PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ο Γ.Α.Σ Ολύμπιος Μαχητής Κατερίνης με την συμμετοχή 29 (είκοσι εννιά) αθλητών επέστρεψε στην Κατερίνη με 30 μετάλλια. Στα KATA: 5 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα. Στο KUMITE: 5 χρυσά, 8 αργυρά, 9 χάλκινα.

  Στις 24 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, Τουρνουά Shotokan Karate Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος με πάνω από 200 αθλητικές συμμετοχές.
Ο Γ.Α.Σ Ολύμπιος Μαχητής Κατερίνης με την συμμετοχή 29 (είκοσι εννιά) αθλητών επέστρεψε
στην Κατερίνη με 30 μετάλλια. Στα KATA: 5 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα. Στο KUMITE:
5 χρυσά, 8 αργυρά, 9 χάλκινα.

Στους αγώνες πήραν μέρος οι αθλητές:

Δημητριάδης Ιούλιος, Αμβροσιάδης Κων/νος, Παπαγεωργίου Γιάννης, Γκούσκος Γιώργος,
Αραμπατζής Γιώργος, Μαχαιρίδου Ελισάβετ, Κούβαρος Σωτήρης, Μαγδαλασίδης Νικηφόρος,
Συνωπίδης Παναγιώτης, Ντουμπάκης Γιώργος, Γώγουλας Βασίλης, Λούλα Κατερίνα,
Μανώλης Δημήτρης, Δούλαλας Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Ηρακλής, Παπαγεωργιάδης Σάββας,
Γώγουλας Φάνης, Μαλλιάρας Νίκος, Κούβαρου Βαρβάρα, Δούλαλα Καλλιόπη, Παπαδοπούλου Χριστίνα, 
Δαλακλή Έρη, Μαγιώνας Αντώνης, Εσκομπάρ Αλέξανδρος, Κούβαρου Όλγα, Τεκερλέκης Κων/νος, 
Μαγιώνας Μιχάλης, Παραστατίδου Μελίνα, Κονταξή Ελισάβετ.
Αναλυτικά: 
Δημητριάδης Ιούλιος kumite χάλκινο                           Αμβροσιάδης Κων/νος kumite χρυσό, kata χρυσό
Παπαγεωργίου Γιάννης Kumite αργυρό                        Γκούσκος Γιώργος kumite χάλκινο
Αραμπατζής Γιώργος kumite χρυσό                              Μαχαιρίδου Ελισάβετ kumite αργυρό, kata χρυσό
Κούβαρος Σωτήρης kumite χρυσό                                 Μαγδαλασίδης Νικηφόρος kumite αργυρό
Ντουμπάκης Γιώργος kumite χάλκινο                           Συνωπίδης Παναγιώτης kumite αργυρό,kata χάλκινο
Γώγουλας Βασίλης kumite χάλκινο                               Λούλα Κατερίνα kumite χάλκινο, kata χρυσό
Δούλαλας Αλέξανδρος kumite χρυσό                            Μανώλης Δημήτρης kumite αργυρό, kata χρυσό
Παπαγεωργιάδης Σάββας kumite αργυρό                     Παπαδόπουλος Ηρακλής kumite αργυρό, kata χάλκινο
Γώγουλας Φάνης kumite χάλκινο                                 Μαλλιάρας Νίκος kumite χρυσό, kata χρυσό
Μαγιώνας Αντώνης kumite αργυρό                               Εσκομπάρ Αλέξανδρος kumite χάλκινο
Τεκερλέκης Κων/νος kata αργυρό                                 Παραστατίδου Μελίνα kumite χάλκινο
Κονταξή Ελισάβετ kumite χάλκινο   

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον προπονητή Γιάννη Παραστατίδη (4ο DAN Shotokan Karate,
Πτυχιούχος Προπονητής Karate από την Γ.Γ Αθλητισμού), τους βοηθούς Προπονητή Χριστόφορο Παραστατίδη,
Κονταξή Ελισάβετ, Λαζαρίδου Δέσποινα και τους βοηθούς Στέργιο Ζήσο, Ευαγγελία Γεωργοπούλου και Γκαμάν Βαλεντίνα.Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕυχαριστήριοΔυστυχώς δεν αντιπροσωπεύω τους κατοίκους του Τριλόφουγια να μιλήσω εξ ονόματός τους και όμως παίρνω την ευθύνη να ευχαριστήσω το Δήμου Κατερίνης, για την απόφασή του να πληρωθούν μόνον τα πάγια
σχετικά με την υδροδότηση, στο Δ. Δ. Τριλόφου.
Να ευχαριστήσω όποιον είχε την ιδέα.
Τον τοπικό Πρόεδρο του Δ. Δ. Τριλόφου, ή την ΔΕΥΑΚ.

Στους σημερινούς καιρούς μια τέτοια απόφαση δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη Δημοτικής αρχής και
πολιτών, γιατί πράγματι το καλοκαίρι του ’12 οι κάτοικοι του Τριλόφου όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν από την έλλειψη νερού αλλά και έγιναν ανέκδοτο «πως μπορεί ο άνθρωπος να ζει χωρίς νερό».
 
  Αετόπουλος Παύλος
«Επισκέπτης» ερασιτέχνης
κηπουρός Τριλόφου.
Και που αισιοδοξεί να γίνει μόνιμος κάτοικος στο μέλλον.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ψήφισμα του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου εναντίον εφεδρειών και απολύσεων στους δήμους 

  ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ
* ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4093/2012
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Ή ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
 
Ψήφισμα εναντίον εφεδρειών και απολύσεων στους δήμους αλλά και γενικότερα εναντίον όλων εκείνων των μέτρων που προβλέπονται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016), ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου αλλά και ύστερα από συγκεκριμένο κείμενο ψηφίσματος που διάβασε ο ίδιος και κατέθεσε προς ψήφιση. 
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Η απόφαση για έκδοση ψηφίσματος έχει ως εξής: «Το Δ.Σ Δήμου Δίου - Ολύμπου είναι ριζικά αντίθετο με τις ρυθμίσεις του Ν.4093/2012 ‘‘Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016’’.
• Διαφωνεί πλήρως με τη θέσπιση του λεγόμενου «Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» αφού κάτι τέτοιο αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνιστά μια απαράδεκτη επιτροπεία. Αντί να αποδοθούν στην αυτοδιοίκηση οι πόροι που επί χρόνια υπεξαιρούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αντί να αποδοθούν οι πόροι για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάστηκαν και συνεχίζουν να μεταβιβάζονται, εγκαθίστανται αντισυνταγματικές «επιτροπείες» για να ελέγχουν τη φτώχεια των δήμων και να τιμωρούν ακόμη και τους πολίτες με αύξηση τελών.
• Διαφωνεί με τις περικοπές στις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού και την πλήρη απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016 σε συγκεκριμένες ειδικότητες, δηλαδή σε κρίσιμους τομείς όπως είναι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες περιβάλλοντος ή οι κοινωνικές υπηρεσίες, αφού με τον τρόπο αυτό δυναμιτίζεται η λειτουργία των δήμων. Οι αναιμικές από προσωπικό δημοτικές υπηρεσίες είναι απολύτως βέβαιο πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διαλυθούν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.
• Διαφωνεί με τις απαράδεκτες διατάξεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων, οι οποίες αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τις δημοτικές υπηρεσίες και στέλνουν ακόμη περισσότερους στην αβεβαιότητα και την ανεργία.
• Διαφωνεί με τη συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, η οποία επιδεινώνει την οικονομική θέση και την ανασφάλειά τους και θίγει την αξιοπρέπειά τους. Εργαζόμενοι που απλώς επιζούν ή ζουν με δανεικά δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν και να παράγουν αυτά που θέλουν και μπορούν.
• Διαφωνεί πλήρως με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος επισημοποιεί την με αμείωτη ένταση υπεξαίρεση των πόρων της αυτοδιοίκησης και σφραγίζει ουσιαστικά την κατάρρευση των δήμων.
-Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις ρυθμίσεις αυτές και όλες εκείνες οι οποίες οδηγούν τη χώρα μας σε αδιέξοδο, την οικονομία σε ύφεση, το λαό στη φτώχεια και την αυτοδιοίκηση στην καταστροφή.
-Καταδικάζει την επιχείρηση κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης και του οικονομικού στραγγαλισμού των δήμων.
-Εκφράζει τη βεβαιότητα πως η απαξίωση της αυτοδιοίκησης δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο, αλλά μία πολιτική επιλογή. Όμως η επιλογή υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργεί την απόλυτη ανάγκη εγρήγορσης και κινητοποίησης όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του  εισηγητή, έχοντας υπόψη τις ρυθμίσεις του Ν.4093/2012 ‘‘Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016’’ και μετά από διαλογική συζήτηση.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ
«1. Καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνταγματικά δικαστήρια, εναντίον των απαράδεκτων και καταστροφικών ρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου.
2. Ζητά τη συνέχιση του έκτακτου συνεδρίου στο οποίο πρέπει να αποφασιστούν ενέργειες και δράσεις για να μην εφαρμοστούν οι αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές, αντεργατικές και αντιευρωπαϊκές διατάξεις του μεσοπρόθεσμού.
3. Αποφασίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία προς τα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις προσωπικού, και δεν θα εκδοθεί καμία σχετική διοικητική πράξη και τώρα και στο μέλλον, πλην εκείνων που αφορούν ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα.
4. Αποφασίζει να παρέχει νομική υποστήριξη προς τα στελέχη της υπηρεσίας και το δήμαρχο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πειθαρχική ή άλλη δίωξη.
5. Προτείνει τη λήψη απόφασης από το συνέδριο της ΚΕΔΕ για την ομαδική υποβολή παραιτήσεων των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας, προκειμένου να καταστήσει σαφή τη βούληση της αυτοδιοίκησης για έναν ασυμβίβαστο καιανυποχώρητο αγώνα».Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Απο την Διάλεξη του κ.Χρήστου Γιανναρά στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την Δευτέρα 19-11-2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πως θα είναι η νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ!

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ
Παντού ξενοίκιαστα...


Παντού ξενοίκιαστα...


Σε κατάρρευση έχει οδηγηθεί η αγορά ακινήτων. Η έκρηξη της ανεργίας, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η ύφεση έχουν προκαλέσει μείωση των ενοικίων των κατοικιών μέχρι και... 50% και των καταστημάτων έως και 45%.
Ξενοίκιαστα καταστήματα και διαμερίσματα από ενοικιαστές που άφησαν «φέσια» στους ιδιοκτήτες τους, από πολίτες που δεν άντεξαν την κρίση και επέστρεψαν στα πατρικά τους αλλά κι από επιχειρηματίες που έκλεισαν τις εταιρείες τους είναι το σκηνικό που αντικρίζει κανείς στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Β. Ελλάδα και στην Κρήτη.

Από την έρευνα αναδεικνύεται επίσης πως πολλοί ιδιοκτήτες «πάγωσαν» τις εξώσεις, καθώς έτσι προσδοκούν να εισπράξουν τα καθυστερούμενα ενοίκια για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, ενώ ενοικιαστές επιλέγουν τη συγκατοίκηση και μάλιστα σε διαμερίσματα που δεν εξαρτώνται από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κυριολεκτικά στα αζήτητα τα ακίνητα με κεντρική θέρμανση στη Β. Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες τους προσφέρουν πλέον ως δέλεαρ την περαιτέρω μείωση του ενοικίου μόνο για τους χειμερινούς μήνες. Στην Καλαμαριά, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ., 15ετίας, «έριξε» το ενοίκιο από τα 550 ευρώ στα 360, αλλά δεν έχει βρει ενοικιαστή εδώ και 8 μήνες. Τώρα το μειώνει στα... 160 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ως επιπλέον κίνητρο.

Στα διαμερίσματα με ατομική θέρμανση η πτώση τιμών περιορίζεται στο 25% μεσοσταθμικά. Ενα τέτοιο διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που μισθωνόταν 350-400 ευρώ, σήμερα νοικιάζεται με 200-300 ευρώ.

Πλήρης είναι η κατάρρευση των τιμών στα μεγάλα διαμερίσματα. Διαμέρισμα 140 τ.μ. στο Καραμπουρνάκι, που ήταν νοικιασμένο με 1.200 ευρώ, δόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για 600 ευρώ.

Το 2011 στα ανατολικά προάστια της Αττικής το κόστος ενοικίασης κυμαινόταν από 4,5 έως 6,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Φέτος έχει υποχωρήσει στα 4 ευρώ και 5,8 αντίστοιχα.
Στα νότια προάστια οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο σημείωσαν μικρή κάμψη. Από τα 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο διολίσθησε στα 11 ευρώ και αντίστοιχες μειώσεις έχουν συντελεστεί στα μικρότερα διαμερίσματα. Από τα 8 ευρώ μειώθηκε στα 7 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στο κέντρο της Αθήνας τα μισθώματα διαμορφώνονται φέτος στα 15 ευρώ από 18 ευρώ το τετραγωνικό πέρυσι και στα μικρότερα διαμερίσματα έπεσε στα 6 από 9 ευρώ πέρυσι.
Οσο για τα καταστήματα, οι πινακίδες με την επισήμανση «ενοικιάζεται» είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο στην εμπορική Αθήνα και στους γύρω δρόμους. Οι επαγγελματίες της δεκαετίας του 2000 που πλήρωναν όσο όσο για λίγα τετραγωνικά μέτρα αποτελούν παρελθόAναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Δήμος με...3.500 κηπουρούς! ...


Αναφερόμενος στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους και την απόφαση να ορισθεί ειδικός ανακριτής για διαλεύκανση υποθέσεων κατασπάλησης εκατομμυρίων ευρώ, ανώτατος δικαστικός είπε χαρακτηριστικά στην... "Καθημερινή της Κυριακής": «Η διαφθορά σε δήμους και η διασπάθιση κονδυλίων σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ είναι πολύ πιο διευρυμένο φαινόμενο απ' ότι νομίζαμε». Παράλληλα, το Έλεγκτικό Συνέδριο άρχισε ελέγχους και στον τομέα εσόδων των δήμων, ανακαλύπτοντας σημεία και τέρατα.

Δήμοι δεν εισπράττουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αδιαφορούν για βεβαιωμένες προς αυτούς οφειλές, ενώ χάος επικρατεί στην εκμετάλλευση κοινόχρηστων ακινήτων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή μεγάλου δήμου στον οποίο λειτουργούσε επιχείρηση καλλωπισμού πρασίνου, με φερόμενους ως απασχολούμενους 3.500 υπαλλήλους!Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Δημοσκόπηση Pulse RC : Πτώση των κομμάτων της συγκυβέρνησης...
Πτώση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με...
19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία. Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου): ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5) ΝΔ: 21,5% (22) Χρυσή Αυγή: 13,5% (13) Ανεξάρτητοι Ελληνες: 7,5% (7) ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7) ΚΚΕ: 5,5% (5,5) ΔΗΜΑΡ: 4% (4) Άλλο: 2,5% (2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5) Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5) Οικολόγοι: 1% (1) Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μπαίνει «χειρόφρενο» στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης...Από σήμερα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σταματάει επ' αόριστον την εκτέλεση των δρομολογίων στο νομό, καθώς τα ταμεία άδειασαν και υπάρχει αδυναμία προμήθειας καυσίμων. «Η εταιρεία ζητά την κατανόηση του...
επιβατικού κοινού για την αδυναμία της να προσφέρει συγκοινωνία», επεσήμανε στον «Αγγελιοφόρο» ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Μαργαριτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια της γραμμής Αθηνών και τα μαθητικά. Παρόμοια είναι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης). Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, προειδοποιεί ότι τα δρομολόγια θα σταματήσουν την 1η Δεκεμβρίου εφόσον το αρμόδιο υπουργείο δεν δώσει στον ΟΑΣΘ μέρος των οφειλομένων που ανέρχονται στα 35,5 εκ. ευρώ. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σήμερα, οπότε και ο κ. Στεφανίδης θα έχει επικοινωνία με τη ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών...Aναρτήθηκε από:ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ιστορικές φωτογραφίες της Αναγέννησης Κολινδρού


Φωτογραφίες παλαιότερων ετών αναρτημένες στο facebook της Αναγέννησης...


Αν είναι δυνατόν!!!!Κι όμως όλα
γίνονται....Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο .....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ρε παιδιά, τι παιδί είναι αυτό; Ξέρετε;
Και το όνομα αυτού, Χρήστος Μυστρίδης.
Ο Πρόεδρος των ΑΡΧΟΝΤΩΝ ...ΔΡΟΜΕΩΝ της περιοχής μας!
Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΡΟΜΕΩΝ Πιερίας ο Χρηστάρας ο Μηστρίδης και μάλιστα ίσως ο πρώτος και ταχύτατα διαδραστικός και ...γουστόζος αρχών αρχόντων του νομού Πιερίας μου.....
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙ ....ΕΚΕΙΝΟΣ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ. 

7° Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης :


«Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα Μαθηματικά»

7ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:45, με θέμα:

«Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα Μαθηματικά».

Το θέμα θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καούνας (πρώην δάσκαλος του Σχολείου μας).
Συνδιοργανωτές:
7° Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης       

Σύλλογος Γονέων 
Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου ΚατερίνηςAναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝ...ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ....ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!!

Οταν θα γίνει και πάλι ο ουρανός ....γαλανός η ψυχή σου θα ...γαληνέψει κι ίσως και να ...λευκάνει!
Κι αν ποτέ η ...άτιμη αυτή ΚΑΛΗΜΈΡΑ γίνει επιτέλους ....ΚΑΛΗ κι ο ουρανός θα ντυθεί στα γιορτινά  του κι η θάλασσα θα ντυθεί τα ....ΚΑΛΑ της! Και να γίνει στα ...καλά καλή και στα καλύτερα, καλύτερη!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝ...ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ....ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!! 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα στη Βόρεια Ελλάδα - Δεν κινδυνεύει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού


Πόλεμος μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αιρετών και εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση έχει ξεσπάσει με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά 27.000 υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Του Νίκου Ηλιάδη

Εξ αυτών, οι 2.000 σχεδιάζεται να απομακρυνθούν έως το τέλος του χρόνου και οι
υπόλοιποι μέσα στο 2013. Σημαντικό μέρος αυτής της μισθολογικής «ελάφρυνσης» του δημοσίου θα πέσει στις πλάτες της αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει οδηγήσει τους αιρετούς σε «αντάρτικο» και ανυπακοή, τους δε εργαζόμενους σε διαρκείς κινητοποιήσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη ότι η διαθεσιμότητα δεν συνεπάγεται απόλυση, μεγάλη μερίδα δημάρχων και περιφερειαρχών, πιεζόμενοι και από τους εργαζόμενους, αρνούνται να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Εξαιτίας αυτού κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια πόσους από τους εργαζόμενους αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις που έχουν θεσπιστεί έχουν προκαλέσει ποικίλες ερμηνείες και συγχύσεις.
Το κουβάρι αυτό επιχειρεί να ξετυλίξει η «ΜτΚ», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τις περιφέρειες της Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από κάθε δήμο και περιφέρεια ξεχωριστά, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της διαθεσιμότητας βρίσκονται περί τους 300 υπαλλήλους. Εξ αυτών 122 αφορούν δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιποι 168 την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και τις τρεις αιρετές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. 

Κεντρική Μακεδονία
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας το μέτρο της διαθεσιμότητας φαίνεται πως θίγει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, μόλις έξι. Πρόκειται για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Κατερίνης και Βέροιας. Οι υπόλοιποι 32 εξαιρούνται του μέτρου καθώς τα αριθμητικά δεδομένα δεν πληρούν τις σωρευμένες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (βλέπε πλαίσιο 1). Η κατάσταση που επικρατεί ανά δήμο έχει ως εξής:

Νομός Θεσσαλονίκης
Από τους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα διαθέτουν μόνον οι τέσσερις. Στον δήμο Θεσσαλονίκης στην κατηγορία των υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ ΙΔΑΧ) υπάγονται 39 υπάλληλοι, εκ των οποίων περί τους τέσσερις με πέντε εξαιρούνται λόγω των ειδικών κριτηρίων (αναπηρία, μονογονεϊκές κ.ά.). Στην Καλαμαριά υπάρχουν 18 προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι, εκ των οποίων όμως τέσσερις εξαιρούνται. Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου υπάρχουν 31 υπάλληλοι, ενώ στον δήμο Παύλου Μελά ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 15. Σύμφωνα με τους δημάρχους, κανείς από τους ανωτέρω δήμους δεν έχει στείλει ακόμη ονομαστικές καταστάσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Ο δήμος Θερμαϊκού εξαιρείται, καθώς ο αριθμός των ΔΕ ΙΔΑΧ είναι μικρότερος του δέκα. Προχθές ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής έστειλε επιστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία λέει ότι δεν μπορεί να στείλει ονόματα καθώς ο δήμος βρίσκεται σε κατάληψη. Στη Θέρμη, στην κατηγορία ΔΕ ΙΔΑΧ υπάγονται 22 υπάλληλοι, αλλά μετά την εφαρμογή των διαφόρων κριτηρίων εξαιρέσεως απομένουν τελικώς εννέα και συνεπώς ο δήμος εξαιρείται.
Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών υπάλληλοι ΔΕ ΙΔΑΧ υπάρχουν επτά, άρα εξαιρούνται ως λιγότεροι του δέκα, ένας στο δημοτικό κοινωνικό κέντρο και έντεκα στην κοινωφελή επιχείρηση, οι οποίοι επίσης εξαιρούνται καθώς δεν πληρούν το κριτήριο του 25% ανά ειδικότητα.
Στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο δήμαρχος αποφεύγει να δώσει τον ακριβή αριθμό των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης διαβεβαιώνει πάντως ότι, μετά την εφαρμογή του κριτηρίου του 25%, ο δήμος τελικώς εξαιρείται. Στον δήμο Ωραιοκάστρου οι ΔΕ ΙΔΑΧ ανέρχονται σε 13, όμως έξι από αυτούς υπάγονται σε εξαιρέσιμες κατηγορίες, οπότε ο δήμος μένει εκτός μέτρου διαθεσιμότητας.
Κάτω από δέκα υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας διαθέτουν και οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Βόλβης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Λαγκαδά, οι οποίοι κατά συνέπεια εξαιρούνται του μέτρου.

Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς
Στην Ημαθία πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο ο δήμος Βέροιας, ο οποίος έχει 13 υπαλλήλους που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας, εκ των οποίων δύο εξαιρούνται, ένας ως ΑμΕΑ και ένας ακόμη επειδή είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, «οι έντεκα είναι από τους καλύτερους και πλέον καταρτισμένους υπαλλήλους μας, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που αποδεικνύει πόσο άδικη και αναποτελεσματική είναι αυτή η ρύθμιση». Στη Νάουσα ο αριθμός των ΔΕ ΙΔΑΧ είναι μικρότερος του δέκα και συνεπώς ο δήμος εξαιρείται. Το ίδιο συμβαίνει και στον δήμο Αλεξάνδρειας.
Στο νομό Κιλκίς, στον ομώνυμο δήμο είχαν απαριθμήσει αρχικά περί τους 22 υπαλλήλους, που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στη συνέχεια, έπειτα από νέα ενδελεχή καταγραφή και αφού εξαιρέθηκαν όσοι εκ του νόμου αποκλείονται του μέτρου, ο τελικός αριθμός κατήλθε στους εννέα, οπότε ο δήμος εξαιρείται. Επτά υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ διαθέτει ο δήμος Παιονίας σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Λαπόρδα και συνεπώς και αυτός εξαιρείται. 
Στον νομό Πέλλας ο δήμος Έδεσσας διαθέτει μόνον δύο υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ και αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ. Στους δήμους που εξαιρούνται περιλαμβάνεται και αυτός της Σκύδρας. Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Χοΐδη, ο δήμος έχει εννέα ΔΕ ΙΔΑΧ και άλλους τόσους η δημοτική επιχείρηση, συνεπώς, επειδή είναι κάτω του δέκα ανά διοικητική μονάδα, εξαιρούνται. Πέντε υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ διαθέτει ο δήμος Αλμωπίας, ο οποίος επίσης εξαιρείται. Ο δήμος Πέλλας διαθέτει 24 υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ, ωστόσο επειδή δεν εκπληρώνεται το κριτήριο του 25% ανά ειδικότητα και αυτός ο δήμος εξαιρείται. 

Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική
Στην Πιερία πρόβλημα υπάρχει μόνο στον δήμο Κατερίνης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάγονται 16 υπάλληλοι. Ωστόσο, ονόματα δεν έχουν σταλεί στο υπουργείο. Αντιθέτως εξαιρούνται ο δήμος Δίου-Ολύμπου καθώς διαθέτει λιγότερους από δέκα υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ και ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, που δεν διαθέτει κανέναν. 
Στο νομό Σερρών ο ομώνυμος δήμος εξαιρείται καθώς διαθέτει μόνο έξι υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, στο υπουργείο εστάλη μόνο ο αριθμός των υπαλλήλων και όχι τα ονόματά τους. Ο δήμος Βισαλτίας εξαιρείται επίσης καθώς διαθέτει μόνο οκτώ υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ. Το ίδιο ισχύει και για τους δήμους Εμμανουήλ Παππά με πέντε υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ, Νέας Ζίχνης με επτά, Ηράκλειας με τρεις και Σιντικής με έξι. Ο δήμος Αμφίπολης δεν διαθέτει κανέναν τέτοιο υπάλληλο. 
Στη Χαλκιδική, ο δήμος Πολυγύρου διαθέτει συνολικά 31 υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ, ωστόσο λόγω των σωρευτικών προϋποθέσεων τελικώς εξαιρείται του μέτρου της διαθεσιμότητας. Ο δήμος Αριστοτέλη έχει μόνο τρεις υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ και συνεπώς εξαιρείται του μέτρου. Το ίδιο ισχύει και για τον δήμο Σιθωνίας με τέσσερις ΔΕ ΙΔΑΧ. Στον δήμο Κασσάνδρας, σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Παπαγιάννη, παρότι υπάρχουν 22 υπάλληλοι ΔΕ ΙΔΑΧ, μετά τις διαδοχικές εξαιρέσεις και τα ειδικά κριτήρια ο αριθμός των υπαλλήλων ανά διοικητική μονάδα (δήμος, δημοτική επιχείρηση) είναι μικρότερος του δέκα και ο δήμος εξαιρείται. Κάτω των δέκα υπαλλήλων ΔΕ ΙΔΑΧ διαθέτει και ο δήμος Νέας Προποντίδας. 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ο κανόνα και οι εξαιρέσεις
Το μέτρο της διαθεσιμότητας αφορά υπαλλήλους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν στις ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπάλληλοι που, αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία. Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Άτομα που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑμΕΑ, είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά, είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά. Επίσης εξαιρούνται όσοι έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής.
Πέραν των ανωτέρω εξαιρέσεων, για να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, θα πρέπει ανά δήμο και διοικητική μονάδα (π.χ. δημοτική επιχείρηση) να πληρούνται και οι ακόλουθες προϋποθέσεις: ο αριθμός των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων να είναι μεγαλύτερος των δέκα ανά φορέα, να μην υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων του δήμου και τέλος να μην υπερβαίνει το 25% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων της κάθε ειδικότητας, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας ή σχέσης εργασίας.

ΚΑΣΟΣ Ο δήμος με τους… μηδέν υπαλλήλους!
Μεταξύ των συνολικά 325 δήμων υπάρχει και ένας, ο οποίος δεν πρόκειται να πληγεί ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον από το μέτρο της διαθεσιμότητας καθώς δεν διαθέτει ούτε έναν διοικητικό υπάλληλο! Πρόκειται για τον δήμο Κάσου, ο οποίος διαθέτει στο δυναμικό του συνολικά τέσσερις υπαλλήλους: έναν δημοτικό αστυνόμο, μια υπάλληλο στο ΚΕΠ και δύο καθαρίστριες! Όπως εξήγησε στη «ΜτΚ» ο δήμαρχος Δημήτρης Ερωτόκριτος, «τα διοικητικά καθήκοντα τα ασκούμε πότε εγώ και πότε ο αντιδήμαρχος». Το ίδιο συμβαίνει και με πολλές άλλες εργασίες, όπως η αποκατάσταση βλαβών, ακόμη και η αποκομιδή των απορριμμάτων. «Κατά καιρούς μπορούμε και συνάπτουμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να εξασφαλίσουμε οδηγό για το απορριμματοφόρο, όταν δεν συμβαίνει αυτό ,η δουλειά γίνεται από μας», τονίζει ο δήμαρχος. Ο κ. Ερωτόκριτος συναντήθηκε προ εβδομάδων με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον έπεισε να εξαιρέσει τους μικρούς νησιωτικούς δήμους από την καθολική απαγόρευση προσλήψεων. «Σύμφωνα με το οργανόγραμμα χρειαζόμαστε 24 υπαλλήλους. Μέχρι όμως να γίνουν οι προκηρύξεις και να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός, θα περάσουν τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια», τονίζει ο δήμαρχος Κάσου. 
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι όπως η Χάλκη, το Αγαθονήσι κτλ., που διαθέτουν έως δύο υπαλλήλους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ 170… διαθέσιμοι
Στο σύνολο των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων ανά την Ελλάδα, περίπου 400 εντάσσονται στα κριτήρια προς διαθεσιμότητα. Ειδικότερα, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης οι εργαζόμενοι είναι κοντά στους 1.900. Από αυτούς στα κριτήρια προς διαθεσιμότητα υπάγονται 113 περιπτώσεις, οι περίπου 40 από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός, εφόσον εξαιρεθούν οι έχοντες αναπηρίες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κτλ., δεν αναμένεται να υπερβεί τους 90. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική περιφέρεια έχει αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων καθώς και αυτών που εξαιρούνται του μέτρου. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Καρούντζος έχει στείλει εδώ και καιρό επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους ζητά την ενίσχυση της κρατικής περιφέρειας με τουλάχιστον εκατό άτομα προσωπικό, μέσω της μετακίνησης πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες υπηρεσίες. Οι ελλείψεις στην κρατική περιφέρεια αφορούν τις υπηρεσίες αλλοδαπών και ιθαγένειας, απ’ όπου μάλιστα προέρχονται αρκετοί από τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους. Η μετακίνηση των υπαλλήλων επρόκειτο να γίνει προ αρκετών μηνών αλλά για ανεξήγητους λόγους η υπόθεση κόλλησε στο υπουργείο Εσωτερικών.


Η αιρετή περιφέρεια
Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μέτρο της διαθεσιμότητας αφορά περί τα 55 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη. Αρκετοί από αυτούς τους υπαλλήλους υπηρετούν στο γραφείο του περιφερειάρχη και του αναπληρωτή του, καθώς στη συντριπτική πλειονότητά τους είχαν προσληφθεί από τους Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, και έγιναν αορίστου χρόνου με τον περίφημο νόμο Παυλόπουλου. Μέχρι στιγμής, πάντως, κατάλογος με ονόματα υπαλλήλων που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας δεν έχει αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ανατολική και Δυτική Μακεδονία
Περίπου 1.200 υπάλληλοι απασχολούνται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάγονται 25 υπάλληλοι, από τους οποίους εξαιρούνται όμως οι έντεκα (λόγω αναπηρίας κτλ.), συνεπώς το μέτρο αφορά προς το παρόν 14. Η σχετική κατάσταση πάντως δεν έχει σταλεί ακόμη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία υπηρετούν 780 εργαζόμενοι, στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάγονται, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, 10 εργαζόμενοι. Εξ αυτών όμως δύο εξαιρούνται. Λόγω κατάληψης, ο κατάλογος με τα ονόματα δεν έχει ακόμη σταλεί στο υπουργείο. Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΙ Ή ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΞΈΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ;

Τάκης Αδαμόπουλος ο ...πρόεδρος των αποστράτων σωμάτων ασφαλείας του νομού Πιερίας. Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ...ΣΕΡΙΦΗΣ!
Θα ήθελα να μου πει ο φίλος μου ο Τάκης αν ξέρει τωρα που είναι και Πρόεδρος, να μου πει που πήγε τελικά το ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Τότε ο Τάκαρος ηταν απο εκείνους που το εμπνεύστηκαν, ενώ τωρα είναι απο εκείνους που το ...ψάχνουν, καθώς ...χάθηκε!
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΙ Ή ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΞΈΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ; 

Εθελοντική αιμοδοσία στο Λόφο 
   
   
  
    Ο Όμιλος Αιμοδοτών Λόφου «Άγιοι Ανάργυροι» διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Λόφου, από κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γ.Ν.Ν.Κατερίνης, από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
          Καλούνται τα μέλη και όσοι μπορούν να δώσουν αίμα να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία.
Απαραίτητα προστατευτικά μέτρα την προηγούμενη ημέρα
1.   Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
2.   Να μην έχει γίνει λήψη φαρμάκων
3.   Να μην έχει ξενυχτήσει
4.   Συνίσταται η λήψη ελαφρού πρωινού


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ...

Μακρυπούλια VS Μακρυπούλια..

Σε ερωτικές σκηνές η Ζέτα στο MEGA (κάποια χρόνια πριν) από την ταινία "The Kings of Mykonos" , απέναντι στη live Ζέτα του ΑΝΤ-1 -λαμπερή παρουσιάστρια του Dancing with the Stars.
Διαλέξτε και πάρτε.
Ζέτα έχουν τα δυο μεγάλα ανταγωνιστικά κανάλια.
Και...

τίποτα περισσότερο...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ