαριάννα
Τρομπέτα: Αδελφοπούλου Θάλεια
Ακκορντεόν: Αθανασιάδου Μαρία, Καραγιαννίδου Λένα
Πιάνο: Φεσλικίδης Άρης
Κιθάρα: Καλλιφατίδης Αλέξανδρος
Ηλεκτρικό Μπάσο: Θεοχάρης Γιάννης
Καχόν: Κιουρκτσής Νίκος

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης και μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Ζήνων Σατραζέμης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, ο Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ. Ιωάννης Αδαμίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παναγιώτα Τρύπου  και πολλοί φίλοι του συγκεκριμένου μουσικού είδους.