PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ..!!!

Παραλίγο να πνιγεί με κανό ο Γ.Παπανδρέου! - Όλο το περιστατικό


Tο περιστατικό είναι αληθινό. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στον Μαραθώνα με έναν φρουρό του για να κάνει κωπηλασία-κανό. Είναι από τα αγαπημένα του. Μπήκε μέσα και έφυγε αλλά δεν γύρισε ποτέ! Χάθηκε και παραλίγο να πνιγεί. Ο φρουρός του ανησύχησε και κάλεσε το λιμενικό ενώ κάποιες πληροφορίες λένε ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός αφού ο Παπανδρέου είχε φθάσει με το κανό μεταξύ Ραφήνας-Ευβοιας. Σύμφωνα με...


την εφημερίδα "Παρόν", ένας ψαράς τον βρήκε και όταν ο Παπανδρέου του είπε:

- Βοήθεια είμαι ο Γ.Παπανδρέου

ο ψαράς του απάντησε:

- Ναι καλά σιγά μην είσαι ο Παπανδρέου!

Ο Ψαράς τον βοήθησε και τον περιέθαλψε μέχρι την ακτή ενώ υπάρχει και άλλη εκδοχή που λέει ότι τον περισυνέλεξε τον λιμενικό σώμα. Το θέμα σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα κρατήστηκε πετασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους!


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ troktiko

Χαιρετισμός Νομάρχη Πιερίας στην εκδήλωση τιμής στον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή































Εξοχότατε, Κύριε Πρόεδρε



Ως Νομάρχης Πιερίας και εκ μέρους όλων των Πιεριέων που έχω την τιμή να τους εκπροσωπώ, σας καλωσορίζω στην Πιερία μας, εδώ στο αρχαίο Δίον, στη γη των θεών, στους πρόποδες του Ολύμπου. Σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική ειδική εκδήλωση, που τιμούμε τον Καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, έναν πραγματικά άξιο τιμής Έλληνα, επιστήμονα και αληθινό συμπατριώτη μας.



Ως Έλληνας θα μπορούσα να πω ότι τιμούμε τον Καθηγητή για την ανεκτίμητη προσφορά του στην επιστήμη και στην πατρίδα. Με ορόσημα τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και μια σειρά από δημόσια αξιώματα από τα οποία πέρασε ο Δημήτρης Παντερμαλής τόλμησε, καινοτόμησε και διακρίθηκε.
Ως Νομάρχης Πιερίας θα μπορούσα επίσης να πω ότι τιμούμε τον Καθηγητή, διότι μετουσίωσε σε πράξη εδώ και χρόνια το όραμά μας για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, για τη συμμετοχή στα κοινά πράγματα. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι μέσα από το έργο του, μέσα από την ανασκαφή δεν άλλαξε η ποιότητα ζωής, η αισθητική, ο σεβασμός μας στο περιβάλλον, αλλά και η ενεργός συμμετοχή των εντοπίων στο μεγάλο ανασκαφικό έργο.



Τέλος, ως Δημότης Δίου, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσα στο διπλανό χωριό, στην Καρίτσα, έχω να πω ότι ο Δημήτρης Παντερμαλής είναι εδώ και χρόνια συντοπίτης μας και συνδημότης μας.



Θυμάμαι πολύ καλά τον αρχαιολογικό χώρο πριν το 1970, όταν ο δάσκαλος του κ. Παντερμαλή, ο Γιώργος Μπακαλάκης είχε ξεκινήσει τις ανασκαφές. Τότε, που είχαν αναδειχθεί μόνο τα τείχη και ένα μέρος του Ρωμαϊκού Θεάτρου. Και αντικρύζω τη σημερινή πραγματικότητα, ένα αρχαιολογικό πάρκο, με πλήθος σημαντικότατων ευρημάτων, με τις θέρμες, το μικρό ωδείο, την Έπαυλη του Διονύσου, το Ιερό του Διός, της Ίσιδος, με την πρωτοποριακά Αρχαιοθήκη, που επιτρέπει στο κοινό να βλέπει αρχαιολογικά ευρήματα όπως ήλθαν στο φως.



Κύριε καθηγητά

Θα κλείσω λέγοντας αυτό που επιλέξαμε να αναγράφει η τιμητική πλακέτα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας προς εσάς.

«Οι άνθρωποι κτίζουν τον πολιτισμό και εσείς είστε ένας από αυτούς».

Γιώργος Παπαστεργίου
Νομάρχης Πιερίας
Δίον, 11 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ























Με την επανεκλογή του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου στην Προεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου, για την επόμενη τετραετία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ύπατης Αρχής του Ιδρύματος και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 στην έδρα του Ιδρύματος στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος του Διεθνούς Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου Γιώργος Παπαστεργίου δήλωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο φιλοδοξεί να ανοίξει νέα σελίδα στη λειτουργία του Ιδρύματος, μετά και την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στις 9-12 Ιουλίου 2009 την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας. “Το νέο Δ.Σ. έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και να δώσει ψυχή στο ίδρυμα. Ξεκινάμε με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο, να κάνουμε γνωστή ανά τον κόσμο τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, την ιστορία της Μακεδονίας και όλα εκείνα τα οποία ως Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας”.

Εκτός από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, στη νέα εκτελεστική γραμματεία του Ιδρύματος εκλέχθηκαν, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ύπατης Αρχής του Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος (Α' Αντιπρόεδρος) και ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (Β' Αντιπρόεδρος) και μετά από τις εκλογές αναδείχθηκαν ως μέλη οι εξής: Ερρίκος Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Κάκαλος, Ελπίδα Παπαδοπούλου, Δημήτριος Πειστικός, Νικόλαος Πίτσιας και Αναστασία Φιλιπποπούλου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαστεργίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Πρόεδρο της Ανώτατης Αρχής του Ιδρύματος από την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής Φώτη Γερασόπουλο, για τα τέσσερα χρόνια προσφοράς του στο Ίδρυμα, στη θέση του οποίου εξελέγη, στο πλαίσιο του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, ο Πάνος Σπηλιάκος.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουμε

Οι εκπτώσεις που αρχίζουν επίσημα στις 15 Ιουλίου, δίνουν την ευκαιρία, στους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων αλλά ταυτόχρονα κρύβουν και αρκετές παγίδες:

Το ΕΛΚΕΚΑ( Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών) συμβουλεύει τους καταναλωτές:

- Πριν βγείτε για ψώνια να σκεφτείτε καλά τις ανάγκες που έχετε και μη δημιουργείτε τεχνητές, μην πέφτετε θύματα της υπερκατανάλωσης.

- Μην αγοράζετε με την λογική του φθηνού εάν δεν το χρειάζεστε, είναι περιττό και δεν έχετε κανένα κέρδος.

- Μην επηρεάζεστε από την διαφήμιση. Η ωραιοποιημένη εικόνα των προϊόντων δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

- Πριν αγοράσετε, κάνετε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξετε σωστά.

- Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να πάρετε πίσω τα λεφτά σας

Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων.

Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Κάθε είδος πρέπει να γράφει δύο τιμές. Μία που ίσχυε πριν την έκπτωση και μία που προκύπτει μετά καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση από την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Εφήβων της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Οκλαντ έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Εφήβων έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.



Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες μας, στον προπονητή και σε όλο το τεχνικό επιτελείο, σ΄ όλους όσοι εργάστηκαν για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
































ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΟΥ 10ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ

63ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Λιτόχωρο Πιερίας, 11 Ιουλίου 2009

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ και σας συγχαίρω για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.

Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλα τα μέλη σας για την δύναμη και την αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας.

Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στην δύναμη του Ελληνισμού.

Όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων: Ευημερία, ειρήνη, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

Ένα όραμα που όλοι οι λαοί της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Ένα όραμα που απαιτεί πίστη, σκληρή δουλειά, πραγματικά φιλικές σχέσεις και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Και σ΄ αυτό τον κοινό στόχο θέλω να καλέσω την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα. Να εγκαταλείψει έμπρακτα την κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Να αποδεχθεί αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία. Nα επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.

Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για την προσφορά σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες σας και πίστη στον κοινό μας στόχο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο Ryan Reynolds

είναι τελικά αυτός που πήρε το… χρίσμα και θα ερμηνεύσει τον super hero Green Lantern στην κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου κόμικ της DC. Ο Reynolds επικράτησε των δύο βασικών αντιπάλων του, Bradley Cooper και Justin Timberlake, και πήρε τον ρόλο.

Η Warner, σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη Martin Campbell, προσπαθούσε εδώ και περίπου πέντε μήνες να βρουν τον κατάλληλο ηθοποιό για να ερμηνεύσει την κινηματογραφική εκδοχή του δημοφιλή super hero. Τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο του Reynolds, που πρόσφατα απολαύσαμε στο πλευρό της Sandra Bullock στην κομεντί «The Proposal».

Έτσι, ο Reynolds γίνεται ο πρώτος ηθοποιός που θα έχει παίξει στη μεγάλη οθόνη ήρωες, που προέρχονται τόσο από κόμικ της Marvel όσο και της DC.

GORAN BREGOVITS LIVE




















Ο Goran Bregovic, ο συνθέτης του ''Καιρού των Τσιγγάνων'', του ''Undergound'', και άλλων κινηματογραφικών επιτυχιών, γνωστός και από τις συνεργασίες του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Νταλάρα, ξεκινά στα τέλη Ιουλίου τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις στην χώρα μας, στα πλαίσια μίας περιοδείας που περιλαμβάνει σταθμούς σε 12 Φεστιβάλ.

Μόλις πρόσφατα, κυκλόφορησε το πρώτο μέρος από τo διπλό άλμπουμ του με τίτλο “ALKOHOL” και για άλλη μια φορά ξεκίνησε την διαδρομή του στα μεγάλα Φεστιβάλ του Πλανήτη, σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.

Neverland ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ένα αντίγραφο του διάσημου ράντσου του Michael Jackson, της Neverland, θα κατασκευαστεί σε ένα νησί έξω από τη Σανγκάη, σύμφωνα με δημοσίευμα κινέζικης εφημερίδας. Το όλο project αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια δολλάρια σε κόστος και θα είναι έτοιμο το 2010 στην Expo της Σανγκάης.

''Φτιάχνοντας μία νέα... Neverland στην Σανγκάη θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Jackson, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στους Κινέζους φίλους να εκφράσουν την αγάπη του γι' αυτόν.'' δηλώνει ένας από τους εμπνευστές του εγχειρήματος, Qiu Xuefan.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η... κινέζικη Neverland θα έχει αφομοιώσει κάποια χαρακτηριστικά της κινέζικης κουλτούρας

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΑΡΛΙΖ ΘΕΡΟΝ




















Η ηθοποιός Σαρλίζ Θέρον, πριν από λίγες ημέρες μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι.

Η πανέμορφη ξανθιά, στην αρχή πίστευε πως έχει πάθει τροφική δηλητηρίαση, όταν όμως οι ώρες περνούσαν και οι πόνοι δεν υποχωρούσαν, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού National Enquirer, η πανέμορφη ξανθιά, έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι η ηθοποιός δεν είχε πάθει δηλητηρίαση αλλά είχε προσβληθεί από μια σπάνια μορφή ιού στο στομάχι.

ΝΑΣΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

Στην πρεμιέρα της νέας ταινίας “Bruno”, ο πρωταγωνιστής Sasha Baron Cohen, έκανε εμφάνιση με συνοδό του την Ελληνίδα Νάσια Μυλωνά, η οποία έχει ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό.

Τα φλας άστραψα ν όταν η νεαρή καλλονή, ντυμένη “σέξι φρουρός” φορώντας μια κοκκινόμαυρη στολή και ένα καυτό σορτσάκι, στάθηκε στο πλευρό του διάσημου ηθοποιού, στο promotion της πολυσυζητημένης ταινίας, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο “Empire” στο Leicester square, στο Λονδίνο.

Η φωτογραφία της Νάσιας μαζί με τον Shasha, φιλοξενήθηκε την επόμενη ημέρα στο εξώφυλλο της εφημερίδας “Metro” του Λονδίνου.

Η πανέμορφη Ελληνίδα, τους τελευταίους δύο μήνες ζει στο Λονδίνο και έχει φωτογραφηθεί για πολλά περιοδικά, όπως το όπως το «125», το «Wound», το «Slurp» και το «Pony Tail». Ο άνθρωπος που της κανόνισε τη συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν ο μάνατζερ της, Eliot Alneti.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΡΩΝ

Πρωτοβουλία διάσωσης και ανάδειξης των ιστορικών ελαιόδεντρων του νησιού, ηλικίας εκατοντάδων, ακόμα και χιλιάδων ετών που βρίσκονται διάσπαρτα στην ύπαιθρο αναλαμβάνουν 35 πολιτιστικοί σύλλογοι της Κρήτης.

Η προσπάθεια στηρίζεται επιστημονικά από το ΤΕΙ Κρήτης. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, σε όλο το νησί υπάρχουν εκατοντάδες ελαιόδεντρα ηλικίας εκατοντάδων και σε ορισμένες περιπτώσεις χιλιάδων χρόνων, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί και γίνονται "θύματα" ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως δημοσίων έργων και οικοπεδοποίησης ελαιώνων. Οι πολιτιστικοί αλλά και οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην προσπάθεια, καταγράφουν αυτά τα ελαιόδεντρα με σκοπό να τα προστατεύσουν. Στη συνέχεια σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης θα προσδιορίσουν την ηλικία των καταγεγραμμένων ελαιόδεντρων. Στόχος, είναι σε ένα χρόνο από σήμερα, να έχει διαμορφωθεί "χάρτης" της Κρήτης που θα παρουσιάζει τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα εκατοντάδες ιστορικά και αρχαία δέντρα.

ΦΕΤΙΧΙΣΤΗΣ ..!


















Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε άνδρα που έκανε επιθέσεις εναντίον γυναικών για να τους αρπάξει τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους.

Ο 27χρονος άνδρας θεωρείται ύποπτος για επιθέσεις εναντίον εννέα γυναικών στη Βόννη, το Λεβερκούζεν και την Κολωνία.

Ο δράστης τις αιφνιδίαζε , τις έριχνε στο έδαφος και άρπαζε τα παπούτσια τους.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
























Εμμένει η ΓΕΣΑΣΕ στην απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών, χαρακτηρίζοντας ως «εμπαιγμό» τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επιδόματα στους καπνοπαραγωγούς.

«Τα επιδόματα» επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ, «ίσως ανέλθουν στα 20.000.000 ευρώ για μία πενταετία, τη στιγμή που οι καπνοπαραγωγοί θα χάσουν 568.000.000 ευρώ από το εισόδημά τους. Ένα ποσό για το οποίο», τονίζεται «τόσο ο υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκαν επανειλημμένα ότι θα το διασφάλιζαν πλήρως».

Η ΓΕΣΑΣΕ εκτιμά ότι στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του Σεπτέμβρη, θα συμμετάσχουν χιλιάδες καπνοπαραγωγοί.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 300


















Τριάντα δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν το πρωί της Δευτέρας από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 290, από τα οποία 128 έχουν ιαθεί πλήρως.

Από αυτά: Τα 17 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, έξι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ διερευνώνται οι επαφές των υπόλοιπων εννέα.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι η "συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια" και προσθέτει ότι ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

Βέροια: Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τις αρχαίες στοές της πόλης

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τις αρχαίες στοές της Βέροιας, υπό την εποπτεία των ειδικών της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Στη διερευνητική τομή που πραγματοποίησαν τα συνεργεία του δήμου Βέροιας, στην αυλή του 3ου και 14ου δημοτικού σχολείου, βρέθηκε τμήμα των αρχαίων στοών της πόλης.

Το εύρημα θεωρείται σημαντικό και η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου ανέφερε σχετικά: «Οι στοές αυτές μπορεί να δώσουν νέα ιστορικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν - γι’ άλλη μια φορά - τη σημαντική ιστορία της πόλης, στις διάφορες ιστορικές περιόδους. Οι έρευνες θα συνεχιστούν. Η πόλη αποκαλύπτει την ιστορία της».

Η Ελίνα Τσινγκίρογλου

εκπρόσωπος στην Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση Νέων Καλλιτεχνών στη Βιέννη



Με τη νέα δουλειά της, η οποία έχει ως θέμα τη μετανάστευση και τον ξεριζωμό και είναι αφιερωμένη στον πατέρα της Ιερεμία, η καταξιωμένη ζωγράφος Ελίνα Τσινγκίρογλου, η "Ελίνα", εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση Νέων Καλλιτεχνών στο γνωστό ομώνυμο Μουσείο της Βιέννης, που εγκαινιάσθηκε χθες βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Επιτρόπου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ, και του Δημάρχου Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται για πέμπτη στη σειρά χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουλίου φιλοξενώντας έργα νέων καλλιτεχνών από χώρες της ΕΕ αλλά και της Λατινικής Αμερικής και τις ΗΠΑ, παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής, της διπλωματίας, πολλοί καλλιτέχνες καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Χαλκιδική κρατά τα "σκήπτρα" των προτιμήσεων των Ρουμάνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό





























Η "σαγηνευτική" Χαλκιδική, στην Ελλάδα, καθώς και το θέρετρο της Χρυσής 'Αμμου, στη Βουλγαρία, αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρουμάνους, που σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό,σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Εθνικής ‘Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων (ΑΝΑΤ), Τράιαν Μπαντουλέσκου.

Οι πωλήσεις των τουριστικών πακέτων για την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται - σύμφωνα με τον ίδιο - να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, η νέα, τουριστική τάση θέλει τους Ρουμάνους να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, προτιμώντας τη Χαλκιδική, ενώ, παράλληλα, η κίνηση των Ρουμάνων τουριστών στα ελληνικά νησιά αναμένεται πως θα καταγράψει μείωση 20%, σε σχέση με πέρυσι.

Αν και η Κρήτη και η Ρόδος δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προτιμήσεων, τα νησιά του Ιονίου "συγκρατούν", ακόμη, τους Ρουμάνους τουρίστες που «γεύτηκαν» τις ομορφιές τους.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ 6Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Την 6η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο και μια από τις 14 στον κόσμο με υψόμετρο πάνω από 8.000μ. κατέκτησε πρόσφατα ο ορειβάτης Στέφανος Βουτσελάς, μέλος του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Πρόκειται για την κορυφή των Ιμαλαΐων Cho Oyu (8201μ.).

Η διεθνής αποστολή (με συνολικά 13 μέλη) είχε αρχηγό το γνωστό Αμερικανό αρχηγό ορειβατικών αποστολών Daniel Mazur. Η ομάδα συναντήθηκε στο Κατμαντού του Νεπάλ και στη συνέχεια ταξίδεψε οδικώς στο Θιβέτ - Κίνα, όπου και έγινε η αναρρίχηση. Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας επιχειρήσεων αναρρίχησης και εγκλιματισμού στο μεγάλο υψόμετρο πριν από την τελική προσέγγιση της κορυφής.

Η τελική φάση της αναρρίχησης για την κορυφή του Cho Oyu ξεκίνησε τελικά από την κατασκήνωση Νο2 (camp2) και υψόμετρο 7.200μ. Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και προκειμένου να εκμεταλλευτούν μια μικρή, πρόσκαιρη, βελτίωση του καιρού, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι ορειβάτες κατευθείαν από την κατασκήνωση Νο2 στα 7.200μ. και όχι από την κατασκήνωση Νο3 στα 7.600μ., για να προλάβουν τον καιρό.

Έπειτα από μια μικρή στάση στην κατασκήνωση Νο3 (camp3), σε υψόμετρο 7.600μ., για έλεγχο του εξοπλισμού και της κατάστασης των ορειβατών, η πορεία συνεχίστηκε προς την κορυφή.

Κατά τη διάρκεια της ανάβασης χρειάστηκε να στηθούν σχοινιά στα δύσκολα σημεία προκειμένου να μπορέσουν οι ορειβάτες να επιστρέψουν, σε περίπτωση μειωμένης ορατότητας από την επερχομένη καταιγίδα ή σε περίπτωση που μέρος της κατάβασης χρειαζόταν να συνεχιστεί για δεύτερη νύχτα, λόγω αργοπορίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Συνήθως, τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κατάβασης, όταν οι ορειβάτες είναι εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή και λόγω της πολύωρης έκθεσης σε συνθήκες ελάχιστου οξυγόνου.

Λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών μονό δύο από τα μέλη, ο Στέφανος Βουτσελάς και ο αρχηγός της αποστολής, κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην κορυφή.

Η κατάβαση έγινε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χιονόπτωση και ανέμους να ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα, αλλά τελικά στέφθηκε με επιτυχία.

Αναβιώνουν τα έθιμα του Πόντου στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

























Ο γαμπρός και η νύφη ντύνονται υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, με τις παραδοσιακές στολές. Για να ακολουθήσει το μυστήριο του γάμου που θα ολοκληρωθεί με ένα ζωντανό ποντιακό γλέντι.

Το στόλιγμαν (στολισμός) και το θίμιγμαν (το μυστήριο) είναι έθιμα του Πόντου που θα αναβιώσουν, το μεν πρώτο από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης και το δεύτερο από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων. Η αναπαράσταση του ποντιακού γάμου θα είναι ένα μόνο από τα δώδεκα έθιμα που θα παρουσιαστούν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στην Κατερίνη.

Περισσότεροι από 350 νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, από όλη την Ελλάδα αναμένεται και φέτος να δώσουν το "παρών" και να συμμετάσχουν στην παρουσίαση των εθίμων. Ορμώμενοι από μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη, που συνοδεύεται από συσσωρευμένη ενέργεια ετών, οι σημερινοί νέοι ποντιακής καταγωγής αναζητούν όλο και περισσότερο την επαφή με την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και τις ρίζες τους. Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ποντιακής Νεολαίας της Π.Ο.Ε., Θεόφιλο Κωτσίδη, που φέτος επιλέχθηκαν ως θέμα τα έθιμα του Πόντου.

"Ίσως πλέον, οι νέοι να έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα και τα μέσα να προσεγγίσουμε και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την ιστορία μας", αναφέρει ο κ.Κωτσίδης, "παράλληλα, σχεδόν όλοι οι πόντιοι πρόσφυγες πρώτης γενιάς έχουν φύγει από κοντά μας και αυτό πιθανώς να επιτείνει την ανάγκη να μη σβήσουν τα ίχνη στη διαδοχή του χρόνου", συμπληρώνει.

Μεταξύ άλλων θα δοθούν ομιλίες για την ποντιακή λαογραφία και την παράδοση ενώ θα παρουσιαστούν τα Μωμοέρια, τα έθιμα του Πάσχα και των Χριστουγέννων, το έθιμο του Κλήδονα, τα Παρχάρια, ταινίες και θεατρικά μονόπρακτα που αφορούν στην ιστορία και τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η τελευταία μέρα θα αφιερωθεί σε συζητήσεις για τις δράσεις της Νεολαίας.

Κατάθλιψη λόγω της κρίσης























Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα τρίτο (σε σχέση με το 2008) καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση πλήττει την πλούσια πόλη των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Το 12% του ενήλικου πληθυσμού της πόλης υποφέρει τώρα από ήπια η πιο σοβαρή κατάθλιψη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Χονγκ Κονγκ για μελέτες στην Ασία και τον Ειρηνικό, το οποίο χρησιμοποίησε δείγμα 2000 ατόμων για την σφυγμομέτρηση αυτή.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο σε επτά χρόνια και μια σημαντική αύξηση στο 8,8 που είχε καταγραφεί το 2008, και στο 8,3 που είχε καταγραφεί το 2007, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση , η οποία έχει προκαλέσει τον διαπλασιασμό της ανεργίας στην πόλη αυτή και σοβαρές διακυμάνσεις στις τιμές των ακινήτων και των μετοχών την περασμένη χρονιά.

"Στόχος η φοροδιαφυγή"
























"Έμφαση θα δοθεί στα διαρθρωτικά μέτρα, κυρίως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας", αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. «Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία της πολιτικής μας και όχι βεβαίως η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, ειδικά σε μία περίοδο οικονομικής στασιμότητας», υποστηρίζει.

Επίσης, αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καθιερώσει μία νέα δέσμη τεκμηρίων διαβίωσης, ενώ παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση πολλών εισοδημάτων και να τα εντάξει στη φορολογική κλίμακα.

"Τα τεκμήρια θα είναι λίγα, δίκαια και απλά και θα αφορούν εκείνους που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα, ενώ ζουν πλουσιοπάροχα", επισημαίνει και προσθέτει "στόχος μας είναι οι καρχαρίες και όχι η μαρίδα των φορολογουμένων".

Συναντήσεις με υπουργούς




























Με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο συναντήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη συναντήθηκε με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.



Η ΚΠΕ ενέκρινε τις προτάσεις του προέδρου του κόμματος

Tις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΝ για τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος, το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεκλογικό πρόγραμμα για τις βουλευτικές εκλογές καθώς και για την επανεκλογή, μετά από αυτό, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ενέκρινε η κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.

"Διαφάνεια και προστασία"






















Την προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ "να μείνει ελεύθερη, να καταδεικνύει τα γεγονότα και να προσπαθεί για διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων" στήριξε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης.

"Καπελωμένος συνδικαλισμός σημαίνει και μεγάλο βαθμό εξάρτησης", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

"Υπάρχει και η νεολαία"























Στην κεντρική εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Λυκόραχη παραβρέθηκε χθες η κ.Αλ.Παπαρήγα.

«Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα με την μπόχα των σκανδάλων, των οικονομικών, των πολιτικών, των διασυνδεδεμένων με το κοινό έγκλημα. Υπάρχει και η νεολαία, ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας, που αναζητά να έρθει σε επαφή με την ιστορία, ιδιαίτερα με την ιστορία του πρόσφατου αλλά και παλαιότερου λαϊκού κινήματος. Είναι η νεολαία που διαλέγει χώρους με ιστορική σημασία, αλλά και χώρους που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους περιβάλλον, για το δάσος, σε μια εποχή όπου η ιστορία όχι μόνο παραγράφεται ή αλλοιώνεται, αλλά και σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον κυριολεκτικά απειλείται. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος σηματοδοτεί και τα δύο: Το πάθος της νεολαίας, ιδιαίτερα της ΚΝΕ, για την ιστορία αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»,δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Γράμμο.

"Έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία"
















Για ιδιαίτερη κρίση την οποία βιώνουν η Ελλάδα και οι Ελληνες έκανε λόγο ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ανοιγοντας τις εργασίες του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που διεξάγεται φέτος στη Σκιάθο.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε οτι η κρίση είναι οικονομική, κρίση θεσμών και αξιών, αλλά αυτή τη φορά προσέθεσε και στην κρίση τα εθνικά θέματα.

Εκανε λόγο για τεράστια ανασφάλεια την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία και την οποία "η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει καθώς δεν έχει σχέδιο, βούληση και κουράγιο".

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υποθεση του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εξελίξεις που ξαφνιάζουν και για αυξηση διαφθορας και της εγκληματικότητας σε βαθμό που δημιούργησαν τεράστια κρίση στην κοινωνία.

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ολα αυτά στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και στον έλεγχο ορισμένων μέσων ενημέρωσης απο τους ίδιους.

ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
















Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ισπανό ομόλογό του, κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του κ. Καραμανλή είναι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η αναζήτηση τρόπων επίλυσής του.

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται, επίσης, η εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, στην οποία η συμμαχία των μεσογειακών χωρών κατάφερε να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την παράνομη μετανάστευση και τη φύλαξη των ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων.

Την προσεχή Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον ιταλό ομόλογο του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα τεθεί επί τάπητος την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Στοκχόλμη

OLYMPUS -PRIONIA, MONASTERY OF SAINT DIONISIOS AND THERMAIKOS GOLF




OLYMPUS -AGIOS DIONISIOS MANASTERY



joli- pit AND GREEK HOLIDAYS SOON

Στην Ελούντα θέλουν να κλείσουν για τις διακοπές τους ο Μπράντ Πητ με την Αντζελίνα Τζολί. Οι δύο super star έχουν επικοινωνήσει με ξενοδοχείο μέσω συνεργατών τους για...


να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές και στην Ελλάδα. Άλλωστε δεν θα είναι και ο μοναδικός προορισμός τους στην Ευρώπη. Και ίσως με όλα όσα έγινα πριν λίγους μήνες και την ...αντροχωρίστα Τζένιφερ Άνιστον ίσως είναι καλό να μείνουν μαζί για ηρεμία.
ANARTΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ troktiko...