PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ....


Μειώσεις και στον "Επενδυτή"..
Μειώσεις της τάξης του 30% ζητούν από τους εργαζόμενους του «Επενδυτή” οι Α. Σκαναβής και Δ, Μπενέκος. Στην ενημέρωση που έκαναν προς τους εργαζόμενους τους ενημέρωσαν για... τα οικονομικά της εταιρείας ζητώντας τους να προτείνουν εκείνοι τον τρόπο. Είτε δηλαδή με εθελούσια έξοδο, είτε με μειώσεις στις αποδοχές! Την ίδια ώρα βέβαια οι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως με την απόκτηση του Δ. Ρίζου θα αποκτήσουν και το κοινό του «Αδέσμευτου», ο οποίος έκλεισε την εφημερίδα και έχει αφήσει απλήρωτο το προσωπικό του «Αδέσμευτου».

Δηλαδή κύριοι και κυρίες Πιεριοπατέρες, αν δεν συμπαραστεκόσασταν στον αγώνα του λαού της Πιερίας κατά των διοδίων, πόσο ακόμα ξύλο θα τρώγανε οι άνθρωποι;


Οι χαρταετοί που πετούσαν οι 4 βουλευτές,η αντιπεριφερειάρχης και οι άλλοι 2 δήμαρχοι της Πιερίας την ώρα των κινητοποιήσεων στα δίοδια. 

 

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ..


Φωτορεπορτάζ και σχόλια από τη πρωινή μας συγκέντρωση στα δικαστήρια Κατερίνης


 Σήμερα το πρωί συγκεντρωθήκαμε στα δικαστήρια Κατερίνης για να συμπαρασταθούμε στους
11 συλληφθέντες συναγωνιστές μας...
 ... οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά δίχως να έχει τελειώσει η περιπέτειά τους ακόμη....
 Θα ξανακληθούν σε προανακριτική και αν η εταιρία ΑΙΓΑΙΟ επιμείνει στην αποζημίωση που ζητάει-κάτι το οποίο είναι προς διερεύνηση- τότε θα πάμε σε τακτική  δικάσιμο.


Αλήθειες και πρόταση από τον κ. Παπαδημητρίου της Χρυσής Αυγής Πιερίας προς τη συντονιστική επιτροπή αγώναΑλήθειες και πρόταση από τον κ. Παπαδημητρίου της Χρυσής Αυγής Πιερίας σε πηγαδάκι έξω από τα δικαστήρια Κατερίνης σήμερα το πρωί κατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 11
συλληφθέντες συναγωνιστές μας, προς την συντονιστική επιτροπή αγώνα


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης έγινε σήμερα το πρωί,ως ένδειξη συμπαράστασης για τους 11 συλληφθέντες, στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο το απόγευμα της Δευτέρας.
Η δικαστική αρχή αποφάσισε να γίνει προκαταρκτική έρευνα, δεν απεγγήλθη κατηγορία σε κανέναν από τους συλληφθέντες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κανονική δικάσιμος. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο, οι επόμενες κινήσεις θα συζητηθούν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Στο μεταξύ οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν και πάλι στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο για τη συνέχιση της διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο

ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης έγινε σήμερα το πρωί,ως ένδειξη συμπαράστασης για τους 11 συλληφθέντες, στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο το απόγευμα της Δευτέρας.
Η δικαστική αρχή αποφάσισε να γίνει προκαταρκτική έρευνα, δεν απεγγήλθη κατηγορία σε κανέναν από τους συλληφθέντες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κανονική δικάσιμος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο, οι επόμενες κινήσεις θα συζητηθούν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. 

Στο μεταξύ οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν και πάλι στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο για τη συνέχιση της διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης έγινε σήμερα το πρωί,ως ένδειξη συμπαράστασης για τους 11 συλληφθέντες, στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο το απόγευμα της Δευτέρας.
Η δικαστική αρχή αποφάσισε να γίνει προκαταρκτική έρευνα, δεν απεγγήλθη κατηγορία σε κανέναν από τους συλληφθέντες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κανονική δικάσιμος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο, οι επόμενες κινήσεις θα συζητηθούν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. 

Στο μεταξύ οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν και πάλι στο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο για τη συνέχιση της διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο
Μεγάλη η συμμετοχή και στη σημερινή κατάληψη των διοδίων του ΑιγινίουΑΠΟ Vataniakos bc ΠΡΟΣ Εσείς ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ : 82 - 66

   Μεγάλη νίκη για την ομάδα της Κατερίνης, το Σάββατο στο Β' ΔΑΚ της πόλης μας. Ο Βατανιακός δείχνοντας μεγάλο πάθος, αλλά και συγκέντρωση κέρδισε τον Πανεδεσσαϊκό με 82-66 καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά των 13 πόντων με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο. Από την αρχή οι Κατερινιώτες  έδειξαν τις διαθέσεις τους και δημιούργησαν μια μεγάλη διαφορά (24-7 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και κατάφεραν, πρόσκαιρα όμως,  να μειώσουν τη διαφορά στους 6. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν λίγο πολύ η ίδια. Η διαφορά κυμαινόταν σταθερά μεταξύ 8-14 πόντων. Στο τέλος, όμως, χάρις τα πολλά φάουλ των παικτών τις Έδεσσας, που αξιοποιήθηκαν με εύστοχες βολές των γηπεδούχων, υπερκαλύφθηκε η διαφορά των 13 πόντων. Διακριθέντες του Βατανιακού οι Μπαλαρμάς, Φελεκίδης, Τσαϊτουρίδης. Επόμενος αγώνας για τον Βατανιακό το ερχόμενο Σάββατο στο Λιτόχωρο με την τοπική Αναγέννηση.
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 
Ομάδα
Βαθμ.
(Νικ-Ηττ)
Επιθ
Ανυν
ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
22 (10-2)
871
739
ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ
22 (10-2)
910
738
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
22 (10-2)
856
734
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
18 (6-6)
784
794
ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
18 (6-6)
733
760
ΓΑΣ ΚΟΡΙΝΟΣ
18 (6-6)
869
844
ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ
17 (5-7)
845
836
ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
15 (3-9)
690
816
ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ
14 (2-10)
733
854
ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ
14 (2-10)
657
833
                                                                    

Απο την διάλεξη του κ.Νίκου Λυγερού την 28η Ιανουαρίου στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


2 Ερευνητής - Συγγραφέας - Καθηγητής Γεωστρατηγικής Παν.Λυών
"Ελληνική ΑΟΖ &Στρατηγική".

       Με μιά εξαιρετική διάλεξη - παρουσίαση για το νομικό, θεσμικό, ιστορικό πλαίσιο και εθιμικό δίκαιο, όσον αφορά την ελληνική Α.Ο.Ζ. ο καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός καθήλωσε επι 3ωρο το ακροατήριο της Σχολής Γονέων Κατερίνης το οποίο κατέκλυσε το Συνεδριακό κέντρο της πόλης την Δευτέρα 28-1-2013. Με σαφήνεια και απλότητα αλλά και εμπεριστατωμένους χάρτες ο κ.Λυγερός κατέδειξε στο κοινό του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την αναγκαιότητα της ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ και όπως απάντησε σε ερώτηση του Προέδρου Κ.Κορομπίλη είναι θέμα πλέον λίγων μηνών και σίγουρα εντός του 2013 η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.
         
Τα μεγέθη της ελληνικής ΑΟΖ είναι τόσο διαφορετικά από όλα τα άλλα που πρέπει κάθε φορά να εξηγούμε και στους επιφυλακτικούς, αλλά και στους μη ειδικούς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Έτσι δίχως γνώσεις στα μαθηματικά, τα διαγράμματα Voronoi φαίνονται όχι μόνο αφαιρετικά αλλά και ακατανόητα. Γι’ αυτό το λόγο αρχικά υπήρχαν ακόμα και ειδικοί της ΑΟΖ που δεν ήξεραν πώς λειτουργούν. Ενώ στην ουσία τα διαγράμματα Voronoi όχι μόνο υποστηρίζουν εκ φύσης την έννοια της μέσης γραμμής, αλλά επιτρέπουν να αντιληφθούμε δυναμικά την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ. 
img 3993
3
     Διότι δίχως αυτό το εργαλείο, επειδή η ΑΟΖ αγγίζει τεράστιες αποστάσεις λόγω των 200ΝΜ και δυσκολεύει την κλασική αντίληψη, έχουμε προβλήματα για τα μεγέθη. Επιπλέον η ΑΟΖ

Διαμαρτυρία του δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου για τις συλλήψεις αιρετών και πολιτών στα διόδια Αιγινίου    Την έντονη διαμαρτυρία του για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, συλλήψεις αιρετών και πολιτών καθώς και για τη βίαιη αντιμετώπιση διαδηλωτών εκ μέρους των οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στα διόδια του Αιγινίου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου

Στη διαμαρτυρία του ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει τα εξής: «Πρόκειται για αυταρχικές συμπεριφορές και βίαιες ενέργειες της κυβέρνησης  η οποία αντί να κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για καυτά θέματα που μας απασχολούν, όπως είναι οι εγκαταστάσεις μετωπικών και πλευρικών διοδίων, στέλνει τις δυνάμεις καταστολής και επιτίθεται σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 
Διαμαρτύρομαι, γιατί ενώ οι λαϊκές κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Πιερίας είχαν ειρηνικό χαρακτήρα, οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν απρόκλητα και συνέλαβαν αιρετούς και πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, η λειτουργία των οποίων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση  τουρισμού και ταυτόχρονα προκαλεί πρόσθετα εμπόδια και οικονομική αφαίμαξη σε κατοίκους της περιοχής και σε διερχόμενους, μάλιστα σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.
Συμπαραστέκομαι στη Διοίκηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τον αγώνα που κάνουν ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, συμπαραστέκομαι σε αιρετούς και πολίτες που διώκονται και ζητώ από την Ελληνική Πολιτεία να πάψει να συμπεριφέρεται αυταρχικά, αλλά να λύνει τα προβλήματα με διάλογο και συναίνεση.
Λιτόχωρο, 29 Ιανουαρίου 2013
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Γιώργος Παπαθανασίου

Πιερικός Αρχέλαος – Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 71 - 43 
Για την τελική φάση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ

Δυναμικά ξεκίνησαν οι έφηβοι του Πιερικού Αρχελάου στην τελική φάση της ΕΚΑΣΚΕΜ. Νίκησαν στην Κατερίνη τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών με 71-43.
Τα δεκάλεπτα: 16-11, 37-16, 52-32, 71-43.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης και Σιαμάτρας.

Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Γιαλίδης, Μπίλας 9(1), Σκαμπαρδώνης, Λαμπονίκος 2, Φακοπουλίδης 23, Τσαλμπούρης 5, Γαζέτης 14, Νταρλαγιάννης 4, Αναγνώστου, Κοντσές 14, Κελαδίτης, Καπετανάκης.
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Δημητριάδης): Μιχαηλίδης 5, Μωυσίδης, Σατραζάνης 6, Αντωνίου 1, Ρώνης, Σουζέλης 3, Γκιώσης, Θεολόγου, Γεωργίου, Ιατρόπουλος, Πονόπουλος 4.
*
Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΕΠ  82 - 18
 
Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ
 
Με 82-18 νίκησαν και οι παίδες του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισαν τη νεοφώτιστη ΑΓΕΠ. 
Τα δεκάλεπτα: 16-6, 41-9, 63-15, 82-18
Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Β.
Οι συνθέσεις: 
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Ζησόπουλος Π 7, Χασάπης 4(1), Ζησόπουλος Γ, Σαββίδης 26, Τατσίδης 5, Γιαλίδης 15(3), Κοντσές Θ, Κοντζές 7(1), Σαμαράς 3, Σκαμπαρδώνης 9, Κοτσώνας 5, Κοντσές Β. 1.
ΑΓΕΠ (Αθανασιάδης): Μαρτινίδης, Ίτσιος 5, Καραμούζας 6, Ασαρίδης, Παυλίδης, Παπαγεωργίου, Χατζηκωνσταντίνου 3, Χαρισσόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Μαρινόπουλος, Σαββίδης, Καζαντζίδης.

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


 
  

  Η νέα Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο.) με την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών αν δεν εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά περασμένων ετών που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ


στους καταναλωτές - κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου ότι θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε βεβαίωση των οφειλομένων (γεγονός που για τους οφειλέτες συνεπάγεται στέρηση της Δημοτικής Ενημερότητας), σε σφράγιση παροχών και σε λοιπά νόμιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την ανταποδοτικότητά της.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ

όσοι έχετε εκκρεμείς οφειλές προς την επιχείρηση, να προσέλθετε για εξόφληση ή για ρύθμιση των χρεών στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., από 28/01/2013 έως 28/02/2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Δ. ΔlΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Θεόδωρος Τζίκας


Πληροφορίες: τηλ. 23520 21020, 23520 21021
Φαξ: 23520 21022