PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Προς : κ. Βενιζέλο Ευάγγελο, Υπουργό Οικονομικών
Κοινοποίηση: Βουλευτές Ν. Πιερίας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
μ.μ.ε. Ν. Πιερίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας αναφορικά με τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία προτίθεστε να λάβετε τον Ιούνιο ως Κυβέρνηση, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί και για μια ακόμη φορά πλήττουν τους συνταξιούχους της χώρας μας.

Σας δηλώνουμε ότι κατανοούμε την ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Ελλάδα μας και συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μπορέσουμε ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας και να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας. Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε ότι στα νέα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε, θα πρέπει πρωτίστως να αξιολογήσετε τις αντοχές της κοινωνίας μας και να μην ακολουθήσετε τη συνήθη τακτική της εύκολης λύσης: περικοπές μισθών και συντάξεων και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Όταν τα εισοδήματά μας συνεχώς περικόπτονται, πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα ήδη δυσβάσταχτα χαράτσια και τους έκτακτους φόρους που θεσπίζετε, πώς θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα βασικά είδη ανάγκης, το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα φάρμακά μας, ειδικά όταν οι τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής, υγιεινής και θέρμανσης συνεχώς αυξάνονται ανεξέλεγκτα.
Εμείς, ως συνταξιούχοι, τόσα χρόνια καταβάλλαμε κάθε μήνα ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές στο Ταμείο μας, έτσι ώστε όταν βγούμε στη σύνταξη, να μπορέσουμε αξιοπρεπώς να συντηρήσουμε την οικογένειά μας. Όμως η πενιχρή αυτή σύνταξη συνεχώς συρρικνώνεται και αδυνατούμε πλέον να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες επιβίωσής μας.
Θεωρούμε ότι ως Ελληνική Κυβέρνηση, οφείλετε να μεριμνήσετε για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας με κυρίαρχο και ξεκάθαρο κριτήριο τα ετήσια εισοδήματά μας, όπως αυτά δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που καταθέτουμε στην εφορία. Με μόνο κριτήριο αυτό, θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά αδυνατούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και σας ζητούμε να μας στηρίξετε στις προσπάθειές μας για την αξιοπρεπή διαβίωση μας και των οικογενειών μας.
Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και στις όποιες αποφάσεις σας και τελούμε εν αναμονή των ενεργειών σας.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος

Η πρώην του αδερφού πασίγνωστης τηλεπερσόνας με διάφανη φούστα και χωρίς εσώρουχο δείχνει τα πάντα όλα...

Τραγουδίστρια, χορεύτρια, ή αλλιώς το κορίτσι ότι κάτσει την σεζόν ακούει στο όνομα Adrienne Bailon, και μόλις μπήκε στην λίστα με τις πιο σοκαριστικές και εξωφρενικές αποκαλύψεις των celebrities.!

Η εν λόγω κυρία, και πρώην κοπέλα του αδερφού της Kim Kardashian, εμφανίστηκε σε δημόσια εκδήλωση, με ένα εντελώς διάφανο φόρεμα, αφήνοντας το κάτω της εσώρουχο στο σπίτι.. Βλέπετε εκεί έξω στο hollywoodιανό lifestyle, αν δεν έχεις πραγματικό ταλέντο, αναγκάζεσαι να δείξεις το ταλέντο που έχεις στα χείλη, ή ανάμεσα από τα πόδια..




ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Με κατώτατο όριο ηλικίας τα 45+, τα βραζιλιάνικα καλλιστεία γιαγιάδων κλέβουν την παράσταση.....

Με τέτοια γιαγιά και ωμές μπάμιες θα έτρωγα.Για να μη σκεφτώ νανούρισμα και παραμύθι από τα χειλάκια της.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ...

θέλω και γω μια τέτοια ΊΔΙΑ

pic.twitter.com/iI4WH95z

ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ...


ΑΥΤΗ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕ Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΝΟΜΙΖΩ. ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ. ΣΥΝΟΛΟ 3 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ !!!!!!!!!!!
.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑΝΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΗΜΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ,ΤΡΟΧΑΙΑΣ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ..........

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, ΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΛΕΣ.
ΤΟΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ Ή ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;;;;;;;;;;;;
ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ .........

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ .ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΠ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΝΤΙ ALPHA BANK ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ .
ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΩ Ο ΚΑΚΟΣ ,Ο ΟΟ ΟΟΟ
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ;;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΛΗΝΑΣ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΨΟΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Σ.Τ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας δηλώνει την έντονη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με την ονομασία «Κώδικας Ναρκωτικών», το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να κοντρολάρουν τις ζωές μας. τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, την υποταγή και προσαρμογή σε ό,τι ευνοεί την πλουτοκρατία.
Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας, όπως αυτό της ανεργίας, της επιβολής των χαρατσιών, της μείωσης των μισθών, της αφαίρεσης ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, φέρνουν σαν ενισχυτικό το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονταν χρόνια τώρα και δεν τολμούσαν να περάσουν.
Οι προφάσεις, ότι δηλ. σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ότι «γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να ξεγελάσουν όλους εμάς που καθημερινά παλεύουμε για να υψώσουμε την εργατική τάξη, την τάξη μας, στο επίπεδο που θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει τη ζωή της και να αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.
Τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων που εμφανίστηκαν υπέρμαχοι του νομοσχεδίου.
Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά.
Στην Ολλανδία, σχεδιασμένα, αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο ακριβώς που αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνάει το 80%.
Σχεδιασμένα και στη χώρα μας επιχειρείται η απελευθέρωσή τους τη στιγμή που αναπτύσσονται οι ταξικοί αγώνες και δυναμώνει η εργατική αλληλεγγύη.
Καλούμε σε συναγερμό όλους τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το έκτρωμα αυτό. Να αγωνιστούν για την πραγματική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας σε κανέναν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποσυρθεί τώρα το εγκληματικό νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών!



1 Μαρτίου 2012, Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.....

ΔΕΙΤΕ..

ΔΕΙΤΕ..ΦΟΒΑΤΑΙ.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α’θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σας προσκαλούμε

την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), στην ομιλία

με θέμα «ΕΙΔΙΚΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ».

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σιδηρόπουλος Δημοσθένης Αστέριος Κρίτογλου

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αδιέξοδο για την ύδρευση, κανένα χρονοδιάγραμμα για το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου

Το φράγμα της Μόρνας εξακολουθεί να μην υδροδοτεί την Β. Πιερία, ο διαχειριστής Σύνδεσμος έχει χρέη 250.000 € με έναν υπάλληλο μόνον και η στάθμη πολλών υδρευτικών γεωτρήσεων χαμηλώνει επικίνδυνα. Άρα χρειάζεται άμεσα:

α) Να εξεταστεί το πρόβλημα του φράγματος. Ποια είναι τα τεχνικά προβλήματα, ποιες είναι οι αιτίες και οι ευθύνες, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει και αν τελικά μπορεί να υδροδοτήσει τον Δήμο μας.

β) Να συζητηθεί η χρησιμότητα του Συνδέσμου. Αν κριθεί απαραίτητος να οργανωθεί, να πληρωθούν οφειλές και χρέη και να δουλέψει σωστά. Αν κριθεί μη χρήσιμος να διαλυθεί.

γ) Εκτίμηση υδρευτικής κατάστασης του Δήμου, και προτάσεις για τρόπους λύσης των προβλημάτων, καθορισμός έργων και κόστους.

Αντί αυτής της συζήτησης όμως, ο Δήμαρχος στο Δ.Σ. στις 24-2-12 επανέλαβε και πάλι τις ενστάσεις του για την ποιότητα του έργου της Μόρνας με την απορία του για τη μη υδροδότησή μας και ο εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο παρουσίασε απλά την τραγική κατάσταση και την πλήρη αδράνεια του Συνδέσμου. Έγινε δηλαδή και πάλι μια αδιέξοδη διαδικασία διαπιστώσεων, αντί πρότασης και μεθόδευσης για θετική προοπτική.

Πέρασε επίσης ομόφωνα και χωρίς την παραμικρή συζήτηση η παρουσίαση ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου της Επιτροπής Ποιότητας ζωής για το 2011. Καμία απόφαση ή δράση για την χωροταξία, καμία εισήγηση για το περιβάλλον.

Τέλος για την πτώση στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο μετά 20 περίπου μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε με πολλά «θα». Θα οριστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα συσταθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης, θα γίνει μελέτη, θα ξανάρθει το θέμα στο Δ.Σ., θα γίνει επειγόντως το έργο. Καμία εξέλιξη προς το παρόν, κανένα χρονοδιάγραμμα και πολλή ανησυχία (δικαιολογημένη) από τους αθλητικούς φορείς και τους εκατοντάδες αθλούμενους.

Αιγίνιο 28 – 02 – 2012

Για την Σ.Ε.

Γ. Γεωργιάδης

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης

Νέο «αίμα» στη Διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»


ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

Νέο «αίμα» στη Διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΡΥΣΗ «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΛΟΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΑΠΑΛΕΞΗ.

ΕΠΙΣΗΣ, Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΕ ΑΥΛΗ, 4 ΔΩΜΑΤΙΑ & 2 ΜΠΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ 2η «ΑΓΚΑΛΙΑ».

Σε ανανέωση του έμψυχου διοικητικού δυναμικού του προχώρησε ο Σύλλογος Ορφανών Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ. Γ. Γραμματέας εξελέγη η Γαλήνη Σιδηροπούλου, Ταμίας και Αντιπρόεδρος στην Ελλάδα εξελέγη ο Νίκος Χουσουρίδης, μέλη είναι η Άννα Κεφαλά που είναι Αντιπρόεδρος (ΗΠΑ) και η Χριστίνα Απατσίδου ενώ Πρόεδρος και Διευθυντής εξελέγη ο Χάρης Αναστασίου.

Αναπληρωματικά μέλη είναι η Αλέκα Απατσίδου (Αισθητικός), η Αθηνά Απατσίδου (Φαρμακοποιός) και η Πάουλα Παναγιωτίδου (Καθηγήτρια ξένων γλωσσών).

Στην ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εξελέγησαν η Ιωάννα Γιδαράκου, ο Δημήτριος Ναζιρίδης και ο Πολύδωρος Σιδηρόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αδελφές Αθηνά, Χριστίνα και Αλέκα Απατσίδου είναι τρεις νέες που ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» συμπαραστάθηκε από το 1994, για να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν. Και τώρα είναι πλέον έτοιμες για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στη Διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» προκειμένου να βοηθήσουν τον Σύλλογο στο παρόν και μέλλον.

Πέρα από το γεγονός ότι τρία από τα κορίτσια που βοήθησε ο Σύλλογος για 14 χρόνια να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν είναι πλέον μέλη της διοίκησης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό της Διοίκησης του Νέου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ότι δύο από τα 5 μέλη του ΔΣ είναι άτομα που δεν μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης ενώ και τρεις νέοι άνθρωποι είναι αναπληρωματικά μέλη της Διοίκησης.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Τo Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 16:00 στην Κατερίνη, συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων έτους 2011, έγινε έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2011, διαβάστηκε έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, έγινε έγκριση προϋπολογισμού έτους 2012, ακολούθησε εκλογή νέου Δ.Σ., εκλογή αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. και τέλος εκλογή εξελεγκτικής επιτροπής.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011.

Ως προς τον απολογισμό των πεπραγμένων, αναφέρθηκε ότι το 2011 ήταν πράγματι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» έχει ανέβει σε νέο επίπεδο.

«Πρέπει να δούμε μπροστά, να βρούμε κατάλληλα άτομα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία ότι το έργο που άρχισαν τα άτομα που μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο Κατερίνης θα συνεχιστεί με επιτυχία», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του απολογισμού.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι το «μηνιαίο οικονομικό πρόγραμμα για παιδιά που μεγαλώνουν στο δικό τους οικογενειακό περιβάλλον», το «πρόγραμμα διανομής τροφίμων» και το πρόγραμμα υποστήριξης της ομάδας μονογονεϊκών οικογενειών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» συνεχίζονται με επιτ

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι το 2011, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» απέκτησε, για τις ανάγκες του, ένα 7θέσιο Βαν OPEL ZAFIRA 2005.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Τέλος, έγινε ειδική μνεία στο γεγονός ότι στις 26/7/2011 πραγματοποιήθηκε επίσημος οικονομικός έλεγχος από την Τοπική Οικονομική Εφορεία για τα περασμένα 3 χρόνια 2008, 2009 και 2010.

Ως προς το αποτέλεσμα του ελέγχου, στην έκθεσή της η Οικονομική Εφορεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ με Α.Φ.Μ. 999824068 και έδρα την Κατερίνη επί της οδού Π. Μελά 22Α, έχει συσταθεί νόμιμα και επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς, οπότε τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από φορολογούμενους λόγω δωρεάς εκπίπτουν από το φορολογικό εισόδημα (άρθρο 8 Ν2238/1994)».

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρόμοιος οικονομικός έλεγχος δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο φορέα του νομού!

«ΑΓΚΑΛΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ;

Παράλληλα με την ανανέωση που έγινε στο έμψυχο δυναμικό της Διοίκησης, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι έτοιμος να υλοποιήσει τους στόχους του για το έτος 2012, στόχους που καθόρισε από την προηγούμενη χρονιά. Αυτοί οι στόχοι είναι η ίδρυση και λειτουργία της δεύτερης «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Κατερίνη και μιας «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» σε περιοχή εκτός Ν.Πιερίας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος έριξε την ιδέα για ίδρυση «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Αθήνα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν κάποιες εξελίξεις που ανατρέπουν την αρχική ιδέα. Συγκεκριμένα, έδειξε ενδιαφέρον για ίδρυση «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» ο Δήμαρχος Άρτας, Ιωάννης Παπαλέξης, ο οποίος ήρθε στην Κατερίνη μαζί με την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Βίκυ Βασιλάκη και τη Δημοσιογράφο Ειρήνη Κατσούλα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» καθώς και με άλλα στελέχη τού συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της συζήτησης που επακολούθησε, ο κ. Παπαλέξης εξέφρασε την άποψη ότι και στην Άρτα θα ήταν δυνατόν να ιδρυθεί μια τέτοια «ΑΓΚΑΛΙΑ», δηλαδή μια δομή στην οποία ο Δήμος του θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην προσπάθεια του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» για επέκταση αυτής της δράσης που με πρωτότυπο τρόπο λειτουργεί σήμερα στην Κατερίνη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εφόσον συνεχιστεί, δηλαδή εφόσον η εν λόγω ιδέα αγκαλιαστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, τότε ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση μιας «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» και σ’ εκείνη την περιοχή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΓΚΑΛΙΑ»

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η «ΑΓΚΑΛΙΑ», θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης παιδιών σε κίνδυνο, παιδιών που η κηδεμονία τους αφαιρείται από τους φυσικούς γονείς και δίνεται ΟΛΙΚΑ στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά από Δικαστική Απόφαση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» είναι ότι η στέγαση 3 – 5 παιδιών σε κίνδυνο γίνεται σε σπίτι με την παρουσία πρότυπου Μητέρας και Πατέρα, ώστε τα παιδιά αυτά να νιώθουν ότι ζουν σε μια πραγματική οικογένεια και όχι σε ορφανοτροφείο.

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ευχαριστεί την Κατερίνη για την υποστήριξη της πρώτης «ΑΓΚΑΛΙΑΣ». Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και με εξαιρετικά θετικό τρόπο δεδομένου ότι τα 4 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, έχει διαπιστωθεί ότι ζουν μια φυσιολογική ζωή που είναι αξιοζήλευτη.

Συγκεκριμένα, ο παιδοψυχολόγος Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος που επισκέπτεται συχνά την οικογένεια αυτή, παρατηρεί ότι τα παιδιά αυτά φαίνεται να διαμορφώνουν έναν θετικό χαρακτήρα, γεγονός που προφανώς οφείλεται στον ειδικό τρόπο διαπαιδαγώγησης εκείνων των ανθρώπων (του Πατέρα, της Μητέρας και της Θείας) που είναι μαζί τους και τα ανατρέφουν.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ομολογουμένως επιτυχημένο πρόγραμμα, γι αυτό και η απόφαση της Διοίκησης είναι να το επεκτείνει.

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», λοιπόν, αναζητά, πάλι στην Κατερίνη, μια μεγάλη μονοκατοικία με αυλή, με 4 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια για να στεγάσει τη δεύτερη «ΑΓΚΑΛΙΑ». Εκεί θα βρουν οικογενειακό καταφύγιο κάποια άλλα παιδιά σε κίνδυνο, εκεί θα βρουν τη δική τους ξεχωριστή οικογένεια.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Δημοφιλή κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ξένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως: F.Sinatra, M. Jackson, Queen, E. Piaf, D.Martin, C.Aznavour, Pink Martini, Doors, κ.α. θα παρουσιάσει η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των 2ου - 5ου Λυκείων(πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που φλερτάρει με jazz, pop, rock, tango, latin ήχους, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΩΚ Παναγιώτης Μπερεδήμας τονίζει σε δήλωσή του: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το Δημοτικό Ωδείο συνεχίζει την πολιτιστική του δραστηριότητα με μια σειρά μουσικών παραστάσεων και για την περίοδο της άνοιξης. Καλούμε τους φίλους της μουσικής να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις, που αποτελούν ένα καταφύγιο ψυχαγωγίας για όλους μας».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό(καθηγητή του Ωδείου), με αρχικό σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ(τραγούδια και μουσικές συνθετών όπως Β. Τσιτσάνης, Γ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης ,Μ. Λοϊζος, Μ. Σουγιούλ, κ.α ).

Η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας έγινε στις 16 Ιουνίου του 2007 στο πλαίσιο των μαθητικών συναυλιών του Δ.Ω.Κ και η δεύτερη στις 21 Ιουνίου 2007 (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής).

Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε με περισσότερα όργανα και έφτασε στους 30 μαθητές – μουσικούς. Στις 25 Μαρτίου του 2008 έδωσε την πρώτη συναυλία με την διευρυμένη μορφή της, στην κεντρική πλατεία σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία πολιτισμού.

Εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο υπό την αιγίδα του Olympus Marathon με Πανελλήνια προβολή μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Επίσης στα ΄΄Αικατερίνεια΄΄ 2008.

Το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποίησε συναυλία στην αδελφοποιημένη πόλη της Αυστρίας - Moosburg όπου απέσπασε το 1ο βραβείο και το 2010 στη πόλη Maintal της Γερμανίας (επίσης αδελφοποιημένη πόλη), ως επίσημη πολιτιστική αποστολή του Δήμου Κατερίνης .

Έκανε την έναρξη της 1ης ΄΄Αλεξανδρειάδας΄΄ το καλοκαίρι του 2010 στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα (Λιτόχωρο), υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης και της Μητρόπολης Κίτρους - Κατερίνης .

Η Ορχήστρα Νέων δίνει κάθε χρόνο 3-4 συναυλίες με νέο κάθε φορά πρόγραμμα(Κατερίνη, Ολυμπιακή Ακτή, Αιγίνιο κ.α).

Σήμερα ακόμη πιο διευρυμένη με 40 μουσικούς και 5 ερμηνευτές επιχειρεί να επεκτείνει το ρεπερτόριο της και σε μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνθετών όπως E. Morricone, M. Jarre , N. Rota, H. Mancini, N. Piovani κ.α.

Η σύνθεση της Ορχήστρας Νέων του Δ.Ω.Κ. σήμερα αποτελείται: 12 βιολιά, 2 σαξόφωνα , τρομπέτα, 2 φλάουτα, 2 φλογερές , 3 κλαρινέτα, 2 ακορντεόν, 3 κιθαρες ,μπάσο, 6 μπουζούκια, 5 μαντολίνα, μεταλλόφωνο, πιάνο, keyboard (πλήκτρα), κρουστά, τύμπανα, 5 τραγουδιστές.

Η Ορχήστρα ονομάζεται πλέον Πολυτονική(από Ορχήστρα Νέων), καθώς συμμετέχουν στους κόλπους της και μεγαλύτεροι σε ηλικία μουσικοί. Παράλληλα έχει διευρύνει τη γκάμα του ρεπερτορίου της, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ μουσικό φάσμα από ρεμπέτικο μέχρι jazz κ.ο.κ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στην εκδήλωση με θέμα

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Με ομιλητές:

τον Δημήτρη Καζάκη, Οικονομολόγο – αναλυτή

τη Ζωή Γεωργαντά, πρ. μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ

τη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, πρ. Πρύτανη Παν/μίου Μακεδονίας

και τον Δημήτρη Πατέλη, Επίκ. Καθηγ. Παν/μίου Κρήτης

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ώρα 6 το απόγευμα

στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής

του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Έναρξη παραγγελιών, απόψε, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 22:00 το βράδυ


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει την έναρξη νέας μαζικής παραγγελίας 50 τόνων μέσω διαδικτύου για ένα νέο βασικό προϊόν διατροφής, το αλεύρι.

Η ηλεκτρονική φόρμα καταχώρησης παραγγελιών θα ανοίξει σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 22:00 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθεί η συμφωνημένη ποσότητα.

Ο ομάδα μας αναζήτησε ελληνικούς κυλινδρόμυλους οι οποίοι λειτουργούν σε συνεταιριστική βάση. Στη χώρα μας λειτουργούν δύο τέτοιοι μύλοι. Οι αλευρόμυλοι Δομοκού και Κιλκίς. Οι προσφορές και των δύο συνεταιρισμών ήταν άκρως ελκυστικές και η ποιότητα των προϊόντων τους άριστη. Λάβαμε δείγματα αλεύρων από τους συνεταιρισμούς τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από έμπειρο αρτοποιό της πόλης μας και νοικοκυρές. Αποφασίσαμε να επιλέξουμε το λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις του ΕΑΣ Κιλκίς, λόγω των εορτών του Πάσχα (χρήση στα τσουρέκια). Το ελαφρώς κίτρινο αλεύρι (70%) του αλευρόμυλου Δομοκού θα το παραγγείλουμε στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο για να στηρίξουμε τους παραγωγούς της περιοχής, αλλά για την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κατάλληλο ειδικά για ψωμί.

Η ομάδα μας αποφάσισε να δεχτεί την προσφορά της Αλευροβιομηχανίας Ε.Α.Σ. Κιλκίς (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) για αλεύρι όλων των χρήσεων στην τιμή των 0,50 € ανά κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών

Αποφύγαμε να επιλέξουμε ιδιώτες, διότι αυτοί αλέθουν περίπου κατά 70% εισαγόμενα σιτηρά και 30% ελληνικά. Η ΕΑΣ Κιλκίς υποχρεώθηκε να μας κοινοποιήσει τα ονόματα όλων των παραγωγών από τους οποίους αγόρασε τα ελληνικά σιτηρά ντόπιας παραγωγής για να παράγει το αλεύρι που παραγγείλαμε. Επίσης, προθυμοποιήθηκε να δωρίσει σημαντική ποσότητα αλεύρων στο "Κοινωνικό Παντοπωλείο" της πόλης μας.

Τη γραπτή συμφωνία μεταξύ ΕΑΣ Κιλκίς και της ΕΟΔνΠ ανέλαβε ο νομικός σύμβουλος της ομάδας κ. Σιανίδης Δημήτρης.

Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές μόνο μέσω διαδικτύου και σε καμία περίπτωση μέσω απλού email η τηλεφωνικά.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ....


Του Δημήτρη Σιανίδη, Δικηγόρου
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η Πιερία, η Κατερίνη βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας. Πριν τρία περίπου χρόνια ήταν ο μαζικός αγώνας για τα διόδια, που οδήγησε στο πανελλήνιο κίνημα «δεν πληρώνω» ενώ τώρα είναι η δράση για τη μαζική αγορά φθηνών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, που οδήγησε άμεσα στη δημιουργία του πανελλήνιου κινήματος της πατάτας.

Μια μικρή εθελοντική ομάδα, με πολύ όρεξη για δουλειά και με άριστη μεθοδικότητα και οργάνωση, κατάφερε σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα και μέσα σε οκτώ (8) μόλις συνολικά ώρες να διαθέσει στο ευρύ κοινό περισσότερους από 100 τόνους πατάτας Νευροκοπίου στο ένα τέταρτο της μέχρι τώρα αγοραίας αξίας τους.

Σεβόμενη την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ παραγωγών – καταναλωτών, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας πέτυχε ταυτόχρονα δύο πράγματα: Αφενός να δώσει οικονομική διέξοδο και ανάσα σε μια ομάδα πατατοπαραγωγών από το Νευροκόπι, που έβλεπαν την παραγωγή τους να είναι αδιάθετη και στο έλεος των εμπόρων – μεσαζόντων και αφετέρου να εξυπηρετήσει και να ανακουφίσει πάνω από 3.000 οικογένειες καταναλωτών, οι οποίες αγόραζαν ένα βασικό είδος διατροφής, στην τιμή που θα έπρεπε κανονικά να πουλιέται.

Αν και το γεγονός είναι ακόμα νωπό για να αποτιμηθούν επακριβώς οι μελλοντικές του συνέπειες στην ελληνική κοινωνία, παρά ταύτα το ότι το εγχείρημα των εθελοντών της Πιερίας, υιοθετήθηκε αμέσως από άλλες πόλεις της Ελλάδας, από Δήμους της Αττικής, από τη Γεωπονική Σχολή της Θεσ/νίκης και άλλες ομάδες και φορείς, σηματοδοτεί ένα πράγμα: Ότι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, πέτυχε μια πραγματική επανάσταση.

Τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν όχι επανάσταση, το ότι η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας, άνοιξε το δρόμο για να αλλάξουν οι οικονομικοί συναλλακτικοί όροι αλλά και οι ρόλοι στις αγοραπωλησίες βασικών ειδών διατροφής;

Θεωρεί κανείς αμελητέο το ότι για πρώτη φορά οι έλληνες παραγωγοί πληρώνονται με την παράδοση των προϊόντων τους και μάλιστα τοις μετρητοίς και δεν είναι υποχρεωμένοι πλέον να δανεισθούν και να υπερχρεωθούν σε Τράπεζες ή σε τοκογλύφους για να καλλιεργήσουν την επόμενη σοδειά τους;

Είναι η μοναδική φορά που είδαμε παραγωγούς και καταναλωτές να αισθάνονται αμοιβαία ικανοποίηση, σε αντίθεση με τους κάθε λογής κερδοσκόπους που νιώθουν αμηχανία.

Δεν είναι επανάσταση το ότι σε χρόνο «ρεκόρ», το κίνημα εξαπλώθηκε μέχρι την Κρήτη, αγκαλιάζει ήδη και τους κτηνοτρόφους και ότι ακόμα και κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, σε διάφορα μέρη της χώρας, ενεργώντας αυτόνομα, συζητούν πλέον απευθείας με παραγωγούς για την διάθεση προϊόντων διατροφής στα μέλη τους;

Δεν είναι επανάσταση το ότι η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας κατάφερε αυτό που ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν πολιτικοί ηγέτες μεγάλου αναστήματος, τα κόμματα της Αριστεράς, οι θεσμοθετημένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις; Οι παλαιότεροι ασφαλώς θα θυμούνται τα χρόνια της «Αλλαγής» και τις τότε δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και των συνεργατών του, που χαρακτήριζαν τους μεσάζοντες ως «τρωκτικά» και τις φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις που έδιναν στους αγρότες και κτηνοτρόφους για ριζικές αλλαγές στο σύστημα διάθεσης των προϊόντων τους.

Σε μια χώρα προδομένη από τους πολιτικούς της, η οποία έχει στη ουσία υποδουλωθεί σε ξένα (κυρίως) συμφέροντα και της οποίας οι πολίτες βιώνουν μια νέα «κατοχή», που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει, η πρωτοβουλία των εθελοντών της Πιερίας, αποτελεί τελικά μια πράξη αντίστασης και ένα νέο «ΟΧΙ» απέναντι σε ένα καθεστώς υποτέλειας και εξαθλίωσης του ελληνισμού, το οποίο ξένα και ντόπια συμφέροντα μας έχουν ήδη επιβάλλει.

Ωστόσο και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το εγχείρημα της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, των άλλων ομάδων και των μεμονωμένων εθελοντών, που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, είχε και θα συνεχίσει να έχει πρωταρχικά, έναν βαθύ κοινωνικό χαρακτήρα. Αποτελεί μια εκδήλωση αλληλεγγύης και φιλαλληλίας προς το συνάνθρωπο, μια εκδήλωση ανθρωπιάς την οποία δυστυχώς οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει αλλά που τώρα εναγωνίως αναζητούμε μέσα στο ζοφερό παρόν που ζούμε και στο ακόμα πιο επίφοβο μέλλον που μας περιμένει. Το ότι οι παραγωγοί του Νευροκοπίου, σε ένδειξη ευχαρίστησης και ανθρωπιάς, δώρησαν τέσσερις (4) τόνους πατάτας (!) στο κοινωνικό παντοπωλείο της Κατερίνης, το οποίο επίσης η Εθελοντική Ομάδα δημιούργησε πρόσφατα, αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη για τα παραπάνω.

Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι εθελοντές της Πιερίας και οι άλλες ομάδες εθελοντών σε όλη τη χώρα, εκκολάπτουν με τη δράση τους, τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κινήματος. Αυτού που δημιουργείται και ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαστε όλοι ΄Ελληνες», διαδηλώνουν οι ακτιβιστές σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πρωτίστως όμως, είμαστε όλοι άνθρωποι και θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα: Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία.

Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε το κίνημα της πατάτας και η καθολική ανταπόκριση που βρήκε στο λαό, κατέδειξε αυτή την αδήριτη ανάγκη των ελλήνων πολιτών, που μετουσιώνεται πλέον σε καθολική απαίτηση προς την πολιτική εξουσία, όποια και εάν είναι αυτή. Εάν η τελευταία δεν πάρει το μήνυμα, αν δεν ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη, τότε είναι πολύ πιθανό, το κίνημα της πατάτας, να μεταλλαχθεί σε ένα παλλαϊκό πολιτικό κίνημα που θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ανατροπές και ρήξη με το κατεστημένο.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις προς 0,5€ το κιλό

alt


Μετά την πατάτα Νευροκοπίου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοίνωσε την έναρξη νέας μαζικής παραγγελίας 50 τόνων μέσω διαδικτύου για ένα νέο βασικό προϊόν διατροφής, το αλεύρι.

Η ηλεκτρονική φόρμα καταχώρησης παραγγελιών θα ανοίξει σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 22:00 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθεί η συμφωνημένη ποσότητα.

Ο ομάδα αναζήτησε ελληνικούς κυλινδρόμυλους οι οποίοι λειτουργούν σε συνεταιριστική βάση. Στη χώρα μας λειτουργούν δύο τέτοιοι μύλοι. Οι αλευρόμυλοι Δομοκού και Κιλκίς. Οι προσφορές και των δύο συνεταιρισμών, όπως λένε οι εθελοντές, ήταν άκρως ελκυστικές και η ποιότητα των προϊόντων τους άριστη. Έλαβαν δείγματα αλεύρων από τους συνεταιρισμούς τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από έμπειρο αρτοποιό της πόλης και νοικοκυρές και αποφάσισαν να επιλέξουν το λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις του ΕΑΣ Κιλκίς, λόγω των εορτών του Πάσχα (χρήση στα τσουρέκια). Το ελαφρώς κίτρινο αλεύρι (70%) του αλευρόμυλου Δομοκού θα το παραγγείλουν στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο για να στηρίξουμε τους παραγωγούς της περιοχής, αλλά για την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κατάλληλο ειδικά για ψωμί.

Η ομάδα αποφάσισε να δεχτεί την προσφορά της Αλευροβιομηχανίας Ε.Α.Σ. Κιλκίς (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) για αλεύρι όλων των χρήσεων στην τιμή των 0,50 € ανά κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών

Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές μόνο μέσω διαδικτύου και σε καμία περίπτωση μέσω απλού email η τηλεφωνικά.

Το νου μας...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπεριφέρονται λες και δεν τρέχει τίποτα. Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

*

Εχουν προκαλέσει τόση δυστυχία, τόσο πόνο, τόση καταστροφή κι όμως περιφέρονται με την ίδια, τη γνωστή επί δεκαετίες φτήνια του πολιτικαντισμού τους, καρφιτσωμένη στο πέτο.

*

Μαυρογιαλούροι που ανακυκλώνουν τις γελοίες πλην περισπούδαστες φράσεις μιας ρητορείας κενής περιεχομένου.

*

Εχουν να πουν για όλα. Έχουν μια εξήγηση για τα πάντα. Εχουν «προτάσεις». Εχουν «σχέδιο». Εχουν «όραμα» και «λύσεις».

Τώρα, πλέον, έχουν και «συμπόνοια». Πολλή «συμπόνοια»...

*

Δείτε τους: Άρχισαν πάλι να ξεδιπλώνουν δειλά - δειλά στις τηλεοράσεις τις «αρετές» τους καθώς ξεκίνησε η περίοδος του τρύγου της ψήφου...

*

Άνθρωποι χαλασμένοι που, όταν δεν κομπορημονούν για τα «επιτεύγματά τους» (!) επιλέγουν να παριστάνουν ότι είναι «αλλού» μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τα γεγονότα.

Αλλά πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός του «μισθού» των 400 ευρώ; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των εκατομμυρίων ανέργων και «απασχολήσιμων»; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των συσσιτίων στους δρόμους και των λιπόθυμων από τον υποσιτισμό παιδιών στα σχολεία;

*

Τόσο άθλιοι είναι.

Να νομίζουν ότι για να πετάξουν οι δήμιοι από πάνω τους το κρίμα για τα θύματά τους, αρκεί το παραδοσιακό ιλουστρασιόν χαμόγελο και μια μπαλκονάτη συνταγή των κομφερασιέ και των επικοινωνιολόγων τους.

*

Το ίδιο αλαζονικοί. Το ίδιοι ψεύτικοι σαράντα ολόκληρα χρόνια.

Σάπιοι.

*

Αν τυχόν και αμφισβητήσεις την αυθεντία τους, αν τυχόν τους εγκαλέσεις για τα έργα τους, αν τυχόν διαμαρτυρηθείς για τις πράξεις τους, αν τυχόν φωνάξεις που μαζί με τη ζωή σού βιάζουν και τη λογική, έχουν την απάντηση:

«Δεν έχετε υπομονή» (!), σου λένε, προσποιούμενοι ταυτόχρονα την «καρτερικότητα» και τη φινέτσα του «πολιτισμένου», εκείνου που έχει την ατυχία να συναναστρέφεται με τον «αγροίκο - λαό».

*

Αλλά πόση άλλη «υπομονή».

Τι άλλη απόδειξη «υπομονής» να προσκομίσουμε απ' το ότι γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γερνάμε με τους ίδιους δυνάστες, άλλοτε εναλλάξ και πλέον από κοινού, να κάνουν μπαλάκι τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

*

Αυτοί οι τιποτένιοι «σωτήρες»,

οι μεσάζοντες των συμφερόντων της τάξης των κηφήνων,

που όσο εκείνη θησαυρίζει τόσο οι εργάτες φτωχαίνουν, τόσο οι άνεργοι λιμοκτονούν, τόσο οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται,

οι πολιτικοί υπηρέτες της τάξης και παρασίτων,

ας έχουμε το νου μας:

Βγήκαν ξανά στο σεργιάνι - τι θράσος (!) - για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Η ποντιακή μουσική παράδοση ζωντανή στο cd του Νίκου Δημητριάδη


To e-Pontos.gr στην προσπάθεια του να υποστηρίξει κάθε δραστηριότητα γύρω από την προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 5 CD από τη μουσική δουλειά με τίτλο "Τη ψης ιμ' τοξαρέας".


Έτσι λοιπόν προσφέρουμε 5 CD για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos.gr συμπληρώσουν από σήμερα και για όλο το μήνα Μάρτιο το email τους στη Mailing List του ιστολογίου μας.


Περισσότερα στο e-Pontos.gr ...

Το καλύτερο ρεπορτάζ για το "κούρεμα", από τον Ant1...


Σκόπελοι που μέχρι αυτή την στιγμή το υπουργείο οικονομικών δεν έχει καταφέρει να αποφύγει στην διαπραγμάτευση για το PSI.

Oι τραπεζίτες αντιδρούν στο σενάριο εξαίρεσης των ομολόγων των ΔΕΚΟ , ενώ... αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στελεχών του υπουργείου οικονομικών με τους τραπεζίτες.

Αύριο η απόφαση για το αν θα υπαχθεί στο κούρεμα το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το καλύτερο ρεπορτάζ για το PSI, το είχε o Ant1...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (Β΄ ΜΕΡΟΣ).


ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HELIOS».

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ...«ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»!;!

ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

Μερικά ακόμη ζητήματα που θέσαμε στην προ ημερησίας συζήτηση ήταν τα εξής:

Πρόγραμμα «HELIOS» και Δήμος Δίου – Ολύμπου: Σε προηγούμενες συνεδριάσεις υπήρξε μία παλινωδία στις δηλώσεις του δημαρχεύοντος γύρω από το θέμα της ενδεχόμενης συμμετοχής του Δήμου μας στο projectHelios”. Συγκεκριμένα μετά από ερώτησή μου τον Οκτώβριο, αρχικά δήλωσε το ενδιαφέρον του Δήμου μας για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με υπόδειξη ορισμένων εκτάσεων, τις οποίες δεν προσδιόρισε. Τον Δεκέμβριο μετά από νέα σχετική ερώτησή μου, ακούσαμε με έκπληξη τον δημαρχεύοντα να ανακοινώνει πως είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του Δήμου εξαιτίας δήθεν κινδύνων απώλειας κυριότητας των εκτάσεων αυτών. Το ίδιο επανέλαβε και τον Ιανουάριο παρά την υπόδειξή μου ότι κανείς κίνδυνος δεν υφίσταται στην φάση του κατ’ αρχάς ενδιαφέροντος. Κι όμως, μόλις λίγες εβδομάδες μετά γίναμε μάρτυρες δημοσιευμάτων που ανέφεραν και τον δήμο Δίου – Ολύμπου ως έναν εκ των 15 δήμων που μετέχουν στο πρόγραμμα! Ζήτησα λοιπόν να σταματήσει το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» και να μάθουμε επιτέλους επίσημα ποια είναι η αλήθεια γύρω από το θέμα. Ω, του θαύματος αυτή τη φορά οι κίνδυνοι είχαν εξαλειφθεί ως διά μαγείας κατόπιν προφορικής διαβεβαίωσης του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Φαρμάκη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο υπουργείο. Έτσι μας ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος μας υπέδειξε εκτάσεις περίπου 300 στρ., χωρίς να δηλωθεί πάντως για ποιες ακριβώς εκτάσεις πρόκειται.

Αφήνω ασχολίαστο το ότι ο δημαρχεύων για άλλη μία φορά δεν έλαβε όταν έπρεπε υπόψη τις έγκαιρες θετικές μας υποδείξεις και δε μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα τηλεφώνημα προς το υπουργείο για διασταύρωση. Αλήθεια ποια θα ήταν η τύχη της συμμετοχής του δήμου μας στο τόσο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα αν δεν τύχαινε «να φέρει ο δρόμος» τον κ. Φαρμάκη απ’το υπουργείο ανάπτυξης τον Φεβρουάριο; Υπογραμμίζω επίσης ότι σε καμία συνεδρίαση (απ’ τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο) δεν ένιωσε την ανάγκη ο δημαρχεύων να ενημερώσει από μόνος του το σώμα για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Η όποια ενημέρωση προσέφερε, έγινε πάντοτε και μόνο κατόπιν δικών μου ερωτήσεων! Τόσο σοβαρά βλέπει η δημοτική αρχή ένα πρόγραμμα που ενδέχεται να φέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, πιθανή ενεργειακή αυτάρκεια του δήμου και απαλλαγή από λειτουργικά έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως!

Προμήθειες απορρυπαντικών από σχολεία της δημ. ενότητας Δίου κατόπιν …«εντολής δημάρχου»: Πριν από μερικές εβδομάδες έγινα δέκτης μίας πολύ σοβαρής πληροφορίας· ότι δηλ. κάποιος προμηθευτής πήγε σε σχολεία της δημ. ενότητας Δίου και ζήτησε να λάβει παραγγελίες για είδη καθαριότητας συνολικής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ενεργεί κατόπιν εντολής δημάρχου! Βέβαια ο προμηθευτής έκανε απλώς τη δουλειά του. Τίθεται όμως το ερώτημα ποιος είναι ο δήμαρχος που έδωσε τέτοια εντολή και γιατί για τόσο μεγάλο πόσο δεν έγινε διαγωνισμός ή έστω η συλλογή προσφορών από όλους τους τοπικούς επαγγελματίες, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική (που μάλιστα εφαρμόστηκε και φέτος στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει η πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής, κ. Ζουρζούρα). Επίσης ποια ήταν η θέση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ο δημαρχεύων απάντησε πως ουδέποτε έδωσε ο ίδιος τέτοια εντολή, ενώ η κ. Ζέρβα ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη φημολογούμενη «εντολή δημάρχου», δεν διέψευσε ωστόσο το γεγονός της αποκλειστικής προμήθειας υλικών από τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Καμία απάντηση δεν δόθηκε για την πρακτική που ακολουθήθηκε (ουσιαστικά προφορική απευθείας ανάθεση), ενώ μένει αδιευκρίνιστο το αν ο προμηθευτής έλεγε ψέμματα η αν όντως κάποιος…«δήμαρχος» έδωσε σχετική εντολή! Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε το θέμα μέχρι να δοθούν ικανοποιητικές και σαφείς απαντήσεις.

Μηχανισμός φιλτραρίσματος υδραγωγείου Λιτοχώρου: Η δημ. σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία απηύθυνε ερώτημα προς τον δημαρχεύοντα σχετικά με παράπονα συνδημοτών μας από το Λιτόχωρο για «θολούρα» στο πόσιμο νερό σε αρκετές συνοικίες. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά κι απέκλεισε το ενδεχόμενο υπερβολικής χλωρίωσης, ειδικά αυτή την εποχή.

Σχετικά με τον ισολογισμό οικ. έτους 2010 του πρώην Δήμου Δίου: Επίσης η κ. Μόχλα ρώτησε πως είναι δυνατόν να έχει αργήσει τόσο πολύ να έρθει στο Δ.Σ. ως θέμα ο ισολογισμός του 2010 του πρώην δήμου Δίου. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ισολογισμός ήλθε ως θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις κι αντιπαραθέσεις. Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. κάποια στιγμή.

Ωστόσο ο λογιστής που συνεργαζόταν με τον τότε δήμο Δίου επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος ισολογισμός θα έπρεπε να είχε ψηφισθεί έως τις 5 Οκτωβρίου 2011!!!

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Κακή επιλογή πρώτου θέματος από τον Κίτσο...


Με το χαράτσι, όπως και ο Ευαγγελάτος στο Σκάι -που είχε ξεκινήσει πέντε λεπτά νωρίτερα- άρχισε το δελτίο του Mega. Tην...στιγμή που γινόταν της κακομοίρας με το κούρεμα του χρέους.

Τους παρέσυρε το "Μπαζούκας"...

"θρίαμβος" του ρεπορτάζ του Mega...


Είπαν , ξείπαν. Και ξανά είπαν μέχρι πριν από λίγο πως δεν δέχεται να πάει στο Προστασίας του πολίτη ο Χρυσοχοϊδης.

Και ξαφνικά δίνουν πρώτοι την είδηση.

Στο Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοϊδης , η Διαμαντοπούλου στο Ανάπτυξης.

Για το...Παιδείας δεν ξέραν ποιος πάει στην θέση της Διαμαντοπούλου. Και δεν μας το είπαν.

Τα ταπεινά κίνητρα του Mega ενοχλούν το κοινό ακόμα και όταν στόχος είναι ο αντιπαθής κύριος Παπουτσής.

Ο Ντερμπεντέρης για να κάνει αβάντα στον ψεύτη τον Βενιζέλο είπε το εξής φοβερό: αν δεν...είχε υποβάλει την παραίτηση του ο κύριος Παπουτσής, λόγω της υποψηφιότητας του για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε καταλάβει ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης. Δεν έκανε τιποτα...

"Μη προτρεχέτω η γλώττα", είπε στην Στάη και κάλεσε Σαμαρά και Κουβέλη σε κυβέρνηση συνεργασίας...


Ήθελε απλώς, να είναι τυπική περιμένοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ή μήπως τελικά δεν πάει;

"Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας" είπε στην Στάη ενώ νωρίτερα χαρακτήρισε το Παιδείας σημαντικότερο υπουργείο από το Ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την... πολιτική αυταρέσκεια που την διακρίνει. "Έχω προσφέρει στην πατρίδα μου ως υπουργός και ως επίτροπους", είπε.

Τέλος παίζοντας στο ίδιο ταμπλό με τον Λοβέρδο,κάλεσε τον Σαμαρά και τον Κουβέλη σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ....

"Πως την αντέχεις Γιώργο, τόση επιτυχία", ήταν η πρώτη ερώτηση, πριν... ο Τζιμάκος μπει στο ζουμί. Τις συναυλίες για φιλανθρωπικούς λόγους. Ακούστε το

Συνέντευξη Νταλάρα στο Τζίμη Πανούση! (ηχητικό)...





Ξεφεύγει. Τελευταία, πολύ.


Η κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου, ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια της κριτικής. Υποθέτουμε στην προσπάθεια της να εντυπωσιάσει.

θυμίζει τον Ντερμπεντέρη στις...πολύ άτυχες στιγμές του.

Το να εντυπωσιάζεις με ακρότητες -όταν δεν ξέρεις να τις ισορροπήσεις- είναι μάλλον επικίνδυνο.

"Ο Παπανδρέου αφού διέλυσε την χώρα διαλύει τώρα και το κόμμα του" ξανά 'πε απόψε για εκατομμυριοστή φορά.

Οι εμμονές εξάλλου ποτέ δεν αποτελούσαν ατού στην κριτική...

Βυθίζεται το κελεπούρι του Κιμπουρόπουλου...


Τον πήραν για 15άρια, και βλέπουν με οδύνη πως είναι ξοφλημένος.
Ξεκίνησε με μονοψήφια την πρώτη μέρα, και την δεύτερη έπεσε ακόμη παρακάτω. Τα...ποσοστά του χθες (ανα τέταρτο) 4,4 - 8 - 7,6 και 7,2.
Ο κόσμος του γυρίζειτην πλάτη.
Και δυστυχώς , και στο ΣΚΑΙ...

Όχι σε συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά...

Η κυρία Κατσέλη δεν ήταν υπουργός Ανάπτυξης? Αυτή δεν ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, η συνέχεια του οποίου είναι το μνημόνιο 2? Είναι.... αναξιόπιστο να λέει κανείς πως το μνημόνιο 2, είναι διαφορετικό από το μνημόνιο 1", είπε ο Σκανδαλίδης στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Αλλά λίγο αργότερα κάλεσε εμμέσως την κυρία Κατσέλη να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πειράματα.
Ο νέος αρχηγός - ο Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ του Βενιζέλου- πρέπει να κηρύξει πανστρατιά, και να επιστρέψουν οι διαγραφέντες υπό τη σημαία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Σκανδαλίδης τέλος δήλωσε πως είναι αντίθετος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά...

Πάμε για εκλογές τον Μάιο.


Ξέρουν ότι αν τις αφήσουν για αργότερα δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να συνεχίσουν την σωτηρία της χώρας.

ΠΑΣΟΚ....

ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ....




ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑΣ....

Μια χαρά πρόσχημα για να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής.

ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΒΙΝΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μας το μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα της υγείας και το δημοσιεύουμε… Ξέρετε γιατί ο Βασιλάκης Καίλας της βουλής έχει κινήσει γή και ουρανό για να φέρει τα γενόσημα; Μα γιατί πίσω απο τα συγκεκριμένα γενόσημα που προέρχονται απο τη Σενεγάλη και το Πακιστάν κρύβεται o Ισραηλινός κολοσσός SUPER PHARM, ο οποίος απο το 2009 έχει εκδηλώσει την προθυμία του να ανοίξει καταστήμα στην Ελλάδα… Κάτι σαν σουπερ μάρκετ γενοσήμων δηλαδη…
=== Καταλάβατε τώρα γιατί τόση πρεμούρα απο τον Ανδρέα τον δουλευταρά;;; Μπήκε στις μεγάλες μπίζνες και...
αυτός και όπως πάντα οι μπίζνες του είναι στη δική μας πλάτη…
=== Τον έφαγαν οι υπερωρίες…. Ούτε που προλαβαίνει να ανέβει για σεχ στη Θεσσαλονίκη… Πλάκα έχει, να του έδειξε το δρόμο ο κυνηγός Σαμπατακάκης με τη καραμπίνα του…