PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Θα γεμίσει κουλοχέρηδες η Ελλάδα;


Με 16.000 σημεία τζόγου η κυβέρνηση σχεδιάζει να νομιμοποιήσει «φρουτάκια» και... λάιτ κουλοχέρηδες για να γεμίσει τον κρατικό κορβανά.Τζόγος 24ωρος, προσβάσιμος από κάθε χρήστη, σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε ένα απέραντο... «Λας Βέγκας» κινδυνεύει να μετατραπεί η Ελλάδα, αν εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για «άνοιγμα της προσφοράς του τζόγου» με... light κουλοχέρηδες.Με πρόσχημα τις εντεινόμενες πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για άρση της απαγόρευσης των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η οποία (απαγόρευση) επεβλήθη το 2002, η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει «από την πίσω πόρτα» και τα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή τους κουλοχέρηδες.«ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»Το φτηνό και εθιστικό ναρκωτικό των παικτών
Κερδίζουν συνεχώς
Η βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών γνωρίζει καλά αυτό το μυστικό και έχει εσκεμμένα δημιουργήσει εμπειρίες ώστε να κρατήσει τον παίκτη όσο το δυνατόν περισσότερο στο μηχάνημα», τονίζει. Στις έρευνες αυτές μετρήθηκαν οι καρδιακοί παλμοί των παικτών σε «φρουτάκια» και καταγράφηκε ότι οι παλμοί αυξάνονταν όταν οι παίκτες κέρδιζαν, αλλά και όταν «σχεδόν» κέρδιζαν. Επομένως οι παίκτες δεν θεωρούν ότι συνεχώς χάνουν, αλλά ότι συνεχώς «σχεδόν» κερδίζουν. Τα «φρουτάκια» έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να προσφέρουν πολλαπλές εμπειρίες νίκης ή «παρ ολίγον νίκης» στους παίκτες.
15 δισ. ευρώ τζογάραμε το 2007
Διαβάστε το υπόλοιπο στο ΕΘΝΟΣ

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ


Ο ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1




Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 για το 2008. Ο οδηγός της ΜακΛάρεν κατέλαβε την πέμπτη θέση στο γκραν πρι της Βραζιλίας, το οποίο διεξήχθη στο Σάο Πάουλο, και, με τους τέσσερις βαθμούς που συγκέντρωσε, έγινε ο νεώτερος «πιλότος» που κατακτά τον τίτλο.

ΣΟΠ ΟΛΕ - ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΕ.....




http://www.sop-pierikos.gr/
Τα παιδιά του Συνδέσμου Οπαδών Πιερικού, είχαν έντονη και δυναμική παρουσία στα μάτς του Πιερικού και σε μπάσκετ αλλά και σε ποδόσφαιρο...
Και με την δύναμή τους κερδίσαμε και Ιωνικό με την "δερμάτινη" μπάλα αλλά και ΓΣ Λαυρίου με την "πορτοκαλιά"
Στο κλειστό εκεί στο μπάσκετ τα παιδιά είχαν κεντρικό σύνθημα
"ΕΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ."
ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ;;;
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ...
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΣΟΠ ΟΛΕ - ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΕ.....

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Tη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 ξεκινά ο υπολογισμός των νέων Δεικτών FTSE/XA Liquid Mid και FTSE/XA-XAK Τραπεζικός Δείκτης με τιμή εκκίνησης τις 2.000 μονάδες.
Οι νέοι Δείκτες θα υπολογίζονται καθημερινά σε πραγματικό χρόνο και θα αναθεωρούνται δύο φορές το χρόνο - Απρίλιο και Οκτώβριο - σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες διαχείρισης και υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ΧΑ.
Ο Δείκτης FTSE/XA Liquid Mid θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των είκοσι πιο ρευστών μετοχών του υφιστάμενου Δείκτη FTSE/XA Mid 40.
Ο Δείκτης FTSE/XA-XAK Τραπεζικός Δείκτης θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τραπεζικών μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση των υφιστάμενων Δεικτών FTSE/XA 20, FTSE/XA Mid 40 και FTSE/CySE 20.

ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ...55 ΠΟΛΙΤΕΣ!


Να δοθεί λύση από την κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σχετικά με την αδυναμία του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων να καταβάλει άμεσα το εφάπαξ στους ασφαλισμένους, ζητά η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η επιστροφή των νταβατζήδων...


Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης .


Θα είναι κρίμα να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση. Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί για την επιβίωση της,τα ιδεολογήματα που προσπαθούσε διακαώς να στείλει στο καλάθι των αχρήστων. Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει μιας κρίση που στην ουσία της ωφείλεται στην κυριαρχία ενός μαφιόζικου καπιταλισμού με την επανατροφόδοτηση του δημόσιου βίου με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που στο εξωτερικό οδήγησαν στη κυριαρχία αυτού του μοντέλου. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Μια κυβέρνηση σε πτώση χρησιμοποιεί υλικά κατεδάφισης για να αποφύγει την κατάρρευση της. Και ίσως οι αυτοκτονικες τάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας απασχολούν. Όταν όμως επαναφέρουν στο πολιτικό στερέωμα τους ''νταβατζήδες'' που με πάθος εκφωνούσαν φιλιππικούς εναντίον τους κατά το παρελθόν, τότε η δική τους ανικανότητα καθίσταται δικό μας πρόβλημα δημοκρατίας. Γιατί μπορεί ο κ. Σουφλιας να έχει την ψευδαίσθηση ότι εναντιώνεται στους νταβατζήδες αυξάνοντας τις χρηματοδοτήσεις στα δημόσια έργα και παραδίδοντας τα έργα στον ίδιο παιχτη, αλλά η κοινωνία απλά δεν μπορεί να περιμένει. Όχι γιατι μπούχτησε αλλά γιατί σάπισε.

posted by press.gr

Έφυγε ο Ντέμης απο την ΑΕΚ


Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Ντέμης Νικολαϊδης απο την ΑΕΚ. Μετά την λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης (που ήρθε 2-1). Φεύγοντας δήλωσε τα παρακάτω "Σήμερα ήταν η τελευταία μου μέρα ως πρόεδρος της ΑΕΚ. Έχω μιλήσει και θα ξαναμιλήσω με τον κ. Δώνη. Στενοχωριέμαι μόνο για τον προπονητή και τους παίκτες. Ίσως με αυτό τον τρόπο να συσπειρωθεί και ο κόσμος. Με έχει ενοχλήσει η αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου. Δεν γίνεται η... ομάδα να γυρίζει το ματς με δέκα παίκτες και να ακούγονται αποδοκιμασίες. Δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο. Με ξέρετε καλά και γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Θα γίνει Δ.Σ. την επόμενη εβδομάδα και θα δούμε τις εξελίξεις". Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο κύριος Νικολαϊδης έφυγε εξαιτίας των οπάδων! Τι ξημερώνει αύριο για την ΑΕΚ μετά την φυγή του Ντέμη; Μήπως ήρθε η ώρα του Μελισσανίδη ή μήπως κάποιου άλλου;

Αναρτήθηκε από troktiko

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ


«Έφυγε» ο Σταύρος Ξενίδης


Ένας από τους μεγαλύτερους καρατερίστες του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο Σταύρος Ξενίδης, έφυγε σήμερα από την ζωή .
Τα τελευταία 5 χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός, χτυπημένος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια υπέφερε από μερική άνοια και αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα στο χέρι και το πόδι.
Από τις 27 Μαΐου ο Σταύρος Ξενίδης, αλλά και η σύζυγός του επίσης ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού βίωναν την δύσκολη καθημερινότητα σε ένα δωμάτιο του κτιρίου (για βαριά ασθενείς) “Ευαγγελισμός”(η κυρία Λαμπρινού φιλοξενείτε στο κτίριο “Κονσόλειο” λίγα μέτρα από το κτίριο “Ευαγγελισμός”) του Γηροκομείου Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος ηθοποιός. Παρά το γεγονός πως τα έξοδα περίθαλψης και φυσικοθεραπείας του Σταύρου Ξενίδη δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις οικονομίες εκείνου και τις συζύγου του, με διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Άννας Φόνσου, προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», έγιναν δεκτοί στο Γηροκομείο Αθηνών, μετακομίζοντας από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που έμεναν στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Σταύρος Ξενίδης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1944 και στον κινηματογράφο το 1953, στην ταινία “Το τραγούδι του πόνου”.
Ηθοποιός της σκηνής με πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του, συνέχισε να εμφανίζεται και στον κινηματογράφο όπου έκανε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, αλλά και προλογισμούς σε ταινίες.
Μερικοί από τους πιο γνωστούς ρόλους του είναι στις ταινίες: Ο Ηλίας του 16ου (1959), Περάστε την Πρώτη του Μηνός (1965), Το Κοροϊδακι της Δεσποινίδος (1960), Ο Ρωμιός Έχει Φιλότιμο (1968), Χριστίνα (1960), Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965), Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965), Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια (1966), Ο Στρίγγλος Που Έγινε Αρνάκι (1967) κ.ο.κ.
O αγαπημένος ηθοποιός όμως είχε και έντονη τηλεοπτική δραστηριότητα, πέρα από τον «Αστυνόμο Μπέκα» που προβλήθηκε στην ελληνική κρατική τηλεόραση από το '79, έπαιξε και στο σίριαλ «Ο συμβολαιογράφος». Από τις νεότερες τηλεοπτικές του επιτυχίες ήταν το «Μυστικό του Αρη Μπονσαλέντη», που προβλήθηκε από το Mega τη σεζόν '90-'91, Στη δεκαετία του ‘80 έπαιξε στο «Πάρκινγκ».
από zougla.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ












ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 74 – 65


Σε ένα παιγνίδι με διαρκές αγωνιστικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και του ΓΣ Λαυρίου. Ο αγώνας ήταν για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας και νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου με 74-65.

1Ολεπτα: 19-20, 36-39, 60-51 και 74-65

Διαιτητές: Πολυχρονίδης και Τάτσικας.

Συνθέσεις:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: (Θωμαΐδης) Χρυσανθόπουλος 18 (2), Χατζηϊωάννου 5 (1), Τσαϊτουρίδης 3(1), Γερογιάννης, Παπαμιχαήλ,Βουρλίτης 3, Ράπτης 4, Χρυσίδης 2, Κοθράς 8, Κουρκούτας, Κουνούπης 2 και Τσουκ 29.

ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: (Σερέλης) Τρικαλιώτης 10 (2), Μάντζος 3μ Σπηλιόπουλος, Τσολάτος 13 (3), Κασσάνος, Σίννης 3, Γιαννακόπουλος 2, Αγαπητός 8 (2),Μαρκομιχάλης, Κασάμπαλης 11, Λυκογιάννης 2 και Ψηλέας 13 (1)

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ


ο κύριος Ελληνάκης


Ο ΜΙΣΤΕΡ MIG ΣΤΟΝ ANT1 ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ...ΔΙΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ...
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ!!!

ΤΣΙΠΟΥΡΟΓΛΕΝΤΙΑ


ΣΤΟΥ ΜΑΛΑΜΟΥ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΣΤΗ Κ. ΜΗΛΙΑ

Τελικά στην Κάτω Μηλιά Πιερίας οι απλοί άνθρωποι της περιφέρειας, οι αγωνιστές της ζωής, ξέρουν να ζουν και να απολαμβάνουν τα καλά της ζωής.
Στο γεγονός του βρασίματος του τσίπουρου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στου ακούραστου παραγωγού Γιώργου Μαλάμου, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου το βράδυ, οι παρέες αποτελούμενες από επώνυμους και ανώνυμους της περιοχής ενώθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και απόλαυσαν γνήσιο τσίπουρο, κρασί και νόστιμους μεζέδες, σούβλες, κεμπάπ κλπ.
Ο φέρελπις γκαϊτατζής Αντώνης Μελέτης δεν σταμάτησε το όργανο ούτε στιγμή, ενώ και ο Τιμολέων Καραγκούνης συγκίνησε με το παραδοσιακό τραγούδι του τους παρευρισκόμενους.
Πολύ σημαντικό το μήνυμα: σε μια εποχή κρίσης αξιών, να διατηρούμε τα έθιμα του πολιτισμού μας. Και του χρόνου, με υγεία!

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ




Ο Μεγ. Αλέξανδρος Κατερίνης συμμετέχει στο πρωτάθλημα Α΄ εθνικής κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 1959 – 60 από την οποία υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά.
Την αμέσως επόμενη χρονιά γίνεται η συνένωση του Μεγ. Αλεξάωδρου με τον Όλυμπο Κατερίνης και δημιουργείται το σωματείο με το όνομα ΠΙΕΡΙΚΟΣ.


Η σύνθεση του Μεγ. Αλεξάνδρου.Όρθιοι: Μπίκας, Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Καρπούζας, Ταξίδης, Καρανταγλίδης,Καθιστοί: Μπάτσιος, Ορφανίδης, Καραουλάνης, Καραφουλίδης, Κιζίρογλου.


Η σύνθεση του Ολύμπου:Όρθιοι: Πουτσίκης, Πορτοκαλλίδης, Κοστογιάγκος, Μαυρομάτης, Μυστακίδης, Τερζόπουλος.Καθιστοί: Σιδηρόπουλος, Τ. Θεοδωρίδης, Καραβέργος, Χ’’χιδήρογλου(Μπέμπης), Χριστοφορίδης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΣΤΟΥ ΜΑΛΑΜΟΥ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΣΤΗ Κ. ΜΗΛΙΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...ΟΛΥΜΠΟ


ΠΙΑΣΕ ΜΕ...ΠΙΑΣΕ ΜΕ...


Αρχισαν οι αιτήσεις για το ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΑΡΧΙΣΕ η υποβολή αιτήσεων για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2009-1010, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν προθεσμία ως τις 10 Δεκεμβρίου.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με τη μέθοδο της κλήρωσης, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου.
Οι σπουδές θα πραγματοποιούνται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με τα προγράμματα να ξεκινούν το φθινόπωρο του επόμενου έτους.
ΕΠΙΣΗΣ,για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 προσφέρονται 6 προπτυχιακά και 24 μεταπτυχιακά προγράμματα.

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"


Από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερa.
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Ράπτη με καταγραφή της Ιστορίας της Πιερίας από τη χαραυγή των αιώνων μέχρι σήμερα.

Προλογίζοντας το έργο του ο συγγραφέας σημειώνει:
Τα προλογικά
1. Ο Σκοπός του Πονήματος
Η Πιερία είναι τόπος έξοχα προνομιακός με πανάρχαια παρουσία στην Ιστορική διαδρομή της χώρας μας, κοιτίδα των Μακεδόνων κατά τον Άγγλο Ιστορικό Nicolas Hammont. Έχει αιώνια σκέπη τον Όλυμπο με τα δώματα των δώδεκα θεών, έχει ομώνυμες τις Μούσες, προστάτιδες των Γραμμάτων και Τεχνών, είναι γενέτειρα του Ορφέα, μέγιστου μουσουργού και μύστη και αστρονόμου, είναι έδρα της ιερής πόλης των Μακεδόνων, του Δίου, και έχει πέρα από το Μύθο το γαλάζιο τ' ουρανού, τις αμμουδερές ακτές και την απεραντοσύνη της θάλασσας, ανοιχτά σε κάθε ταξιδιώτη και σ' όλα τα ρεύματα.
Προβαίνουμε στην έκδοση της "ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ", καρπού μακροχρόνιας έρευνας, για να αναστήσουμε τη διαδρομή της στους αιώνες, οπαδοί της άποψης ότι "όποιος γνωρίζει καλά την πατρίδα του την αγαπά, αγωνίζεται για την πρόοδό της και είναι έτοιμος να την υπερασπισθεί με κάθε θυσία στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες", συμπληρωματικής του δόγματος ότι "όλβιός εστι όστις της ιστορίας έχει μάθησιν".
Τη γνώση της Ιστορίας μας δεν την οφείλουμε με την παραπάνω συλλογιστική μόνο στους εαυτούς μας ως στάση αυτοπροσδιορισμού μας. Την οφείλουμε και απέναντι της νέας γενιάς, για να γνωρίσει τις ρίζες της και να νοηματίσει και με αυτόν τον τρόπο τη ζωή της, παίρνοντας συνάμα τη σκυτάλη και το χρέος για τις επερχόμενες γενεές ως κρίκος μιας αλυσίδας που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφει εν πολλοίς και τη διαδρομή του μέλλοντος.
Η γνώση, πάλι, της τοπικής Ιστορίας έχει τα χαρακτηριστικά θερμότερης επαφής με την ανθρωπογεωγραφία κάθε περιοχής, καθώς παρελαύνουν ονόματα πρωταγωνιστών στα γεγονότα, που έχουν ομώνυμους απογόνους στη σύγχρονη πραγματικότητα. Είναι δηλαδή και ένα είδος συγκρότησης του οικογενειακού δένδρου και αναζήτησης των καταβολών, της ρίζας μας, πράγμα που είναι μια βαθιά ανθρώπινη επιθυμία και νοηματίζει έξοχα της ζωή μας.
2. Η δομή του έργου μας
Στο παρόν πόνημα προσδώσαμε χαρακτηριστικά "σχολικού εγχειριδίου", καθώς εκθέτουμε απλά, μεθοδικά και χρηστικά τη διαδρομή του λαού μας με αφετηρία τη μη ιστορημένη εποχή και με τέλος τη σύγχρονη ζωντανή πραγματικότητα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το πόνημά μας δεν καλύπτει τα ενδιαφέροντα και κάθε φιλίστωρα.
Σταθμοί σ' αυτό το συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι είναι οι προϊστορικοί χρόνοι, με την Παλαιολιθική, Νεολιθική και εποχή του Χαλκού, η Γεωμετρική εποχή, η Κλασική, τα Αλεξανδρινά χρόνια, η Ρωμαϊκή εποχή, η Βυζαντινή, η Τουρκοκρατία, η Επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, το έπος του '40, η Εθνική Αντίσταση και ο Εμφύλιος σπαραγμός. Το ταξίδι κλείνει με αναφορά στη σύγχρονη εποχή, που είναι η μακροχρονιότερη ειρηνική και απόλεμη περίοδος από τη χαραυγή της ιστορίας μέχρι σήμερα.
Με την πεποίθηση ότι θα σταθούμε αρωγοί σ' όσους έχουν έφεση στην ιστοριογνωσία -και είναι συγκινητικά αυτοί πολλοί- και με την ελπίδα να αποτελέσει αυτό το βιβλίο ένα χρηστικό αντικείμενο για όλους και ιδιαίτερα για την εκπαιδευτική διαδικασία, προβαίνουμε στην παρούσα έκδοση, στηριζόμενοι στις πλέον αξιόπιστες ιστορικές πηγές και εκθέτοντας τα γεγονότα με τη δέουσα αντικειμενικότητα.
Θέλουμε συνάμα να πιστεύουμε ότι προσφέρουμε την πρώτη "βάση δεδομένων" για το μελλοντικό ερευνητή της λαμπρής μα ξεχασμένης εν πολλοίς Ιστορίας της Πιερίας, που για να διερευνηθεί πλήρως χρειάζεται πολύς κόπος και χρόνος και αγάπη.
Γιατί έτσι θα αποδοθεί ολοκληρωμένα και σφαιρικά το μεγαλείο της.

ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ (zougla.gr)


1 Νοεμβρίου 2008, 16:55


@Το τι τσογλάνι κυκλοφορεί στην δημοσιογραφική πιάτσα δε μπορώ να σας περιγράψω… @ Χώρια που έβγαλε μια εικόνα ότι αφήνει χρήματα το επάγγελμα και έσπευσαν οι «καλές» οικογένειες του τόπου να δώσουν τις ευλογίες στα δικά τους τσογλάνια, να γίνουν δημοσιογράφοι… @ Σκέφτομαι σοβαρά να δημοσιεύσω αυτή την τσογλανολίστα για ν’ αρχίσουν οι τσογλανολιποθυμίες… @ Ε, ναι ρε, δε μπορώ να κρατηθώ όταν τους βλέπω στην τηλεόραση να μιλάνε με ελληνικά της πρώτης δημοτικού… @ Εντάξει ακόμα κι η Κανέλλη κάνει λάθη στα τριτόκλιτα και κάποια επιρρήματα- κάνει σας λέω- αλλά αυτά τα τσογλανοαγράμματα δεν ξέρουν να μιλήσουν. @ Έναν που τον πήραν και για παρουσιαστή ειδήσεων σε κανάλι, όταν διάβασα χειρόγραφό του που έφερε φίλη μου, ορκίστηκα να του ρίξω μια σφαλιάρα, μόνο και μόνο επειδή έχει το θράσος να λέει ότι κάνει αυτή τη δουλειά…

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ!!! Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Νομάρχης και μπράβο του


Σκληρή απάντηση έδωσε στον ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, με αφορμή την ανακοίνωση για την προκήρυξη της μελέτης της β’φάσης της μελέτης του δρόμου Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου, της γνωστής 13ης εθνικής οδού.
Να θυμίσουμε ότι η α’ φάση περιλάμβανε τη μελέτη από την Κατερίνη μέχρι το 16ο χλμ και είναι ήδη ολοκληρωμένη και η β’φάση που προκηρύχθηκε προχθες αφορά το τμήμα του δρόμου από το 16ο χλμ έως τον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως παράλληλα με την προκήρυξη της β’ φάσης της μελέτης, θα έπρεπε να δημοπρατηθεί η κατασκευή του πρώτου τμήματος του έργου, και όχι να παραπέμπεται το σύνολο του έργου για δημοπρασία το 2010 και χωρίς μάλιστα δεσμεύσεις για ένταξή του.
Ο συγκεκριμένος δρόμος, είπε ο κ. Παπαστεργίου, ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και όφειλε να τον περιλάβει σε εκείνα τα σημαντικά οδικά έργα ανάπτυξης για την ορεινή Πιερία, την ανάπτυξη του τουρισμού μιας και αυτός είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, για την διέλευσή τους προς την Ελασσόνα.
Καλώ, είπε ο κ. Παπαστεργίου τον ΓΓ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να δημοπρατήσει την α’φάση του έργου , λέγοντας πως "επιτέλους, η Περιφέρεια αποτελεί τμήμα του κράτους, της κυβέρνησης, και οφείλει και η κυβέρνηση να αποδείξει αν και κατά πόσο θέλει να υποστηρίξει την Πιερία και να της δώσει αυτό που δίκαια διεκδικεί έναντι άλλων νομών της Ελλάδας".

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ...ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

http://troktiko.blogspot.com/2008/11/video_02.html

Αυτά είναι λεφτά !!! H Πετραλιά καθόρισε με ΚΥΑ τις αμοιβές των εκλεκτών της. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο Αλέκος Κοντός;


Το blog Farmpress.blogspot.com ...είχε κάνει την αποκάλυψη με τα ταμεία εδώ και πέντε μέρες!
Αναρτήθηκε από bollywood-greece στις Πέμπτη, Οκτώβριος 30, 2008
Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2008 http://farmpress.blogspot.com/2008/10/h.html Μπράβο στην Φάνη Πάλλη-Πετραλιά!
Με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 436 Υ.Ο.Δ.Δ. καθορίστηκαν οι αποδοχές των Διοικητών, Υποδιοικητών και των Πρόεδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων εορτών και αδείας, ως εξής:
Α. Αποδοχές Διοικητών
1. ΙΚΑ − ΕΤΑΜ σε 7.000,00 € μηνιαίως.
2. ΟΑΕΕ σε 6.000,00 € μηνιαίως.
3. ΟΓΑ σε 6.000,00 € μηνιαίως.
Β. Αποδοχές Υποδιοικητών
1. ΙΚΑ − ΕΤΑΜ σε 4.800,00 € μηνιαίως.
2. ΟΑΕΕ σε 4.510,00 € μηνιαίως.
3. ΟΓΑ σε 4.800,00 € μηνιαίως.
Γ. Αποδοχές Προέδρων
1. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) σε 4.200,00 € μηνιαίως.
2. Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ − ΜΜΕ) σε 3.500,00 € μηνιαίως.
3. Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) σε 3.500,00 € μηνιαίως.
4. Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) σε 4.500,00 € μηνιαίως.
5. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) σε 4.000,00 € μηνιαίως.
6. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) σε 3.150,00 € μηνιαίως.
7. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) σε 3.300,00 € μηνιαίως.
8. Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) σε 2.450,00 € μηνιαίως.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!!!!!!!


ΛΕΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΡΙΣΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ, ΣΥΣΠΑΣΙΟΝ, ΑΕΡΟΣΣΑΚΟΙ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ...ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ...

ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο MICHEL ΛΙΑΠΗΣ !!!
ΤΟΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΩΝ ;
ΗΡΘΑΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ ΘΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ!!!

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΦΩΝΗ!!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ


ΠΟΙΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΖΗΤΗΣΕ 200 ΕΥΡΩ (ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!) ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΣE BLOG ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ...ΑΛΛΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ 200 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ?