PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σταύρος Διαμαντόπουλος, "η ...επιστροφή" ή αλλιώς εμπρός στο δρόμο που χαράζει ο ...ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, κατάφερε να παίξει πάλι μπάλα και να κερδίσει....
Την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της Πιερίας, ή καλύτερα των φιλάθλων του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ.
Και των παικτών του.
Και του Γιάννη Νιώπα και της διοίκησης του.
Γιατί μόνο έτσι μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος και να κάνεις μεγάλα πράγματα.
Έτσι δεν είναι κόουτς;;;

ker@ilidis

Μπορείς κι από την Πιερία να πάρεις πρωτάθλημα στο ματς "ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ" και να σε λένε και Μάκη Αμβροσιάδη....

Απλά να ξέρετε πως ο Μάκης Αμβροσιάδης σήμερα έχει το πιο νόστιμο κοτόπουλο στην Ελλάδα.
Αυτό κάποιοι θα πρέπει να το καταλάβουν εδώ στην Πιερία.
Η εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ, που καταφέρνει να παίζει μπάλα, από την Πιερία κεντρικά και Πανελλαδικά, αυτό θα πει πως από εδώ μεθοδικά και στοχευμένα, μπορείς να είσαι και ΠΡΩΤΟΣ, δίχως να μετακομίσεις ή στην Αθήνα, ή στην ...Ήπειρο, την μαμά του κοτόπουλου!!!!
Με σεμνότητα και σταθερά στον δρόμο για την κορυφή και μαγκιά του Μάκη, του Προέδρου της εταιρείας.
Μπράβο κι Εύγε....

ker@ilidis

Απλά να πω πως στηρίζω τα ΠΙΕΡΙΚΑ ....ΧΕΡΙΑ και ΜΥΑΛΑ, σαν όπως λέμε Σταύρος Διαμαντόπουλος ή αλλιώς προπονητής του Αιγινιακού

Κέρδισε και την Καλαμαριά ο Διαμαντόπουλος στο σπίτι της και μαγκιά του.....!!!!!!!
Να τι κάνει ένας Πιεριέας για μια ομάδα εκ Πιερίας.
Τι κάνει;
Μα την υπέρβαση.
Ο Διαμαντόπουλος ο Σταύρος, που τα τελευταία χρόνια τόσα είπαν και ...είπαν για πάρτι του, τώρα νομίζω πως δίνει τις απαντήσεις του και μάλιστα στο δικό του γήπεδο, που είναι το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ.
Δεν είναι τώρα ο Σταύρος ένας απλός κόουτς. Είναι Πιεριέας και δίνει παραπάνω πράγματα, από εκείνους που έρχονται πάντα για πλιάτσικο στις ομάδες μας.
Βλέπε Χαντζαροπαπαδοπουλοφοιρούς....!!!! Κλπ Κλπ
Δεν είναι η εκδίκηση της γυφτιάς η πορεία του έμπειρου Κατερινιώτη κόουτς, μα η εκδίκηση του Πιεριέα προπονητή.
Το ακούτε εσείς ώ προπονητές του ....Πλατάνου;;;
Κι αν ο Νιώπας ο Γιάννης που είναι μάγκας το έκανε αυτό που κάνει φέτος πέρσι, να δείτε που η ομάδα θα ήταν στην Α΄ Εθνική.
Κι αν το έκανε φέτος εξ αρχής, πάλι δεν θα είχε πρόβλημα.
Όμως ώ Γιάννη Νιώπα και φίλε μου, κάλιο αργά παρά ........ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ!!!
Πάμε παρακάτω και δεν κοιτάμε πίσω....
Απλά να πω πως στηρίζω τα ΠΙΕΡΙΚΑ ....ΧΕΡΙΑ και ΜΥΑΛΑ!!!!

ker@ilidis

Βασίλης Ζήσκος - η "ψυχή" των κομπιούτερς όλων των σχολειών του Νομού Πιερίας...

Με αυτά τα χέρια, λέει ο Βασίλης, κάνω βίδες τους υπολογιστές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας κι ύστερα τους φτιάχνω.
Ναι, αλήθεια είναι αυτό.
Ο αγαπημένος όλων σχεδόν των καθηγητών ή δασκάλων συνεργάτης, έγινε πλέον το παιδί λάστιχο.
Κάνει τα πάντα και συμφέρει.
Όμως, επειδή γουστάρει το αντικείμενο δεν παραπονιέται.
Ξέρει πως προσφέρει στους συναδέλφους του και ειδικά στα παιδιά, που τα λατρεύει.
Κι αυτό του φτάνει.
Καλό είναι κάποιες στιγμές να φωτίζουμε και τέτοιες προσωπικότητες της κοινωνίας της Πιερίας που δεν είναι μπροστά στα φώτα.
Εύγε Βασίλη.

ker@ilidis

Άμα τη λήξη της κρίσεως αυτής ταύτης, θα έρθεις ώ Πολιτισμέ εις Πιερίαν; Μη μας ξεχάσεις...

Και που λες Πολιτισμέ της Πιερίας μου, άστο.
Ήρθε η ώρα να πεις, μπαίνω σε πάγο.
Θα ξανάρθεις Πολιτισμέ μου στον τόπο μου, άμα τη λήξη της Κρίσεως αυτής ταύτης.
Αμήν.

ker@ilidis

Τρέμετε στο Δημαρχείο Κατερίνης. Έρχεται ο ...Μπαμπούλας. Ωχ συγνώμη, ο Κυριακίδης ήθελα να πω. Χα χα χα χα χα

Τελικά αυτός ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ δεν μασάει.
Μπορεί κάποιοι όταν πάει στο Δημαρχείο Κατερίνης να χοροπηδάνε, όμως κάτι πετυχαίνει.
Κάποιοι εκεί κ$$#$%λοι ...σφίγγουν!
Δεν κάνουν ότι θέλουν κάποιοι εκεί μετριοάρχοντες του Μεγάρου.
Έτσι δεν είναι ΑΔΕΡΦΕ;;;
χα χα χα

ker@ilidis

Άρχισα να νιώθω πάλι Έλληνας. Μπορεί να είναι λίγο, όμως από το τίποτα....

Όποιος πει πλέον πως δεν στηρίζει την Κυβέρνηση Τσίπρα, κάτι μου λέει πως έχει πρόβλημα.
Για σήμερα μιλάω.
Από εκείνες τις ιστορίες που είχαμε με τους άλλους που έδιναν κ%$#λο, στους ξένους αλήτες που κατασπάραξαν την Ελλάδα, αυτά που μας δίνουν αυτοί μπορεί να φαντάζουν λίγα.
Λίγα, όμως καλά.
Μας κάνουν να νιώθουμε αν μη τι άλλο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ και ΣΩΣΤΟΙ, ή καλύτερα ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ναι ρε κοπρίτες του Σαμαρά, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου ή του Καρατζαφέρη και Κουβέλη, που μας ξέσκισαν τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.
Όχι, πως τώρα μας έβγαλε έξω ο Τσίπρας, όμως ρε γ@μώτο, κάτι σε κόντρα βγαίνει. Κι απ΄ την κόντρα και οι δυο κερδίζουν. Όχι μόνον ο ένας....

ker@ilidis

Εκτός τόπου και χρόνου η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού

Άλλα αντί άλλων απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου για την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού, αφού, χωρίς να αμφισβητεί τα στοιχεία που παραθέτει ο Ευρωβουλευτής (πώς θα μπορούσε άλλωστε;), επικαλείται …μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (!).

Ακολουθούν τα κείμενα της ερώτησης και της απάντησης:

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των φορολογούμενων στην Ελλάδα με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ανέρχεται σε 3.303.110 άτομα για ποσό 68,4 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014[1], ενώ πριν την έναρξη των μνημονίων, στα τέλη του 2009, δεν υπερέβαινε τα 700.000 άτομα και τα 33,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα[2]. Είναι, συνεπώς σαφές, ότι η υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί, με κύρια ευθύνη της τρόικας στην οποία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκαλεί αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων για την πλειοψηφία (!) των φορολογούμενων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να αδυνατούν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, να ιδρύσουν ή να μετάσχουν σε εταιρία ή και να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα.
Αυτό αναιρεί στην πράξη τις εξαγγελίες του ελληνικού μνημονίου περί δήθεν «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που συνίστανται προεχόντως στο «άνοιγμα των αγορών», αφού στην πράξη οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να ξεκινήσουν καν επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ερωτάται η Επιτροπή αν έχει συναίσθηση της οικονομικής καταστροφής την οποία προκαλούν οι ανερμάτιστες μνημονιακές πολιτικές στην Ελλάδα και, ειδικότερα, αν σκοπεύει να προχωρήσει ως μέλος της τρόικας σε πρωτοβουλίες για τη συνολική μείωση αλλά και δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους.

Απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Επιτροπής (19.2.2015)


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Οι κύριες αιτίες για την τρέχουσα δυσχερή κατάσταση είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες που συσσωρεύτηκαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και η μη αντιμετώπισή τους κατά την εν λόγω περίοδο. Το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής σχεδιάστηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και η εμπροσθοβαρής και αξιόπιστη προσαρμογή ήταν ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της χώρας και για να αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες εξελίξεις αυτών των ανισορροπιών. Το πρόγραμμα, ωστόσο, λαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό υπόψη την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες συμβάλλουν στην προσαρμογή ανάλογα με τα μέσα τους, προστατεύοντας τις χαμηλές εισοδηματικές ομάδες: (i) οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπον ώστε να προστατευτούν οι συντάξεις και οι μισθοί της κατώτατης εισοδηματικής κατηγορίας· (ii) ένα μικρό μόνο μέρος της εξοικονόμησης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας προέρχεται από τους ασθενείς·(iii) τα κοινωνικά προγράμματα είναι καλύτερα στοχοθετημένα για να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα ευάλωτα άτομα και δημιουργείται ένα καθεστώς ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος·(iv) ενισχύεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία αναμόρφωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος. Οι μεταρρυθμίσεις συνεπάγονται σημαντικό εκσυγχρονισμό και απλούστευση του φορολογικού συστήματος, ενώ αναμένεται να αποφέρουν πολύ υψηλότερα έσοδα λόγω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, της εισαγωγής του στοιχείου της σταθερότητας στο σύστημα, της προαγωγής νέων επενδύσεων και της δικαιότερης μεταχείρισης[3]. Η επίδραση των μεταρρυθμίσεων αυτών στην ενίσχυση των εσόδων αναμένεται να καταστεί εμφανέστερη τα επόμενα τρίμηνα, καθώς προχωρεί η υλοποίηση. Επιπλέον, την 1η Ιουλίου 2014, οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή σημαντική μείωση της τάξης του 3,9 % των ποσοστών εισφοράς στο κύριο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ).

Συνάντηση για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στην Βόρεια Πιερία

Σας προσκαλούμε σε συνάντηση – σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου2015 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία και τις ανάγκες των διδακτηρίων όλων των βαθμίδων, αλλά και προτάσεις για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που θα διευρύνουν και θα αναβαθμίσουν  τον τομέα της παιδείας στην περιοχή μας. Η πρωτοβουλία μας αυτή, που είναι σύμφωνη με τις προγραμματικές μας αρχές και δεσμεύσειςευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας σταθερής συνεργασίας και ανατροφοδότησης με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (επιτροπή παιδείας, εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων)ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας.

                                                           Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

                                                                Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Είδαν και τους πολιτικούς μηχανικούς της Πιερίας οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Πιερίας και τον Σύλλογο Μηχανικών Πιερίας είχαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Ζάννας Ζήσης, Σκούφα Μπέττυ και Τζαμακλής Χαρίλαος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας,με την παρουσία μελών της ΝΕ και της αναπληρώτριας συντονίστριας Χαιλατζίδου Γ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τις αντιπροσωπείες των μηχανικών για τα προβλήματα του κλάδου που χτυπήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συζητήθηκαν οι προτάσεις της επιτροπής του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών και για τον τρόπο που μπορεί ο κατασκευαστικός κλάδος να επανενεργοποιηθεί, ενώ τα μέρη δεσμεύτηκαν να συναντηθούν ξανά για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Πιερίας, όπως οι ΖΟΕ, το ΓΠΣ κ.α.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
(γραφείο τύπου)