PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προσφέρουν μια καλή ευκαιρία στην Κίνα για επενδύσεις.




Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προσφέρουν μια καλή ευκαιρία στην Κίνα για επενδύσεις, δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα Λούο Λινκουάν σε δήλωση που έκανε στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua...



Όπως είπε ο Κινέζος πρέσβης, οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους στις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας θα είναι περιορισμένες και οι κινεζικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να επωφεληθούν.

«Η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Κάποιες επιχειρήσεις μεταφορών, νέων πηγών ενέργειας, ηλεκτρισμού, ύδρευσης και άλλων βασικών υποδομών θα ανοίξουν σταδιακά για τις ξένες επιχειρήσει» σημείωσε.

«Υπάρχουν έργα στα οποία οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι πολύ καλές» τόνισε ο Λούο Λινκουάν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, «οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα κάτσουν να κοιτούν την επιδείνωση ή εξάπλωση της κρίσης χρέους της Ελλάδας».

Μαζική επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες από πολίτες παρατηρείται μετά τη συμφωνία για νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.




Μαζική επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες από πολίτες παρατηρείται μετά τη συμφωνία για νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που οι Έλληνες επέστρεψαν στα γκισέ των τραπεζών για να καταθέσουν και όχι να αποσύρουν τις...



αποταμιεύσεις τους, κάτι που είχε κυριαρχήσει μετά τις φήμες για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Η ροή χρημάτων που παρατηρήθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ για καθένα από τα μεγάλα καταστήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα στοιχεία της Παρασκευής, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κεφαλαίων που κατατέθηκαν την ημέρα αυτή σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. "Τώρα εξαφανίστηκαν τα επίπεδα κινδύνου που υπήρχαν σε σχέση με το ενδεχόμενο πραγματικής ''πτώχευσης'' στην Ελλάδα και αναμένουμε σταδιακά να αποκατασταθεί η ρευστότητα", επισημαίνουν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να βάλει "φρένο" στη μαζική και σταθερή φυγή των καταθέσεων που παρατηρείται από το τέλος του 2009, η οποία μέχρι σήμερα έχει ανέλθει στο ποσό των 45 με 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το σύνολο των καταθέσεων υποχώρησε στο τέλος Μαΐου στα 191,9 δισεκατομμύρια ευρώ από 196,7 δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο.
Η έξαρση του φαινομένου αφορά αποκλειστικά σχεδόν τα νοικοκυριά, με τις καταθέσεις τους να υποχωρούν στο τέλος Μαΐου στα 159,3 δισεκατομμύρια ευρώ από 163,8 δισεκατομμύρια ευρώ έναν μήνα πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν η καταθετική βάση των τραπεζών τον Ιανουάριο του 2010, υποχώρησε στα 191,9 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάιο του 2011, με τη συνολική εκροή να διαμορφώνεται στα 45,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά των καταθετών και κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, με αποτέλεσμα η συνολική υποχώρηση των καταθέσεων να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη έδωσε για πρώτη φορά συνέντευξη.


Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη έδωσε για πρώτη φορά συνέντευξη, μετά τα γεγονότα της 14ης Μαΐου και την καταγγελία της ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν αποπειράθηκε να τη βιάσει.Η Ναφισάτου Ντιαλό...

έδωσε μάλιστα στο περιοδικό Nevweek και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την άδεια να την κατονομάσουν.

"Έβλεπα το Channel 7, και λένε αυτός είναι ο τύπος - και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας... Και σκέφτηκα ότι θα με σκοτώσουν", είπε. "Θέλω (να αποδοθεί) δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή" , ανέφερε η Ντιαλό. "Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό", πρόσθεσε.

Το ABC News ανέφερε πως η Ντιαλό παραδέχθηκε πως έκανε "λάθη", πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τους εισαγγελείς. "Ποτέ δεν ήθελα δημοσιότητα αλλά δεν έχω επιλογή. Τώρα πρέπει να μιλήσω δημόσια. Το έχω ανάγκη, για μένα. Πρέπει να πω την αλήθεια" αναφέρει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ < ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ> ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΖΟ ΒΑΓΓΕΛΗ.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
‘ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ’

Η απροκάλυπτα επιθετική και απειλητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού κατά της παράταξής μας συνολικά και ιδιαίτερα κατά του επικεφαλής της κ. Λαγδάρη επιβεβαιώνει δίχως αμφιβολία το αντιδημοκρατικό τους ήθος και την άμετρη αλαζονεία τους, καθώς θεωρούν ότι είναι «ελέω θεού μονάρχες», προορισμένοι να διοικούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν! Εξάλλου, η έλλειψη σεβασμού στην άσκηση κριτικής και στο δικαίωμα της διαφωνίας αλλά και οι προσωπικές ύβρεις, που είναι ανάξιες σχολιασμού, είναι αδιάψευστα στοιχεία μιας αντιδεοντολογικής, αντισυναδελφικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, που προσπαθεί να κρύψει με επιμέλεια την απραξία και τις εμφανείς αδυναμίες της πολιτικής τους. Πέρα από αυτά, εύκολα ακόμη επισημαίνει κανείς, όπως προκύπτει αβίαστα και από την ανακοίνωσή τους, ότι δεν έχουν καμιά αναστολή να διαστρέψουν την πραγματικότητα και να αμαυρώσουν τους αντιπάλους τους, καταφεύγοντας στη γνωστή τακτική του Γκέμπελς: Ψευδολογείτε ψευδολογείτε στο τέλος κάτι θα μείνει!.
Αντιπαρερχόμαστε το γνωστό τροπάρι περί δήθεν λαϊκισμού και δημαγωγίας εκ μέρους μας, καθώς αυτά αποτελούν συστατικά όχι απλώς της πολιτικής τους αλλά της ίδιας της «φύσης» τους, αφού έχουν αναγάγει το είδος σε επιστήμη! Οι «κατηγορίες» τους και τα άλλα ηχηρά παρόμοια δείχνουν τουλάχιστο έλλειψη φαντασίας και απουσία ευρηματικότητας. Από την πλευρά μας τονίζουμε και πάλι ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην παγίδα μιας άγονης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, αλλά με εποικοδομητικό τρόπο θα ασκήσουμε το κατοχυρωμένο από τον θεσμικό ρόλο μας δικαίωμα να ελέγχουμε, να κρίνουμε και να καταγγέλλουμε κάθε πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου μας. Με γνώμονα τη στάση μας αυτή, που έχει στον πυρήνα της τη διάθεση για θετική συνεισφορά και υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
α. Οι συνδημότες μας, που ήδη νιώθουν πως υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες τους στρέφονται πια ανοιχτά, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στις εκλογές, εναντίον της δημοτικής αρχής που τους αγνοεί επιδεικτικά. Αισθάνονται πως η δημοτική αρχή δρα αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο και στόχους, και με την αντίληψη πως οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι αποτελούν αυτόνομες οντότητες και όχι μια ενιαία και οριζόντια περιοχή με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της καθεμιάς. Έτσι και το δυναμικό των δήμων κατακερματίζεται και δεν αξιοποιείται σωστά, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Αν οι διοικούντες αφιππεύσουν από το καλάμι της εξουσιαστικής λογικής και αφουγκραστούν πραγματικά τις διαθέσεις των συμπολιτών μας, θα δουν την αλήθεια κατάματα και θα καταλάβουν ποιοι πραγματικά είναι «εκτός τόπου και χρόνου».
β. Ο δημοτικός προγραμματισμός στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι ίσως από τα πιο κραυγαλέα ανέκδοτα, αφού κανένα θεσμικό όργανο δε συζήτησε ως τώρα κάποιο σχέδιο ούτε διατυπώθηκαν προτάσεις, εκτός αν κάποια σχεδίαση επί χάρτου εξαντλεί γι’ αυτούς ένα τόσο σημαντικό θέμα. Όταν δε λειτουργούν τα νέα θεσμικά όργανα του Δήμου (Εκτελεστική επιτροπή, Νέος θεσμός διαβούλευσης, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας), για ποιον προγραμματισμό μπορούμε να μιλάμε;
γ. Αντί να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για όλη αυτή την κατάσταση, ως ελάχιστο έστω δείγμα ευαισθησίας, και να φροντίσουν να επιλυθούν φανερές αδυναμίες, οι ίδιοι κατά τρόπο εξωφρενικό αλλά εύκολα ερμηνεύσιμο καταφεύγουν σε «πολιτική τυμβωρυχία» ανακαλύπτοντας δήθεν χρέη και «Μπακαλοκαταστάσεις» κατά την περίοδο της θητείας του κ. Λαγδάρη που έληξε το 2006. Τολμούν μάλιστα να διατυπώνουν υπόνοιες για οσμή σκανδάλου για μια Δημαρχιακή θητεία που έχει καταγραφεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του τέως Δήμου Πύδνας ως η πιο σημαντική για το πολύμορφο έργο της και η πιο κρυστάλλινη για την υποδειγματική διαχείριση των κοινών. Και σαν να μην έφτανε αυτό αφήνουν να αιωρούνται σκιές και επισείουν απειλές για διερεύνηση υποθέσεων από αρμοδίους, όταν το κρίνουν σκόπιμο! Μια σύγκριση με την αντίστοιχη θητεία του κ. Πολύζου στο Δήμο Κολινδρού, θα καταδείκνυε άμεσα το μέγεθος του θράσους και της πρόκλησης, όταν ακόμα και σήμερα διαχέεται στην ατμόσφαιρα η διαφορά στην ποιότητα της διαχείρισης μεταξύ των δύο ανδρών. Ο κ. Πολύζος θα έδειχνε φρόνηση σιωπώντας, καθώς στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.
δ. Σχετικά με τη μελέτη του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Πύδνας, τα στοιχεία που παρουσιάζονται, σκόπιμα ή από άγνοια, στο σχετικό δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια των πραγμάτων, που συνοπτικά έχει ως εξής:
1. Το ποσό των 450.000 ευρώ ήταν η προεκτιμώμενη αμοιβή για τη συγκεκριμένη μελέτη. Η διαδικασία δημοπράτησης έγινε σύμφωνα με τον Ν. 716/77 και ο ανάδοχος προέκυψε με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
2. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης όλων των επιμέρους σταδίων και μελετών ήταν 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης στις 31/12/2004. Όμως στον παραπάνω χρόνο δε συμπεριλαμβάνονται οι χρόνοι έγκρισης των επιμέρους σταδίων της μελέτης, καθώς κάθε εκπόνηση της επόμενης φάσης προϋποθέτει την έγκριση του προηγούμενου σταδίου από τον εργοδότη, όπως πολύ καλά αντιλαμβάνονται όσοι μελετούν σωστά τη συγκεκριμένη σύμβαση. Άρα, ο χρόνος παράδοσης της μελέτης αναπόφευκτα διευρύνεται ανάλογα με τους ρυθμούς διεκπεραίωσης των ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3. Ως τις 31/12/2006, δηλαδή κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λαγδάρη, ως Δημάρχου του τέως Δήμου Πύδνας, οι απορροφήσεις ύστερα από έντονη και διαρκή παρακολούθηση στη διετία 2004 – 2006 έφτασαν στο ποσό των 174.000 ευρώ (39%) και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ Δήμου – ΤΥΔΚ και αναδόχου, ενώ κατά τη διάρκεια της 4/τίας (2006 -2010) του κ. Βασιλειάδη, που τον διαδέχτηκε, η απορρόφηση ήταν 114.000 Ε (25,5%). Επομένως οι ευθύνες για τυχόν καθυστερήσεις ή άλλου είδους προβλήματα είναι ευνόητο πως δεν βαρύνουν τον κ. Λαγδάρη.
4. Η τελική αμοιβή των 702.000 Ευρώ προέκυψε μετά την προκαταρκτική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας με Δήμαρχο τον κ. Βασιλειάδη και με τιμές Γ’ τριμήνου του 2005. Το τελικό ποσό των 702.000 Ευρώ προέκυψε όχι από αναθεώρηση τιμών μέσω των συντελεστών αναθεώρησης, όπως διατείνεται το δημοσίευμα, αλλά ύστερα από την αξιολόγηση του πραγματικού συνολικού έργου, σε περίοδο που ο κ. Λαγδάρης δε βρισκόταν εξάλλου στη Διοίκηση και φυσικά προσδιορίστηκε από τις επιβλέπουσες υπηρεσίες με την εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων, αφού το αρχικό ποσό των 450.000 ευρώ ήταν απλώς, όπως προαναφέρθηκε, προεκτίμηση.
5. Το γεγονός ότι παραθέτουμε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη μελέτη αποδεικνύει από την πλευρά μας το σεβασμό προς την αλήθεια και την πίστη μας στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των συνδημοτών μας, γιατί δεν επιτρέπουμε καμιά σκιά στον επικεφαλής της παράταξής μας. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν για τα πεπραγμένα ή την αδράνειά τους, καθώς η μελέτη αυτή, έργο πνοής για την περιοχή μας ήταν επίτευγμα άοκνων προσπαθειών του κ. Λαγδάρη, όπως αποδεικνύει η απόφαση 168/2003 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας με την οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η χρηματοδότηση του ποσού των 450.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠΤΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την απόφαση αρ. πρωτ. 836/24-10-2003 του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αν, ωστόσο, ο κ. Πολύζος νομίζει ότι τα πράγματα δεν έγιναν νόμιμα και σωστά, τον προτρέπουμε να πάει τον φάκελο στη δικαιοσύνη. Αν δε το πράξει θα είναι ένας κοινός συκοφάντης, επιφυλασσόμενοι για τα περαιτέρω, και το σπουδαιότερο συνένοχος για το βάλτωμα ενός έργου που ο επικεφαλής της παράταξής μας το είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό και μετά την εξασφάλιση της πίστωσης από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κινήθηκε αποφασιστικά και γρήγορα για την έγκριση του αναδόχου απορροφώντας με εξαιρετικούς ρυθμούς μέσα σε μια διετία το 39% του συνολικού έργου. Σήμερα ο κ. Δήμαρχος έχει χρέος να άρει τα όποια προσκόμματα και να εντάξει το μεγαλόπνοο αυτό έργο στο ΕΣΠΑ , αλλιώς θα φέρει ιστορικές ευθύνες.
Κλείνοντας, δηλώνουμε πως ασυμβίβαστοι θα επιτελέσουμε στο ακέραιο και με αίσθημα ευθύνης τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι συνδημότες μας, όχι με τη συγκρουσιακή λογική μιας ανέξοδης και στείρας αντιπαράθεσης, αλλά με προτάσεις θετικής αντιπροσφοράς και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου μας.

ΤΡΕΛΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΝΤΑΛΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΙΚΑΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ

Ο ΠΑΡΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΛΥ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΛΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πορεία των ταξιτζήδων προς τη Βουλή.




Περισσότεροι από 10.000 αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από την οδό Μάρνης και τα γραφεία του ΣΑΤΑ όπου είχαν συγκεντρωθεί και φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών και της κυβέρνησης.


Αυτή την ώρα η πορεία βρισκέται στη Σταδιού, ενώ είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν αυτοκινητιστές από την Κρήτη, με τους Συλλόγους Ταξί της Κρήτης να ζητούν παρέμβαση του........ ίδιου του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί λύση

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ταξί εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση σηκώνει μια λευκή σημαία στους ταξιτζήδες και δηλώνει πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Με αυτόν τον τρόπο καλούνται ξανά οι αυτοκινητιστές για διάλογο άμεσα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πάντως, για πρώτη φορά,παραδέχονται επισήμως ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, οι συνδικαλιστές ταξιτζήδες εξαπολύουν επίθεση εναντίον του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση του κ. Λέανδρου Ρακιντζή να προτρέψει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου να υποβληθούν αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. περιλαμβάνεται το ερώτημα πόσες και σε ποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του ως γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ο κ. Ρακιντζής έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Με τον έμμεσο αυτό τρόπο, δια της τεθλασμένης δηλαδή, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων αναγνωρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους πλήττουν τον τουρισμό και το κοινωνικό σύνολο, αλλά προσπαθούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους υποστηρίζοντας ότι άλλες απεργίες έχουν επιφέρει πολύ βαρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Για να δικαιολογήσουν τις αντιδράσεις τους, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί υποστηρίζουν ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και ότι οι αποφάσεις που ακολουθεί ο κλάδος είναι ομόφωνες και προϊόν του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού συμβουλίου.

Ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009, αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

«Απεχθή αλλά αναγκαία τα όσα έκανα δήλωσε ο μακελάρης της Νορβηγίας…


«Απεχθή αλλά αναγκαία τα όσα έκανα δήλωσε ο μακελάρης της Νορβηγίας…
«Απεχθή αλλά αναγκαία τα νέα μέτρα» είχε δηλώσει ο μακελάρης της Μεσαίας τάξης στην Ελλάδα…

Ας δούμε το Roll over(μετακύλιση του χρέους) σε απλά ελληνικά
«Μήτσο, σου χρωστάω 100,θα σου δώσω 80 σε έξι μήνες»
«Έγινε»
(Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός-ανενεργά τα CDS(ασφάλιστρα κινδύνου)

«Μήτσο, σου χρωστάω 100,θα σου δώσω 80 σε έξι μήνες»
«90 σε 5 μήνες»
«85 σε 5 μήνες»
«Έγινε»
(Συνιστά πιστωτικό γεγονός, ενεργοποιούνται τα CDS(ασφάλιστρα κινδύνου)

Οπότε ας μη βιάζονται κάποιοι να πανηγυρίσουν γιατί τίποτα δεν τελείωσε με τη Σύνοδο Κορυφής…Αντίθετα μόλις άρχισε….

Ψυχρή η χειραψία Σαμαρά Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο…Έρχονται εκλογές…

.Πολλοί Βουλευτές βγήκαν στα μπλόκα των ταξιτζήδων να τους πούν ότι έχουν δίκιο…Τη Τρίτη όμως θα ψηφίσουν το Νομοσχέδιο…Αν δε χρήζει η περίπτωση τους ψυχιατρική παρακολούθηση(διχασμός προσωπικότητας) τότε μιλάμε για κοινούς πολιτικούς απατεώνες…Μπορούν να διαλέξουν και να πάρουν... Αλλά και τα δύο μαζί δε συμβιβάζονται….

χειροκροτησαν το θεατρο Πηγασος...






ΟΙ δυο πρωιν δήμαρχοι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

ΟΙ πρώην δήμαρχος Χονδροπουλος Αστεριος και ο αντιδήμαρχος Γιαντσιος Κωνσταντινος το 2007 έκαναν την ιδέα πράξη δημιουργοί των εκδηλώσεων από τότε ως σήμερα..!! όσοι τότε μιλούσανε για ιεροτελεστίες έπεσαν πολύ έξω όπως και σε πολλά άλλα.. και μόνο γιαυτό τον λόγο έμειναν φαίνεται στα σπίτια τους ??












Αναρτήθηκε από olymposorfeas

. Στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γίνεται του κουτρούλη το πανηγύρι.

Το ξανασκέφτονται για κάλπες το Φθινόπωρο




1. Η Ελλάδα σώθηκε από την (κανονική)χρεοκοπία και η selective default μας δίνει δικαίωμα να ελπίζουμε.

2. Στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γίνεται του κουτρούλη το πανηγύρι. Και με τον Ραγκούση(και τα ταξί) και με τον Παπακωνσταντίνου (και το περιβάλλον, το αυθαίρετο της μητέρας και την πισίνα στη Σέριφο).

3. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, αλλά πότε ελπίζει ότι θα μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη από τη σημερινή κατάσταση;


Η απόφαση των Ευρωπαίων, μπορεί να είναι «φιλί ζωής» αλλά ταυτοχρόνως θα βάζει και σε ένα πολυετές τούνελ- με ελπίδες μεν, αλλά τούνελ.
Οι πολίτες- ας όψεται ο Παπακωνσταντίνου, βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση και κακά τα ψέμματα, δεν ξέχασαν πως βρέθηκαν εδώ που βρέθηκαν- βλέπε Μνημόνιο 1 και 2, Μεσοπρόθεσμο, μέτρα επί μέτρων μόνον στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ο διπλωματικός μαραθώνιος του Γ. Παπανδρέου πριν τη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμάται ότι θα τους έδωσε κάποιους πόντους. Και αν δεν γίνει κάτι θεαματικό, αυτούς τους πόντους θα τους κρατήσει, τουλάχιστον σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πως όμως θα «μαζέψει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα και πως θα διαχειριστεί τους υπουργούς; Ας μην ξεχνάμε ότι στον Γ. Ραγκούση διακρίνονται τάσεις αυτονόμησης- ίσως και αναχωρητισμού.

Από την άλλη ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ρυθμίσει τα αυθαίρετα, άρα και ένα σημαντικό οικογενειακό περιουσιακό στοιχείο, αυτό της μητέρας του στη Βραυρώνα, ενώ και ο ίδιος δεν έχει δώσει απάντηση για την πισίνα του στη Σέριφο, για την οποία κατηγορείται ότι στη σχετική άδεια αναφέρεται σαν υδατοσυλλέκτης.

Ήδη κάποιοι - για κυβερνητικούς μιλάμε πάντα, σκέπτονται ότι ο Σεπτέμβριος φαντάζει πολύ καλός σαν μήνας προκήρυξης εκλογών. Και προσθέτουν ότι υπάρχει και η σχετικά εύκολη διέξοδος, έστω και αν έχει δημοσίως αποκλειστεί: Η ψήφιση του Μνημονίου 2 με 180 ψήφους και επιχείρημα τη συναίνεση... Μήπως;

Επίθεση σε «αντιμνημονιακούς βουλευτές με μικροκομματικούς σκοπούς» εξαπολύει μέσα από άρθρο του ο αδερφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου




Επίθεση σε «αντιμνημονιακούς βουλευτές με μικροκομματικούς σκοπούς» εξαπολύει μέσα από άρθρο του ο αδερφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «οι βουλευτές ζουν με τα δανεικά της τρόικας». Όπως διαβάζουμε στην...
«Real News», το άρθρο φιλοξενείται στην «Οικονομική Επιθεώρηση» όπου ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως όσοι διαμαρτύρονται ζουν με τα χρήματα των δανειστών και «φωτογραφίζει» την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές επιδιώξεις.

«Και σήμερα, φυσικά, όλοι οι βουλευτές ζουν με τα δανεικά της τρόικας... χωρίς να το πολυλένε εκείνοι που βγάζουν το ψωμί τους καταγγέλοντάς την. Και έρχονται τώρα που νομίζουν ότι αν “διώξουμε τους ξένους” ή αν “απορρίψουμε το Μνημόνιο”, ξαφνικά θα λύσουμε ως δια μαγείας το πρόβλημά μας και τα πράγματα θα γυρίσουν στο όπως ήταν τότε», γράφει μεταξύ άλλων ο αδερφός του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως για το έλλειμμα της χώρας ας δεν ευθύνεται μόνο η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά και ο τρόπος που ζούσαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα ότι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου βάζει στο στόχαστρο δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «λαοπλάνους στα μίντια των οκτώ».

«Ναι, έχουμε τεράστιο έλλειμμα. Πληρώνουμε για την ζωή που κάναμε ως έθνος μέχρι τώρα», καταλήγει το άρθρο.

Στο στόχαστρο ήταν η Ελλάδα:






Μπορεί οι ΗΠΑ να περνούν δύσκολες στιγμές, καθώς το χρέος φαίνεται πως πνίγει τη χώρα, αλλά ακόμη και ο Ομπάμα είχε άλλες ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες… Στο στόχαστρο ήταν η Ελλάδα: Η Χίλαρι ήρθε στην Ελλάδα, αφού πρώτα επισκέφτηκε την Τουρκία και ποιoς ξέρει τι...
συμφώνησε τόσο με τους Τούρκους, όσο και με τον Παπανδρέου. Ομπάμα-Μέρκελ συζήτησαν την κρίση χρέους στην Ευρώπη (δηλαδή στην Ελλάδα) τηλεφωνικώς, ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί κλείστηκαν για ώρες σε μία αίθουσα, προσπαθώντας να βρουν «λύση» για μας… Τώρα έρχεται και η ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας Ομπάμα-Σαρκοζί και το παζλ ολοκληρώνεται.

Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Η κάθε κίνηση. Από το Μνημόνιο και τον αμερικανικό δάκτυλο του ΔΝΤ, μέχρι την τελική συμφωνία της Πέμπτης! Ποιος ξέρει τι άλλο συζητούσαν επί μήνες στα παρασκήνια; Αυτή ήταν και η κρισιμότερη μάχη της Ευρώπης ως κοινότητα χωρών… Η πιο κρίσιμη, δηλαδή, μέχρι την επόμενη!

Υπολογίζεται ότι από τους 16.000 τουρίστες που κατευθύνθηκαν σε άλλα λιμάνια η ελληνική οικονομία έχασε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ




Ετήσια έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ μπορεί να πετύχει άμεσα η Ελλάδα από τον κλάδο της κρουαζιέρας. Οι αποκλεισμοί λιμανιών (Πειραιάς, Ηράκλειο) τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα πολλά κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες τουρίστες, να...



αλλάξουν ρότα και να κατευθυνθούν στη γειτονική Τουρκία. Υπολογίζεται ότι από τους 16.000 τουρίστες που κατευθύνθηκαν σε άλλα λιμάνια η ελληνική οικονομία έχασε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνος".

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται ανησυχεί τους φορείς του τουρισμού, οι οποίοι ζητούν παρέμβαση της πολιτείας και διασφάλιση ότι οι τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται ομαλά τόσο στα λιμάνια όσο και στα αεροδρόμια ή στους οδικούς άξονες.

Φέτος, οι αφίξεις των πλοίων είναι αυξημένες κατά 20% (στο εξάμηνο 2011) και των επιβατών κατά 30%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι κάθε επιβάτης κρουαζιέρας δαπανά κατά μέσον όρο από 50-70 ευρώ σε κάθε λιμάνι που πιάνει το κρουαζιερόπλοιο (574 ευρώ είναι η μέση δαπάνη στα λιμάνια βάσης), μπορεί εύκολα να αναλογιστεί κανείς το τεράστιο όφελος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το μέγεθος των απωλειών κάθε φορά που "κλείνουν" τα λιμάνια.

Κατά τρεις μονάδες, σε CA από CAA1, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ο οίκος αξιολόγησης Moody's .


Κατά τρεις μονάδες, σε CA από CAA1, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ο οίκος αξιολόγησης Moody's θέτοντας την οικονομία σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο...





ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές και εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".

Σημειώνεται πως η κατηγορία CA είναι η προτελευταία βαθμίδα στην κλίμακα πιστοληπτικής αξιολόγησης του Moody's.

Παλαιός Παντελεήμονας. Πιερία

Όποιος πάει μία φορά, είναι σίγουρο πως θα ξαναπάει ... Η μαγεία του Ολύμπου βλέπετε

Το ταξίδι μας συνεχίζεται...

Την αγάπη μου!

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΕ ΜΟΥ...........ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ


Η «Λυσιστράτη» την Τετάρτη 27/7 στο αρχαίο θέατρο του Δίου


* ΠΑΙΖΟΥΝ: Θ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, Β. ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ, Γ. ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ, Β. ΤΡΙΦΥΛΛΗ, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Κ. ΒΟΥΤΣΑΣ

* ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Η αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», με πρωταγωνιστές έξι μεγάλους ηθοποιούς, θα παρουσιαστεί εκτός φεστιβάλ Ολύμπου, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, στις 9.15 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Πρόκειται για έξι μεγάλους θιασάρχες που για πρώτη φορά εμφανίζονται όλοι μαζί. Καρακατσάνης, Τσιβιλίκας, Παρτσαλάκης, Τριφύλλη, Γ.Κωνσταντίνου και Βουτσάς που φέτος κάνουν περιοδεία με τη «Λυσιστράτη» σε 60 πόλεις της χώρας, τώρα θα τους δούμε και στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Μάλιστα, οι δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου μπορούν να δουν την παράσταση αυτή με μειωμένο εισιτήριο και συγκεκριμένα μόνο με 15 ευρώ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια μπορεί κανείς να βρει:

1. Στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη.

2. Στο γραφείο πληροφοριών του Δ.Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο (ώρες 3.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.). Το γραφείο αυτό βρίσκεται στο Λιτόχωρο, σε κιόσκι μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Δίου-Ολύμπου.

3. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στην Κονταριώτισσα. (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

4. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Δίον. (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

5. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

6. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στον Πλαταμώνα (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

7. Στα εκδοτήρια του αρχαίου θεάτρου του Δίου, την Τετάρτη 27/7, δυο ώρες προτού αρχίσει η παράσταση «Λυσιστράτη».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόβλημα ως προς την εξασφάλιση εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6944 527 670

Η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης…

Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας.

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)

Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Συκιανάκη

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Σκηνικά κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου

Στο στόχαστρο του Σ.Δ.Ο.Ε. για φοροδιαφυγή βρίσκονται η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου



Στο στόχαστρο του Σ.Δ.Ο.Ε. για φοροδιαφυγή βρίσκονται η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα και σημερινή γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μαρία Καλτσά, λόγω...



μη καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2002 αγόρασαν το οικόπεδο στο οποίο στη συνέχεια έχτισαν πενταώροφο συγκρότημα γραφείων, περίπου 856 τ.μ., και, προτού καν ολοκληρωθεί, το πώλησαν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ σε γνωστή εταιρεία κατασκευής γυψοσανίδων.

Η κα Τσοχατζοπούλου δήλωσε πως το συγκεκριμένο ακίνητο ανήγειρε ως ιδιώτης και όχι ως επαγγελματίας, με αποτέλεσμα να μην προστεθεί στα εισοδήματά της ως αρχιτέκτονα μηχανικού και ιδιοκτήτριας τριών τεχνικών εταιρειών και επομένως να εξαιρεθεί από τη σχετική υποχρέωση καταβολής φόρων. Έτσι, τα 2.141.509 ευρώ, που εισέπραξε από την πώληση των ακινήτων (κατείχε το 90%), δεν φορολογήθηκαν ποτέ.

Το ίδιο ισχύει και για τη γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ , αρχιτέκτονα επίσης, η οποία σημειώνεται πως μαζί με τον σύζυγό της, κ. Σμιτ, είναι συνέταιροι με την κόρη του πρώην υπουργού στην ΜΠΑΟΥΠΛΟΥΣ Τεχνική Εταιρεία.

Με αυτό το λογιστικό τέχνασμα κατά την πώληση της πολυώροφης οικοδομής, υποχρέωση καταβολής φόρων είχε μόνο ο αγοραστής και όχι οι πωλήτριες, κυρίες Τσοχατζοπούλου και Καλτσά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Σ.Δ.Ο.Ε. θεωρεί επίσης «αγκάθι» στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία το ύψος των εργασιών κατασκευής που πραγματοποιήθηκαν. Κατά τη δήλωση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η δαπάνη που αναλογούσε στο ποσοστό της, στο 90% δηλαδή, δεν ξεπέρασε τα 250.000 ευρώ. Οι φορολογικές αρχές, όμως, εκτιμούν πως δεν δηλώθηκε το σύνολο των εξόδων, καθώς πρόκειται για ένα πενταώροφο κτήριο πολυτελούς κατασκευής, 856 τ.μ.. Όταν στην αγορά, η μέση τιμή κατασκευής είναι τουλάχιστον διπλάσια και κυμαίνεται από 700 έως 1.000 το τ.μ. και το δηλωθέν κόστος της συγκριμένης κατασκευής αγγίζει μόλις τα 324 ευρώ το τ.μ., προκαλούνται εύλογα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το Σ.Δ.Ο.Ε., η μη δήλωση της πραγματικής δαπάνης δίνει το δικαίωμα στον κάθε πωλητή να αυξήσει το κεφάλαιο που μπορεί να επικαλεστεί τα επόμενα χρόνια ως «διαθέσιμο», προκειμένου να καλύψει τυχόν νέες αγορές.

Ινδιάνικο χωριό καλεί χλωμά πρόσωπα


ΝΤΑΛΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Ινδιάνικο Χωριό «Τζομάκουα» στο Ελατοχώρι.



















Ινδιάνικο Χωριό «Τζομάκουα» στο Ελατοχώρι.

εκκλήσεις στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου




Μπορεί οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες να κάνουν εκκλήσεις στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου, ωστόσο εκείνοι συνεχίζουν απτόητοι τις αντιδράσεις...



Χθες, ομάδα ταξιτζήδων πήγε οργανωμένα στην περιοχή του πάρκου του Βάι της Κρήτης και άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να μην πληρώνει κάνεις εισιτήριο. Παρά, πάντως, το φιλολαϊκό της κίνησης, πολλοί τουρίστες δεν έδειξαν να σχηματίζουν και την καλύτερη εικόνα για τη χώρα μας…

Με δηλώσεις του προκαλεί και πάλι εντυπώσεις.. Ο Γιάννης Μπουτάρης



Τελικά δεν έχουν και άδικο όσοι κατηγορούν τον Μπουτάρη πως ασχολείται με επιφανειακά θέματα και δεν κάνει κάτι για τα ουσιαστικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης.. Με δηλώσεις του προκαλεί και πάλι εντυπώσεις.. Ο Γιάννης Μπουτάρης απαντά σε όλους όσους τον έχουν κατηγορήσει για τον τρόπο ζωής του και...



τις απόψεις του για την εκκλησία και τους γκέι, με μια φράση: "Δεν με απασχολεί". Σε ερώτηση για το αν θα επιτραπεί το gay parade απαντά.. "Το θέμα δεν είναι αν θα επιτρέψω το gay parade. Μην τρελαθούμε κιόλας. Το θέμα είναι να αποδεχτούμε πως οι γκέι είναι και αυτοί είναι Έλληνες πολίτες. Οι γκέι δεν πληρώνουν φόρους; Δεν υπηρετούν τον στρατό; Δεν έχουν δικαιώματα;".

ΑΝ ΚΕΡΔΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ...ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΧΩΡΑ


THE BATTLE OF PYDNA - Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ

Η Μάχη της Πύδνας ήταν η τελευταία αποφασιστική μάχη του Τρίτου Μακεδονικού πολέμου (171 - 168 π.χ.) μεταξύ Ρωμαίων και Μακεδόνων και έγινε στις 22 Ιουνίου του 168 π.Χ.. Η έκβαση της μάχης αυτής σήμανε και την οριστική υποταγή της Ελλάδας στους Ρωμαίους.Τα προηγηθένταΟι Ρωμαίοι, έπειτα από την κήρυξη πολέμου από το βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα, εκστράτευσαν το 171 π.Χ. κατά του Μακεδονικού κράτους με αρχηγό το Ρωμαίο ύπατο Αιμίλιο Παύλο. Ύστερα από πολύχρονους αγώνες κατόρθωσαν να περάσουν τα στενά των Τεμπών, να κυριέψουν το Λιτόχωρο και τελικά εξανάγκασαν τους Μακεδόνες σε υποχώρηση μέχρι την περιοχή της αρχαίας Πύδνας.Τα αντίπαλα στρατόπεδαΟ μακεδονικός στρατός αποτελούνταν από 30.000 φαλαγγίτες, 9.000 ελαφρά οπλισμένους («ψιλοί») και 4.000 ιππείς με αρχηγό το Βασιλιά Περσέα, ο οποίος έμελε να είναι ο τελευταίος Βασιλιάς της Μακεδονίας. Η Ρώμη είχε να αντιτάξει 23.800 λεγεωνάριους, 9.600 ελαφρά οπλισμένους και 4.200 ιππείς, με αρχηγό τον ύπατο Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο. Η καθοριστική σύγκρουση έλαβε χώρα στην πεδιάδα μεταξύ των ποταμών Αίσονα (Μαυρονέρι) και Λεύκου (Πέλεκα), στην Πιερία..Πρώτα δείγματα νίκης των ΜακεδόνωνΤον Ιούνιο του 168 π.Χ. στην Αρχαία Πύδνα επιτέθηκαν πρώτοι οι Μακεδόνες. Οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν αρχικά σε υποχώρηση. Αργότερα όμως προχώρησαν σε αιφνιδιαστική αντεπίθεση, έχοντας στη μάχη και ελέφαντες.Τελική έκβαση και ήτταΟ ενθουσιασμός του μακεδονικού στρατού από την ευνοϊκή εξέλιξη της πρώτης αυτής συγκρούσεως παρέσυρε τον Περσέα και διέταξε γενική επίθεση του στρατού του. Οι Ρωμαίοι υποχώρησαν προς τα υψώματα, όπου διασπάστηκε η συνοχή της μακεδονικής φάλαγγας. Αυτό το γεγονός οδήγησε και στη μεγάλη ήττα. Οι απώλειες για τους Μακεδόνες ήταν τεράστιες.ΑπώλειεςΣε λίγο κατά μήκος όλου του μετώπου η μάχη εξελίχθηκε για τους Μακεδόνες σε αληθινή σφαγή. Οι νεκροί τους υπολογίζονται σε 20.000 έναντι 100 Ρωμαίων, ενώ 5.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.ΕπακόλουθαΟι Ρωμαίοι εκμηδένισαν πολιτικά και στρατιωτικά τη Μακεδονία, την ισχυρότερη ελληνική δύναμη ενάντια στον ρωμαϊκό επεκτατισμό. Η μάχη της Πύδνας ήταν η τελευταία νικηφόρα μάχη των Ρωμαίων στη Μακεδονία, η οποία και υποτάχτηκε στο σύνολό της. Ο Περσέας διέφυγε στη Σαμοθράκη, αιχμαλωτίστηκε όμως αργότερα με δόλιο τρόπο από τους νικητές Ρωμαίους και διαπομπεύτηκε σε θρίαμβο στη Ρώμη.ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΤΕΣ;;;

"Και να σου αναφέρω ένα γεγονός γελειότητας. Κάποιοι καταστηματάρχες στην Παραλία προσλαμβάνουν Σκοπιανές ως πωλήτριες στα καταστήματα τους ενώ όταν τις ρωτάνε απο που είναι, λένε αυτό που τις έμαθαν και τις δασκάλεψαν τόσα χρόνια φυσικά."


...φίλος αναγνώστης

«Άνθρωποι γιατί δεν μ’ αγαπάτε;».




Ο Στάθης Ψάλτης μοιράζεται τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και την επιθυμία του να αποκτήσει παιδί «Άνθρωποι γιατί δεν μ’ αγαπάτε;». Αυτή η φράση είναι ο τίτλος της ζωής του Στάθη Ψάλτη. Στην πιο εξομολογητική...



συνέντευξη της ζωής του, ο αγαπητός ηθοποιός μιλά για όλα τα άγνωστα αλλά και πονεμένα κομμάτια της ζωής του... Αναφερόμενος στη χειρότερη περίοδο της ζωής του, ο Στάθης Ψάλτης αναφέρει: «Υπήρξε περίοδος που δεν είχα να φάω. Έδινα στην κόρη μου νερό και ζάχαρη αντί για γάλα. Ήταν πολύ μεγάλο σοκ στη ζωή μου». Όπως αποκάλυψε στην «Espresso της Κυριακής» ο γνωστός ηθοποιός, έφτασε κοντά στον θάνατο. «Είχα πάθει πνευμονία των λεγεωνάριων. Ενώ ετοιμαζόμουν να πάω στο θέατρο, ξαφνικά ένιωσα μια φοβερή ανατριχίλα. Άρχισα να τρέμω. Έβαλα θερμόμετρο και είχα πυρετό 37,2. Πήρα τη μητέρα μου και της είπα ΄΄έλα γρήγορα΄΄. Άνοιξα την πόρτα του σπιτιού και… έμεινα εκεί. Για είκοσι μέρες ήμουν σε αφασία. Όταν συνήλθα και άνοιξα τα μάτια μου, δεν θυμόμουν τίποτα».

Ο Στάθης Ψάλτης μίλησε και για τη γυναίκα της ζωής του την αγαπημένη του Χριστίνα, λέγοντας ότι ερωτεύθηκε μόνο μια φορά, ενώ αποκαλύπτει την επιθυμία του να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αφού το μόνο που του λείπει όπως λέει, είναι ένα παιδί. «Βρισκόμαστε ήδη σε μια διαδικασία και με ιατρική υποστήριξη πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα παιδί».
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥH 8 ΜΕ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
"ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟ" 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ...ΧΟΜΠΙΣΤΑ
ΠΡΩΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΥΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟ....
ΚΑΙ ΑΕΙ.... ΔΙΚΟ ΣΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ
www.953fm.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 95,3 ΣΤΑ FM
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ....
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ....
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ...
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΩΝ....

Ξανά στην Κονταριώτισσα το Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου


* Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ τ. Δ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010.
* 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΕΩΣ ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.

Η αποδοχή και κατανομή ποσού 98.951,35 ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, η εξέταση αίτησης υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας Α.Ε. για έγκριση δρομολογίου στον δήμο Δίου-Ολύμπου στο πλαίσιο ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, η παράταση προγραμματικής σύμβασης του δήμου με τον ΟΑΕΔ καθώς και η εξέταση αίτησης του κ. Αθανάσιου Καλαμπάκα ως εκπροσώπου της εταιρείας «Iliofania» για συνεργασία τύπου σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην Κονταριώτισσα, στο δημαρχείο του τ. δήμου Δίου, και μάλιστα δυο φορές, την ίδια μέρα. Η πρώτη συνεδρίαση θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. και έχει θέμα συζήτησης ένα και μόνο: Έγκριση ισολογισμού – απολογισμού οικονομικού έτους 2010 του τ. δήμου Λιτοχώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του ν. 3463/2006. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο ορκωτός λογιστής Νικόλαος Καμπούτας.
Η άλλη συνεδρίαση θα γίνει στις 8.00 μ.μ. προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις επί 21 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ως εξής:
1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποχέτευση όμβριων στο Δ.Δ. Αγ. Σπυρίδωνα». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
2. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διανοίξεις – κρασπεδώσεις – ασφαλτοστρώσεις και Η/Μ-υδραυλικές εργασίες στην επέκταση σχ. Πόλης Λεπτοκαρυάς». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
3. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση υφιστάμενου ασφαλτικού δικτύου στο Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
4. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζόδρομου στην περιοχή «Άλσος» στο Δ.Δ. Πλαταμώνα». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποχέτευση όμβριων υδάτων στα Ο.Τ. 144-153-172 στην επέκταση σχ. Πόλης Λεπτοκαρυάς». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση σε τμήμα οδού στην αναθεώρηση του σχ. Πόλης Λεπτοκαρυάς». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Εργασίες ύδρευσης και αποκατάστασης μονοπατιών στον οικισμό της Π. Σκοτίνας». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση των δικτύων αποχέτευσης και των δημοτικών οδών Δήμου Δίου». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
9. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση και κατασκευή πτερυγοτοίχων γέφυρας στη θέση ποτόκι Δ.Δ. Καρίτσας». Εισηγητής: κος Μπονοβόλιας Νικόλαος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.
10. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011. Εισηγητής: κος Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος.
11. Αποδοχή και κατανομή ποσού 98.951,35€ από το ΥΠΕΣ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Εισηγητής: κος Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος.
12. Επιστροφή ποσού ύψους 2.976,48€ ως αχρεωστήτως καταβληθέν στον κ. Τσιντώτα Αθανάσιο. Εισηγητής: κος Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος.
13. Λήψη απόφασης για παράταση Προγραμματικής Σύμβασης με το ΟΑΕΔ. Εισηγητής: κα Ελένη Σοφιανίδου, Διευθύντρια.
14. Έγκριση ή μη απευθείας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης 250τ.μ. που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Λεπτοκαρυάς. Εισηγητής: κα Σοφία Νούλα, Αντιδήμαρχος.
15. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης κοινόχρηστου χώρου (αιγιαλός - παραλία) έκτασης 50τ.μ. που βρίσκεται στην παραλία της Τοπικής Κοινότητας Σκοτίνας. Εισηγητής: κα Σοφία Νούλα, Αντιδήμαρχος.
16. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης κοινόχρηστου χώρου (αιγιαλός - παραλία) έκτασης 195τ.μ. που βρίσκεται στην παραλία της Τοπικής Κοινότητας Πόρων. Εισηγητής: κος Βασίλειος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος.
17. Τροποποίηση της αριθμ. 23/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγητής: κος Μιχαήλ Λαλούμης, Πρόεδρος Δ.Σ.
18. Αίτηση για χορήγηση ή μη αποθηκευτικών χώρων στο χωριό των ψαράδων. Εισηγητής: κος Γεώργιος Ελευθερίου, Δημοτικός Σύμβουλος.
19. Εξέταση αίτησης κ. Καλαμπάκα Αθανάσιου ως εκπροσώπου της εταιρείας «Iliofania» περί συνεργασίας τύπου Σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου. Εισηγητής: κος Μιχαήλ Λαλούμης, Πρόεδρος Δ.Σ.
20. Εξέταση αίτησης κ. Παπαγεωργόπουλου Βασιλείου για άδεια διενέργειας έκθεσης βιβλίου στην Τοπική Κοινότητα Πόρων. Εισηγητής: κος Μιχαήλ Κρεμέτης, Δημοτικός Σύμβουλος.
21. Εξέταση αίτησης Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας Α.Ε. περί έγκρισης δρομολογίου. Εισηγητής: κος Γεώργιος Φαρμάκης, Ασκών Χρέη Δημάρχου.

OLYMPUS THE MOUNTAIN OF GODS

NA KI O OLYMPOS..
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΙΣ 6.54 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ...
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.... ΣΤΟ ΜΠΟΪ ΤΟΥ!

PIERIA - OLYMPUS FROM LITOCHORO


Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


PIERIA - OLYMPUS FROM LITOCHORO
 

Ο δρόμος προς τα Πιέρια... ώρα πρωινή κατά τις 6

Δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΑ και τα ΠΙΕΡΙΑ;;;
Τα Πιέρια είναι το άλλο βουνό της Πιερίας μου κι είναι και πανέμορφα, δεν είναι;;;
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΗ.... 6.53 ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

H ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...

ΠΟΝΤΙΚΑ ΠΟΛΤΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ....
ΠΣΚ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

τα γλυκά … όχι μόνο δεν παχαίνουν τα παιδιά αλλά...


Φάε παιδί μου γλυκά… κάνουν καλό!

όχι μόνο δεν παχαίνουν τα παιδιά αλλά τα βοηθούν και στο να μη γίνουν υπέρβαρα κατά την ενηλικίωσή τους.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά που απολάμβαναν γλυκά είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα σε σχέση με αυτά που τα στερούνταν. Ανάλογα ήταν και τα συμπεράσματα για την επίδραση των γλυκών στους έφηβους.
Η έρευνα η οποία χρησιμοποίησε ως δείγμα τουλάχιστον 11.000 παιδιά και νέους ηλικίας 2 μέχρι 18 ετών και διήρκεσε  4 χρόνια απέδειξε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν τακτικά γλυκά έβαζαν βάρος πολύ πιο δύσκολα απ` ότι τα παιδιά που τα απέφευγαν.
Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η κατανάλωση γλυκών δε θα πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτη καθώς μπορεί να αποδειχτεί βλαπτική για τον οργανισμό γενικότερα, επηρεάζοντας διάφορα όργανα ή ακόμα καταστρέφοντας τα δόντια.
medicalnews.gr

O Βαραββάς ...LIBERO κι ο Ιησούς ...ΤΕΡΜΑ


Ανέκδοτο - Τον Ιησού ή το Βαραββά;

Τω καιρώ εκείνο, είπε ο Πόντιος Πιλάτος στο φανατισμένος πλήθος:
-Τον Ιησού ή το Βαραββά;

Απάντησε δε το έξαλλο πλήθος:
-Barabba libero, Barabba libero (ελεύθερος ο Βαραββάς)
Και τότε είπε ο Πόντιος Πιλάτος:
-Εντάξει όπως θέλετε, Θα μπει ο Βαραββάς λίμπερο κι ο Ιησούς τερματοφύλακας αλλά έτσι και χάσουμε εγώ νίπτω τας χείρας μου.

TI KαLOU TI ΚΩΛΟΥ....

Πρόκειται για τον άσσο από την ακτή ελεφαντοστού,Σαλομόν Καλού. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημίχρονο, στην αναμέτρηση Μάρσειγ με την Τσέλσι, ο Καλού μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όμως ο αμυντικός της αντίπαλης ομάδας τον έριξε κάτω. 

Ο Σάλομόν, σύρθηκε στο έδαφός και όταν κατάφερε να σηκωθεί όρθιος ο... κώλος του ήταν σε κοινή θέα! Δεν του έδωσαν και πέναλτι, εκτέθηκε και δημοσίως!