PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ....

ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ....
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ...


ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ..?


ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ....ή ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ....?

ΤΣΙΤΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ....!!!
ΕΧΕΙ ΡΕΝΤΑ, 
ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ?


ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...!

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΗΚΕ ΗΔΗ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ"

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ.....
ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ....

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...η ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΘΕΣ....
ΑΡΓΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ....
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΜΒΟ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ...?
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ,
ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΤΕ 5 ΟΛΟΚΛΗΞΡΕΣ ΜΕΡΕΣ -ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ-...ΝΤΡΟΠΗ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑΖΕΙ


ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ

http://www.youtube.com/watch?v=QTnARJB5jjM Ανασκαφή στο Δίον




you tube:ανασκαφή στο Δίον

ΣΕ τι βλάπτουν τους άλλους όσοι διαβάλλουν και ψευδομαρτυρούν. Ποιο είναι το πρώτο κακό που εκείνοι κάνουν;

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ (200 χρόνια από την Κοίμησή του).



Μάθατε τώρα, αδελφοί μου, ποια κακά προξενούν στον εαυτό τους, οι προδότες, οι ψευδομάρτυρες και όσοι διαβάλλουν τους άλλους. Και πως, αντί αυτοί να είναι ανθρωπόμορφοι και αγαπημένοι από τους ανθρώπους, γίνονται διαβολόμορφοι και θηριόμορφοι και μισητοί από τους άλλους.

Τώρα θα σας πω και ποια κακά προξενούν, πέρα από τον εαυτό τους, και στους άλλους ανθρώπους.

Σε τρία πράγματα βλάπτουν αυτοί οι άνθρωποι τους άλλους: Στην τιμή, στα υπάρχοντα και στη ζωή.
Βλάπτουν πρώτα απ’ όλα τους άλλους στην τιμή, γιατί συκοφαντούν τους τίμιους ανθρώπους και τους κατηγορούν ψεύτικα ότι είναι άτιμοι. Τους σώφρονες τους κατηγορούν ως πόρνους, τους καθαρούς ως ακάθαρτους, τους δίκαιους ως άσπλαχνους, τους ανδρείους ως αυθάδεις, τους οικονόμους ως φιλάργυρους. Και με λίγα λόγια, κατηγορούν όσους εργάζονται την αρετή σαν υποκριτές και τους καλούς χριστιανούς τους κακολογούν ως κακούς και πονηρούς.

Έτσι, με αυτές τις διαβολές, συκοφαντίες και ψευδομαρτυρίες τους, χωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες τους και το αντίστροφο. Ξεσηκώνουν τα παιδιά εναντίον των γονιών και τους γονιούς κατά των παιδιών τους. Βάζουν έχθρα σε συγγενείς κατά των συγγενών τους, στους αρχιερείς κατά των ιερέων και γενικά, ξεσηκώνουν έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους.
Αυτοί ξεσηκώνουν σκάνδαλα ανάμεσα σε φίλους, φέρνουν ταραχή όπου υπάρχει ειρήνη, προξενούν μνησικακία, έχθρα και αντιζηλία ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους, σε κυβερνήτες και υπηκόους. Και πολλές φορές μάλιστα σπέρνουν έχθρα και ανάμεσα σε ολόκληρους λαούς. Γι’ αυτό είπε γι’ αυτούς ο σοφός Σειράχ: «Άνθρωπος αμαρτωλός θα φέρει ταραχή ανάμεσα σε φίλους και ανάμεσα σ’ εκείνους που ζουν ειρηνικά θα σπείρει διαβολές». Το ίδιο είπε και ο σοφός Σολομώντας: «Ο κακόγλωσσος άνθρωπος φέρνει αναταραχή ανάμεσα στ’ αδέλφια». Τα επιβεβαιώνουν, όσα είπαμε μέχρι τώρα, τα διάφορα παραδείγματα που συναντούμε στην Αγία Γραφή.

Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στο Βιβλίο Γ’ Βασιλειών, ότι κάποιοι διέβαλαν και είπαν κατά του Ναβουθαί, ότι ο δίκαιος εκείνος άνθρωπος ήταν άδικος, ο ευσεβής ότι ήταν ασεβής, ο υπάκουος ότι ήταν αποστάτης και ο θεοφοβούμενος ότι ήταν βλάσφημος. «Και έβαλαν στο σκαμνί τον Ναβουθαί, μπροστά σε όλο το λαό, και παρουσιάσθηκαν δυο άνδρες παράνομοι και ψευδομαρτύρησαν εναντίον του, λέγοντας: Βλασφήμησες τον Θεό και τον βασιλιά».
Διαβάζουμε επίσης στο Βιβλίο του Δανιήλ ότι οι δυο ακόλαστοι εκείνοι γερο-Εβραίοι κακολόγησαν τη Σωσάννα και είπαν ψέματα, ότι η σώφρων εκείνη κόρη ήταν πόρνη και μοιχαλίδα. Είπαν ότι η τίμια αυτή γυναίκα ήταν άτιμη και η καθαρή πως ήταν ακάθαρτη και μολυσμένη. Έτσι προξένησαν πολλή ταραχή και μεγάλη σύγχυση και λύπη ανάμεσα σ’ εκείνη και στον άνδρα της, αλλά κι ανάμεσα στους συγγενείς της και σ’ όλο τον Εβραϊκό λαό.

Όσοι διαβάλλουν και ψευδομαρτυρούν, προσβάλλουν και τα ιερά της πίστης μας.
Όσοι διαβάλλουν και ψευδομαρτυρούν βλάπτουν επίσης οικονομικά, και πολλές φορές μάλιστα, αφανίζουν τους ομοπίστους τους χριστιανούς…
Εξαιτίας των πολλών κακών που φέρνει η συκοφαντία, ο σοφός Σολομώντας μακαρίζει εκείνους που πέθαναν και εκείνους που δεν έχουν γεννηθεί, γιατί δεν δοκίμασαν την πίκρα της συκοφαντίας: «Γύρισα και είδα όλες τις συκοφαντίες που συμβαίνουν στη γη. Και είδα τα δάκρυα όσων συκοφαντούνται. Και δεν βρίσκεται πουθενά κάποιος να τους παρηγορήσει … Και τότε, μακάρισα όλους εκείνους που έχουν πεθάνει και τους θεώρησα πιο ευτυχείς από τους ζώντες… Ευτυχισμένος είναι εκείνος που δεν ήλθε καθόλου στη ζωή, γιατί δεν αντίκρυσε αυτό το τρομερό αμάρτημα που συμβαίνει στη γη».

Ο προφήτης Δαβίδ, ο πατέρας του σοφού Σολομώντα, εξιστορεί επίσης όλα τα κακά που κάνουν οι ψευδομάρτυρες, δηλαδή ότι εκείνοι λένε και μαρτυρούν πράγματα, που δεν μπορεί καν να τα βάλει ο νους του άνθρωπου. Αποδίδουν κακά αντί για τις ευεργεσίες που δέχονται. Κάνουν με τις ψευτιές τους κάποιους γονείς δυστυχισμένους και τους στερούν από τα παιδιά τους: «Ξεσηκώθηκαν εναντίον μου μάρτυρες ασυνείδητοι και συκοφάντες και με κατηγορούσαν επίμονα, για πράγματα που ούτε καν είχα φαντασθεί. Μου ανταπέδιδαν κακά, αντί για τις ευεργεσίες που τους είχα κάνει και γέμισαν τη ψυχή μου τόση θλίψη, όση έχει μια άτεκνη και δυστυχισμένη γυναίκα».

( Το πάθος της συκοφαντίας, Εκδ. «ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ», Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Καρέας 2006, σ. 25- 42)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΤΑ?

Οι ίδιοι πόροι,  του δήμου Κατερίνης δε δείχνουν φέτος καθόλου ανθηροί, αν σκεφτεί κανείς πως διανύουμε ήδη τον έβδομο μήνα,  δεν έχει έρθει ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ (πόροι της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης) του 2010, η οποία κανονικά έπρεπε να ήταν 3 εκ. ευρώ, αλλά με τις περικοπές έγινε 2,7 εκ. ευρώ.


ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «Όταν σου κόβουν το 30% των τακτικών εσόδων σου»,  κοιτάς να εξασφαλίσεις πρώτα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων σου. Παρόλ’ αυτά, ο δήμος Κατερίνης είναι ταμειακά αξιόπιστος απέναντι στους προμηθευτές του».

ΣΤΙΣ 8 μμ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ "ΝΤΟΡΙΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ
ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ?
ΕΠΙΣΗΣ "ΛΕΕΙ" ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΜΟΙΧΕΙΑ


Αφγανή χήρα εκτελέστηκε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν που την κατηγορούσαν για μοιχεία αφού προηγουμένως την είχαν μαστιγώσει. Το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε γνωστό πως η άτυχη γυναίκα που βρήκε μαρτυρικό θάνατο ήταν έγκυος...!

GOLD CLUB, PARALIA KATERINI

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ GOLD CLUB

ME TON ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ
ύψους 4 μέτρων - ηλικίας 30 ετών,
δωρεά στον Δήμο Κατερίνης του Ιωάννη Τζιώτζιου.
Ο κ. ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ  αγαπάει την πόλη και συημμετέχει...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ...ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ η ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου Βουλευτή Ν.Δ. Ν.Πιερίας Τομεάρχη Αθλητισμού της Ν.Δ.




Υποχρεώνομαι να επανέλθω στο θέμα των εσωκομματικών διαδικασιών ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει η Ν.Δ. στο νομό Πιερίας, μιας και όπως φαίνεται ορισμένοι επιδίδονται σε συνειδητή παραπληρόφορηση.
Η Ν.Δ. έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες το διάλογο και τη διαδικασία για τις υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης.
Οι υποψηφιότητες όλες έχουν τεθεί στα αρμόδια όργανα της Ν.Δ. Και η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη για ορισμένους δήμους. Η επιλογή των προσώπων που θα υποστηρίξει η Ν.Δ. δεν αποτελεί υπόθεση προσωπικών σχέσεων αλλά αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, συγκεκριμένων κριτηρίων που μοναδικό στόχο έχουν την ανάδειξη των πλέον ικανών προσώπων.
Στην πορεία αυτή όλες οι υποψηφιότητες αντιμετωπίστηκαν με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη Ν.Δ. και τα αρμόδια όργανα και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να δυναμιτίσει μια δημοκρατική διαδικασία.
Προσωπικά, έχω την ευθύνη της άποψης που μου ζητήθηκε και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΝ. Δεν καταρτίζω ψηφοδέλτια, δεν συγκροτώ συνδυασμούς, δεν μοιράζω χρίσματα.

Σέβομαι την αγωνία όλων των ενδιαφερομένων και βοηθώ την παράταξή μου.



Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας

«Καραϊσκάκη & Κ.Βικελίδης: ναοί του Ποδοσφαίρου»

Η ισπανική ιστοσελίδα «Diariovasco» πραγματοποίησε αφιέρωμα στους «Αυθεντικούς Ναούς του Ποδοσφαίρου», στους οποίος συμπεριέλαβε τις έδρες των Ολυμπιακού και Άρη, «Γ.Καραϊσκάκης» και «Κλεάνθης Βικελίδης» αντίστοιχα.


Αναλυτικά: "»Σε ορισμένα γήπεδα στον κόσμο το ποδόσφαιρο παίζεται υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε ορισμένα γήπεδα η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των συγκεκριμένων ομάδων θυμίζει κόλαση.

Είναι παιχνίδια που έχουν μείνει μυθικά εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε στις εξέδρες. Στη Λατινική Αμερική είναι γνωστά το ''Μαρακανά'' και το ''Λα Μπομπονέρα'', στο οποίο αγωνίζεται η Μπόκα Τζούνιορς".

Στην Ευρώπη τα γήπεδα που ξεχωρίζουν είναι το ''Αλί Σαμί Γεν'' στην Τουρκία, το ''Κλεάνθης Βικελίδης'' και το Καραϊσκάκη στην Ελλάδα, οι έδρες των Ρέιντζερς και Σέλτικ στη Σκοτία, το γήπεδο της Νάπολι, της Τζένοα και το ''Σαν Σίρο'' στην Ιταλία, το ''Μπερναμπέου'' και το ''Καμπ Νου" στην Ισπανία."

Στους δήμους τα Κέντρα Υγείας

Νέο τοπίο (και) στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα δημιουργήσει η εφαρμογή του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» καθώς προβλέπει τη μεταβίβαση στους δήμους αρμοδιοτήτων που σήμερα ασκούνται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) περιλαμβανομένων και αρμοδιοτήτων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας κ.λπ.) καθώς και αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας.


Η εξέλιξη ανταποκρίνεται στο αίτημα της ΚΕΔΚΕ που επιθυμεί την πιο ενεργή εμπλοκή των δήμων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μεταβίβαση που εννοείται πως θα πρέπει να συνοδεύεται από τους απαιτούμενους πόρους. Η εφαρμογή του νέου νόμου ωστόσο, που προβλέπει μεταβατική περίοδο έως και δυο ετών, θα εξαρτηθεί από τα Προεδρικά Διατάγματα που θα εκδοθούν στη συνέχεια και με βάση τα οποία, «Καλλικρατικοί» δήμοι και υπουργείο Υγείας θα εξετάσουν συγκεκριμένα δεδομένα. Όπως προβλέπεται στο ΣΤ’ κεφάλαιο (άρθρο 94) του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» , θα προστεθούν στους δήμους 27 ακόμη αρμοδιότητες που αφορούν στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη (άρθρο 75) του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Μέχρι σήμερα, πέραν των γενικότερων προβλημάτων που διέκριναν το ΕΣΥ, η σχέση των δυο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το δημόσιο σύστημα υγείας αφορούσε μόνο στη διοικητική δομή (το 10% των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις απασχολείται σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τον καθηγητή της ΕΣΔΥ Ι. Κυριόπουλο) και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από ορισμένους δήμους αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ενώ περιοδικού χαρακτήρα είναι η ανάπτυξη από τους ΟΤΑ προγραμμάτων αγωγής υγείας. Τέλος μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού είναι οι δήμοι που έχουν αναπτύξει δημοτικά ιατρεία ή που υποστηρίζουν μακροχρόνια προγράμματα αγωγής υγείας μέσω δομών τους (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.).

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Πολιτιστικό διήμερο στην Καρυά

Ο Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας διοργανώνουν πολιτιστικό διήμερο στην Καρυά Ολύμπου στις 12 και 13 Αυγούστου κάτω από τον μεγάλο πλάτανο της πλατείας του χωριού.


Οι επισκέπτες το διήμερο αυτό, θα ταξιδέψουν σε χρόνους αλλοτινούς για να γνωρίσουν και να θυμηθούν ιστορίες, τραγούδια, έθιμα και γεγονότα της παλιάς Καρυάς.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ ο «Χορικός Διθύραμβος» παρουσιάζει την χιουμοριστική μουσικοθεατρική παράσταση «κραυγή από τον Όλυμπο». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά τραγούδια της Καρυάς και την περιοχής, όπως αυτά φαίνονται μέσα από την ιστορία της και τον κύκλο της ζωής, με βιντεοπροβολές, χορούς και δρώμενα στα οποία παίρνουν μέρος κάτοικοι της Καρυάς.

Επίσης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου θα γίνει σε συνεργασία με την κοινότητα εθελοντική αιμοδοσία στο παλιό κοινοτικό κατάστημα του χωριού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου.

Γιατρός με το στανιό... στις 13 Αυγούστου


Για τέταρτη συνεχή χρονιά το ΦΙ.ΠΕ.ΘΕ(Φιλικό Περιβαλλοντικό Θέατρο) Παλαιού Παντελεήμονα παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, το έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό», διασκευασμένο και προσαρμοσμένο από τον Δημόκριτο Τσουκάπα και σκηνοθετημένο από την Μαίρη Μπεγνή. Σκηνογραφεί ο Θάνος Μπεγνής, την ευθύνη της παραγωγής και της ενδυματολογίας έχουν μέλη της ομάδας ΦΙ.ΠΕ.ΘΕ, τη φροντίδα του ήχου έχει ο Μάριος Σπυριδωνίδης και τον φωτισμό επιμελείται ο Σπύρος Νούνεσης. Τους ρόλους αποδίδουν, με την σειρά που εμφανίζονται, οι: Χαράλαμπος Μπεκιαρόπουλος(Αρχιμήδης), Κατερίνα Τεντοκάλη (Κατίνκω), Δημόκριτος Τσουκάπας (Γείτονας), Γιάννης Σίμος (Παναγής), Άκης Παπαμαυρουδής (Θωμάς), Δημήτρης Τεντοκάλης(Ματαφτιάς), Αγαθή Τζάρτζα (Φρόσω), Κωνσταντίνος Καϊάφας (Σάββας), Κική Κουντουρατζή (Τριανταφυλλιά), Αθανάσιος Γκούθας (Λέανδρος), Πετραλίνα Μπεκιαροπούλου (Κόρη) . Το έργο θα παρουσιαστεί στο θεατράκι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Παλαιό Παντελεήμονα, του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΠΕΘΕ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

SANTOS ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ξεκίνησε και εντός γηπέδου η εποχή Σάντος στην Εθνική ομάδα. Έγινε η πρώτη προπόνηση ενόψει του φιλικού της Τετάρτης με την Σερβία και οι Τάκης Φύσσας και Παντελής Καφές μίλησαν για δουλειά και νέες επιτυχίες.
Ο Σάντος έδειξε κάποιες σκέψεις του για την ενδεκάδα του αγώνα με τη Σερβία χρησιμοποιώντας σε μία άσκηση Βύντρα, Σπυρόπουλο, Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο στην άμυνα, Κατσουράνη, Τοροσίδη, Καραγκούνη, Νίνη στο κέντρο και Σαμαρά, Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Στην προπόνηση ήταν παρόντες ο Ρικάρντο Σάντος και ο Λεωνίδας Βόκολος που θα είναι υπεύθυνοι για το σκάουτινγκ ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του βοηθού που θα έχει ο Πορτογάλος τεχνικός.
Από την αποστολή αποκλείστηκε ο Γκέντζογλου που τραυματίστηκε στο φιλικό της ΑΕΚ στην Καλλιθέα.

Ο πυρετός του Δυτικού Νείλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιδημίες "πυρετού του Δυτικού Νείλου" σε ανθρώπους έχουν εκδηλωθεί από το 1996 σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία) και πρόσφατα στην Ιταλία και Πορτογαλία. Επίσης, από το 1999 έως και σήμερα έχει εμφανιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενώ οι προσβεβλημένοι ασθενείς δεν μεταδίδουν τη νόσο
Επισημαίνεται ότι «στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς με λοίμωξη του Δυτικού Νείλου εμφανίζουν ήπιες εκδηλώσεις. Σε μικρό μόνο ποσοστό (<1%), και κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, εμφανίζονται επιπλοκές όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν καλή πορεία».



Ενημέρωση για τις ενέργειες
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προέβη στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, το κόστος του φετινού προγράμματος ανήλθε σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατανεμήθηκαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών.

Οι ψεκασμοί ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου. Παράλληλα η Περιφέρεια είχε συνεργασία με τους νομάρχες Σερρών, Πέλλας και Ημαθίας αλλά και επιστημονικούς φορείς αμέσως μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας. Επίσης εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια που θα απαιτηθούν για τυχόν νέους ψεκασμούς.