PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

κι άλλο στιγμιότυπο απ την Επιτροπή των Περιφερειών

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...

Ο Πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και άνθρωπος της δικής μας κοινωνικής πραγματικότητας Γιάννης Αδαμόπουλος είναι ο αντικαταστάτης του Άκη Ελευθεριάδη στην Γενική Γραμματεία της Νομαρχίας. Άρα θα είναι κι ο Γενικός που μαζί με Παπαστεργίου θα οδηγήσουν τον Νομό στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου... Τις τελευταίες του Νομάρχη πρό Καλλικράτη.

Η "ΜΑΧΗ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ...ΤΟΥΡΚΩΝ!

Αυτή την στιγμή ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου γνωμοδοτεί για τις νέες υπό ένταξη χώρες.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Οι πιέσεις που δέχεται για την πρόταση του είναι ΜΕΓΑΛΕΣ! Ο "ΒΛΑΧΟΣ" ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ;;;
Το pieria-gr θα σας κρατά ενήμερους.

Η φωτογραφία είναι λίγων λεπτών, μέσα από την αίθουσα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, όπου γίνεται η συνεδρίαση!

ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ?

ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας “Holiday and Spa Expo” που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2010 συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.
Κύριος στόχος της συμμετοχής της Ν.Ε.Τ.Π Πιερίας και των επαγγελματιών του τουρισμού της Πιερίας που συμμετείχαν στην έκθεση της Σόφιας ήταν η διείσδυση στη νέα, αναδυόμενη τουριστική αγορά της Βουλγαρίας και η αξιοποίηση των νέων, σημαντικών ευκαιριών που παρουσιάζονται με την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εκθεσιακή παρουσία της της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας, με ειδικό σταντ στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των Βούλγαρων επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο τουριστικό υλικό που διανεμήθηκε, σχετικά με τα τουριστικά πλεονεκτήματα και τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους προσφέρει η Πιερία, η οποία αποτελεί έναν πολύ κοντινό και προσιτό τουριστικό προορισμό.
Οι εκπρόσωποι της Πιερικής αποστολής πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με φορείς του τουρισμού της Βουλγαρίας και διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικής συνεργασίας. Το σταντ της Πιερίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα της Ελλάδας στη Βουλγαρία Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου, υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στη Βουλγαρία καθώς και εκπρόσωποι του ΕΟΤ της Βουλγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεθνή Έκθεση της Σόφιας συμμετείχαν 340 εκθέτες, 60 από τους οποίους προέρχονταν από ξένες χώρες, ενώ η προσέλευση των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν μέλη της Ν.Ε.Τ.Π Πιερίας, εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων του νομού ενώ τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Εμμανουήλ Πλατσάς και Αλέξανδρος Κουτσής και ο υπάλληλος του τμήματος Τουρισμού Μίλτος Νικολάου.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Θρασύβουλος και Πιερικός στο δημοτικό στάδιο της Φυλής και ο Διαγόρας επικράτησε με 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Ρόδου - που τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες - στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.

Σε ένα μέτριο ματς, στο πρώτο ημίχρονο ο Θρασύβουλος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα, ενώ με την κεφαλιά του Ντοριβάλ και τα σουτ του Αλεξαντροβιτς απείλησαν τον Πιερικό. Η ομάδα του Γιάννη Σερέπα διαμαρτύρεται για γκολ που δεν μέτρησε στο 31', όταν ο Σαπάνης σούταρε και ο Εξουζίδης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
Ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο τέταρτο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρασύβουλος ήταν πάλι η ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 76ο λεπτό ο Χουμαγιάς απέκρουσε την κεφαλιά του Κόζλεϊ .Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Πιπίνης, Τσούτσουρας, Κονέσνι, Χ. Μίχος, Σαπάνης (88' Κλούσενερ), Κόμπο, Αλεξάντροβιτς (79' Μίχος), Ντοριβάλ (59' Κόζλεϊ ), Χατζηπαντελίδης, ΚαραμαλίκηΠιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μακρής (29' Ρέγες), Μαρτίνεζ, Πέντα, Φρέντερικς (61' Κοντέων ), Θάνος (85' Γκουγκουλιάς)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ROUND ABOUT  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ....

ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ....ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.!!!                         (ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ)* ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑ;ΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ "ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ" ΚΟΜΒΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ...ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ!!!

9 Μαρτίου «κλειδώνουν» οι αλλαγές

Έως τις 9 Μαρτίου «κλειδώνουν» οι αλλαγές στις συντάξεις, που θα γίνουν σταδιακά, από το 2018, ενώ την Τρίτη καθορίζονται οι νέες ρυθμίσεις για τη βασική σύνταξη, τις ενοποιήσεις Ταμείων και τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας.

Την παραπάνω ημερομηνία έθεσε την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδος ως καταληκτική της διαδικασίας διαβούλευσης με τους εμπειρογνώμονες των κοινωνικών εταίρων, που την Τρίτη συναντώνται για προτελευταία φορά στο τραπέζι του διαλόγου.

*
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ τα κεφάλια ΜΕΣΑ!!