PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.... ΜΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κατερίνης για τις προσπάθειες που κάνουν να το ΕΧΟΥΝ ΨΗΛΑ! 
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ
Ούτε μιά απάντηση τελικά για το ποιός εκ Πιερίας είναι ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ;;;;; ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ

"Ο απαιδιόδοξος βλέπει δυσκολίες 
σε κάθε ευκαιρία
Ο αισιόδοξος βλέπει ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία..."

Η φωτογραφία από το οδοντιατρείο του φίλου μου 
ΘΕΜΗ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τον ευχαριστώ

ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Αυτή την παρέα την ενώνει κάτι.....
Οφείδης Σάββας - Κυραϊλίδης Χρυσόστομος - Κεραηλίδης Δημήτρης....
Τι; ΟΚ
Είναι πράγματι όλοι τους ΠΟΝΤΙΟΙ....
ΆΛΛΟ;
ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ.... ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.... ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΚΑΣΤΡΑ"....
Κι η ερώτηση είναι "τι γίνεται σαν συναντούντε δυό δημοτικοί σύμβουλοι κι ένας δημοσιογράφος;" 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΜΠΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Κύπελλο Πλαταμώνα 2011

* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

* ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Με την ονομασία «Κύπελλο Πλαταμώνα 2011» πραγματοποιούνται ιστιοπλοϊκοί αγώνες υψηλού επιπέδου το διήμερο Παρασκευής 29/4 και Σαββάτου 30/4, στην περιοχή του Θερμαϊκού.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των σκοπών του που είναι η ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας καθώς και η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού.

Η όλη διοργάνωση, που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. Συνδιοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ενώ την προσπάθεια στηρίζει ο Ναυτικός Όμιλος Πλαταμώνα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου και αναμένονται να τερματίσουν στο λιμάνι του Πλαταμώνα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το ξημέρωμα του Σαββάτου 30 Απριλίου, όπου και θα παραμείνουν τα πληρώματα απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της τοπικής κοινότητας και συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο δήμος Δίου – Ολύμπου.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Την ίδια μέρα στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των κυπέλλων, παρουσία των επισήμων της περιοχής. Και το πρωί της Κυριακής, με εκκίνηση από το λιμάνι του Πλαταμώνα, τα σκάφη αναχωρούν για τη Θεσσαλονίκη, όπου και αναμένεται να τερματίσουν αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 σκάφη ενώ τα πληρώματα και οι φίλοι που θα συμμετέχουν, θα υπερβαίνουν τα 200 άτομα. Ο συναγωνισμός προβλέπεται πολύ δυνατός καθότι το πρωτάθλημα του ομίλου βρίσκεται σε εξέλιξη και αποδεικνύεται αμφίρροπο με πολλούς διεκδικητές.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας πιστεύει ότι ο θεσμός αυτός θεωρείται ήδη επιτυχημένος, γι αυτό και αναμένεται να συνεχιστεί για ακόμη πολλά χρόνια, έλκοντας κάθε φορά ακόμη περισσότερες συμμετοχές.

«Χορός της τσουκνίδας» στη Νέα Έφεσο

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

* ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ



Αναβίωσε το απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου στην Κάτω Πλατεία της Νέας Εφέσου ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην εποχή της τουρκοκρατίας. Πρόκειται για τον «χορό της τσουκνίδας» που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ν. Εφέσου «Το Στουπί».

ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Το έθιμο αυτό βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβαιναν στην περιοχή όταν το χωριό επόπτευαν οι Τούρκοι.
Οι συνεννοήσεις για αγώνα και λευτεριά ήταν επικίνδυνες και τα μηνύματα δεν ήταν εύκολο να μεταφερθούν από στόμα σε στόμα. Οι Έλληνες όμως είχαν βρει τους δικούς τους διαύλους επικοινωνίας και τους δικούς τους κώδικες.
Σύμφωνα με την παράδοση, άνδρες και γυναίκες έβγαιναν στην πλατεία, τραγουδούσαν, χόρευαν και προσπαθούσαν να στείλουν μηνύματα μεταξύ τους χωρίς να τους παίρνουν χαμπάρι οι Τούρκοι.
Η πιο μεγάλη γυναίκα του χωριού κρατούσε στα χέρια της μια τσουκνίδα και χτυπούσε αδιακρίτως άνδρες και γυναίκες. Έτσι οι Έλληνες ξεγελούσαν τους Τούρκους ότι τάχα έπαιζαν και χοροπηδούσαν ενώ στην ουσία με το δικό τους τρόπο μετέδιδαν μεταξύ τους διάφορα μηνύματα.

Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ

Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα 25/4, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στη Νέα Έφεσο, ενώ είχαν γίνει και ιπποδρομίες. Πρόκειται για καθιερωμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και συμμετέχει σ’ αυτές ολόκληρο το χωριό.

Μάλιστα, η πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων σχετίζεται και με μια μεγάλη προετοιμασία με τη βοήθεια της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, του δήμου, της τοπικής κοινότητας, ιδιωτών και κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η καθαριότητα (καθαρισμός χόρτων κλπ) έγινε με μηχάνημα της περιφερειακής ενότητας και με τη συμβολή του δήμου και της οικολογικής Ολύμπου, καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας, ανθρώπων του πολιτιστικού συλλόγου και εθελοντών κατοίκων του χωριού (άσπρισμα, καθαριότητα κλπ).

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις διήμερες εκδηλώσεις, πέρα από τον πρόεδρο του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Χρήστο Κατσαρέλα και το διοικητικό συμβούλιο, συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας, ο βουλευτής Θ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, η αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ν. Εφέσου Δ. Κατιρτζής, οι αντιδήμαρχοι Γ. Φαρμάκης, Μ. Τσιμήτρη, Δ. Μυλωνέρος και Β. Βροχαρίδης, ο τ. νομάρχης της τ. νομαρχίας Γ. Παπαστεργίου, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου Γρ. Παπαχρήστος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δ. Τσιμήτρης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων (Ι. Δημητριάδης, από τον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Εφέσου «Ηράκλειτος») καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

δεν πληρώνω» ή οποιαδήποτε άλλη που να συγχέεται με το κίνημα κατά των διοδίων της Πιερίας ή με το κίνημα «δεν πληρώνω».

Ο κατ’ ευφημισμόν «δημοσιογράφος», σαφώς γνώριζε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν έγινε για λογαριασμό του πανελλαδικού κινήματος «δεν πληρώνω» ούτε καν για λογαριασμό της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας αλλά είχε ως αιτία την αυθαίρετη αύξηση των διοδίων των Μαλγάρων, η οποία επίσης έθιγε όλους τους κατοίκους αλλά κυρίως τους επιχειρηματίες του Νομού μας, που έχουν καθημερινές δοσοληψίες με τη Θεσ/νίκη.

Και επειδή δεν διστάζουμε να εκφράσουμε την άποψή μας, θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία των δύο Επιμελητηρίων, να διαμαρτυρηθούν με το συγκεκριμένο τρόπο, σε μια αυθαίρετη ενέργεια της κρατικής εξουσίας αποτελεί πράξη δημοκρατίας και αυτονόητη προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων του νομού μας, οι οποίες με τα διόδια, με το κλείσιμο των Τεμπών πέρυσι για πέντε μήνες, με την αύξηση των διοδίων των Μαλγάρων και τώρα με την λειτουργία των παράπλευρων διοδίων της Λεπτοκαρυάς, δίνουν καθημερινά αγώνα ζωής και θανάτου, προς όφελος βέβαια αντίστοιχων επιχειρήσεων γειτονικών νομών.

Το ότι το συγκεκριμένο άρθρο του «δημοσιογραφίσκου» Μανδραβέλη, το αναδημοσίευσαν, προσθέτοντας πηχιαίους τίτλους, τα έντυπα συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, η εταιρία του οποίου συμμετέχει στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και φυσικά στην κάρπωση των διοδίων της Πιερίας, αποδεικνύει το στόχο και το σκοπό του.

Δεν έχουμε καμιά απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος του άρθρου αυτού ήταν να κτυπηθεί ύπουλα το κίνημα της Πιερίας, το οποίο δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις αλλά βασίζεται στην καθολική συμμετοχή όλων σχεδόν των φορέων της Πιερίας και όλων των Πιεριέων.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι με το άρθρο αυτό στοχοποιείται ο θεσμός του Επιμελητηρίου Πιερίας και ο Πρόεδρος του, αφού προσπαθείται να εμφανισθεί έμμεσα αλλά σαφώς ότι κάνει αντιπολίτευση στη Κυβέρνηση με τα χρήματα των επιχειρήσεων του νομού μας ενώ το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει τη συλλογική αντίδραση των μελών του, για την παράνομη και αυθαίρετη αύξηση των διοδίων των Μαλγάρων.

Αναρωτιώμαστε βέβαια για το εξής: Η «Καθημερινή» θα δημοσίευε ποτέ το άρθρο του συγκεκριμένου αρθρογράφου, εάν στη θέση του κ. Χατζηχριστοδούλου, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών ή του Πειραιά;

Δεν έχουμε τέλος καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που υποκινούν παρόμοιες ενέργειες θα προσπαθήσουν να στοχοποιήσουν και άλλους φορείς της Πιερίας αλλά και πρόσωπα που πρωτοστατούν στο αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας. Το γνωρίζουμε και τους περιμένουμε.

Ωστόσο εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι τέτοιες προσπάθειες μας συσπειρώνουν και αναδεικνύουν πόσο δίκαιος είναι ο αγώνας μας, ο οποίος και θα συνεχισθεί μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Λαέ της Πιερίας, οι μάσκες τους έχουν πέσει προ πολλού και έχεις δει το αληθινό τους πρόσωπο. Μη τους επιτρέπεις να σε υποδουλώσουν και να βάλουν και άλλα «χαράτσια» έξω από τη πόρτα σου. Η μοναδική τους δύναμη είναι η απάθειά μας. Αγωνίσου σήμερα για την επιβίωσή σου και την αξιοπρέπειά σου γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

Και όλοι μαζί θα τους νικήσουμε…

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» στους Παλιούς Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου

ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 3:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σ’ ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, γαντζωμένο κυριολεκτικά στις πλαγιές του Ολύμπου, θα μας μεταφέρει η γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ-3 «Κυριακή στο Χωριό», αυτή την Κυριακή, 1 Μαΐου 2011.

Πρόκειται για τους Παλιούς Πόρους δήμου Δίου-Ολύμπου, όπου κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, κάθε κορφή, παλεύει να αποπλανήσει τα μάτια που θα θελήσουν να τριγυρίσουν λίγο πιο διερευνητικά.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Σ’ αυτό το χωριό, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, την πέτρα παντρεμένη αρμονικά με το ξύλο, τα καλντερίμια, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και την υπέροχη φύση, θα χαρείτε, θα συγκινηθείτε, θα θυμηθείτε, θα γευτείτε, θα αναπολήσετε και θα νιώσετε ότι το σήμερα είναι συνέχεια του χθες.

Όταν ξεδιψάσει το μάτι από την απίστευτη θέα προς το γαλάζιο της θάλασσας και χορτάσει το μυαλό μνήμες και ιστορίες, είναι η ώρα να βουτήξεις εκεί όπου οι θρύλοι πλέκουν στον αργαλειό, την μεγαλύτερη παράδοση. Το αφιέρωμα στους Παλιούς Πόρους είναι μια περιπέτεια αναζήτησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Οι εποχές εδώ στους Παλιούς Πόρους έχουν κάθε φορά το δικό τους ρούχο. Τα απονήρευτα βήματα του διαβάτη μπορούν να ξεγελαστούν από τις αλλαγές. Η ευτυχία όμως τού να μοιραστείς την ομορφιά της ανακάλυψης μένει ανεξίτηλη. Γι αυτό, αναζητείστε την, στο μικρό αυτό γραφικό χωριό. Εδώ όπου οι μελωδίες έρχονται πίσω από το δάσος. Εδώ όπου ακούγεται ακόμη η Λύρα του Απόλλωνα.

«Βγείτε στο μπαλκόνι του κόσμου, καθίστε σ’ ένα πέτρινο πεζούλι και ζήστε αυτό που ονειρευόσασταν μέχρι να φτάσετε εδώ». Είστε στους Παλιούς Πόρους.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Πρωτομαγιά


Η 1η του Μάη αποτελεί ημέρα - ορόσημο για τους αγώνες του Εργατικού Κινήματος.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς μας βρίσκει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κοινωνική συγκυρία. Βρίσκει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, τους ενεργούς πολίτες και εργαζομένους, σε μία δύσκολη μάχη. Στη μάχη με την οικονομική κρίση, με τα προβλήματα της αμείλικτης καθημερινότητας και της επαγγελματικής ζωής.

Σε μια εποχή αγωνίας για το παρόν και ανασφάλειας για το μέλλον, ο σύγχρονος εργαζόμενος καλείται να περιφρουρήσει τα δικαιώματα που με τόσες θυσίες και διεκδικήσεις κατάφεραν οι προγενέστερες γενιές να θεμελιώσουν. Καλείται να προασπιστεί το προϊόν και την ποιότητα της εργασίας του σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, όπου οι συνθήκες και τα δεδομένα μεταβάλλονται ραγδαία, ανατρέποντας παγιωμένες σχέσεις και αντιλήψεις στο χώρο της εργασίας.

Παρά τις δυσκολίες, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, που ασκούμε πολιτική και εκπροσωπούμε τους κεντρικούς πολιτικούς θεσμούς, έχουμε βασικό καθήκον να αγωνιστούμε μαζί με τον εργαζόμενο για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ανέξοδα ευχολόγια αλλά με πράξεις και δράσεις.

Να διαμορφώσουμε συνθήκες πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης, ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται. Μόνο με την έμπρακτη διεκδίκηση και τον στοχευμένο προγραμματισμό έργων ανάπτυξης, μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον εργασιακό στίβο αλλά και την ασφάλεια στις παλαιότερες γενιές.

Εύχομαι Καλή Πρωτομαγιά και Καλό Μήνα σε όλους.

Ελεύθερη η κίνηση Ι.Χ. από τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς


Σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του (26-4-2011) και μετά από επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Πιερίας ενημερώθηκε από τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τελικά τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η εξέλιξη αυτή είναι θετική και δείχνει την πρόθεση και την εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την παραχωρησιούχο εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Δείχνει ακόμη πως παρά τα όσα γράφονται η ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης, όσο και οι Βουλευτές του νομού, δεν αθέτησαν την υπόσχεση και την απόφαση για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους κόμβους της εθνικής οδού και τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς προς και από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Αντίθετα εργάζονται με συνέπεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της νότιας Πιερίας.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα πρέπει να ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό (τμήμα Πόρων – Σκοτίνας), αλλά και των παράπλευρων - της εθνικής οδού - οδικών δικτύων. Αν χρειαστεί στο μέλλον, θα εξεταστεί η διάθεση καρτών ελεύθερης διέλευσης των δημοτών του Δήμου Δίου Ολύμπου.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΟ Ρεθύμνου

Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 4,15 μ.μ.

Απαραίτητο το νικηφόρο αποτέλεσμα

Με τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, αγωνίζεται το Σάββατο ο Πιερικός Αρχέλαος στην Κατερίνη. Η ώρα έναρξης ορίσθηκε για τις 4,15 μ.μ., μετά από αίτημα των φιλοξενούμενων.

Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, περισσότερο για την ομάδα της Κατερίνης που έχει ανάγκη τη νίκη για να εδραιώσει την παραμονή της στην κατηγορία της Α2. Όλοι, καλαθοσφαιριστές και προπονητές, πιστεύουν σ΄ αυτή τη νίκη και η προετοιμασία όλες τις μέρες δείχνει και το ανεβασμένο ηθικό τους, που χάρη τόσο σ΄ αυτό, όσο και στην αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει μια … εύκολη υπόθεση.

Στο εκεί αγώνα στο Ρέθυμνο, η γηπεδούχοι είχαν νικήσει με 79-72.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Μπροστά μας έχουμε πάλι ένα δύσκολο παιχνίδι με την ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και η οποία είναι πολύ κοντά στην άνοδο για την Α1. Και για τις δυο ομάδες το παιχνίδι είναι κρίσιμο, για διαφορετικούς λόγους και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ απέναντι σε ένα σύνολο με πάρα πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, όπως και ένα πολύ καλό ρόστερ. Αν η ομάδα μας έχει την απόδοση που είχε στη Δράμα και δεν θα υπάρξουν τα άλλα που έγιναν εκεί, νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Για άλλη μια φορά, ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου ο οποίος ξέρει πολύ καλά να είναι δίπλα μας, να μας συμπαραστέκεται και να σέβεται τον αντίπαλο και το παιχνίδι».

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΟ Ρεθύμνου


Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 4,15 μ.μ.

Απαραίτητο το νικηφόρο αποτέλεσμα

Με τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, αγωνίζεται το Σάββατο ο Πιερικός Αρχέλαος στην Κατερίνη. Η ώρα έναρξης ορίσθηκε για τις 4,15 μ.μ., μετά από αίτημα των φιλοξενούμενων.

Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, περισσότερο για την ομάδα της Κατερίνης που έχει ανάγκη τη νίκη για να εδραιώσει την παραμονή της στην κατηγορία της Α2. Όλοι, καλαθοσφαιριστές και προπονητές, πιστεύουν σ΄ αυτή τη νίκη και η προετοιμασία όλες τις μέρες δείχνει και το ανεβασμένο ηθικό τους, που χάρη τόσο σ΄ αυτό, όσο και στην αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει μια … εύκολη υπόθεση.

Στο εκεί αγώνα στο Ρέθυμνο, οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει με 79-72.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Μπροστά μας έχουμε πάλι ένα δύσκολο παιχνίδι με την ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και η οποία είναι πολύ κοντά στην άνοδο για την Α1. Και για τις δυο ομάδες το παιχνίδι είναι κρίσιμο, για διαφορετικούς λόγους και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ απέναντι σε ένα σύνολο με πάρα πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, όπως και ένα πολύ καλό ρόστερ. Αν η ομάδα μας έχει την απόδοση που είχε στη Δράμα και δεν θα υπάρξουν τα άλλα που έγιναν εκεί, νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Για άλλη μια φορά, ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου ο οποίος ξέρει πολύ καλά να είναι δίπλα μας, να μας συμπαραστέκεται και να σέβεται τον αντίπαλο και το παιχνίδι».

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΑΣ

Μέσα από τη φωτογραφία και το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, βλέπουμε και τις φιγούρες του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΟΙ....
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ;;;
ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ....
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Έ ΚΙ ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ.....

ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο εικονιζόμενος για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....
Γιά να σας βοηθήσω σας λέω πως είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ κι η φωτογραφία τραβήχθηκε στην ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ του Δήμου μας.
Γιά να σας βοηθήσω σας λέω πως είναι πολύ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και στη λεγόμενη ΠΙΑΤΣΑ....
ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ...
Και το όνομα αυτού......
ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.....
Πίσω του η ψυχή της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ....
ΛΕΊΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΆΛΛΗ ΨΥΧΗ - ΞΑΝΘΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑ, ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΠΑΙΔΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΔΑ.... ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΚΚΟΛΑΚΗ!
Αν δεν προσέξουμε την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ της Κατερίνης έ τότε, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ!!!

Κι επειδή σας είχαμε προβληματίσει με το κουίζ πριν μέρες «ποια είναι η εικονιζόμενη κλπ κλπ» έ λοιπόν να….



Η εικονιζόμενη είναι η ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ του συλλόγου Θρακών, η ΚΥΡΙΑ που δεν λογαριάζει τίποτα και φοράει την παραδοσιακή στολή γιατί ΈΤΣΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ και γιατί ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ!!!
Η φωτογραφία από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και μαζί της ο Γιώργος Γκουνταμάνης ο γνωστός φωτογράφος που επί της 25ης Μαρτίου έχει το δικό του «στέκι φωτογραφίας» απέναντι από τα Αστικά ΚΤΕΛ στην πλατεία Ευκαρπίδη.
ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ …ΔΥΝΑΜΗ!!!