PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΣΤΟ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ" ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Ο Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ















ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Π.Ο. ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ Γ. ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την ΠΕΜΠΤΗ 27 Αυγούστου

αναρτηση απο ΠΟΛΙΤΕΙΑ








Πέρασαν κιόλας 36 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑ Κατερίνης κι ακόμη δεν βγήκε το πόρισμα. Ελπίζουμε μέχρι τα 40 του τραγικού μακαρίτη, να μάθουμε τι και ποιος έφταιξε.
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
Πέρασαν κιόλας 35 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ. Περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.
ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ... ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ... ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Σχόλια των συντακτών... και άλλα...

Σχόλια ... των συντακτών και... άλλα...
Πέρασαν κιόλας 37 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ.
Περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.


--------------------------------------------------------------------------------

Ποτιστήρια σε δράση!
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Γιώργος Ρέχας, μόλις έμαθαν ότι ο κόσμος καίγεται … έπιασαν τα ποτιστήρια!
Τη φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης την ανέθεσαν στους δημότες.
Μόλις αναθέσουν και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους στις γειτονιές, μπορούν να απολύσουν και τους δημοτικούς υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας, λόγω έλλειψης αντικειμένου δουλειάς.
Μοίρασε ποτιστήρια ο δήμος Κατερίνης στους δημότες τους για να ποτίζουν τα λουλούδια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να μοιράσει και μπετονιέρες για να φτιάχνουν μόνοι τους οι δημότες τα πεζοδρόμια.
Μετά, μπορεί να τους προμηθεύσει και τίποτις ασφαλτικά μηχανήματα, να κλείνουν τις λακκούβες στους δρόμους.
Με τόση εθελοντική δράση, πολύ φοβούμαι ότι σύντομα θα περάσουμε από την αντιπροσωπευτική στην άμεση δημοκρατία … και θα αφήσουμε άνεργους τους δημοτικούς μας αντιπροσώπους!


--------------------------------------------------------------------------------

«Είμαστε διατεθειμένοι, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής να προσφύγουμε στα δικαστήρια εναντίον της ΕΡΓΟΣΕ», δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κατερίνης, αναφερόμενος στην οικονομική ζημιά που προκαλούν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στο έργο της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών, στα καταστήματα ένθεν κακείθεν του δρόμου.
Μέχρι τότε όμως, μήπως να φροντίσει για κάνα δανεικό (λέμε τώρα) τουλάχιστον στον περιπτερά, που έμεινε χωρίς δουλειά απ’ τον περασμένο Απρίλη (το ‘κλεισε το περίπτερο, αφού ούτε με ακροβατικά δεν μπορεί να το φτάσει κανείς) και δεν ξέρει, ο έρμος, πώς να ταΐσει έξι στόματα (το δικό του, της συμβίας του, των παιδιών του και των δυο παπούδων που ‘χει στο σπίτι);


--------------------------------------------------------------------------------

Έβαλε τους νομικούς του συμβούλους να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής του 25% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στις ιατρικές εξετάσεις, μας είπε ο τέως υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος.
Τα οποία δεν εκδικάστηκαν ακόμη, αλλά ο ίδιος είναι βέβαιος ότι η υπόθεση θα κερδηθεί, διότι (κατά πως είπε) είναι παράνομη η συμμετοχή.
Πολιτικά, θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να έχεις συνταξιούχους δυο ταχυτήτων (οι ΙΚΑτζήδες δεν πληρώνουν), αλλά, προφανώς, παρότι νομοθέτης (αυτό δεν είναι το Σώμα των βουλευτών;) δεν είναι σε θέση να το κάνει στο φυσικό του περιβάλλον (στο εθνικό Κοινοβούλιο) κι έτσι καταφεύγει στα δικαστήρια.


--------------------------------------------------------------------------------

Στο μεταξύ, εις εκ των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ στην Πιερία, (ένα από τα πειραματόζωα), καρκινοπαθής άνθρωπος, σκέφτεται ότι τον Σεπτέμβρη έχει να κάνει μια ακόμη εξέταση που θα του κοστίσει (λόγω πιλοτικής εφαρμογής στο νομό μας και μόνο στο νομό μας -μην ξεχνιόμαστε- του νέου νόμου) καμιά τριακοσαριά ευρώ κι έχει σαλτάρει


--------------------------------------------------------------------------------

Και στέγη παραχώρησε ο δήμος στον Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και τα έξοδα της μετακόμισης ανέλαβε!
Τέτοια γαλαντομία!

Στο μεταξύ, δεν ξέρω πώς, το έμαθαν οι άλλοι Σύλλογοι της Κατερίνης και μας ρωτούν πού να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να τύχουν κι αυτοί της γαλαντομίας του δήμου.
Εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε πως δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία, αλλά μπορούν να ρωτήσουν τον πρόεδρο του Συλλόγου που ‘ναι και δημοτικός σύμβουλος.


--------------------------------------------------------------------------------

«Ψήφισα κι εγώ υπέρ της παραχώρησης τμήματος του κτιρίου, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, αλλά με Ποντιακά κριτήρια και όχι τόσο με πολιτικά», ανέφερε ο Γιάννης Γρηγοριάδης, όταν στην προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε, αν το θέμα εγκρίθηκε ομοφώνως…
Όπερ σημαίνει πρόεδρε, αλίμονο σε εμάς τους Κοκκινοπλίτες, οι οποίοι είμαστε (ακόμη) μειοψηφία στο Συμβούλιο.


--------------------------------------------------------------------------------

Κανά δυο βδομάδες θα χρειαστούν για να σχολιαστούν όλα όσα ειπώθηκαν επί διαφόρων θεμάτων, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.
Πάρα ταύτα, θα επικεντρώσω στην άποψη που εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουκούλης, ο οποίος στην πρόταση του Γ. Γρηγοριάδη να συζητηθεί το θέμα των εγκλήσεων του αναπληρωτή δημάρχου σε πολίτη και μέσα ενημέρωσης, ευθαρσώς είπε «όχι», διερωτώμενος μάλιστα: «ποιο είναι το θέμα;»
Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας, αφού η διοίκηση έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, όπως π.χ. την απομάκρυνση σταθερών κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, ακόμη κι αν αυτές, θεωρητικά μιλάμε πάντα, είναι παράνομα εγκατεστημένες (σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ), από δημοτικό σύμβουλο!

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε

στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ η τροπολογία για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω ΟΑΕΔ και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.
Αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων υπήρξε το ποιός φορέας, δηλαδή η Αυτοδιοίκηση ή ο ΟΑΕΔ θα έχει λόγο για τις προσλήψεις.
Ο δήμαρχος Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τους δήμους, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΣΥΝ διαφώνησαν με την αρχή του προγράμματος, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, δημιουργεί δίκτυο πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης με τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΚΕ, με κριτήρια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας στους νομούς της χώρας και με βάση τον πληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων, κατένειμε στους 13 δήμους της Πιερίας 295 θέσεις.
Οι νέες θέσεις εργασίας (στο πλαίσιο, ως γνωστό, του προγράμματος του Υπουργείου Απασχόλησης που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης που η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες) είναι ανά δήμο οι εξής:

Δ. Κατερίνης 108
Δ. Δίου 27
Δ. Αν. Ολύμπου 22
Δ. Ελαφίνας 18
Δ. Πέτρας 17
Δ. Κορινού 17
Δ. Παραλίας 15
Δ. Λιτοχώρου 14
Δ. Κολινδρού 14
Δ. Αιγινίου 12
Δ. Πύδνας 12
Δ. Μεθώνης 11
Δ. Πιερίων 8

ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΥΤΗ Η ...ΒΑΛΙΤΣΑ..?

ΚΑΤΕΡΙΝΗ IS HERE

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕ ΠΟΙΟΝ, ΟΕΟ..?

Kathleen Neil


























Το μοντέλο Kathleen Neil συνελήφθη από την αστυνομία , την ώρα που πόζαρε γυμνή στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία για δημόσια ασέλγεια. Πρόκειται για την τελευταία δουλειά του διάσημου φωτογράφου Zach Hyman, ο οποίος συνηθίζει να φωτογραφίζει γυμνά μοντέλα σε δημόσιους χώρους.

“Είναι απλά γελοίο αυτό που συνέβη. Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Τότε έγινε το χειρότερο σενάριο. Η αστυνομία συνέλαβε την Kathleen”., δήλωσε ο Hyman . Από την άλλη πλευρά, ο φύλακας της γκαλερί είπε “Έπρεπε να βεβαιωθώ ότι το μοντέλο παραδόθηκε στην αστυνομία, γιατί υπήρχαν παιδιά στο μουσείο που παρακολουθούσαν το όλο θέαμα”.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιο από τα μοντέλα του φωτογράφου βρίσκεται αντιμέτωπο με τις αρχές.

Megan Fox




































Περίεργα γούστα φαίνεται πως έχει η σέξι Megan Fox η οποία κατάφερε και πάλι να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Αυτή τη φορά η 23χρονη ηθοποιός δεν προκαλεί με κάποια φωτογράφιση της άλλα με την “καυτή” δήλωση που έκανε αποκαλύπτοντας ότι στις σκηνές που πρωταγωνιστεί νιώθει πολύ πιο σέξι όταν “τρώει” ξύλο.

“Εάν μπορούσα να χτυπάω κάποιον ή να με χτυπάνε σε κάθε σκηνή, θα το λάτρευα. Είναι απίστευτα sexy” είπε συγκεκριμένα η πανέμορφη ηθοποιός, αναστατώνοντας τον αντρικό πληθυσμό.

Η Megan είναι η catwoman της επόμενης ταινίας του Batman.

Dεν ήταν πέτρα από την σελήνη..!!

Το Rijksmuseum του Άμστερνταμ, που κατέχει ανυπολόγιστης αξίας έργα του Ρέμπραντ και του Βερμέερ, πίστευε ότι είχε στις συλλογές του μια πέτρα που είχαν φέρει οι αστροναύτες από τη Σελήνη το 1969, όμως αυτή δεν ήταν παρά ένα κομμάτι απολιθωμένου ξύλου, όπως έγινε γνωστό από το Μουσείο.

Το Rijksmuseum, το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας, είχε κληρονομήσει την πέτρα το 1991 μετά το θάνατο του ολλανδού πρώην πρωθυπουργού Βίλεμ Ντρέες, που την είχε λάβει το 1969 από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Ουίλιαμ Μίντεντορφ.

Η πέτρα, που το μέγεθος της είναι όσο ένα σπιρτόκουτο, είχε δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό τον Οκτώβριο του 1969, με την ευκαιρία μιας περιοδείας στη χώρα των τριών αμερικανών αστροναυτών που πάτησαν το πόδι τους στην Σελήνη στις 20 Ιουλίου του 1969.

"Όταν το λάβαμε, το ασφαλίσαμε στο ποσό των 100.000 φιορινιών - περίπου 50.000 ευρώ σήμερα - δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ξάντρα βαν Γκέλντερ, αρχισυντάκτης του εσωτερικού περιοδικού του Μουσείου, που έκανε έρευνα για την πέτρα αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς "δεν αξίζει περισσότερα από 50 ευρώ" , πρόσθεσε η βαν Γκέλντερ, ο οποία ειδοποιήθηκε από έναν ειδικό σε διαστημικά θέματα που είχε πολλές αμφιβολίες για το πως η ΝΑΣΑ αποφάσισε να αποχωριστεί, λίγο χρόνο μετά την πρώτη προσσελήνωση, ένα από τα σπάνια σεληνιακά πετρώματα που είχαν φέρει οι αστροναύτες στην γη.

Οι γεωλόγοι και οι ειδικοί στα πετρώματα, του ελεύθερου πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν πέτρα από την σελήνη, τόνισε η Γκέλντερ.

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
























Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο όρυγμα στην Αγορά των Αιγών εντοπίστηκαν στις 25 Αυγούστου δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία: πιθανότατα μια ασημένια λήκυθος και μια επίσης ασημένια υδρία, συγγενική, με την εκείνη του τάφου του Πρίγκηπα της Μεγάλης Τούμπας.

Τα αντικείμενα είναι αρκετά ταλαιπωρημένα από το βαρύ χώμα που τα σκέπαζε.

Στο γεμάτο με χώμα εσωτερικό της ασημένιας ληκύθου δεν είναι φανερά κάποια υπολείμματα ταφής. Οι αρχαιολόγοι, δεν είναι προς το παρόν σε θέση να συμπεράνουν αν πρόκειται για τεφροδόχο αγγείο ή πολύτιμο κτέρισμα.

Αντίθετα, στο εσωτερικό της ασημένιας υδρίας διακρίνονται οστά.

Την ίδια ημερομηνία πέρυσι είχε βρεθεί στην ίδια τοποθεσία ένα χάλκινο αγγείο που περιείχε μια μοναδική για το μέγεθός της χρυσή πυξίδα, με ένα χρυσό στεφάνι βαλανιδιάς, τοποθετημένο πάνω στα καμένα οστά ενός νεκρού.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΙΝ.GR