PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Όχι ρε. ΟΙ θάλασσες δεν είναι δικές μας. Είναι των ψαριών....
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Έχει δελφίνια στις παραλίες του Θερμαϊκού..... Κι αυτό κάποτε εγώ ο άσχετος το έλεγα γούρι... Γαμώτο μου..... Και μετά μου είπε ειδικός, πως αυτό είναι δυστυχία, δυστυχώς! Δυστυχώς για τα δύσμοιρα τα ζωάκια... Που τον χώρο τους και τη ζωή τους στις ανοιχτές θάλασσες την έκλεψαν οι μεγαλοβαρκάριδες, οι ψαράδες, τώρα μην έχοντας φαγητό να φάνε, ήρθαν στον κόλπο μας... Σε νερά που δεν τα πλησίαζαν ποτέ. Κι εδώ, μη νομίζετε πως περνούν καλά. Κάποιοι ασυνείδητοι τα σκοτώνουν, ή τα παιδεύουν. Γιατί λέει, τους σκίζουν τα δίχτυα. Λες και οι θάλασσες είναι του ανθρώπου. Γαμώ την ατυχία μου.... Όχι ρε. ΟΙ θάλασσες δεν είναι δικές μας. Είναι των ψαριών.... Εμείς όμως, οι άπληστοι άνθρωποι, τα θέλουμε όλα δικά μας. Και τη γη και τον ουρανό και τη θάλασσα. Και τα κάναμε μαντάρα όλα... Φτου μας και ξαναφτού μας.... Αφήστε ρε κοπρίτες τα δελφίνια να ζήσουν... Έλεος....

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πενθήμερο ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες πραγματοποίησε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό να γνωρίσουν τα μέλη του μέρη ιστορικά.

Πολλοί από τους εκδρομείς μάλιστα, έλκουν την καταγωγή τους από τα μέρη αυτά .

Επισκέφτηκαν το Τζανάκαλε, την ιστορική Τροία ,το Αϊβαλί ,την Πέργαμο , τη Σμύρνη, το Κιρκιντζέ ,και τα Μοσχονήσια, αλλά και το παλιό χωριό της Νέας Εφέσου, το οποίο έμεινε άθικτο, καθώς κρίθηκε διατηρητέο από την Ουνέσκο.

Συνοδοί και υπεύθυνοι της εκδρομής ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αναστάσιος Παπαζήσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Περικλής Γελαστόπουλος και ο υπεύθυνος της χορωδίας κ. Κων/νος Σταθακόπουλος .

Οι εκδρομείς απηύθυναν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, γιατί παρά τις δύσκολες συγκυρίες δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα άτομα της τρίτης ηλικίας .

1η Γιορτή Εθελοντισμού στις 6 και 7 Μαΐου 2011


Γιορτή του Εθελοντισμού, η οποία θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαΐου οραματίστηκαν και ανέλαβαν να οργανώσουν στην πόλη μας η «Ποδηλατική Από-δραση» και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας». Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, ομάδες ενεργών πολιτών του νομού μας, οι οποίες με την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια προάγουν την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, έκριναν σκόπιμο να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες και μέσα από αυτή τη διήμερη παρουσίαση του έργου τους, να τους προτρέψουν να συμμετέχουν στις δράσεις τους.

Έτσι, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 7 Μαΐου, ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης θα γεμίσει χρώματα και ζωντάνια. Ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα στηθούν, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις των φορέων, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τους σκοπούς που υπηρετεί ο κάθε σύλλογος από μέλη του που θα βρίσκονται εκεί.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή συλλόγων και ομάδων πολιτών του Νομού Πιερίας που έχουν αναλάβει ενεργή δράση σε ζητήματα της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Εκπρόσωποι των δύο ομάδων που ανέλαβαν την οργάνωση της 1ης Γιορτής Εθελοντισμού έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το Δήμο Κατερίνης, ο οποίος σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση των ενεργών πολιτών και πιθανότατα θα στηρίξει την παραπάνω πρωτοβουλία.

Ας είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 Από 18:00 - 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5 Από 10:00 - 13:30

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μέ ένταση συνεδρίασε το Δ.Σ Πύδνας- Κολινδρού.Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα.

To «πετσόκομμα» των θεσμοθετημένων πόρων στους ΟΤΑ από το κράτος οδήγησε το Δήμο να σχεδιάσει την υλοποίηση μικρών έργων σε κάθε χωριό.
Το συνολικό κόστος των έργων που θα εκτελεστούν αθροιστικά στις δεκατέσσερις (14) Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου (εκτός των έργων που αφορούν στα γενικότερα έργα του Δήμου) είναι 2.174.708.00€
Μεγάλη αντίδραση υπήρχε για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος απο την μείζονα αντιπολίτευση.Ο κ. Λαγδάρης Βαγγέλης τόνισε την προχειρότητα του τεχνικού προγράμματος το οποίο έγινε τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα οι δημότες να μην γνωρίζουν ποιά έργα θα γίνουν.Εξέφρασε την απορία με τι κριτίρια έγινε η κατάρτιση του. Πως κατανέμονται οι πόροι?Γιατί δεν έκαναν όλοι οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων τις εισηγήσεις τους?
Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Πολύζος Βαγγέλης λέγοντας 'οτι έγινε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης και ο κ. Λαγδάρης δεν ζεί την πραγματικότητα και πρέπει να προσγειωθεί στην παρούσα κατάσταση.Τα αίματα άναψαν για αρκετά λεπτά. Υπήρξαν λογομαχίες.

Αναλυτικά τα χρήματα που θα δοθούν σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα

Το συνολικό κόστος των έργων που θα εκτελεστούν αθροιστικά στις δεκατέσσερις (14) Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου (εκτός των έργων που αφορούν στα γενικότερα έργα του Δήμου) είναι 2.174.708.00€ και κατανέμονται ως εξής:

1) Δ.K. Κολινδρού 505.251,00

2) Τ.Κ. Καστανέας 17.200,00

3) Τ.Κ. Ρυακίων 32.400,00

4) Τ.Κ. Λιβαδίου 12.200,00

5) T.K. Πύδνας 161.400,00

6) Τ.Κ. Παλαιόστανης 25.000,00

7) Τ.Κ. Σφενδάμης 67.200,00

8) Τ.Κ. Αλωνίων 31.200,00

9) Δ.Κ. Αιγινίου 935.446,00

10) Τ.Κ. Καταχά 31.400,00

11) Τ.Κ. Μακρυγιάλου 87.058,00

12) Τ.Κ. Μεθώνης 225.553,00

13) Τ.Κ. Νέας Αγαθούπολης 17.200,00

14) Τ.Κ. Παλαιού Ελευθεροχωρίου 26.200,00

Συνολικό ποσό 2.174.708,00€

Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κατερίνης


Αρνητική είναι η Επιτροπή Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης στο ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών. Η Επιτροπή Οικονομικών, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών τους έτους 2011.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Κατερίνης, συμμετείχε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μηλιώτης, αλλά και της ελάσσονος κ. Καραφουλίδης. Της συνεδρίασης, προηγήθηκε όπως είπε ο κ. Χιονίδης, αναλυτική καταγραφή για το ύψος των δημοτικών τελών που πλήρωναν οι δημότες κάθε δήμου που συνενώθηκε με την Κατερίνη και με βάση τις αποφάσεις των πρώην δημοτικών συμβουλίων της εκάστοτε περιοχής.
Αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία της διοίκησης σε σχέση με τον καθορισμό των δημοτικών τελών, τα οποία πλέον είναι ενιαία, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «ομογενοποίηση», αφού υπήρχαν δήμοι οι οποίοι δεν είχαν επιβάλει δημοτικά τέλη, αφού τέτοια δυνατότητα τους την έδινε ο νομός. Ο κ. Χιονίδης, υποστήριξε ότι η ομογενοποίηση, δεν θα φέρει αυξήσεις δημοτικών τελών, εκτός κάποιων περιπτώσεων οι οποίες είναι «προκλητικές». Χαρακτηριστικό είναι, ότι τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος, ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Παραλία, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει το πρώην δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, είχε καθορίσει τα δημοτικά τέλη για το δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας, πιο χαμηλά και από εκείνα που πλήρωναν οι κάτοικοι της Ελαφίνας.