PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε το Δ.Σ του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού




Με την παρουσία της Αντιπερειφεριάρχου κυρίας Σοφίας Μαυρίδου ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού χθες βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το Αιγίνιο. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα από κατοίκους του Κολινδρού που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για την μεταφορά του Γενικού Λυκείου Κολινδρού στο Αιγίνιο.Παραβρέθηκε επίσης και ομάδα αγροτών από το Αιγίνιο που ήρθαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα του αναδασμού.

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της συγχώνευσης σχολείων του δήμου και πάρθηκε απόφαση να μη δεχτούν καμία αλλαγή και θα κατέβει επιτροπή στην Αθήνα να μιλήσουν στην κυρία υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Για το θέμα του ΒΙΟΠΑ και του ΚΑΤ Αιγινίου ο κύριος Πολύζος ενημέρωσε το σώμα για της ενέργειες και την συνάντηση που είχε με τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη παρουσία του βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου.

Στη συζήτηση για την αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για παράλληλα έργα εκουσίου αναδασμού Αιγινίου, δημιουργήθηκε ένταση από ομάδα αγροτών που αντιτίθενται στον αναδασμό.

Και το πρώτο μεγάλο έργο που είναι να γίνει στο νέο Δήμο Πύδνας Κολινδρού κινδυνεύει να χαθεί. Στο συγκεκριμέμο θέμα είχαμε

Διαπληκτισμό Βαγγέλη Πολύζου - Βαγγέλη Λαγδάρη

Βαγγέλης Λαγδάρης: Προτείνω αναβολή του θέματος για να δούμε ποια έργα θα ζητήσουμε να χρηματοδοτηθούν.

Βαγγέλης Πολύζος: Για όπου μας δίνει το υπουργείο τα χρήματα εκεί θα τα ξοδέψουμε.
Με αυτά που λέτε κάνετε λαϊκισμό για λίγους ψήφους.

Βαγγέλης Λαγδάρης: Εμείς λαϊκίζουμε; Εμείς προτείνουμε να ψηφίσουμε συγκεκριμένα έργα για να μη χαθούν τα λεφτά.
(Ο Βαγγέλης Λαγδάρης αποχώρησε από την αίθουσα)

Βαγγέλης Πολύζος: Διατυπώστε την πρόταση σας και ψηφίστε την, εμείς θα απέχουμε από την ψηφοφορία, θα είστε υπόλογοι αν χαθούν τα λεφτά.
Ο Βαγγέλης Πολύζος σχετικά με τα έργα του αναδασμού ανέφερε τα εξής:
  • Συναντήθηκα με τον κ. Σκανδαλίδη στην Αθήνα και ζήτησα από τον υπουργό να χρηματοδοτήσει την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου του αναδασμού που είναι συνολικού ύψους 14.000.000 ευρώ.
  • Το αντιμετώπισε θετικά ο υπουργός και μετά από λίγες ημέρες ο κ. Κανελλόπουλος μου ανακοίνωσε πως το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέχρι 5.000.000 ευρώ.
  • Μιλώντας με την τεχνική υπηρεσία μου είπαν πως επειδή το έργο ουσιαστικά είναι "οδοποιία και κανάλια" μπορεί να πετύχει έκπτωση που μπορεί να φτάσει το 60%.
  • Εμείς θα προκηρύξουμε το έργο των 14.000.000 ευρώ και με την έκπτωση θα μας απομένουν περίπου 2.000.000 ευρώ και με το σκεπτικό πως ο υπουργός υποσχέθηκε τη σταδιακή χρηματοδότηση, θα μπορέσουμε μέχρι να τελειώσει το έργο να εξασφαλίσουμε τα υπόλοιπα.
  • Πιστεύω θα είναι το πρώτο μεγάλο έργο που θα γίνει στο νέο Δήμο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βαγγέλης Λαγδάρης ανέφερε:
  • Έπρεπε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση.
  • Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι φορέας υλοποίησης του έργου.
  • Ο αναδασμός ήταν αρμοδιότητα του παλιού Νομάρχη.
  • Με ένα νέο προεδρικό διάταγμα, ο αναδασμός θεωρείται εθνικό έργο και το αναλαμβάνει η γενική γραμματεία της Περιφέρειας.
  • Άλλο είναι αυτό που ζητάει το υπουργείο, άλλο αυτό που λέτε εσείς.
  • Είμαστε φορέας υλοποίησης εμείς;

Απαντώντας ο κ. Πολύζος είπε:
  • Εγώ δεν είμαι γραφειοκράτης.
  • Πήγα στον υπουργό, απέσπασε μία υπόσχεση και διαθέτει 5.000.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο και μου ζητούν να κάνω επιλογή ποιο τμήμα θα υλοποιηθεί που δεν υπάρχουν εμπλοκές με τους κατοίκους.
  • Συζητήθηκε επίσης το θέμα καταπολέμησης των κουνουπιών, στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Αιγινίου κυρία Ξανθίππη Βασιλειάδου ενημέρωσε για την συζήτηση που είχε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα.

    Βάση της μελέτης καταπολέμησης των κουνουπιών το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 444.000 ευρώ, από τα οποία ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού καλείται να πληρώσει 59.000 ευρώ, τα υπόλοιπα, Δήμος Κατερίνης 44.000, Δήμος Δίου Ολύμπου 30.000 περιφέρεια 163.000 και Μακεδονίας Θράκης 130.000.


Δήμος Πύδνας-Κολινδρου, για τη συγχώνευση των ΓΕΛ Κολινδρού και Αιγινίου


Αποχή από όλα τα σχολεία αποφάσισαν μαθητές, γονείς σύμβουλοι της Δ.Κ. Κολινδρού, μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία. Ψήφισμα για το ζήτημα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του.

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Κολινδρού, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει το Λύκειο της περιοχής με εκείνο του Αιγινίου. Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού (το οποίο διεξήχθη παρουσία πολλών γονέων και μαθητών από τον Κολινδρό), εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αντιτίθεται στη συγχώνευση του Λυκείου.

Ύστερα από την «άδικη», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση του Υπουργείου Παιδειάς, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων «αποφάσισαν την αποχή των μαθητών απ' όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας Κολινδρού μέχρι την αποκατάσταση της αδικίας.»
Εν τω μεταξύ, επιστολή στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, απέστειλε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, όπου αναλύει όλους τους λόγους για τους οποίους η συγχώνευση είναι αντι-εκπαιδευτική και η οποία γίνεται μόνο για οικονομικούς λόγους.
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, το ετήσιο λειτουργικό κόστος του ΓΕΛ Κολινδρού ανέρχεται σε 7.500 ευρώ. Παράλληλα, ο «ανταποκρινόμενος στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών» και ανάδειξη πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον έχει ήδη δρομολογήσει την μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σχολικό συγκρότημα (συνολικά 1000 τμ), που μεταφράζεται σε δυναμικότητα παραγωγής 110 kw/χρόνο (τιμή μονάδας 0,55) με ετήσιο όφελος 60000 ευρώ.
Ο κ. Πολύζος τονίζει στην επιστολή, πως ο δήμος προχωρά σε αναβάθμιση του δημοτικού τηλεφωνικού κέντρου που θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης των σχολείων και άλλων υπηρεσιών του με το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», εκμηδενίζοντας το τηλεπικοινωνιακό κόστος και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών.
Επιπλέον, αναφέρει ο Βαγγέλης Πολύζος, η ποιότητα της κτηριακής υποδομής του ΓΕΛ Κολινδρού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει πλήρεις και άρτιες εγκαταστάσεις (Γυμναστήριο, Γήπεδα μπάσκετ, τέννις, βόλλευ, στίβο). Φιλοξενεί μία από τις βιβλιοθήκες του προγράμματος «Ναυσικά» με 6200 τόμους και επιπρόσθετα υπάρχει η βιβλιοθήκη του σχολείου με σπάνιους τόμους από το 1920, ενώ σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δυναμική του πληθυσμού του σχολείου είναι ανοδική, με 20% αύξηση τα τελευταία 5 χρόνια.
Αντίθετα, η συνένωση θα απαιτήσει τη μεταφορά 80 μαθητών από 4 τοπικά διαμερίσματα της δημοτικής κοινότητας Κολινδρού (Ρυάκια, Παλιάμπελα, Καστανιά, Κολινδρός) που συνολικά θα ξεπερνά τη μισή ώρα για κάθε μετακίνηση. «Λόγω του ορεινού της περιοχής και του υπάρχοντος οδικού δικτύου, η καθημερινή μεταφορά των μαθητών καθίσταται επικίνδυνη, ενώ το κόστος της μετακίνησης αυτής είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλο», προειδοποιεί ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού.
Ενδιαφέροντα είναι τα όσα υποστηρίζει ο κ. Πολύζος σε σχέση με το υπάρχον κτήριο του ΓΕΛ Αιγινίου, το οποίο όπως λέει, καλύπτει οριακά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των υπαρχόντων μαθητών σε αυτό. «Μάλιστα, χρησιμοποιείται ήδη και αίθουσα του Γυμνασίου για τις ανάγκες του εργαστηρίου Φυσικοχημείας, ενώ η αίθουσα πληροφορικής γειτονεύει με τον καυστήρα. Η συνένωση των σχολείων θα δημιουργήσει τη ανάγκη επέκτασης του υπάρχοντος κτηρίου του ΓΕΛ Αιγινίου κατά 30%. Το κόστος επέκτασης ή προσθήκης σε παλιό κτήριο είναι τεράστιο και έξω από τις δυνατότητες του δήμου. Συνολικά συνεπώς, η προτεινόμενη συγχώνευση είναι οικονομικά ασύμφορη για το δήμο μας και ενάντια σε κάθε έννοια εξορθολογισμού δαπανών και βέλτιστης χρήσης πόρων», καταλήγει στην επιστολή του ο Βαγγέλης Πολύζος.

Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι στο Ελατοχώρι


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρωθήκαν στο Ελατοχώρι το Σαββατοκύριακο 12,13/3/2011 οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι, που διοργανωθήκαν από τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης (ΧΟΚ) σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Λάρισας και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας.

Αρωγός και απόλυτος συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστικής σημασίας. Οι αγώνες διήρκεσαν 2 ημέρες. Το Σάββατο διεξήχθει το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (giant slalom) και την Κυριακή το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης (slalom). Η φιλοξενία, η οργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων κατά γενική ομολογία υπήρχαν υψηλοτάτου επιπέδου και οι τελικές εντυπώσεις άριστες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι περισσότεροι των συμμετεχόντων παρ' όλο που ασχολούνται επί πολλά χρονιά με το σκι, αυτή ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στο Ελατοχώρι και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Περισσότερα στοιχεία για τα αποτελέσματα των αγώνων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eox.gr . Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της περιφερείας κ. Τσιμήτρης Δημήτριος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος και ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου Γεώργιος, καθώς και πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Δρούγκας Φώτιος.

Για τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης (ΧΟΚ)
ο πρόεδρος
Σάββας Σιονακίδης

Συνέντεξη Χιονίδη Σάββα στούς δημοσιογράφους


Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Χιονίδη αναφορικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων στα όρια του Δήμου Κατερίνης έχουν ως εξής:
  • Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι αποφάσεις της Υπουργού, ιδιαίτερα για τα παιδαγωγικά στοιχεία με βάση τα οποία γίνονται οι συγχωνεύσεις.
  • Στη σύσκεψη στην Αθήνα καταθέσαμε ξεκάθαρες θέσεις και παραδώσαμε μία έρευνα που κάναμε στο δήμο μας.
  • Εκεί τονίσαμε το ρόλο που έχουν στην τοπική κοινωνία τα μικρά σχολεία.
  • Το να έχουμε 6θέσια σχολεία δεν είναι κανόνας.
  • Ζητήσαμε οι λύσεις να έρθουν μέσα από σοβαρό διάλογο.
  • Είπα στην υπουργό και τους συνέδρους πως το τελευταίο που θα κόβαμε είναι το θέμα της παιδείας. Ας κόψουμε από οτιδήποτε άλλο.
  • Δεν είμαστε σε σωστή κατεύθυνση, είναι επίπλαστο αυτό που μας συμβαίνει.
  • Δεν ξέρω αν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τις θέσεις για τα ολιγοθέσια σχολεία και το ρόλο τους.
  • Δεν συμφωνούμε στην πρακτική, στη λογική να αποδιοργανώσουμε και άλλο τοπικές κοινωνίες που κρατάνε με νύχια και με δόντια και να τους κάνουμε μικροαστούς.
  • Δεν κρίνω τον κ. Κρίτογλου για τα στοιχεία που έδωσε, ούτε ξέρω τι στοιχεία έδωσε.
  • Κρίνω πολιτικά πρόσωπα και πολιτικές.
  • Τα παιδιά δεν είναι αριθμητική και πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι.
  • Στον παλαιό δήμο ξέραμε πόσα αγόρια και κορίτσια είναι σε κάθε σχολείο.
    Με δικά μας πρωτοβουλία είχε καταργηθεί η διπλοβάρδια στα σχολεία.
    Οι τρόποι αντίδρασης θα φανούμε με πράξεις.
    Ανεχόμαστε να μη μας στέλνουν λεφτά. Πήραμε 11.500.00 ευρώ λιγότερα το 2010 σε σχέση με το 2009.
    Δεν θα ανεχτούμε όμως τίποτα για τα σχολεία.

Πεταμένα βαρέλια στις Αλυκές Κίτρους

Τα βαρέλια βγήκαν παγανιά στις Αλυκές Κίτρους. Τα λόγια είναι περιττά.

Καταγραφή διερχόμενων αυτοκινήτων στην έξοδο και είσοδο του Μακρύγιαλου

Σήμερα το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι νεαρός καταγράφει τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην έξοδο και είσοδο του Μακρύγιαλου. ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ? Γιατί δεν υπήρχε κάποια παρέμαβαση και να τον ρωτήσουμε για πιο λόγο κάνει την καταγραφή.ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.Μήπως πίσω απο όλα αυτά κρύβεται η αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για να δεί αν υπάρχει αρκετή διέλευση οχημάτων για να εγκαταστήσει σταθμό διοδίων.ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ? ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.Ο νομός Πιερίας είναι ο μοναδικός νομός που διαθέτει πολλές εισόδους για την εταιρία αποτελεί ΦΙΛΕΤΟ.

Μαθήματα Κυκλοφοριακής αγωγής απόλαυσαν οι μαθητές του14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Μαθήματα Κυκλοφοριακής αγωγής, θεωρία και πράξη από την ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης και με την υποστήριξη της Διασωστικής Ομάδος Πιερίας. Η πλέον έμπειρη ποδηλατική ομάδα της Πιερίας, που προσκλήθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, παρουσίασε για περισσότερο από μια ώρα με απλό και κατανοητό τρόπο, τους βασικότερους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας με ποδήλατο. Τέλος, έγινε και πρακτική εφαρμογή στο μικρό προαύλιο του σχολείου, από πενήντα περίπου μαθητές, αφού όπως είναι γνωστό το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα και διατίθεται μόνο για σχολεία και όχι για άλλους φορείς ή συλλόγους.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο καθηγητής Παιδαγωγικής και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κρουσταλλάκης ήταν ο ομιλητής της διάλεξης, που οργάνωσε η Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011. Το θέμα του ήταν «Η επικοινωνία με τα παιδιά μας».

Ο κ. Γ. Κρουσταλλάκης, αφού τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά βρίσκεται στην πόλη μας ύστερα από πολλά χρόνια, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

Τι είναι η επικοινωνία και πως αυτή μπορεί να γίνει; Η επικοινωνία μπορεί να γίνει με μια ερώτηση, με μια φράση, με ένα διάλογο, με τη ζωγραφική, τη μουσική κ.τ.λ. Όμως ουσιαστική επικοινωνία είναι η συνάντηση, η παιδαγωγική καθοδήγηση, η προσπάθεια θεραπείας ενός προβλήματος με τον άλλον, το συναλγείν και συμπονείν με τον άλλο.

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Θάνου Κόσυβα


Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στις 8.00 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κατερίνης, το βιβλιοπωλείο «Κέδρος» πραγματοποιεί παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θάνου Κόσυβα «Σ’ ελλειπτική τροχιά».

Το βιβλίο αναλύουν και προλογίζουν οι συμπολίτες μας Ευγένιος Ολύμπιος και Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Απαγγέλλει ο ηθοποιός Θανάσης Μαργαρίτης και συντονίζει η Μίνα Παπανικολάου.

Συμμετέχουν και επενδύουν μουσικά την εκδήλωση ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης και ο Ιβάν Ναβροζίδης.

Εκδήλωση αφιέρωμα στη Γυναίκα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου




Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.) πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα, την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο LITOCHORO RESORT στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι αίθουσες του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστες.

Η πρόεδρος του Π.Ο.Λ. κυρία Δέσποινα Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία απευθυνόμενη στα μέλη και στους φίλους του Π.Ο.Λ., τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πρώτη εκδήλωση του νέου Δ.Σ. και για την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του.

Ο Π.Ο.Λ. ευχαριστεί τους χορηγούς:

· LITOHORO RESORT και ιδιαίτερα την κυρία Ευγενία Λεμονοπούλου για την ευγενική της προσφορά, να διαθέσει όλα τα έσοδα του καφέ για την πολιτιστική δράση του Π.Ο.Λ.

· Κέντρο ξένων γλωσσών στο Λιτόχωρο της κυρίας Παπαδοπούλου – Δοκούζη Βέττας.

Καθώς και τους νέους μουσικούς Μαρία Φωτοπούλου και Γιώργο Μπελογιάννη για την αφιλοκερδή ποιοτική τους παρουσία και την ονειρική μουσική παρουσίαση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπερειφεριάρχης Κα Σοφία Μαυρίδου, η βουλευτής Κα Μαρία Μίχου , ο περιφερειακός σύμβουλος Κος Νίκος Παπανικολάου, η αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου Τσιμήτρη Μαρία, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Σοφία Ζουρζούρα, η Δημοτική Σύμβουλος Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης και μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Λ., φιλόλογος Κα Γιώτα Καρατζίδου με την παρουσίασή της δημιούργησε την πραγματική ιστορία της γυναίκας με το λόγο που περνούσε μέσα από το τραγούδι. Έδωσε μηνύματα έκφρασης και ουσιαστικής παρουσίας της γυναίκας στη ζωή και στη δημιουργία!

«Η γυναίκα», τόνισε η κυρία Καρατζίδου, «δίπλα στον άντρα αξιοποιώντας το εγώ της, όντας αυτόφωτη, αποτελεί σημαντική δύναμη ζωής.»

Ο Π.Ο.Λ. ευχαριστεί όλα τα μέλη του καθώς και τους φίλους και φίλες του για την στήριξη του έργου του.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου LITOHORO RESORT που κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες να εξυπηρετήσει το πολυπληθές ακροατήριο που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Απάντηση Γ.Παπαθανασίου στην ανακοίνωση Κ.Δημόπουλου


«ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΠΟΥΛΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Ή ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ»

Στην ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Δίου-Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλου, σχετικά με φημολογούμενες συγχωνεύσεις σχολείων στο δήμο, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αναγκάστηκε να δώσει απάντηση, επειδή ο κ. Δημόπουλος στο κείμενό του α) θεωρεί σαν σίγουρες τις συγχωνεύσεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου, β) κατηγορεί τη δημοτική αρχή για απραξία και ότι δεν συμπαρίσταται στους αγώνες των πολιτών για θέματα παιδείας.

Η ανακοίνωση του κ. Δημόπουλου είδε το φως της δημοσιότητας (σε blogs) το απόγευμα της Κυριακής 13/3/2011. Την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία κανένα σχολείο του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν συγχωνεύεται ή καταργείται.

Ολόκληρη η απάντηση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου στον κ. Δημόπουλο έχει ως εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δ.Δίου - Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλου, σχετικά με συγχωνεύσεις σχολείων στον δήμο μας.

Η ανακοίνωση του κ. Δημόπουλου σύμφωνα με την οποία θεωρούσε σίγουρες τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στον δήμο Δίου-Ολύμπου, εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13/3/2011. Το βράδυ όμως της ίδιας μέρας εκδόθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, σύμφωνα με την οποία κανένα σχολείο του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν καταργείται, ούτε συγχωνεύεται.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε ένα σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Δημόπουλος λέει: «Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου να σταθεί αρωγός στους αγώνες των συμπολιτών μας και όχι να κρύβεται πίσω από συνεντεύξεις τύπου που σκοπό έχουν μόνο τον αποπροσανατολισμό».

Στ’ αλήθεια, κ. Δημόπουλε, πού ήσασταν εσείς και η παράταξη «Ολύμπια Γη» στη συγκέντρωση της Παρασκευής 11/3/2011, όταν οι σύλλογοι γονέων των σχολείων Πόρων, Πλαταμώνα, Σκοτίνας και Παντελεήμονα προχώρησαν σε ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να εξετάσουν την όλη κατάσταση και να δουν τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης των σχολείων τους;

Σ’ εκείνη τη συγκέντρωση, εμείς ως δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου, ήμασταν παρόντες όχι απλά ως συμπαραστάτες γονέων και παιδιών του δήμου μας αλλά με διάθεση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για θέματα παιδείας (τον αγώνα αυτό είχαμε ξεκινήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου). Εσείς όμως πού ήσασταν;

Στ’ αλήθεια, κ. Δημόπουλε, δεν μάθατε, ούτε και μέσω του τοπικού τύπου, ότι για τα θέματα της παιδείας εμείς κάναμε συνάντηση στις 11/2/2011 με τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του δήμου Δίου - Ολύμπου και με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του 2ου γραφείου της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας;

Δεν μάθατε (ούτε από τον τοπικό τύπο;) για την απόφασή μας, την οποία και ανακοινώσαμε κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, να στηρίξουμε τις αποφάσεις των διευθυντών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του δήμου Δίου-Ολύμπου, οι οποίοι είχαν έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση;

Δεν μάθατε ότι πριν από δύο εβδομάδες ήμουν σε συνάντηση στο υπουργείο παιδείας για τα ζητήματα που αφορούν καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, με τις οποίες διαφωνούσαμε, αλλά και για προαγωγές σχολικών μονάδων που θέλουμε να γίνουν στον δήμο Δίου-Ολύμπου;

Δεν γνωρίζετε ότι έστειλα δύο φορές έγγραφα στον διευθυντή της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων, όπου γνωστοποιούσα ότι όχι μόνο ήμουν αντίθετος με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις αλλά θα έπρεπε σε πέντε σχολικές μονάδες να γίνουν και προαγωγές;

Πάντως, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, θα μπορούσατε την περασμένη Παρασκευή 11/3, να βρείτε λίγο χρόνο και να επισκεφθείτε το υπουργείο παιδείας (μιας και διαμένετε στην Αθήνα) και να ζητήσετε ενημέρωση. Φαίνεται όμως μάλλον ότι ούτε αυτό το κάνατε, διότι αν είχατε επισκεφθεί το υπουργείο, θα μαθαίνατε από πρώτο χέρι ότι στον δήμο Δίου - Ολύμπου δεν θα γίνει καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Εμείς είμαστε εδώ παρόντες καθημερινά στον δήμο Δίου-Ολύμπου και αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του τόπου, για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα θέματα της παιδείας και για όσα ταλανίζουν αυτό το τόπο.

Θέλω δε να σας διαβεβαιώσω τόσο εσάς όσο και τους δημότες μας ότι δεν επαναπαυόμαστε από τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες κανένα σχολείο του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν καταργείται και δεν συγχωνεύεται.

Για εμάς, δεν φτάνει μόνο το ότι δεν έγιναν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στον δήμο Δίου-Ολύμπου. Διεκδικούμε και προαγωγές σχολείων, σύμφωνα με έγγραφο που στείλαμε στις 16/2/2011 προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, με τελικό αποδέκτη το υπουργείο παιδείας.

Και φυσικά, ως γνωστόν, προωθούμε ενέργειες ώστε να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες που ξεκίνησε η τ. νομαρχία σε συνεργασία με τον τ. δήμο Δίου για την κατασκευή νέου κτιρίου λυκείου στην Κονταριώτισσα που αναμένεται να δημοπρατήσει και κατασκευάσει η περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Καμία συγχώνευση σχολείου στον Δ.Δίου-Ολύμπου


Καμία σχολική μονάδα δεν καταργείται, ούτε συγχωνεύεται με άλλη στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας το βράδυ της Κυριακής 13/3.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος είχε δηλώσει εξαρχής ότι είναι αντίθετος με συγχωνεύσεις σχολείων του δήμου, είχε γνωστοποιήσει τις απόψεις του προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας και προς το υπουργείο παιδείας και είχε προβάλλει προς πάσα κατεύθυνση τις αντιθέσεις του σε τυχόν ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολικών μονάδων εντός του δήμου του.

Επίσης, η απόφαση του υπουργείου παιδείας είχε προκαλέσει θετική έκπληξη σε γονείς και μαθητές κυρίως των χωριών Πόρων, Πλαταμώνα, Παντελήμονα και Σκοτίνας, επειδή, εδώ και μέρες, κυκλοφορούσαν φήμες ότι επρόκειτο το υπουργείο παιδείας να προβεί σε συγχωνεύσεις σχολείων στα συγκεκριμένα χωριά.

Ακόμη, η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας αποτελεί και μια απάντηση σε όσους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και να εκδώσουν ανακοινώσεις, όπως έκανε ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστας Δημόπουλος, που λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας εξέδωσε δική του ανακοίνωση και κατηγόρησε τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται για το ζήτημα της μη συγχώνευσης σχολείων και ότι δεν αγωνίζεται στο πλευρό των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Τώρα ο δήμος Δίου-Ολύμπου αναμένει και απόφαση του υπουργείου παιδείας για προαγωγές σχολικών μονάδων, επειδή, σε επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από την αντίθεσή του σε τυχόν πρόθεση του υπουργείου για συγχωνεύσεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου, είχε προτείνει και την προαγωγή πέντε σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που απέστειλε στις 16/2/2011, αφενός μεν είχε ζητήσει για όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Δίου-Ολύμπου να παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή καμία να μη συγχωνευτεί, αφετέρου δε είχε ζητήσει και την προαγωγή των εξής σχολικών μονάδων:

Το 1ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Το 2ο δημοτικό σχολείο Λεπτοκαρυάς, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Καρίτσας, από 8θέσιο να γίνει 9θέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Νέας Εφέσου, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Και τέλος, το δημοτικό σχολείο του Πλαταμώνα, από 9θέσιο να γίνει 10θέσιο.

Ημερίδα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του νομού

Ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση των φυτοπαθολογικών αιτιών ξήρανσης των φυτών της ακτινιδιάς καθώς και ενός νέου εντομολογικού εχθρού της καλλιέργειας» διοργανώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ στο συνεδριακό κέντρο της ΕΑΣ Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης (ΕΘΙΑΓΕ), θα παρουσιαστούν από ερευνητές του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών τα αποτελέσματα των πειραματικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε αγρούς ακτινιδίων της Πιερίας και αφορούν την αντιμετώπιση της ξήρανσης των φύλλων της ακτινιδιάς λόγω φυτοπαθολογικών αιτιών καθώς και τη βιολογική αντιμετώπιση του εντόμου Metcalfa pruinosa.

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του N .Κεραμιδίου.



<

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του - μετά τη χειμωνιάτικη ανάπαυλα και αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού - το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του N .Κεραμιδίου.

Ο χώρος είναι και πάλι - και έως το τέλος της σχολικής περιόδου - προσβάσιμος στους περισσότερους από δυο χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες, που σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί θα τον επισκεφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής πρόκειται να υποδεχτεί δημοτικά σχολεία τόσο από την Κατερίνη, την Πιερία, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Στις καινοτομίες της νέας περιόδου λειτουργίας του πάρκου εντάσσεται η δημιουργία ιστοσελίδας (www.parkokikloforiakisagogis.gr), στην οποία θα καταχωρούνται το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων, οπτικοακουστικό υλικό από την επίσκεψη, τα ονόματα των μαθητών που περιηγήθηκαν στους χώρους του πάρκου.

Παράλληλα, θα απονέμεται στα παιδιά και ένα δίπλωμα δεξιοτήτων στην οδήγηση των ειδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων(όμοιων με αυτά που βρίσκονται στο πάρκο) και ποδηλάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πίσω πλευρά του διπλώματος δεξιοτήτων περιλαμβάνονται οδηγίες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας για παιδιά μέσα στο δρόμο, στο αυτοκίνητο και στο παιχνίδι.

Την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της ανοιξιάτικης περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα στο χώρο οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου(κλασικού και ολοήμερου)Κορινού. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, μία θεματική ενότητα του οποίου, έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την σωστή οδική συμπεριφορά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λένα Παταρίδου και η υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής(εργαζόμενη στη Δημοτική Αστυνομία) Ελένη Καβαντζή.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο πάρκο, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τους δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματά που έθεσαν και αφορούσαν τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα, τις ενέργειες μετά από ένα ατύχημα, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Στον επίλογο της επίσκεψής τους τα παιδιά οδήγησαν και τα ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νηπιαγωγείου Κορινού, η Αντιδήμαρχος Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα τόνισε: «Ξεκίνησε η λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και από την πλευρά του δήμου έγιναν όλες οι ενέργειες, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί. Η σωστή αντίληψη για την οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας του πάρκου. Έχουν ξεκινήσει λοιπόν οι επισκέψεις από τα σχολεία. Σκοπός είναι η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής παιδείας και αγωγής στους μαθητές».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Λένα Παταρίδου ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης «για την άρτια συνεργασία με στόχο την δημιουργική αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς».

Ένα ευρύ μελωδικό φάσμα εποχών και μουσικών στυλ από κλασικά έως σύγχρονα ακούσματα παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης



Ένα ευρύ μελωδικό φάσμα εποχών και μουσικών στυλ από κλασικά έως σύγχρονα ακούσματα παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο «των Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος φίλων της μουσικής.

Για την ταυτότητα της Φιλαρμονικής μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Αδαμίδης, ο οποίος έκανε λόγο «…για την ίδρυσή της(από το 1914),την ανάδειξη σημαντικών μουσικών από τους κόλπους της, την εξειδικευμένη μουσική παιδεία που προσφέρει, την ενεργό συμμετοχή της στις εθνικές, θρησκευτικές και σε άλλες τοπικές εκδηλώσεις».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης εξήρε το έργο των συντελεστών της Φιλαρμονικής, που όπως επισήμανε: «....συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της μουσικούς κάθε ηλικίας ανάμεσα στους οποίους και επαγγελματίες μουσικούς, οι οποίοι βοηθούν με την πείρα τους και αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τα νεότερα μέλη της».

Τα 35 μέλη της Φιλαρμονικής, που βρέθηκαν επί σκηνής διηύθυνε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Το μελωδικό ταξίδι ξεκίνησε με έργα κλασικών συνθετών, συνεχίστηκε με μουσικά έργα σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών και ολοκληρώθηκε μέσα σε ζεστό χειροκρότημα με αγαπημένα μουσικά κομμάτια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μαρκόπουλου.